Dodaj do ulubionych

Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji mediow

17.04.10, 00:06
blackpudding.blog.onet.pl/Durnie-i-Elity,2,ID404513781,n
Obserwuj wątek
    • Gość: elly2 Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 15:43
      dobry tekst
      • Gość: eva Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.10, 16:23
        Zgadzam się z tym tekstem. Nie sympatyzuję z żadnym ugrupowaniem, ale oceniam, szanuję, lub skreślam ludzi bez względu na ich przynależność. Może doczekamy takich czasów, gdy i u nas będzie normalnie. Chyba, że matka natura się zbuntuje i zmiecie nas z powierzchni ziemi. Po ostatnich wydarzeniach przychodzi refleksja, że życie jest kruche i wystarczy podmuch i nas nie ma.
    • Gość: franek Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 17:24
      Taaa ciekawe teksty ludzi z zagranicy.
      Sorry niech sobie opisuje jego podatkowych utrzymanków.
      Łatwo jest wychwalać siedząc za granicą.
      • Gość: elly2 Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 17:54
        A co , zazdrościsz ? To , że ktoś jest za granicą to nie znaczy , że jest
        wymóżdżony w przeciwieństwie do niektórych mieszkających tutaj.
        • bellassij Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med 17.04.10, 18:11
          elly2 nareszcie trafiłaś w dziesiątkę. Co prawda nie istnieje zjawiska wymóżdżenia, ale odmóżdżona jesteś na pewno :)
          • Gość: eva Re: bellassij IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.10, 19:03
            Zastanawiam się jak sklasyfikować i nazwać twój przypadek?
            może jeszcze nie jest za późno na terapię i medycyna się z twoim problemem upora?
            • elly2 Do Evy 17.04.10, 21:25
              Widzisz Evo , ja wcale nie jego(ją) nazwałam wymóżdżonym a on(a) odniósł to do
              siebie i się odgryzł. Może co do siebie to on(a) jednak ma rację skoro tak
              pomyślał(a)...I na dodatek podszywa się pod mój nick - jakie to chamskie - tak
              robią tylko złodzieje i oszuści.
              • Gość: eva Re: Do elly2 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.10, 21:33
                Nie przejmuj się, to jest ciekawy przypadek. A może rodzice to dziecko ułożyli już do snu?
    • tomek854 Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med 18.04.10, 22:45
      Ja jestem ciekaw za którą granicą on mieszka. Black pudding kojarzy mi sie ze
      Szkocją, w której sam mieszkam, i nieprzychylne, żeby nie powiedzieć lekko
      szydercze komentarze nie były tu rzadkością...

W metrze na stronie z bzdurami ze świata Kaczyńscy pojawiali się kilka razy na
      zmianę z teletubisiami pedałami i innymi numerami wyczynianymi przez
      koalicjantów PiS. Od ostatnich wyborów to zlewali z polski tylko przy okazji
      walki o krzesło w Brukseli...
      • gosiash Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med 18.04.10, 23:25
        Jak się nie ma argumentów to pozostaje wyśmiewanie. Pewnie, że się
        trudno teraz przyznać, że się ślepo wierzyło w bełkot medialny. Nie,
        to nie możliwe, żeby Kaczyński był inteligenty, bo przecież
        Teletubisie! Ale zgadzam się, że inteligentni inaczej to i w Polsce i
        za granicami Polski się znajdą, więc i w Szkocji i we Francji i w
        Niemczech są i będą tacy, którzy pazurami się tych Teletubisi będą
        trzymać, bo jak inaczej udowodnią, że Kaczyński zacofany był...
        • tomek854 Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med 19.04.10, 15:16
          NIe powiedziałem, że Kaczyńscy teletubisie, tylko że newsy o Kaczyńskich
          znajdują się w sąsiedztwie tego typu nowinek.

A zamiast dorabiać taką wielką teorię, może byś zastanowiła się, czy to, że nie
          piszą o nich poważnie nie świadczy o tym, że nie ma czego?

Bo z Sarkozego też np. łacha drą, ale poza tym można też przeczytać o tym co on
          pożytecznego robi.
          • gosiash Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med 19.04.10, 17:27
            tomek854 napisał:

> A zamiast dorabiać taką wielką teorię, może byś zastanowiła się,
            czy to, że nie
            > piszą o nich poważnie nie świadczy o tym, że nie ma czego?

Nie, nie świadczy. Bo jakoś teraz piszą poważnie, więc jednak jest o
            czym, tylko troszkę jakby za późno. Zresztą zależy jaką prasę, kto
            czyta. Jedni czytają Fakty inni Rzeczpospolitą...
            >
            > Bo z Sarkozego też np. łacha drą, ale poza tym można też
            przeczytać o tym co on
            > pożytecznego robi.
            Akurat Sarkozy nie jest dla mnie żadnym przykładem i nie
            porównywałabym Go do Śp. Lecha Kaczyńskiego.
            • tomek854 Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med 20.04.10, 20:12
              > Nie, nie świadczy. Bo jakoś teraz piszą poważnie, więc jednak jest o
              > czym, tylko troszkę jakby za późno.

Wiesz, ja to tak przez analogię postaram sie wytłumaczyć. Dziś, kiedy wspominamy
              Lecha Kaczyńskiego, to możemy pokazac ładne czarno białe zdjecie roześmianego
              starszego pana. Natomiast kiedy mieliśmy relacjonować na żywo, to trzeba było
              pokazać film przedstawiający mlaskającego swoje żenujące przemówienia
              małostkowego pieniacza.

Tak samo z tymi gazetami: teraz można opisywać ładne obrazki, wtedy trzeba było
              relacjonować co się dzieje. A że nic konkretnego się nie działo a podjazdowe
              wojenki PiSu na zachodzie nikogo nie obchodzą, to i nie było o czym na zachodzie
              pisać.

Zresztą zależy jaką prasę, kto
              > czyta. Jedni czytają Fakty inni Rzeczpospolitą...

Czy dla ciebie to jest jedyna alternatywa? Szmatławiec albo trybuna PiS? :-)

Jeśli zaś chodzi Ci o to, co ja czytałem, to tak się składa, że przez długi czas
              pracowałem przy logistyce prasy, więc co wieczór kiwdy w drukarni oczekiwałem aż
              się moja partia wydrukuje miałem do przeczytania pełne spektrum - od Scottish
              Suna przez Daily Mirror, Scottish Daily Express po Times i Guardian.

> Akurat Sarkozy nie jest dla mnie żadnym przykładem i nie
              > porównywałabym Go do Śp. Lecha Kaczyńskiego.

Masz na myśli, że nie jest dla Ciebie wzorem, w przeciwieństwie do Ukochanego
              Prezydenta? Dla mnie też, róznimy się więc tylko w ocenie Lecha Kaczyńskiego.
              Natomiast na pewno był przykładem, bo go podałem jako przykład ;-)
    • ddyzma5 Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med 18.04.10, 22:56
      Zgadza się.
      • Gość: q jestem geniuszem-dyzma5 IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.10, 23:45
        Autor: ddyzma5
        Polacy to owszem są narodem, ale narodem który nie zasłużyło
        na własne Państwo. Nie potrafi bowiem stworzyć warunków egzystencji dla własnego
        narodu.

Autor: ddyzma5 10.04.10, 17:15
        ”Ty tu nie ściskaj publicznie pośladków ze strachu, Leszek już dziś w nocy da
        Tobie za te obelgi popalić”

Autor: ddyzma5 13.04.10, 10:53
        Dziś prasa zachodnia potwierdziła , że z powodów 36 min. opóźnienia Kaczyński
        wszedł na drogę kompetencji pilota, i nakazał mu lądowania. Tak wynika też z
        analiza czarnych skrzynek.

Autor: ddyzma5 10.04.10, 14:33
        To nie zamach, to nic innego jak cwaniactwo pilota.
        Następny przykład głupiej polskiej brawury, tym razem pilota.

Autor: ddyzma5
        " Prezydent przekroczył swoje kompetencje strasząc pilota."

• icservice Re: Dobry tekst do przemyslenia o manipulacji med 19.04.10, 16:44
      Norma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka