Dodaj do ulubionych

kiedy słysze słowo "socjalizm"

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 19:04
odbezpieczam mojego browninga
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik PLAGIAT!!!!!! 29.03.04, 19:31
      Ja miałem bardzo podobny text w swojej sygnaturce kilka miesięcy temu!! Zamiast Browninga miałem słowo "pistolet".
      • Gość: Cywil Re: PLAGIAT plagiatu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 19:36
        Najgorsze, ze plagiatujecie obaj. I co pewnie jeszcze gorsze bo nie wiecie, ze
        plagiat jest z pewnego grubego marszalka, ktoremu nie podobala sie....
        • wielki_czarownik Kultura mu się nie podobała 29.03.04, 19:50
          Każdy to wie.
          • Gość: Cywil Re: Kultura mu się nie podobała IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 19:53
            i co dumny jestes - a plagiat pozostaje plagiatem
            • wielki_czarownik To nie plagiat 29.03.04, 20:09
              Przejąłem prawa do tej frazy w ramach zdobyczy wojennych.
        • Gość: traian trawestacja nie plagiat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 19:55
          nie rozrożniacie pojęć lewaki

PS: autorem tych słów o browningu był niemiecki pisarz Hans Johst... goering za
          nim tylko powtarzał...
          • Gość: Cywil Re: trawestacja nie plagiat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 21:50
            Nie pisz pacanie o innych "lewaki" bo pewnie w tym malym lepku nawet nie wiesz,
            ze socjalistami byli m.in. Daszyński, Moraczewski, zameczony w Rawiczu przez UB
            Kazimierz Pużak i dziesiątki innych waznych w polskiej historii Polakow.
            • Gość: traian lewaki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 22:08
              > Nie pisz pacanie o innych "lewaki" bo pewnie w tym malym lepku nawet nie
              >wiesz, ze socjalistami byli m.in. Daszyński, Moraczewski, zameczony w Rawiczu
              >przez UB Kazimierz Pużak i dziesiątki innych waznych w polskiej historii
              >Polakow.

a kto to był Daszyński? podaj mi jego osiagnięcia...

• Gość: Cywil A zapytaj o to swojego profesora IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 22:13
                A wez moze sobie ksiazke i przeczytaj. Ktos po maturze powinien to wiedziec.
                • Gość: traina myslałem ze ty wiesz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 22:38
                  i mnie oświecisz
                  • Gość: Cywil A czy mnie za to placa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 08:24
                    • Gość: traian ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 12:48
                      dlaczego odwołujesz sie do osób o których nic nie wiesz?
                      • Gość: Cywil Re: ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 15:38
                        A moze nie idz na latwizne i nie czekaj az ktos ci cos powie. Zawsze lepiej
                        samemu cos poczytac.
                        • Gość: traian po co czytac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 19:14
                          to takie nudne
                          • Gość: Cywil Re: po co czytac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 23:04
                            popros pania w przedszkolu niech ci poczyta
                            • Gość: traian ja też to nudzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 23:59
                              • Gość: Cywi Coz masz pecha ale... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 20:04
                                nie martw sie oprocz ciebie jest jeszcze wiekszosc elektoratu Leppera
            • Gość: mr_pope Re: trawestacja nie plagiat IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 12:35
              Ponadto Bierut, Gomułka, Gierek, Kiszczak i inne znakomite osobowości.
              • Gość: Cywil Re: trawestacja nie plagiat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 15:41
                Wrzucanie wszystkich do jednego wora jest przejawem albo braku wiedzy albo zlej
                woli. Notabene oni sami nie twierdzili, ze sa socjalistami tylko komunistami.
                • Gość: mr_pope Re: trawestacja nie plagiat IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 01:23
                  Albo kwestią konsekwencji.
    • Gość: mk ... myślę "złodziejstwo" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.04, 20:49
    • wedzonka Re: kiedy słysze słowo "socjalizm" 30.03.04, 00:01
      ...gubie zawleczki!

(C) 2004 Wedzonka, Wroclaw

Pozdrawiam!
    • Gość: mk Złodzieje, w dodatku wyjątkowo bezczelni! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 14:56
      "Kanclerz Niemiec Gerhard Schröder zaatakował wczoraj kraje Europy Środkowej,
      które wstępują wkrótce do Unii Europejskiej, za to, że intensywnie obniżają
      podatki."

Żeby państwo kradło mniej od obywateli? To niebywałe dla socjalistów!

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040330/ekonomia/ekonomia_a_18.html
    • indris Kiedy słyszę słowo "socjalizm"... 30.03.04, 15:37
      ...przypominam sobie, ze kiedyś nie było: ustawodawstwa pracy, w tym płatnych
      urlopów, ośmiogodzinnego dnia pracy, wolnych sobót. Wywalczył to ruch
      socjalistyczny a nie krasnoludki.
      Przypominam sobie również, że to słowo nie schodziło z ust twórców stanu
      wojennego. Ale to było jednak później.
      • Gość: traian bismarck IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.04, 19:08
        Polityka socjalna to wymysł Bismarcka, a on chyba nie był socjalista ;)
        • indris Bismarck... 30.03.04, 19:32
          ...socjalistą oczywiście nie był, był nawet autorem ustaw wyjątkowych
          wymierzonych przeciw socjalistom. Ale tenże Bismarck powiedział kiedyś
          publicznie, że dobrze,że socjaliści istnieją, bo coś przypominają pewnym
          ludziom. (taki był sens wypowiedzi). A sama polityka socjalna Bismarcka była -
          udaną - próbą rozładowania rodzących się napięć społecznych i skierowania ruchu
          socjalistycznego na tory walki pokojowej a nie rewolucyjnej. To był właśnie,
          tak wściekle atakowany przez Lenina "reformizm".
          • Gość: mr_pope Re: Bismarck... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 01:26
            Oho, brakuje jeszcze by ktoś chwalił Hitlera za rozładowanie napięć
            wewnętrznych. Cóż z polityki wewnętrznej Bismarcka gdy tępił państwa ościenne i
            narody inne niż pruski?
            • indris Re: Bismarck... 31.03.04, 08:41
              Można sobie wyobrazić genialnego szachistę, który katuje żonę. Moralne
              potępienie dla tego katowania nie powinno zmieniać fachowej oceny jego
              zapisanych partii. Oczywiście Bimarck był wrogiem Polaków i Polak może mieć do
              niego słuszne pretensje. Ale to nie powinno rzutować na ocenę jego polityki
              społecznej, która właśnie z punktu widzenia konserwatywnego (a był Bismarck
              konserwatystą) była mądra i skuteczna
              • traian głosuje indris na konserwatystów 31.03.04, 16:43
                indris napisał:
                Ale to nie powinno rzutować na ocenę jego polityki
                > społecznej, która właśnie z punktu widzenia konserwatywnego (a był Bismarck
                > konserwatystą) była mądra i skuteczna

Dlatego trzeba glosować na konserwatystów, a nie na socjalistów którzy
                potraafia tylko jedno robić dobrze - marnować ukradzione obywatelom pieniadze
                • indris Ja głosowałbym na socjalistów 31.03.04, 16:53
                  Bo bez socjalistów konserwatyści by nic dla ludu nie zrobili. Proszę tylko nie
                  uważać, że za socjalistów mam SLD (jedno lub drugie) albo UP.
                  • wielki_czarownik Błąd w twym rozumowaniu 31.03.04, 18:45
                    Aby socjaliści mogli wydać pieniądze to liberałowie najpierw je muszą zarobić. Dlatego PRECZ Z SOCJALIZMEM!!
                  • Gość: traian socjaliści = samoobrona? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 19:29
                    czy dla ciebie socjalisci to Lepper? Ikonowicz? KPP?
                    • Gość: mr_pope Re: socjaliści = samoobrona? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 22:18
                      Interesujące pytanie: kim są socjaliści?

Jeśli Ikonowicz nim nie jest, to Daszyński i Piłsudski też nimi nie byli.

Co obala tezę Cywila, że trafiają się uczciwi socjaliści.
                  • Gość: mr_pope Re: Ja głosowałbym na socjalistów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 22:21
                    Bez konserwatystów socjaliści też nic by dla ludu nie zrobili, bo nie
                    walczyliby o elektorat.
      • Gość: mr_pope Re: Kiedy słyszę słowo "socjalizm"... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 01:24
        I rozwój gospodarczy nastąpił, gdy ludzie przestali pracować. Zrobiły to za
        nich krasnoludki.
        • Gość: prawda Re: Kiedy słyszę słowo "socjalizm"... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 19:53
          Kto w młodości był socjalistą
          ten na starość będzie świnią
          • Gość: jahn Re: Kiedy słyszę słowo "socjalizm"... IP: *.man.rsk.pl 31.03.04, 20:49
            > Kto w młodości był socjalistą
            > ten na starość będzie świnią

Zle slyszales. Powinno byc:

Kto w młodości NIE był socjalistą
            ten na starość będzie świnią
            • Gość: traian czy Jan Paweł II był socjalista? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.04, 21:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka