Dodaj do ulubionych

Bank Zach. - Uwaga i Pomocy

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 18:03
jakies 3 lata temu robilem inwentaryzacje na sklepowym magazynie. zarobilem
kilkadziesiat zlotych, ktore zostaly wplacone na moje konto w BANKU
ZACHODNIM. od tamtego czasu na konto nie wplywaly zadne pieniadze i nic nie
bylo z niego pobierane. wczoraj przyslano mi list polecony z tego banku.
napisano, ze konto zostaje zlikwidowane, poniewaz w ciagu ostatanich X
miesiecy nie bylo na nie zadnych wplat. do tego okazuje sie, ze mam zaplacic
okolo 100zl! moze prowadzenie konta bylo platne, ale ja nie przypominam
sobie, zeby cos takiego bylo w regulaminie (3lata temu). przez ten okres nie
dostalem zadnych informacji na temat tego konta. nikt nie pokwapil sie, zeby
przyslac informacje o jego stanie i ewntualnych oplatach za jego prowadzenie.
(ciekawe co znaczy prowadzenie, skoro nikt tego konta nie obslugiwal)

wplacilem pieniadze do banku po to, zeby po jakims czasie miec z tego zysk,
wparwdzie niewielki, ale zawsze jakis. teraz niedosc, ze pieniadze przepadly
to ja mam jeszcze dlug wobec BANKU ZACHODNIEGO. nie mam pieniedzy, zeby
zaplacic. nie pracuje i nie mam zadnych dochodow. co mam zrobic?

co moga mi zrobic jesli nie zaplace (100zl)?

UWAZAJCIE NA NICH!
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: anty BZ Re: Bank Zach. - Uwaga i Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 19:09
      Mogą Ci naskoczyć.

BZ to największa menda w bagnie polskich banków.

Wiem co piszę, bo miałem nieszczęście tam mieć konto i prywatne i firmowe.
      Beznadzieja i niekompetencja!

Zażądaj od nich zwrotu tego co miałeś na koncie, a jak odmówią sprawę przekaż do
      rzecznika bankowego!
      • Gość: jurek Re: Bank Zach. - Uwaga i Pomocy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 21:34
        ok, a komornik? czy za taka kwote moga go na mnie naslac?
        pzdr
        • wielki_czarownik Wątpię. 04.03.04, 21:42
          Zanim przyjdzie komornik to musi być sąd - proces i prawomocny wyrok. A znając nasz kraj to by trwało latami i wcale nie jest pewne, że byś przegrał (jeśli o odpłatności nic nie było w umowie to byś pewnie nawet wygrał).
          Napisz do nich ostre pismo z żadaniem wyjaśnienia sprawy. Zobaczymy co odpiszą. Wtedy się pomyśli co dalej.
          • Gość: Gonzales Żartujesz chyba. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.04, 14:05
            wielki_czarownik napisał:

> Zanim przyjdzie komornik to musi być sąd - proces i prawomocny wyrok. A
            znając
            > nasz kraj to by trwało latami i wcale nie jest pewne, że byś przegrał (jeśli
            o
            > odpłatności nic nie było w umowie to byś pewnie nawet wygrał).
            > Napisz do nich ostre pismo z żadaniem wyjaśnienia sprawy. Zobaczymy co
            odpiszą.
            > Wtedy się pomyśli co dalej.
            >

A bankowy tytuł egzekucyjny? Do tego wcale nie trzeba procesu, a o wystawieniu
            dowiadujesz się najczęściej od komornika, który przychodzi go realizować.
        • Gość: anty BZ Re: Bank Zach. - Uwaga i Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:52
          Za taką kwotę to komornik nawet do WC by nie poszedł!

Akurat wc /co za zbiezność!/ bzdury napisał, bo bank może wystawić tytuł
          wykonawczy bez sądu! Ale słusznie, napisz ostre pismo i zobaczymy jak zareagują!
          Tak czy inaczej mogą Ci naskoczyć, a dla komornika egzekucja 100 PLN to tylko
          dokładanie do interesu.
      • lilimarlene1 Re: Bank Zach. - Uwaga i Pomocy 05.03.04, 13:28
        > BZ to największa menda w bagnie polskich banków.

chciałeś napisać irlandzkich

> Beznadzieja i niekompetencja!

z tym się zgadzam
        • Gość: M_u Re: Bank Zach. - Uwaga i Pomocy IP: *.sci.man.ac.uk 05.03.04, 14:42
          Jezeli nie bylo we wczesniejszym regulaminie, tj. tym, ktory otrzymales, nie
          moga obciazyc cie zadnymi prowizjami za prowadzenie kona osobistego. Taka
          jednostronna zmiana warunkow umowy nie ma mocy prawnej, a jest jednostronna,
          jezeli nie zostales o zmianach w regulaminowych oplatach poinformowany
          listownie. Jednakze nie czekalbym ze sprawdzeniem i odwolaniem sie, bo prawo
          egzekucyjne w naszym kraju to Azja i pewnego dnia opasly lysy bydlak moze ci
          sie dobijac do drzwi. I dopiero potem bedziesz odkrecal. Wiec czym predzej, tym
          lepiej.
          • omikro Re: Bank Zach. - Uwaga i Pomocy 05.03.04, 14:58
            Zgadzam sie z przedmowca. Polski komornik potrafi odzyskac 150 PLN konfiskujac
            15 przedmiotow znajdujacych sie w domu, wyceniajac kazdy na 10 PLN. POLITYKA
            niedawno podawala taki przyklad.
            • Gość: jurek Re: Bank Zach. - Uwaga i Pomocy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 18:03
              ok, tylko wlasnie nie pamietam jak to bylo z tamtym regulaminem:(
              a co do komornika, to wlasciwie nie wiem na co mi moze wejsc, bo akurat
              mieszkam z rodzicami i tak sie dziwnie sklada, ze w domu nie ma nic mojego.
              i co wtedy?
              pzdr.
              • Gość: M_u Re: Bank Zach. - Uwaga i Pomocy IP: *.sbc.man.ac.uk 05.03.04, 19:36
                Stary, sluchaj, mam dwu kolegow w branzy komorniczej. Jeden pracuje w biurze
                egzekucyjnym Urzedu Miejskiego drugi jest poslancem/pomocnikiem w kancelarii
                komorniczej. Jak mi opowiada- zwlaszcza ten drugi, to sie wlos na glowie jezy.
                Nie wciagaj rodzicow w klopoty. Jezeli mieszkasz z rodzicami to oznacza, ze
                prowadzicie tzw. wspolne gospodarstwo domowe. Aby uniknac klopotow musialbys
                udowodnic, ze tak nie jest. Inaczej moga sciagac w domu rodzicow. A zeby
                udowodnic, musialbys przedstawic dokument, ze wynajmujesz u nich pokoj. Nawet
                wierzac, ze Ty mialbys cala racje i wszystko bys finalnie odkrecil, nie zycze
                Ci komornika w domu. To jest swolocz, bydleta. Wisisz im 100 zlotych. Zabiora
                Wam telewizor i wycenia np. na 50 zl i doloza sobie np. lodowke za drugie 50
                zl. Jak trafisz na prywatna firme, to jeszcze mozna dostac w zeby od jakiegos
                osilka co sie nazarl sterydow. Potem oczywiscie pan komornik i obstawa zeznaja,
                ze to Ty sie na nich rzuciles i probowales pobic trzech opaslych buchajow. Moja
                rada, jak wyzej, wyjasnic z bankiem. Jezeli w regulaminie nie bylo nic na temat
                prowizji za prowadzenie konta osobitego, regulamin musiles dostac do reki lub
                poczta kiedy zakladales konto, wiec jezeli nic nie ma, to jestes spokojny. Jak
                bys mial problemy, na pl. Solidarnosci- dawny Czerwony, w budynku gdzie sie
                miesci 'Solidarnosc', przyjmuje bezplatnie radca prawny (w jakies dni). Zawsze
                mozesz poprosic o rade. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka