Dodaj do ulubionych

Język czeski.

01.03.04, 09:54
Jeżeli ktoś wie gdzie we Wrocławiu można porządnie nauczyć się języka
czeskiego, to proszę o informację. Gdyby jeszcze ktoś wiedział coś o kursach
j. ukraińskiego to będę podwójnie wdzięczna.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • szarykot Re: Język czeski. 01.03.04, 11:46
      kursy wielu ciekawych języków są prowadzone w Kolegium Europy Wschodniej przy
      ul. Kiełbaśniczej (chyba 5)
      www.kew.org.pl
      możesz też zasięgnąć języka w Instytucie Filologii Słowiańskiej Uniwersytetu
      Wrocławskiego (ulica Pocztowa 5) - proponuję zostawić ogłoszenie, że jesteś
      zainteresowana nauką języka - z pewnością ktoś się odezwie.
      • hebat Re: Język czeski. 01.03.04, 21:31
        Dzięki. Sama powinnam była na to wpaść: )
    • Gość: M. Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.04, 19:51
      Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Czesko-Słowackiej organizuje taki kurs, na
      Szewskiej, raz w tygodniu (czwartek), semestr kosztuje 280 zł. Chodzę,
      polecam :)
      • Gość: Ksenia Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.04, 21:01
        M., a o której godzinie zaczyna się ten kurs? Możesz coś więcej opowiedzieć na
        ten temat?
        • Gość: M. Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.04, 16:52
          Są dwie grupy, moja, "późniejsza" ma na 18:45. Zajęcia trwają półtorej godziny
          bez przerwy, czasem są momencik przedłużane, książka jest (22 zł, w
          księgarniach bez problemu do nabycia), co jeszcze? Poziom zdecydowanie
          podstawowy, ale już `coś tam` umiemy, z poczatku szło jakoś tak wolno (parę
          osób nawet zrezygnowało), ale teraz rozkręca się i naprawdę jest ok. Polecam,
          pozdrawiam, ahoj! :)
          • Gość: M. Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.04, 17:47
            ps.Tak, ten semestr teraz 280 będzie kosztował
      • hebat Re: Język czeski. 01.03.04, 21:35
        Ile godzin dostaje się za te 280 zł? I czy zaczyna się jakiś kurs w najbliższym
        czasie?
        A zresztą. Zadzwonię i sama się zapytam.
        Dziękuję za informację i pozdrawiam.
        • Gość: klara Re: Język czeski. IP: *.kask.net.pl / *.magma-net.pl 02.03.04, 16:21
          280,- ? to podrożało...
          ale średnio dobrze prowadzone są na Szewskiej zajęcia... nie polecam.
    • pszczolowski Re: Język czeski. 01.03.04, 23:40
      Wprawdzie nie wiem gdzie się mozna nauczyc, ale wiem jak łatwo jest się
      pomylić :-)

Zaczarowany flet : 'Zahlastana fifulka'

Jestem chwilowo nieobecny (automatyczna sekretarka): 'ja sem momentalnie ne
      przitomni'

Być albo nie być - oto jest pytanie : 'Bytka abo ne bytka to je zapytka'
      • Gość: Xavier Re: Język czeski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 16:10
        idiota... idiota! i znow rece opadaja...
    • barokowa_woda Re: Język czeski. 02.03.04, 16:34
      Proponuję złapać Radio Wełtawa !!! Dosyć dobrze grają : jazz, Corelli ( muzyka
      barokowa) a przy tym sporo gadają
      aż miło posłuchać czasami można się pośmiać
      Mariusz Szczygieł chyba pracuje i pisze o o Czechach ( gazeta wyborcza )
      • almac Re: Język czeski. 02.03.04, 17:18
        barokowa_woda napisała:

> Proponuję złapać Radio Wełtawa !!! Dosyć dobrze grają : jazz, Corelli (
        muzyka
        > barokowa) a przy tym sporo gadają
        > aż miło posłuchać czasami można się pośmiać
        > Mariusz Szczygieł chyba pracuje i pisze o o Czechach ( gazeta wyborcza )
        Czeskie (i nie tylko) radio w internecie: www.abradio.pl/www/player.php?
        lang=pl&kat=10&kod=750
        • barokowa_woda Re: Język czeski. 03.03.04, 12:36
          Do almac od barokowa_woda
          serdeczne dzięki za ten adres !!!

almac napisał:

> barokowa_woda napisała:
          >
          > > Proponuję złapać Radio Wełtawa !!! Dosyć dobrze grają : jazz, Corelli (
          > muzyka
          > > barokowa) a przy tym sporo gadają
          > > aż miło posłuchać czasami można się pośmiać
          > > Mariusz Szczygieł chyba pracuje i pisze o o Czechach ( gazeta wyborcza
          > )
          > Czeskie (i nie tylko) radio w internecie: www.abradio.pl/www/player.php?
          > lang=pl&kat=10&kod=750
          • Gość: xxx Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.04, 16:26
            Sam byłem tematem zainteresowany więc sprawdziłem:
            -KEW (ul. Kiełbaśnicza) nie organizuje już żadnych kursów językowych, kończą
            jedynie te zaczęte
            Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Czesko-Słowackiej (ul. Szewska) taki kurs
            organizuje ale nabór jest jedynie raz w roku w okolicach września-października
            zaś sam kurs trwa 3 lata i raczej nie ma mozliwości by w trakcie roku
            szkolnego "wskoczyć" na zajęcia.
            Czy wobec tego ktos ma inne informacje na temat możliwości nauki języka
            czeskiego we Wrocławiu. Będę wdzięczny za informacje.
            • Gość: M. Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.04, 17:53
              Co do Stowarzyszenia (na Szewskiej), mam prawie pewność, że spokojnie da
              się "wskoczyć" - tym bardziej, że niedawno zaczął się semestr 2. A miejsca są,
              bo parę osób zrezygnowało. Dalej przerabiane są podstawy, więc bez problemu.
              Jutro tam będę i upewnię sie jeszcze.
              • Gość: xxx Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.04, 19:29
                Wielkie dzięki za informacje! Te dane, o których napisałem uzyskałem
                telefonicznie jeżeli uda Ci się coś więcej ustalić osobiście byłbym wdzięczny
                za info na forum.
                • Gość: M. Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.04, 00:52
                  Nie ma sprawy. Wrzucę tu info, wieczorkiem jakoś, ahoj:)
                  • Gość: vlk Re: Język czeski. IP: *.kask.net.pl / 62.233.178.* 11.03.04, 10:42
                    ale ten czeski na Szewskiej jest źle prowadzony! - więc po to komuś polecać. z
                    dużej grupy kilka osób zostało.
                    prowadząca przesympatyczna, ale zajecia u niej szczerze odradzam. szkoda czasu.
                    vlk
                • Gość: M. Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.04, 01:12
                  Prowadzenie zajęć zdecydowanie się poprawiło, nie zrezygnowałam jednak i dobrze
                  zrobiłam, byłam od początku i widzę różnicę, zatem wiem, co mówię :)
                  xxx - daj maila. Miejsca są :)
                  • Gość: xxx Re: Język czeski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.04, 10:32
                    Wielkie dzięki za info. Mój mail: andrzej.klimek@sushi.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka