Dodaj do ulubionych

Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więźnia?

13.09.10, 07:33
Z życia wzięte...

Eks miała ówcześnie wicedyrektora pierdla na Kleczkowskiej. Studiowała historię. Jak skończyła to doszła do słusznego skądinąd wniosku, że pieniążków na tym nie zarobi. No to tatuś wziął ją do nomen omen Wołowa na test sprawnościowy. Zamiast biegania i pompek zdawała test z picia kawy w komitywie. Z psychotestu miała ściągę... I zaczęła pracować jako... psycholog więzienny... Jak od tego czasu nic się nie zmieniło, to ja się dziwę, że ten burdel w ogóle jeszcze funkcjonuje...
Obserwuj wątek
    • szto_tawariszczi Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więźnia? 13.09.10, 08:15
      chyba ci więzienni dietetycy przesadzają...

bałandą i kromką chleba by się nie zadławił....
      • Gość: Piotr z Wrocławia Re: Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więź IP: 95.178.50.* 13.09.10, 10:19
        "Lekarze powiedzieli nam, że gdyby wcześniej udzielono mu pomocy, nie doszłoby do tego - mówi Małgorzata Łakoma."
        Pani Łakomy. Nie doszłoby do tego, gdyby pani krewny nie wchodził tak ochoczo w konflikty z prawem.
        Ja osobiście cieszę się, że jednego chwasta w społeczeństwie jest mniej. Oby tak dalej, a oczyścimy się z wszelkiego plugastwa.
        • Gość: kaz Re: Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więź IP: *.morag.vectranet.pl 13.09.10, 10:32
          "Ja osobiście cieszę się, że jednego chwasta w społeczeństwie jest mniej. Oby ta
          > k dalej, a oczyścimy się z wszelkiego plugastwa."-napisał piotrrek z wrocka.Mało znasz życie koleżko,najwięcej plugastwa jest właśnie tam,w resortach "sprawiedliwości".Gówniani ludzie o spaczonej moralności pracują[raczej udają ,że pracują] w sądownictwie ,prokuraturach,milicji.Jak kiedy będziesz miał z nimi do czynienia to przekonasz się w jakim kraiku żyjesz.Na razie to żyjesz w błogiej nieświadomości ,że płacisz swoje podatki na urzędników i funkcjonariuszy państwa prawa.
          Państwo prawa- nie ma bardziej zdewaluowanego określenia dla tego kraju.
    • three-gun-max Fajne mamy prawo... 13.09.10, 08:28
      Rok i 10 miesięcy za brzydkie odezwanie się do milicjanta. Niedługo więzień zabraknie.
      • Gość: qwerty Do więzienia? Za obrazę policjanta? IP: 78.8.145.* 13.09.10, 10:05
        To jakaś kpina... Ten przepis jest po prostu żałosny. Jak się policjant czuje oobrażony to niech się sądzi z powództwa cywilnego. Znieważenie policjanta to jeden z najczęściej nadużywanych straszaków. W ogóle nie powinno go być! Niedawno o zwykłego fuck'a (środkowy palec) zaczeli się nawet czepiać :)

Z tego samego powodu (nadużywany straszak) powinno się usunąć przepis zakazujący przeklinania w miejscu publicznycm (chyba coś koło art.140kw). Nawet naruszenie nietykalności funkcjonariusza sformułowane jest w tym kraju zbyt szeroko. Dobrze że przynajmniej dodali tekst "w związku z wykonywanymi czynnościam".

Cholerne państwo policyjne! Co robi RPO? Może mu jakiś list otwarty należy przesłać, żeby wreszcie zaskarżył te chore przepisy do TK?
        • norbertrabarbar Do więzienia? Za obrazę policjanta? W 100% TAK!!!! 13.09.10, 10:34
          Obraza policjanta na służbie to atak na polskie prawo. Powinno być to traktowane jako poważne przestępstwo. Nie da się skutecznie egzekwować prawa gdy każdy może pokazywać policjantowi "środkowy palec"! Znieważenie każdego mundurowego powinno być jak najsurowiej karane!
          • wielki_czarownik Właśnie 13.09.10, 11:28
            Znieważenie funkcjonariusza na służbie powinno być karane o wiele bardziej ostro, niż dzisiaj. Atak na funkcjonariusza to atak na prawo a za to musi być solidna kara.
            • Gość: qwerty Re: Właśnie IP: 78.8.145.* 13.09.10, 11:36
              Hehehe wielki_niewolniku :) Lubisz czasem jak Ci władza da pałeczką po pupie, żeby przypomieć kto tu rządzi?
          • Gość: qwerty jaaaasne.... :) IP: 78.8.145.* 13.09.10, 11:34
            Nikt normalny nie pokazuje środkowego palca policjantowi, który jest kulturalny i dobrze wykonuje swoje obowiązki. Gdybyśmy mieli w Polsce dobrze szkolonych i zrównoważonych policjantów, nie byłoby problemu

Policjanci zazwyczaj nadużywają swoich praw i instrumentalnie wykorzystująć kk i kw wymuszają spolegliwość na bogu ducha winnych obywatelach. W starciu z policjantem obywatel nie ma szans (mówie o starciu w sądzie) co jest jawnym naruszeniem konstytucyjnych praw jednostki. Dlatego jak najbardziej należy ograniczać ochronę prawną policji. To jest po porstu w interesie każdego normalnego, obywatela. Jak wolisz prezentować postawę niewolniczą to proszę bardzo.
            • 45rtg Re: jaaaasne.... :) 13.09.10, 12:33
              Gość portalu: qwerty napisał(a):

> Nikt normalny nie pokazuje środkowego palca policjantowi, który jest kulturalny

Normalny to i może nie, ale taki burak jak ty, który w policjantach widzi tylko wrogów - to już jak najbardziej. Bo dla takiego jak ty każda interwencja policjanta będzie brutalną ingerencją w twoją d*pę.

> Policjanci zazwyczaj nadużywają swoich praw i instrumentalnie wykorzystująć kk
              > i kw wymuszają spolegliwość na bogu ducha winnych obywatelach. W starciu z poli

Naucz się co znaczy po polsku słowo "spolegliwość". I czym się różni od "uległość", nieuku.

> cjantem obywatel nie ma szans (mówie o starciu w sądzie) co jest jawnym narusze

Łżesz jak pies. Dokładnie ja bez większych trudności wygrałem w sądzie sprawę z policją. A jestem zwykłym szaraczkiem.

• Gość: qwerty Re: jaaaasne.... :) IP: 78.8.145.* 13.09.10, 15:30
                > Normalny to i może nie, ale taki burak jak ty, który w policjantach widzi tylko
                > wrogów - to już jak najbardziej. Bo dla takiego jak ty każda interwencja polic
                > janta będzie brutalną ingerencją w twoją d*pę.

W policjantach, wyposażonych w pełną ochronę prawną (za dużą), pomoc prokuratury i sądów, pałę, pistolet i gaz widzę realne zagrożenie wolności obywatelskich. Niestety taki burak jak ty, szaraczek o mentalności niewolnika, zapewne nawet lubi czasami dostać pałą po d*pie, żeby poczuć, że Pan Władza zapewnia mu bezpieczeństwo :)

> Naucz się co znaczy po polsku słowo "spolegliwość". I czym się różni od "uległo
                > ść", nieuku.

Ewolucja języka nieuku! 95% ludzi posługujących się językiem polskim używa słowa "spolegliwy" w znaczeniu "uległy". To, że Kotarbiński używał go w znaczeniu "godny zaufania" to inna sprawa, ale pewnie nie wiesz nawet o czym piszę...

> Łżesz jak pies. Dokładnie ja bez większych trudności wygrałem w sądzie sprawę z
                > policją. A jestem zwykłym szaraczkiem.

Brawo! Jeden przykład, wyssany z palca zapewne, podałeś. Wejdź sobie na dowolne forum prawne albo zainteresuj się jakimi sprawami zajmuje się HFP, to dowiesz się jak policja nadużywa prawa i jakie szanse ma obywatel w sądzie.

• 45rtg Re: jaaaasne.... :) 14.09.10, 09:58
                  Gość portalu: qwerty napisał(a):

> W policjantach, wyposażonych w pełną ochronę prawną (za dużą), pomoc prokuratur
                  > y i sądów, pałę, pistolet i gaz widzę realne zagrożenie wolności obywatelskich.
                  > Niestety taki burak jak ty, szaraczek o mentalności niewolnika, zapewne nawet
                  > lubi czasami dostać pałą po d*pie, żeby poczuć, że Pan Władza zapewnia mu bezpi
                  > eczeństwo :)

No popatrz, jakoś nigdy przez kilkadziesiąt lat nie zdarzyło mi się mieć żadnych starć z policją. Korzystam od czasu do czasu z ich usług, a jak mi się coś nie podoba to zwracam im uwagę i popatrz - nawet złego słowa nie usłyszałem. Czyli wychodzi na to że to z tobą jest coś nie w porządku.

> Ewolucja języka nieuku! 95% ludzi posługujących się językiem polskim używa słow
                  > a "spolegliwy" w znaczeniu "uległy". To, że Kotarbiński używał go w znaczeniu "
                  > godny zaufania" to inna sprawa, ale pewnie nie wiesz nawet o czym piszę...

Uooo, nieuk się zmobilizował i poguglał :-)

> > Łżesz jak pies. Dokładnie ja bez większych trudności wygrałem w sądzie sp
                  > rawę z
                  > > policją. A jestem zwykłym szaraczkiem.
                  >
                  > Brawo! Jeden przykład, wyssany z palca zapewne, podałeś. Wejdź sobie na dowolne

Syneczku, to że ty łżesz, to nie znaczy żę wszyscy tak robią. Ale rozumiem że łatwiej ci z góry zakładać że kto nie podziela twojej paranoi ten kłamie. Dzięki temu nie potrzebujesz argumentów. Tchórzu.

> forum prawne albo zainteresuj się jakimi sprawami zajmuje się HFP, to dowiesz
                  > się jak policja nadużywa prawa i jakie szanse ma obywatel w sądzie.

HFP? Helsińska Fundacja? Ten worek zbierający każdego śmiecia któremu się wydaje że powinien być specjalnie traktowany i że państwo się na niego uwzięło? Też mi autorytet.
                  • Gość: qwerty Re: jaaaasne.... :) IP: 78.8.145.* 14.09.10, 12:09
                    > No popatrz, jakoś nigdy przez kilkadziesiąt lat nie zdarzyło mi się mieć żadnyc
                    > h starć z policją. Korzystam od czasu do czasu z ich usług, a jak mi się coś ni
                    > e podoba to zwracam im uwagę i popatrz - nawet złego słowa nie usłyszałem. Czyl
                    > i wychodzi na to że to z tobą jest coś nie w porządku.

Ja akurat żadnych problemów z policją nigdy nie miałem i mieć nie zamierzam. Widziałem natomiast setki nadużyć naszych dzielnych stójkowych i dlatego nie jestem takim naiwniakiem jak ty. Oddawanie wolności (mnożenie prawa funkcjonariuszy) za bezpieczeństwo ("skuteczność" policji) zawsze źle się kończy :)

> Uooo, nieuk się zmobilizował i poguglał :-)

Jesteś bardzo zabawny... Co nie zmienia faktu że twoja wiedza o języku jest nikła... Zapewne masz w domu "włanczniki" i prosisz o "tą" bułkę (choć to ostatnio nawet Miodek dopuszcza)

> Syneczku, to że ty łżesz, to nie znaczy żę wszyscy tak robią. Ale rozumiem że ł
                    > atwiej ci z góry zakładać że kto nie podziela twojej paranoi ten kłamie. Dzięki
                    > temu nie potrzebujesz argumentów. Tchórzu.

O kurcze ależ jesteś zdenerwowany. Nie po*raj się z przejęcia w gacie. Twoje paternalistyczne "syneczku" oraz insynacje co do mjego tchórzostwa (lol) możesz sobie wsadzić w swoje spasione d*psko. Zapewne masz tam dużo miejsca...

> HFP? Helsińska Fundacja? Ten worek zbierający każdego śmiecia któremu się wydaj
                    > e że powinien być specjalnie traktowany i że państwo się na niego uwzięło? Też
                    > mi autorytet.

HFP to piękna instytucja. Jeszcze kilka lat a stanie się czymś na miarę watchdog'a (wygooglaj sobie co to takiego). Cieżkie czasy nastaną dla psiarni... oj ciężkie :)
                    • Gość: Bogusław Re: jaaaasne.... :) IP: 83.1.144.* 20.05.11, 23:12
                      jaaaasne... :)Studiuje prawo i zgadzam śię z tobą że w Polsce jest bardzo wielu zakompleksionych Policjantów którzy wykorzystują swoje uprawnienia dla własnych ambicj! Często mam z nimi do czynienia i jasno im uświadamiam że mają utrzymanie z pieniędzy każdego podatnika a ich powołaniem jest służba obywatelowi.Ważne aby uświadamiac Policjantom że podatnicy są ich chlebodawcami i muszą na ten chleb zapracowac.Ja odprowadzam wysokie podatki do kasy skarbu państwa i bez ogródek daje do zrozumienia Policjantom czego od nich oczekuje.
                      Teksty 45 kontrujace ciebie nie są nic warte,znam takich kilku przyważnie są to chłopcy z napisem ochrona na plecach którzy wczuli śię w role ochrony parkingów,supermarketów itp?
          • mitchharris Re: Do więzienia? Za obrazę policjanta? W 100% TA 13.09.10, 15:13
            synku, pie..nij se pustym łbem baranka o najbliższe drzewo zanim zaczniesz swoja tępę mordę rozdziawiać. Widać młody jesteś i niewiele widziałeś
            • Gość: qwerty Re: Do więzienia? Za obrazę policjanta? W 100% TA IP: 78.8.145.* 13.09.10, 15:33
              Młody jestem, to fakt, ale dużo widziałem. Wystarczająco dużo, żeby wiedzieć, że jak ktoś ma 22 lata, pałę, pistolet i "faktyczny immunitet" to mu władza uderza do głowy.

A moim pustym łbem baranka wolałbym walnąć w twój pusty, tępy r*j niż w drzewo :)
              • Gość: qwerty Re: Do więzienia? Za obrazę policjanta? W 100% TA IP: 78.8.145.* 13.09.10, 15:39
                OK Sors. Moja wina, myślałem że kmentujesz mój post :/
                Głupi wyszło. Przepraszam :)
                • Gość: miychharris Re: Do więzienia? Za obrazę policjanta? W 100% TA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 17:02
                  przyjmuje przeprosiny.Inaczej kazałbym cię wtrącić do więzienia na rok i 10miesięcy i zabic kiełbasa gdyż jestem milicjantem z comiesięczna miesiączką i nadwrażliością na swoim punkcie :)
          • three-gun-max Re: Do więzienia? Za obrazę policjanta? W 100% TA 15.09.10, 11:03
            norbertrabarbar napisał:

> Obraza policjanta na służbie to atak na polskie prawo. Powinno być to traktowan
            > e jako poważne przestępstwo. Nie da się skutecznie egzekwować prawa gdy każdy m
            > oże pokazywać policjantowi "środkowy palec"! Znieważenie każdego mundurowego po
            > winno być jak najsurowiej karane!

Hehe, owieczka hodowlana się odezwała :) Temu policjantowi, który niedawno poszedł za kratki za bicie jakiejś kobiety na komendzie też być tak wchodził z wazeliną? :)
      • Gość: pozdrawiam Re: Fajne mamy prawo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 13:36
        W Polsce prawo to tylko mamy na papierze bo buractwo takie jak ty go nie przestrzega.
    • heraldek Co te wieprze w wiezieniu kielbase za pieniadze 13.09.10, 08:30
      ..... podatnika jadaja.....
    • heraldek Byl na kielbase zbyt Łakomy.... 13.09.10, 08:32
      ..... to sie nia udlawil.... kazde metoda pozbycia sie tego elementu jest dobra....
    • bugmenot2008_2 Rok i 10 miesięcy za obrazę pana wadzy?! Toż to 13.09.10, 08:55
      zamordyzm gorszy niż za komuny!
      Jak niedawno pijaczyna obraził urzędującego prezydenta to stał się prasowym bohaterem, a o karze nie było nawet mowy.
      Czyżby krawężnik był ważniejszy od urzędującego i wybranego w powszechnych wyborach prezydenta?
    • 45rtg Chwila, chwila... 13.09.10, 09:18
      Zaraz, tam było w tej celi jeszcze dwóch więźniów, tak? No to czemu ONI nie udzielili pomocy?
      • Gość: ania Re: Chwila, chwila... IP: *.swipnet.se 13.09.10, 09:29
        45rtg napisała:

> Zaraz, tam było w tej celi jeszcze dwóch więźniów, tak? No to czemu ONI nie udz
        > ielili pomocy?

jak to czemu? pewnie trzymali sztame z ta kielbasa.
        • Gość: Mnich Iwan Rok i 10 m-cy???? IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 09:42
          Gdzie my żyjemy??? Za cięższe przestępstwa dostaje się zawiasy a za 'obrazę policjanta' do pierdla???
          • 45rtg Re: Rok i 10 m-cy???? 13.09.10, 09:50
            Gość portalu: Mnich Iwan napisał(a):

> Gdzie my żyjemy??? Za cięższe przestępstwa dostaje się zawiasy a za 'obrazę pol
            > icjanta' do pierdla???

Żyjemy w kraju gdzie pismak nie sprawdza dokładnie za co siedzi więzień, a warty pismaka mnich iwan nie myśli.

Informacja o tym za co siedział najpewniej pchodzi od żony tego gościa. Czyli pewnie redaktorek zapisał co mu powiedziała, a w rzeczywistości eufemistyczna "obraza" to był atak z siekierą, albo coś w tym rodzaju.
            • Gość: Sceptyk jednak jesteś głupcem - atak siekierą to byłaby IP: 81.219.189.* 13.09.10, 11:39
              czynna napaść na funkcjonariusza z użyciem niebezpiecznego narzędzia, za takie coś nie dostaje się 20 miesięcy. Nie zabieraj głosu jak nic nie wiesz a ludzie w więżieniach dla ciebie to tylko mordercy, gwałciciele i gangsterzy.
              • 45rtg Re: jednak jesteś głupcem - atak siekierą to była 13.09.10, 12:20
                Gość portalu: Sceptyk napisał(a):

> czynna napaść na funkcjonariusza z użyciem niebezpiecznego narzędzia, za takie
                > coś nie dostaje się 20 miesięcy. Nie zabieraj głosu jak nic nie wiesz a ludzie
                > w więżieniach dla ciebie to tylko mordercy, gwałciciele i gangsterzy.

Już, pokrzyczałeś? No to teraz zacznij myśleć, może dojdziesz w końcu do tego dlaczego zrobiłeś z siebie idiotę.
          • belajsia Re: Rok i 10 m-cy???? 13.09.10, 09:55
            A o czyms takim jak Heinrich maneuver nikt tam oczywiscie nie slyszal? To juz dla nich wyzsza szkola! Eh, a tak latwo byloby uratowac czlowiekowi zycie, nie ma zadnych szkolen w takich placowkach? Zenada, naprawde.
            • greges58 Re: Rok i 10 m-cy???? 13.09.10, 11:56
              belajsia napisała:

A o Heinrich Maneuver nie słyszał ?

Czy mogłabyś jaśniej...

Nie słyszał !
              Wolny Kraj.
              Naprawdę ;)
              Chyba nie chodzi o piosenkę ?

Pozdrawiam ^ ^
              Grzesiek

• Gość: qwerty Re: Chwila, chwila... IP: 78.8.145.* 13.09.10, 09:51
        Może przynajmniej próbowali. Strażnicy natomiast po prostu olali umierającego człowieka. To strażnicy są odpowiedzialni za więźniów, a w trakcie szkolenia na pewno uczą ich pierwszej pomocy. Za nieudzielenie pomocy dostaną pewnie "kilka kratek".

Nie rozumiem dlaczego rodzina nie domaga się odszkodowania. Jak dla mnie powinna dostać milionowe odszkodowanie (bo zmarły mógł przecież do końca zycia pracować) i równie wysokie zadośćuczynienie. Jak nie daliby im w Polsce to na 100% w Strasburgu.

Sprawa jest banalna. Art 417 sie kłania. Można się z naprawde dobrym adwokatem dogadać na procent i ciągnąć kasę od Państwa. Skoro państwo jest na tyle żałosne (poprzez swoich przedstawicieli), żeby karać za nawrzucanie policmajstrom więzieniem, to należy je gnębić w sądzie do skutku.
      • Gość: kk Re: Chwila, chwila... IP: *.124.6.195.szara.net.pl 13.09.10, 10:16
        Jeszcze się pytasz czemu? Gdyby mimo pomocy jednak się udławił, to prawie na pewno by ich oskarżono o przyczynienie się do śmierci współwięźnia.
      • Gość: Sceptyk Jesteś kretynem ? a jakby taki więzień źle udzieli IP: 81.219.189.* 13.09.10, 11:36
        udzielił I-ej pomocy to miałby być może "dolewę" za przyczynienie się do śmierci współosadzonego ! - a strażnicy jeszcze by przyklasnęli że oni owszem chcieli ratować ale jak już przyszli z "fachową pomocą" to zastali już zwłoki mężczyzny z powodu "źle poprowadzonej pierwszej pomocy". Za więźniów odpowiedzialność ponoszą bezpośrednio strażnicy, którzy są na takie sytuacje przygotowani i wyszkoleni i to za ciężkie nasze pieniądze, ale widać jakość tych kursów szkoleniowych oraz odpowiedzialność strażników jest zerowa.
        • Gość: Sceptyk to było do 45rtg IP: 81.219.189.* 13.09.10, 11:40
          .
        • 45rtg Re: Jesteś kretynem ? a jakby taki więzień źle ud 13.09.10, 12:22
          Gość portalu: Sceptyk napisał(a):

> udzielił I-ej pomocy to miałby być może "dolewę" za przyczynienie się do śmierc
          > i współosadzonego ! - a strażnicy jeszcze by przyklasnęli że oni owszem chcieli
          > ratować ale jak już przyszli z "fachową pomocą" to zastali już zwłoki mężczyzn
          > y z powodu "źle poprowadzonej pierwszej pomocy". Za więźniów odpowiedzialność p

Jasne, jasne. A następnym razem oglądaj mniej amerykańskich kryminałów. Kolesie spod celi spanikowali i tyle - a ty dopisujesz do tego ideologę.

• Gość: gość Re: Jesteś kretynem ? a jakby taki więzień źle ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 17:35
          to może zbaraniały sceptyku przyjdz pracować za te CIĘŻKIE pieniądze z tymi biednymi, łagodnymi i niesprawiedliwie posadzonymi istotkami
    • Gość: ehhh Re: Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więź IP: *.elk.net.pl 13.09.10, 10:25
      aferę mu wykręcili i nikt nic nie wie.. dlatego uważajcie na swoje czyny, bo pucha to inny wymiar rzeczywistości
    • xvart czegoś tu nie rozumiem 13.09.10, 10:33
      a może ktoś tu napisze, co niby ci strażnicy mieli jeszcze zrobić? Wezwali karetkę. Mieli mu zrobić tracheotomię długopisem?
      Życie to nie film. Gość siedział w celi wspólnie z dwoma dorosłymi mężczyznami. Strażnicy chyba raczej nie mieli możliwości uzielić żadnej innej pomocy niż współwięźniowie, prawda?
      Mieli wejść do celi i głaskać pana więźnia po główce do przyjazdu karetki?
      • belajsia Re: czegoś tu nie rozumiem 13.09.10, 10:40
        Tak jak wczesniej wspomnialam Heinrich maneuver xvart, ale widac ty tez jestes z tych co ni w zab nie kumaja z czym to sie je. Wygoogluj sobie i poczytaj, to dostaniesz oswiecenia, zobaczysz co powinni i mogli, a nawet nalezy to do ich zasranego obowiazku, zeby zrobic.
        • 45rtg Re: czegoś tu nie rozumiem 13.09.10, 11:10
          belajsia napisała:

> Tak jak wczesniej wspomnialam Heinrich maneuver xvart, ale widac ty tez jestes
          > z tych co ni w zab nie kumaja z czym to sie je. Wygoogluj sobie i poczytaj, to

Ty za to jesteś z tych, co dużo krzyczą ale w ząb nie umieją porządnie przeczytać o czym. To się nazywa Heimlich, a nie Heinrich. I daruj sobie żenujące szpanowanie angielskim, wystarczy powiedzieć "manewr Heimlicha".

> dostaniesz oswiecenia, zobaczysz co powinni i mogli, a nawet nalezy to do ich z
          > asranego obowiazku, zeby zrobic.

Powinni u mogli to zrobić dwaj kolesie spod celi. Jakoś nie zrobili, ale to cię w ogóle nie zastanawia.

• belajsia Re: czegoś tu nie rozumiem 13.09.10, 11:22
            Ty za to jesteś z tych, co dużo krzyczą ale w ząb nie umieją porządnie przeczyt
            > ać o czym. To się nazywa Heimlich, a nie Heinrich. I daruj sobie żenujące szpan
            > owanie angielskim, wystarczy powiedzieć "manewr Heimlicha".
            >
            Kochany, nazywa sie i tak i tak, zalezy w jakim jezyku. Ja juz wieki nie mieszkam w Polsce i wcale nie mam zamiaru niczym szpanowac, pracuje w sluzbie zdrowia i wiem o czym mowie. A kolesie z celi nie musza byc po takich kursach, jezeli zas chodzi o personel wiezienny, to juz na pewno tak. To Ty tu udajesz madrale, i wierz mi to sie rowiniez nazywa Heinrich po nazwisku orginalnym, tego, to to "wymyslil".
            • 45rtg Re: czegoś tu nie rozumiem 13.09.10, 12:18
              belajsia napisała:

> Ty za to jesteś z tych, co dużo krzyczą ale w ząb nie umieją porządnie przeczy
              > t
              > > ać o czym. To się nazywa Heimlich, a nie Heinrich. I daruj sobie żenujące
              > szpan
              > > owanie angielskim, wystarczy powiedzieć "manewr Heimlicha".
              > >
              > Kochany, nazywa sie i tak i tak, zalezy w jakim jezyku. Ja juz wieki nie mieszk

Tak, tak. A anestezjolog i anastazjolog to to samo, tylko też w różnych językach.

> am w Polsce i wcale nie mam zamiaru niczym szpanowac, pracuje w sluzbie zdrowia
              > i wiem o czym mowie. A kolesie z celi nie musza byc po takich kursach, jezeli

Taaaa, jasne. Ja nic nie szpanuję, ja po prostu mieszkam za granicą :-) ROTFL, jakie żenująco sztampowe tłumaczenie :->

> zas chodzi o personel wiezienny, to juz na pewno tak. To Ty tu udajesz madrale,
              > i wierz mi to sie rowiniez nazywa Heinrich po nazwisku orginalnym, tego, to to
              > "wymyslil".

Ależ nie będę ci wierzyć, bo piszesz głupoty.
              • Gość: Bogusław Re: czegoś tu nie rozumiem IP: 83.1.144.* 20.05.11, 23:30
                45 rtg.Czytanie twoich postów jest żałosne!!!
          • belajsia Re: czegoś tu nie rozumiem 13.09.10, 11:27
            Ty za to jesteś z tych, co dużo krzyczą ale w ząb nie umieją porządnie przeczyt
            > ać o czym. To się nazywa Heimlich, a nie Heinrich. I daruj sobie żenujące szpan
            > owanie angielskim, wystarczy powiedzieć "manewr Heimlicha".
            >
            Kochany, nazywa sie i tak i tak, zalezy w jakim jezyku. Ja juz wieki nie mieszkam w Polsce i wcale nie mam zamiaru niczym szpanowac, pracuje w sluzbie zdrowia i wiem o czym mowie. A kolesie z celi nie musza byc po takich kursach, jezeli zas chodzi o personel wiezienny, to juz na pewno tak. To Ty tu udajesz madrale, i wierz mi to sie rowiniez nazywa Heinrich po nazwisku orginalnym, tego, to to "wymyslil".
            • xvart Re: czegoś tu nie rozumiem 13.09.10, 12:27
              strażnik więzienny to nie jest przedszkolanka, która ma się więźniem opiekować. Strażnik musi umieć dobrze strzelać, żeby mu więzień nie uciekł. Kursu pierwszej pomocy mieć nie musi.
              Wniosek z tego artykułu jest tylko jeden. Więźniowie nie powinni mieć jedzenia w celach. Od żarcia jest stołówka.
              Nadal nie napisałaś co strażnicy powinni zrobić? Współwięźniowie nie mogli go poklepać po plecach?
      • Gość: ciotka-ltd To wcale nie takie proste IP: *.196.203.120.threembb.co.uk 13.09.10, 11:17
        Dla przecietnego czlowieka. Ludzie zazwyczaj nie maja pojecia co robic w takich przypadkach poza waleniem piescia w plecy. Bo juz nawet o metodzie Heimlicha, tj. nacisku na przepone, malo kto slyszal nie mowiac o jej prawidlowym wykonaniu.
        Najtragiczniejsze, ze przy zakrztuszeniu sie kielbasa najprawdopodobnie juz walenie w plecy przez wspolwiezniow by pomoglo - ale my nie wiemy czy tego probowali.
      • Gość: Bogusław Re: czegoś tu nie rozumiem IP: 83.1.144.* 20.05.11, 23:28
        Wiesz za czasów Hitlera to było tak że strażnicy patrzyli przez wizjer jak ludzie umierają!Zdaje śie sugerujesz że strażnicy postępując w ten sposób wywiązali śie ze swojego społecznego obowiązku?
    • zdumionyedek posilki 13.09.10, 11:04
      to oni nie jedza posilkow w stolowkach?
      sie obejrzalo pare filmow
    • xnonorx Re: Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więź 13.09.10, 13:56
      Faktem jest, że więzienie to nie sanatorium dla miłych panów i pań, których hobby to pomaganie słabszym i wolontariat.
      Decydując się na przestępstwa (morderstwa, pobicia, włamania, wymuszania i co tam jeszcze się chce) - muszą sobie zdawać sprawę, że nikt nie przybiegnie narażając swoje życie i zdrowie. Skąd strażnik ma wiedzieć, ze to nie "kawał" i "poszkodowany" nie potraktuje go np. nożem? Zdecydowali się na czyny które każą strażnikom wykazywać maksymalną ostrożność. Zresztą strażnicy to też nie siostry miłosierdzia: działali w granicach przepisów? - więc nic im nie powinno grozić.
      • czesiekkk Re: Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więź 13.09.10, 14:45
        O widzę, że kolega jest ziobrystą, bo ma takie zasady moralne, prawe i sprawiedliwe, i surowe.
        A jeździsz samochodem na przykład? albo może prowadzisz firmę i rozliczasz się z podatków? Zapewniam cię, że w Polsce jest bardzo łatwo pójść do więzienia, wypadek drogowy, przestępstwo karne skarbowe, nie jesteś żadnym bandziorem, ale idziesz siedzieć z miastem. A może szanowny kolega z budżetówki, no to na budżetówkę i nie tylko prokurator ma stary, dobry, areszt wydobywczy.
        I co nie boisz się, że pójdziesz siedzieć w takich warunkach? tobie też się to może przytrafić. Pierwszej pomocy uczą się teraz dzieci i kursanci na prawo jazdy wszelkich kategorii.
        • kupalnik Re: Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więź 14.09.10, 10:35
          Wypadek miał miejsce w więzieniu w Wołowie, gdzie karę odbywają recydywiści, więc nie dziwcie się, że za obrazę policjanta gostek trafił za kratki. Wymądrzacie się tu po kolei, a czy któryś z mądrali wiedziałby właśnie, jak zachować się w takiej sytuacji? Prawdopodobnie walilibyście go z piąchy w plecy, co w niczym by mu nie pomogło. Ukończyłam kurs udzielania pierwszej pomocy, ale gdy musiałam jej udzielić przez kilka sekund bylam sparaliżowana strachem. Ja wsadzilabym mu łapę do gardła i wydarła tę kiełbasę, bo lekarze poradziliby sobie z pokaleczonym przełykiem, ale z uduszonym pacjentem już niestety nie.
          • Gość: Bogusław Re: Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więź IP: 83.1.144.* 20.05.11, 23:37
            W wołowie śiedzą również skazani po raz pierwszy.
      • Gość: Bogusław Re: Czy strażnicy przyczynili się do śmierci więź IP: 83.1.144.* 20.05.11, 23:34
        Granicą przepisów zawodowych jak i moralnych jest udzielenie pierwszej pomocy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka