Dodaj do ulubionych

zapłacę za znalezienie pracy.......

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 09:33
.......naprawdę.to nie żart.
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Spróbuj na Ruskiej w Work-Service 05.04.04, 09:54
      Tam cały czas są jakieś oferty. Nisko płatne, ale zawsze coś.
      Może na kasę do hipermarketu pójdziesz?
    • Gość: alek Re: zapłacę za znalezienie pracy....... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.04.04, 11:29
      A ile mi zapłacisz jak ci pozwolę umyć okna w moim domu?
    • Gość: Puntor Re: zapłacę za znalezienie pracy....... IP: 62.233.249.* 05.04.04, 14:57
      wrocławska Selena zatrudnia cały czas pracowników
      • Gość: koleś Re: zapłacę za znalezienie pracy....... IP: 212.127.78.* 10.04.04, 13:40
        A jak szukałem chetnych do łopaty to za mniej niż 200 PLN/dzień
        nikt nie chciał się podjąc. Murarz to nawet chcial 2 tys za 4 dni roboty.
        Teraz to ja pieprze takich pseudo-bezrobotnych.
        Oddajcie swoje zony do burdeli a sami leżcie do góry brzuchem i narzekajcie na
        bezrobocie....
        • Gość: koleś0002 Re: zapłacę za znalezienie pracy....... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.04.04, 14:16
          Gość portalu: koleś napisał(a):

> Oddajcie swoje zony do burdeli a sami leżcie do góry brzuchem i narzekajcie
          na
          > bezrobocie....

Po co nasze żony? Ja już oddałem twoją matkę i leżę do góry brzuchem i narzekam
          na bezrobocie.
          Wesołych Świąt
          ci nie życzę
    • Gość: ciekawski poważne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.14, 10:39
      Czy na gruncie prawa polskiego legalnym jest zapłacenie komuś za znalezienie pracy (a tym samym pobieranie opłaty od pracownika za znalezienie mu pracy, przez tego, kto znajdzie).

Wszystkie agencje pośrednictwa działają na zgoła odmiennej zasadzie, tj. płacą ci, któzy zatrudniają, a nie ci zatrudniani.

Wydawało mi się, że kiedyś czytałem, że odwrotność tej zasady byłaby u nas nielegalna.
      Proszę o opinię.

Coś o mnie.. pracuje na pełen etat w pewnej firmie, nie jest mi tam zbyt dobrze, brak możliwości rozwoju, rozważyłbym (gdyby to było legalne) zapłacenie komuś np. 5 tysięcy PLN (kwota do ew. ustalenia) za znalezienie mi pracy w bardziej perspektywicznej firmie, z zarobkami począwszy od 4 tys netto miesięcznie (obecnie zarabiam ok 1000 zł mniej).

Oczywiście szukam samemu we własnym zakresie, ale rynek nie jest łatwy.

• Gość: ciekawski Re: poważne pytanie - podbijam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 07:49
        proszę o odpowiedzi
    • Gość: l.vouitton Re: zapłacę za znalezienie pracy....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.14, 15:08

O take polske walczyłem

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka