IP: *.core.lanet.net.pl 21.03.04, 00:25
Lanet to szajs, przez wiekszosc dni w miesiacu nie mamy netu,a jak chce sie
zglosic do tej w/w firmy to naogol nikt nie odbiera albo"naprawiaja to" przez
kilka godzin do 17, bo pozniej juz nie pracuja i na net trzeba czekac do
nastepnego dnia az komus chce sie ruszyc tylek i go naprawic....nie dajcie
sie wrobic tej firmie!chyba ze na necie wam wlasciwie nie zalezy...
Obserwuj wątek
    • Gość: W LANECIE Re: LANET IP: 62.87.130.* 21.03.04, 00:38
      jestem od 1 roku i na początku były właśnie takie problemy ,trwało to z 5-6
      miesięcy , obecnie jest nawet dość dobrze ale początki były wkurzające .
      Jak nie ma wyboru to ta sieć jest korzystna choćby finansowo- 39 zł abonament.
      A jeśli chodzi o powagę i odpowiedzialność firmy to średnia wieku jest tam dość
      niska -jakieś l.25,ma chyba najstarszy z "fachowców".
      • Gość: S_A Re: LANET IP: *.core.lanet.net.pl 21.03.04, 00:47
        wiesz, ja tez juz mam ta siec jakies 5-6 miechow i sie nic kompletnie nie
        zmienilo, a to ze 39 zeta to fakt,ale to dlatego ze go w wiekszosci nie ma:>
        Wczoraj podobno im serwer ukradli??ale chyba sie znalazl bo jakas godzine temu
        net sie wlaczyl:>
        • Gość: z Lanetu Re: LANET IP: 62.87.130.* 21.03.04, 00:55
          ... a nam też wciskali takie bajki ,że ukradli im nadajnik ,czy antenę .Ale to
          naprawde sympatyczne chłopaki , lubią długo pospać więc wszelkie interwencje
          załatwiają z poślizgiem .Ja już się przyzwyczałam ale w mojej dzielnicy to
          jedyny sposób na stałe łącze i jeszcze na usprawiedliwienie (Ich) napiszę że są
          cały czas w fazie rozwoju.pzdr
        • Gość: lydia Re: LANET IP: 62.233.177.* 05.04.04, 18:52
          ja mam net z ARTIOMU ale widze ze "problemy" maja identyczne tzn. tez im zginal
          kiedys serwer, panowie mimo ze sie umawiaja to nie przyjezdzaja, ogolnie radze
          jak najdalej od nich a abonament - 89 zl!!
          • tomek854 Re: LANET 06.04.04, 16:58
            Gość portalu: lydia napisał(a):

> kiedys serwer, panowie mimo ze sie umawiaja to nie przyjezdzaja, ogolnie radze
            > jak najdalej od nich a abonament - 89 zl!!

A to widocznie tak maja wszyscy. Aj usiluje od miesiaca wyprosic w Generacji
            zeby mi siec wogole podlaczyli i tak sama umawiaja sie i kupa, nawet im sie nie
            chce zadzwonic ze ich nie bedzie

(czuje, ze ten watek wkrotce zniknie, bo napisalem juz dzis ze generacja jest
            be, i wycieli. Widocznie tylko na inncy dostawcow mozna narzekac :)))
            • tomek854 Re: LANET 06.04.04, 18:00
              tomek854 napisał:

>
              > (czuje, ze ten watek wkrotce zniknie, bo napisalem juz dzis ze generacja jest
              > be, i wycieli. Widocznie tylko na inncy dostawcow mozna narzekac :)))
              >

Ale mi glupio... bo znalazlem tamten watek... A dalbym siobie glowe uciac ze go
              nie bylo :)
        • Gość: Sfinx Re: LAN-niet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 16:55
          Ludzie, przecież nikt im tego nie kradnie w takich ilościach! To już chyba
          komornik za długi zabiera ... Nie dajcie się nabijać w butelkę o nazwie Lanet
          (LAN-niet byłoby bliższe prawdy)
      • Gość: asaa Re: LANET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 15:52
        Ale jaja. To mam szczęśćie, że wybrałem Neostrade, a nie to badziewie.
        • Gość: sss Re: LANET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 21:41
          mialem okazje byc w lanecie spory czas i z ulga zmienilem na neostrade, drozsza
          duzo ale niezawodna (a tak psioczylem na tepse, ech)
    • Gość: internauta Re: LANET IP: *.core.lanet.net.pl 21.03.04, 19:51
      Potwierdzam nieprzychylne głosy o Lanecie.Firma faktycznie młoda i nie za
      bardzo wie co robi.Ciągłe kłopoty bo stosują kiepski sprzęt, nie potrafią dbać
      o klienta.A że 39 zł to prawda ale wydaje się że i tak drogo, bo za co tu
      płacić.Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: XY Re: LANET IP: *.core.lanet.net.pl 22.03.04, 23:17
      popieram w 100%, firma nierzetelna, nie wywiazuja sie z umowy, nie odbieraja
      telefonow, naprawa trwa u nich strasznie dlugo....
      • Gość: almac Re: LANET IP: *.e-wroc.com 23.03.04, 03:56
        Ja jestem w innej sieci (abonament nieco wyższy - jakieś 53 zł) ale też są
        podobne problemy. Od połowy grudnia do połowy lutego neta miałem W SUMIE może
        przez tydzień i też w razie jakichś problemów tłumaczą się, że ktoś coś im
        ukradł i dlatego nie działa.....
    • Gość: vija Re: LANET IP: *.core.lanet.net.pl 24.03.04, 12:45
      dla rownowagi glos przeciwny - ja sobie bardzo chwale..
      jestem tez od poczatku i ciesze sie z odejscia napierw z tpsa , potem z
      dialogu . Do dzis byly w Lanecie tylko 2 awarie i to krotkie ,szybko
      naprawione .
      Place w koncu mniej i pracowac moge naprawde w mniejszch kosztach a moze po
      prostu trzeba nauczyc sie rozmawiac z innymi bardziej przyjaznie i wtedy
      reaguja sympatyczniej na problemy...ktore sa jaky normalne , tylko sposby
      rozwiazywania ich juz zroznicowane.
      Zycze wiec wszystkim only pogody ducha za mniejsza cene, bo to jest
      bezcenne:))

vija
      • Gość: Szyszkowa Re: LANET IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 14:56
        "(...)Place w koncu mniej i pracowac moge (...)"

Te dwie rzeczy w przypadku Lanetu sie kloca. Cena nie jest wysoka, wiec jestem
        w stanie zaakceptowac od czasu do czasu brak sieci...Jednak praktycznie kazdego
        wieczora transfer spada tak, ze nawet www nie chca sie otwierac...
        Nigdy nie moge byc pewien czy- wracajac do domu- siec bedzie dzialac...A ze
        internet jest mi w pracy niezbedny, nawet po godzinach, przy najblizszej okazji
        zmienie operatora. Na Poleskiej w czerwcu lub lipcu ma trafic Dialog ze swoim
        ADSL- moze bedzie lepiej, zobaczymy. Uwazam, ze nerwy nie maja swojej ceny...
    • Gość: internauta Re: vija IP: *.core.lanet.net.pl 24.03.04, 15:38
      powiedz gdzie mieszkasz to na pewno wszyscy założą tam LANET.Udostępnij
      przyszłym internautom wykres obciążenia Twojego złącza, jest on publikowany
      przez lanet dla jego użytkowników.Ja przeglądałem wszystki i są one zapchane do
      końca.Powiedz skąd u Ciebie taki dobry przepływ.Ty chyba masz układy w Lanecie
      albo nie do końca mówisz prawdę.Pozdrawiam :P
    • Gość: S_A Re: LANET IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.04, 16:53
      nie dosc ze prawie co drugi dzien nei ma netu to jeszcze wylaczaja tel i nie da
      sie im zostawic wiadomosci o braku netu!! co za dziady!!!!!!!!!11
    • adam.0k Re: LANET 02.04.04, 23:08
      Nie tylko robią w balona swoich abonentów (1Mbit na 150 abonentów - tak jakoś
      im to wychodzi), to jeszcze na dodatek są nierzetelni w płaceniu za dostarczone
      usługi i materiały. Ja wykonywałem na ich zlecenie instalacje do abonentów.
      Kable, rurki, obejmy trzeba było za własną gotówkę w hurtowni kupić, robotę i
      odbiory zrobić, a teraz czekam od roku na zapłatę i doprosić się nie mogę.
      Obiecują, tłumaczą się że to abonenci im nie płacą albo nie odbierają
      telefonów. Jednym słowem KRĘTACZE.

Nie dajcie się nabrać na współpracę z tą "firmą". Do sądu i komornika z nimi.
      • anula_mamoli Re: LANET 04.04.04, 13:59
        Oj ludzie, ludzie. Jakos trudno mi uwierzyc w to co tu piszecie. Jak tylo
        zadzwonilam do Lanetu, telefon zawsze byl czynny. No moze czasami byl dluzszy
        czas zajety, ale to oznacza, ze ktos tam przy tych telefonach siedzi!Z tego co
        wiem dziala on od 9 rano do 20.00. Nie zdarzylo mi sie jeszcze, zeby ktos nie
        odebral! A jezeli chodzi o te kradzieze...sama niestety widzialam zdewastowana
        na klatce skrzynke , co powodowalo brak internetu. Ale jak tylko o tym
        informowalam z reguly tego samego dnia ktos przyjezdzal i badal sprawe. A
        wiecie jak to jest z kradziezami, najpierw musiala przyjechac policja itd.
        Najwczesniej wiec mozna bylo zalozyc nowa skrzynke nastepnego dnia. Szkoda mi
        tylko tych chlopakow, ze tak im ciagle cos kradna. Ludzie sa zlosliwi.
        Wierze, ze moze wkurzac brak internetu, ale wezcie pod uwage fakt, ze firma
        jest stosunkowo mloda, a i tak wydaje mi sie, ze bardzo dobrze sobie radzi.
        Jezeli chodzi dialog i TP SA...wiele razy sie na nich zawiodlam, a sa to firmy
        przeciez POWAZNE,na skale krajowa.
        Zycze Wam przede wszystkim troche wyrozumialosci i optymistycznego nastawienia
        do ludzi, a problemy same sie rozwiaza
        Pzdr
        A.
        • Gość: S_A Re: LANET IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.04.04, 16:17
          oj anula anula! jakos nie wierze ze im cos ukradli poniewaz internetu nie bylo
          przez chyba 3 dni...mialo ni ebyc do poniedzialku, bo w wtedy mieli dopiero
          zalozyc nowa skrzynke...a wiesz kiedy sie pojawil net?? z soboty na niedziele
          po 24.00...wiec zlodzieje oddali sprzet i sami podlaczyli internet??jakos
          ciezko mi w to uwierzyc...a oni pracuja(podobno) do godziny 17.00.
          Dzwonilas do nich kiedys na kom?? ja dzwonilam kilka razy i ani razu sie nie
          polaczylam, poniewaz wlasciciel komorki wylaczyl ja tak,ze nie mozna bylo nawet
          zostawic wiadomosci...
    • Gość: Fon_ Re: LANET - Nierzetelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 17:51
      Potwierdzam, są nierzetelni i/lub nieodpowiedzialni. Nam też wiszą sporą kasę
      za wykonanie sieci i nie płacą, bo podobno "przeliczyli się z inwestycjami".
      Wyrozumiałość to ja mogę mieć dla kontrahenta, który wie co robi i dotrzymuje
      słowa, a nie dla smarkaczy którzy miesiącami Was zwodzą. Nie wszystko można
      zwalić na młodość i brak doświadczenia. Kiedyś na takich mówiło się kanciarze.
      • Gość: z LANETU Re: LANET - Nierzetelni IP: 62.87.130.* 06.04.04, 20:51
        Abonenci nie mają możliwości nie płacić bo gdy tylko płatność jest nie
        uregulowana na czas to wyłączają ,mnie kiedyś oddłączyli nawet nie
        powiadomiwszy że tam coś nie uregulowałam ,przeciez nawet telekomunikacja
        ostrzega że jest coś nie zapłacone a potem dopiero wyłączają.
        Tak ,najlepiej zwalić na abonentów ,oj panowie ,panowie z Lanetu poprawcie
        sie !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka