Dodaj do ulubionych

IMPEL-PRACA

28.12.10, 08:52
Chciałabym prosić o opinię na temat pracy w firmie Impel. Nadmienię,iż otrzymalam zaproszenie na rozmowę na stanowisko biurowe w dziale kadr i płac. Czy jest może ktoś kto pokrótce wyraziłby swoją opinię na temat warunków pracy, atmosfery,zarobków, jak wygląda tkz test sprawdzający wiedzę i czy jest głównym warunkiem przyjęcia do pracy, jak się zaprezentować i na jakim poziomie określić swoje oczekiwania finansowe. Powiem szczerze,że na pierwszy termin rozmowy nie stawiłam się(z przyczyn niezależnych) ale wydzwaniała do mnie Pani i bardzo nalegała na spotkanie.Zgodziłam się rozmowa jutro. Nasuwa się pytanie, czy jest brak chętnch do pracy i próbują zwerbować każdego potencjalnego kandydata czy są może inne powody. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i spostrzeżenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: RG. Re: IMPEL-PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 12:31
      Z tego co slyszalam nikt nie jest szczesliwy z pracy w impelu eufemistycznie mowiac. Odradzam.
      • Gość: aleksandraw Re: IMPEL-PRACA IP: *.internetia.net.pl 01.04.11, 15:48
        Ja też tam byłam jakiś czas temu na rozmowie w sprawie tej samej pracy. Żenada,rektuterów mają słabych ,olewających,stawki Ci nie zaproponują musisz sama wychodzić z inicjatywą. Dla mnie dno,nawet za 5 koła bym tam nie pracowała a nadmieniam że mam bogate doświdczenie w kadro-płacach w wielu firmach i wyższe wykształcenie także postawiłam im chyba za bardzo zporową stawkę:) z tego co się później dowiedziałam to płacą na początek 1600netto . W Biedronkach tyle zarabiają na kasach a jaka tam a tu odpowiedzialność. Nie polecam! Jak dla mnie mega negatyw! praca ewentualna dla początkujących gotowych pracować za darmoche.
    • Gość: gość Re: IMPEL-PRACA IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.14, 17:02
      Pracuje w dziale kadr w Impel-u tu od ponad roku i nie narzekam, pensja jest zawsze na czas wypłaty jak w zegarku.
      • Gość: Marco Re: IMPEL-PRACA IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 18.05.14, 22:05
        Potwierdzam dobry pracodawca o co trudno w kryzysie. Wiele firm ma problemy z wypłatami a i nich jak w zegarku.
        • Gość: polo27 Re: IMPEL-PRACA IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.14, 22:07
          W poprzedniej pracy pojawiały się duże zaległości w płatnościach na co ja nie mogę sobie powzlić bo mam kredyt. WImpelu nie ma z tym problemów i mam nadzieję że ta, zostanie
      • almac Re: IMPEL-PRACA 20.05.14, 19:57
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Pracuje w dziale kadr w Impel-u tu od ponad roku i nie narzekam, pensja jest za
        > wsze na czas wypłaty jak w zegarku.
        Super że pensja jest na czas, ale ja jestem jeszcze ciekawy jak płacą. Twoja pensja jest w okolicach najniższej krajowej, średniej krajowej?
      • Gość: iga Re: IMPEL-PRACA IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.14, 11:43
        Ja teraz aplikuję do kadr i mam nadzieję że się uda to się spotkamy. Mam w Impelu koleżankę, jest zasowlolona więc i ja postanowiłam się do was dostać
      • Gość: Marcin Re: IMPEL-PRACA IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 13.07.14, 22:44
        I o to mi chodziło chce pracować w Impelu i szukałem wiarygodnych informacji o pracodawcy.
    • Gość: polo27 Re: IMPEL-PRACA IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.14, 21:15
      Z wyłatami to faktycznie nigdy nie było zaległości co teraz jest rzadkością bo coraz więcje firm się z ty problemem boryka
      • Gość: polo Re: IMPEL-PRACA IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.14, 11:42
        W mojej poprzedniej pracy było to nagminne więc musiałem się z nimi rozstać, bo długi rosły. Teraz przenoszę się do Impela i jestem pozytywnie nastawiony po piniach które czytam
        • Gość: olo Re: IMPEL-PRACA IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.14, 21:29
          Ja sobie pracy bez płacy nie wyobrażam, bo rachunki trzeba płacą a poza tym umowa jest umową. Na szcześie w Impelu z wypłatami nie ma problemów - zawsze są na czas
          • Gość: Magda Re: IMPEL-PRACA IP: *.centertel.pl 11.08.14, 12:57
            O to właśnie mi chodziło, z moim obecnym pracodawcą różnie bywa, dlatego chcę się przenieść do impela.
            • Gość: pracowity Re: IMPEL-PRACA IP: 78.8.105.* 12.08.14, 11:15
              Dobrze się zastanów, czy naprawdę chcesz się przenieść. To, co widzisz, rzadko jest tym, co zastaniesz. Pensja faktycznie jest punktualnie ale jej wysokość pozostawia wiele do życzenia (pomimo kilkuletniego stażu pracy). Podwyżki i awans to miraż - chyba że ktoś umrze. Do tego jeszcze atmosfera... niby wszystko jest dobrze ale jak się odwrócisz, zaraz słyszysz szepty za plecami, fałszywe uśmiechy, kapowanie na współpracowników, donosy... Paranoja. Mam kredyt, więc jestem tu uwiązany ale gdybym miał wybór, szukałbym w samorządzie czegoś.
              • Gość: Adam Re: IMPEL-PRACA IP: 78.88.114.* 15.11.14, 16:59
                A ja mam odmienne zdanie, pracuję kilka lat w impelu tez mam zobowiązania. Mi praca odpowiada, jak na razie rozwijam się zawodowo.
            • 2_ala Re: IMPEL-PRACA 15.08.14, 21:32
              Jeżli chodzi o pieniądze to zawsze są o czasie na koncie. Nigdy nie było z tym problemów a pracuję już u nich od dłuższego czasu
    • innym_razem Re: IMPEL-PRACA 26.05.14, 12:08
      też mam dobry odbiór jeśli chodzi o współpracę z impelem. kasa jest na czas, nie trzeba się przypominać, co dla mnie jest najważniejsze. póki co jest mi z nimi po drodze i niech tak zostanie.
      • Gość: powe Re: IMPEL-PRACA IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.14, 21:57
        Fakt faktem- firma jest już długo na rynku i dobrze sobie radzi. NIgdy nie słyszałem o tym, że warunki na piśmie nie zgadzają się z rzeczywistością. Do tego kasa jeset zawsze na czas
    • Gość: NOWA Re: IMPEL-PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.14, 11:03
      Witam
      A czy ktoś z Was pracuje w Impel business solutions? jak sie tam pracuje? jaka kadra? czy fajna praca?
      Prosze o opinie w tej kwestii
      • ol_a_9 Re: IMPEL-PRACA 08.06.14, 11:44
        Znajomy nie narzeka. Fajny ma zespół, ma już na koncie kilka wieczorów integracyjnych :)
      • Gość: ola Re: IMPEL-PRACA IP: 78.10.242.* 17.07.14, 23:02
        Pracuję dla Impela od roku i jestem bardzo zadowolona ze współpracy, nie mogę im nic zarzucić płacą w terminach i są w elastyczni przy układaniu grafików.
      • Gość: Wstrząśnięty Re: IMPEL-PRACA IP: 78.10.86.* 07.08.14, 11:19
        Nie proście o pracę w Impelu. Hr-owcy traktują tam wykształconych ludzi jak śmieci. Nie potrafią panować nad emocjami, stosują agresywne metody dyskusji i mają strasznie wysokie mniemanie o własnej pracy... Zachowanie z jakim się zetknąłem było nietaktowne i wręcz chamskie. Miałem wrażenie, jakbym dybał na czyjąś posadę albo oderwał urzędniczkę państwową od 95 minutowej przerwy na piąte śniadanie :\ Jeżeli szanujecie własną godność - nie wdawajcie się z nimi w żadne kontakty.
    • Gość: NOWA Re: IMPEL-PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.14, 11:05
      A w ktorym impelu pracujesz?
    • Gość: NOWA Re: IMPEL-PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.14, 11:07
      A pensje? zadowolona jestes? są jakies dodatki?
      • Gość: gaja Re: IMPEL-PRACA IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.14, 00:21
        pensja ok, ale nie są to jakieś mega kokosy, natomiast kasa jest adekwatna do wykonywanej pracy. tyle w tym temacie :)
        • Gość: Renata Re: IMPEL-PRACA IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 18.08.14, 20:28
          Warto podkreślić że płacą na czas, wiele osób dorabia pokątnie i później nic nie ma, ty nigdy nie było sytuacji że nie wypłacili wypłaty na czas.
          • kiajk Re: IMPEL-PRACA 03.10.14, 23:42
            impel to dobre miejsce jeśli chodzi o pracę. wszystko zgodnie z zasadami ustalonymi na rozmowie, normalni przełożeni, pieniądze na czas. i spoko atmosfera.
            • Gość: aska Re: IMPEL-PRACA IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.14, 16:31
              pracuję w Impelu już kilka lat, zresztą sporo tutaj takich ludzi, firma jest bardzo przyjazna i daje możliwości rozwoju, nawet mi przez mysl nie przechodzi, zeby szukac nowej pracy :)
              • Gość: Aneta Re: IMPEL-PRACA IP: *.centertel.pl 25.11.14, 14:22
                Mnie koleżanka przekonała zwolniło się miejsce i złożyłam CV miejmy nadzieję że się uda, powrót do pracy po ciąży to nie taka łatwa sprawa tym bardziej że trudno rozstać się z maluszkiem.
                • koralkowa_mi Re: IMPEL-PRACA 28.11.14, 14:49
                  Impel kojarzy się głównie z ochrona, a to jednak ogromna grupa i praca jest w różnych branżach, zresztą cała duża centrala, to juz jest niezłe pole do popisu, ja polecam, przyjazna atmosfera i możliwości rozwoju
                  • Gość: zloty zyga Re: IMPEL-PRACA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.03.15, 20:52
                    Ja podam to na przykladzie konwoji oddzial Warszawa. Co dziwne sa dwie spolki konwojowe firmy impel w Warszawie. Jedna konkretna dbaja o ludzi sa umowy w miare pieniadze jak na taka robote. Ja niestety tafilem dotej drugiej. Co tu duzo pisac stawka marna godzinowa chcesz zarobic to dymaj jak murzyn. Etat po roku wychdzony wyproszony. Ciuchow brak polwa swoich. Kadra masakra kierownik co go wiecznie nicnie interesuje no i jeden z kordynatorów chlopek ze wsi, który myśli że zna sie na robocie jak on sie znalazl na tym stanowisku. Ogolnie syf i burdel. Gorąco nie polecam. Omijajcie szerokim łukiem. Impel Cash Soutions. Po przejeciu brinksa polowa z brinjsa uciekla zszokowana heh.
                    • agso2 Re: IMPEL-PRACA 29.05.15, 10:39
                      Firma impel wygrała przetarg na ochronę instytucji państwowej w Bydgoszczy i proponuje wykwalifikowanym pracownikom ochrony marną stawkę godzinową 6 zł. Również nie polecam, ludzie nie dajcie się wykorzystywać jak nikt na takie warunki nie przystanie będą musieli podnieść stawki.
                      • Gość: hhhg Re: IMPEL-PRACA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.15, 15:30
                        w Amazonie płacą 14 PLN za godzine i praca 4 razy w tygodniu..
                    • rozane34 Re: IMPEL-PRACA 04.01.16, 20:19
                      Chciałbym złagodzić ton tego komentarza i poprzeć swoim doświadczeniem pozytywną opinię o Impelu, wcale nie jest tak dramatycznie, trzeba jednak mieć determinację i chęć do pracy.
    • Gość: gość22 Re: IMPEL-PRACA IP: *.109.166.45.dolnet.pl 16.10.15, 22:49
      Jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyjną do Impel Cleaning we Wrocławiu do biura jako asystent działu handlowego... Podpowiedzcie - jaka atmosfera, jak płacą, jakie godziny pracy? czy gra w ogóle warta świeczki czy sobie odpuścić?
      • rozane34 Re: IMPEL-PRACA 11.12.15, 08:25
        Zawsze jest szansa kiedy podchodzi sie do propozycji poważnie. Jeżeli jest praca w Impelu to trzeba się z nią zmierzyć. Z mojego bliskiego podwórka, bo jestem w Impelu od blisko roku warto było.
    • rozane34 Re: IMPEL-PRACA 13.12.15, 18:20
      Jak na każde spotkanie w sprawie pracy obowiązuje drescod, skromny i przyzwoity wygląd, to pierwsze wrażenie się liczy, spokój i opanowanie, merytoryczność, mówimy tylko gdy jesteśmy pytani bez zbędnej paplaniny. Precyzujemy oczekiwania finansowe bez zbędnej skromności.Impel daje szansę dla dobrze przygotowanych zawodowo, dyspozycyjnych i chętnych. Jestem już kilka miesięcy w tej firmie i jak dotąd chwalę sobie.
    • rozane34 Re: IMPEL-PRACA 07.01.16, 10:27
      Warto spróbować w Impelu, niezależnie od finału takie doświadczenie zawsze jest opłacalne. Jeżeli ktoś ma kwalifikacje w zakresie starań o pracę to powinno się wszystko zakończyć pozytywnie. Moje wrażenia z pierwszej rozmowy na TAK.
    • rozane34 Re: IMPEL-PRACA 09.02.16, 17:24
      To rutynowe postępowanie. Ktoś ma przydzielony taki obszar działanie. Stawienie się na rozmowę nie jest jeszcze decyzją dwu stron. Ale pamiętam swoje spotkanie zanim zacząłem pracę w Impelu. Było profesjonalnie i pozytywnie. Pracę wziąłem.
    • rozane34 Re: IMPEL-PRACA 11.02.16, 22:20
      Warunki pracy w Impelu są przyzwoite. Warto określić swoje oczekiwania finansowe, najlepiej w jakimś przedziale, lepiej więcej żeby było z czego zejść w ewentualnych negocjacjach. Chętni są do pracy, tylko nie zawsze spełniają kryteria weryfikujące umiejętności.
    • rozane34 Re: IMPEL-PRACA 21.02.16, 18:43
      Jak do każdego spotkania trzeba się sumiennie przygotować. Wyłożyć swoje atuty, określić oczekiwania bez fałszywej skromności, lepiej nie przesadzać z koloryzowaniem. Impel to firma w większości usługowa więc warto być dobrze usposobionym do ludzi. To pomaga.
    • kamjarosz Re: IMPEL-PRACA 05.03.17, 21:11
      ja pracę w impelu sobie chwalę. kasa jest zawsze na czas, przyjemna atmosfera w pracy i możliwość awansów jest bardzo motywująca :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka