Gość: aisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 19:45 najlepiej szczeniaczek i żeby nie wyrósł na olbrzyma bo ciasno w domu ... piesek jest szczerze oczekiwany przez samotnego nastolatka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @ Re: nieduża psina potrzebna od zaraz :-) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.03.04, 19:58 a już myślałem, że na kolację polecam schronisko dla piesków tam tyle biednych i mądrych stworzonek czeka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at prosz... :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.04, 18:11 www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/zwierzeta_do_adopcji.html do wyboru, do koloru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: prosz... :) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.03.04, 18:56 Ja bym je wszytskie zabrał :((( Nie wiem jak ludzie mogą brać psy by później się ich pozbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czainak Re: nieduża psina potrzebna od zaraz :-) IP: *.marponet.pl / 80.51.27.* 06.03.04, 20:15 aiszaa, trzymam mocno kciuki za was oboje... (z pieskiem będzie trojka :) I również polecam schronisko (tylko może młodego nie zabierac tam zeby sobie wybral przyjaciela, bo chcąc nie chcąc będzie musiał pozostawic tam jeszcze masę innych, nadal nieszczęśliwych, piesków. To dołujące, zwłaszcza że jego kondycja psychiczna i tak jest już zła). Pomysl o tym, przynieś mu jakiegoś już wybranego zwierzaka. Myślę o Was ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisza dziekuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:31 rankiem bylismy w schronisku :-) piesek taki jak z marzeń - on na niego czekał ;-) ma juz imie, obróżkę, smyczkę, karme, witaminy i8 książeczkę - a najwazniejsze, że ma dom i kogoś do kochania To był piękny dzień! Piesek nie załatwi wszystkich smutków, ale przynajmniej ma serduchoi o które inne sie troche moze wesprzeć, a poza tym wymaga pomocy i starań, a o to też w tym wszystkim chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: dziekuję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.04, 20:44 Gratulacje i życzę powodzenia. A teraz z innej beczki. Za pieski są opłaty. Was to jednak nie dotyczy, bo piesek był zabrany ze schroniska. Bawcie sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisza Re: dziekuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 09:02 przy adopcji pieska ze schroniska płaci sie 28 zł i mozna kupic gazetkę (na żywienie zwierząt) chętne do pomocy dzieci (takie w wieku okołogimnazjalnym) pomagają obsługiwać zwierzęta (myja klatki, karmią, wyprowadzaja na spacery itp. - świetny pomysł na wartościowe spędzanie czasu) i musze przyzanć, że te pieski nie zrobiły na mnie przygnebiającego wrażenia - może dlatego, że było słonecznie i sporo tych pracowitych dzieciaków) tam jest bidniutko, ale sympatycznie - zwierzęta nie sa agresywne, maja pełne brzuszki i jedyne czego im trzeba to ... kogoś, komu mozna być wiernym Pomyślałam sobie, że przy tak ogromnej ilości szkół we Wrocławiu, gdyby każda zrobiła akcję zbiórki kasz, karmy, makaronu, kocy itp. to schronisko na Skarbowców zostałoby zasypane darami. Miarą wielkości społeczeństwa jest to jak traktuje ono słabych i potrzebujących pomocy (i ludzi i zwierząt) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: dziekuję IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.03.04, 10:27 Aisza - bardzo bardzo się cieszę :) Jakie imie wybrał dla psiaka? No i w ogole co babcia na to, i jak im jest po paru dniach ze soba? Podtrzymuje propozycje nauki szkolenia (im wczesniej, tym lepiej) - to nie sa zadne aporty, czy inne takie biegi z przeszkodami. Na poczatek jest tylko nawiazywanie kontaktu i uczenie najprostrzych siad, zostan, oddaj (jedzenie z podworka, na przyklad) i do mnie. Swietna zabawa - jesli chlopak ma ochote rzecz jasna :) Pozdrawiam, Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisza Natalio odezwij się! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.04, 11:12 Od tygodnia piesek mieszka z chłopcem. jest rasy nieokreslonej, ale niewatpliwie bardzo szlachetnej ;-) Ma 2,5 miesiąca Chyba wyrosnie na solidnego psa - choc panie w schronisku pocieszały nas, że ..ledwie do kolan Jest słodki, mądry i kochany. Jesli Twoja propozycja jest aktualna, to K.(kilkunastoletni rzeczywisty własciciel psa) chetnie posłuchałby rad fachowca - dzisiaj mu o Tobie wspomniałam. aisza Odpowiedz Link Zgłoś