Dodaj do ulubionych

Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość

12.07.10, 16:02
powiedział filozof - bajkopisarz

Panie Prezydencie liczy się praca u podstaw, praca organiczna a nie że jakoś
to będzie. Wszystkie remonty do "D" oóxnione, mieszkańcy wpienieni,
kanalizacje się wloką, z nowych szyn tramwaje wypadają, na Grunwaldzkim ida
miliony na remont tego co od 2 lat nie potrafi pan i pańscy ludzie wyegzekwować.

To nie jest tak że UZP czy NIK sprzysięgli się przeciw panu, raczej należy ich
werdykty przyjmowac z pokora a nie butą i arogancją.

Wina leży w procedurze przetragowej i masie ludzi mniej czy bardziej
powiązanych z budową stadionu. Oczywiście że nie można było w takim trybie na
TRZY-CZTERY wyrzucić jednej firmy i dac drugą. Radziłbym Panie Dutkiewicz
podchodzić z wielką pokorą do werdyktów instytucji które ustawową mają patrzeć
na ręce pana ekipie. Oni wiedzą lepiej i my mieszkańcy tez wiemy lepiej - i
radzę nie podskakiwać bo się szybko pan ocknie z ręką w nocniku panie
Dutkiewicz.Siedzisz pan na stołku za nasze pieniadze i masz pracować dla nas
Obserwuj wątek
    • Gość: olej bredzisz IP: 195.205.44.* 12.07.10, 16:30
      widze ze dla ciebie zdanie politykierów czy to z PO czy PiS jest
      ważniejsze
    • map4 ... odezwał się zaklinacz numer jeden. 12.07.10, 16:34
      "proszę powtórzyć za mną, nie zaleje Kozanowa"

- Rafał Dutkiewicz powtórzył to zaklęcie do dziennikarza trzy razy na trzy
      godziny przed zalaniem Kozanowa.
      • Gość: KRK Ucieczka do przodu IP: 149.156.14.* 12.07.10, 17:39
        Stare zagranie, ucieczka w klamstwie do przodu.

Dwa dni PO wyborach obie swinie wroca do wspolnego i zgodnego rozkradania miasta.
      • Gość: Piotr ze wsi Re: ... odezwał się zaklinacz numer jeden. IP: *.md4.pl 12.07.10, 19:44
        Kiedy zwykły buc dwa razy z rządu otrzymuje poparcie oscylujące
        wokół 80-90 procent, to nabiera przekonania, że jest Bogiem dla
        swego naiwnego ludu.
        I obawiam się, że lemingi ponownie takiego właśnie buca wybiorą, bo
        jak tępi są wrocławianie, pokazali podczas ostatnich prezydenckich
        wyborów.
        Oto Platforma funduje im płatną obwodnicę, a oni lecą tłumnie i
        oddają głos na Bronka, lidera Platformy.
        Dutkiewicz mógłby zatem nasr... wrocławianom na twarz, a ci, nie
        zważając na kał zasłaniający widoki, postawiliby krzyżyk przy
        nazwisku Rafała, nie na nim, niestety.
        Oby tak dalej. Tą drogą właśnie idźcie.
        • Gość: Mtarix Re: ... odezwał się zaklinacz numer jeden. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 19:59
          Protasiewicz podszedł bardzo pesymistycznie, wszystko wskazuje na
          to że we wrocku kandydat PO-uzyska 51-55% głosów poparcia, PiS..no
          może 20%, SLD z 15%, na pozostałe jakieś 10-14% w tm XXI, PSL,
          etc.. prezio zatraca rzeczywistośc, nawet jak nie w Iszej turze, to
          kandydat PO wygra w IIgiej z wynikiem 70%-30%,kandydatowi PO sprzyja
          fakt, że mieszkańcy mają już dość filozofii w zarządzaniu
          miastem.., a tak na marginesie, to za połowę grzechów prezia, w
          wielu miastach takim przewalańcom zorganizowano już skuteczne
          referendum
      • Gość: jon Re: ... odezwał się zaklinacz numer jeden. IP: 77.79.192.* 12.07.10, 22:45
        nie bede glosowal na Dutkiewicza, dosc
      • Gość: Krzysztof Oliwa na wierzch wypływa!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.10, 10:24
        samorzady.pb.pl/2170462,36736,fitch-obnizyl-ratingi-wroclawia?ref=col2
    • Gość: z @mitchharris IP: 217.98.20.* 12.07.10, 16:35
      Bardzo dużo jest racji w tym co napisałeś, ale co do UZP i ich
      dziwacznych werdyktów to bym się absolutnie nie zgodził. Jeśli da
      się przepisy o zamówieniach publicznych iterpretować na różne
      sposoby, to coś jest nie tak i sam UZP powinien bacznie się
      przyjrzeć niespójnościom w prawie, w oparciu o które działa -
      zamiast szukać dziury w całym. Nie może być tak, że chore i złe
      prawo działa na szkodę tzw. dobra ogółu - a takim jest w końcu ta
      chol.rna inwestycja w stadion na Maślicach pod Euro 2012. Tu akurat
      Dutkiewicz zadziałał prawidłowo, szkoda tylko że tak późno i że
      oszukiwał przez dłuższy czas nas mieszkiańców oraz UEFA, że wszystko
      na tej budowie jest w najlepszym porządku - a nie było... Jak widać
      kłamstwo ma krótkie nogi i się wszystko rypło, natomiast wybór i
      kontrakt z MB był jak najbardziej trafny, i tu będę bronił
      Dutkiewicza do upadłego - chociaż głosu na następną kadencję ode
      mnie już więcej nie dostanie.
      • Gość: bb Re: @mitchharris IP: *.dbd-ipconnect.net 12.07.10, 17:48
        O interpretację punktu nr 3 artykułu 67 ustawy o zamówieniach publicznych.
        Określa on jedną z okoliczności, gdy można skorzystać z trybu "z wolnej ręki".
        Brzmi tak: "ze względu na wyjątkową sytuację niewynikającą z przyczyn leżących
        po stronie zamawiającego...."

przeciez ten przepis to kupa smiechu jest. mozna go sobie zinterpretowac jak sie
        chce. zero precyzji albo jakichkolwiech ram tego co jest ta wyjatkowa sytuacja.

kurde moja babcia kicha zawsze w srode ale w tym tygodniu zrobila to po praz
        pierwszy we wtorek. no i mamy wyjatkowa sytuacja.

te ustawy to jakies niedorozwoje pisza.
        • Gość: z Re: @mitchharris IP: 217.98.20.* 12.07.10, 18:55
          I dlatego bełkotliwe pogróżki UZP budzą i śmiech, i sprzeciw. Ciekaw
          jestem, czy aby panowie z UZP nie są w jakiś sposób związani z
          miastami konkurującymi z Wrocławiem o organizację Euro 2012 (co by
          bardzo wiele tłumaczyło...)
          • mitchharris Re: @mitchharris 12.07.10, 19:06
            Człowieku zastanów się na elementarnym sensem swych słów. UZP jest powiązany z
            wrogami prezydenta Dutkiewicza, NIK też jest powiązany, krytycy i mieszkańcy nie
            wyrażajacy zachwytów także sa powiązani z mocodawcami stonki ziemniaczanej i
            powodzi 1000-lecia co 13 lat...

Prezydent to niestety tylko Pr-owski kuglarz, dosyć sprawny, ludzie się
            nabierają na spokojną minkę i rozbrajającą buzię. A wkażdym momencie gdy
            Dutkiewicz chce zagrać twardego faceta i powiedzieć jasno jedno kontrowersyjne
            zdanie mające świadczyć o jego włądzy - ośmiesza się..

"Nikt mi się nie będzie wtrącał do zarządzania budową"
            "zapewniam, powodzi nie bedzię, prosze powtórzyć za mną - Kozanów jest w 100%
            bezpieczny"

Dlatego wybaczcie piewcy pana Prezydenta ale wszystkie jego "zapewnienia" na
            jakikolwiek temat traktuję jako tryb optymistyczno-przypuszczający
            • Gość: Herermilion Re: @mitchharris IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.10, 22:11
              > Człowieku zastanów się na elementarnym sensem swych słów.
              > UZP jest powiązany z wrogami prezydenta Dutkiewicza, NIK też
              > jest powiązany,

Patrz mi na usta: PO rządzi - a to sa agencje rządowe.

czegoś jeszcze nie rozumiesz?

Czy może tego że platfusy grają tak aby się NIE UDAŁO Wrocławiowi
              a potem udają greka?

Myślisz że to pierwsza taka akcja?

A jak myślisz kto był odpowiedzialny za nie wybudowanie
              wałów na Kozanowie - podpowiem Ci - przedstawiciel rządowy
              który przez 4 lata nie wydał ani grosza mimo że kasa z UE była.

PO nie interesuje dobro wrocławian - ich interesują ich własne
              interesiki - a wrocławianie jak dobry bezwolny tłum mają
              się poddać ich manipulacjom.

• Gość: z Re: @mitchharris IP: 217.98.20.* 12.07.10, 23:26
                Pisi głupku, PO rządzi niecałe 3 lata, a kto przedtem był u koryta?
                I co zrobił (poza grzebaniem w teczkach i ściganiem "agentów"), hę?
                A może PiS interesuje się dobrem Wrocławian? Szczegłonie niejaki
                Dawid J., ps. Grzmiąca Pięść, co głupku?
            • mitchharris Re: @mitchharris 12.07.10, 23:15
              powiem ci tak przedmówco: Patrz mi na usta - WYMAGASZ OPIEKI PSYCHIATRYCZNEJ.
              Niebawe "agencja rządowa" czyli np.: sądy dwóch instancji wydadzą wyroki nie po
              myśli i będzie to dalej częścią spisku, układu...?

Gratuluję szerzenia teorii spiskowych, reżimy na Kubie i w Korei argumentują
              wszystko dokładnie jak Ty

Zastanów się: Minister od kultruy jak i obecny prawie prezydent, marszałek Sejmu
              są z Wrocławia i oni oczywiście grają swoim rodzinnym miastem jak pionkiem,
              przeciwko PiS i nieomylnemu Dutkiewczowi. Obawiam się właśnie że to PiS i
              Dutkiewicz pogrywają takimi łosiami jak ty.. no ale poczekajmy, ciekawie co
              powie Dutek jak jego machloje trafią do sądów
              • Gość: z Re: @mitchharris IP: 217.98.20.* 12.07.10, 23:27
                Trochę lodu na głowę kolego, wyluzuj - źle się "podpisałeś" ;P
            • Gość: z "Elementarny sens swych słów" ;)))) IP: 217.98.20.* 12.07.10, 23:23
              Nie wpadaj w bufonadę, bardzo proszę, bo zaczyna być śmisznie.
              NIK jest - przynajmniej z założenia - instytucją niezależną także od
              rządu, podlegającą zgodnie z Konstytucją RP jedynie Najwyższej
              Izbie, więc nie ściemniaj proszę.
              Czy UZP jest "powiązany z wrogami Dutkiewicza", tego nie wiem - a ty
              masz taką pewność? Tak czy siak chłopaki z UZP zbłaźnili się, każdy
              przytomny sędzia powinien wysłać ich na drzewo i to w podskokach, bo
              ich "wnioski" nie służą nikomu i niczemu dobremu, poza kolejną hucpą
              upartą na fatalnych przepisach. I tym misiaczki z UZP powinni się
              zająć, a nie stawianiem na głowie tego, co wreszcie udało się
              przywrócić do pionu.
              • Gość: bb Re: "Elementarny sens swych słów" ;)))) IP: *.dbd-ipconnect.net 12.07.10, 23:34
                mi sie wydaje ze chca by o nich uslyszano bo pewnie wczesniej malo kto wiedzial
                ze takie cos jak UZP istnieje. chcieli byc znani jak NIK lub CBA wiec zrobili
                afere z ktorej nic nie wyniknie przy tak smiesznym przepisie na ktory sie UZP
                powoluje.
          • gabkamski Re: @mitchharris 13.07.10, 10:20
            Pochlapało cię "powodzianką" czy cuś!!! Pomyśl trochę głębiej, wejdź w
            sprawę...Otóż wybierając firmę bez przetargu "ustawiasz" warunki pod siebie, i
            bierzesz za to "bakszysz" pod stołem!!! Tak jest od wieków, przypomnij sobie
            słynną sprzed 12 lat decyzję Rady Miejskiej przesuwającą granicę miasta
            Wrocławia, tylko pod to by Auchan mógł wybudować swoją filię, co było
            naruszeniem wszelkiego prawa. Na taką korupcję nie zdecydował się burmistrz
            Kobierzyc...
            "Układ Wrocławski" stworzył ciekawy sposób "infiltracji" prawa i jego
            interpretacji, a Dutkiewicz czuje się tak pewnie, iż ograniczył wydatki na Rady
            Osiedlowe chcąc je zmarginalizować, i powoli staje się miejscowym "Tutti di
            capi" - przypomnij sobie jego niedawne "Wara mi od stadionu i wiceprezydenta
            Adamskiego, bo będziecie mieli ze mną do czynienia!!!) To jest język pokoju i
            współpracy???
    • Gość: gość portalu Pusty, PR-owski balon IP: *.internetunion.pl 12.07.10, 16:46
      Zgadzam się. Decyzje podejmowane z dnia na dzień, w Sylwestra, tak by nikt nie
      mógł złożyć protestu przypominają politykę lat 80tych. Pan Dutkiewicz czuje się
      niezniszczalny i niezatapialny, .. hmm, oby tylko nie zatopił milionów, które
      już są w stadionie. Kolejna nieskończona budowa, betonowy postrach Maślic?Aż
      strach pomyśleć.
      Mój ukochany Wrocław co roku stara się o jakąś dużą imprezy..teraz stolicę
      kultury 2016... Czasami mam wrażenie, że naszym ratuszowym urzędnikom nie chodzi
      o to, żeby przyłożyć się bardziej i coś wygrać, tylko o to, by PRowska fama
      ekipy Dutkiewicza wylewała się na każdego mieszkańca z tysięcy kolorowych plakatów.
      • Gość: MM Stanowiska kolego, stanowiska... IP: *.internetunion.pl 12.07.10, 18:33
        Co Ty myślisz, że Wrocław stara się o jakieś tam imprezy żeby rzeczywiście je
        dostać? I co by wtedy tacy "kompetentni" ludzie zrobili? Chyba zaczęli w Google
        szukać, od czego w ogóle rozgryźć sprawę. Startuje się do konkursików dobrze
        wiedząc, że szans na wygraną i tak nie ma, więc jest dobrze. Kilku przydupasów
        ma koryto zapewnione i chapią ile mogą. A później pojawia się nowa spółka, bo
        nowy konkurs. Ci sami się przenoszą i następne kilka latek dobrze żyją gó... robiąc.

PS. Jak ja nie mogę się doczekać wyborów. Postawić krzyżyk przy każdym innym
        nazwisku niż Dutkiewicz - Bezcenne.
      • Gość: anna78 Panie Prezydencie - nie jest Pan sam IP: *.as.kn.pl 13.07.10, 02:17
        Możecie pisać sobie co chcecie. Możecie wyzywać się i obrażać wszystkich. Ale nie możecie mi nic kazać. Ja chcę być lemingiem, moherem, burakiem, tępakiem i bucem i zagłosuję na Rafała Dutkiewicza i za samorządowcami do sejmiku.
        Mam dość PO_lszewików, Kaczorów i nowej komuny. Chcę głosować na
        konkretnych ludzi, a nie na partyjnych kombinatorów, którzy schowani za plecami ludzi z pierwszego szeregu dają zarobić kolesiom pod hasłem "Śmierć frajerom"...
        • gabkamski Re: Panie Prezydencie - nie jest Pan sam 13.07.10, 10:34
          Widać trepanacja się nie udała!!! TAK czasem bywa, ale warto się wysilić i
          poskładać fakty!!! Od lat "Grupa trzymająca władzę" wywodziła się wpierw z Unii
          Wolności, potem z Kongresu Liberalno-Demokratycznego, potem z PO, potem "Wrocław
          2000"...za każdym razem byli to ci sami PANOWIE tylko przebrani w inne
          szaty...Wrocławiowi od lat szkodzi już monopartyjność!!! Ci Panowie powinni
          odejść i ustąpić miejsca młodym!!! Władza Dutkiewicza przeradza się w gangsterkę
          typu "Wara mi od stadionu i wiceprezydenta Adamskiego, bo będziecie mieli ze mną
          do czynienia" Czy to jest język pojednania i wspólpracy?? Pomyśl dwa razy "anna78"
        • gabkamski Re: Panie Prezydencie - nie jest Pan sam 13.07.10, 10:42
          Widać trepanacja się nie udała!!! TAK czasem bywa, ale warto się wysilić i
          poskładać fakty!!! Od lat "Grupa trzymająca władzę" wywodziła się wpierw z Unii
          Wolności, potem z Kongresu Liberalno-Demokratycznego, potem z PO, potem "Wrocław
          2000"...za każdym razem byli to ci sami PANOWIE tylko przebrani w inne
          szaty...Wrocławiowi od lat szkodzi już monopartyjność!!! Ci Panowie powinni
          odejść i ustąpić miejsca młodym!!! Władza Dutkiewicza przeradza się w gangsterkę
          typu "Wara mi od stadionu i wiceprezydenta Adamskiego, bo będziecie mieli ze mną
          do czynienia" Czy to jest język pojednania i współpracy?? Pomyśl dwa razy "anna78"
    • Gość: MichaU Panie Prezydencie - trzymam kciuki IP: *.wiewiorski.pl 12.07.10, 17:10
      Pan i Pana ruch społeczny są szansą na odpartyjnienie Dolnego
      Śląska, na co bardzo liczę.

Pozdrawiam, życząc sukcesów i siły,
      Michał
      • Gość: @ Re: Panie Prezydencie - trzymam kciuki IP: *.magma-net.pl 12.07.10, 17:38
        Gość portalu: MichaU napisał(a):
        > Pan i Pana ruch społeczny są szansą na odpartyjnienie Dolnego
        > Śląska, na co bardzo liczę.

Partia metodą na odpartyjnienie - zajefajny pomysł :-)))
        • Gość: KRK Panie PRezydencie - trzymam sie za portfel IP: 149.156.14.* 12.07.10, 17:42
          Grzechem sie nie zadluzac, 8 lat rozkradania miasta, bedziemy splacac przez
          kolejnych lat 50.
          • Gość: gość Panie PRezydencie - trzymam sie za portfel IP: *.206.113.199.static.telsat.wroc.pl 12.07.10, 17:59
            A co z poszerzaniem Spółki Wrocławski Mieszkania? Decyzja podejmowane potajemnie. Spółka ma być tańsza niż ZZK, ale tworzona na bazie wyposażenia - komputerów, biurek itd. ZZK. Nawet za wynajmowanie biur nie chcą płacić miastu. Tak można zarządzać tanio.
            • lismann Re: Panie PRezydencie - trzymam sie za portfel 12.07.10, 18:42
              Ta spółka to poroniony pomysł.Obejmuje swoim zasięgiem duży obszar.Dzielnica
              jest zamieszkała przez ludzi starszych.
              Biuro obsługi klienta jest tylko w siedzibie spółeczki, by cokolwiek załatwić
              trzeba pokonać daleką drogę.Dodzwonić się jest też niezwykle trudno.Znacznie
              lepiej było gdy zajmował się tym ZZK. Istniało wiele BOK/Biur obsługi
              klienta/sprawy załatwiało się dość szybko. No ale PREZYDENT chciał inaczej ku
              swojej wygodzie. Od momentu powstania chyba rok 2008-jest już trzeci prezes
              zarządu.Spółeczka zrobiła sobie kompleksowy remont swojej siedziby i jest OK.
              Tylko mieszkańcy są niezadowoleni ale kogo to obchodzi?
              • Gość: chemix Re: Panie PRezydencie - trzymam sie za portfel IP: *.ch.pwr.wroc.pl 12.07.10, 19:47
                Tu nie chodzi o wygode mieszkancow, tylko zeby odsunac dlug od miasta i dac
                zarobic kolegom.
      • gabkamski Re: Panie Prezydencie - trzymam kciuki 13.07.10, 10:45
        Myślę p. Michale, że "odpartyjnienie" myli Pan z monopolem władzy poza wszelką
        kontrolą jaką sprawuje p. Dutkiewicz i jego koteria klakierów!? Warto pomyśleć
        dwa razy zanim się napisze coś na tym forum!!!
    • beatrix-kiddo Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość 12.07.10, 17:33
      Wypad, Dutkiewicz! W życiu mojego głosu nie dostaniesz. Megaloman cholerny.
    • Gość: arch Re: Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość IP: 79.110.197.* 12.07.10, 17:37
      poobijane paluszki, nieogolony, jak po nocy w piwnicy....ludzie
      otrząśnijcie się... w 2002 bawił się z Warisellą, który to podejmował
      notabli na 1 spotkaniu dotyczacym wejścia Polaków do Ue...rok temu do
      pilnowania, by wszystko było w porządku(znaczy pilnowania na każdym kroku
      członków ME) wyznaczył Walczaka(tego od Reduty) 2 osoby nie chciały
      udawać, ze facet jest sznowanym mężem stanu, co skończyło sie dla nich
      półrocznym horrorem ze straszeniem śmiercią włącznie...
      z kim ten pan przestaje? wiadomo, nikt nie będzie głosował na
      Protasiewicza, bo Walczak, albo inny błazen będzie biegał z pięściami i
      miśkami za Wrocławianinami i groził.... a moze zaimportuje się podobny PR
      zza wschodniej granicy? koniec....to nawet mafia nie jest, idźmy na wybory
      jesienią
      • Gość: sdf Re: Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość IP: *.chello.pl 12.07.10, 18:25
        ale o kim to napisałeś, bo choć wtórnym analfabetą nie jestem, to trudno
        wywnioskować?
        • Gość: Arch Re: Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość IP: 79.110.197.* 12.07.10, 19:17
          o protegowanych i pomocnikach Sternika
      • Gość: tiktak Re: Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.10, 18:30
        Dutkiewicz to wrocławski Dyzma ?
        A kim są ci co na niego głosują?
        • Gość: sixisixsix Re: Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 18:59
          Czy to budowa stadionu czy remonty ulic, kanalizacji, placów wszystko pozbawione
          jest elemntarnej kontroli zes trony miasta (jako inwestora). Inwestorzy
          zastępczy to komedia. Odnosi się wrażenie że miasto szczodra reką płaci za
          ukończone w 70% prace rozmaitego typu, pozostałe 30%, w tym fuszerki, niedoróbki
          zostawiając na łasce wykonawcy który już wziął pieniądze.

Jest ogólne wrażenie, być może zbieżne z prawdą, że kupa tych budów i remontów
          jest po to by koteriom, kumplom itp dać zarobić nasze, państwowepieniądze za
          bardzo marnej jakosci prace.

Podobnie jest ze spółką Wrocław 2012 - żenujący ludzie, żenujący specjaliści ale
          są. I o to w tym wszystkim chodzi. Przypomnę, że w dyskusji o budowie stadionu i
          ewentualnych nieprawidłowościach, kłamstwach i naginaniu prawa winno się w 100%
          rozmawiać z tą spółeczką bo sa inwestorem zastępczym z ramienia miasta. Gdzie
          oni teraz są, gdzie jest Sławomir Wojtas np?
        • Gość: Stary Prezydent - totalna porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 19:00
          Nawet Dyzma to on już nie jest bo stracił cały tupet. Malutki sie
          zrobił. Stadion - kłopoty, budżet - kłopoty, powódź - porażka. A
          jeszcze nie tak dawno chciał być prezydentem kraju a Wrocław miał
          być jak Monachium.
          Onegdaj walił w Tuska i polski establishment a dziasiaj już może
          sobie powalczyć z radną Zdrojewską a i tak nie wiadomo czy wygra.
    • embriao Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość 12.07.10, 19:04
      Ale mamy tam fachowców w tym komitecie, że pożal się boże ;)
    • halflitra Na kogo głosował Dutkiewicz? Jeżeli na kaczkę 12.07.10, 19:08
      ma u mnie prze...ne.
      • Gość: Ramol Re: Na kogo głosował Dutkiewicz? Jeżeli na kaczkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 19:58
        Mówił że zagłosuje na Komorowskiego ale z wywiadu wynika że miał z
        tym problem. Nie dziwota bo jego XXI to głównie politycy z kręgu
        PiS. No i w radzie ma koalicję z PiSem.
    • Gość: kamis ble ble ble, zero konkretów, tylko plucie IP: 80.50.236.* 12.07.10, 19:51
      Zachowanie typowe dla ograniczonych pełowych. E normalnym kraju wszyscy
      normalni ludzie starają się wytężyć umysły i sprężyć siły dla jednego celu, tu
      mam na myśli EURO. W Polsce jest tak od czasu istnienia durnowatych pełowców, że
      jak ktoś jest dobry, to mu trzeba dowalić i to nawet wtedy, kiedy on jest ich,
      np. śp.Płażyński, Zyta Gilowska wielu wielu innych. Dutkiewicz to mądry gość, ma
      honor, godności KLASĘ! pełowi tego nie rozumieją, oni się stworzyli z motłochu i
      na głosach motłochu są. Tylko muszą wiedzieć, że motłoch jest nieprzewidywalny
      kocha dziś, a jutro zabija.
      • Gość: Matrix Re: ble ble ble, zero konkretów, tylko plucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 20:00
        Protasiewicz podszedł bardzo pesymistycznie, wszystko wskazuje na
        to że we wrocku kandydat PO-uzyska 51-55% głosów poparcia, PiS..no
        może 20%, SLD z 15%, na pozostałe jakieś 10-14% w tm XXI, PSL,
        etc.. prezio zatraca rzeczywistośc, nawet jak nie w Iszej turze, to
        kandydat PO wygra w IIgiej z wynikiem 70%-30%,kandydatowi PO sprzyja
        fakt, że mieszkańcy mają już dość filozofii w zarządzaniu
        miastem.., a tak na marginesie, to za połowę grzechów prezia, w
        wielu miastach takim przewalańcom zorganizowano już skuteczne
        referendum
      • Gość: Ramol Re: ble ble ble, zero konkretów, tylko plucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 20:31
        Nikt Dutkiewiczowi nie dowala. Sam jest swoim najwiekszym wrogiem i
        fatalnie zarządza miastem. Chyba nie postulujesz tutaj żeby mu nie
        wytykać błędów? To już przeżyliśmy w minionym ustroju. A Dutkiewicz
        wyraźnie przekroczył próg swojej kompetencji.

Im wyżej małpa wejdzie na drzewo tym bardziej jej doopę widać.
      • gabkamski Re: ble ble ble, zero konkretów, tylko plucie 13.07.10, 11:10
        Kogo nazywasz motłochem śmieciu!!! Mieszkańców tego szacownego miasta, którzy
        mają inne zdanie niż ty i ta banda nieudaczników - gdyby nie Dutkiewicz
        musieliby pracować za statystyczne 2650 zł netto i dygać na 8 -9 godzin, a tak
        ciepła kanapka i rola klakiera!!! Pamiętaj, że motłoch jest pamiętliwy
        szczególnie ten z Kozanowa!!! Nie dla misiów-patysiów od Dutka!!!
    • r0b0l jak mam wybierać między peło i pisem to wolę 12.07.10, 19:57
      obecnie nam panującego Du.p.kiewicza
      A partyjne cwaniactwo won z Wrocławia
      • Gość: Matrix Re: jak mam wybierać między peło i pisem to wol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 20:30
        już tam jesteś, nikomu na złośc nie zrobisz, co najwyżej cię żółć
        zalewa że nie trafiłeś, przecież jak sie moher nosi, to się nie
        jest ośmiornicą, z takimi poglądami trudno trafić:)
        • Gość: r0b0l Re: jak mam wybierać między peło i pisem to wol IP: *.e-wro.net.pl 12.07.10, 21:52
          nic nie skumałem z Twojej nowomowy poza tym że żółć zalewa jakąś ośmiornicę ;)))
          jasno sie wyraziłem co sądze o politykach obu najważniejszych obecnie ugrupowań i gdzie je mam. Oraz jakim szacunkiem darze Naczelnego Hydraulika i Wodza Słońce Sudetów.

.
          Wyrażaj sie jasniej na przyszlość, polecam zimnego Piasta na te upały
      • gabkamski Re: jak mam wybierać między peło i pisem to wol 13.07.10, 11:31
        Biedaku pewnie czerpiesz z tego "układu" korzyści - przyznaj się!!!
    • kamelo_25 Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość 12.07.10, 20:51
      Pan Rafał Dutkiewicz chyba wystraszył się kiepskich sondaży, skoro mówi, że do sejmiku województwa stowarzyszenie wystartuje nie pod nazwą "Dolny Śląsk XXI" tylko pod szyldem...Rafała Dutkiewicza!!
      Chyba się okazało, że jednak Dolny Śląsk do sejmiku może zgarnąć ok 10 % i może być problem po wyborach:) Co ma wspólnego Rafał Dutkiewicz, Prezydent Wrocławia, za chwilę kandydat na Prezydenta Wrocławia z sejmikiem województwa dolnośląskiego, czy jest tam jakimś przedstawicielem, pewnie chciałby zostać nadmarszałkiem będąc jednocześnie Prezydentem Wrocławia:)
      Pan Jacek Protasiewicz reprezentując swoją ekipę rządowo/samorządową powinien zamilknąć a nie narzekać na Pana Rafała. Przecież to ekipa urzędników Jego partii/środowiska politycznego od 20 lat w większości "prebywa/zajmuje" urząd miejski wrocławia i dolnośląski urząd wojewódzki. Więc rozumiem, że w przypadku wygranych wyborów na Prezydenta Miasta Pan Protasiewicz pozwalnia urzędnikow miejskich z legitymacją Platformy Obywatelskiej?
      Prawda jest taka, że niestety ktokolwiek dzisiaj wystartuje z list Platformy Obywatelskiej do sejmiku na wiodących pozycjach i tak się dostanie, chociażby był to Stanisław Łyżwiński, Stanisław Tymiński, Bolek i Lolek albo Pan Kalina i Miś Przekliniak:)
      A potem mamy taką wspaniałą reprezentacje jak Pan Marszałek Marek Łapiński albo Przewodniczący Klubu PO Jarosław Charłampowicz.
      Ludzie patrzcie na kogo głosujecie, bo za chwilę Czesio zostanie Marszałkiem Województwa Dolnośląskiego :D:)
    • halibg Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość 12.07.10, 22:12
      Obawiam się, że to kolega Dutkiewicz próbuje zaklinać rzeczywistość.
      Po pierwszej prezydenturze (gdzie z rozpędu realizowało się
      wcześniej podjęte plany) oceny nie były najgorsze. Druga kadencja
      już całkowicie na wlasny rachunek to katastrofa. Co krok to porażka.
      A jeszcze chłopcy z Polski XXI zamieszali w główce, dziennikarze
      pozwolili uwierzyć w potencjalną prezydenturę kraju... "Oj naiwny,
      naiwny, naiwny. Naiwny jak ćma co w ogień się pcha..." To chyba
      tekst wroclawskiej "Elity". Słowem piękny Rafale... nie tym razem.
    • patrzyciel Zegnaj, zegnaj-w końcu 12.07.10, 22:13
      Mamy już fontannę i stadion...i masę długów-kto wie czy potrzebnych?
      Pełno kolesi w spółkach miejskich którzy dostają kasę na prawo i lewo -
      przykład spółka EURO. Nie jest pan dla ludzi tylko dla własnych ambicji
      na przyszłość dla pana!!! Ja dziękuję panu za to że mam gó...aną pensje
      - mój głos trafi na kogo innego
      • Gość: SzCz Re: Zegnaj, zegnaj-w końcu IP: 195.205.147.* 13.07.10, 09:05
        Jesteś podobnie jak kilku przed Toba żenujący w swej argumentacji. To
        ze masz niską pensję jest tylko funkcją Twojego zaangażowania i
        możliwości by była ona wyższa. Pomijam że to czysty partykularyzm, a tu
        chodzi o coś wiecej. Ludzie przestańcie chrzanić o długach i
        niepotrzebnych inwestycjach. Jesteście chyba korzeniami z głębokiej
        prowincji. Miarą rozwoju i sukcesu jest właśnie to coś wiecej niż
        koryto w garnku. Popatrzcie na świat wokół , chyba ze i tego jak
        lepszej pracy nie chce Wam się szukać. Panie Prezydencie niech Pan robi
        swoje. Jest Pan czymś niezwykłym w skali tego kraju. Stara się Pan
        czynić to co wydaje się niemożliwym. Pieski bedą zawsze ujadały i Pan
        to wie doskonale. Mam nadzieje ze nie zniecheci to Pana do dalszego
        działania. Niech Pan wie ze jesteśmy z Panem. Szczepan K.
    • byrcyn11 Dudek tak się nadaje na gospodarza 13.07.10, 08:53
      miasta (kto tu mieszka ten wie), jak ja na baletnicę. Żegnaj Dudek.
    • 24_hoursman Ta platforma... 13.07.10, 09:03
      O tym, że w ostatnim czasie Wrocław jest ogromnym placem budowy wiedzą wszyscy
      jego mieszkańcy. Praktycznie w każdej części miasta albo powstają nowe
      budynki, albo gdzieś remontowane są drogi i kładziony jest asfalt, czy kostka
      brukowa, czy w końcu trwają pracę związane z przygotowaniami na EURO 2012.

Jednak tuż przed wyborami samorządowymi co rusz dochodzi do wstrząsów
      związanych z wrocławskimi inwestycjami. A to wykonawca nie nadąża z budową
      stadionu, albo minister infrastruktury informuje, ze autostradowa obwodnica
      Wrocławia będzie płatna, chwilę potem Najwyższa Izba Kontroli wydaję
      druzgocący raport o stanie wrocławskich dróg, a ledwie kilkadziesiąt godzin
      temu dowiedzieliśmy się, że Urząd Zamówień Publicznych znalazł kilka błędów w
      umowie z nowym wykonawcą stadionu na Maślicach. Ufff. Dużo tego, prawda ?
      Teraz nasuwa się pytanie, czy sytuacja we Wrocławiu jest rzeczywiście taka
      fatalna ?
      Wg. Wielu rankingów najczęściej przygotowywanych przez gazety Wrocław jest
      jednym z najlepiej i najszybciej rozwijających się miast, a do tego bardzo
      dobrze zarządzanym (chociażby ostatni ranking miast przygotowany na zlecenie
      Newsweek'a). Skąd zatem taka straszna krytyka i fala nieszczęść nad Wrocławiem ?
      Wnikliwy obserwator może połączyć pewne fakty ze zbliżającymi się wyborami
      samorządowymi. Prezydent Wrocławia, Rafał Dutkiewicz od dawna stoi na wojennej
      stopie nie tylko z dolnośląskimi działaczami PO, ale również z działaczami
      krajowymi. Bardzo popularny prezydent Wrocłąwia, któremu wielu fachowców wróży
      również karierę na szczeblu krajowym od dawna był nagabywany przez czołowych
      polityków Platformy do tego, aby wszedł w jej struktury, albo chociaż
      zadeklarował wsparcie dla tej formacji. Dutkiewicz jednak przez cały czas nie
      zamierzał się jasno deklarować, aż około 2 lat temu w ratuszu miejskim doszło
      do burzliwej rozmowy pomiędzy prezydentem Wrocławia, a Grzegorzem Schetyną.
      Podobno na odchodnym ten ostatni krzyknął jeszcze „Zniszczę Cię !". Od tamtej
      pory wszelkie działania wrocławskiej koalicji popierającej prezydenta są
      torpedowane i krytykowane przez działaczy wrocławskiego PO. Również kurek
      pieniędzy rządowych został przykręcony dość mocno.
      Teraz natomiast, przed wyborami samorządowymi jest idealny moment na atak na
      popularnego prezydenta. Zastanawiające jest zatem, czy te wszystkie problemy
      można potraktować jako kampanię antyprezydencką, czy rzeczywiste problemy
      Wrocławia ?
      Gdyby potwierdziło się pierwsze przypuszczenie, to byłaby to najbardziej
      nieczysta zagrywka w historii dolnośląskich wyborów samorządowych, a może
      nawet w skali ogólnokrajowej.
      Najgorsze jest jednak to, że na walce o władze stracą najwięcej Wrocławianie,
      dlatego warto zwracać uwagę na to co dzieję się wokół miasta i wyciągać z tego
      odpowiednie wnioski.

Więcej TUTAJ
    • gabkamski Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość 13.07.10, 10:03
      Urzędnicza gangsterka we Wrocławiu czyli "Grupa trzymająca władzę" od 20 lat
      "więzi" w mieście 630 tys. mieszkańców- znieważając swoimi decyzjami
      demokrację i zaprzeczając podmiotowości jej mieszkańców...
      Ograniczane Roli Rad Osiedlowych przez Prezydenta Dutkiewicza oraz ostatnie
      zachowanie (Wara mi od stadionu i od wiceprezydenta Adamskiego, bo ze mną
      będziecie mieli do czynienia) powoduje, iż takie domniemanie ma głęboki
      sens!!! Ale okazuje się, że prawie we wszystkich metropoliach oprócz może
      Białegostoku panują takie gangsterskie obyczaje!!! Władza stała się
      "właścicielem" tutejszych mieszkańców dyktując im drogie wypromowane życie, i
      fatalne standardy obsługi!!! Coraz więcej młodych ludzi wyjeżdża z Wrocławia
      czym władza wie!!! Kiedy w końcu zjednoczymy się przeciw kłamstwu, chucpie i
      blagierstwu za nasze podatników pieniądze!!! Po ostatnim Kozanowie zagłosuję
      na Jacka Protasiewicza,przynajmniej jak był szefem Wydziału Kultury dostrzegał
      też innych oprócz swoich znajomków
      • Gość: Belferrka Re: Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 10:26
        Przykro patrzeć na Dutkiewicza coraz bardziej skłóconego ze
        wszystkimi. Prezydent zniszczył wieloletnią opinię Wrocławia jako
        miasta zgody i współpracy. Walczy z wszystkimi, to tworząc kanapowe
        partyjki, to atakując rząd, to swoich dawnych przyjaciół którzy go
        na stołek posadzili. Szkoda że tak mu daleko do prezydenta
        Zdrojewskiego, który rządził z sukcesem przez 12 lat nie mieszając
        się w polityczne rozgrywki.
      • Gość: SzCz Re: Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość IP: 195.205.147.* 14.07.10, 09:42
        Jak bym nie był pewny że robisz to na zamówienie (trochę wiecej
        wyradinowania musisz w to wkładać) to bym pomyślał o jakiejś
        chorobie... Ile godzinowki dostajesz za te bzdury? które tu wypisujesz.
        Młodzi ludzie wyjeżdżają , chyba na stypendia zagraniczne i generalnie
        zobaczyć świat. Widziałem wiele miejsc w Polsce i nie tylko . Wrocław
        tk jedno z niewielu którego nie trzeba się wstydzić za otwartość,
        sympatię i brak zaściankowości. Ludzie doceńcie to co osiągnęliśmy .
        SzCz
    • pracownikxyz Czy aż tylu Wrocławian jest naiwnymi frajerami ... 13.07.10, 10:08
      ... że naprawdę nie będzie drugiej tury? Jeśli tak to okaże się, że większości
      mieszkańców tego miasta do życia potrzebuje tylko migającej i grającej muzyczkę
      fontanny do rozdziawiania japy.
      • Gość: halorobert Re: Czy aż tylu Wrocławian jest naiwnymi frajeram IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.07.10, 10:45
        Jest PO, PIS i Prezydent. To schemat władzy.
        Kto płaci za kampanię PO, PIS,.... ?
        • Gość: Mysio pysio Re: Czy aż tylu Wrocławian jest naiwnymi frajeram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 10:56
          A za czyje pieniadze Dutkiewicz porozlepiał na Dolnym Ślasku
          bilbordy ze swoim wizerunkiem w zeszłym roku? Dlaczego ta kasa nie
          poszła na drogi tylko autopromocję? A za czyje pieniadze urzędnicy
          Dutkiewicza kręcą filmy z prezydentem w roli głównej na wałach? A
          dlaczego teraz Dutkiewicz nie dogląda inwestycji na Ołtaszynie za co
          bierze pieniądze, tylko zajmuje sie spotkaniami z prezydentem
          Legnicy i prowadzi kampanie wyborczą?
    • Gość: gość Jak mozna być aż tak oderwanym od rzeczywistości IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 12:51
      jak Sternik?

Ale nie tylko on. Wrocławskie oddziały partyjek (wszystkich) są
      równie oderwane.

...widać to cecha "polityków"
    • simgall Rafał Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość 13.07.10, 14:14
      Wzbudza moje zaufanie. Za jego kadencji we Wrocławiu jest więcej inwestycji
      niż za czasów niesławnej pamięci Zdrojewskiego.
    • Gość: Hilda Dutkiewicz - do widzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 23:34
      odwal się od Wrocławia. Dość sąsiadów pana prezydenta, którzy co
      roku pijani to łamią nogę spadając z baru, to tak długo chodzą
      pijani po mieście od knajpy do knajpy, aż zostają pobici
    • gabkamski Rafał Dutkiewicz: Platforma zaklina rzeczywistość 14.07.10, 11:57
      OD RZADOW PREZYDENTA RAFALA DUTKIEWICZA I NAPISANIA PIERWSZEJ SKARGI NA
      SKORUMPOWANYCH URZEDNIKOW , KTORZY POZBAWILI MNIE MIEJSCA TZN. 2 PAWILONOW
      HANDLOWYCH WYBUDOWANYCH ZA WLASNE SRODKI PIENIEZNE TYLKO DLATEGO, ZE TEREN TEN
      O WARTOSCI OK. 20 MLN ZL ZOSTAL PRZEZNACZONY W FORMIE PREZENTU WROCLAWSKIEMU
      BIZNESMENOWI A KUPCY Z TEGO TERENU DOSTALI PRZYRZECZENIE OTRZYMANIA LOKALI
      ZAMIENNYCH W CELU KONTYNUOWANIA PRZERWANEJ DZIALALNOSCI. OCZYWISCIE LOKALU
      ZAMIENNEGO NIE OTRZYMALAM PONIEWAZ NIE DALAM LAPOWKI DECYZYJNYM URZEDNIKOM .
      ZOSTALAM BEZ MIEJSCA PRACY ( NA LODZIE) I DO DNIA DZISIEJSZEGO JESTEM
      DYSKRYMINOWANA I SKAZANA NA WYKLUCZENIE Z ZYCIA ZAWODOWEGO I SPOLECZNEGO I
      ZYJE W BIEDZIE OD 1998 ROKU DLATEGO, ZE ODMOWILAM DOGADYWANIA SIE I PLACENIA
      HARACZY URZEDNIKOM, KTORZY SWOJA PRACE W URZEDZIE MIEJSKIM TRAKTUJA JAK
      PRYWATNY FOLWARK . I NIE MA SILY ABY PROKURATOR CZY SEDZIA ZAINTERESOWAL SIE
      SKLADANYMI POWAMI CZY ZAWIADOMIENIAMI O LAMANIU PRAWA I ZAPISOW KONSTYTUCJI RP
      I W MAJESTACIE PRAWA PRZEZ WSZYSTKIE TE LATA JESTEM OKRADANA Z MAJATKU ZYCIA.
      I POZBAWIONA PROWADZENIA DZIALALNOSCI PONIEWAZ GMINA POMIMO ZAWARTEJ UMOWY
      NAJMU NA 5 LAT PO 10 M-CACH ZERWALA UMOWE I NAJMU I PRZEZ WSZYSTKIE TE LATA
      WZYWA MNIE DO DOBROWOLNEGO WYDANIA LOKALU. AKTUALNIE 28 LIPCA BR. BEDZIE
      EKSMISJA Z LOKALU, W KTORYM BLOKOWANO MI PROWADZENIE DZIALALNOSCI I KTORY OD
      2004 ROKU STAL SIE PUSTOSTANEM A KTORY WYREMONTOWALAM ZA 200 TYS.ZL PONIEWAZ
      OTRZYMALAM JAK SIE OKAZALO KLAMLIWE I PODSTEPNE PRZYRZECZENIE URZEDNIKOW
      WYKUPU LOKALU DOPIERO PO 3 LATACH PROWADZENIA W LOKALU DZIALALNOSCI (RUINA JAK
      WIELE INNYCH WE WROCLAWIU PUSTOSTANOW). NA PODSTAWIE KAPTUROWEGO WYROKU
      ZAOCZNEGO I FALSZYWEGO POZWU GMINY SPORZADZONEGO PRZEZ WYNAJETA KANCELARIE
      PRAWNA SPECJALIZUJACA SIE W ZALATWIANIU EKSMISJI DLA UM . PRZEKONALAM SIE, ZE
      NIC NIE WARTE SA ZAPEWNIENIA URZEDNIKOW UM, KTORZY WYMUSILI NA MNIE
      PRZEPROWADZENIE KOSZTOWNEGO REMONTU KAPITALNRGO W LOKALU I NA ZEWNATRZ LOKALU
      W TYM ELEWACJA I CHODNIK PO TO ABY PODSTEPNIE VWYRZUCIC MNIE Z WYREMONTOWANEGO
      LOKALU LUB DOGADYWAC SIE Z URZEDNIKAMI. PANIE PREZYDENCIE WROCLAWIA TO WIELKA
      ZBRODNIA NA OBYWATELU JEST DOPROWADZENIE GO DO ZYCIA W NEDZY TYLKO DLATEGO, ZE
      PAN JAKO PREZYDENT MIASTA LATAMI UKRYWA KORUPCJE SWOICH URZEDNIKOW I NIE
      REAGUJE NA SKARGI OD 2003 ROKU A JAK DONOSZA GAZETY WQROCLAWSKIE TO URZEDNICY
      CI UKRYWAJA KORUPCJE PANA PREZYDENTA TJ. WYKORZYSTYWANIA PELNIONEJ FUNKCJI I
      UMARZANIA MILIONOWYCH ZADLUZEN PODATKOWYCH MILIONEROM, ROZDAWANIE MIENIA
      KOMUNALNEGO KOLESIOM I ATRAKCYJNYCH DZIALEK W MIESCIE, SKANDALICZNA
      NIEGOSPODARNOSC MIENIEM KOMUNALNYM ORAZ ZADLUZANIEM MIASTA I JEGO OBYWATELI,
      PRZYZWALA NA NISZCZENIE POLSKICH MALYCH FIRM TAKICH JAK MOJA I BEZKARNE
      ZNISZCZENIA MOJEGO ZYCIA , ZDROWIA I MIEJSCA PRACY, KTORE MUSIALAM SAMA
      PRZYGOTOWAC ZA WLASNE SRODKI PIENIEZNE PO RAZ DRUGI. TAKIE ZACHOWANIA
      URZEDNIKOW PANA PREZYDENTA SA TOLEROWANE NAWET PRZEZ WROCLAWSKI WYMIAR
      SPRAWIEDLIWOSCI I OBYWATEL I NIE MA ZADNYCH SZANS DOCHODZIC SWOJEJ KRZYWDY BO
      WE WROCLAWIU NIKT NIE CHCE MIEC DO CZYNIENIA Z PANEM PREZYDENTEM, KTORY
      PUBLICZNIE PRZESTRZEGA, ZE MOZE MIEC Z NIM DO CZYNIENIA I NIE CHCE BYC TAK
      ZNISZCZONY JAK WIELE OBYWATELI WROCLAWIA, KTORZY OSMIELILI SIE NAPIASAC DO
      PANA PREZYDENTA CHOCIAZBY JEDNA TYLKO SKARGE NA URZEDNIKOW UM . I NASUWA SIE
      CIAGLE TO SAMO KOLEJNE PYTANIE CZY TO JEST JESZCZE PREZYDENT WSZYSTKICH
      OBYWATELI WROCLAWIA CZY KAT, KTORY DLA WLASNEGO WIDZIMISIE TAK SROGO NISZCZY
      NIEPOKORNYCH OBYWATELI , POZBAWIA MIEJSC PRACY I SWOIMI DECYZJAMI OKRADA Z
      MAJATKU ZYCIA TYLKO DLATEGO, ZE OBYWATELE SKUTECZNIE ODMAWIALI BEZKARNYM
      URZEDNIKOM UM BEZCZELNEGO WYMUSZANIA PLACENIA IM LAPOWEK NA KAZDYM KROKU I
      LATAMI DOPROWADZALI OBYWATELA DO SYTUACJI BEZ WYJSCIA I DO ZAPLANOWANEGO
      ZADLUZENIA I BANKRUDZTWA ZNISZCZENIA FIRMY, RODZINY, ZDROWIA I ZDANIA
      UCZCIWEGO OBYWATELA NA ZYCIE W NEDZY I GLODZIE ! CZY TAKIE ZACHOWANIA SA GODNE
      ZAJMOWANEJ FUNKCJI PREZYDENTA MIASTA WROCLAWIA - PREZYDENTA WSZYSTKICH
      OBYWATELI CZY JEST TO PREZYDENT TYLKO KOLESI ! DLACZEGO ZASADY DEMOKRACJI W
      NASZYM MIESCIE NIE SA RESPEKTOWANE OD LAT ? Z OBOWIAZKU OBYWATELSKIGO NAPEWNO
      NIE ODDAM GLOSU NA PREZYDENTA RAFALA DUTKIEWICZA, ZA RZADAMI KTOREGO MOJE
      ZYCIE I MOJEJ RODZINY LEGLO W GRUZACH . A SPRAWIEDLIWOSCI NAPEWNO DOCHODZIC
      BEDE JESZCZE Z WIEKSZA DETERMINACJA JUZ POZA GRANICAMI KRAJU, W KTORYM
      PRZYZWALA SIE NA BEZKARNE NISZCZENIE OBYWATELI POLSKICH I KIEDY PROKURATOR
      ODMAWIA WSZCZECIA DOCHODZENIA WOBEC TEJ URZEDNICZEJ SITWY LATAMI BEZKARNEJ ! A
      WYSTARCZY BYC TYLKO ZAPRZYJAZNIONYM OBYWATELEM Z UM ABY MIEC UMORZONE
      ZADLUZENIA PODATKOWE, WYREMONTOWANY LOKAL ZA PUBLICZNE PIENIADZE, UMOWE NAJMU
      NA 27 LAT, KAMIENICZKE ZABYTKOWA ZA SYMBOLICZNA 1 ZL ORAZ WYREMONTOWANA JAKO
      ZABYTEK Z KASY MIASTA, ZANIZONE CZYNSZE I NIE ZAWYZONE POWIERZCHNIE
      WYNAJMOWANEGO PRZEZ GMINE LOKALU ITD..ITD... A WYSTARCZY SPELNIC TYLKO JEDEN
      WARUNEK A MIANOWICIE TRZEBA BYC OBYWATELEM ZAPRZYJAZNIONYM Z FUNKCJONZRIUSZAMI
      PUBLICZNYMI MIASTA WROCLAWIA A WTEDY ZYJE SIE WSZYSTKIM ZAPRZYJAZNIONYM DUZO
      LEPIEJ BO ZYJE SIE NA KOSZT MIASTA WROCLAWIA ! WSTYD PANIE PREZYDENCIE !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka