Dodaj do ulubionych

żłobek wroclaw

24.07.10, 11:49
Witam, czy może się ktoś orientuje czy jest możliwość dostania miejsca w
żlobku panstwowym na jesien i gdzie szukac informacji? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kkkasikkk Re: żłobek wroclaw 26.07.10, 10:51
      My co prawda do prywatnego chodzimy ale z tego co wiem to rekrutacja do
      państwowych była w marcu, teraz to chyba tylko pozostaje pytanie po żłobkach
      może się jakieś miejsce trafi... Wrocław jednak tak oblegany, że może być ciężko
      niestety.
      pozdr!
    • agiek Re: żłobek wroclaw 26.07.10, 12:43
      rekrutacja była w maju, skończyła się w połowie czerwca. Nie masz szans nigdzie
      się dostać. Nawet jak jakieś dziecko zrezygnuje to na jego miejsce jest full
      dzieci z list kolejkowych. zostaje ci prywatny żłobek albo niania.
      • alcea3 Re: żłobek wroclaw 27.07.10, 19:36
        Nie piszcie,ze nie ma szans, bo szanse są ale jest trudno.
        Wszystko zalezy gdzie chcesz oddac dziecko, sa placowki mniej i bardziej
        oblegane. Czasami warto oddac dziecko 3 ulice dalej, a szybciej sie tam dostanie.
        Nie napisałas ile ma dziecko, a to tez ma znaczenie.
        Generalnie idz zloz w wielu miejscach papiery i RAZ W TYGODNIU dzwon i pytaj! Z
        doskonalych zrodel wiem,ze czesto lista rezerwowa je4st tylko listą, a dostaja
        się tez ci poza kolejką, ktorzy ciagle pytaja, bo widac,ze im zalwezy..
        Powodzenia!
        • justin17 Re: żłobek wroclaw 27.07.10, 21:41
          Dokładnie, ja dwa lata temu pod koniec września w akcie złości na babcie
          obdzwoniłam żłobki i okazało się że było miejsce w dwóch żłobkach w obrębie
          mojego miejsca zamieszkania, nie brałam żadnego udziału w rekrutacjach, głowa do
          góry nie poddawać się szanse są zawsze
          • monieq.only Re: żłobek wroclaw 29.07.10, 12:14
            Też byłam w takiej sytuacji. Na początku moja córka chodziła do prywatnego żłobka ale dokumenty do trzech państwowych złożyłam i czekałam.
            Po dwóch miesiącach zadzwoniła Pani Kierowniczka z państwowego żłobka, że zwolniło się miejsce.
            Największa rotacja dzieci jest w I grupie i zwykle w okresie jesienno-zimowym. Więc radzę czekać. Ma też znaczenie rejon Wrocławia.
            • jlasut Re: żłobek wroclaw 14.08.10, 21:12
              Odnośnie żłobków prywatnych.Rodzice, sprawdzajcie czy właściciele
              mają odbiory budynku przez straż pożarną. Ostatnio w Krakowie
              wybuchł budynek żłobka, całe szczęście ,że nad ranem i nie było tam
              maluszków.Okazuje się,że często prywatne placówki działają
              zupełnie " na dziko" bez żadnych odbiorów, a przecież tu chodzi o
              bezpieczeństwo naszych dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka