Dodaj do ulubionych

PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali si...

15.12.10, 18:38
intercity to najgorszy trtansport kolejowy jakim jechalem, brud, syf, smrod koszmar a najlepsze ze dystans Poznan do Wroclawia / okolo 170km/ !!! jedziemy 3.5 godziny a placimy za pociag pospieszny SKANDAL !!!! mamnadzieje ze straca wszystko i zaprzestana byc na rynku tegoo intercity zycze w NOWYM 2011 ROKU
Obserwuj wątek
    • osielstwo PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali si... 15.12.10, 18:48
      No nie da się ukryć, że PKP to zbóje, ale artykuł bardzo przyjemnie się czyta. Gdzieś tam w tle trafia mnie szlag, bo za tydzień muszę wsiąść w tę puszkę, ale serdecznie pozdrawiam autorkę :)
      • Gość: jacek Re: PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali IP: *.internetia.net.pl 15.12.10, 23:54
        Polecam carpooling.pl - ja znalazlem tak transport do chaty na święta, może innym też się uda?
        Też nie lubie PKP!
      • Gość: kamillo Polecam carpooling IP: *.siemens.pl / 10.243.6.* 16.12.10, 09:25
        Dla osób, które nienawidzą pociągów jest to świetna alternatywa. Sam często zabieram ludzi. Dla mnie jest taniej i przyjemniej, a dla ludzi wygodniej, szybciej i też taniej :)
        • Gość: Marcin Re: Polecam carpooling IP: 95.157.48.* 16.12.10, 22:40
          świetna sprawa! ja też już od dawna nie tłukę się pociągami
          pasażerów oczywiście szukam w necie
          polecam zajrzeć np. tutaj: www.carpooling.pl - to teraz chyba najlepszy adres
          kiedyś była jeszcze stronka promowana przez radio Zet, ale już nie działa
    • paul123 PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali si... 15.12.10, 18:52
      Kiedys, gdy InterCity obslugiwalo pociagi EC, IC oraz Ex, przewoznik ten kojarzyl sie raczej z luksusem i szybkoscia (jak na polskie warunki). Ale od czasow gdy wprowadzili pociagi TLK, potem przejeli od Przewozow Regionalnych pospieszne a na koniec zlikwidowali pociagi Ex, zeszli totalnie na psy. Nie ogarneli tego burdelu i syf rozsial sie po calym przewozniku.
      • Gość: lolek Re: PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.10, 19:15
        TLK przed przejęciem Pośpiesznych od Przewozów było bardzo dobre tylko jakiś czubek wpadł na pomysł by przekazać pośpieszne do InterCity
        • Gość: kolejarz Re: PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.10, 20:41
          O widzę, że pani Magda Nogaj nauczyła się w końcu rozróżniać kolejowe spółki. Jak widać, lata dojazdu do pracy pociągami z Leśnicy nawet dziennikarkę są w stanie czegoś nauczyć. To pocieszające. I rokuje, że pani Magda Nogaj zacznie wkrótce rozróżniać także kategorie pociągów, bo że tego nie potrafi, świadczy jej niedawne wielkie zdziwienie, że za pociąg IR musiała zapłacić kilka złotych więcej niż za R (przepraszam za skróty, taki kolejarski nawyk - pani Magdzie proponuję sięgnięcie do rozkładu jazdy w celu ich rozszyfrowania, reszta czytelników z pewnością zrozumie).

Szkoda, że pani Magda Nogaj wciąż nie jest w stanie pojąć, że skoro kolej w Polsce dzieli się na spółki, to PKP Intercity SA nie może ponosić odpowiedzialności za działania innych spółek. Opóźnienia pociągów w zimie wynikają np. z fatalnego stanu infrastruktury (która podlega PKP PLK; przepraszam za kolejne skróty, pani Magdzie polecam wujka Google'a), sieci trakcyjnych (PKP Energetyka), z opóźnień innych pociągów (PR, KD, inne spółki), które wpływają na punktualność pociągów spółki PKP IC ze względu na ograniczoną przepustowość linii kolejowych, konieczność zapewnienia skomunikowań itd., i wielu innych rzeczy, które chyba już na zawsze pozostaną poza możliwością przetworzenia przez dziennikarski móżdżek pani Magdy. Całe szczęście, że nikt mający choć trochę oleju w głowie nie traktuje jej wypocin poważnie.

Pozdrawiam, a wszystkim czytelnikom życzę w imieniu spółki PKP Intercity SA i całej kolejarskiej braci wszystkiego najlepszego w Święta Bożego Narodzenia, w Nowym Roku i w nowym... rozkładzie jazdy.
          • paul123 Re: PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali 15.12.10, 23:25
            Panie kolejarz, ja Panu powiem ze te wszystkie spolki to jest jeden wielki ch....
            Nic nie zmienia faktu, ze infrastruktura jest fatalna. Bylaby jedna spolka, jak kiedys, po prostu pod nazwa PKP i te tory dalej by byly dzis rozwalone. Jest kilka spolek, tory nalezace do PKP PLK tez sa rozwalone. Jaka jest roznica? Tylko taka, ze dzieki spolkom mozna zwalac wine na kogos innego a samemu mozna pierdziec w stolek. I tak w konsekwencji zamiast sie rozwijac, na kolei robi sie coraz wiekszy burdel. Problemy z PKP (jej kazdymi spolkami) maja dzis wszyscy - pasazerowie chcacy normalnie przemieszczac sie po kraju, inwestorzy czy miasto chcace sie z koleja dogadac o polozenie 1-2km torow na lotniko itp itd.
          • Gość: Imno Re: PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.12.10, 23:50
            a kto jest włascicielem wszystkich tych spółek?
            Zaorać i wpuścić niemieckich przewoźników... dość tego gówna
          • Gość: Ani Re: PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.12.10, 23:54
            Czy na trasie Warszawa-Wrocław-Warszawa nadal dajecie w 1 klasie wagony z nieczynnymi toaletami?
            • Gość: kolejarz Re: PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali IP: *.wroclaw.mm.pl 16.12.10, 00:33
              Drodzy Państwo, mamy demokrację, wolność wyboru, więc jak komuś nie pasuje oferta PKP IC SA (albo innego przewoźnika) - nie musi z niej korzystać. Proste? Ja dla przykładu nigdy nie korzystam z usług mojej firmy, gdy nie muszę (mimo że mam zniżkę pracowniczą 99% na wszystkie kategorie pociągów i wszystkie klasy), zawsze podróżuję swoim małym, wygodnym, cieplutkim, niezawodnym autkiem.

Pozdrawiam i jeszcze raz życzę wszystkiego dobrego w nowym, jak zwykle lepszym od poprzednich, rozkładzie jazdy.
          • dfgfdg Re: PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali 16.12.10, 09:13
            To nie Magda Nogaj jeździ pociągami z Leśnicy tylko Magda Piekarska.

> Szkoda, że pani Magda Nogaj wciąż nie jest w stanie pojąć, że skoro kolej w Pol
            > sce dzieli się na spółki, to PKP Intercity SA nie może ponosić odpowiedzialnośc
            > i za działania innych spółek.

Ale przeciętnego użytkownika powinno to g...no obchodzić. On kupuje bilet i ma w d...e czy przyjedzie IC, TLK, PR, KD, Arriva czy inny syf.

> Pozdrawiam, a wszystkim czytelnikom życzę w imieniu spółki PKP Intercity SA i c
            > ałej kolejarskiej braci wszystkiego najlepszego w Święta Bożego Narodzenia, w N
            > owym Roku i w nowym... rozkładzie jazdy.

A ja z kolei życzę jak najszybszego rozpieprzenia tej chorej spółki i całej struktury przewozów kolejowych w tym poronionym kraju.
    • karolinamarcin Radosna twórczość PKP 15.12.10, 18:57
      mówi się, że papier jest cierpliwy, w tym przypadku tak jest, ten ,,atak'' zimy powtarza się co roku i o dziwo, w tej samej porze roku, co faktycznie wymaga nielada umiejętności, aby to przewidzieć!!! Nie wiedzieć czemu PKP Intercity to niezwykle tajemnicza spółka i do dnia dzisiejszego nie można zmienić jej władz. Normalnie, to za taką mega nieudolność, zarząd tej firmy powinien wylecieć, nie w tym przypadku. Zamiast kolej podnosić standard i np oferować mega opcję, jaką by było zakupienie i zagwarantowane miejsce siedzące, oferta i poziom obsługi dramatycznie spadają, bliżej nam do Azerbejdżanu niż do Europy. Czasami mam wrażenie, że mottem spółek PKP jest ,,czy się stoi, czy się leży...'' itd, reszta jest dobrze znana. A, no i wspomnę o opłacie dworcowej, Intercity tym jest żywo zainteresowne, więc mam dla nich małą poradę, najpierw zróbcie porządek u siebie i zacznijcie zarabiać na przewozach, później kombinujcie dalej. Chociaż czy z tym Zarządem to coś się wogóle da?
    • wari PKP Intercity nie jest chwalone, więc chwali si... 16.12.10, 05:43
      Podział PKP na spółki to wyłącznie zapewnienie synekur politycznych. Gdyby chodziło o biznes to zarządy musiałyby się wielokrotnie "wyprowadzić" bo nieudolność to już cecha immanentna władz tych różnych spółek. Przekształcenia w PKP jakimi nas obdarowano to dla Polaka koszmar, o cudzoziemskich pasażerach nie wspomnę. Zamiast z koniecznymi inwestycjami mamy do czynienia z "dożynaniem" infrastruktury i pozorną konkurencją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka