przemkowa.bi 23.05.10, 00:34 Trzymajcie się jesteśmy z Wami - szkoda że media zamiast informować dokładnie jakie dramatyczne chwile przechodzicie pokazują głównie jak w Warszawie woda skoczyła o 5 cm w lewo czy prawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: KRAKÓW z Wami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 00:58 no proszę, a myślałam, że tylko ja to widzę.... dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
apacz_001 Re: KRAKÓW z Wami 23.05.10, 01:21 Niestety, dlatego Warszawiaków nikt nie lubi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: KRAKÓW z Wami IP: 89.174.254.* 24.05.10, 06:52 > Niestety, dlatego Warszawiaków nikt nie lubi Ty ? Apacz? Wex ty sie odpied...l od Warszawiaków, co? Projektujesz jakies swoje schizy na mieszkańców mojego miasta i jeszcze masz do nas o to pretensje? To my jestesmy winni, że ty chory jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: KRAKÓW z Wami 23.05.10, 01:21 Gość portalu: ona napisał(a): > no proszę, a myślałam, że tylko ja to widzę.... dzięki! Nie nie tylko Ty .... Kraków z wami trzymajcie się !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: KRAKÓW z Wami IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.05.10, 10:30 Dzięki i pozdrowienia dla Krakowa. Mnie też szlak trafia, że media tylko dają info warszawskie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: KRAKÓW z Wami 23.05.10, 11:59 Tak, bo oczywiście to warszawiacy "załatwili" sobie w oglnopolskich telewizjach, by te pokazywały głównie Warszawę. Stereotypy wciąż żywe w naszym społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maśliczanka Re: KRAKÓW z Wami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 16:00 nic nie "załatwili", tylko taktują media ogólnopolskie, jak wyłącznie warszawskie... dziennikarze stracili bezstronność... w Warszawie nie było nawet stanu ostrzegawczego, gdy we Wrocławiu już był przekroczony alarmowy... ale gazeta.pl mówiła o Warszawie i mierzyła poziom swojej wody... było nam po prostu przykro :( Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: W A R S Z A W A też z Wami 23.05.10, 17:36 Gość portalu: Maśliczanka napisał(a): > nic nie "załatwili", tylko taktują media ogólnopolskie, jak wyłącznie > warszawskie... Warszawiacy mają jakiś wpływ na to, co pokazują ogólnopolskie media? A to ciekawe... > dziennikarze stracili bezstronność... Nie stracili, bo nigdy jej nie mieli. > w Warszawie nie było nawet stanu ostrzegawczego, gdy we Wrocławiu już był przekroczony alarmowy... ale gazeta.pl mówiła o Warszawie i mierzyła poziom swojej wody... > było nam po prostu przykro :( Ale co do tego wszystkiego mają warszawiacy?! Winić za to chyba trzeba dziennikarzy gazet i stacji telewizyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maśliczanka Re: W A R S Z A W A też z Wami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 19:45 skąd Ci się wzięli Warszawiacy? my o mediach cały czas mówimy... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: W A R S Z A W A też z Wami 23.05.10, 21:28 Jakoś tak mi się skojarzyło: apacz_001 >Niestety, dlatego Warszawiaków nikt nie lubi.. hrabia_piotr >Tak, bo oczywiście to warszawiacy "załatwili" sobie w oglnopolskich telewizjach, by te pokazywały głównie Warszawę. Gość: Maśliczanka >nic nie "załatwili", tylko taktują media ogólnopolskie, jak wyłącznie warszawskie... Jakoś tak z Twojej wypowiedzi wyniknęło, że piszesz o warszawiakach, ale jeśli chodziło Ci o media, to się z Tobą zgadzam. I taki kwiatek z warszawskiego forum: forum.gazeta.pl/forum/w,51,111813233,111813233,Gdyby_fala_byla_jak_w_Krakowie_Stolicy_by_nie_bylo.html Ale oszołomów niestety nigdzie nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maśliczanka Re: W A R S Z A W A też z Wami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 00:35 no tak, tylko, że nie odpowiedziałeś na tamten post, tylko na mój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: W A R S Z A W A też z Wami 24.05.10, 12:17 Gość portalu: Maśliczanka napisał(a): > skąd Ci się wzięli Warszawiacy? my o mediach cały czas mówimy... Jak widzisz, Maśliczanko, może Ty i ja mówimy o mediach, ale są tacy, którzy za ramówkę ogólnopolskiej stacji telewizyjnej winią Bogu ducha winnych warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maśliczanka Re: W A R S Z A W A też z Wami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 13:17 odpowiedzialność zbiorowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Re: KRAKÓW z Wami IP: *.multi-play.net.pl 23.05.10, 12:33 Urwał się z psychiatryka Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: KRAKÓW z Wami 23.05.10, 19:41 Pamiętam '97 i relacje TVP1 Sytuacja we Wrocławiu streszczona w jakieś 10 minut, podobnie w rejonach górskich i półgodzinne sprawozdanie z podwarszawskiej łąki, którą zalało. Też mam wrażenie, że dziennikarze czasem nachalnie przedstawiają sprawy błahe ze stolicy. Nie raz można było znaleźć na stronie głównej gazeta.pl info o tym, że popsuł się tramwaj albo skradziono pietruszkę z targu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: KRAKÓW z Wami 24.05.10, 01:27 przemkowa.bi napisała: > > Trzymajcie się jesteśmy z Wami - szkoda że media zamiast informować > dokładnie jakie dramatyczne chwile przechodzicie pokazują głównie > jak w Warszawie woda skoczyła o 5 cm w lewo czy prawo Bo dla nich państwo polskie kończy się wraz z granicami Warszawy, reszte maja w głębokim poważaniu. Nie słyszłeś nigdy sławnego " nie ma cwaniaka nad warszawiaka" Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: KRAKÓW z Wami 24.05.10, 06:41 prawdziwy-ghostdog napisał: > przemkowa.bi napisała: > > > > > Trzymajcie się jesteśmy z Wami - szkoda że media zamiast > informować > > dokładnie jakie dramatyczne chwile przechodzicie pokazują głównie > > jak w Warszawie woda skoczyła o 5 cm w lewo czy prawo > Bo dla nich państwo polskie kończy się wraz z granicami Warszawy, > reszte maja w głębokim poważaniu. Nie słyszłeś nigdy sławnego " nie > ma cwaniaka nad warszawiaka" Powtarzam, że warszawiacy mają taki sam wpływ na program w stacjach telewizyjnych i na artykuły w gazetach, jak wrocławianie, czyli ŻADEN! Wińcie tych, którzy rzeczywiście są za to odpowiedzielni - dziennikarzy. Ale zawsze lepiej zwalić winę na tych "tych złych warszawiaków". Ech, stereotypy w naszym społeczeństwie wciąż żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: KRAKÓW z Wami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:21 dziennikarze są Warszawianami, z którymi mamy kontakt, są więc przedstawicielami Warszawy, stąd skrót myślowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: KRAKÓW z Wami 24.05.10, 12:15 Gość portalu: van napisał(a): > dziennikarze są Warszawianami, z którymi mamy kontakt Bzdura! Mało który dziennikarz jest warszawiakiem, większość przyjechał tu robić karierę. Pochodzą z niemal każdego zakątka Polski. > są więc przedstawicielam i Warszawy Bzdura! Bzdura taka sama, jakbyś napisał(a), że "wszystkich 460 posłów to też przedstawiciele Warszawy". Posłowie tak samo jak dzienniakrze przyjechali "stacjonować" do Warszawy z każdego zakątka Polski. > stąd skrót myślowy Skrót myślowy jest dobry dla tych, dla których cała myśl byłaby zbyt trudna do ogarnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: KRAKÓW z Wami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 13:20 ho ho ho.... teraz to pojechałeś :) jestem PRowcem, znam warszawskich dziennikarzy, nie wiem skąd masz taką teorię, ale wejść spoza Warszawy w to środowisko jest BARDZO trudno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: KRAKÓW z Wami IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.05.10, 13:37 Powariowaliście!? A w mediach lokalnych i ogólnopolskich, też tylko o Kozanowie, a inne dzielnice ratowali, usczelniali i monitorowali i dalej to robią WSPANIALI MIESZKAŃCY na własną rękę. Dlatego sadzę, że nie można mieć pretensji do ludzi z Warszawy, którzy też tak jak my żadnego wpływu na media nie posiadają. Więc przestańmy sobie dowalać. Chylę czoła przed mieszkańcami Wrocka za to co robili i robią dla obrony miasta, dzielnicy etc Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: KRAKÓW z Wami 24.05.10, 16:01 Gość portalu: van napisał(a): > jestem PRowcem, znam warszawskich dziennikarzy, To skoro ich znasz (gratuluję), to wpłyń na nich, żeby pokazywali więcej np. Wrocławia :) A znasz tylko tych pochodzących z Warszawy, czy też tych, którzy przyjechali tu z innych rejonów Polski też znasz? Ja nie znam żadnego dziennikarza mimo, że mieszkam w Warszawie całe życie. A przecież powinienem znać - choćby z podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś