Dodaj do ulubionych

Akty notarialne

17.03.11, 17:55
Wiam. Chciałabym kupić mieszkanie na tym osiedlu od Dolcana. Różnych rzeczy już się tutaj naczytałam ale mam pytanie odnośnie aktów notarialnych? Czy Ci mieszkańcy, którzy mieszkają wna tym osiedlu już od dawna dostali informację od dewelopera kiedy mogą je podpisywać? Czy terminy już są ustalone? Bardzo proszę o informację. Z góry dziękuję za informacje
Obserwuj wątek
    • piotr2506 Re: Akty notarialne 17.03.11, 20:43
      Z informacji, ktore uzyskalem ostatnio na Lodygowej podpisywanie aktow ma sie rozpoczac w kwietniu 2011. Czy ten termin bedzie tym razem prawdziwy...? Zobaczymy
      • agulina19 Re: Akty notarialne 18.03.11, 12:33
        Dziekuję bardzo za informacje. Mam nadzieję, że tak będzie. Mi powiedziano wczoraj z kolei na Skierniewickiej, że akty będą w maju. Mam nadzieję, że to dotyczy osób, które właśnie teraz chcą nabyć mieszkanie.
        • wk-2 Re: Akty notarialne 18.03.11, 14:00
          no a w maju powiedzą ze będą w sierpniu ...
          już słucham tych wyjaśnien prawie szósty rok z kolei
          • agulina19 Re: Akty notarialne 19.03.11, 20:27
            Nie rozumiem tego. Dlaczego w tej kwetsii Dolcan miałby kłamać? Z tego co się orientuję, to od momentu otrzymania decyzji pozwolenia, deweloper w przeciągu pół roku powinien podpisywać akty notarialne. Sprawy papierkowe troche trwają chyba, że coś nie tak mają w papierach.
            • harp2 Re: Akty notarialne 19.03.11, 22:11
              ..."mają coś nie tak" ze słownością, terminowością i prawdomównością.
              Np. ostatni termin oddania mieszkań do użytku na mojej umowie to 30 czerwiec 2009 :o)
              Dlaczego wszystko się przedłużyło o 1,5 roku brak.
              Zresztą szkoda klawiatury żeby pisać o tym znowu.
              Mam nadzieję, że teraz ta kuriozalna sytuacja trochę się zmieni na lepsze.
              Pozdrawiam optymistycznie
            • harp2 Re: Akty notarialne 19.03.11, 22:12
              ..."mają coś nie tak" ze słownością, terminowością i prawdomównością.
              Np. ostatni termin oddania mieszkań do użytku na mojej umowie to 30 czerwiec 2009 :o)
              Dlaczego wszystko się przedłużyło o 1,5 roku informacji brak.
              Zresztą szkoda klawiatury żeby pisać o tym znowu.
              Mam nadzieję, że teraz ta kuriozalna sytuacja trochę się zmieni na lepsze.
              Pozdrawiam optymistycznie
              • insignia928 Re: Akty notarialne 21.03.11, 21:54
                można już się umawiać na podpisywanie aktów notarialnych (najbliższe terminy w kwietniu).
                • agnes08 Re: Akty notarialne 22.03.11, 18:58
                  Ja w dziale prawnym uzyskałam informację, że w tej chwili nie umawiają jeszcze żadnych terminów, gdyż brakuje im dokumentu z banku o bezobciążeniowym wydaniu naszych lokali.
                  Czy komuś udało się jednak zapisać na konkretny termin do notariusza?
                  • el-team Re: Akty notarialne 22.03.11, 21:15
                    Ja natomiast uzykałem informację, że terminy będą ustalane od początku przyszłego tygodnia. :)
                    • neets Re: Akty notarialne 23.03.11, 11:08
                      a ja dzis dostałam informacje, ze nie moga powiedziec kiedy bo nie dostali zgody z banku na wyodrebnienie lokali i ja prosiłam o przyblizony termin pan nie umial odpowiedziec po podaniu przezemnie kilku przedzialów tydz-dwa??/ powiedzial moze koniec kwietnia ale to nie obiecuje i ,ze sami beda dzwonic jak bedzie mozliwe podpisanie aktu wiec info znow mamy sprzeczne:-(
                      • misiek178_29 Re: Akty notarialne 23.03.11, 13:06
                        Czyli zapisy w aktach mówiące o tym, że bank zgadza się na przekazanie własności niezależnie od rozliczeń z Dolcanem okazuje się w tym momencie martwy.
                        • neets Re: Akty notarialne 23.03.11, 15:07
                          chyba ,ze to kolejna wymowka i kazdemu po prostu mowia co innego skoro powyzej pisano,ze w przyszlym tyg mozna sie umawiac ja dzwonilam pod nr 22 512-33-09 i pan twierdzil ,ze nie mozna bo sam nie potrafi podac konkretnego terminu a co do zwrotu pieniedzy podobno w pierwszej kolejnosci dostana Ci co najwczesniej sie na akt umowia- choc nie wiem kiedy skoro nie mozna, myslałam ,zeby odliczac to od czynszu ale moze Panstwo wiecie jak to bedzie wygladało jesli bedzie juz wspolnota co wtedy z ta dyspozycja przekazywania czynszu na poczet zadłuzenia dolcana wobec lokatora???bo nie moglam sie juz dodzwonic ,zeby zapytac o to.
                          • tk-1 Re: Akty notarialne 23.03.11, 15:58
                            o potrąceniu z czynszu była juz mowa w watku dotyczącym zwrotu pieniędzy zapłaconych dolcanowi - prsze tam poczytać
                            • neets Re: Akty notarialne 23.03.11, 16:04
                              czytałam , ale wolalabym dostac pieniadze w calosci a skoro byla juz mowa o aktach to ta chwila btylaby juz blisko nistety nie wiem ,ktore info sa prawdziwe czy te co ja otrzymalam , czy info innych osob czy ew. wszyscy zostali solidarnie oklamani
    • tedi69 Re: Akty notarialne 23.03.11, 20:45
      Witam
      Czy ktoś z państwa sprawdzał stan zadłuzenia ksiąg wieczystych powyższego osiedla, bo miałem informację o hipotece dolcana.
      Ja jestem umuwiony na podpisanie aktu w pierwszym tygodniu kwietnia konkretna data i godzina Pozdrawiam :)
      • neets Re: Akty notarialne 24.03.11, 10:42
        ręce opadaja. a czy wiecej osob moze uzyaskało konkretny termin???chyba ,ze umawiaja najpierw tych co nie sa im nic winni i skad wogole otrzymalam taka informacje ,ze nikogo nie umawiaja a poprzednik pisze,ze jest umowiony???dzis nie moge sie dodzwonioc do tego pana ale bede probowac.
        • extreme78 Re: Akty notarialne 24.03.11, 14:27
          Ja jestem umówiony 6 kwietnia na podpisanie aktu.
          • el-team Re: Akty notarialne 24.03.11, 19:41
            dziwne bo ja dziś dzwoniłem i mówił mi gość, że nie ma umówionych żadnych terminów bo nie mają bezobciążeniówki od banku. I jak będą mieli to będą dzwonić
            • neets Re: Akty notarialne 24.03.11, 22:06
              ja wlasnie tez uslyszalam wczoraj to samo ze beda dzwonic i nikogo nie umawiaja:-(
    • suba.4 Re: Akty notarialne 29.03.11, 22:31
      Dolcan zobowiazal sie dostarczyc przy akcie bezobciażeniowke .Czy bedzie ona dotyczyc tylko wyodrebnionego lokalu mieszkalnego oraz garazu czy równiez nieruchomosci wspolnej?
      • suba.4 Re: Akty notarialne 29.03.11, 22:49
        nie chce robic fermentu ale jesli bank zwolni tylko hipoteke z wyodrebnionych lokali a na nieruchomosci wspolnej pozostanie czesc kredytu to my jako wspolnota bedziemy to spłacać?art.17 u.w.l
        • kaka-sik Re: Akty notarialne 01.04.11, 10:47
          witam
          byłam umówiona na podpisanie na poniedziałek ....
          niestety zostało odwołane z powodu braku dokumentów ...
          pan z którym rozmawiałam nie potrafił podać mi następnego terminu :(
          czyli znowu porażka ,a banki cisną , ponaglają i ...
          • neets Re: Akty notarialne 01.04.11, 15:29
            czyli na wyrost poumawiali ludzi i teraz wiadomo czemu innych juz nie chcieli umawiac ktos wczesniej pisał ,ze po 10 tym kwietnia maja miec te dokumenty z banku ale ile w tym prawdy.???
            • agnes08 Re: Akty notarialne 01.04.11, 23:41
              ile w tym prawdy dowiemy się po 10 kwietnia... w każdym razie, ja też uzyskałam informację o tym terminie
              • agulina19 Re: Akty notarialne 03.04.11, 20:00
                jak dzwoniłam, to też mi powiedziano, że po 10 kwietnia będą umawiać na akty notarialne. Jednak proszę się nie obawiać i jeśli będzie możliwość podpisywania aktów, to hipoteka będzie uwolniona również od części wspólnych. Nie można zwolnić hipoteki tylko na mieszkanie. Hipoteka jest uwalniana na całości nieruchomości.
                • agulina19 Re: Akty notarialne 10.04.11, 17:18
                  Właśnie mamy 10 kwiecień i czy już ruszyło coś z aktami noarialnymi? czy Dolcan umawia na konkretne terminy?
                  • aleks-online Re: Akty notarialne 11.04.11, 12:43
                    Niestety. Dzwoniłam dziś do działu prawnego, czekają jeszcze na bezobciążeniówki. Kazali dowiadywać się pod koniec tygodnia.
                    • agulina19 Re: Akty notarialne 11.04.11, 18:42
                      Dziękuję za informacje. Ja też dzwoniłam i to samo mi powiedziano. Myślę, że raczej że Dolcan nieściemnia. Z tymi bankami tak jest. Procedury i jeszcze raz procedury. Jak dostali pozwolenie na użytkowanie, to z aktami już nie powinno być problemu. Mam bynajmniej taką nadzieję.
                      • jedynyzs Re: Akty notarialne 19.04.11, 12:48
                        A czy ktos z Panstwa ma jakis pomysl co zrobic z perspektywa koniecznosci podpisania i OPLACENIA kolejnego aneksu z bankiem????
                      • niezapom-i-najka Re: Akty notarialne 22.04.11, 22:32
                        Cały czas śledzę to forum bo ciągle zastanawiam się nad kupnem - czy coś się już wyjaśniło? W końcu jest 22 kwietnia. pozdrawiam
                        • suzuchara Re: Akty notarialne 28.04.11, 09:40
                          Wg nowych informacji Akty mają być w Drugiej połowie Maja.

Przynajmniej tak twierdzi ( ponownie ) Pan z działu prawnego Dolcana.
                          • kris20080 Re: Akty notarialne 03.05.11, 22:43
                            Deweloper ciągle z nami w kulki. To nasza własność za którą zapłaciliśmy!
                            Jest taka teoria że ta firma zawsze będzie tak postępować z klientami a potem zwinie interes. Dlatego niech ktoś zastanowi dwa razy zanim kupi od nich dziurę w ziemi a nawet gotowy lokal.
                            Zostaje nam drodzy lokatorzy chyba tylko sąd, bo ja końca tej gehenny nie widzę.
    • gw-15 Re: Akty notarialne 12.05.11, 09:56
      moze ktoś słyszał cos nowego o aktach, na kiedy teraz obiecują ?
      • suzuchara Re: Akty notarialne 14.05.11, 18:43
        Wydębiłem, bo nie można powiedzieć otrzymałem, od Dolcanu pismo w którym oficjalnie zobowiązują się że akty będą podpisane najdalej końca czerwca bieżącego ( 2011 ) roku.

Przynajmniej w moim wypadku.

W rozmowach telefonicznych przemiły Pan z działu prawnego i jednocześnie osoba która "zajmuje" się naszymi Aktami zapewniał mnie że Akty będą na przełomie Maja / Czerwca ( ale niestety nie dodał którego roku )

Czyli pewnie do Września się uwiną.
        • tk-1 Re: Akty notarialne 16.05.11, 08:28
          no pewnie się uwiną do września, ale cały czas nie wiadomo którego roku
          • suzuchara Re: Akty notarialne 16.05.11, 17:30
            tk-1 napisał:

> no pewnie się uwiną do września, ale cały czas nie wiadomo którego roku

No miejmy nadzieję.

Ja już nie wiem czy się śmiać czy płakać.
            Na razie to się śmieję przez łzy i zgrzytające zęby.

Myślę że pora na jakieś małe poruszenie na Facebooku. Ostatnio ma bardzo dużą siłę medialną.
            • m.dzinkans Re: Akty notarialne 19.05.11, 09:19
              Myślę, że to opóźnienie w podpisywaniu aktów wynika z podobnej przyczyny jak na II etapie niegdyś. Po prostu albo nie spłacili jeszcze zadłużenia w banku i ten nie chce wycofać hipoteki z KW, albo jest problem z podziałem nieruchomości, ale tą ewentualność raczej eliminuję bo przy okazji wyodrębniania nieruchomości z etapu II zrobiony było od razu podział na etap III. Zresztą można to zobaczyć na wirtualnej KW w necie. No chyba, że budynki im się w wyodrębnione działki nie zmieściły.
              Często bywa tak, że developer podejmuje próby wyodrębniania lokali w porozumieniu z bankiem na takiej zasadzie, że na podstawie spłaconych zobowiązań kredytowych bank pozwala na wyodrębnianie tej ilości udziałów w ogólnej wielkości nieruchomości ile zostało spłaconych zobowiązań developera (procentowo). Dlatego właśnie podpisywanie aktów odbywa się "na raty" bo developer na tak spłaca swoje zobowiązania.
              Gorzej jak zrobią to inaczej i dadzą Wam do podpisania akty z hipoteką zajętą na rzecz banku! Widziałem takie ruchy na jednym z Ząbkowskich osiedli u dość poważnego (wydawało by się) developera.
              • tk-1 Re: Akty notarialne 19.05.11, 11:38
                To jest tak że tzw. "developer" - jako własciciel tej całej nieszczęsnej budowy ustanawia odrębne własności lokali mieszkalnych znajdujących się na inwestycji i wówczas własność tych sprzedanych lokali moze być przeniesiona notarialnie na rzecz klientów bez obciązenia hipotecznego, natomiast hipoteka pozostanie tylko na tych niesprzedanych lokalach które nadal są wlaścicielem "budującego z pasją". Problem tylko pojawia się wtedy kiedy okazuje się że wysokośc długów jakie ciąża na tej budowie przewyższa wartośc tych niesprzedanych mieszkań - i za pewnie tak jest w naszym przypadku. W takiej sytuacji muszą po prostu "wpompować" pieniądze zzewnątrz zeby spłacić te długi wobec banku przynajmniej do takiego poziomu zeby bank zgodził się na ustanawianie odrębnych własnosci lokali (tych sprzedanych) na rzecz klientów bez obciązenia hipotecznego. No i tu pojawia sie kolejny problem skąd wziąć te pieniądze na wpompowanie do spółki dolcan II ? Kiedys jak my mieliśmy to bez watpienia najwieksze w naszym zyciu nieszczęście, że się zapisalismy u tych oszustów na budowę mieszkań, to było tak że wpłacane przez nas pieniądze na rzecz spólki dolcan II były wypompowywane z tej spólki i szły do innych spółek na dokończenie innych inwestycji i na takie cele jak np. zakup stawów rybnych za Wyszkowem lub żwirowni gdzieś za Serockiem - czym się teraz chwala na swojej stronie intwrnetowej, a poza tym kupowali ziemię wszędzie gdzie popadnie. Natomiast teraz juz nie ma komu wpłacac kasy która trafiłaby potem na tej samej zasadzie do spólki dolcan II. Mieszkania nowobudowane nie idą, bo kto teraz będzie kupował dziurę w ziemi (jak my kiedyś) jak teraz sa gotowe mieszkania od ręki dostępne. Natomiast sprzedaz tych wybudowanych mieszkan (chociazby na naszym osiedlu) też nie idzie, bo nie są w stanie zapewnić dla klienta podpisania aktu notarialnego od ręki, gdyż bank sie nie zgadza na ustanowienie odrębnej wlasnosci lokalu bez obciążenia hipotecznego. Mieszkając na jednej z klatek schodwych na tej inwestcji juz od bez mała roku nie zauwazyłem zeby sprzedali chociazby jedno mieszkanie, a wręcz przeciwnie z czasem dowiadywałem sie że niektóre mieszkania sa niesprzedane mimo że rok temu myslałem że sa sprzedane, bo ktoś tam coś w nich robił. Widziałem jak przychodzą ogladajacy i nawet potem majstry od dolcana "picują" te mieszkania w nadziei ze klient wróci, ale ten juz nie wraca. No i w tym momencie błędne kółeczko się zamyka. Jednym słowem nie widze tego w jasnych barwach, ale to nic nowego z ta firmą, bo tak było z nimi od samego poczatku i w każdej kwestii.
                • caleb667 Re: Akty notarialne 19.05.11, 14:47
                  Ja właśnie jestem jednym z tych klientów, którzy dali się nabrać tej bandzie oszustów i w końcu miałem dość wiecznego łamania zobowiązań przez tych hochsztaplerów więc rozwiązałem umowę. Efekt jest taki, że po 7 miesiącach od podpisania umowy rezygnacyjnej złodzieje nie chcą zwrócić moich pieniędzy więc teraz się za nich zabrał Sąd na mój wniosek.
                  • tk-1 Re: Akty notarialne 19.05.11, 15:33
                    śledzę Pana wspisy na tym forum od pewnego czasu i z tego co się zorientowałem to chyba Pan zrezygnował z mieszkania w drugiej połowie zeszłego roku, kiedy było juz gotowe do odbioru i z tego wzgledu że nieskończenie wiele razy nastepowało przesuwanie terminów, co generowało dodatkowe koszty które zaczęły juz iść w dziesiątki tysięcy złotych, no i potem zakupił Pan mieszkanie u konkurencji przy ul. Poniatowskiego - dobrze myslę ?

jesli jest tak jak napisałem powyzej, to oznacza że wpłacił im Pan całość wartości mieszkania i to po cenie tej późniejszej (wyższej) bo jesliby byla ta wczesniejsza (niższa) to być może rozważałby Pan dalej rezygnacje z zakupu. Ja miałem wczesniej zawarta umowę, czyli też cenę wcześniejszą ale wielokrotnie myslałem nad tym żeby zrezygnować i zażądać zwrotu pieniędzy, bo jakbym miał te pieniądze to dołozyłbym do tego jeszcze i kupił tam gdzie nie buduja z pasja ale normalnie, tyle że właśnie przewidywałem iż i tak nie oddadzą mi tych pieniedzy bez trwającej conajmniej kilka lat wojny w sądach

czyli reasumując powyższe rozwazania - nawet przy niewielkim mieszkaniu do zwrotu jest kilkaset tysięcy złotych i za każdy dzień zwłoki robią się niezłe odsetki od takiej kwoty, nawet trzymajac to na zwykłej lokacie a co dopiero odsetki ustawowe, według mnie traci Pan co miesiąc conajmniej 1.000 zł - mają więc darmowy kredyt,
                    ale tak samo było z pieniędzmi wpłacanymi przez nas przez te wszystkie lata - kiedyś tak sobie policzyłem że w końcu 2007 roku jak zapłaciłem kolejną ratę to dawało to juz 55 % ceny mieszkania, natomiast w miejscu gdzie miało być to moje mieszkanie był tylko wykop zrobiony, gdzie więc podziewały sie te nasze pieniądze że teraz nie ma czym spłacić kredytu tak żeby bank zgodził się na ustanowienie odrębnej własnosci lokali bez obciążenia hipotecznego - o tym napisałem w poprzednim wpisie
                    • caleb667 Re: Akty notarialne 20.05.11, 08:32
                      Ma Pan rację. Umowę z tymi oszustami rozwiązałem w połowie października 2010 r. wtedy gdy już mieszkałem po drugiej stronie Poniatowskiego w mieszkaniu wybudowanym przez Domusa, mając w ręku akt notarialny i wszelkie sprawy prawne uregulowane. Chciałem pozbyć się tego wkładu u Dolcana ale nikt tego nie chciał go odkupić - każdy pytał się o akt notarialny a ja niestety nic nie mogłem powiedzieć, no bo jak można ufać przyrzeczeniom oszusta, który je wielokrotnie łamał?
                    • greg96200 Re: Akty notarialne 20.05.11, 18:18
                      Szanowni Panstwo,
                      nie mieszkam w Zabkach, ale rowniez wplacilem pieniadze na mieszkanie. Zastanawiam sie jakie sa nastroje wsrod mieszkancow ktorzy sie juz wprowadzili ponad rok temu i wciaz nie moga podpisac aktow notarialnych? Czy sa jakies inne fora wymiany informacji na ten temat oraz czy zastanawiacie sie Panstwo nad podjeciem jakis wspolnych dzialan- np. pozew zbiorowy? Takze, czy bedziecie Panstwo szukali rekompensty za ponad dwuletnie opoznienie, wynikajace tylko i wylacznie z zaniedban developera? Wszak bez aktu notarialanego niemozliwe jest np, legane wynajecie mieszkania- strata ok 15-20 tys rocznie....
                      Dziekuje za odpowedz
                      • kll777 Re: Akty notarialne 20.05.11, 18:42
                        Zgodnie z umowami deweloper ma czas do końca czerwca na zawarcie umów sprzedaży w formie aktów notarialnych. Liczyłam na to, że proces będzie przebiegał szybciej niż przebiega, ale z tego co mi wiadomo spowalnia to bank, który wydaje bezobciążeniówki każdemu klientowi z osobna. Jak dotąd wydał 24. Podobno wiąże się to z koniecznością zliczenia wszystkich zobowiązań wynikających z umowy (czyli wszystkich wpłat na poczet mieszkania) dla każdego klienta indywidualnie. Nie można tego zrobić hurtem, bo na nieruchomości ciąży hipoteka i prawdopodobnie będzie ciążyła w dalszym ciągu na niesprzedanych lokalach. Póki co większość osób cierpliwie czeka na finał sprzedaży.
                        • gw-15 Re: Akty notarialne 24.05.11, 10:14
                          czy to oznacza że ktoś z tych 24 osób umawiał się już na podpisanie aktu notarialnego ?
                      • kris20080 Re: Akty notarialne 22.05.11, 23:29
                        Ja mogę się przyłączyć do pozwu. Mam umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego. W kwietniu wystąpiłem o przedsądowę ugodę w sprawie przeniesienia własności i odszkodowanie za opożnienia i nie dotrzymanie terminów umowy. Dolcan nie stawił się oczywiście. Ostatnio wystosowałem ultimatum w sprawie przeniesienia własności. Mysle, że też to oleją. Wtedy zostaje ostateczna droga w postaci pozwu o sądowe przeniesienia własności lokali. Wpis jest kosztowny tj, 8000 - 9000 zł. Mimo tego jestem gótów "zainwestować" - w moim przypadku to jest sprawa dalszych perpektyw życiowych. Prosze o kontakt wszystkich zainteresowanych do przyłączenia się.
                        • caleb667 Re: Akty notarialne 23.05.11, 08:55
                          Ja tam całkowicie Pana rozumiem, z oszustami i złodziejami nie można inaczej. Czekam właśnie na wyrok sądu i jak tylko go dostanę to od razu uruchamiam komornika.
                        • greg96200 Re: Akty notarialne 25.05.11, 13:20
                          Jezeli Dolcan nie dotrzyma czerwcowego terminu przeniesienia wlasnosci mysle, ze w interesie kazdego mieszkanca bylo by wniesienie pozwu o sadowe przeniesienie wlasnosci. Oczywiscie biorac pod uwage niedogodnosci oraz koszty ktorych doswiadczamy kolejnym krokiem powinien byc pozew zbiorowy za opoznienia. Co prawda nasze umowy nie przewiduja kar umownych za opoznienia, ale deweloper sam wlaczyl klazule ktora pozwala sobie na polroczne opoznienienia z przyczyn niezaleznych(pogoda, podwykonawcy) zgodnie z ktora budynki mialy byc przekazane w czerwcu 2009 i ta data nie zostala dotrzymana. Moj adwokat jest zaintersowany poprowadzeniem tej sprawy, mimo ze w Polsce praktyka pozywania dewelopera jest dosyc trudna i kosztowna. Zaznacza jednak, ze sukces pozwu zbiorowego zalezy od duzej grupy mieszkancow wystepujacych przeciw deweloperowi. Jezeli mieszkania zostana przekazane do konca czerwca nie bede wystepowal przeciw deweloperowi. Jezeli ta data rowniez nie zostanie dotrzymana, opoznieniania przekorcza rowne dwa lata i wtedy nie ma sensu czekac bezczynnie na dalszy rozwoj wypadkow.
                          Pozdrawiam
    • kris20080 Re: Akty notarialne 25.05.11, 19:09
      No własnie jesli mija tyle czasu trudno wyłumaczyć niezalezne okoliczności. Sprawy o przeniesienie własności nie są trudne, acz trzeba mieć na wpis. Z drugiej strony po roku czasu od daty przyczeczenia umowy z aktu notarialnego jest przedawnienie roszczeń niestety. Dlatego prosze wziąć to pod uwagę. Co za czasy, trzeba się bić o coś za co sie już zapłaciło.
    • tedi69 Re: Akty notarialne 29.05.11, 10:43
      Popieram pozew zbiorowy ostatnio spedziłem 5 godzin przy telefonie aby dowiedzieć się co z aktami (cały cas nikt nie odbierał ,10 % tego czasu było zajęte) szanowny pan z działu prawnego raczył mnie poinformować że on nie jest kompetętny do podejmowania takich decyzji ( W I Ę C P Y T A M P O C O O N T A M S I E D Z I I Z A T R U W A P O W I E T R Z E) ale zapewmił mnie że będą napewno podpisywane tłumaczył się czekaniem na decyzję z banku według moich informacji które zdobyłem na taką decyzję czeka się zwykłe około 60 dni o ile został złożony odpowiedni wniosek

zgroza

Wiszą mnie pieniądze od 14 miesięcy za nadpłatę z 1,5 metra metrazu mieszkania a od nas chcą za czynsz gdzie to oni są włascicielami tych mieszkań

Banda złodziei.

najwazniejsze boję sie tylko że będą czekać i zwodzić a między czasie załatwiają upadłość firmy a póżniej założą nową DOLCAN III ( a my zostaniemy bez mieszkań i bez pieniędzy) i będą oszukiwać dalszych klientów .
      ciekawe jak jest u nich na innych budowach np Powstańców

mój pracodawca taką sytuacje widzi raczej w ciemnych barwach

Pozdrawiam i czekam na dalsze Państwa decyzje
      • jerzes Re: Akty notarialne 15.06.11, 20:17
        wiadomo cos o tych aktach?
        • kris20080 Re: Akty notarialne 16.06.11, 13:01
          Ten ich dział prawny nawet telefonów nie odbiera. po prostu jaja z nas sobie robią
          • arek-zabki Re: Akty notarialne 16.06.11, 15:37
            kris20080 napisała:

> Ten ich dział prawny nawet telefonów nie odbiera. po prostu jaja z nas sobie ro
            > bią

Namiary na ich dział prawny to:
            Andrzej Ejmont
            Prawnik Dolcan:
            e-mail: andrzej.ejmont@dolcan.com.pl

Może skoro nie odbierają telefonów, to warto ich "zasypać" mailami.......

Pozdrawiam
            Admin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka