Dodaj do ulubionych

Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ?

17.04.10, 17:15
Zdarzyła się prawdziwa tragedia, spadł samolot, zginęło
kilkadziesiąt osób, w tym prezydent państwa oraz wielu polityków i
wysokich urzędników oraz wojskowych. Zginęli też zwykli ludzie,
załoga samolotu i funkcjonariusze BOR-u na służbie. Nikt nie
bagatelizuje tego nieszczęścia, ani tym bardziej cierpienia rodzin.

Ale czy nie macie już dość obracania w kółko, bez końca, tego samego
tematu ? W mediach (radio, tv, internet i prasa) nie ma nic innego,
to forum pełne jest wojujących zwolenników zmarłego prezydenta (i
garstki tych, którzy odważyli się mieć odmienne na temat jego
wielkości zdanie). Wielkie, pompatyczne słowa, uczucia histerycznie
przeżywane, prześciganie się w peanach, wzywanie do posypywania głów
popiołem.

Nie macie już dość ? Bo ja mówiąc szczerze zaczynam już tym
wszystkim rzygać....
Obserwuj wątek
    • nastyyy Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 17.04.10, 17:56
      Chyba pierwszy raz się z tobą zgodzę..
      • niestaly_czytelnik Nie, nie mam dość 18.04.10, 19:19
        To wydarzenia bez precedensu w historii Polski i świata. I powinny
        być nagłośnione proporcjonalnie do wagi.

• Gość: do pisuara wyżej Re: Nie, nie mam dość IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 13:55
          katastrofa lotnicza wydarzeniem bez precedensu w skali świata?
          Bywały większe
          śmierć urzędującego prezydenta wydarzeniem bez precedensu w skali
          świata?
          Ginęli więksi (choćby Kennedy czy Narutowicz)
          kolejki ciekawskich do trumien wydarzeniem bez precedensu w skali
          świata?
          Bywały większe (Stalin, a w Polsce choćby Bierut. Gawiedź jeszt
          ciekawa takich rzeczy)
          hipokryzja mediów wydarzeniem bez precedensu w skali świata?
          Bywała większa

Na marginesie - czy po śmierci Bieruta była ŻN? Po śmierci
          Rapackiego (odpowiednik prezydenta) - była. Trzy dni. PO Stalinie
          też trzy dni.

Ale ja nie mam dość. Chcę więcej żałoby, i zakazów, smutnego Jaro w
          sepii, hienowatych poczynań Bielana, wypowiedzi Kurskiego o walce.

Jak najwięcej.

Może wtedy ludzie otrzeźwieją.
          • Gość: angrusz1 Re: Nie, nie mam dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 09:26
            Do : Do.... itd .

Tylko z jednym stwierdzeniem twoim się zgadzam:
            "Może wtedy ludzie otrzeźwieją."

Podczas najbliższych wyborów .

Już media tak nie zmanipulują ,już wyborcy doświadczyli cudów irlandzkich itd .
    • Gość: elly2 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 17:59
      Nie , nie mam dosyć gdy wreszcie zaczyna się odkrywać powoli prawdę.
      A każdą żałobę trzeba przeżyć a nie puścić zdarzenie w szybką niepamięć. Ty
      sobie puszczaj , wolno ci. Nie wtrącaj się jednak w uczucia rzeszy ludzi ,
      którzy chcą inaczej, nie masz do tego prawa!
      Jedyne czego mam dosyć to obrzydliwych, niekulturalnych, rynsztokowych,
      kłamliwych i pozbawionych szacunku komentarzy.
      • bellassij W Polsce nie możesz mieć odmiennego zdania 17.04.10, 18:08
        bo zaraz zostaniesz odgórnie mianowany odmieńcem, Żydem, antypatriotą, niekatolikiem i nie wiadomo czym jeszcze. Jak wiadomo 99% społeczeństwa to praworządni, uczciwi, pokorni i sympatyczni katolicy i tylko tacy mają prawo bytu i mandat do osądów. Każde odstępstwo od tej "normy" jest surowo piętnowane, a Ty sam stajesz się banitą :)
      • nastyyy Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 17.04.10, 18:13
        "Nie , nie mam dosyć gdy wreszcie zaczyna się odkrywać powoli prawdę. "

Znaczy, jaką hipokryzją jest ta żałoba? Najpierw rozpacz, smutek, a potem
        przepychanki o miejsce pochowania..
      • berloo Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 17.04.10, 18:18
        > Nie , nie mam dosyć gdy wreszcie zaczyna się odkrywać powoli prawdę.

Jaką prawdę? Też uwierzyłaś już, że Kaczyński był bohaterem i ojcem narodu? Przykro mówić, ale akurat to jest kłamstwem. Prezydentem był co najmniej słabym. To co się stało jest tragedią i żałoba narodowa jest uzasadniona, jednak malowanie laurki dla - jeszcze 10 dni temu znienawidzonego - prezydenta jest grubą przesadą i pokazuje tylko jak łatwo ludzie poddają się wpływom mediów popadających z jednej skrajności w drugą. Mam wrażenie, że 10 kwietnia zginął też zdrowy rozsądek...
        • Gość: elly2 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 18:24
          Z tobą nie chce mi się gadać.
          • Gość: ktoś Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 18:27
            bo nie masz o czym. Smutne.
          • Gość: do elly2 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 13:58
            berecik zbyt uciska?
        • ddyzma5 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 06:36
          berloo napisał:

>
          > Jaką prawdę? Też uwierzyłaś już, że Kaczyński był bohaterem i ojcem narodu? Prz
          > ykro mówić, ale akurat to jest kłamstwem. Prezydentem był co najmniej słabym. T
          > o co się stało jest tragedią i żałoba narodowa jest uzasadniona, jednak malowan
          > ie laurki dla - jeszcze 10 dni temu znienawidzonego - prezydenta jest grubą prz
          > esadą i pokazuje tylko jak łatwo ludzie poddają się wpływom mediów popadających
          > z jednej skrajności w drugą. Mam wrażenie, że 10 kwietnia zginął też zdrowy ro
          > zsądek...
          >
          Tu nie jest istotne czy Kaczyński był wielki czy nie, tu jest istotne co innego.
          A mianowicie to, że ludzie w końcu sobie uświadamiają jak mocno byli manipulowani .
          A więc zdrowy rozsądek nie zginął, zdrowy rozsądek został wskrzeszony.

dyzma5@onet.eu
          • berloo Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 11:21
            ddyzma5 napisał:
            > A mianowicie to, że ludzie w końcu sobie uświadamiają jak mocno byli manipulowa
            > ni .

Ale ludzie właśnie od kilku dni znowu są manipulowani. Media opisują rzeczywistość, która nie istnieje i wielu poddaje się tej wizji.

Od kilku dni mamy rzekomo nowy pomnik do czczenia. Problem tylko w tym, że ci, którym daleko do płaczu na wspomnienie prezydenta, wstrzymują się z wypowiadaniem swoich opinii bo - co by nie mówić - wydarzyła się tragedia. Do głosu doszli cynicy i ślepo wierzący w misję polityków PIS, a za nimi rozhisteryzowała się spora część społeczeństwa. Od poniedziałku rozsądni ludzie zaczną tłumaczyć innym (mam nadzieję - nie można tego tak zostawic), że przez ostatni tydzień było w mediach więcej dobrych życzeń niż prawdy i wtedy dopiero zacznie się awantura.
            • ddyzma5 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 20:07
              berloo napisał:

>
              > Ale ludzie właśnie od kilku dni znowu są manipulowani. Media opisują rzeczywist
              > ość, która nie istnieje i wielu poddaje się tej wizji.
              >
              > Od kilku dni mamy rzekomo nowy pomnik do czczenia. Problem tylko w tym, że ci,
              > którym daleko do płaczu na wspomnienie prezydenta, wstrzymują się z wypowiadani
              > em swoich opinii bo - co by nie mówić - wydarzyła się tragedia. Do głosu doszli
              > cynicy i ślepo wierzący w misję polityków PIS, a za nimi rozhisteryzowała się
              > spora część społeczeństwa. Od poniedziałku rozsądni ludzie zaczną tłumaczyć inn
              > ym (mam nadzieję - nie można tego tak zostawic), że przez ostatni tydzień było
              > w mediach więcej dobrych życzeń niż prawdy i wtedy dopiero zacznie się awantura
              > .
              >
              Polskim problemem nie jest ostatni czas po tej tragedii , polskim problemem była
              manipulacja społeczeństwem w celach tworzenia polskich „elit” z ludzi o
              przeszłości komunistyczno agenturalnej. To było możliwe tyko pod warunkiem, że
              w Polsce nie będzie wprowadzona lustracja. To jest cała przyczyna polskiej
              tragedii w budowaniu nowego państwa.
              Wykształcił cię taki element klasy kapitalistycznej o bardzo niskiej
              odpowiedzialności za naród.
              Klasy kapitalistycznej , która bez skrupułów nie pozwoliła zmienić polskiego
              prawa, aby przykładowo zgodnie z obowiązującym prawem wyssać niesamowite majątki
              z budżetu kraju.
              PIS był niczym innym jak protestem rządzenia kraju w taki sposób. Polska
              była rządzona organizacjami mafijnymi z hotelowych pokoi.
              Do dziś polska jurysdykcja jest fikcją niezależności, jest ona bowiem
              skorumpowana układami politycznymi. Logiczną konsekwencją takich układów musi
              być chora Polska demokracja.
              Zawsze bez wyjątku tam gdzie jest duża korupcja musi być słaba demokracje.
              A więc groteskowe są stwierdzenia polskich lewaków mówiących o tworzeniu
              społeczeństwa obywatelskiego . To mydlenie oczów ludzi nieświadomych . To
              właśnie lewacy są główną przyczyną obecnych problemów. To nie jest tylko moje
              zdanie, podobne analizy znajdziesz w prasie zachodniej.
              Polska młoda demokracja nie miała szans normalnego rozwoju .
              A więc jak już wspomniałem, nie ostatni tydzień jest okresem manipulacji, a
              raczej logiczną konsekwencją, owocem wcześniejszych wydarzeń.
              A więc co ci „rozsądni” ludzie, Twoim zdaniem, mają od poniedziałku tłumaczyć ?
    • corgan1 każdy ma czegoś dość 17.04.10, 18:12
      Ja np. mam dość Palikota i Niesiołowskiego i cieszę się że jakoś w tych dniach
      nie miałem okazji oglądać ich facjaty. Mam też dość Środy i ubolewam że jednak
      jej facjata musiała mi mignąć w wiodących mediach.
      • Gość: elly2 Re: każdy ma czegoś dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 18:21
        corgan1 napisał:

> Ja np. mam dość Palikota i Niesiołowskiego i cieszę się że jakoś w tych dniach
        > nie miałem okazji oglądać ich facjaty. Mam też dość Środy i ubolewam że jednak
        > jej facjata musiała mi mignąć w wiodących mediach.

No właśnie :)
    • Gość: HM_ Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.10, 18:18
      Zgadzam się - z niecierpliwością oczekuję poniedziałku, kiedy to słuchając radia (z wyboru nie posiadam od kilku lat telewizora) dowiem się, co się dzieje na świecie bez konieczności zaglądania na strony BBC. Przynajmniej taką mam nadzieję.
      Jeszcze kilka dni i przeżywano by żałobę na poziomie atomowym. :>
      Umarł król, niech żyje król!
      • Gość: elly2 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 18:23
        To nie komuna - masz wybór . Sam napisałeś , że szukasz czegoś tam w BBC - to
        sobie szukaj dalej i nie mąć.
        • Gość: ja Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 18:30
          Tylko on widać nie ma ochoty szukać w BBC. Ciężko to zrozumieć?

Mnie ciekawi, że tak katastrofa tak bardzo przysłoniła to co się dzieje
          w Chinach. Raptem wzmianka była...
        • a.s.s.u.r Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 17.04.10, 18:33
          elly2 a ty czemu nie leżysz krzyżem w archikatedrze św. Jana? A przynajmniej powinnaś być spakowana na jutro do Krakowa zamiast zaśmiecać forum.
          • elly2 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 17.04.10, 18:36
            Minęły te czasy kiedy ludziom dyktowano co mają robić więc i ty mi nie dyktuj i
            pozostań w swojej chorobie do wyzdrowienia.
            • Gość: kktos Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 18:40
              Wiec Ty jemu też nie dyktuj, ze ma oglądać BBC
            • a.s.s.u.r Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 17.04.10, 18:41
              Przecież nie dyktuję (w przeciewieństwie do ciebie) a pytam jedynie :)
              Moja choroba jest nieuleczalna, objawia się powątpiewaniem, że durny naród kiedyś otrzeźwieje.
      • faux.pas Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 17.04.10, 18:31
        Dość ma już chyba każdy normalny człowiek. Z przerażeniem patrzę na tłumy hipokrytów w Warszawie i Krakowie, którzy jeszcze tydzień temu wieszali psy na Kaczyńskim a dziś płaczą na samo jego wspomnienie. Jedno jest niepodważalne: zginął człowiek, zginęli inni ludzie i tu należy pochylić głowę. Jednak żeby z prezydenta z marnym popraciem robic bohatera narodowego i kłaść na wieczny spoczynek w sąsiedztwie chociażby Kościuszki to juz przesada. Dlaczego na Wawelu nie znalazło sie miejsce chociażby dla Kaczorowskiego? Człowiek ten był po stokroć bardziej zasłuzony dla Polski niż Kaczyński...

A moim skromnym zdaniem od poniedziałku dopiero się zacznie... Wojna wawelska rozgorzeje z nową siłą, pojawią sie ludzie, którzy do tej pory milczeli, bo nie chcieli wychodzić przed szereg, pojawią się spiskowe teorie, wyssane z palca rewelacje...

W katastrofie lotniczej zginęli ludzie i o tym należy pamietać. Wynoszenie ich zasług pod niebiosa jest grubą przesadą, bo jakież to zasługi na swoim koncie mieli np. Gosiewski, Szmajdziński, czy Putra?

Paradoksalnie cieszmy się z żałoby i korzystajmy z tych dwóch dni, które zostały, bo od poniedziałku ruszy potok jadu i bezinteresownej zawiści przyprawionej taką ilością hipokryzji, jakich wielu ludzi jeszcze nei widziało.
        • Gość: Uhn Dlaczego sie boicie? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.10, 18:39
          Swietny tekst pana Mazurka w Rzeczpospolitej.
          • patrixjer Re: Dlaczego sie boicie? 17.04.10, 18:48
            ja też mam dość
          • Gość: gość Re: Dlaczego sie boicie? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 14:01
            PiSposolita różne brednie drukuje, ale takiego bełkotu jak w/w
            Mazurka dawno nie czytałem
        • ddyzma5 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 06:48
          To nie hipokryzja , czasami ludzie potrzebują wstrząsu aby otworzyć oczy szerzej i spojrzeć na otaczające środowisko .
          Ocena tego spojrzenia może być bardzo bolesna , odkrywa bowiem prawdę przysłoniętą lewicowymi frazesami o rzekomej demokracji .

dyzma5@onet.eu
          • wrednywroclawianin ddyzma5 - Tyś sumieniem narodu! Tak trzymaj! 18.04.10, 07:18
            Uwielbiam kolesi, co to może i sięgają wzrokiem dalej niż czubek własnego nosa, ale starają się przy okazji wytyczać cele, wartości i trendy nie wiedząc, że uszczęśliwianie na siłę na niewiele się zdaje, bo lud, choć często głupi i zniewolony dobrze się czuje w przyciasnych koszulinach, nie każdy do pełni szczęścia potrzebuje styropianu ddyzma5, większość dobrze się wysypia na gierkowskich wersalkach wyobraź sobie ;)
            • ddyzma5 Re: ddyzma5 - Tyś sumieniem narodu! Tak trzymaj! 18.04.10, 09:39
              wrednywroclawianin napisał:

> Uwielbiam kolesi, co to może i sięgają wzrokiem dalej niż czubek własnego nosa,
              > ale starają się przy okazji wytyczać cele, wartości i trendy nie wiedząc, że u
              > szczęśliwianie na siłę na niewiele się zdaje, bo lud, choć często głupi i zniew
              > olony dobrze się czuje w przyciasnych koszulinach, nie każdy do pełni szczęścia
              > potrzebuje styropianu ddyzma5, większość dobrze się wysypia na gierkowskich we
              > rsalkach wyobraź sobie ;)
              >
              Między ludem głupim a ogłupianym jest duża różnica . Lud głupi to katastrofa,
              natomiast lud ogłupiany to nadzieja. Dla jednych nadzieja a dla drugich
              niebezpieczeństwo.
              Niebezpieczeństwo jakie niesie za sobą doświadczenie faktu przez lud, że lud
              był oszukiwany, manipulowany i sugestywnie poniewierany.
              Poniewierany ideologicznie przez ludzi, którzy brali udział w zniszczeniu
              systemu komunistycznego po to, aby obecnie dokonywać jeszcze gorszych gwałtów na
              świadomości ludzkiej w imię swoich chorych ambicji .
              Nie ma nic gorszego i bardziej ohydnego jak deformacja demokracji i deformacja
              zrozumienia wolności słowa.
              A więc czy lud jest głupi czy ogłupiony , to czas pokarze .

Lud dał się ogłupić i prowadzić za nosa, efektem tego jest wybór Kwaśniewskiego
              na prezydenta. Lud wyciągnął konsekwencje za swojej głupiej naiwnej decyzji i
              wybrał Kaczyńskiego. Z faktem tym lewica nie mogła się pogodzić i prowadziła
              cały czas akcję propagandową przeciwko woli ludu, przeciwko zasadą demokracji.
              Świadomość ludu rośnie, lud nie będzie tak chłonny i nie da się już karmić
              statystykami robionymi na potrzeby manipulatorów .
              Lud zrozumie w jakim celu manipulatorzy robili wszystko, aby nie dopuścić po
              odnowie systemu w Polsce do lustracji .
              Im większa świadomość ludu, tym bardziej lud będzie widział dlaczego jest taka
              sytuacja w Polsce.
              I co wtedy?

Wtedy ludowi nie wystarczą gierkowskie wersalki .
              Wtedy lud zrozumie , przez kogo jest rządzony i dlaczego ogłupiany.
              Wtedy lud zrozumie jak ważną rolę w społeczeństwie mają elity intelektualne do
              wypełnienia.
              Deficyt tych elit przy władzy przyczynił się do tego, że niszczy się ludzi
              prawych, niszczy się ludzi z zasadami etycznymi. Etyka jest bowiem największym
              zagrożeniem dla głupoty przy władzy, która dominuje obecnie w Polsce.
              Polska kultura polityczna jest właśnie dlatego na poziomie kultury ludzi o
              bardzo niskiej etyce , ludzi zawdzięczających swoją obecność na scenie
              politycznej nie swojemu intelektowi, ale bałaganowi po odnowie politycznej i
              brakowi przeprowadzenia lustracji.
              To nie pozwoliło stać się Polsce krajem europejskiej cywilizacji, ale tylko
              krajem profitującym z europejskiej cywilizacji.
        • Gość: gość Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 14:03
          faux.pas napisał:

> Dlaczego na Wawelu nie znala
          > zło sie miejsce chociażby dla Kaczorowskiego? Człowiek ten był po
          stokroć bardz
          > iej zasłuzony dla Polski niż Kaczyński...

Kaczorowski nie ma żyjącego Brata, ani Hiendoktorów w postaci Bielana
    • jarkut Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 17.04.10, 19:20
      Narodowa tragedia została przez media zamieniona w narodową
      histerię!
      Hipokryzja triumfuje, a przecież kazdy zdaje sobie sprawę że u
      podłoża tego dramatu narodowego leży polityczna decyzja zdublowania
      uroczystości katyńskich, z myślą o nadchodzących wyborach! Myślę że
      ta sprawa jak i decyzja pochówku na Wawelu kontrowersyjnego
      prezydenta z 20% poparciem znajdzie swoją ocenę po uroczystościach
      pogrzebowych.
      • Gość: corgan a nowa waadza wywali Kaczyńskiego z Wawelu IP: *.idg.com.pl 17.04.10, 19:48
        i przeniesie na Powązki.
        • Gość: eva Re: a nowa waadza wywali Kaczyńskiego z Wawelu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.10, 20:06
          Kraków nie zasłużył sobie na taki zaszczyt. A już teraz co wyprawiają te "CENTUSIE"!!?to tego nikt jakoś nie komentuje.
          • Gość: Uhn spokojnie kklement IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.10, 20:52
            kiedys wam zemrze Tusk , Komorowski albo Michnik ( tak ,tak , wiem
            ze w to trudno uwierzyc) i bedziecie mieli swoje ceremonie , tysiace
            ludzi na ulicach , delegacje z zagranicy.I pochowacie ich w
            mauzoleach albo innych piramidach.Cierpliwosci.
            • a.s.s.u.r Spokojnie Uhn 17.04.10, 22:13
              Nam to mogą umrzeć najbliżsi lub przyjaciele, Tusk, Komorowski lub Michnik do nich nie należą w większości przypadków forumowiczów. Poza tym w przeciwieństwie do wyznawców drobiu i PiS nie potraktujemy premiera, marszałka i redaktora naczelnego jako bóstwa i nie będziemy stać w kolejkach i klęczeć oraz szlochać. Można co najwyżej uczcić minutą ciszy.
            • Gość: mister kaczyński mister kaczyński IP: *.96.80.3.telemedia.pl 18.04.10, 19:50
              Reasumując mister kaczyński (RIP) nie był kimś o kim podręczniki będą piać z
              zachwytu
    • Gość: Paweł Z. Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.as.kn.pl 17.04.10, 21:55
      Ależ od dawna mam dość. Chętnie bym sobie włączył jakiś głupawy film
      w telewizji, ale telewizja nie daje mi na to szans. Wszędzie albo
      ponurości, albo transmisje z ceremonii.
      Katastrofa to bardzo smutne wydarzenie i strasznie mi żal -
      szczególnie tych młodziutkich stewardes i chłopaków z BOR - ale
      realnie patrząc, codziennie umiera w polskich szpitalach więcej osób
      niż w wyniku tej katastrofy, a nikt z tego powodu nie ogłasza żałoby.
      Do tego dochodzą polityczne konotacje tej smutnej historii. To
      przykre, że Jarosław Kaczyński i radiomaryjna część kleru
      postanowili wykorzystać śmierć Lecha Kaczyńskiego do politycznej
      rozgrywki, podejmując decyzję o pochówku Lecha K. na Wawelu. Lech K.
      był kiepskim prezydentem, który zamiast starać się wznosić ponad
      podziały, realizował politykę PiS, która - jak wiadomo - opiera się
      na szczuciu jednej części społeczeństwa na drugą. Ten człowiek po
      prostu nie zasługuje na pochówek na Wawelu.
      • Gość: Łoś_bimbacz czekam na koszulki GW! IP: *.ip.netia.com.pl 19.04.10, 00:35
        który zamiast starać się wznosić ponad
        > podziały, realizował politykę PiS, która - jak wiadomo - opiera
        się
        > na szczuciu jednej części społeczeństwa na drugą.

Szczucie w formie lustracji przeprowadzono w Niemczech, Czechach,
        Rumunii itp. Na szczęście my nie mieliśmy tego spektaklu nienawiści.
        Czekam już z niecierpliowścią na koszulki GW z nadrukiem "Nie
        płakałem po prezydencie", które nie są prowokacją, ale zaproszeniem
        do dyskusji i POzwolą odreagować tydzień udręki POstęPOwej
        Inteligencji:)
        • Gość: elly2 Re: czekam na koszulki GW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:33
          Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):
          Czekam już z niecierpliowścią na koszulki GW z nadrukiem
          "Nie płakałem po prezydencie",

A co zrobisz jak się pojawią napisy - " Nie będę więcej plugawił swojej gęby
          kłamstwem "? Takie koszulki wielu by się przydały.

• Gość: zoey Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.217.146.194.generacja.pl 17.04.10, 22:02
      mamy.
    • mfmarylka Ten tydzień, to faktycznie maraton pogrzebowy. 17.04.10, 23:10
      Ten tydzień, to faktycznie maraton pogrzebowy, wszyscy są umęczeni tą tragedią.
      Osoby mające dość, w przeciwieństwie do rodzin i przyjaciół zmarłych tragicznie
      mogą się wyłączyć z obchodów żałobnych.
      Wyłącz TV, radio itd. Włącz DVD z dobrym filmem lub koncertem i po sprawie.
      • Gość: costa Re: Ten tydzień, to faktycznie maraton pogrzebowy IP: *.korbank.pl 18.04.10, 00:09
        Cały kraj przejęty pogrzebem, i bezkarność i wandalizm ma teraz pole do popisu.
        Chyba cała policja Wrocławska wyjechała do Krakowa-bo usiłowałam się dodzwonić
        na 997 i bez skutku...non stop nie odbierają..włącza się przywitanie poczty i tyle..
        Grupa 15 wyrostków, pijana i wydzierająca się stoi pod moim oknem od godziny,
        tłuką butelki, wyzywają od najgrubszych jak kogoś zobaczą na balkonie..I nie
        można liczyć na pomoc..
        Niech ten tydzień już się skończy..
        • Gość: GOSC Re: Ten tydzień, to faktycznie maraton pogrzebowy IP: *.static.korbank.pl 18.04.10, 02:15
          Zgineli ludzie i nalezy im sie szacunek. Ale jakos nie potrafie sie zmusic do
          zaloby nad Prezydentem. Mysle sobie, ze co jakis czas ginie wiele osob w
          katastrofach lotniczych, czesto naszych bloskich i nikt z tego wielkiej zaloby
          nie robi, tylko podaje sie takie informacje w pierwszych sekundach wiadomosci i
          to tyle. A w ilu zgineli nasi bliscy? W ilu wypadkach samochodowych kogos
          stracilismy? Dla mnie jest to wieksza tragedia, taka jaka jestem w stanie poczuc
          calym sercem. Tej jakos nie... Moze dlatego, ze nie mam telewizji z wyboru
          wiecnie ogladam wiadomosci. Konczylam klase reporterska, wiec wiem jakimi
          prawami rzadza sie wiadomosci jakimi nas karmia. rak zupelny obiektywnej prawdy.
          Ale chyba prawda juz dawno przestala byc obiektywna. Bo przeciez w dzisiejszych
          dniach zalezy od punktu widzenia. Tak wiec jest mi przykro z powodu rodzin,
          ktore wszyscy Ci ludzie zostawili w samotnosci na ziemi. Niech Bog zasle na was
          laski. Ale nie jestem czlonkiem ogolnopolskiej histerii z powodu prezydenta. Z
          powodu czlowieka i ludzi TAK
          • mfmarylka Re: Ten tydzień, to faktycznie maraton pogrzebowy 18.04.10, 11:54
            Bardzo dobrze, że masz swoje zdanie i je bronisz. Nie ma nic gorszego, jak
            hipokryzja. Faktem jest, że media zawsze podkręcają atmosferę, o czym Ty dobrze
            wiesz, ale ludzie którzy pojechali do Krakowa nie oglądają TV, tylko żegnają
            parę prezydencką z potrzeby serca. Uważam, że krzywdząca jest sugestia zbiorowej
            histerii wobec osób wstrząśniętych tą tragedia.
    • truten.zenobi Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 08:05
      rozumiem Cię ale też rozumiem że dla wielu to gigantyczna tragedia...

mnie tylko mierzi dwulicowość, próby wykorzystania tej tragedii politycznie lub
      by zaistnieć w mediach, takie "gorzkie żale" na pokaz i oczekiwanie by wszyscy
      brali udział w tym przedstawieniu...

no cóż, po takiej tragedii (a zwłaszcza jeśli po dużo mniejszych), ustanawiano
      kilku dniową żałobę narodową to teraz w naturalny sposób musi być ona dłuższa...
      a i datę pogrzebu należało tak wyznaczyć by jak najwięcej chętnych osób mogło w
      nim uczestniczyć.. tak więc niedziela to dobry termin.
    • Gość: i. Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 09:00
      Tak mamy dość i sądzę, że śp. Państwo Kaczyńscy też już są "zmęczeni", wożą ich
      bez przerwy z jednej uroczystości na drugą, msza za mszą, dziś od nowa- Kraków,
      uroczystości i przemówienia,w kółko to samo. Ogromna tragedia, mi wszystkich
      jednakowo żal, ale ten patos, kreowanie na bohaterów... granice absurdu zostały
      przekroczone.
      • ewa9717 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 10:14
        Mamy. Zagadano tę śmierć na amen. Mnóstwo ludzi pytanych w kółko o
        to samo, a każdy kolejny rozmówca chce przebić poprzednika w patosie.
        No i automatyczne ubóstwienie prezydenta...
        • mfmarylka Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 12:03
          ewa9717 napisała:

> Zagadano tę śmierć na amen.

Ładnie to ujęłaś.
          • Gość: dead-sea w czym Wam to przeszkadza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 13:48
            Nie umiecie inaczej spędzać czasu niż oglądając tv? Można poczytać
            książkę, obejrzać jakiś film, wyjść do kina, spotkać sie z dawno nie
            widzianymi znajomomi, wyjść na spacer, wyjechać w góry.. Komu żałoba
            w mediach przeszkadza naprawdę może jej nie zauważać, nie
            przekszadzając przy tej okazji tym którzy przeżywają ją głębiej. Nie
            widzę żadnych nie dających się pokonać trudności. Chyba, że ktoś
            spędza życie przed tv a jednocześnie nie jest zaangażowany w to co
            się dzieje. Wówczas rzeczywiście może poczuć się sfrustrowany. Dla
            tych mam świętną wiadomość- żałoba kończy sie dzisiaj o godz. 24.00.
            Możecie znów zasiąść przed telewizorami i pooglądać ulubione
            seriale, kabarety, programy publicystyczne..
            • ddyzma5 Re: w czym Wam to przeszkadza? 18.04.10, 16:26
              Lewakom przeszkadza innych światopogląd , w ich zrozumieniu tolerancja to prawo
              dla nich do wałki z innym światopoglądem.
            • Gość: HM_ Re: w czym Wam to przeszkadza? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.04.10, 17:22
              Ludzie w Polsce z lenistwa nie umieją spędzać wolnego czasu. Dla większości nawet wyłączenie telewizora to wysiłek. Na szczęście powolutku się to zmienia i za jakieś 200-300 lat będzie jak w Czechach lub innych krajach o zachodniej mentalności.
              Za to od jutra teraz do lata będzie niezły teatr polityczny, bo polactwo wyjdzie z niektórych, jak robaki na wiosnę. A po wyborach cdn.
          • Gość: i. Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 16:17
            Żal mi córki Marty, musi witać i żegnać Rodziców chyba już z dziesiąty raz, to
            przywożą to odwożą trumny. Ja nie wiem jak to można wytrzymać.
            • Gość: gość Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.10, 16:56
              Liczyłem że wyeliminują tego nieudolnego prezydenta wybory jednak
              Bóg chciał inaczej...
    • Gość: pet Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.szczecin.mm.pl 18.04.10, 16:52
      Zmartwię Cię - to się dopiero zacznie od poniedziałku, tylko już w klasycznej,
      politycznej formie. Radzę wyrzucić telewizor, radio i kompa do śmieci na jakieś
      3 - 4 miesiące
      • Gość: gość Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.10, 17:12
        Nawet siły natury sprzeciwiły się tej szopce i 50 delegacji wycofało się z
        przyjazdu.
        • ddyzma5 Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 17:37
          Pogrzeb Kaczyńskiego jest wydarzeniem historycznym sam w sobie.
          Wiele gości zagranicznych chciało również uczestniczyć w tym wydarzeniu i oddać hołd temu człowiekowi.
          Niestety nie udało im się to z przyczyn od nich niezależnych.
          Nie pomniejsza ten fakt w żadnym stopniu rangi tego wydarzenia.
          • wrednywroclawianin Niestety nie udało im się... :) 18.04.10, 19:21
            "Niestety nie udało im się to z przyczyn od nich niezależnych"

Żart kwartału :)
            Od początku było wiadomo, że tak się właśnie stanie, po prostu głowy mocartw korzystają z lepszych prognoz odnośnie chmury pyłu, która była idealnym pretekstem do tego, aby zamiast tragizować w myśl konwencji dyplomwatycznych w maleńkiej Polsce odpoczywać w niedzielę jak Bozia przykazała.
            • bellassij Bielan to niezły koniunkturalista jest :) 18.04.10, 19:30
              I zmarłemu nie odpuści niczym hiena.
            • ddyzma5 Re: Niestety nie udało im się... :) 18.04.10, 20:34

> "Niestety nie udało im się to z przyczyn od nich niezależnych"
              >
              > Żart kwartału :)
              > Od początku było wiadomo, że tak się właśnie stanie, po prostu głowy mocartw ko
              > rzystają z lepszych prognoz odnośnie chmury pyłu, która była idealnym pretekste
              > m do tego, aby zamiast tragizować w myśl konwencji dyplomwatycznych w maleńkiej
              > Polsce odpoczywać w niedzielę jak Bozia przykazała.
              >
              Jesteś źle zorientowany, niektórzy wylecieli i byli zmuszeni zawrócić.
              Niektórzy wylecieli z zamiast w Krakowie musieli lądowań w Rzymie.
              Naiwny jesteś myśląc że np. prezydent USA może podjąć sam decyzję podróży do Europy w takiej sytuacji. Tysiące ludzi jest uwięzionych na europejskich lotniskach ponieważ przestrzeń powietrzna jest zamknięta . Aktywność wulkanu nie maleje, ale wprost przeciwnie .
              W takiej sytuacji nikt rozsądny nie będzie ryzykował.
              Niezmiernie zadowolony jestem z faktu , że zaistniała taka sytuacja , która dała możliwość wycofania się ludziom , którzy nie pasują do tego wydarzenia ze swoją moralnością.
              Do tych ludzi zaliczam Sarkozego, a więc człowieka dla którego małżonka z którą miał dzieci okazała się dla niego przeżytkiem. Obecnie już traci rachubę co do swoich następnych „żon”.
              A więc dobrze się stało jak się stało.

• wrednywroclawianin Re: Niestety nie udało im się... :) 18.04.10, 21:14
                ddyzma5, takich jak Ty, określam mianem "święto.ebliwi" i w Twoim konkretnym przypadku potraktuj to jako komplement. Bez odbioru.
                • ddyzma5 Re: Niestety nie udało im się... :) 18.04.10, 22:45

> ddyzma5, takich jak Ty, określam mianem "święto.ebliwi" i w Twoim konkretnym pr
                  > zypadku potraktuj to jako komplement. Bez odbioru.

>
                  Takiej odpowiedzi od Ciebie się spodziewałem.
                  Zero arumentów , zamiast argumentów epitety.
                  Sam siebie podsumowałeś biedaku.
                  • wrednywroclawianin Re: Niestety nie udało im się... :) 18.04.10, 22:56
                    Cieszę się, że Cię nie zawiodłem. Jak to mówią, lepiej kogoś scharakteryzować jednym celnym określeniem niż pisać od dłuższego czasu elaboraty nikomu i niczemu niesłużące, które niewielu obchodzą, bo forma przesłania treść.
                    • ddyzma5 Re: Niestety nie udało im się... :) 18.04.10, 23:00
                      Typowe masz zachowanie userów szukających uniku.
                      Gratuluję.
          • ib_k Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 18.04.10, 20:38
            ddyzma5 napisał:
            > Wiele gości zagranicznych chciało również uczestniczyć w tym wydarzeniu i oddać
            > hołd temu człowiekowi.

moja babcia zawsze mówiła, że na pogrzeb nie idzie się ze względu na zmarłego
            ale ze względu na jego pogrążonych w smutku bliskich, w ten sposób okazuje im
            się swoje wsparcie

dlaczego wszelkiej maści pisowcy próbują wmówić ludziom że szacowne "delegacje"
            chcą okazać "coś" śp Kaczyńskiemu? że ludzie stojący wiele godzin pod pałacem to
            zwolennicy "dzieła" Kaczyńskich, dlaczego manipulują ludzkimi emocjami?
          • Gość: q ddyzma5 IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.10, 23:43
            Autor: ddyzma5
            Polacy to owszem są narodem, ale narodem który nie zasłużyło
            na własne Państwo. Nie potrafi bowiem stworzyć warunków egzystencji dla własnego
            narodu.

Autor: ddyzma5 10.04.10, 14:33
            To nie zamach, to nic innego jak cwaniactwo pilota.
            Następny przykład głupiej polskiej brawury, tym razem pilota.

Autor: ddyzma5
            " Prezydent przekroczył swoje kompetencje strasząc pilota."

Autor: ddyzma5 10.04.10, 17:15
            ”Ty tu nie ściskaj publicznie pośladków ze strachu, Leszek już dziś w nocy da
            Tobie za te obelgi popalić”

Autor: ddyzma5 13.04.10, 10:53
            Dziś prasa zachodnia potwierdziła , że z powodów 36 min. opóźnienia Kaczyński
            wszedł na drogę kompetencji pilota, i nakazał mu lądowania. Tak wynika też z
            analiza czarnych skrzynek.

• ddyzma5 Re: ddyzma5 19.04.10, 09:03

W końcu pokazałeś wyraźniej kim Ty jesteś.
              Jesteś synu pielęgnatorem starych UB-ckich metod manipulowania czyimś tekstem.
    • Gość: jacaffka Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.96.80.3.telemedia.pl 18.04.10, 17:34
      zrzygiwuję się już od kilku dni ... pozdrowienia dla kklement. Tu jacaffka
      (wiesz kto).Siemka
      • Gość: dead-sea Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 19:36
        idź się umyj ...
        • Gość: dead-sea/wieśniak Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.96.80.3.telemedia.pl 18.04.10, 19:49
          "dead-sea" - zachowaj powagę pomimo wszystko, bo zachowujesz się jak totalny
          wieśniak !!!!
          • Gość: dead-sea Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 22:23
            późno już.. może jednak weźmiesz prysznic?
    • Gość: aron Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: 91.200.94.* 19.04.10, 07:16
      nikt nikogo nie zmusza do mieszkania w Polsce, a szczególnie
      breslauerów. Jak wam tu źle to poszli won do rzeszy, tam wasze
      miejsce, tam byli wasze dziady które służyli w wehrmachcie

won
      • Gość: do pisuarona Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 14:10
        "dziadek w wermachcie" jest już argumentem zużytym i wyświechtanym.

Teraz argumentem jest "Wielki Patridiota i Bochater" (błędy celowe)
    • angrusz1 nie miałem dość ? 19.04.10, 09:16
      choć rzeczywiście okres żałoby i dość długi a jeszcze przedłużony ale ja to
      wszystko rozumiem , dostosowałem się i uszanowałem cel żałoby bez zrzędzenia .
    • icservice Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? 19.04.10, 16:45
      Nie mam dość. Zginął Prezydent mojego kraju, wraz z innymi ważnymi dla Naszego
      kraju osobami. Sytuacja wymaga takiego rozgłosu. Swoją drogą, trochę szkoda, że
      robią z tego takie medialne wydarzenie.
    • Gość: Platformers Re: Szczerze odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 20:16
      Szanowny Panie Doktorze.
      Pana wzorzec pan prezydent Obama nie przyleciał do Polski z powodu zapylenia.
      Deklarował, że przyleci. Pojechał za to pograć w golfa. To tyle.
      • ewa9717 Re: Szczerze odpowiadam 19.04.10, 20:30
        A uważasz, że powinien krzyżem leżeć?
        Zwróć moze uwagę, że Watykan też olał imprezę, a jednak z Watykanu
        blizej. I lądem można dojechać...
        • Gość: Platformers Re: Szczerze odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 20:38
        • Gość: krajowa droga Re: Szczerze odpowiadam IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.10, 08:28
          ewa9717 A uważasz, że powinien krzyżem leżeć?
          Zwróć moze uwagę, że Watykan też olał imprezę, a jednak z Watykanu
          blizej. I lądem można dojechać...

Kaznodzieja watykanski bal sie leciec, by za szybko do Nieba nie
          trafic! Tam by go dopiero rozliczono....!
    • Gość: lalka Re: Tak szczerze zapytam: nie macie już dość ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.10, 12:02
      20.04 godz.9.33 Europejski paraliż lotniczy odbija się już na azjatyckim rynku.
      Japońscy smakosze sushi czekają na kolejne dostawy norweskiego łososia. W
      magazynach powoli zaczyna brakować zapasów tej cenionej ryby. Dramat na
      japońskich stołach opisuje agencja AFP.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka