msierak 09.01.11, 18:51 Mądrze gada, lać mu wódki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JohnnyD Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.11, 19:48 > Mądrze gada, lać mu wódki! Właśnie dlatego mamy w kraju tak jak mamy - jak ktoś mądrze gada od razu lejemy mu wódkę i musi potem na kacu wprowadzać swoje mądre pomysły w życie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.11, 20:34 Problemem PKP jest to że nadal jest to firma państwowa czyli cierpi na wszystkie choroby państwowych firm: - Upolitycznienie objawiające się obsadzaniem kluczowych stanowisk nie przez znających się na brażny ekspertówi i managerów tylko biernych, miernych ale wiernych kolesi a aktualnie rządzącej partii - typowy dla państwowych firm gigantyczny przerost zatrudnienia który powoduje że pieniądze zamiast na inwestycje w tabor i infrakstrukture ida na pensje dla zbędnych pracowników wszystkich szczebli Niestety zaden rząd nic z tym nie zrobi bo sprywatyzowanie PKP to utrata stanowisk dla zasłużonych kolesi a redukcja zatrudnienia to utrata głosów w kolejnych wyborach dlatego PKP czeka taki sam los jak stocznie czyli bankructwo. Ciekawe jest to ze w Niemcy którzy maja dużo lepsze i do tego darmowe autostrady, dużo lepsze samochody zdecydowanie częściej korzystają z kolei niż Polacy i w Niemczech DB przynosi dochody i to spore a w Polsce PKP od lat tylko straty i straty. Za kilka lat na polskie tory wyjedzie Deutshe Bahn i nagle okaże się ze kolej może być czysta szybka i w miare punkutalna a do tego DOCHODOWA jako pasazer nie moge sie juz takiej kolei doczekac ale jako Polak jestem smutny ze zarabiac na tym beda Niemcy a nie Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b IP: *.54.17.101.static.telsat.wroc.pl 10.01.11, 08:36 Oj, bledny poglad z ta panstwowoscia PKP... Prywatyzacja lub sprzedaz firmy nie jest lekarstwem na wszystko. Lekarstwem jest zfrowy rozsadek. A tego, nomen omen, jak na lekarstwo ;) Za przyklad przytocze TP S.A. - byla firma panstwowa - dzialo sie zle. Teraz jest Spolka Akcyjna, w ktorej France Telecom trzyma 49% akcji. I co? Czy z firma (a co wazniejsze - z jakoscia swiadczonych przez nia uslug) jest lepiej? Nie sadze. Klaus! Jak w wiekszosci przypadkow tak i tym razem popelniles artykul ciekawy, nieco kontrowersyjny a przede wszystkim pokazujacy alternatywny kierunek myslenia. Dzieki! Przeczytalem go z przyjemnoscia! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelem Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za bra... 09.01.11, 20:47 A dlaczego nie karać za spóźnienia. Kupując bilet z A do B PKP (lub jakaś tam inna spółka) zawiera ze mną umowę, że za tyle i tyle zł w ciągu X godzin dowiezie mnie do docelowej miejscowości. A jeśli podróż trwa X+10 godzin to znaczy, że Przewoźnik nie dotrzymał umowy. W takim razie od razu proponuję, aby PKP podawało, przed zakupem biletu, że podróż będzie trwała X+10 godzin to wtedy poważnie się zastanowię nad zakupem biletu. Zabiegany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychownik Bo prof. Bałwan to tylko do Warszawki gania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 22:18 Problemy prof. Bałwana nie są naszymi problemami. A opisana sprawa dotyczy wyłącznie zimy. Przyjdzie wiosna i problem sam się rozwiąże. Bałwan spłynie z wodą... Tradycyjnie jedna gwiazdka, profesorze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b 10.01.11, 00:24 No tak nie do końca mądrze. Paliwo kosztuje mnie nieco więcej niż bilet kolejowy. Jadąc autem w dwie osoby wydaję więc znacznie mniej jadąc samochodem niż pociągiem. Dodając do tego koszta amortyzacji, przyjmijmy drugie tyle, już jadąc w trzy osoby mam znowu znacząco taniej niż przy jeździe koleją. Liczenie kosztów ubezpieczenia jest głupotą, bo ubezpieczenie i tak trzeba płacić, jak się auto ma - niezależnie od tego, czy stoi pod dworcem, w domu, czy nim jedziemy. Dodatkowo jadąc autem możemy wyjechać wtedy, kiedy nam wygodnie, zatrzymać się wtedy, kiedy jesteśmy zmęczeni, a w przypadku przymusowego postoju (korek na drodze) nie jesteśmy uwięzieni - możemy zawrócić i spróbować poszukać drogi alternatywnej. Ja wiem, że p. Bachmanowi się wydaje że wszyscy są głupi, a tylko on jest mądry, ale niestety tak nie jest. Podróże samochodem mają więcej zalet nawet tam, gdzie kolej działa znacznie lepiej niż w Polsce - w Niemczech, we Francji, w Anglii - wszedzie tam można zobaczyć mnóstwo samochodów na autostradach. Oczywiscie dużo lepiej byłoby podróżować koleją gdyby kolej była wygodna i tania, ale niestety w większości przypadków nie spełnia albo jednego z tych warunków, albo obu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b IP: 87.105.187.* 10.01.11, 09:35 Dokładnie. PKP ma nie tylko te wszystkie wady, o których wszyscy wiedza, ale są dość drogie. Opłacaja się dla samotnej osoby. Bilet Wrocław-Warszawa Inter-City kosztuje wymienione 250-350 zl (TLK połowę) za osobe. To teraz policzmy dla 4 osobowej rodziny: 350*(1+1+0.5+0.5) = 1050 (TLK - 525). A samochód: 340 km, 8 l/100km, 1l=5zł daje 274.4. Uwzględniając amortyzację (bo nie ubezpieczenie - to płaci sie za cały rok nawet gdy samochód nie jeżdzi) dostajemy ok 400-500 zl. Czyli taniej niż TLK a bez smrodu toalet, kolejek i spóźnienia. Dlatego ludzie wola zdezelowany 15 letni samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
ropniak1 Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b 10.01.11, 10:34 Bilet z Wrocławia do Warszawy ic w jedną stronę kosztuje 119 zł (druga klasa sześć osób w przedziale) za tę cenę 1 osoba w żadnym wypadku nie dojedzie samochodem do Warszawy. :)A rodzinne wycieczki raczej nie mają miejsca konkretnie do Warszawy. A i zima nie jest usprawiedliwieniem spóźnień. Jeżdzę do Warszawy średnio dwa razy w miesiącu i nie pamiętam, żeby pociag nie przyjechał do Stolicy spóźniony o około 20 min. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b 10.01.11, 11:37 Bzdura. Mój samochód na trasie Wrocław - Warszawa spala 18l. paliwa. Nawet licząc po 5 zł/litr wychodzi taniej i o wiele wygodniej niż PKP. A jak jadę ze znajomymi, to oferta PKP czyli II klasa i śmierdzący wagon zupełnie przegrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 12:11 Twoje auto pali na trasie 5,14 l/100 km na trasie Wrocław - Warszawa? Nie uwierzyłem :D wymień sobie wskaźnik zużycia paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Karać PKP trzeba nie za spóźnienia, lecz za b 10.01.11, 12:16 No, tak właśnie pali. 5-7 l/100 km (7 to po mieście). Nie muszę niczego wymieniać, tyle pali odkąd je mam. Berlingo diesel 1.8. Ile zużywa na trasie Wrocław - Warszawa wiem dobrze, bo często jeżdżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Kolej = PKP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 02:26 A dlaczego pan Bachmann nie wspomniał nawet słowem o Przewozach Regionalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Kolej = PKP? 10.01.11, 07:11 Pan Bachmann nie ma niestety racji. To nie ludzie zrezygnowali na początku lat 90-tych z PKP, ale kolej zaczęła zamykać na potęgę lokalne linie, na głównych znacznie zaś ograniczyła kursy. Sytuacja ta zmusiła wielu mieszkańców naszego regionu do szukania alternatywnych form komunikacji. Specjalnie trzymam do dziś rejonowy (dolnośląski) rozkład jazdy z sezonu 1989/90 i jest on tak samo obszerny jak obecny rozkład sieciowy, czyli ogólnopolski. Wtedy jeszcze można było dostać się pociągiem do takich miejscowości jak Przeworno, Wiązów, Złoty Stok, Bolków, Prochowice, Leśna, Stronie Śląskie, Jugowice, Ciepłowody, Świerzawa, Karpacz, Świeradów Zdrój etc. Całości tego dramatu dopełniła agonia PKS-u, który do wielu wsi na Dolnym Śląsku obecnie w ogóle nie dojeżdża. Największym zaś skandalem i symptomatycznym znakiem czasów było zamknięcie wrocławskiego Dworca Świebodzkiego oraz zamienienie go w pchli targ rodem ze średniowiecza. Tak właśnie wygląda w Polsce kapitalizm, czyli zamyka się drugi co do ważności dworzec kolejowy we Wrocławiu i robi się z niego targowisko jak Bangkoku albo Hanoi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doombringer Re: Kolej = PKP? IP: *.132.dream.net.pl 10.01.11, 08:32 Ja natomiast muszę sie po części zgodzić z autorem artykułu. Powinno się karać PKP za warunki przewozu a nie spóxnienia. Tak na prawdę jesli posłuchamy wiadomości jakie były podawane podczas zimy to wyjdzie na to, że spóźnienia sprawnych składów sa tak samo częste jak pociagów w innych krajach. Inna rzecz to spóźnienia z powodu awarii składu a inna rzecz to tak zwane warunki niezależne od przewoźnika. Skoro narzekamy, że trakcja oblodzona i sie zrywa, że torypękają z zimna, że są zaspy na torach i nikt tego w rozsądnym czasie na sprzata to spójrzmy na drogi. Idzie zima i tylko po najgłowniejszych trasach można przejechać bez problemu ale też nie od razu. musi minąć czas zanim pojawią zię jednostki odźnieżające i zanim zacznie działać środek odśnieżający. A co z podrzędnymi drogami? Dziś jest ok +6 stopni. Droga którą wracam do domu (wojewódzka) nie dość że dziurawa to nie odśnieżona i w niektórych miejscach do tej pory zalega lód z dziurami. Jedzie sie gorzej niż po tej samej drodze po dziurawym asfalcie. A teraz odpowiedx na zarzuty autora. Ludzie jeżdżą samochodami mimo wysokich kosztów przejadu bo przynajmniej mają ciepło, sucho, szybko kiedy mozna i w razie czego można się zatrzymać na ile się chce w miejscu gdzie można odpocząć i przyzwoicie załatwić swoje potrzeby bez zmartwienia, że wszyscy naokoło usłyszą, ze mamy chwilowy rozstrój żołądka połączony ze wzdęciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik Re: Kolej = PKP? IP: 46.112.71.* 10.01.11, 09:57 Zastanawiam się - fantazjując - czy możliwe byłoby utrzymywanie ruchu na liniach które wymieniłeś w obecnych czasach? Czy gdyby lokalne linie dolnośląskie zaproponowałyby w miarę atrakcyjny takt połączeń to miałyby klientów? Gdyby częstotliwość połączeń dostosowana została do rzeczywistych potrzeb mieszkańców dojeżdżających do pracy, szkół, sklepów, a w weekendy do potrzeb turystów, gdyby czas przejazdu był możliwe szybki, a odstępy pomiędzy przejazdami powiedzmy co godzinne - to czy linie te miałyby sens istnieć i konkurować z transportem indywidualnym? Rozważanie czysto teoretyczne, ponieważ odbudowa tego co od lat 90 zostało zaniedbane wymaga ogromnych obecnie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Kolej = PKP? IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 10:14 Bez gigantycznych nakładów w infrastrukturę oraz tabor - zapewne, niestety, nie. A uruchamianie pociągów wlekących się 20 km/h dla garstki pasażerów nie ma sensu ekonomicznego. 2 lata temu reaktywowano połączenia do Jerzmanic Zdrój k./Złotoryi. Woziły muchy i zostały ponownie zlikwidowane... Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Kolej = PKP? 10.01.11, 10:30 Teraz faktycznie ciężko ustalić, gdzie przydałoby się wznowić połączenia kolejowe, choć linię do Trzebnicy reaktywowano pod 20 latach, a linia ze Szklarskiej Poręby do Harrachova nie była obsługiwana przez ruch pasażerski od czasów wojny i obie mają całkiem niezłe powodzenie. Szykuje się również powrót po 10 latach przejazdów z Wrocławia przez Sobótkę do Świdnicy, a nawet dalej przez Jugowice do Jedliny Zdrój. Nikt sobie też nie wyobrażał, że będą prowadzone rozmowy na temat połączenia Kłodzka z Wałbrzychem przez Tłumaczów i Broumov... Zawsze mnie ciekawiło, dlaczego u nas po upadku komuny koleje nagle zaczęły się zwijać i obecnie doszły praktycznie do ściany, a w Czechach do dziś każdy zakątek jest skomunikowany z resztą kraju, dworce lśnią i witają restauracjami, a między największymi miastami mknie Pendolino... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Kolej = PKP? IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 11:15 No ba... Też nie mogę pojąć, dlaczego w Polsce budynki dworcowe muszą wyglądać jak po zamachu bombowym, a zarządca w ogóle nie interesuje się swoim mieniem. BTW, Harrachov miałby się jeszcze lepiej, gdyby z Jeleniej do Szklarskiej szynobus jechał 30 minut szybciej... Miałem okazję przejechać się z Żeleznej Rudy w Czechach do Plattling w Bawarii, linia kręta w górzystym terenie. I proszę, ponad 70 km pociąg pokonuje w ok. 1h10'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czechofil Re: Kolej = PKP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 14:37 Wiesz Antoni, w Czechach to ja najbardziej lubię czeskie piwo. Kiedyś zresztą o tym napisałem i popatrz, jak mnie wyzwali i zgnoili forumowicze: forum.gazeta.pl/forum/w,72,110503039.html Normalnie skopali mnie jak psa, nazywając tumanem, cepem, gnojkiem, psychicznie chorym, cepoświrem, a ostatnio nawet pedofilem i nekrofilem! Właściwie to wszystko prawda: inteligencją nigdy nie grzeszyłem, od dziecka mam też problemy z psychiką, ale żeby tak publicznie to wypominać? Prosiłbym o parę słów pocieszenia, bo z wszystkich moich przyjaciół to teraz pozostali mi już jedynie mama, kocur Chichot z podwórka i jajko-niespodzianka. Napisz, czy na prawdę powinienem wybrać się do psychiatry, bo teraz to już powaznie zaczynam się zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Kolej = PKP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 16:33 Wyzwali cię i zgnoili, bo bzdury piszesz, czechofilu, nie po raz pierwszy zresztą. Pociągi do Harrachova mają niezłą frekwencję może w wakacje czy w święta (i to też przeważnie tylko wtedy, gdy jest ładna pogoda), ale na co dzień liczbę pasażerów w tych szynobusach można policzyć na palcach jednej ręki. W pociągach do Trzebnicy (nota bene jadących dwa razy dłużej niż busy, i to też tylko pod warunkiem, że szynobus nie jest odwołany lub opóźniony, co zdarza się bardzo często) jeździ poza godzinami szczytu średnio kilkanaście osób. Jak dla ciebie to świadczy o powodzeniu linii, to gratuluję umiejętności kalkulacji ekonomicznej. Reaktywacje połączeń ze Świdnicy do Jedliny, czy do Tłumaczowa zdecydowanie można włożyć między bajki (głównie te tworzone przez polityków) - każdy rachunek ekonomiczny będzie bezlitosny dla linii kolejowych, na trasie których leżą same wioski. Czesi też likwidują u siebie linie kolejowe (słynny ostatni pogrom kolejowy w Czechach, czyli plany czeskiego ministerstwa zakładające likwidację sporego procentu lokalnych linii kolejowych), co świadczy tylko o tym, że także tam rachunek ekonomiczny zaczyna przeważać nad ideą. Pendolino z kolei należy do najczęściej krytykowanych przez Czechów składów (głównie z powodu awaryjności), więc nie wiem, czy należy im go zazdrościć (zwłaszcza że prędkość tych pociągów nie różni się znacząco od prędkości najszybszych polskich pociągów). Jak więc widać, słabo znasz Czechy czechofilu, pomimo swojego nicka. Bzdury też napisałeś zarówno porównując objętość rejonowego rozkładu jazdy 1989/90 z sieciowym (radzę nie porównywać grubości, na którą wpływa rodzaj papieru, tylko liczbę stron), jak i wymieniając miejscowości dostępne pociągami. Linie kolejowe do wielu z wymienionych przez ciebie miejscowości zamknięto dla ruchu pasażerskiego już w latach 70. XX w. Zamknięcie Dworca Świebodzkiego było natomiast nie "skandalem i symptomatycznym znakiem czasów", jak piszesz, ale wynikało głównie z faktu, że dworzec ten nie był połączony bezpośrednimi pociągami z dworcem głównym, co stwarzało bardzo duże problemy przesiadkowe dla podróżnych. Jak więc widać, rozpowszechniasz kompletne bzdury na tym forum, tak więc diagnoza wielu osób na twój temat jest całkowicie uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: ty troll jesteś, a nie turysta... 10.01.11, 20:28 Z reguły trollom nie odpowiadam, a chamom to już szczególnie, ale łżesz na tyle bezczelnie, że muszę zareagować. Masz może jakieś dane na temat frekwencji na wymienionych przeze mnie trasach? I jakież to ja podałem miejscowości, do których kolej nie dociera od 70-tych lat XX w.? Czekam też na jakiś link na temat zamykania linii kolejowych w Czechach (wiem, że to ma miejsce, ale nazywanie tego pogromem jest abberacją umysłową). Poza tym dalej uważam, że zamknięcie Dworca Świebodzkiego było skandalem, a powód który podałeś jest tak banalny, że tylko to potwierdza. Powiedz mi również, skoro zamknięcie tego dworca było według ciebie rozsądne, to dlaczego teraz planuje się jego reaktywację? Co się zmieniło przez te parę lat? I jeszcze na koniec jedno. Obrażać mnie możesz, już się do tego na tym forum przyzwyczaiłem, ale nad bezczelnymi kłamstwami tak łatwo do porządku nie przejdę... EOT z moje strony. Nie wciągniesz mnie w swój chory świat skrzywionego psychicznie trolla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: ty troll jesteś, a nie turysta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 21:26 Ależ skrzywionym psychicznie trollem to jesteś tu ty - sam siebie takiego robisz swoimi postami. Ja, choćbym nie wiem, jak się starał, nie zrobiłbym tego tak doskonale, jak ty. Wytknąłem błędy w twoim komentarzu, a ty od razu zaczynasz mnie obrażać, rzucać inwektywami, wyzywać od trolli itd. I zero argumentów. A na końcu z płaczem konkludujesz, że to ciebie ktoś tu obraża (sic!). Typowa rozmowa w stylu lalusia-czechofila, która po raz kolejny świadczy, że jest prawdą wszystko to, co inni piszą na twój temat. Nie jest tu ważne, co ty uważasz, co ci się wydaje, co według ciebie jest rozsądne - liczą się fakty. A to, co piszesz, dzieli od nich co najmniej tyle, co Wrocław od Nowego Jorku. Idź lepiej do tego psychiatry czechofilu - im szybciej to zrobisz, tym lepiej. Lepiej dla nas, bo tobie nic już chyba nie jest w stanie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 21:39 czechofil to przyglup ktory trolluje na roznych forach! co wy sie przejmujecie tym trollem? chlopak mial nieszczesliwe dziecinstwo i teraz wyladowuje sie w internecie bo tylko intenet mu pozostal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 21:45 Zapomniałam tylko dodać, czy mógłbys odnieść się turysto do zarzutów czechofila? Bo inaczej w moich oczach też zostaniesz trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 22:22 Mam to gdzieś co o mnie sądzisz, a do zarzutów czechofila się nie odniosę, bo mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 22:27 Z trollem po prostu się nie dyskutuje. Nie dziwię się, że czechofila nikt nie nauczył netykiety, dziwię się jednak, że ty jej nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 22:30 BRAVO turysta! A jak czechofil-pedofil będzie się jeszcze stawiał - to z buta mu w ten jego psychiczny czajnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 22:34 Widzę, że jesteście jednak większymi psycholami niż czechofil. Nie spodziewałam się po tobie takiego chamstwa turysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 22:58 Przeczytałam, tym razem dokładnie, komentarze czechofila i jednak muszę zmienić zdanie. Takiego psychola jak czechofil jeszcze niespotkałam na forum. Czechofilu - najwyzszy czas podjąć specjalistyczne leczenie, choc jak słusznie zauważył turysta, na pozytywny skutek już chyba za poźno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 23:00 Widzisz Izo? Na drugi raz najpierw czytaj, a później pisz. Turysta miał rację - z trollami się nie dyskutuje. Z trollami-psycholami-czechofilami - tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 23:04 Przepraszam ze was obrazilam, ale tak to jest jak sie nie czyta dyskusji w calosci. Czechofil znowu nasmiecil na forum i stad zamieszanie. Jeszcze raz przepraszam za pomylke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 06:55 Ale zaraz, zaraz! Skoro z trollami się nie dyskutuje, to dlaczego turysto odpowiedziałeś na pierwsze posty czechofila? Coś tu kręcisz bratku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 15:05 Ty chyba jesteś trollem-czechofilem (tym razem niezalogowanym), bo ja nie napisałam postu powyżej. Cenię Turystę za wiedzę i rozsądek i nigdy nie napisałabym czegoś takiego. Ładnie tak podszywać się pod innych, czechofilu? Brakuje ci już inwencji w szukaniu nicków i musisz tak bezczelnie podszywać się, nawet pod kobiety? Wybierz się lepiej do tego psychiatry, bo z tobą coraz gorzej. Jesteś żałosnym nieudacznikiem, bękartem, który przegrał własne życie, a swoje frustracje wylewa na forum na niewinnych ludziach. Taka jest prawda, którą ktoś ci w końcu musiał powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 15:37 Tym razem pomyliłaś się Izo. To ja podszyłem się pod ciebie, zresztą nie pierwszy raz. Pod czechofila też się podszywałem i nie zamierzam z tym skończyć. Bawi mnie to niesamowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:00 Czechofilu-pedofilu, teraz podszywasz się pode mnie? Wszyscy wiedzą, że jesteś dzieckiem Neostrady. Post z godz. 15:37 nie ja napisałem. I w ten sposób sam pokazałeś, że ty tu jesteś trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Froopel Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:03 Czechofil smierdzący trollu ale z ciebie zakuta pala ! wez sie jebnij w swoj durny czerep bo inaczej ktos inny to zrobi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:04 A ty kim jesteś pokurczu? Przecież widać, że też jesteś podłączony przez T.P.S.A. Przyganiał kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:07 Muszę znów zmienić zdanie o tobie turysto. Nie masz żadnych dowodów na to, że to czechofil się pod ciebie podszywa. Dlaczego się nie zalogujesz, wtedy nikt nie skopiuje twojego nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:08 Zamknij mordę dziwko, bo cię wydam na żer czechofilowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:11 "Dziwka" to oczywiście czechofil-cepoświr podszywający się pod inne osoby. Tak jak uliczna k...wa, nie ma za grosz honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:09 Post z godz. 16.07 oczywiście nie jest mojego autorstwa. Czechofil - spadaj stąd, trollu zawszony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:10 Już ci pisałem, że to ja podszywam się pod czechofila. Pod resztę neostradowców również. Tylko pedofile się logują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:15 Czechofil się loguje, więc nie da się podszywać pod niego. Za to da się robić na odwrót. Tak robi czechofil, ktory często nie loguje się i podszywa po innych, m.in. turystę i izę. CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:07 Powyższe oczywiście odnosiło się do czechofila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:12 "Pokurcz" to oczywiście pedał czechofil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:06 Wiesz Turysto, ja doskonale wiem, że to czechofil. Ktoś musiał go bardzo skrzywdzić w dzieciństwie bo jest żałosnym człowiekiem. Szkoda, że nie widzi, że to on coraz bardziej się pogrąża, a ten wątek jak najgorzej o nim świadczący na zawsze pozostanie w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:30 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:30 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:31 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:31 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:31 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:32 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:32 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:32 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:32 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:33 CZECHOFIL TO SKRZYPIĄCY PEDAŁ!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:45 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:46 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:46 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:46 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:47 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:47 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:47 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:47 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:47 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:48 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:48 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aristo Re: o trollu czechofilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:48 CZECHOFIL JEST NAJWIĘKSZYM TROLLEM INTERNETOWYM NA FORUM "WROCŁAW" PORTALU GAZETA.PL !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Kolej = PKP? IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 10.01.11, 14:31 Warto też porównać rozkład jazdy komunikacji miejskiej we Wrocławiu z 1989 r. i obecnie, też można dojść do ciekawych wniosków... Ale to już taki offtop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sudansiępodzieli Klaus nielubi polskich kotów IP: 199.48.147.* 10.01.11, 10:46 patrz.pl/filmy/klausb Odpowiedz Link Zgłoś