Dodaj do ulubionych

szkoły językowe

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 13:38
Czy możecie polecic jakąś dobrą szkołę języka angielskiego przygotowującą do
egzaminu FCE? Zależy mi na intensywnym kursie, który chciałabym zacząc od
zaraz. Proszę napiszcie Wasze opinie i doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: fantazja Re: szkoły językowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.04, 18:15
      Czy nikt tu nie uczy się angielskiego???
      • Gość: sel Hello, ul. Liskego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 18:43
        uczą metodą Callana - szybko, sprawnie i dość ...tanio
        • Gość: ewelinaM Re: Hello, ul. Liskego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 22:19
          popatrz na stronę: www.lektor.com.pl
        • Gość: ewelinaM Re: jeszcze tu popatrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 22:22
          popatrz na stronę: www.lektor.com.pl
    • Gość: GREG Re: szkoły językowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 22:59
      Ja tez od pol roku robie kurs metoda Callana. Na poczatku miale mwatpliwosci
      ale teraz widze rezultaty. Chodze do szkoly Top English.
    • Gość: Natalia Re: szkoły językowe IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.03.04, 12:39
      Witaj

Jeśli chcesz poczytac o metodzie Callana w ogole i o szkole oraz kursach FC -
      to prosze uprzejmie: www.topenglish.com.pl

Jeżeli chcesz szybkiego, intensywnego, niedrogiego kursu 1:1 lub w malutkiej
      grupie (do 3-4 osob) z profesjonalistami, ktorzy podchodza do egzaminow
      Cambridge bardzo praktycznie, rozsadnie a przy tym ucza Cie "NATURALNEGO"
      jezyka (uczą natywni i anglisci- Polacy)
      To wejdz na strone www.heather.com.pl

Jednak, powiedz mi, jesli chcesz, po co chcesz zdawac FC?
      Chcesz miec dodatkowy punkt w CV? Teraz juz polowa tego kraju ma FC, pracodawcy
      oczekuja czegos wiecej - a wiec CAE.

Chcesz moc uczyc leganie w szkole? Podobnie - co najmniej CAE + roczny kurs
      pedagogiczny. (Ewentualnie co najmniej licencjat na filologii).

A moze chcesz wyjechac za granice i potrzebny Ci FC, zeby twoj zagraniczny
      pracodawca mial jakis dowod, ze znasz jezyk wlasnie na tym poziomie? To bylby
      calkiem rozsadny powod, ale miej swiadomosc, ze poza Polska egzaminy Cambridge
      nie sa tak dobrze znane w Europie.

Brytyjski pracodawca (nie mowie teraz o uczelniach wyzszych, ale tam FC to za
      malo) - nie ma pojecia co to sa egzaminy Cambridge. Tam marketing tej uczelni
      nie działa tak dobrze jak poza krajem. Egzaminy Cambridge nie sa tak znane bo
      są dobre, albo dlatego, ze zna je cały swiat, ale dkatego, ze maja najlepszy
      marketing akurat w Polsce.

Totez, jesli chcesz wyjechac za granice i potrzebujesz swiadectwa, ktore
      udokumentuje twoja znajomosc KOMUNIKATYWNEGO jezyka - to poszukaj info na
      temat: "Pitman Qualifications" Egzamin: "City & Guilds" - egzaminy najbardziej
      rozpoznawane przez brytyjskich przedsiebiorcow i pracodawcow.
      Info: www.cityandguilds.com

Pozdrawiam, Natalia

• Gość: fantazja Re: szkoły językowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 17:03
        Otóż zasadniczym powodem, dla którego w ogóle zainteresowałam się kursami
        angielskiego w połowie roku szkolnego/akademickiego, jest to, że mam teraz
        kilka miesiecy wolnego, w ciągu którego muszę coś robic. Postanowiłam więc
        przygotowac się do FC, ponieważ muszę miec jakiś konkretny cel do
        zrealizowania, którego samo chodzenie na kurs mi nie daje.
        Powodem pośrednim, wybiegającym w przyszlośc jest oczywiście chęc podwyższenia
        swoich kwalifikacji, dodatkowy punkt w CV, jak to nazwałaś. Doskonale zdaję
        sobie sprawę, ze ten certyfikat już posiada, bądź zamierza w niedalekiej
        przyszłości uzyskac większośc ludzi, co powoduje, że dla potencjalnego
        pracodawcy jego znaczenie się zmniejsza. Jednak jest to jakaś podstawa. Nie
        chcę przygotowywac się od razu do CAE i ryzykowac, ze obleje. Wolę najpierw
        sprawdzic swoje siły na niższym poziomie.
        Co do wyjazdu za granicę, to go nie planuje, więc przede wszystkim muszę myślec
        właśnie o certyfikacie powszechnie znanym u nas.
        Ale dziekuję za cenne uwagi. Nie słyszałam wcześniej o Pitman Qualifications,
        ale zainteresowało mnie to i na pewno poszukam coś an ten temat.
        Pozdrawiam
        F.
        • ilianna Re: szkoły językowe 21.03.04, 17:12
          Było juz na forum mnóstwo wątków o szkołach jęzkowych. Poszukaj ich -
          znajdziesz mnóstwo informacji o większości szkół we Wrocku. Ja osbiście polecam
          International House na Leszczeńskiego. Świetni lektorzy, dobry poziom, centrum
          miasta.Przygotowywałam się z nimi do FCE i CAE i byłam bardzo zadowolona.
          Zaliczyłam mnóstwo szkół we Wrocku, ale ta wydaje mi się jedną z lepszych.
          Spróbuj tez British Language Centre.
          Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka