Dodaj do ulubionych

Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni???

05.04.04, 22:57
Nastolatek wyjeżdża do matki na święta, ale nie może zabrać ze sobą pieska,
który ma około 3 miesięcy.
Szukamy kogoś, kto mógłby się zaopiekowac szczeniakiem przez około 10 dni.
Tak się składa, że wszyscy zyczliwi nam (i pieskowi) ludzie albo wyjeżdżają
na święta, albo mają ...koty.
Psiak jest jeszcze bardzo młody. Kocha wszystkich, jest ufny, pogodny i
bardzo żywy.
Może ktos pomoże?
Juz raz dobrzy ludzie z Forum pomogli...znależź nam tego pieska, potem trochę
w tresurze, a teraz chodzi o to, żeby pomóc jego właścielowi.
Dzięki za każda wskazówkę i dobre chęci :-)
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nat Re: Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.04.04, 23:40
      Up :)) To ja od tej tresury.

Szkolenie psiaka nie wadzilo nikomu - jednak pomysl wziecia go do mnie na
      swieta - zakonczyl sie awantura. Sila wyzsza bardzo sie obrazila, zamknela
      drzwi przed nosem i poszla.

Wiec pomozcie, ja tez bardzo prosze (moge w swieta wziac go na dluzszy spacer,
      moge z nim byc w ciagu dnia po pare godzin przez te 10 dni, ale nie moge wziac
      do mieszkania).

Pozdrawiam cieplo
      Nata
      ---
      Kup sobie psa. To jedyny sposób, abyś mógł nabyć miłość za pieniądze.

• Gość: shms(nata) Re: klikanie IP: 82.139.15.* 06.04.04, 13:27
        hej Nata,

mam pewne podejrzenia ze klikasz :-)
        daj znac cos o sobie, bo o ile we wroclawiu mamy zwarta grupke klikajacych, to
        nie orientuje sie (moze jestem nie na biezaco) kim jestes. czasem sie
        spotykamy, mamy swoje godziny klikerowego agility. zajrzyj do mnie
        www.flatcoatedretriever.prv.pl, tam jest kontakt.
        jedziesz na oboz?

pieska nie moge wziac, bo tez do rodziny wyjezdzam

pozdrawiam

tez Nata :-)
        • Gość: Nat Re: klikanie IP: *.do.pl / *.generacja.pl 06.04.04, 13:52
          Owszem klikam :))

Do grupki zadnej nie naleze - spotykam sie luzno z ludzmi, ktorych na pewno tez
          sama znasz:) Na oboz nie jade, bo o ile mi wiadomo za miesiac wychodze za maz.
          Od 1,5 roku czajnikuje na liscie klikerowej. Klikam kota od roku i psy
          okazyjnie - gdzie sie da (na przyklad klikamy z chlopcem TEGO wlasnie psiaka do
          wziecia).

Gdy juz bede duza i bogata i gdy uda mi sie calkowiecie przekabacic na moja
          strone narzeczonego/meza - to w naszym domu pojawi sie golden i bedzie tak
          klikany, jak zaden inny na swiecie:))
          Na razie od paru ladnych lat - golden mieszka cicho w mojej glowie :)

Pozdrawiam cieplo, K/S
          Nat
          • aiszaa Narka! :-)))) 06.04.04, 14:03
            A dlaczego, ja się dowiaduję z internetu, że Ty za miesiąc wstepujesz do klubu
            SZACOWNYCH ŻON????
            To będzie w maju?
            M.
            • aiszaa Natka, a nie żadna Narka miało być! n/t 06.04.04, 14:04

• Gość: shms Re: klikanie IP: 82.139.15.* 06.04.04, 14:10
            z podobnego powodu ja tez nie jade :-)
            a grupka to tylko mile spotkanka na spacerkach i torze
            koniecznie przyjdz na jakies, ada i asia maja po dwa psy do klikania wiec
            moglasbys potrenowac na psie:-))
            co do kota to chyle czola, ja swoja stara wariatke probowalam klikac, ale jej
            juz nic nie cieszy, wiec mnie olala
            a swoja droga to mi sie nie chcialo, bo wole z psem pracowac
            pozdrawiam

(mail na stronie, daj do siebie jakis kontakt)

• Gość: skośnooki Re: Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 00:27
      Z wielką przyjemnością zaopiekuję sie tym maleństwem.

chiński restaurator
      • Gość: Nat Re: Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.04.04, 00:47

Zaopiekuj się swoją głową najpierw, żeby nie pękła od przezabawnych pomysłów.

Popatrz człowieku, że nie o kabaret tu chodzi tylko o dzieciaka, któremu trzeba
        rękę podać.

Tak czy owak, dzięki za podsunięcię wątku w górę. Nie sądziłam, że o tej porze
        czai się tu jeszcze jakiś śpiący czytelnik.

K/S
        Nat
        ---

• Gość: skośnooki Re: Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 01:28
          Gość portalu: Nat napisał(a):

> Zaopiekuj się swoją głową najpierw, żeby nie pękła od przezabawnych pomysłów.
          >
          > Popatrz człowieku, że nie o kabaret tu chodzi tylko o dzieciaka, któremu
          > trzeba

Moja głowa, całe szczęście leży w dobrych piersiach, tfu, znaczy się w dobrych
          rękach.
          A co do dziecka, to niestety nim nie mogę się zaopiekować. Nie dysponuję tak
          dużym garnkiem.

chiński restaurator
          • Gość: gaja skośny, a czemu ty tak...dla zabawy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:44
            idź sobie do innej piaskowmicy, bo tu strasznie ...śmiecisz
    • Gość: Piotr Re: Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.04.04, 08:50
      Ja niestety nie moge, ale pamietam Twoj watek, gdy szukalas pomocy dla chlopca.
      MNostwo ludzi wtedy oferowalo pomoc, moze teraz tez.
      Trzymam kciuki, bedzie dobrze.
      Pozdrawiam
      P.
      • aiszaa dzieki za słowa otuchy :-) 06.04.04, 08:57
        Jestem "matką chrzestną" psiaka, ale niestety sama mam ...kotkę - asertwną
        indywidualistkę i mieszkamy kątem u teściowej.
        Piesek nie powinien zostawać tam gdzie chłopiec mieszka (mieszka to za duże
        słowo - pomieszkuje raczej, bo to nie byłoby dla szczeniaka bezpieczne mniejsce.
        To wszystko jest bardzo trudne i skomplikowane, ale wierzę, że znajdziemy
        jakies rozwiązanie
        M.
        • Gość: M_u Re: dzieki za słowa otuchy :-) IP: *.sbc.man.ac.uk 06.04.04, 11:24
          Podbijam do gory :)

P.S. Nie boisz sie, ze ktos moze sie do psiaka przyzwyczaic i nie cchciec go
          juz z rak wypuscic?
          • aiszaa to tylko kilka dni :-) 06.04.04, 11:32
            Mam nadzieje, że te kilka dni to wystarczy na rozkwit sympatii, a nie wielkiej
            zaborczej miłości ;-)
            cóż, wszystko się zdarzyć może
            a będziemy się martwić jak się zdarzy - nie na zapas
            na razieto mamy problem, gdzie go ulokować żeby chłopiec mógł wyjechać do
            Niemiec i spotkac się z matką, której nie widział od ferii zimowych
            M.
            • Gość: Bartek Re: to tylko kilka dni :-) IP: 156.17.123.* 06.04.04, 11:47
              Bede pytal dookola, sam - jak niestety wielu zyczliwych - nie moge wziac psa,
              chociaz bardzo bym chcial, bo nie jestem nawet z Wroclawia i w czwartek jade
              precz na drugi koniec Polski.

Pozdrowienia dla psiaka i chlopca

Bartosz
              • Gość: keffir_toffi Re: to tylko kilka dni :-) IP: *.kask.net.pl / *.kask.net.pl 06.04.04, 12:44
                gdyby nie alergia na futrzaki - chętnie bym pomogła...
                cóż, powodzenia!
    • Gość: buka Re: Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni??? IP: 82.139.15.* 06.04.04, 17:42
      mysleliscie o psim hotelu?
      albo, poszukajcie pomocy na jakims forum zwiazanym z psami
      tak na pewno ktos sie znajdzie
      • Gość: aiszaa Re: Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 21:42
        a kto zna namiary na wrocławskie hoteliki dla piesków - jakie ceny (drożej
        niz ..dla ludzi?)
        forum pieskie jest ogólnopolskie, a my szukamy kogos z Wrocławia lub okolic
        M.
        • Gość: shms Re: Kto przyjmnie pieska na święta - 10 dni??? IP: 82.139.15.* 06.04.04, 21:47
          www.psy.info.pl/s/dolnoslaskie.html#hotele
          co do forow - psiarze sie znaja i na pewno tam predzej znajdziecie opiekuna niz
          na zwyklym forum

zajrzyjcie na:
          www.lukrowi.pl
          www.psy.pl
          www.dogomania.pl
          www.psieforum.pl
          • Gość: Nat Hotele IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.04.04, 22:11
            Wlasnie wyslalam aiszyy sieciowe znalezisko odnośnie hoteli:
            wystarczy w google wpisac haslo "hotele dla zwierząt +Wrocław" i wyskakuje
            kilka bardzo zacnych adresów, linków i telefonów. Jeden hotelik spod Wrocławia
            ma nawet swoja strone internetowa i zdjecia zapieraja dech w paszczy - samemu
            chcialoby sie tak mieszkac jak te psiaki :)

Ciagle jednak mam jeszcze nadzieje, ze moze uda sie znalezc kogos dobrego, kto
            psiaka do domu - nie do klatki zgodzi sie wziac.

Pozdrawiam cieplo Nat :))

--
            • Gość: aiszaa Re: Hotele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 22:13
              juz zaczęłam wysyłać pierwsze maile z pytaniami o cene i warunki dla
              szczeniaczka :-)))
              • Gość: shms Re: Hotele IP: 82.139.15.* 06.04.04, 22:29
                poczta pantoflowa na forach ma te przewage, ze bedzie za darmo
              • Gość: aiszaa Natka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 22:29
                kiedys tam chodziło mi o owczarka belgijskiego - jak ten:
                madziulka.onsi.pl/grafika/zwierzaczki/owczarek2.jpg
                albo ten strony.psy.pl/Mudi/terv1.jpg

a mysle, że to chyba są az trzy twoje marzenia ;-)
                • Gość: aiszaa cd. - 3 marzenia Natki :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 22:30
                  www.psy.info.pl/spr/img/szczenieta_02.jpg
    • Gość: natalia jesli nie ma chetnych... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 22:44
      to ja bardzo chetnie zaoferuje swoja opieke
      prosze o kontakt na natalia.bj@wp.pl
      porozmawiamy o szczegolach

::: Natalia

jestem normalna
      pokocham na 10 dni
      garnki omijam z daleka
      • Gość: Nat Re: jesli nie ma chetnych... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.04.04, 23:04
        Nie wiem kim jestes, ale masz u mnie tak potezna kawe z bita smietana i kosz
        owocow, jakiego w zyciu nie widzialas.

Mam nadzieje, ze aiszaa juz sie z Toba skontaktowala.

Bardzo Ci dziekuje za sama chec pomocy.

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w czasie Swiat moge psiaka brac na dlugie
        spacery, moge sie nim zajac w ciagu dnia - w miare mozliwosci - tylko nie moge
        go wziac do domu.

Pozdrawiam Cie bardzo cieplo
        Nat(alia) :))
        • Gość: aiszaa jasne, że się skontaktowała :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 23:12
          bo sterta kamieni, co tam sterta, cały kamieniołom spadł mi z serca :-)))
          M.
          • Gość: aiszaa ale Natalia zamilkła w eterze...:-(((( n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 07:14
    • Gość: aiszaa DZIEKUJĘ WAM WSZYSTKIM GORĄCO :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 20:48
      ...bo znowu przekonuje sie, że warto prosic o pomoc, bo ludzie są ...ludzcy -
      mimo nizbyt łatwych czasów :-)

Decyzje zostały podjęte. Ryzykujemy - piesek zostanie u babci, bo ...łartwiej
      będzie codzień dzwonić i pytac , co u niego śłychać, bo może nastrój świąteczny
      załagodzi konflikty i ociepli troszkę skamieniałe serca ;-)
      Życzę Wam Wszystkim Radości, Miłosci i Dobrych Chwil w te Święta i potem też
      Pozdrawiam
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka