Dodaj do ulubionych

Powstańców Śl/ Swobodna

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.04, 20:13
Chodzi o plac przy ww skrzyżowaniu. Jest tam działka zakupiona przez byłego
właściciela Lukas Banku, któy ma wybudować w tym miejscy swój nowy biurowiec.
Dziś zauważyłem, że teren został ogrodzony. Wiecie cos na ten temat????
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: Powstańców Śl/ Swobodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 20:26
      Właścicielem jest Czarnecki-byly własćiciel EFL'u .
      • Gość: Rafis Re: Powstańców Śl/ Swobodna IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 25.03.04, 21:06
        w tygodniu wyburzyli tam jakis baraczek. Jak dla mnie to oznaka, że niedługo
        zacznie sie budowa! Szkoda tylko, że nie ma wizualizacji.
    • Gość: Rafis Re: Powstańców Śl/ Swobodna IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 28.03.04, 23:46
      wuburzaja tam jakies baraczki znajdujące sie na działce i przylegające do tej
      małej kamienicy. Ciekawe czy ja tez wyburzą(byłoby dobrze).
      • Gość: slawek Re: Powstańców Śl/ Swobodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 16:37
        Miejsca tam jest akurat na porządny pięciogwiazdkowy szalet miejski. :-)
        • Gość: kotbehemot Re: Powstańców Śl/ Swobodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 16:47
          Nieprawda, to duża działka. Jestem bardzo ciekaw projektu;)
          • Gość: Rafis Re: Powstańców Śl/ Swobodna IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 29.03.04, 20:20
            Działka jest większa niż to co jest ogrodzone bo według metrażu ta kupiona
            działka ma prawie 4000 metrów. Nie pamiętam tylko czy obejmuje ta kamieniće bo
            dobrzeby było gdyby i ona legła :)
    • Gość: erni Startują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 18:26
      Wiadomości z budowy Czarneckiego: Zaczxeli wyburzać starą kamienicę. Idzie tak
      szybko za w kilka dni zostanie po niej juz tylko wspomnienie.
      • Gość: kotbehemot Re: Startują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 22:07
        Czy chodzi o tą oficynę w głębi działki, czy o czerwoną kamienicę przy samej swobodnej? Chyba raczej oficyna...?
        • Gość: erni Re: Startują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 22:30
          Oficyna.. Czy jest tam jakass jeszcze czerwona kamienica ?
          • Gość: Rafis Re: Startują IP: *.ok.ae.wroc.pl 07.04.04, 12:06
            Na budowie wisza dwa pozwolenia na wyburzenie! i nie wiem czy przypadkiem
            drugie nie dotyczy czesci budynków elektromontażu(te od strony nasypu) bo sa
            opuszczone i otoczone tasmą oraz stoja tam maszyny budowlane.Więc albo też będa
            wyburzane albo kapitalny remont.
            • robaczq Re: Startują 07.04.04, 14:11
              elektromontaż obróci się w ruinę - sprawdzona informacja.
              A poza tym to powstanie tu kolos z cudami konsumpcji.
              • Gość: ? Re: Startują IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 16:30
                Nowy hipermarket? (kolos z cudami konsumpcji)
                • Gość: tp623 Re: Startują, a jakże... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 17:59
                  Najprawdopodobniej powstanie w tym miejscu 15 piętrowy biurowiec z parkingiem
                  wielopoziomowym przy nasypie kolejowym.
                  Bedzie to ważny element powstającego bardzo powoli Centrum Południowego.
                  • Gość: slawek Re: Startują, a jakże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:01
                    skąd taka informacja? Raczej mało prawdopodobne.
                    • Gość: ! Re: Startują, a jakże... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 18:29
                      Najprawdopodobniej powstanie w tym miejscu 15 piętrowy biurowiec z parkingiem
                      wielopoziomowym przy nasypie kolejowym.
                      Bedzie to ważny element powstającego bardzo powoli Centrum Południowego.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba ci się pomyliło z inwestycją EPI? Czy to ją miałeś na
                      myśli? Czy to ona też ma lada dzień ruszyć? Tyle, że ona ma być po drugiej
                      stronie Swobodnej.

• Gość: Rafis Re: Startują, a jakże... IP: 217.96.41.* 08.04.04, 14:59
                        na działce Czarneckiego może powstac budynek o 5-6 kondygnacjach nadziemnych i
                        2 podziemnych a ta działka koło nasypu jest dla mnie niewiadomą. Oni ja
                        odkupili od elektromontażu czy od miasta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka