Dodaj do ulubionych

niebieskie Volvo s70 WCT 0001 - uważajcie

06.04.04, 08:48
Dzisiaj wyprzedził mnie ten samochód, przez plac Grunwadzki przejechał pasem
dla autobusów - omijając korek, po czym wepchnął się między auta na
skrzyżowaniu. Był blisko spowodowania stłuczki. Widziałem jeszcze jak tańczy
(od lewego pasa do prawego) po trzypasmowej drodze za mostem Grunwadzkim
kierując się w stronę centrum. Wszystkie zmiany pasa bez kierunkowskazów -
wciskanie się przed inne auta. Ku mojemu zdziwieniu spotkałem go jeszcze na
Ślężnej - widać jechał w tym samym co ja kierunku, ale wybrał dłuższą drogę.
Za kierownicą facet około 50 lat (garnitur), a z tyłu - jako pasażer
prezydent Dutkiewicz i jeszcze jedna osoba. Pognali przekraczając na pewno
100 km/h - w sumie bez sensu, bo na następnych światłach spokojnie do niego
dojechałem.
Wszystkim, którzy spotkają to auto radzę zachować szczególną ostrożność. A
Pan Prezydent powinien się wstydzić za swojego kierowcę - bo nie ma
usprawiedliwienia dla łamania przepisów drogowych oraz ewidentnego chamstwa
na drodze.
PS. Samochód ten nie miał oczywiście koguta i nie był pojazdem
uprzywilejowanym. Powinien się stosowac do tych samych przepisów, co wszyscy
użytkownicy drogi.
Obserwuj wątek
    • Gość: pani hrabina Re: niebieskie Volvo s70 WCT 0001 - uważajcie IP: *.wroclaw.mm.pl 06.04.04, 09:22
      O tempora,o mores!
      • Gość: oj Re: niebieskie Volvo s70 WCT 0001 - uważajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:50
        co się dziwicie takiego wieśniaka wybrano na prezydenta - na jego tle lepper
        jawi się jak baranek / po prostu jest sprytniejszy /
        • Gość: M_u Re: niebieskie Volvo s70 WCT 0001 - uważajcie IP: *.sbc.man.ac.uk 06.04.04, 11:29
          A ja wiem, gdzie autko jest parkowane, tzn. gdzie mieszka kierowca, bo wiecie-
          dyspozycyjnosc.
          A swoja droga: WSTYD PANIE PREZYDENCIE!!! WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAM
          NADZIEJE, ZE CZYTA PAN TO FORUM I DOJDA DO PANA MOJE SLOWA. JEZELI MIALBYM
          STLUCZKE Z PANSKIM POJAZDEM, TO SKOPIE PANU DUPSKO!
          • luksusowy_yacht Re: niebieskie Volvo s70 WCT 0001 - uważajcie 06.04.04, 14:11
            uważja bo może Dutkiewicz zna jakiegoś ciosa karata i Ci przyłoży ;)
          • Gość: Zdzichu Re: niebieskie Volvo s70 WCT 0001 - uważajcie IP: 212.127.78.* 07.04.04, 19:55
            Wstyd Panie Rafale, za Pana domniemana zgoda kierowca lamal prawo. Glosowalem,
            na Pana ale teraz to przemysle, klase czlowieka mozna poznac po jego zachowaniu
            patrzac na Pana jest to klasa zerowa, niestety !!!
    • Gość: justicje Mercedes DW 00001 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 20:28
      A do kogo należy auto o w/w numerze rejestracyjnym ?
      Żenujące, że poważni ludzie przydzielają sobie "pierwsze z brzegu" numery.
      Kiedyś, za czasów komuny, I sekretarz PZPR miał auto z numerem ??? 001B, drugi
      sekretarz - ??? 002B, trzeci, czwarty ...itd.
      Myslałam, że czasy nadętych partyjniaków chcących zwrócić na swoją osobę
      uwagę się skończyły. Byłam w błędzie.
      Ciekawe, czy właściciel DW 00001 dostał numer, bo ustawił się po niego pierwszy
      w kolejce, czy był to numer na życzenie i czy zapłacił ustawowe 1000 pln ???

Pozdrawiam i zapewniam, że numer rzuca się w oczy (chyba o to chodziło, nie
      prawdaż ?)
      Justicje
      • Gość: cx Re: Mercedes DW 00001 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 00:28
        Tez mnie kiedys wyprzedzil i zdaje sie ze w srodku mignal mi nasz prezydent
        tysiaclecia. Ale moze mi sie przywidzialo?
        • szoppracz1 Re: Mercedes DW 00001 09.04.04, 07:49
          Wczoraj mercedes w kolorze srebrny metalik o tym numerze (jednak nie zauważyłam
          czy DW czy DO) szalał po Nowym Dworze. Gość jechał jak wariat ul.Chociebuską, a
          następnie skręcił z piskiem opon w ul.Rogowską. Stwarzał ewidentne zagrożenie
          dla ruchu.
          • Gość: kierowca Re: Mercedes DW 00001 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 08:58
            po prostu na preezydentów wybieramy wieśniaków - a rzeczone numery to IQ
            kierowców
            • Gość: kot Dutkiewicz ma wszystkich w... IP: 212.127.78.* 10.04.04, 13:27
              Jak dorwał sie do koryta to ma juz wszystkich w dupie.
              Nie realizuje obietnic wyborczych, czyli okłamał swoich wyborców.
              Niestety nie ma ma mozliwości aby go kopnąc w dupe, ktora sie na nas wypiął
              i zdjąć z lukratywnej posadki. Wot, diemokracija!!!
      • wroc1 Re: Mercedes DW 00001 10.04.04, 13:25
        Gość portalu: justicje napisał(a):

> A do kogo należy auto o w/w numerze rejestracyjnym ?
        > Żenujące, że poważni ludzie przydzielają sobie "pierwsze z brzegu" numery.
        > Kiedyś, za czasów komuny, I sekretarz PZPR miał auto z numerem ??? 001B, drugi
        > sekretarz - ??? 002B, trzeci, czwarty ...itd.

Może numer świadczy o ilorazie inteligencji. Wtedy wszystko jasne i nie ma się co żołądkować.
        • Gość: justicje Re: Mercedes DW 00001 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 12:51
          > > A do kogo należy auto o w/w numerze rejestracyjnym ?
          > > Żenujące, że poważni ludzie przydzielają sobie "pierwsze z brzegu" numery.
          > > Kiedyś, za czasów komuny, I sekretarz PZPR miał auto z numerem ??? 001B, d
          > rugi
          > > sekretarz - ??? 002B, trzeci, czwarty ...itd.
          >
          > Może numer świadczy o ilorazie inteligencji. Wtedy wszystko jasne i nie ma
          się
          > co żołądkować.

a kto się tu "żołądkuje" ?
          na w/w problemy polecam Ci formu Zdrowie lub lepiej dobrego gastrologa.
    • Gość: Romek Policja wie, że ma uważać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:32
      Te numery są po to, żeby policja wiedziała z kim na do czynienia i nie stwarzała
      niepotrzebnych "problemów" - tak było za komuny i jest też dzisiaj.

Przecież tak naprawdę nic się nie zmieniło - rządzą te same urzędasy.

Ale można się też pocieszać, że w Rosji jest jeszcze większe bezprawie... :-(
    • Gość: Jogurt AC w cenie OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:40
      O, to wiem teraz komu się mogę podłożyć, potrzebuję wymienić lewy błotnik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka