dorotaimikolaj 24.07.10, 11:49 Witam, czy może się ktoś orientuje czy jest możliwość dostania miejsca w żlobku panstwowym na jesien i gdzie szukac informacji? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkkasikkk Re: żłobek wroclaw 26.07.10, 10:51 My co prawda do prywatnego chodzimy ale z tego co wiem to rekrutacja do państwowych była w marcu, teraz to chyba tylko pozostaje pytanie po żłobkach może się jakieś miejsce trafi... Wrocław jednak tak oblegany, że może być ciężko niestety. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
agiek Re: żłobek wroclaw 26.07.10, 12:43 rekrutacja była w maju, skończyła się w połowie czerwca. Nie masz szans nigdzie się dostać. Nawet jak jakieś dziecko zrezygnuje to na jego miejsce jest full dzieci z list kolejkowych. zostaje ci prywatny żłobek albo niania. Odpowiedz Link Zgłoś
alcea3 Re: żłobek wroclaw 27.07.10, 19:36 Nie piszcie,ze nie ma szans, bo szanse są ale jest trudno. Wszystko zalezy gdzie chcesz oddac dziecko, sa placowki mniej i bardziej oblegane. Czasami warto oddac dziecko 3 ulice dalej, a szybciej sie tam dostanie. Nie napisałas ile ma dziecko, a to tez ma znaczenie. Generalnie idz zloz w wielu miejscach papiery i RAZ W TYGODNIU dzwon i pytaj! Z doskonalych zrodel wiem,ze czesto lista rezerwowa je4st tylko listą, a dostaja się tez ci poza kolejką, ktorzy ciagle pytaja, bo widac,ze im zalwezy.. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
justin17 Re: żłobek wroclaw 27.07.10, 21:41 Dokładnie, ja dwa lata temu pod koniec września w akcie złości na babcie obdzwoniłam żłobki i okazało się że było miejsce w dwóch żłobkach w obrębie mojego miejsca zamieszkania, nie brałam żadnego udziału w rekrutacjach, głowa do góry nie poddawać się szanse są zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
monieq.only Re: żłobek wroclaw 29.07.10, 12:14 Też byłam w takiej sytuacji. Na początku moja córka chodziła do prywatnego żłobka ale dokumenty do trzech państwowych złożyłam i czekałam. Po dwóch miesiącach zadzwoniła Pani Kierowniczka z państwowego żłobka, że zwolniło się miejsce. Największa rotacja dzieci jest w I grupie i zwykle w okresie jesienno-zimowym. Więc radzę czekać. Ma też znaczenie rejon Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
jlasut Re: żłobek wroclaw 14.08.10, 21:12 Odnośnie żłobków prywatnych.Rodzice, sprawdzajcie czy właściciele mają odbiory budynku przez straż pożarną. Ostatnio w Krakowie wybuchł budynek żłobka, całe szczęście ,że nad ranem i nie było tam maluszków.Okazuje się,że często prywatne placówki działają zupełnie " na dziko" bez żadnych odbiorów, a przecież tu chodzi o bezpieczeństwo naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś