Dodaj do ulubionych

Wszystko, czego nauczyciele chcieliby uczyć o s...

07.12.10, 10:20
Niech sie zwroca do Anglikow oni maja super system nauki...
I praktyka przedmiotu coraz lepsza tez...
Obserwuj wątek
    • three-gun-max Re: Fajny edukator 07.12.10, 13:13
      Co powtarza ploty zasłyszane od nauczycieli. Napewno dzieci chwalą się im, że dają d*py za pieniądze.
      • Gość: Belfer Re: Fajny edukator IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 13:25
        Nauczyciele? Ja mam i ledwie mi starcza czasu na niego. Księżą z nudów wałkują to samo (abstynencję, naturalne metody i metodę LAM). Z kursu mnie wyrzucili bo pierwsze pytanie brzmiało kto nie jest słusznego (katolickiego) wyznania ten może odejść ...
    • Gość: rab Re: Wszystko, czego nauczyciele chcieliby uczyć o IP: *.sggw.waw.pl 07.12.10, 13:39
      Jakbyś się zainteresował, to dowiedziałbyś, że wzrost ciąż u nieletnich w UK jest spowodowany dobrą opieką socjalną m.in. dla samotnych matek. Zapomogi, mieszkania itd, więc po co się męczyć i uczyć, jak można zrobić sobie dziecko i dostać za to mieszkanko, a posiadając później parę więcej dzieciaków dostanie się dom z ogrodem plus takie pieniądze, że kompletnie nie trzeba iść do pracy?
      No, ale lepiej powielać ploty rozsiewa m.in przez kościół.
      • Gość: bezsens Re: Wszystko, czego nauczyciele chcieliby uczyć o IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.10, 14:07
        to też, jak najbardziej. Jednak to tylko jedna strona medalu - druga strona medalu to publiczne przyzwolenie na taki stan rzeczy - owszem młodym matkom należy się przecież pomoc. Ale zamiast dawać mieszkanko i kasę (i to całkiem niezłą) to trzeba by również takiej młodej matce załatwić jakąś pracę czy odpowiednią edukację, a nie pozostawić jej na garnuszku państwa.

Rozumiem podejście 'tradycyjnych' anglików do takich spraw - o takich sprawach należy rozmawiać w zaciszu gabinetów, przy małej ilości świadków - czyli wypracowywać rozwiązania może i skuteczne, ale oderwane od codzienności. Bo to nie jest normalne, aby młode dziewczyny myślały, że rodząc dziecko będą bardziej samodzielne, a tak właśnie myślą. Dziecko dla nich jest jedynie rzeczą niezbędną do utrzymania, nie zaś celem samym w sobie. I to jest bardzo smutne.

Niemniej jednak zgadzam się - wiele ciąż nieletnich w UK jest spowodowanych chęcią usamodzielnienia się (ucieczka od patologicznych rodziców czy wyrwanie się spod ich skrzydeł).
    • Gość: daro Re: Wszystko, czego nauczyciele chcieliby uczyć o IP: 79.110.198.* 07.12.10, 13:48
      wole francuzów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka