Dodaj do ulubionych

Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaurację

22.12.10, 08:06
Ja rozumiem że święta. Mało się dzieje, ale co to za artykuł. Czyjeś dziecko się dorwało do konta dziennikarza?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanz Re: Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.10, 08:27
      hela idz do gazu co.
      • Gość: tosiek Re: Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaur IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 08:48
        Po pierwsze : barka stoi w innym miejscu , po drugie otwarcie restauracji zapowiadano na listopad po trzecie pp.redaktorzy uczcie się POPRAWNEJ polszczyzny .
      • hela_z_gazowni Re: Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaur 22.12.10, 10:46
        Gość portalu: Hanz napisał(a):

> hela idz do gazu co.

Hanz z tobą choćby do piekła.
    • yanuszka Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaurację 22.12.10, 08:45
      a co na to konserwator zabytków? że takie szkaradztwo zasłoni piękny budynek hotelu tumskiego?

Poza tym - gratuluje refleksu od dobrych kilku miesięcy to budują.
      • Gość: gość portalu Re: Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaur IP: *.gazoprojekt.com.pl 22.12.10, 10:36
        To prawda, monstrualne szkaradztwo, które zasłoni prawie cały budynek
    • Gość: dim Re: Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.10, 08:46
      > "Na Odrze przy Ostrowie Tumskim (...)"

A ja głupi myślałem, że to przy Wyspie Piaskowej. Człowiek uczy się całe życie...
      • czechofil Re: Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaur 22.12.10, 09:01
        Jeśli tam będzie serwowana gnojowica w postaci Tyskiego, Żywca bądź Okocimia, to moja noga tam nie postanie...
        • 1410_tenrok dzwiny na rodek, narzekadeł 22.12.10, 09:26
          to, że ktoś wraca do pomysłów z czasów przedwojennych i wreszczei w centrum będzie coś na wodzie, to was nie interesuje. Tylko stare numery, ograne narzekactwa!
          Przed wojną takich miejsc w centrum było dużo. A do tej pory w harcerskiej zatoce na WW leży sobie spokojnie wrak dawnej knajpy i tancbudy.
    • Gość: Student UK Barka wielkosci statku transoceanicznego IP: *.nottingham.ac.uk 22.12.10, 10:40
      Barka wielkosci statku transoceanicznego - tylko we Wrocławiu.
    • hela_z_gazowni Re: Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaur 22.12.10, 10:45
      I pojawił się tekst pod artykułem:)
      Generalnie super pomysł. Może nareszcie Odra zacznie żyć tak jak kanały w Amsterdamie. Tamiza w Londynie czy Sekwana w Paryżu. Na starych zdjęciach doskonale widać jak rzeka wyglądała przed 45r. Tętniła życiem, u nas do nie dawna była tylko problemem powodziowym i komunikacyjnym. Mam nadzieję że niedługo Odra i sto kilka Wrocławskich mostów stanie się naszą ozdobą naszego miasta.
    • byrcyn11 Nie trudno odgadnąć, że knajpa 22.12.10, 10:52
      będzie cieszyć się wielkim powodzeniem. A głosy narzekaczy ..., no cóż tacy się urodzili i tacy umrą ;-)
    • pssz Dobrze że są różne inicjatywy w mieście. 22.12.10, 12:05
      Przerażająco długi był czas załatwiania formalności. To jest horror :
      "Pomysł restauracji na barce pojawił się w 2005 r., ale aż cztery lata zajęły konsultacje prawne i uzgodnienia administracyjne."
      Należy podziwiać cierpliwość inwestora.
      Powodzenia.:)

• pepeteer Re: Na Odrze przy Ostrowie Tumskim budują restaur 22.12.10, 12:48
      Ja kur... już nie rozumiem tych ludzi!!! Jak mu/jej się nie podoba to niech nie wchodzi na stronę, niech nie czyta a już na pewno niech nie wpisuje durnych komentarzy! Jak coś uważam za głupotę albo mnie to po prostu nie interesuje to się tym nie zajmuję i nie udzielam się na ten temat.
    • ciekawskaja Na Odrze przy hotelu Tumskim budują restaurację 22.12.10, 14:29
      zadziwia mnie tylko miejsce jakie przewidziano na ową restaurację. czy nie lepszą lokalizacją byłoby wybrzeże przy hali targowej, mniej więcej na wysokości pomiędzy halą a wzgórzem polskim? tam jest tak piękna panorama całego ostrowa! wieczorami faktycznie byłaby atrakcją. a przy wyspie piaskowej nie mam pojęcia cóż takiego można podziwiać.. biurowiec przy pl. bema??
      • Gość: lunak Re: Na Odrze przy hotelu Tumskim budują restaurac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 20:20
        absolutnie masz rację
      • slawmirzaj Re: Na Odrze przy hotelu Tumskim budują restaurac 27.12.10, 10:37
        Można by poszukać pewnie jeszcze kilka innych lepszych lokalizacji, ale ta związana jest przede wszystkim z inwestorem czyli hotelem Tumskim i dlatego jest w tym a nie innym miejscu. Jest to na pewno świetna sprawa jeżeli chodzi o zagospodarowanie rzeki.
    • arturpio jednym slowem : 23.12.10, 02:08
      horror
    • Gość: ania a w Splendido... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.11, 14:56
      mozna bardzo smacznie zjeść, jeżeli ktoś lubi takie klimaty jka opisane tutaj wroclove2012.com/pl/blog/splendido/ to miejsce idealne:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka