Dodaj do ulubionych

Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama

08.12.10, 19:15
Czy to jest dobrowolne poddanie się karze? Jeżeli tak to bardzo nieskuteczne. Mam wrażenie, że mennica nas olewa, a nie czuje się ukarana. A co ma zrobić biedny pasażer, gdy automat nie działa, a on musi od razu jechać tramwajem bo się spieszy?
Obserwuj wątek
    • elektryczny.klecznik Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 08.12.10, 19:27
      Jestem ciekaw, czy odpowiedzialny za organizacje tego wszystkiego buc choć minimum trzy razy w tygodniu porusza się komunikacją miejską.
      Tak to powinno wyglądać - za komunikację odpowiada ktoś, kto jej używa, a nie gość, który co rano w drodze do pracy (i do domu) ogląda potylicę szofera. Takiego nic nie obchodzi, dla niego sprawa jest załatwiona, Mennica karze się sama i tym podobne bzdury.
      Mennicę po prostu stać na to, żeby mieć nas w serdecznym poważaniu.
      • Gość: klecek Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: 188.121.29.* 08.12.10, 19:31
        Czy ten czlowiek ma mózg ? Mennica karze biednych, zmarzniętych wrocławian !!!, jak rownież ZDiK. Bezkarność urzędasów przygotowujących tak felerną umowę poraża !
        • Gość: żenada Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.12.10, 21:55
          macie to co sobie wybraliście - 70% tych którym chciało się ruszyć na wybory
          • mitchharris Re: Mennica będzie sie karać do 2012 a my z buta? 08.12.10, 22:31
            Oni się czegoś ochlali czy naćpali? Bilety, komunikacja i zapewnienie mieszkańcom w dostępu do niej - w tym także systemu poboru opłat to znacznie więcej niż buda z hot-dogami pania Henia, któremu można powiedziec "jak sprzedajaesz pan szajs to się nie dziw że klientów nie ma". Ma to znaczenie podstawowe i strategiczne i absolutnie nie można powiedzieć że spartolony system sprzedaży, taryfikacji, wnoszenia opłat to prywatna sprawa operatora.

Ludzie czemu my wybieramy taka hołotę, taka mentalną hołotę - inaczej nazwac tego nie mogę

Tym stanowiskiem magistrat dał wyraz swojej kompletnej arogancji i głupoty.

I co - Mennica będzie karać sama do 2012 roku a ludzie przerzucą się na transport pieszo-nożny?
            • wykidajlo5 Re: Mennica będzie sie karać do 2012 a my z buta? 09.12.10, 10:13
              Mennica, mając monopol, karze się sama:)
              A mnie się wydaje, że to Bóg pokarał urzędników głupotą.
            • Gość: HM_ Re: Mennica będzie sie karać do 2012 a my z buta? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.12.10, 20:08
              To potomkowie lewusów, obiboków, pijaków i złodziei, którzy tworzyli tkankę polskości po 1945r. Genetyka zobowiązuje a poza tym czy polski urzędnik musi myśleć? :)
        • Gość: mario Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.e-wro.net.pl 09.12.10, 21:11
          > Czy ten czlowiek ma mózg ?
          Chodzi ci o Czume ?
          Przecież każdy wie ze on łże gorzej od Urbana.
          To rzecznik Mennicy a nie mieszkańców.
          To rzecznik prezydenta , wróg mieszkańców.
          To zabieg socjologiczny.Wrocławianie tak nienawidzą Czumy że nie mają czasu nienawidzić prezydenta.
          To jedyny powód dlaczego Dutkiewicz tego skompromitowanego człowiek jeszcze trzyma przy sobie.
          A jako wieloletni serwisant urządzeń elektronicznych mogę tylko powiedzieć ze to ściema z tymi spadkami napięcia.
          Z burzą tez ściema bo zakłócenia łączności mogą występować tylko podczas uderzenia pioruna. Trwa to milisekundy a pioruny bija sporadycznie 1-2 razy na trasie transmisji radiowej.
          Biletomaty psują się codziennie a burzy od wielu miesięcy nie było.
          Psuły się, psują się a to znaczy że będą się psuć.
          Serwis zarabia na każdej awarii

• Gość: Łoś_bimbacz mieszkańców karze się PRaktycznym Dynamizmem... IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.10, 19:33
        Nie działa podstawowa usługa - sprzedaż biletów KZ, a miasto nie zamierza interweniować. Rozumiem takie stanowisko w kwestii odśnieżania - przecież i tak się stopi, prawda:)?, ale bilety nie przybędą z wiosną.
    • Gość: ziutex Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.142.137.254.static.telsat.wroc.pl 08.12.10, 19:30
      Miasto nie zamierza jednak w tej sprawie interweniować, bo uważa że wystarczającą karą dla operatora systemu jest brak wpływów z zepsutych urządzeń.

:hahaha:
      a wzrost liczby gapowiczów nie uderza w MPK? :D:D:D:D:D:D
      normalnie lol roku!
    • kalam07 Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 08.12.10, 19:42
      nie dość, że zakupili jakieś psujące się niefunkcjonalne gó..., to jeszcze w umowie nie ma żadnych kar !!!

pewnie kuźwa niech wszystkie biletomaty się zepsują, a miasto naśle na nas watahy kanarów !!!
      • radeberger Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s 08.12.10, 19:52
        I będzie miało do tego prawo! :-)

Ale o tym to trzeba było myśleć jakieś 4 lata temu przy urnie..
      • Gość: herman Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: 79.110.195.* 08.12.10, 19:59
        Haha
        Widać że to żadna kara dla Mennicy. Kiedyś tam się naprawi i będzie, a że lemingi narzekają. No cóż uroki "biznesu". I tak zainkasowali sporo w porównaniu do kosztów wdrożenia karty miejskiej w Krakowie. Oczywiście przedstawiciele władz miejskich też mają dobre samopoczucie, coś tam się palnie o samokaraniu się winnego i tyle. Ciepłego koryta i tak nikt nie odbierze, pensyjka jest i przez następne cztery latka pewnie będzie, a może jakaś premia.
        A szary obywatel uskutecznia świąteczne polowanie na bilet. I pewnie będzie bo nie odważy się wyrazić swojego niezadowolenia. Chociaż szczerze zachęcam.

• j_1985 Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 08.12.10, 19:57
      Czuma Ty DEBILU. Jak Mennica karze sie sama, skoro uzytkownik KM nie ma jak inaczej zaopatrzyc sie w bilety? A bez biletu w tramwaju wypunktuje go kontroler i cos mi mowi, ze nie trafi do niego argument "bo Mennice ukaralem, nie placac za bilet".
    • irreality.net Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 08.12.10, 20:03
      Kara to by była gdby mennica sfinansowała urbancard z własnych środków a z prowizji od biletów spłacała tą inwestycję. Wtedy serwis odnalazł by się bardzo szybko.

Kpina w żywe oczy.

Tak ma wyglądać zachęcanie do korzystania z KZ? Mnóstwo mądrali wypowiada się o "wyrzucaniu aut z centrum", "wydzielaniu torowisk" czy "blachosmrodach zagracających publiczną przestrzeń". Ale ciężko jest zorganizować sprzedaż BILETU? Automaty od biletów jednorazowych wymagają odliczonej kwoty, nie wiadomo w którym kiosku można kupić bilet - bo nie wszystkie sieci dogadały się z MPK, w niektórych pojazdach można kupić w biletomacie ale nie zawsze działają i wtedy to pasażer ma problem, ludzi korzystających z biletów okresowych skutecznie zaczyna odstraszać urbancard który jawi się jako najbardziej skomplikowany system w historii ludzkości. Motorniczy grubiańsko nie sprzeda biletu BO NIE.

Jednym słowem NIKT NIE POTRZEBUJE KLIENTA.

To tak jakby kasa w hipermarkecie była 2 km od wyjścia ze sklepu i bez gwarancji czy w ogóle działa. I przyjmowała tylko odliczoną kwotę o wielokrotności 200, 500 i 1000 zł. A jak się nie podoba to wypad ze sklepu.

Więc większość robi wypad. Wsiada do samochodu i ma wrocławską KZ i jej nierozwiązywalne od lat problemy w głębokim poważaniu.
      • Gość: muchomorek Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 12:35
        > Kara to by była gdby mennica sfinansowała urbancard z własnych środków a z prow
        > izji od biletów spłacała tą inwestycję

i tak właśnie dokładnie jest. Dowiedz sie w UM w jakim modelu rozliczeniowym realizowany jest projekt Urbancard. Musisz się tego sam dowiedzieć w UM, bo niestety UM nigdzie oficjalnie tego nie podaje.
    • Gość: podatnik Pieniądze podatników zostały wywalone w błoto IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.12.10, 20:03
      Płacę podatek. Nie interesują mnie fontanny, Euro2012, odpicowanie rynku, ale to aby obecnie miał ktoś zapłacone za usunięcie śniegu z chodnika i przejść dla pieszych na przykład na trasie jaką dla zdrowia codziennie pokonuję na piechotę: od Placu Powstańców Śląskich do Rynku.
      Dlaczego przy jednej posesji śniegu już nie ma, a kilka sąsiednich jest nie do przejścia.
      Dlaczego na pl Kościuszki jest ta idiotyczna diabelnie śliska czarna mini kostka a nie chodnik o dobrej przyczepności.
      Zmarnowane pieniądze to też ta karta miejska. Jak ktoś chce szpanować to niech to robi za swoje pieniądze a nie za moje.
      • kalam07 Re: Pieniądze podatników zostały wywalone w błoto 08.12.10, 20:15
        czesc kamienic jest gminna, a czesc w rekach wspolnot
      • Gość: ziutex Re: Pieniądze podatników zostały wywalone w błoto IP: *.142.137.254.static.telsat.wroc.pl 08.12.10, 20:22
        Dlaczego na pl Kościuszki jest ta idiotyczna diabelnie śliska czarna mini kostka a nie chodnik o dobrej przyczepności.

o to się podepnę.
        po tej kostce przy takiej pogodzie trzeba chodzić tiptopami żeby orła nie wywinąć (mimo posiadania specjalnego obuwia na zimę - antypoślizgowego).
        gdyby ktoś tę kostkę chociaż posypał piachem!!!!!!!!!
    • wielki_czarownik Hehehe! Żal mi was lemingi 08.12.10, 20:13
      Dzisiaj jadąc samochodem (stojąc na światłach) widziałem zdezorientowane lemingi majstrujące coś przy automacie do biletów. Pewnie znowu mu napięcie strzeliło :P
      Cóż... Jak głosowaliście, tak macie. Ja na szczęście tego urbangniota nie mam i mieć nie będę więc mi to zwisa i powiewa.
      • Gość: as Re: Hehehe! Żal mi was lemingi IP: *.xdsl.centertel.pl 08.12.10, 20:18
        Oj wc wc.
        Co się z tobą stało? Kiedyś prowokowałeś, zmuszałeś do myślenia, a dziś? Bida z nyndzą.
        Szkoda czytać te twoje wypociny.

Wróć do starego "ja"
      • Gość: blecharz Re: Hehehe! Żal mi was lemingi IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.10, 12:42
        Pewnie nie wiesz ale w tym automacie mozna tez kupic normalne bilety - jesli dziala ofkoz.
        Wiec nie trzeba byc posiadaczem urbancard zeby dostac po dupie.
    • pawel_zet Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 08.12.10, 20:22
      Nie od dzisiaj wiadomo, że ludzie z magistratu najzwyczajniej w świecie nie potrafią zarządzać komunikacją miejską. Prawdę mówiąc, myślę, że mało czym potrafią zarządzać. Gdybym był właścicielem budki z piwem, miałbym poważne wątpliwości, czy można powierzyć zarząd tejże budki tak "kompetentnym" fachowcom.
      Niestety, wrocławianie poparli gremialnie z wiernopoddańczą czcią dotychczasowy układ. Dlatego też należy uznać, że wrocławianie lubią beznadziejną komunikację miejską, na którą nie można kupić biletu. Podobnie jak np. nie lubią, gdy dzieci chodzą do przedszkoli. I na tym chyba trzeba by zakończyć dyskusję.
      • Gość: ziutex Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.142.137.254.static.telsat.wroc.pl 08.12.10, 20:29
        ja tam mam taką wredną nadzieję, że Ci którzy jeszcze 3 miesiące temu wołali na forum:
        - jakim błogosławieństwem jest Urbancard,
        - jakie papierowe bilety są złe - bo trzeba latać po kioskach szukać,

że właśnie oni - nie mają gdzie kupić biletu miesięcznego - bo maszyna koło ich osiedla nie działa, nie mają gdzie zakodować biletu miesięcznego kupionego online - bo maszyna koło ich osiedla nie działa.
        • Gość: Antoni Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 21:30
          A ja dalej nie mam żadnych problemów ani z zakupem biletu, ani obsługą tych cudownych srebrnych pudełek. W życiu nie pomyślałbym, że jestem aż takim fuksiarzem.
          • Gość: ziutex Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.142.137.254.static.telsat.wroc.pl 08.12.10, 22:19
            masz pozdrowienia od wszystkich mieszkańców, którzy musieli zaiwaniać po mieście w poszukiwaniu działającego automatu.
            • Gość: Antoni Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 23:35
              Dzięki. Nie poczuwam się w związku z tym do winy...
              • Gość: ziutex Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.142.137.254.static.telsat.wroc.pl 08.12.10, 23:59
                wystarczy, że spojrzysz dalej niż czubek własnego nosa i przyjmiesz do wiadomości, że system jest g... wart skoro sprawia tyle problemów tylu użytkownikom.
                • Gość: muchomorek Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 12:40
                  tylu to znaczy ilu? policzyłeś? zebrałeś statystyki? czy tylko opierasz się ilości wypowiedzi na forum gazety biedaczku?
                  • Gość: mirek Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.wroclaw.mm.pl 09.12.10, 14:37
                    biedaczkiem jest ten, kto ma skrzywiony odbiór rzeczywistości. problem z tą głupią kartą trwa od momentu jej wprowadzenia i przyzna to każdy umiejący myśleć.
                    i ani Twoje pajacowanie, ani głupawe argumenty nie zakłamią rzeczywistości.
                    • Gość: muchomorek Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 17:40
                      kolego, zapytałem tylko o jakieś konkrety, liczby. A Ty mi mówisz że system jest zły 'bo tak!".
      • Gość: ja Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.internetia.net.pl 08.12.10, 22:19
        Ludzie z magistratu generalnie nie potrafią egzekwować odpowiedzialności od wykonawców. Nie wiem tylko czy to brak mózgów czy układ powoduje to, ze jak się z kimś umówią, że dajmy na to na przebudowę drogi czy ronda a po roku wszystko się zapadnie to naprawa następuje zawsze z miejskich pieniędzy.
    • zyz_o Widzicie, gdzie Was ma prezydent? 72% z 42%... 08.12.10, 20:27
      "...Miasto nie zamierza jednak w tej sprawie interweniować..."
      • Gość: zenek Dworski Czuma też pełen optymizmu: IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 10:17
        "...Magistrat uważa jednak, że pasażerowie nie mają powodów do niezadowolenia..."
        Masz rację, zasadniczym celem Sternika było przedłużenie władzy dla siebie i dworskich.
        Tzw. dobro wrocławian mają głęboko...
        Co jeszcze muszą spieprzyć, by obudzić otumanionych?
    • panmusashi Komunikacja zbiorowa we Wrocławiu - śmiech na sali 08.12.10, 20:34
      ale nie dla PASAŻERÓW !

Zarządcy miasta - chcecie żeby ludzie jeździli komunkacją zbiorową, to zróbcie ją na jakimś poziomie. Gadacie o ograniczaniu ruchu samochodów, a co w zamian???

Zapraszam Was do testu: przejdźcie się tramwajem po Wrocławiu. Najpierw doładujcie urbancard (nie mogliście nazwać tego tworu po polsku???), potem poczekajcie na przystanku 20 minut, potem podjedźcie kawałek i dalej pieszo, bo awaria...

Odwagi, przejedźcie się! Może kontroler Was nie złapie bez naładowanej urban (tfu) card. A jak złapie, to mennica płaci mandat, TAK ????

Nazwą "Urban Card" powinna się zająć komsja czystości języka polskiego, poza tym: znowu tan URBAN :-)))))
      • Gość: cancan Re: Komunikacja zbiorowa we Wrocławiu - śmiech na IP: *.142.137.254.static.telsat.wroc.pl 08.12.10, 20:45
        Nie no znowu ta karta... Ja się pytam o jedno. Kto wdrozyl tego bubla i co się z nim teraz dzieje?
        • Gość: Arch Re: Komunikacja zbiorowa we Wrocławiu - śmiech na IP: 79.110.197.* 08.12.10, 21:01
          moze po prostu miasto nie zapłaciło mennicy? poza tym, po tym co sie dzieje z biletomatami, nalezy przypuszczać, ze- kupiono jakąś tańsza wersję, nie przewidujaca temperatur zimowych... ktos w tym miescie czyta umowy? czy tylko sie w Orwella tym ,,urban" bawi? bo jak dane przeciekły, tez było na mennicę-a to juz się robi coraz mniej wiarygodne(no bo po co niby mennica miała fraszki rozsyłać, albo tracic na biletach) kozła ofiarnego sobie miasto znalazło-be mennica, a fe! mieszkańcy-płaćcie mandaty(kto na nich zarabia?) i znienawidźcie mennicę! wazne, zeby było na kogo zwalać farsa:(
    • Gość: top_leming Tap Urban Card IP: 79.110.195.* 08.12.10, 21:19
      A teraz ciekawostka. Pamiętacie wybory na top prezydent top radny? Jak kandydaci partii top obywatelskiej i top prawej i sprawiedliwej zachwalali jak to będą pochylać się nad losem zwykłego obywatela? No i ciekawe czy w ogóle zareagują? Pytanie retoryczne, więc pewnie nic nie zrobią - wszak teleturniej się skończył.
      Niech żyje top dynamizm.
    • milet72 Do NIK-u! 08.12.10, 21:26
      To wszystko, co dzieje się wokół UrbanCard, zakrawa na kpinę. A teraz jeszcze dowiadujemy się, że umowa nie przewiduje dla Mennicy żadnych kard czy terminów... Więc kto tę umowę przygotowywał i podpisywał?

W tej sytuacji jedynym wyjściem jest chyba wniosek do NIK-u o przeprowadzenie szczegółowej kontroli z Urzędzie Miasta w zakresie:
      - postanowień umowy nieodpowiednio zabezpieczających prawa samorządu,
      - ochrony danych osobowych (zbieranie PESEL-i i sprawa p. Żarskiego),
      - kosztów przedsięwzięcia w stosunku do żałosnych korzyści,
      - itp (może ktoś coś jeszcze dorzuci).

• kalam07 Re: Do NIK-u! 09.12.10, 07:23
        Chętnie przygotuje taki wniosek.
        • masofrev Re: Do NIK-u! 09.12.10, 07:44
          No to dawajmy. Ja już kiedyś do NIK-u pisałem w sprawie awansu zawodowego wrocławskich nauczycieli (i nawet potem kontrola NIK_u Wydział Edukacji nawiedziła :-), więc odrobinę praktyki mam ;-)
          Podaję adres e-mail do korespondencji: masofrev@gazeta.pl
          • mitchharris Re: Do NIK-u! może jednak do Sądu...? 09.12.10, 13:28
            No to dawaj, ale dlaczego do NIKu - tam się konczy piękna idea czyli stwierdzeniami i nic się nie dzieje. Jesteś prawnikiem dawaj do Sądu - pozew zbiorowy to chyba ułatwi. Tysiące ludzi nabitych w butelkę, sparalizowany system dostępu i opłat za komunikację miejską. Napisałbym to gdybym posiedział nad kodeksami, można to zrobić na 110%.

Naruszone są za ogromne pieniądze interesy wielu z nas, interesy jakie gwarantować ma nam gmina czy powiat (w tym wypadku miejski) dając komunikację i komplementarną otoczkę zwiazaną z obsługą tejże. Ten Urbancard to parodia a wciskają nam chamy że jest OK.

Nie takie cyrki zaczynaja przechodzić, robimy sie pod tym względem jak USA. W Wawie do Sądu wpłynął pozew o miliardy (tak - kilka miliardów PLN) od typa co domaga się od premierów RP zadośćuczynienia za zagrabienie majątku państwa itp. - ta retoryka
            Sąd zwolnił go od opłaty sądowej motywując tym że od miliardów byłaby za wysoka

Dlaczego jako wydymani mieszkańcy mamy się czuć jako petenci do władzy która na nas leje z góry na dół. Wybory odparafkowane, sternik siedzi, CZuma bredzi, ludzie biegaja za zakupem biletów. Od tego jest Sąd, do roboty jesli ktoś dobrze wie jak to ująć w pozwie
            • milet72 Re: Do NIK-u! może jednak do Sądu...? 09.12.10, 17:25
              No, niestety ja prawnikiem jestem tylko z konieczności (kilka lat walki z Wydziałem Edukacji). NIK to sprawa prosta - wystarczy dobrze uzasadniony wniosek i z pewnością NIK się sprawą zajmie. Natomiast sądy to już inna bajka, ponieważ:
              1) trzeba uzasadnić, że w wyniku zaniedbania miasta poniosło się wymierną stratę,
              2) nawet, jak po wielu latach zostanie zasądzone odszkodowanie, to nie zapłaci go ŻADEN urzędnik - tylko wypłaci je budżet Wrocławia, a więc de facto odszkodowania pójdzie z naszej kieszeni. Natomiast zwolnienie odpowiedzialnych urzędników po negatywnej kontroli -o, to mogłoby ich personalnie zaboleć,
              3) pozwy zbiorowe w Polsce to świeża sprawa i nie ma chyba jeszcze wielu kancelarii specjalizujących się w nich. Może jednak jacyś prawnicy zaglądają na to forum i zwęszą okazję do dobrego (bo dotyczącego kilkudziesięciu tysięcy ludzi) interesu?

A, jest jeszcze jedna metoda walki z urzędnikami - wyjątkowo dla nich wkurzająca. Wystarczy zażądać od urzędu udostępnienia informacji publicznej - np. dotyczącej częstotliwości awarii automatów. Na każdy wniosek urząd musi odpowiedzieć pisemnie w ciągu 14 dni; jak skrzyknie się ze 100 osób, to cały wydział będzie musiał siedzieć po godzinach odpisując na wnioski. Wniosek można wysłać e-mailem - jak będzie zainteresowanie, to mogę wszystko dokładnie opisać.
    • Gość: furora Czy jest na sali prokurator lub ktoś z CBA? IP: *.internetia.net.pl 08.12.10, 21:29
      bo chyba mu się robota szykuje
    • akuna_kotka Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 08.12.10, 21:42
      Wrocławianie, po co było odkrywać Amerykę ?????????????????
      W stolicy czy w Krakowie we wszystkich pojazdach komunikacji miejskiej są zainstalowane automaty - podobne do naszych urban-cośtam - do sprzedaży biletów i sprawnie działają. A u nas w takim urban-cośtam biletu nie kupisz !!!!!!!!!!!!!
      I znów wydane pieniądze nasze, strata nerwów naszych i niepotrzebne bluzgi.
      • Gość: Antoni Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 23:36
        W stolicy? Zakładam, że nie czytał ichniejszego forum po zainstalowaniu tych automatów :D
        • Gość: gosc-w-korku Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 23:47
          Antoni: wg informacji na stronie Mennicy Polskiej system w Warszawie jest też ich dziełem. Więc obrona Urbancard trochę chybiona...
          • na100procent Dutkiewicz sprawdził referencje 09.12.10, 01:26
            Dutkiewicz sprawdził referencje i wybrał system, na który było najwięcej narzekań :-)
    • krecik_dewastator Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 08.12.10, 21:45
      Czegos tu nie rozumiem... znaczy jak Mennica zgarnia wplywy z biletow sprzedawanych przez ich automaty i co z tymi pieniedzmi nic sie nie dzieje? Nie trafiaja one ostatecznie do miasta lub MPK? Cos tu chyba komus sie pomylilo... Bo jezeli pozniej Mennica rozlicza sie chyba przeciez z miastem (w dowolny sposob, nie wnikam w to jaki) to zmniejszenie przychodow ze sprzedazy biletow odbija sie ostatecznie na wplywach miasta (czy byc moze MPK). Tak wiec nie za bardzo rozumiem jak mozna powiedziec ze 'nic sie nie stalo'. Moze mi ktos to wyjasnic o co biega?

Jezeli zas chodzi o wplywy z biletow miesiecznych to nie obawiam sie szczegolnie spadku przychodow. Jak ktos korzysta na codzien z komunikacji miejskiej to i tak bedzie musial kupic bilet (no chyba ze zdecyduje sie jezdzic na gape, w co w przypadku kupujacego miesieczny raczej nie wierze), tylko co najwyzej bedzie biegal od automatu do automatu lub kiosku i dopiero tam kupi bilet. Tak wiec jedynym kto straci w tym przypadku bedzie klient (pasazer) ktory bedzie musial zrobic tour de miasto zeby gdzies w koncu kupic ten miesieczny...
      • Gość: józek Re: Bilety i MPK to nie budka z hot-dogami! IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 22:27
        Ludzie trzymajcie mnie bo pójde do Prokuratury z zawiadomieniem na kretyńska władzę. Oni się czegoś ochlali czy naćpali? Bilety i zapewnienie mieszkańcom w dostępu do niej - w tym także systemu poboru opłat to znacznie więcej niż buda z hot-tdogami pania Henia, któremu można powiedziec "jak sprzedajaesz pan szajs to się nie dziw że klientów nie ma"

Tym stanowiskiem magistrat dał wyraz swojej kompletnej arogancji i głupoty.

I co Mennica będzie karać sama do 2012 roku a ludzie przeżucą się na transport pieszo-nożny?
        • Gość: x Re: Bilety i MPK to nie budka z hot-dogami! IP: *.internetunion.pl 09.12.10, 19:47
          Dopóki śnieg jest, można się przerzucić na narty. - To oczywiście żart, bo dla mnie to nie jest śmieszna sytuacja. Cała sytuacja, to jakaś kpina, ale cóż, jest po wyborach, to teraz niech się wyborcy martwią, bo władza do pracy dojedzie, a wyborcy muszą się tłoczyć w śmierdzących środkach komunikacji, które się spóźniają lub nie przyjeżdżają lub czasem są tak zatłoczone, że się do nich nie wejdzie, a za bilety jakoś trzeba płacić. Walka o bilet, walka o wejście do autobusu, jeszcze trochę i będą maratony za tramwajami, bo co tam pasażer...
    • patrzyciel Proszę głosować na moich radnych - 21 08.12.10, 22:28
      Hahahahahahah - mamy, nie macie swojego Prezydenta t o żyjcie!!!
    • labeo Użytkownicy KM się nie liczą! 08.12.10, 22:29
      "Miasto nie zamierza jednak w tej sprawie interweniować, bo uważa że wystarczającą karą dla operatora systemu jest brak wpływów z zepsutych urządzeń." Myślę, że bardziej od Mennicy na tym cierpią pasażerowie, jeśli zdecydują się nie jechać na gapę i kupić bilet. Natomiast jeśli część ludzi z powodu popsutych automatów pojedzie bez bilety to ucierpi na tym MPK z powodu mniejszych wpływów. A mennica ... no cóż ma to głęboko w d..., bo przetarg już wygrała :P
      • Gość: Łoś_bimbacz nikt nie będzie mi się wtrącał do urbanka, basta! IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.10, 23:22
        >Okazuje się, że umowa, jaką miasto zawarło z Mennicą, jest tak sformułowana, że mogłyby >przestać działać nawet wszystkie biletomaty w mieście, a operator systemu i tak nie >poniósłby żadnych konsekwencji. - Największą karą dla Mennicy jest brak wpływów z >zepsutych automatów - uważa Czuma.

Brawa dla dynamicznych PRawników:)), a poza tym nikt nie będzie mi się wtrącał do biletomatów i basta!
    • Gość: zdgf Re: Magistrat o biletomatach: Mennica karze się s IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.10, 05:20
      Menica i dobre imię? Władze miasta i dobre imie ? Ten Urbacard jest tak ustawiuony aby okradać użytkownika. Mnie dwa razy ukradł bilet z karty , a trzecim razem wykonał operację na karcie której nie zaakceptowałem. I Urbancard BOK nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile i z głowy mają...Mogę wynająć prawników i sądzić się z potężną firmą ? To mi zostało ? A co władze które tłumaczą, że Urbancard samo się karze?
      • mitchharris Re: Idź do sądu, wygrasz, inni tez wygrają 09.12.10, 13:36
        Gość portalu: zdgf napisał(a):

> Menica i dobre imię? Władze miasta i dobre imie ? Ten Urbacard jest tak ustawiu
        > ony aby okradać użytkownika. Mnie dwa razy ukradł bilet z karty , a trzecim raz
        > em wykonał operację na karcie której nie zaakceptowałem. I Urbancard BOK nie o
        > dbiera telefonów, nie odpisuje na maile i z głowy mają...Mogę wynająć prawników
        > i sądzić się z potężną firmą ? To mi zostało ? A co władze które tłumaczą, że
        > Urbancard samo się karze?

dawaj do Sądu - pozew zbiorowy to chyba ułatwi. Tysiące ludzi nabitych w butelkę, sparalizowany system dostępu i opłat za komunikację miejską. Napisałbym to gdybym posiedział nad kodeksami, można to zrobić na 110%. Ty masz jeszcze argumenty o okradaniu przez tę maszynerię, przeciez można to udowodnić. Podobnie jak lekceważenie klienta przez operatora w obliczu klęski systemu

Naruszone są za ogromne pieniądze interesy wielu z nas, interesy jakie gwarantować ma nam gmina czy powiat (w tym wypadku miejski) dając komunikację i komplementarną otoczkę zwiazaną z obsługą tejże. Ten Urbancard to parodia a wciskają nam chamy że jest OK.

Nie takie cyrki zaczynaja przechodzić, robimy sie pod tym względem jak USA. W Wawie do Sądu wpłynął pozew o miliardy (tak - kilka miliardów PLN) od typa co domaga się od premierów RP zadośćuczynienia za zagrabienie majątku państwa itp. - ta retoryka
        Sąd zwolnił go od opłaty sądowej motywując tym że od miliardów byłaby za wysoka

Dlaczego jako wydymani mieszkańcy mamy się czuć jako petenci do władzy która na nas leje z góry na dół. Wybory odparafkowane, sternik siedzi, CZuma bredzi, ludzie biegaja za zakupem biletów. Od tego jest Sąd, do roboty jesli ktoś dobrze wie jak to ująć w pozwie
    • zap1957 Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 09.12.10, 06:16
      ..."Największą karą dla Mennicy jest brak wpływów z zepsutych automatów - uważa Czuma. - Firma zarabia na prowizji od sprzedaży biletów. Poza tym to spółka giełdowa, która musi dbać o swój dobry wizerunek"... A co do jasnej cholery mają z tym wpólnego wrocławianie? Chyba tylko tyle że kolejny raz wybrali tego bufona na prezydenta. A magistrat przy takim poparciu oczywiscie nie musi dbać o dobry wizerunek. Wypieprzajcie z mojego Miasta.
    • pocomiwaszekonto Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 09.12.10, 06:45
      przekaz jest prosty - MY MAGISTRAT mamy was gdzieś!!! To wasze zmartwienie że nie coś działa!
    • helena50 Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 09.12.10, 06:53
      Wygląda na to, że władze miasta nie są zainteresowane kłopotami mieszkańców. Nas nie interesuje czy Mennica na tym zarabia czy nie, miasto urządziło nam te szopke biletowa i miasto powinno zadbac o to żeby bilety były dostępne. Tłumaczenie, że teraz i tak jest lepiej bo mamy wiecej punktów sprzedazy jest chyba żartem.
      Bilety miesięczne kupuje od lat i nigdy nie miałam kłopotów z ich nabyciem. Sprzedawane były nawet w hurtowniach tytoniu. Wypowiedź pana Czumy to lekceważenie mieszkańców Wrocławia.
    • dfgfdg Czy ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości 09.12.10, 08:18
      Czy ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości dotyczące tego gdzie władze mają mieszkańców?

No ale lemingi dalej będą obdarzać Sternika 70% (przepraszam, 25%) poparciem.
    • romys1 Magistrat o biletomatach: Mennica karze się sama 09.12.10, 08:35
      To ciekawe że miasto uważa że mennica sama się karze. Przecież jeżeli jeden biletomat nie działa to pasażer i tak musi kupić bilet w innym bo inaczej nie pojedzie. Wychodzi na to że miasto nie umie umów konstruować a p. prezydent Dutkiewicz ma za duże poparcie.
    • peterbreslau Dudek sternik i lemingi..znów 4 lata... 09.12.10, 09:43
      Ha ha ha ha!!! nie narzekać!!! nie chciało się głosować i iśc na wybory? to macie kolejne 4 lata Dudzia i jego kompanie braci...ha ha ha ha ha
      Ile Wam jeszcze trzeba lenie przypominać że wybory są głosem ludu i to dzieki nim nawet oddając głos nieważny pokazujecie swoje niezadowolenie.. skoro akceptujecie Dudzia to akceptujecie takie traktowanie więc dziwią mnie tu wpisy oburzonych mieszkańców! .obecny prezydent ma to miasto w głębokim poważaniu lemingi..czego dał magistrat wyraz PO RAZ KOLEJNY!!!!...Czy Wy podczas wyborów dostajecie amnezji? szanowni mieszkańcy? To jak by nazwać drugą dżumą Wrocławia...a więc głowy w piasek i słuchać swojego Pana..Wyborcy cieszący sie z pięknego stadionu który My mieszkańcy będziemy utrzymywać..bo niby z czego? z tej galerii buhahahaha to będzie cyrk... zobaczycie lemingi!!! biletomaty to małe pierdnięcie niekompetencji.. to preludium serii klęsk tego miasta...

Ja nie moge się doczekać kolejnego epizodu sagi "płyń z nami szerokimi nurtami" oraz "Szpilki na workach z piaskiem" no bo co może być na wiosnę ciekawszego niż główny sternik miasta Wrocław zatrzymujący siła wyobraźni roztopy na Odrze i w kolejnych odcinkach będziemy mogli oglądać pływające lemingi walczące na workach z piaskiem.. i z chęcią pojadę tam z browarem wezmę parasolkę, leżak i będę się świetnie bawił...
      I zrobię Wam tam na pierwszej linii frontu walki z nie posłuszną Odrą happening z urną do której będziecie mogli wrzucać woreczki z piaskiem... Będzie się działo... Oj będzie...

A te wybory przypomniały mi pewną sentencję: Le Roi est mort! VIVE le Roi zadowoleni wyborcy.. Byle do wiosny...Byllllle...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka