bystra2000
09.02.07, 18:03
Protestuję !! Jestem przeciwko sytuacji jaka ma miejsce w Olsztynie. Dokładnie o całe zbiorowisko ludzi, którzy wzajemnie się wspierają w Ratuszu. Jestem zdecydowanie przeciwna takim działaniom Rady Miasta, która służalczo ulega prezydentowi miasta Olsztyna! Chodzi również o instytucje pożytku publicznego takie jak Centrum Wolontariatu, Związek Niewidomych jak i Sejmik do Spraw Osób Niepełnosprawnych przy Urzędzie Wojewódzkim, są to organizacje otrzymujące dotacje pieniężne od Rady Miasta od Rządu a tak naprawdę wydające fundusze na nikomu nie znane cele. Sytuacje związane z wyżej wymienionymi instytucjami, o które się głównie rozbiega to: długotrwałe oczekiwanie na pomoc, brak obiecanego kontaktu, olewanie petentów na całej długości oraz nieznajomość problemów danego środowiska osób niepełnosprawnych i potrzebujących pomocy. Coroczne nagradzanie ludzi za zasługi dotyczące pracy na rzecz wyżej wymienionych grup społecznych (czyli najbardziej potrzebujących) to nic innego jak nagradzanie "ziomków", święto ignorancji jak i zabawa na koszt nas Olsztyniaków i podatników. Dlatego też podnoszę głos w tej sprawie gdyż nie jest mi obojętne to co dzieje się w naszym mieście i mam dość patrzenia na te "rozpasanie" olsztyńskiego Układu. Chciałabym, więc w ten sposób "otworzyć oczy" ludziom aby mieli świadomość tego całego zakłamania, którego wszyscy jesteśmy świadkami. Wystarczy odrobinę pracy i chęci a będziemy mogli to zmienić!