niestaly_czytelnik 28.06.10, 20:25 Teraz już wiadomo, o co chodzi wyborczej w tym zwalczaniu pomnika Chrobrego. Nie trzeba było tak od początku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basenowy ustawic pisiorow od strony zadu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 21:17 niech zwolennicy kaczki ustawia sie od strony zadu konskiego .. Kaczke wsadzic na pomnik i hajda na Madagaskar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio Kaczor przynajmniej odwiedzi Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.10, 21:46 Kaczor przynajmniej odwiedzi Wrocław a Komorowski ma nas w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Kaczor przynajmniej odwiedzi Wrocław 28.06.10, 21:52 W dupie mam odwiedziny Kaczora, ten największy szkodnik w Polsce nie powinien się tutaj pokazywać. Wrocław od zawsze był miastem wielokulturowości i wolności nie tylko społeczno-obyczajowej, ale też gospodarczej. A ten Pan jest przeciwny tego typu ideom. Stawię się jutro pod pomnikiem i będę krzyczał że Wrocław nie potrzebuje u siebie gościć kłamców skazanych wyrokiem niezawisłego sądu! Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Kaczor przynajmniej odwiedzi Wrocław 28.06.10, 21:54 > Wrocław od zawsze był miastem wielokulturowości No nie wiem, jak czytam Wyborcza to mam wrażenie że żyli w nim tylko Niemcy i Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Kaczor przynajmniej odwiedzi Wrocław 28.06.10, 22:07 To nie ograniczaj się tylko do wyborczej, a chwyć za książki historyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Kaczor przynajmniej odwiedzi Wrocław 28.06.10, 22:12 No właśnie nie ograniczam, i wszędzie jest o Polskiej mniejszości, która też żyła w mieście. A Wyborczej cichoooooo, chyba z dwa artykuliki były przez kilka lat. Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Komorowski nie musi,a kaczor jest tu potrzebny jak IP: 217.98.20.* 28.06.10, 21:54 wrzód na dvpsku. Bronek i tak we Wrocku wygrywa z kartoflem w cuglach. Nigdy więcej oszołomstwa z IV erpe! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z niestały, masz jakąś alergię na Wyborczą? IP: 217.98.20.* 28.06.10, 21:51 To po co się katujesz zaglądając tu, gamoniu? Jesteś masochistą, czy jak? ;P A kartofel we Wrocku jest nam niepotrzebny, zaraz zacznie nas ustawiać tam gdzie stało ZOMO, albo zgoła wyśle na drugą stronę Odry i znajdzie każdemu dziadka lub wujka w Wehrmachcie. A swoją drogą, ciekawe czy on wie chociaż, gdzie u nas najczęściej "stało ZOMO"... Pewnie nie, nie rozpoznałby ich nawet jakby na nich wlazł, ten specjalista od "sfałszowanej teczki" ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frizer wywiac smrod pisiorow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:06 magistrat powinien wypozyczyc od Niemiaszkow megawentylatory, by wywiac smrod pisiorow po "wizycie" naczelnego wodzunia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_pik Re: wywiac smrod pisiorow IP: *.as.kn.pl 28.06.10, 22:34 Gość portalu: frizer napisał(a): > magistrat powinien wypozyczyc od Niemiaszkow megawentylatory, by > wywiac smrod pisiorow po "wizycie" naczelnego wodzunia! Oj!!! Fryzjer,fryzjer, jak czytam takie komentarze jak twój,to jestem w 100 % pewna, że ulica cie wychowywała. Ty to lepiej nie lobbuj za żadnym z kandydatów, bo to straszny afront dla partii mieć takiego kibica. ----------- A marszałek Komorowski, Właśnie zbliża się do wioski, Chować świnki chować kurki, Bo ustrzeli je z dwururki, Chować kaczki chować krówki, Bo ustrzeli je z wiatrówki, W ręku długi sztucer ma, Pragnie baraniego łba, BOR udzieli mu pomocy, Będą strzelać wszyscy z procy. mfmarylka Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: wywiac smrod pisiorow 28.06.10, 22:42 Hm widzę ładny wierszyk masz pod postem. A powiedz mi, jesteś weganinem? Jeśli tak, to ten wierszyk jak najbardziej powinieneś mieć pod swoimi postami. Jeśli jesteś jednak mięsożerny (podobnie jak 95% społeczeństwa), to jesteś takim samym żałosnym cynikiem i hipokrytą jak Kaczyński vel Kłamczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_pik nie kompromitujcie do reszty PO IP: *.as.kn.pl 28.06.10, 23:29 johnywalker86 napisał: > Chętnie bym go o to zapytał, bo też mnie nurtuje pytanie czemu zabił 95 osób w tym samolocie w tym swojego brata, ale wiesz może to zostać odebrane źle przez > resztę społeczeństwa, a to z kolei mogło by zaszkodzić Bronkowi, a pomóc > Kaczyńskiemu.Niestety nastały takie czasy że nawet merytoryczna >krytyka prezydenta Lecha Kaczyńskiego traktowana jest jak atak na > biedną rodzinę Kaczyńskich... !!!!!!!!!!!!!!! > Hm widzę ładny wierszyk masz pod postem. > A powiedz mi, jesteś weganinem? > Jeśli tak, to ten wierszyk jak najbardziej powinieneś mieć pod swoimi postami. > Jeśli jesteś jednak mięsożerny (podobnie jak 95% społeczeństwa), to jesteś takim > samym żałosnym cynikiem i hipokrytą jak Kaczyński vel Kłamczyński. Najbardziej lubię się żywić głupotą takich jak ty. Nick dama_pik vel mfmarylka sugeruje płeć żeńską, a więc nie weganinem tylko weganką. Ten wierszyk jest dla ciebie, powieś go sobie nad łóżkiem. Proponuję Ci chwilę refleksji nad sobą hipokryto:(( ---------------- Johnywalker czyś naćpany, Czy charakter masz rozchwiany? Pewnieś whisky się ożłopał, I każdemu byś dokopał. Prędzej w grobie się przewróci, Pan Kaczyński wraz z małżonką, Niż Twój rozum Ci powróci, Bo co piszesz jest twą mrzonką. mfmarylka Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: nie kompromitujcie do reszty PO 28.06.10, 23:47 Mój błąd, nie zwróciłem uwagi na nicka. Jesteś weganką? Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: nie kompromitujcie do reszty PO 29.06.10, 00:04 Alkoholu prawie nie pijam, narkotyki (marihuanę) od czasu do czasu palę. Ostatni raz jakieś 3 miesiące temu, jednorazowy blant z przyjaciółmi. Nie jestem ćpunem, jestem normalnym, młodym człowiekiem, który chce żyć w nowoczesnej, wolnej Polsce. I tak dokopie słownie każdemu który cynicznie okłamuję społeczeństwo i napuszcza na siebie Polaków. Będę zawsze krytykował tych co cześć społeczeństwa stawiają po stornie zomo, a drugą część naprzeciw zomo(jestem rocznikiem 86 więc z komunistami mam tyle wspólnego co nic.) Charakter jak najbardziej mam stabilny, ale niesamowicie denerwuje mnie jak człowiek poniekąd inteligenty, straszy społeczeństwo komercjalizacją szpitali, liberalizmem (wolnością) itp., który wykorzystuje słabość innych ludzi, który mówił że nie będzie premierem, gdy jego brat będzie prezydentem "bo jest to moralnie nie do pogodzenia", który z faszysty zrobił wicepremiera odpowiedzialnego za edukację najmłodszych, który z przestępcy i populisty, uwikłanego w sexaferę zrobił kolejnego wicepremiera, pomimo iż głosił że z tego typu ludźmi współpracować nie będzie. Kaczyński nie zasługuje na żaden szacunek, choćby dlatego że zawsze uważał się za prawicowca, a teraz nagle okazuje się ze jednak ma poglądy lewicowe, a Oleksy komunistyczny aparatczyk "to polski polityk lewicowy średnio starej daty". Kim więc dla Pana Kaczyńskiego jest Jaruzelski i Kiszczak? A kim jest dla niego Stalin? Może też politykami lewicowymi starej daty? Jakim prawem Kaczyński ze swoimi spin doktorami zadecydowali żeby Lech spoczął w świętym dla wielu Polaków miejscu jakim jest Wawel, człowiek bez jakichkolwiek poglądów, nie umiejący nic sam załatwić i podjąć samodzielnej decyzji, osoba która uważała że Lech Wałęsa (uważany przez wielu Polaków za bohatera narodowego) był agentem SB mimo, iż sąd wielokrotnie stwierdzał ze tak nie było, który mimo że jego małżonkę opluwał i wyzywał od czarownic o. Rydzyk, nie potrafił jej obronić, człowiek który obrażał się na wszystko i na wszystkich. I on ma leżeć koło królów Polski? Mój rozum działa bez zarzutu. Zastanów się Ty droga damo_pik czy niektórzy Panowie i Panie z PiS nie robią Ci wody z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: nie kompromitujcie do reszty PO 29.06.10, 00:59 . I tak dokopie słownie każdemu który cynicznie okłamuję społeczeństwo i napuszcza na siebie Polaków A działasz na forum Wyborczej buehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: nie kompromitujcie do reszty PO 29.06.10, 01:20 A jaki to ma związek że "działam" na stronie wyborczej. Ty też tu działasz i co? Wielkie NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_pik Re: nie kompromitujcie do reszty PO IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 02:03 Co ty taki zajadły jesteś? jak na młodego człowieka, to za dużo w tobie negatywnych emocji, sprawiasz wrażenie takiego, co to by dla sprawy wysadził się w powietrze. Człowieku to są wybory, a nie wojna, za kilka dni prezydentem będzie Kaczyński, albo Komorowski i to trzeba będzie uszanować. Życie będzie się dalej toczyło z tymi samymi sąsiadami, kolegami, współpracownikami - weź sobie na powstrzymanie, nie wariuj:) mfmarylka Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: nie kompromitujcie do reszty PO 29.06.10, 08:07 Na pewno bym się nie wysadził, dla jakiekolwiek sprawy. I trochę dziwi mnie że ciągle odnosisz się do mojej osoby, a nie do argumentów jakie wymieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: nie kompromitujcie do reszty PO 29.06.10, 09:49 Brawo Młody, bardzo racjonalne myślenie. Pozdrowienia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mfmarylka_1 Re: nie kompromitujcie do reszty PO 29.06.10, 12:52 aaannemarie napisała: > Brawo Młody, bardzo racjonalne myślenie. Pozdrowienia. :) Na pewno racjonalne - co ze się stało ze Stocznią, przemysłem, szkolnictwem (likwidacja szkół zawodowych, przedszkoli). Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: nie kompromitujcie do reszty PO 29.06.10, 14:18 Ty wierzysz w to co piszesz? Stocznie zbankrutowały bo: 1. Nikt nie chciał od nich kupować statków 2. Były nierentowne 3. Związku zawodowe urządziły tam takie harce że nikt nie chciał z prywatnych inwestorów kupić tego. Przemysł: Patrząc na Wrocław przemysł ma się bardzo dobrze. Choćby takie Bielany wrocławskie gdzie od 5 lipca zacznę staż (sam go sobie załatwiłem, bez niczyjej pomocy) gdzie są zakłady Volvo, Cargil, Cadbury, itp. Szkolnictwo: Mimo niskich nakładów na szkolnictwo jakiś trafem udało mi się skończyć liceum ogólnokształcące, uzyskać dyplom inżyniera technologi żywności oraz jestem w trakcie robienia magisterium na specjalizacji technologia zbóż. Zawodówki: istnieją do dzisiaj, zlikwidowano technika to fakt, ale reformę szkolnictwa wprowadził rząd SLD, przyjaciel Jarosława Kaczyńskiego. Przedszkola: Nie słyszałem żeby ktokolwiek kiedykolwiek likwidował przedszkola. Ale fakt jest i zdecydowanie za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pismarylki nie kompromituj do reszty PiSu IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 15:53 co się stało ze Stocznią? Twój idol i Jarkowy mentor Ojciec Tadeusz zebrał dość sporo marności na ratowanie tejże. A skoro On, Pierwszy Po Bogu nie dał rady - to co dopiero inni marniejsci. Swoją drogą to ciekawe zjawisko (już nie biologiczne): Najbardziej socjalistyczno bolszewicka partia w Polsce jaką jest PiS potrzebuje pomocy zaściankowego katolickiego konserwatywnego klechy. Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: nie kompromitujcie do reszty PO 29.06.10, 20:57 bardzo dobrze się stało, że nie muszę wreszcie przeznaczać swoich podatków na bankrutów. Jeżeli ktoś uważa inaczej, to niech płaci z własnej kieszeni, tylko uważa na tatusia Rydzusia, bo moż on kolejne cegiełki zwinąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie kompromituj się do reszty Damio PiS IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 01:24 czyżbyś aż tak wstydziła się nicka "nfmarylka" pod którym wychwalałaś PiJarosława K., że zmieniłaś go na Dama PiK (PiS?). A może to prikaz "udawać zupełnie innych niż jesteśmy" z samej góry przyszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama_pik Re: Nie kompromituj się do reszty Damio PiS IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 01:55 Wiesz gdybym się wstydziła Nicka, to bym się nie podpisała pod wierszem. To była aluzja do chamstwa POwców - "hrabiego":) mfmarylka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingy Prośba IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.10, 22:22 Mam prośbę, bo nie mogę pojawić się jutro pod pomnikiem. Czy ktoś mógłby zapytać jutro Jarka, czemu zaplanował katastrofę samolotu, w której zginął jego brat? Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Prośba 28.06.10, 22:29 Chętnie bym go o to zapytał, bo też mnie nurtuje pytanie czemu zabił 95 osób w tym samolocie w tym swojego brata, ale wiesz może to zostać odebrane źle przez resztę społeczeństwa, a to z kolei mogło by zaszkodzić Bronkowi, a pomóc Kaczyńskiemu. Niestety nastały takie czasy że nawet merytoryczna krytyka prezydenta Lecha Kaczyńskiego traktowana jest jak atak na biedną rodzinę Kaczyńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelo_25 Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha Nie... 28.06.10, 22:45 Panie Wojtku Jest Pan jednym z inteligentiejszych dziennikarzy ale nie rozumiem skąd Pan wytrzasnął taki pomysł na artykuł?! Skąd Ci Niemcy, Germanofobia i wogóle antyniemieckie fobie?? Jarosław Kaczyński po prostu do Wrocławia przyjeżdża na konwencję, na spotkanie z Wrocławianami a nie zmierzyć się z Wielkim Mistrzem Zakonu! Przypadkiem nie chodzi o coś zupełnie innego? nie będzie konferencji prasowej Jarosława Kaczyńskiego dla dziennikarzy i przez to, nie będzie materiału "exclusive" zamawianego przez wszystkie centrale medialne? I ze złości zamiast wersji artykułu A (o konwencji Jarosława Kaczyńskiego we Wrocławiu), mamy wersję artykułu B (o bitwie pod Wrocławiem). Oj Panie Wojtku, co do miejsca na konwencję, niestety nie zdecydowały tutaj "kwestie niemieckie" tylko po pierwsze wiele zajętych miejsc na konwencję i utrudnianie ze strony urzędników miejskich wyrażenia zgody (pokolei odmawiano w innych miejscach, mimo, że nic tam się nie będzie odbywać). Powinien Pan zapytać o źródła, u Pana którego wrocławska Gazeta Wyborcza jest stronnikiem, u Pana Prezydenta Rafała Dutkiewicza (proszę się zapytać co zrobił, kiedy się dowiedział, że jego urzędnicy blokują wydanie zgody na miejsca na konwencję). Dla ciekawskich zagadka-Dlaczego Jarosława Kaczyńskiego nie było przez pierwszą turą wyborów we Wrocławiu? Odpowiedź wyżej lub u źródła - Pana Rafała Dutkiewicza. Oj Panie Wojtku... A Pan Bronisław Wrocławian olał... Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 28.06.10, 22:55 Jestem od urodzenia Wrocławianinem i nie czuję się olany przez Pana Bronisława! Wręcz przeciwnie, cieszę się że zamiast tracić czas we Wrocławiu (od dawien dawna bastionem Platformy) na przekonywaniu i tak przekonanych, odbywa spotkania tam gdzie PO i ona sam mają niskie notowania. Wielu komentatorów mówi, że te wybory są prawdopodobnie najważniejszymi od upadku komuny, i ja się z tym zgadzam. Bo ten wybór zdecyduje czy kolejne pięć lat znów rząd będzie marnował na polityczne (często jałowe) spory z prezesem PiS, czy też układ będzie taki, że prezydent pomoże we wprowadzaniu reform (niestety uderzających w przywileje społeczne), które rząd musi przeprowadzić jeśli nie chcemy za parę lat skończyć jak Grecja lub Hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 28.06.10, 23:01 Wielu komentatorów mówi, że te wybory są prawdopodobnie najważniejszymi od upadku komuny, i ja się z tym zgadzam. Te wybory nie mają znaczenia. Jak było tak będzie, a Polska pozostanie ubogim, smutnym krajem eksploatowanym przez bogatszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBol Zamiast biadolić bierz się do roboty! IP: *.as.kn.pl 28.06.10, 23:17 Załóż biznes, zostań "bogatym" i eksploatuj ile dusza zapragnie. Ja będę głosował za Komorowskim, bo mam dość socjalistycznych zapędów gospodarczych, które drenują moją kieszeń. Precz z pazernymi związkowcami i chorymi pomysłami Kaczych przydupasów! Jak nastanie Kaczyzm to będziesz tyrał na pensje Śniadków, Zętków i innych krezusów związkowych, którzy podjudzają ludzi do niszczenia ekonomii Polski. Ktoś musi zrobić z tym porządek i mam nadzieję, że po wygraniu przez Komorowskiego wyborów coś drgnie i w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 28.06.10, 23:34 Ziew. A właściwie to jakie gospodarcze różnice są między PiS a PO? Rany jakie żenujące jest ogladanie ogłupiałych ludzików wrzeszczących"Kaczuchy" albo "Komora". Zresztą urząd prezydenta ma mało do powiedzenia w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 00:06 Jeżeli nie widzisz różnic w programach gospodarczych i społecznych miedzy PO a PiS to gratuluję rozeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 00:10 Programy programami a rzeczywiste działania to co innego. Obie partie niewiele od siebie się różnią gospodarczo tak naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 00:22 Różnią się tym Kaczyński obiecuję ze "wszyscy będą bogaci" gdy on zostanie prezydentem, co dla średnio rozgarnięte człowieka jest populizmem w klasycznej postaci. Kaczyński chce nie tylko bronic przywilei które teraz już są, ale rozdawać kolejne. Ale co go to obchodzi. To nie jego kasa. To kasa podatników. To nie on będzie spłacał długi, ani jego dzieci, których przecież nie ma. Te rachunki wystawiane przez kolejne ekipy będą spłacały moje i Twoje dzieci i wnuki. Platforma, mówi że bogactwo bierze się z rozwijania przedsiębiorstw, z ułatwiania zakładania firm, z tego żeby duża cześć gospodarki była w prywatnych rekach, bo tylko prywatny właściciel dba o swoje przedsiębiorstwo. Poczytaj program PO i PiS, posłuchaj wypowiedzi ich polityków i zobacz, kto mówi prawdę a kto cynicznie kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! IP: 195.205.145.* 29.06.10, 00:37 To PO ma jakiś program, poza "antykaczyzmem"??? Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 00:50 www.platforma.org/pl/program/ Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 01:02 Gość portalu: lewy napisał(a): > To PO ma jakiś program, poza "antykaczyzmem"??? oczywiście: "już wkróce Polacy zaczną wracać z emigracji, bo praca w polsce zacznie się opłacać, będą nas leczyć dobrze zarabiajacy lekarze i pielęgniarki, a dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci" "Zbudujemy 6000 km autostrad przy których wyrosną nowoczene boiska i pływalnie" "dobrze zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo" "Podwyższymy emerytury" "Musimy tylko wygrać te wybory" Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 01:10 To przez to że prezydent blokował na pewno! Komorowski powiedział że wystarczy 500 dni spokoju i będzie git! Buehhehehehehh Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 21:14 Gość portalu: lewy napisał(a): > To PO ma jakiś program, poza "antykaczyzmem"??? Jeżeli niema żadnego programu, to dlaczego jest tak atakowane? Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 00:56 > Platforma, mówi że bogactwo bierze się z rozwijania przedsiębiorstw, z > ułatwiania zakładania firm, z tego żeby duża cześć gospodarki była w prywatnych > rekach, bo tylko prywatny właściciel dba o swoje przedsiębiorstwo No to Singapur musi niedługo upaść i zapewne totalna bieda tam istnieje. Typowe populistyczne kawałki w wykonaniu Platformy. Gospodarka jest "troszeczkę" bardziej skomplikowana niż "oddajmy wszystko w prywatne i będzie git". No ale target docelowy nie jest zbyt skomplikowany, więc po co się wysilać :D Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 21:25 vratislavian napisał: > > Platforma, mówi że bogactwo bierze się z rozwijania przedsiębiorstw, z > > ułatwiania zakładania firm, z tego żeby duża cześć gospodarki była w pryw > atnych > > rekach, bo tylko prywatny właściciel dba o swoje przedsiębiorstwo > No to Singapur musi niedługo upaść i zapewne totalna bieda tam istnieje. Typowe > populistyczne kawałki w wykonaniu Platformy. Gospodarka jest "troszeczkę" > bardziej skomplikowana niż "oddajmy wszystko w prywatne i będzie git". No ale > target docelowy nie jest zbyt skomplikowany, więc po co się wysilać :D Przy tego typu tekstach zaczynam mieć wątpliwości czy ci co piszą wiedzą co piszą. Czy w Singapurze rządzą Rady Robotnicze i tępione są wszelkie przejawy zakładania firm? Czy można mnie oświecić w tym zakresie? Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 21:44 W Singapurze znaczną część gospodarki kreowało państwo i do dziś sprawuje nad istotnymi jej częściami kontrolę. Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 21:51 vratislavian napisał: > W Singapurze znaczną część gospodarki kreowało państwo i do dziś sprawuje nad > istotnymi jej częściami kontrolę. To proponuję zaprosić go do nas Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 01:01 . Kaczyński chce nie tylko bronic przywilei które teraz już są, ale > rozdawać kolejne. Ale co go to obchodzi. To nie jego kasa. To kasa podatników. > To nie on będzie spłacał długi, ani jego dzieci, których przecież nie ma. T No ciekawe w jaki sposób tego dokona będąc Prezydentem.Może poczytaj coś na temat jego obowiązków i kompetencji, zamiast słuchać Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 01:19 Dokona tego nie wetując reform. To chyba oczywiste Panie kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! IP: *.as.kn.pl 28.06.10, 23:37 >Załóż biznes, zostań "bogatym" i eksploatuj ile dusza zapragnie. Dobrze wiemy jak wyglądają wasze biznesy. Doprowadzić firmy, szpitale do upadku, a potem kupić za złotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 00:12 Szpitale do upadku doprowadza socjalizm i to że szpital nie ma właściciela któremu zależy żeby jego biznes się rozwijał. To jest właśnie argument wyborców PiS. Dobrze wiemy jak wyglądają wasze biznesy... Do cholery biznesem jest warzywniak na rogu czy fryzjer dwie ulice dalej. Biznesem jest każda firma która świadczy jakiekolwiek usługi lub wyrabia jakikolwiek produkt. Ci ludzie, biznesmeni, przedsiębiorcy, dają pracę takim ja Ty. Bez przedsiębiorstw byś gó... miała, a nie pracę! Mamy demokrację, mamy kapitalizm, każdy do cholery może zostać bogaczem. Tylko trzeba wziąć się za robotę, zapierd..... 14 godzin na dobę, a nie w kółko narzekać i wyciągać łapę po kasę do państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 00:58 ! Mamy demokrację, mamy > kapitalizm, każdy do cholery może zostać bogaczem. E tam, kapitalizm też ma swoje chore układziki. Enron, przemysł tytoniowy, Bhopal itd. Populistyczne kawałki o "cudzie kapitalizmu" mnie nie ruszają. To że nie jest tak zły jak powiedzmy Północna Korea nie znaczy że jest utopią. Poza tym to nie ma nic wspólnego z Komorowskim i Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 01:52 > Do cholery biznesem jest warzywniak na rogu czy fryzjer dwie ulice dalej. > Biznesem jest każda firma która świadczy jakiekolwiek usługi lub wyrabia > jakikolwiek produkt. Ci ludzie, biznesmeni, przedsiębiorcy, dają pracę takim ja > Ty. Bez przedsiębiorstw byś gó... miała, a nie pracę! Mamy demokrację, mamy > kapitalizm, każdy do cholery może zostać bogaczem. Tylko trzeba wziąć się za > robotę, zapierd..... 14 godzin na dobę, a nie w kółko narzekać i wyciągać łapę > po kasę do państwa! Ty nie masz pojęcia co piszesz i o czym piszesz. Na pewno jesteś zdrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 08:09 Jestem zdrów jak ryba. Wyjaśnij mi dlaczego wg Ciebie nie wiem o czym piszę? Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 21:31 Gość portalu: temida napisał(a): > > Do cholery biznesem jest warzywniak na rogu czy fryzjer dwie ulice dalej. > > Biznesem jest każda firma która świadczy jakiekolwiek usługi lub wyrabia > > jakikolwiek produkt. Ci ludzie, biznesmeni, przedsiębiorcy, dają pracę ta > kim ja > > Ty. Bez przedsiębiorstw byś gó... miała, a nie pracę! Mamy demokra > cję, mamy > > kapitalizm, każdy do cholery może zostać bogaczem. Tylko trzeba wz > iąć > się za > > robotę, zapierd..... 14 godzin na dobę, a nie w kółko narzekać i > wyciągać łapę > > po kasę do państwa! > > > Ty nie masz pojęcia co piszesz i o czym piszesz. Na pewno jesteś zdrowy? > Ty napewno nie jesteś > Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Zamiast biadolić bierz się do roboty! 29.06.10, 21:28 Gość portalu: temida napisał(a): > >Załóż biznes, zostań "bogatym" i eksploatuj ile dusza zapragnie. > > Dobrze wiemy jak wyglądają wasze biznesy. > Doprowadzić firmy, szpitale do upadku, a potem kupić za złotówkę. > To kup za dwa złote i zbaw ojczyznę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.chello.pl 28.06.10, 23:08 Plujcie na Kaczyńskiego, obrażajcie go i jego wyborców. Tylko to potraficie. A Jarosław Kaczyński wybory wygra ! Bójcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 28.06.10, 23:14 Akurat dla niego i dla PiS jest lepiej jak przegrają gdzieś z 49% głosów. Zresztą to w sumie bez większego znaczenia, Polska i tak się nie zmieni ani Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Dyktatura Miłości w realu... IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.10, 23:17 > Plujcie na Kaczyńskiego, obrażajcie go i jego wyborców. Tylko to potraficie. A > Jarosław Kaczyński wybory wygra ! Bójcie się ! A jak wygra Gajowy "Cherbu" Wpadka , to Paligłup zostanie Ministrem Kultury i Obrony Przed Dziedzictwem Narodowym w Nagrodę za skuteczne harcowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z lexie Re: Dyktatura Miłości w realu... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.10, 23:40 Dyktatura ciemniaków Na zawsze będziemy pamiętać to oblicze Tuska, gdy siedział przed ruskim laptopem obok Putina i nasłuchiwał, jak na tureckim kazaniu, co też Ruscy na temat katastrofy gadają. Szef polskiego rządu. Reprezentant polskiego narodu. Zapamiętamy też pośpiech, z jakim Komorowski rzucił się do obsadzania stanowisk po osobach zabitych pod Smoleńskiem. Trzeba położyć kres tej dyktaturze ciemniaków, bo ci ludzie nam zaczną wnet mówić, co mamy myśleć, co mamy mówić i jak się zachowywać i będą sprawdzać, czy się do ich dekalogu stosujemy, czy jesteśmy zdyscyplinowani, czy jesteśmy karni. Są wszak tak mądrzy i krystaliczni moralnie, nieskazitelni i dzielni, zdekomunizowani jak R. Sikorski i antykorupcyjni jak J. Pitera z J. Palikotem razem wzięci, przyjaźni jak S. Niesiołowski z K. Kutzem, W. Bartoszewski z A. Michnikiem albo A. Wajda z Mazowieckim (ojcem lub synem), śpiewni jak Z. Hołdys i Kora, obiektywni i bezstronni, jak T. Lis, J. Żakowski i M. Olejnik, że właściwie nie pozostaje nam nic innego, jak naśladować ich, upodabniać się do nich, przylgnąć do nich jak do mistrzów życia duchowego i cielesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dyktatura Miłości w realu... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.10, 23:46 i jeszcze czytanka na dobranoc, a jakże , patriotyczna. dla wszystkich wielbicieli Bronka. niebawem będą Wam takie puszczać na dobranoc, i obowiązkowo. www.redakcja.newsweek.pl/Tekst/Polityka-Polska/537715,Super-marszalek-nie-klamie-tylko-gospodaruje-prawda.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Dyktatura Miłości w realu... IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 11:18 wolę Dyktaturę Miłości niż Dyktaturę Dyktafonu (uprawianą przez Jarka i Ziobrę kilka lat temu) Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Dyktatura Miłości w realu... 29.06.10, 21:39 Gość portalu: z lexie napisał(a): > Dyktatura ciemniaków > > Na zawsze będziemy pamiętać to oblicze Tuska, gdy siedział przed > ruskim laptopem obok Putina i nasłuchiwał, jak na tureckim kazaniu, > co też Ruscy na temat katastrofy gadają. Szef polskiego rządu. > Reprezentant polskiego narodu. Zapamiętamy też pośpiech, z jakim > Komorowski rzucił się do obsadzania stanowisk po osobach zabitych > pod Smoleńskiem. Trzeba położyć kres tej dyktaturze ciemniaków, bo > ci ludzie nam zaczną wnet mówić, co mamy myśleć, co mamy mówić i jak > się zachowywać i będą sprawdzać, czy się do ich dekalogu stosujemy, > czy jesteśmy zdyscyplinowani, czy jesteśmy karni. Są wszak tak > mądrzy i krystaliczni moralnie, nieskazitelni i dzielni, > zdekomunizowani jak R. Sikorski i antykorupcyjni jak J. Pitera z J. > Palikotem razem wzięci, przyjaźni jak S. Niesiołowski z K. Kutzem, > W. Bartoszewski z A. Michnikiem albo A. Wajda z Mazowieckim (ojcem > lub synem), śpiewni jak Z. Hołdys i Kora, obiektywni i bezstronni, > jak T. Lis, J. Żakowski i M. Olejnik, że właściwie nie pozostaje nam > nic innego, jak naśladować ich, upodabniać się do nich, przylgnąć do > nich jak do mistrzów życia duchowego i cielesnego. > Najwyższy czas abyśmy wybrali jedynego słusznego "oświeconego" profesorka, który nawet nie wie co to znaczy how do you do, a profesorkiem jest w liceum. Wtedy napadniemy na Ruskich, odbierzemy im Smoleńsk, zrbimy do niego autostradę i nie będzie więcej zamachów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfmarylka Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) IP: *.as.kn.pl 28.06.10, 23:43 Ale numer!, mówię Wam robi nas w balona:) Szuja nas szczuje przeciwko sobie, cholerny psychol:) Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 00:24 Oto jest dyskusja w wykonaniu wyborców PiS. "Szuja, psychol" tylko takie macie argumenty? Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.10, 00:33 > "Szuja, psychol" tylko takie macie argumenty? > my nie mamy, ale Paligłup ma argumenty do sPOągu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 00:51 Co do Palikota to ostatnia wypowiedź dla U1Bator była ostrym przegięciem. Przyznaję. Ale to nie on kandyduje tylko Bronek. A to zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Daniel's Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) IP: *.e-wro.net.pl 29.06.10, 01:06 > Co do Palikota to ostatnia wypowiedź dla U1Bator była ostrym przegięciem. > Przyznaję. Ale to nie on kandyduje tylko Bronek. A to zasadnicza różnica. Jak między dżumą a cholerą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfmarylka Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 02:11 johnywalker86 napisał: > Co do Palikota to ostatnia wypowiedź dla U1Bator była ostrym przegięciem. > Przyznaję. Ale to nie on kandyduje tylko Bronek. A to zasadnicza różnica. A jak Bronek go przygarnie do kancelarii, to będą razem przeginali i robiąc z Polski pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 08:23 Pośmiewisko z Polski to było za prezydentury L. Kaczyńskiego. Gdy nie pojechał na na spotkanie trójkąta Weimarskiego, bo w niemieckich mediach dziennikarze naśmiewali się z braci. Gdy co chwile na każdym szczycie Unijnym, dzwonił do brata po instrukcje, jak ma głosować i co podpisywać a co nie. Pośmiewiskiem była ówczesna Rada Bezpieczeństwa Narodowego, w której w skład wchodzili: J. Kaczyński i A.Fotyga, pośmiewiskiem była prezesura Pana Skrzypka, który na konferencji z członkami rady polityki pieniężnej, co chwile był poprawiany przez prof. Gilowską. Pośmiewiskiem są media, w których rządzi sobie PiSLD jakby to był ich prywatny folwark, wyrzucają dziennikarzy, szkalują Bronka w swoich serwisach informacyjnych (raport Fundacji Batorego). Pośmiewiskiem Polska była kiedy wicepremierami był przestępca Lepper i faszysta Giertych. Oraz ciągłe ich odwoływanie a dwa dni później pod osłoną nocy ponowne zaprzyjaźnianie na wicepremierów. Daję Ci kolejne merytoryczne argumenty świadczące o tym że Jarosław i jego partia nie nadają się do rządzenia 38-milionowym krajem. Czekam na Twoje argumenty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) IP: 78.8.136.* 29.06.10, 08:55 Prawdziwym pośmiewiskiem jest dług publiczny za PO W latach 2001-2005 rządy SLD spowodowały wzrost zadłużenia Polski o 164 mld PLN (o tyle wzrósł dług krajowy i zagraniczny). W latach 2006-2007 rządy PiS-u spowodowały wzrost zadłużenia Polski o 61 mld PLN (o 61 mld PLN za dużo). W latach 2008-2009 zadłużenie Polski wzrosło o 142 mld PLN. Czy premier Tusk wyjaśni dlaczego zadłużenie Polski za jego rządów rośnie w takim tempie? Żródło : www.stat.gov.pl/gus/wskazniki_makroekon_PLK_HTML.htm A swoja drogą, szkoda Ciebie johny walker, że Ci media taki gwałt na psychice zadały. Powtarzasz te głodne kawałki, aż żal.Włącz swój rozum. Prawie jak Czarzasty, który upatruje dystynkcji u Komorowskiego. Kompletne przewartościowanie pojęć zdaje się nastąpiło, bo mnie z czym innym prawdziwa elegancja kojarzy się. Wiesz, co się robi z takimi agitatorami: omija ich wpisy szerokim łukiem, szkoda nawet wdawać się w polemiki, bo powtarzają w różnych konfiguracjach te swoje głodne kawałki, ze straszeniem Kaczkami włącznie. Jadą na tym swoim sprawdzonym starym reperuarze, bo innego po prostu nie mają . Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 11:25 Z tym zadłużeniem pełna zgoda. Zarówno rząd SLD nas zadłużył, PiS Tak samo, Platforma też. Istnieje jednak różnica miedzy rządem PiS a PO. PIS będąc u władzy dostał po lewicy gospodarkę w świetnej kondycji, na całym świecie był boom gospodarczy, rosła konsumpcja itp. Wtedy to był najlepszy czas na reformowanie kraju, obniżanie kosztów działania urzędników wszelakiej maści i powinna nastąpić próba rozpoczęcia spłacania długu publicznego. PiS natomiast marnował czas na wojenki z LPR i Samoobroną, obniżył podatki (koszt kilka mld zł ), obniżył składkę rentową (koszt 20 mld zł). I wszystko w porządku, tylko że tym decyzjom powinny towarzyszyć cięcia w budżecie. Ograniczenie liczby urzędników, łączenie ministerstw itp. Gdy PO zaczęło rządzić głośno było w 2007 roku że dostali po PiSie projekt budżetu rozdmuchanego na potęgę. W 2008 rozpoczął się ogólnoświatowy kryzys, a przyznasz że w kryzysie trudno przeprowadzać reformy, mają za prezydenta PiSowskiego aparatczyka, który wetował co ważniejsze reformy (np. służby zdrowia). Sam do końca nie jestem zadowolony z rządów PO, ale na razie na scenie politycznej tylko oni głoszą sensowne treści. Zarówno SLD jak i PiS w kampanii prezydenckiej co chwile wygłaszali populistyczne obiecanki jak to oni będą biednym dawać kupę pieniędzy, jak każdy Polak będzie bogaty i będzie wypoczywał w Tunezji i Grecji. Dlatego glosuję na Komorowskiego (choć moim faworytem był Sikorski), bo chce żeby rząd mógł w końcu spokojnie robić swoje. A czas rozliczeń przyjdzie w 2011 roku gdy będą wybory parlamentarne! A co do argumentu że nie można dopuścić żeby jedna partia miała pełnie władzy. Przypomnę że w roku 2005 prezydentem został Lech Kaczyński (PiS), a w latach 2005-2007 premierem był Marcinkiewicz (PiS), a następnie Kaczyński Jarosław (PiS). I to była dopiero rzecz niespotykana na świecie. Żeby dwóch braci-bliźniaków miało dwa najwyższe urzędy w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 22:05 Gość portalu: xyz napisał(a): > Prawdziwym pośmiewiskiem jest dług publiczny za PO > W latach 2001-2005 rządy SLD spowodowały wzrost zadłużenia Polski o > 164 mld PLN (o tyle wzrósł dług krajowy i zagraniczny). > W latach 2006-2007 rządy PiS-u spowodowały wzrost zadłużenia Polski > o 61 mld PLN (o 61 mld PLN za dużo). > W latach 2008-2009 zadłużenie Polski wzrosło o 142 mld PLN. > > Czy premier Tusk wyjaśni dlaczego zadłużenie Polski za jego rządów > rośnie w takim tempie? > > Żródło : > > www.stat.gov.pl/gus/wskazniki_makroekon_PLK_HTML.htma > > A swoja drogą, szkoda Ciebie johny walker, że Ci media taki gwałt na > psychice zadały. Powtarzasz te głodne kawałki, aż żal.Włącz swój > rozum. Prawie jak Czarzasty, który upatruje dystynkcji u > Komorowskiego. Kompletne przewartościowanie pojęć zdaje się > nastąpiło, bo mnie z czym innym prawdziwa elegancja kojarzy się. > Wiesz, co się robi z takimi agitatorami: omija ich wpisy szerokim > łukiem, szkoda nawet wdawać się w polemiki, bo powtarzają w różnych > konfiguracjach te swoje głodne kawałki, ze straszeniem Kaczkami > włącznie. Jadą na tym swoim sprawdzonym starym reperuarze, bo innego > po prostu nie mają . A w jakim tempie rosły za Kaczek? I co Kaczka potrafi powiedzieć na temat zadłużenia, jeżeli sama pozwalała na jego wzrost? Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 10:02 Widziałam sama w TV francuskiej, jak pokazano, że Sarkozy i Merkel zdecydowali się dzwonić bezpośrednio do Jarkacza do W-wy, zamiast rozmawiać z Lechem będącym na miejscu. Zobaczyli bowiem, że Lech cały czas telefonuje do brata, po każdym pytaniu rozmówców. Komentarz prowadzącego dziennik był uprzejmie-przygniatający. To samo pokazano na RAI 1. Myślę, że na innych kanałach też. Jego nieudolność była znana w Europie. Nie rozumiem, dlaczego Polacy ciągle mają tak obniżone wymagania, jeśli chodzi o przymioty kandydata na prezydenta. Z pewnością powinno się mieć na uwadze kompetencje do sprawowania tej funkcji, ale także zalety osobiste, umiejętność bywania z ludźmi, nawiązywania kontaktów (czyli to co polskie firmy podkreślają przy zwykłym naborze do pracy). Jest to funkcja w wysokim stopniu reprezentatywna. Prezydent powinien także dać się szanować i lubić za granicą. Od tego wiele zależy. Sympatycznym łatwiej w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 21:57 johnywalker86 napisał: > Pośmiewisko z Polski to było za prezydentury L. Kaczyńskiego. Gdy nie pojechał > na na spotkanie trójkąta Weimarskiego, bo w niemieckich mediach dziennikarze > naśmiewali się z braci. Gdy co chwile na każdym szczycie Unijnym, dzwonił do > brata po instrukcje, jak ma głosować i co podpisywać a co nie. Pośmiewiskiem > była ówczesna Rada Bezpieczeństwa Narodowego, w której w skład wchodzili: J. > Kaczyński i A.Fotyga, pośmiewiskiem była prezesura Pana Skrzypka, który na > konferencji z członkami rady polityki pieniężnej, co chwile był poprawiany prze > z > prof. Gilowską. Pośmiewiskiem są media, w których rządzi sobie PiSLD jakby to > był ich prywatny folwark, wyrzucają dziennikarzy, szkalują Bronka w swoich > serwisach informacyjnych (raport Fundacji Batorego). Pośmiewiskiem Polska była > kiedy wicepremierami był przestępca Lepper i faszysta Giertych. Oraz ciągłe ich > odwoływanie a dwa dni później pod osłoną nocy ponowne zaprzyjaźnianie na > wicepremierów. > > Daję Ci kolejne merytoryczne argumenty świadczące o tym że Jarosław i jego > partia nie nadają się do rządzenia 38-milionowym krajem. > > Czekam na Twoje argumenty! Nie doczekasz się. Wiara jest wyżej rozumu. Ale to nie dotyczy polityków, którzy potrafią wywinąć kota do góry ogonem i wskoczyć diabłu do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nfmarylki Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 11:17 a jak Jarek przygarnie sobie ultraliberalną Gilowską (co w odróżnieniu od Twojej hipotezy o Palikocie zostało już zapowiedziane) - to dopiero elektorat Jarka poczuje jego przemianę. Na własnej kieszeni :P Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 11:29 Kaczyński nie może z Gilowskiej zrobić doradcy przy prezydencie, bo zasiada ona w Radzie Polityki Pieniężnej, a posada tak jest kadencyjna. Tak więc nie może ona wedle naszego prawa pełnić dwóch tych funkcji jednocześnie i Kaczyński dobrze o tym wiedział, ale próbował wcisnąć kit przedsiębiorcom, żeby zyskać u nich poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 21:49 Gość portalu: mfmarylka napisał(a): > johnywalker86 napisał: > > > Co do Palikota to ostatnia wypowiedź dla U1Bator była ostrym przegięci > em. > > Przyznaję. Ale to nie on kandyduje tylko Bronek. A to zasadnicza różnica. > > A jak Bronek go przygarnie do kancelarii, to będą razem przeginali i robiąc z > Polski pośmiewisko. Większego pośmiewiska z Polski nie potrafi zrobić nikt niż Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfmarylka_1 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 02:05 johnywalker86 napisał: > Oto jest dyskusja w wykonaniu wyborców PiS. > > "Szuja, psychol" tylko takie macie argumenty? > > Szkoda. Leki już zaczęły działać? To dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 08:12 Heh z wami PiSowcami nie ma sensu kompletnie dyskutować. Umiecie tylko obrażać ludzi. Tyle napisałaś już postów pod tym artykułem, ale w żadnym nie ma choćby jednego wartościowego argumentu, który albo by bronił Kaczyńskiego albo atakował Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mfmarylka_1 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 12:47 johnywalker86 napisał: > Heh z wami PiSowcami nie ma sensu kompletnie dyskutować. Umiecie tylko obrażać > ludzi. Tyle napisałaś już postów pod tym artykułem, ale w żadnym nie ma choćby > jednego wartościowego argumentu, który albo by bronił Kaczyńskiego albo atakowa Komorowskiego. > Argumentem jest rozkradziona (sprywatyzowana)polska. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 13:48 Jeżeli masz jakieś informacje na temat jakiekolwiek kradzieży to zgłoś to na prokuraturę. Ja nie zauważyłem żeby Polska (piszę się z dużej litery, ale widać niektórzy patrioci zapominają o tym) była rozkradziona. A że duża cześć polskiego PKB wytwarzają prywatne firmy to bardzo dobrze. Popatrz na państwowe molochy takie jak poczta polska, PKP, służba zdrowia. Są nierentowne, przynoszą tylko straty, a jakoś usług pozostawia wiele do życzenia. A i Twój argument (rozkradziona i sprywatyzowana Polska) jest słabym argumentem, powtarzanym za o. Rydzykiem i innymi mało rozeznanymi w gospodarce osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 15:58 bo niby za rządu PiS (2005-07), gdy jakoś było w porządku, że ta sama partia ma prezydenta i premiera to - mówiąc twoim pisim językiem - zupełnie niczego nie sprywatyzowano. Brednie. Prywatyzacja szła całą parą. Oczywiście teraz Jarek będzie kłamał że ją zatrzymał. Ale kłamstwo na krótkich kaczych nóżkach szybko wylenie na wierzch. Na przyszłość niech mlodzieżowa bojówka PiSu wysyła do walki na froncie ideologicznym forum GW nieco bardziej lotne osoby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Ej! ten wątek i nas nakręca jedna osoba:) 29.06.10, 21:44 Gość portalu: mfmarylka napisał(a): > Ale numer!, mówię Wam robi nas w balona:) > Szuja nas szczuje przeciwko sobie, cholerny psychol:) > To co ty Infomanko robisz w tej dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Re: Dyktatura Miłości w realu... 29.06.10, 21:34 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > > Plujcie na Kaczyńskiego, obrażajcie go i jego wyborców. Tylko to > potraficie. A > > Jarosław Kaczyński wybory wygra ! Bójcie się ! > > A jak wygra Gajowy "Cherbu" Wpadka , to Paligłup zostanie Ministrem > Kultury i Obrony Przed Dziedzictwem Narodowym w Nagrodę za > skuteczne harcowanie... Już biegnę się bać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdr Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 08:11 Aj-waj, kamelo_25 - inteligentny dziennikarz nie napisałby takiego paszkwila. Trudno opisać co czułem czytając ten stek głupot. Ręce opadają, a podobno to u Rydzyka idzie pełna agitka (nie wiem, nie słucham), ale myślę, że to co tu przeczytałem temu dorównuje. Wstyd, ale podobno inteligentni się na to nabierają. No ale jakie czasy taka inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 00:39 fuqr.gu.ma/ Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha Nie... 29.06.10, 00:54 nie kantujcie, Tusk miał dziadka w Wehrmachcie, nic w tym niezwykłego, problemem było to, ze tak uparcie zaprzeczał, ŻE KŁAMAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 29.06.10, 01:21 Mógł nie wiedzieć o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tego wyżej Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 01:32 nie kantujcie, Kaczyński chciał odebrać dopłaty unijne rolnikom, nic w tym niezwykłego, problemem było to, ze tak uparcie zaprzeczał, ŻE KŁAMAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfmarylka_1 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 02:19 Gość portalu: do tego wyżej napisał(a): > nie kantujcie, Kaczyński chciał odebrać dopłaty unijne rolnikom, nic > w tym niezwykłego, problemem było to, ze tak uparcie zaprzeczał, ŻE > KŁAMAŁ. > Ech coś kręcisz, Pisowcy wczoraj znaleźli dokumenty na to, że to Wy kłamiecie. To w końcu, kto kłamie? Wy czy Oni? Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 29.06.10, 08:13 Jest wyrok w tej sprawie między Panem Kaczyńskim i Kalinowskim gdzie sąd stwierdził ponoć, że ta wypowiedź (Kaczyńskiego) może być traktowana jako chcę zniesienia dopłat. Wyrok jest prawomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Damy PiS Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 11:14 lub jk_marylki (jak kto woli). To niech pokażą te dokumenty. O tym że coś znaleźli pod szafą mogą sobie mówić. Póki nie pokażą - to jest czcze gadanie. Może być nawet ksero tych dokumentów, jak u Bronka. P.S. nie jestem fanem Gajowego, ale w obecnej sytuacji jest to zdecydowanie mniejsze zło. Rozumiem, że Ty, zakochana w Jarosławie K. (wszak jest do wzięcia, a posadę ma nieźle płatną - nawet jak nie zostanie tym prezydentem ;) - możesz uwazać inaczej. I to jest Twoje prawo. Jednak czy pisanie głupot na forum jest Twoim prawem - tu już bym trochę dyskutował Odpowiedz Link Zgłoś
mfmarylka_1 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 29.06.10, 12:44 Gość portalu: do Damy PiS napisał(a): > lub jk_marylki (jak kto woli). > > To niech pokażą te dokumenty. O tym że coś znaleźli pod szafą mogą > sobie mówić. Póki nie pokażą - to jest czcze gadanie. > > Może być nawet ksero tych dokumentów, jak u Bronka. > > P.S. nie jestem fanem Gajowego, ale w obecnej sytuacji jest to > zdecydowanie mniejsze zło. Rozumiem, że Ty, zakochana w Jarosławie > K. (wszak jest do wzięcia, a posadę ma nieźle płatną - nawet jak nie zostanie tym prezydentem ;) - możesz uwazać inaczej. I to jest Twoje prawo. Jednak czy pisanie głupot na forum jest Twoim prawem - tu już bym trochę dyskutował No to masz pecha, właśnie od rana dziennikarze TVN-u tłuką temat rzekomego "kwitu" na Kaczyńskiego podsuniętego pod nos przez Komorowskiego. Wypraszam sobie smarku jeden, naładowany pustymi frazesami, wiedzącym o życiu tyle, co ci jakiś stary satrapa wtyka pod nos, żebyś minie obrażał. Masz jakieś 25 lat, porozmawiamy jak sam coś osiągniesz bez pomocy rodziców, partii. Najpierw kup mieszkanie, następnie je urządź - to tak na początek, jak to osiągniesz to możesz wstępnie zabrać głos o życiu. Może Twoja matka leci na pieniądze, u mnie w rodzinie najważniejsza jest miłość, człowiek i jego intelekt oraz wrażliwość na krzywdę ludzką. Tego mnie uczyła moja mama i tego ja uczyłam swoich synów. Nie życzę sobie z tobą pisać, już na żadne Twoje dyrdymały nie otrzymasz odpowiedzi. Mniej marihuany dzieciaku, bo ci już zaczyna mózg szwankować i stąd ta niekontrolowana agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 29.06.10, 14:07 1. To nie mój post do którego się odnosisz, ale z treści wynika że sądzisz że to ja to napisałem. Wszystkie moje posty są podpisane johnywalker86. 2. Smarku to sobie możesz mówić do swoich synów. 3. Jestem pełnoletnim obywatelem tego Państwa i mam pełnię praw wyborczych, całe szczęście żyje w wolnym kraju i mam prawo mówić i pisać to co mi się żywnie podoba. 4. "kwit" na Kaczyńskiego został oceniony przez niezawisły sąd w roku 2007 i Kaczyński przegrał tą sprawę z Jarosławem Kalinowskim, podobnie jak dwukrotnie przegrał sprawę o rzekomą prywatyzację służby zdrowia z PO i Komorowskim. 5. Może żyje tylko 24 lata, ale dzięki moim rodzicom i dziadkom (dziadek walczył z nazistami i był w obozie pracy we Wrocławiu w czasie wojny) wiem jak ważna jest nasza ojczyzna i wiem że moim obowiązkiem wobec przodków jest głosowanie, a tym samym decydowanie w którym kierunku ma iść Polska. Jestem za Polską wolną, bogatą i dumną, ale zarazem przyjacielsko nastawioną do wszystkich krajów także do Rosjan, Niemców, Żydów itp. niezależnie od ich koloru skóry czy wyznania. 6. Tak na razie pomagają mi rodzice (a w zasadzie ojciec) i nie widzę nic w tym złego. Moi rodzice ciężko pracowali po to żebym miał się w co ubrać, miał co jeść i mógł studiować. I mimo że czasem była ciężko to nigdy nie narzekali i nie wyciągali łapy do państwa po jałmużnę. I jak ja będę miał dzieci (a będę miał je dopiero jak właśnie kupię mieszkanie i jak będę miał dobra prace) też im będę pomagał, bo taki jest obowiązek rodziców! 7. Od mojej matki to się odpier_dol! Gówno o niej wiesz o i mnie i o mojej rodzinie! 8. Mnie matka nauczyła że jeśli umiesz liczyć (a umiem dobrze) to licz na siebie (i liczę TYLKO NA SIEBIE). 9. Puste frazesy to piszesz Ty biedna kobieto. 10. Agresję to szerzysz Ty, nie ja. Ja przedstawiam kolejne argumenty, na które Ty nie umiesz odpisać nic sensownego. Bo duża większość wyborców PiSu nie umie merytorycznie dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
mfmarylka_1 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 29.06.10, 18:50 johnywalker86 napisał: > 1. To nie mój post do którego się odnosisz, ale z treści wynika że sądzisz że to ja to napisałem. Wszystkie moje posty są podpisane johnywalker86. - zgadza się pomyliłam nicki johnywalker86, odniosłam się do cytatu więc wiadomo że post ciebie nie dotyczył. Poczta też myli skrzynki, a tak w ogóle nie ma ludzi nieomylnych. Nie tylko twoja rodzina poniosła ofiary w czasie II wojny światowej. Co to w ogóle ma do rzeczy? Następny kombatant? Dobrze Cię mama uczyła, trzeba liczyć na siebie, moja mnie tego samego uczyła. Tym bardziej, że w Polsce nie ma co liczyć na pomoc państwa, ochrona socjalna ludzi o niskim statusie społecznym jest w Anglii, Niemczech, Austrii, Szwecji itd. Generalnie rzecz biorąc Polska nie jest krajem socjalnym. Młody człowieku tak dla Twojej wiadomości jestem osobą spełnioną i szczęśliwą. Jestem bezpartyjna mimo, że miałam kilka propozycji przyjęcia mnie do partii - z PO również. Politykę znasz z doniesień prasy, radia i TV, może z Internetu też. Natomiast ja znam to z autopsji, miałam okazję doświadczyć dwudziestoletniego geniuszu naszych polityków. Ideologizujesz i zaklinasz rzeczywistość. Oczekujesz merytorycznej dyskusji, spójrz kogo masz w partii Liberał Marcinkiewicz – spadochroniarz z ZCHN, Niesiołowski ZCHN, Piesiewicz PC i AWS – przytłaczająca większość członków PO została wywodzi się z Solidarności, a teraz ich liberalne poglądy każą im zwalczać Związki Zawodowe i traktować je jak zbędny relikt. Twoi Liberałowie nie postulują walki z biedą i bezrobociem. Według nich sposobem rozwiązania tych problemów jest indywidualizm i kapitał prywatny. Z ich poglądów wynika jasno, że traktują Polskę jako kawał ziemi któremu rząd ma zagwarantować tylko bezpieczeństwo zewnętrzne nie biorą pod uwagę ,że na tej ziemi żyją też ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 29.06.10, 22:30 No dobrze ale powiedz mi tak szczerze. Ilu Twoich znajomych, członków rodziny pracuje w prywatnych firmach, a ilu na garnuszku państwa? Wśród moich znajomych są tylko POJEDYNCZE osoby pracujące dla państwa (urząd jakiś itp.) Co najmniej 90% pracuje w PRYWATNYCH firmach. Poczytaj jaki procent PKB generują firmy państwowe a jaki firmy prywatne. Lwią część PKB Polski generują właśnie prywatne firmy, czyli przedsiębiorcy. Rząd nie ma tworzyć miejsc pracy, ale ułatwiać zakładanie firm, przez co te miejsca pracy powstaną. Wiesz czym się różni ideologia liberalna od ideologi socjalnej? Liberał daje człowiekowi wędkę, haczyk i przynętę i ewentualnie uczy jak łowić ryby. Socjalista daje człowiekowi ryby, które w dodatku należą do kogoś innego. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mfmarylka_1 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 29.06.10, 23:12 johnywalker86 napisał: > No dobrze ale powiedz mi tak szczerze. Ilu Twoich znajomych, członków rodziny > pracuje w prywatnych firmach, a ilu na garnuszku państwa? Wśród moich znajomych > są tylko POJEDYNCZE osoby pracujące dla państwa (urząd jakiś itp.) Co najmniej > 90% pracuje w PRYWATNYCH firmach. Poczytaj jaki procent PKB generują firmy > państwowe a jaki firmy prywatne. Lwią część PKB Polski generują właśnie prywatn > e > firmy, czyli przedsiębiorcy. > > Rząd nie ma tworzyć miejsc pracy, ale ułatwiać zakładanie firm, przez co te > miejsca pracy powstaną. > > Wiesz czym się różni ideologia liberalna od ideologi socjalnej? > > > Tyle w temacie. Podaj nazwę jakiejkolwiek firmy państwowej, bo ja nie znam żadnej. Ewentualnie mogą być firmy z udziałem skarbu państwa. A zobacz jakie zyski generuje PZU i kim są jego udziałowcy. > Liberał daje człowiekowi wędkę, haczyk i przynętę i ewentualnie uczy jak łowić kogoś innego. A ustala kwoty połowowe? skąd wziąć kołowrotek, żyłkę i łowisko, co z przelotkami? W Warszawie liberałowie pozbawili ludzi miejsca prac. Wyrzucając kupców z KDT pozbawiając ich środków do życia - tak wygląda ta pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 30.06.10, 10:31 To masz jedną. Więcej mi się nie chciało szukać. www.yellowpages.pl/firma/ppzm-centrozlom-wroclaw-przeds.html Również szpitale są Państwowe, PKP, Poczta Polska, Kopalnie, Firmy energetyczne itp. I właśnie większość tych przedsiębiorstw łupi Ciebie i mnie, oferuje żałosny poziom usług. Przykład z łowieniem to jest swego rodzaju metafora. Nie państwo ma tworzyć miejsca pracy, tylko przedsiębiorcy prywatni. Państwo ma tylko ułatwiać zakładanie firm, przez upraszczanie biurokracji, likwidowanie pozwoleń wszelakiej maści itp. Co do kwot połowowych to zgoda. Alę sa plusy i minusy bycia w Unii Europejskiej. Jedni zyskują dużo (rolnicy na dopłatach, przedsiębiorcy - większy zbyt ich towarów itp) a inni tracą: branża rybna, cukiernicza, mleczarska (branże związane zresztą z moim wykształceniem) Nikt kupców KDT nie wyrzucił, bo ta hala NIE NALEŻAŁA DO NICH. Skończył się czas najmu i miasto postanowiło ich przenieść bo głupota jest marnowanie w centrum warszawy takich terenów. Podobnie będzie z dworcem świebodzkim we Wrocku. Targ ma zostać przeniesiony na obrzeża miasta, po to aby na dworcu pojawiły się znów pociągi. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 30.06.10, 15:22 > Rząd nie ma tworzyć miejsc pracy, ale ułatwiać zakładanie firm, przez co te > miejsca pracy powstaną. No proszę, a w USA tworzy. Wredny socjalizm. > Liberał daje człowiekowi wędkę, haczyk i przynętę i ewentualnie uczy jak łowić > ryby. Socjalista daje człowiekowi ryby, które w dodatku należą do kogoś innego. > > Tyle w temacie. Czekamy na upadek Szwecji,Singapuru, Norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 30.06.10, 17:24 Mówienie o tym, że gospodarka amerykańska jest liberalna to dobry żart, widać to szczególnie jak rząd amerykański wywala miliardy dolarów na ratowanie cwanych banków. Ten kraj lada moment upadnie,a to dlatego że właśnie emitował i nadal emituje na potęgę obligacje skarbowe, które skupują Chińczycy. Maja teraz jakieś 2 do 3 bilionów dolarów i za chwila będą amerykańców trzymać za mordę. Jeśli Kaczyński wygra wybory, a następnie PiS parlamentarne, czeka nas dokładnie to samo. Będziemy się zadłużać na potęgę, bo część społeczeństwa zbyt dobrze pamięta socjalizm i nadal chce żeby za nieróbstwo dostawać kasę od państwa. Norwegia jest pro socjalna bo siedzą na złożach gazu. Szwecja jest socjalna bo ludzie płaca tam niewyobrażalnie wysokie podatki. Jeśli się nie mylę najwyższe w Europie. A tu masz coś o Singapurze: źródło Wikipedia Singapur jest najbardziej, po Japonii, rozwiniętym państwem Azji. Ze względu na gwałtowny rozwój gospodarczy od czasów drugiej wojny światowej, zalicza się je do azjatyckich tygrysów. Pod względem PKB jest w światowej czołówce. W 2006 roku PKB per capita wynosiło 31,400 dolarów USD[1]. Gospodarka Singapuru jest gospodarką rynkową z własnością prywatną. Ważną rolę pełni jednak na przykład A*STAR (Agency for Science, Technology and Research), państwowa instytucja, zajmującą się wspieraniem rozwoju przemysłu wysokich technologii. Inną dziedziną znajdującą się pod prawie całkowitą kontrolą państwa jest polityka mieszkaniowa, której rozwiązania przypominają rozwiązania socjalistyczne. Gospodarka opiera się głównie na usługach (finansowych), turystyce, oraz na przemyśle petrochemicznym, stoczniowym i tekstylnym. Bardzo szybko rozwija się przemysł elektrotechniczny i elektroniczny. Zyski przynosi także przemysł: chemiczny, farmaceutyczny, fotooptyczny i spożywczy. W kraju ma swoją siedzibę 170 banków oraz 80 towarzystw ubezpieczeniowych. Żywność jest w większości importowana, gdyż rolnictwo i rybołówstwo są dość słabo rozwinięte. Standard życia Singapurczyków jest na niezwykle wysokim poziomie. Rządząca partia postanowiła także, iż wszyscy mieszkańcy w ciągu najbliższych lat będą mieli dostęp do bezpłatnego Internetu finansowanego z podatków. Singapur jest czwartym finansowym centrum świata po Londynie, Nowym Jorku i Tokio. Port w Singapurze przeładowuje drugą największą ilość kontenerów na świecie, po porcie w Szanghaju. Gospodarka Singapuru należy do najbardziej liberalnych na świecie. Według Indeksu Wolności Gospodarczej zajmuje ona pod tym względem drugie miejsce na świecie za Hongkongiem[2]. Niemal całkowitej deregulacji uległy wszystkie dziedziny gospodarki prócz polityki monetarnej. Dzięki bardzo niskim podatkom, których udział w ogólnym PKB wynosi zaledwie 12,9% (dla porównania w Polsce 34.4%), Singapur zapewnił sobie wieloletni wysoki wzrost gospodarczy i oparł się szeregowi światowych kryzysów. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N 29.06.10, 22:34 A dodam tylko jedno jeszcze. Skoro miałaś kilka propozycji wstąpienia do partii (nie wnikam jakich) czyli miałaś realną szansę coś zmienić z tej Polsce która tak krytykujesz, to dlaczego tego nie zrobiłaś. Zamiast ciągłego narzekania mogłaś pokazać jak należy zmienić Polskę żeby była lepsza. Ale tego nie uczyniłaś, czego kompletnie nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intasie Super facet IP: *.adsl.alicedsl.de 29.06.10, 19:52 Do johnywalker86 Ty masz 24, Ja prawie 60, ale z szacunkiem uściskał bym Ci dłoń Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Super facet 29.06.10, 22:36 Miło mi że są osoby do których przemawiają merytoryczne argumenty. Ja również pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mareknaw Nie bardzo rozumiem czemu tam... 29.06.10, 08:20 Jeżeli to nie ma związku z pomnikiem to czemu tam? Tam jest maly placyk, przechodzi sporo ludzi. Będzie ciasno i niewygodnie. Podobny do zajętego pl. Solnego jest Nowy Targ. Duży, przestronny plac. Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: Nie bardzo rozumiem czemu tam... 29.06.10, 08:32 Zdecydowali się na mały placyk bo mają świadomość że niewiele osób przyjdzie. Jakby to wyglądało jakby na placu Nowy Targ było 50-10 osób. Mizernie. A tak wizualnie będzie się lepiej prezentowało te 100 osób pod Chrobrym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasty Re: Nie bardzo rozumiem czemu tam... IP: *.wroclaw.mm.pl 29.06.10, 12:53 Blisko kościoła, pod którym zbierano podpisy, może takie wyróżnienie? Albo ukłon w stronę wiernych - będą mieli blisko i zaliczą wiec i mszę przy jednym wyjściu? Czy w związku z tym planowana jest jakaś zmiana organizacji ruchu? Świdnicka i podwale normalnie będą otwarte dla samochodów i komunikacji miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Pod kalekim konikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 13:02 Jarosław najchętniej otacza się ludźmi niskiego wzrostu i nie najpiękniejszej aparycji - konik też mały, niedorobiony i jakby kaleki. Gdyby tam stał piękny, wysoki rumak, to zapewne wybrałby inne miejsce, bo pod takim wyglądałby po prostu śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wieza_babel1 zaś Komorowski juz POkochał zwierzęta i powodzian 29.06.10, 09:12 Odstawił dubeltówkę (na razie, bo źle się kojarzy w Parti Miłości), Strzelał sobie foty z powodzianami na wałach... Tylko kto to kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Kaczyński pasuje do tępej brzydoty tego pomnika. 29.06.10, 09:59 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha Nie... 29.06.10, 10:08 Nie wiem czy zdążę, ale warto zobaczyć wrocławski moher. jaroslawkaczynski.info/kalendarium/artykul/a,290 Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeklakier Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha Nie... 29.06.10, 11:12 Mikołaj tyle obiecuje. Potrzebuję zdrowia, szczęścia, pomyślności. Pójdę, może mi chociaż obieca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.10, 13:28 Skąd u niego tyle miłości- podpatrzył u Tuska?:) Najpierw pokochał lewicę,potem Rosjan a teraz Niemców; zagranie pod publiczkę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.10, 13:42 Ten Erich Milke ze STASI tez wszystkich kochal,lecz nikt mu nie uwierzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO-owiec głosujcie na PO IP: *.e-wro.net.pl 29.06.10, 14:19 "już wkróce Polacy zaczną wracać z emigracji, bo praca w polsce zacznie się opłacać, będą nas leczyć dobrze zarabiajacy lekarze i pielęgniarki, a dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci" "Zbudujemy 6000 km autostrad przy których wyrosną nowoczene boiska i pływalnie" "dobrze zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo" "Podwyższymy emerytury" "Musimy tylko wygrać te wybory" CZY ZGADZACIE SIĘ ZE SŁOWAMI PALIKOTA NA TEMAT ZASTRZELENIA KACZKI? Odpowiedz Link Zgłoś
johnywalker86 Re: głosujcie na PO 29.06.10, 14:49 Głosuje na Bronka ale nie zgadzam się z tymi słowami Palikota. Lubie tego człowieka za to że nie owija w bawełnę i wali prosto z mostu, ale na czas kampanii powinien zamknąć mordę, bo szkodzi Bronkowi. Boje się ze przez niektóre wypowiedzi Palikota Komorowski może przegrać te wybory, a jeśli się tak stanie to nie będzie nam (mi) do śmiechu przez kolejnych lat pięć. Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha Nie... 29.06.10, 14:45 Diabeł ubrał się w ornat i ogonem dzwoni na mszę pojednania... Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Nawet pokocha PO jeżeli to może wpłynąć na wynik. 29.06.10, 15:43 Nawet przyzna, że Tusk jest wybitnym mężem stanu ze średnio starszego pokolenia polityków :), jeżeli uzna, że to go może zbliżyć do zamieszkania w pałacu prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.wroclaw.mm.pl 29.06.10, 16:28 Wyborcza wcale nie zwalcza Chrobrego, coś ty wymyślił? Jest przeciwnie, poczytaj choćby co pisuje czasem B. Maciejewska. Chrobrego zwalcza grupka trolli z forum, ale akurat oni zwalczają w miescie wszystko:))) Taka już natura trolli. A Wrocław? Miasto spotkan, otwarte. Niech Jarosław sobie robi wiec. Czy wasze komentarze są dowodem na miasto otwarte? Nie, są dowodem na miasto chorych z agresji i chęci dokopywania wszystkim trolli. Niestety, taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bileter mlaskacze pod PDT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 17:01 "wiec" mlaskających inaczej, to wrzód na rzyci Wrocławia. Żaden kaczor i jego przyboczna gwardia z Kympom nie zmieni Wrocka. Wrocek bez kaczorow, to nowoczesność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: mlaskacze pod PDT IP: *.wroclaw.mm.pl 29.06.10, 19:12 prostackie wypowiedzi w tym wątku szokują. To ma być otwarte miasto tolerancyjnych ludzi? Takie steki bluzgów i obelg wobec myślących inaczej? Fatalne świadectwo sobie wystawiacie, trolle internetowe. Zero klasy, zero. Odpowiedz Link Zgłoś
africalibre Re: mlaskacze pod PDT 30.06.10, 15:27 cóż za chamstwo, Bileter. dajesz dowód kiepski. Elektorat PO jak widać, w niczym nie rózni sie od Pisowskiego. Skala chamstwa ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki 2010 Re: Czy Jarosław Kaczyński pod Chrobrym pokocha N IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 22:32 Przypadkiem znalazłam sie wraz z koleżanką na placu pod Chrobrym... jestesmy za Bronkiem ale skoro byłyśmy akurat w okolicy pomyslałysmy że dobrze będzie posłuchać co Jarosław mam do powiedzenia ... no cóż...zanim sie pojawił zaatakowały nas Panie z poglądami odmiennymi od naszych, dodam, że rozmawiałyśmy z koleżanką na temat tego co jakiś gość wygłaszał przez mikrofon wielka nagonka i nienawiść do PO tylko tyle, żadnych konkretów, panie były oburzone, że coś nam się nie podoba, że jesteśmy smarkate i niewiele wiemy {mamy po 35 lat], kolejna Pani zaatakowała nas,że Komorowski gó... wam da i że młodzi są egoistami itp..uciekłysmy bo Panie były bardzo agresywne mimo, że nie rozmawiałyśmy z nimi tylko między sobą. Przerażające to było, oaza i ojciec Rydzyk w najgorszym wydaniu bez obrazy ale taka prawda... Kaczyński pogadał z 15 min cały czas mu tłum [mimo wszystko niewielki] dziękował nie wiemy za co...agresja nas przeraziła...mamy wielką nadzieję że w niedziele nie stanie się tragedia... Pozdrawiamy wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Wyluzujcie - polecam zabawę literacką 29.06.10, 17:11 www.emetro.pl/emetro/1,88815,8075047,Moskaliki_rymujemy_a_w_niedziele _glosujemy.html Mojego autorstwa: Kto zobaczył Kaczyńskiego z Cameronem na Down Street, wie, że bez angielskiego prezydent to wielki wstyd! xxx Kto uważa, że Marszałek jest najlepszym kandydatem, ten pamięta IV RP z prezydentem - Jarka bratem. xxx Kto powiedział, że Kaczyński dzieci-kwiatów jest idolem, tego wszystkie eks-hipiski stłuką swoim parasolem. xxx Kto powiedział, że Kaczyński jest uroczym kawalerem, tego wkrótce jego bliscy pochowają pod Wawelem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompiarz kaczor i Fredro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 17:34 Fredro juz wyczuł pisowskie kaczę Do kaczora Fredro Aleksander O szczęśliwy kaczorze! Jak zazdroszczę twej swobodzie: Bujasz wolno po jeziorze W czułych kochanek obwodzie. By pozyskać ich pieszczoty, Niepotrzebne ci zaloty, Kwakniesz, krzykniesz nieco, Jużd wszystkie do cię lecą. Kiedy czasem która z kaczek, Dobra, czuła, ale płocha, Gdy się trafi jaki szpaczek, Nazbyt mocno go pokocha, Choć to zoczysz spod trośdny, Nie znasz hańby z cudzej winy; Trochę wrzeszczysz, czubisz, I znowu ją lubisz. - Nie znasz splinów i zgryzoty, Pisać wiersze nie masz chęci, Głupstwa świata, złość, kłopoty Nie zajmują twej pamięci. Czasem tylko nóż kucharza Nieco trwogi ci nadarza, Lecz w tej samej mija porze - O szczęśliwy kaczorze! Odpowiedz Link Zgłoś