adam-1959 Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? 22.01.11, 22:10 Profesor mi bardzo zaimponował. Odpowiedz Link Zgłoś
tototutaj Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda 22.01.11, 22:32 > Profesor mi bardzo zaimponował. Bo komuś, kto przestrzega konwencji zaimponować ci jest trudniej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.11, 23:56 Bo komuś, kto przestrzega konwencji zaimponować ci jest trudniej? ;) Taaa... Tobie na pewno by zaimponował, gdyby walnął sobie kolejny przesłodzony kicz bez smaku i bez wyrazu. Profesor wykazał się przynajmniej dobrym gustem artystycznym (abstrahując od jego pozostałych dokonań naukowych i organizacyjnych), co nie jest częste wśród naukowców. To też zasługuje na szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
everybody Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? 23.01.11, 03:11 a do filharmonii chadza w szortach ot taki wariatuncio niech inni widza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.11, 10:07 Dla mnie najważniejsze jest to, że w sali senatu zawiśnie wreszcie jakiś dobry obraz. Dobrze namalowany i z jakimś przesłaniem, co nie zawsze da się połączyć. Dyskusję na ten temat uważam jednak za zastępczą. Z powyższych wypowiedzi nietrudno wysnuć wniosek, że nie o portret tu chodzi ani nie o Pacholskiego. Chodzi o Uniwersytet, o jego obecne funkcjonowanie, o stosunek do tradycji, miejsce w tym mieście, akademickie wartości i obyczaje. Oczywiście - najłatwiej powiedzieć, że forum to agora frustratów, ale to niczego nie załatwia. Ciekaw jestem dlaczego przywiązujecie wagę do tradycji. Jakich? Co chcecie kontynuować? Co odrzucić? Dobrze wam na ty Uniwersytecie czy źle? Chcecie by zostało jak jest jest i jak było czy pragnęlibyście coś albo kogoś zmienić? Macie tysiąc istotnych problemów, a wy o portrecie! Dzięki Leszku, że sprowokowałeś przynajmniej debatę zastępczą. Jak Cię znam, to chyba rzeczywiście chodziło Ci o to, żeby przez chwilę pomyśleli o Uczelni i o sobie. Udało się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądac? IP: 120.153.199.* 23.01.11, 05:30 Amadesus 2010 to typowy polski pseudo-naukowiec, jakich sporo np. na forum Doktorat-Nauka-Uczelnia. Potomek PRLowskiego akademickiego dygnitarza, typowy produkt wsobnej chodowli pseudo-uczonych (od studenta do rektora na jednym i tym samym wydziale tego samego uniwersytetu), zwolennik habilitacji, nostryfikacji i belwederskiej 'profesoryzacji'... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 05:49 Lesiu odwal sie od moejgo forum, dobrze? bo beadziemy bic po lapkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 06:27 musze powiedziec, ze mi sie bardzo nie podoba. rozumiem oburzonych, rektor to pewien majestat, dla mnie ten obraz nie pokazuje rektora jako jednego z profesorow. szumnie bym nie powiedzial: primus inter pares, poki nie zalozy toge. bardzo mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutron Uczelnia powinien zarzadzac prezydent/fachowiec... IP: *.hsd1.ms.comcast.net 23.01.11, 17:27 Habilitacje, dyplomy, parady i gronostaje... pompa i nadetosc. Polskie uczelnie wyzsze wciaz tkwia mentalnie (i pod wzgledem prawnym) gleboko w okolicy XIX wieku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Uczelnia powinien zarzadzac prezydent/fachowi IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 18:06 zdecydowanie protestuje!!! bardzo mi sie nie bardzo podoba ten pomysl, rektor to pewien majestat i szacunek dla tego maejstatu. dla mnie ten obraz nie pokazuje rektora tylko robola! jako profesor zatrudniony na zagarnicznej uczelni mam na swoim koncie kilka ksiazek, granty liczone w milionach euro i uwazam ze ten obraz to wyjatkowy skandal! cala swoja powaga profesorska protestuje! jako reperzentat mojego srodowiska wzywam wladze uczelni do zaprzestania ralizacji tego pomyslu! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawybukanier Re: Uczelnia powinien zarzadzac prezydent/fachowi 23.01.11, 19:56 Gość portalu: dala.tata napisał(a): > zdecydowanie protestuje!!! bardzo mi sie nie bardzo podoba ten pomysl, rektor t > o pewien majestat i szacunek dla tego maejstatu. dla mnie ten obraz nie pokazuj > e rektora tylko robola! jako profesor zatrudniony na zagarnicznej uczelni mam n > a swoim koncie kilka ksiazek, granty liczone w milionach euro i uwazam ze ten o > braz to wyjatkowy skandal! cala swoja powaga profesorska protestuje! jako reper > zentat mojego srodowiska wzywam wladze uczelni do zaprzestania ralizacji tego p > omyslu! > RACJA. Ma być dostojny jeśli szanuje siebie i chce by szanowali Go inni, a pzede wszystkim studenci! Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Dobrze, że się w wyrku na kacu nie namalował 23.01.11, 20:36 albo na rektorowej Pacholskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Dobrze, że się w wyrku na kacu nie namalował IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 21:30 hehe. spoko. obraz nalezy ukarac. artysta tez powinien stanac w kacie za drzwiami. i rektorowa Pacholska tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaguya1982 Re: Dobrze, że się w wyrku na kacu nie namalował IP: *.wroclaw.mm.pl 23.01.11, 21:59 Wiesz co, Dala? Zaglądam czasem na forum "Doktorat - nauka - uczelnia" i wydawało mi się, że jesteś poważniejszą osobą. A z tego, co tu czytam, widzę, że jesteś, za przeproszeniem, śmieć a nie żaden profesor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Dobrze, że się w wyrku na kacu nie namalował IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 23:16 dziekuje za dobre slowo, do rady sie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Dobrze, że się w wyrku na kacu nie namalował IP: *.opera-mini.net 26.01.11, 21:00 Przepraszam, pomylilem sie. Dopiero teraz spostrzglem ze pomylilem odpowiedzi. Powyzsze moja odpowiedz byla przeznaczona dla innej osoby. Jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Dobrze, że się w wyrku na kacu nie namalował! IP: *.dsl.telepac.pt 26.01.11, 01:40 Pacholski także powinien stanąć w kacie za drzwiami a brak szacunku dla habilitowanej powagi rektorsko-profesorskiej! ---------------------------------------- Doktorat - nauka - uczelniaForum dla doktorantów, doktorów, a nawet dla profesorow! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawybukanier Re: Uczelnia powinien zarzadzac prezydent/fachowi 23.01.11, 19:54 Gość portalu: neutron napisał(a): > Habilitacje, dyplomy, parady i gronostaje... pompa i nadetosc. > Polskie uczelnie wyzsze wciaz tkwia mentalnie (i pod wzgledem > prawnym) gleboko w okolicy XIX wieku!!! TAK? To Ty też tak oceniasz liczące się wśród najlepszych uczelni na świecie Uniwersytety Angielski? Tam też Profesorowie w czasie uroczystości mają kolorowe togi, studenci ubrani są w togi i birety, w ogole podtrzymuje się tradycję. Jesteś beznadzirejnie byle jaki. Co mówi się o ludziach (Państwch) nie dbających o swoją historię i tradyucję? No co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Uczelnia powinien zarzadzac prezydent/fachowi IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 23.01.11, 20:57 Mnie "tradycja" akademicka bardziej smieszy. A tradycja jest tez tylko wytworem pewnych okolicznosci, a zadna swietoscia. Pacholski nikogo nie obraza, chce byc przedstawionym tak, jak prowadzil uczelnie za kadencji i chwala mu za to. Na polskich uczelniach jest i tak za duzo gledzenia, akademi, wreczania nagrod, jubileuszy, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: Uczelnia powinien zarzadzac prezydent/fachowi IP: 173.233.215.* 24.01.11, 18:36 "Tam też Profesorowie w czasie uroczystości mają kolorowe togi, studenci ubrani są w togi i birety" ... i na tym pompatycznosc w wydaniu brytyjskim sie konczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Uczelnia powinien zarzadzac prezydent/fachowi IP: *.dsl.telepac.pt 26.01.11, 01:35 Habilitacje, dyplomy, parady i gronostaje odrożniają prawdziwych profesorów od fałszywych (tych bez habilitacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać IP: *.dsl.telepac.pt 26.01.11, 01:33 Uwaga na fałszywego dalatatę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 26.01.11, 21:02 Fałszywego dala.tatę poznacie po braku habilitacji. To tak jeszcze celem wyjasnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 00:19 Hej naukowcy, qa cicho. Pisze sie "hodowla". Najpierw słownik, później dyskusje o uniwersytecie. Odpowiedz Link Zgłoś
spoxilinia Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? 23.01.11, 09:28 Artystycznie obraz jest dobry! rzeczywiście trochę przywodzi na myśl socrealistyczne wizje... Ale żeby takie coś wisiało w sali senatu pośród "tradycyjnych" portretów...? chcąc nie chcąc jeśli tak się stanie, to obraz ten będzie wywoływał raczej poczucie chęci upokorzenia poprzednich rektorów tą nonkonformistyczną nonszalancją wobec tradycji i zasad dobrego smaku. Choć, co podkreślam, obraz z artystycznego punktu widzenia jest fajny... A nie wiem czy był to naprawdę aż tak dobry i reformatorski rektor, żeby mu na to pozwolić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.11, 13:08 Nie sądzę, żeby portret Pacholskiego urągał poprzednim rektorom. Socrealistyczna aluzja zawarta w tym obrazie zasadza się chyba na bardzo racjonalnej i aktualnej sugestii: bycie rektorem to nie celebra, reprezentacja, majestat, berło i gronostaje, ale ciężka praca i wielka odpowiedzialność za tysiące ludzi. W końcu Uniwersytet (obok Politechniki) to drugi co do wielkości (po KGHM) zakład pracy na Dolnym Śląsku i półmiliardowy budżet. Czasy się zmieniły, przepis na rolę rektora też. Może już czas odłożyć togę i "zakasać rękawy" roboczej koszuli (symbolicznie oczywiście, bo język nie zna odpowiedniego sloganu dla głowy). Kochamy tradycję, ale z samej tradycji trudno wyżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawybukanier Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda 23.01.11, 20:11 Gość portalu: jot napisał(a): > Nie sądzę, żeby portret Pacholskiego urągał poprzednim rektorom. Socrealistyczn > a aluzja zawarta w tym obrazie zasadza się chyba na bardzo racjonalnej i aktual > nej sugestii: bycie rektorem to nie celebra, reprezentacja, majestat, berło i g > ronostaje,>>> JEDNO NIE PRZESZKADZA DRUGIEMU>>> ale ciężka praca i wielka odpowiedzialność za tysiące ludzi. W końcu > Uniwersytet (obok Politechniki) to drugi co do wielkości (po KGHM) zakład prac > y na Dolnym Śląsku i półmiliardowy budżet. Czasy się zmieniły, przepis na rolę > rektora też. Może już czas odłożyć togę i "zakasać rękawy" roboczej koszuli (sy > mbolicznie oczywiście, bo język nie zna odpowiedniego sloganu dla głowy). Kocha > my tradycję, ale z samej tradycji trudno wyżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: 82.160.255.* 23.01.11, 10:42 ta cała galeria wygląda jak poczet arcybiskupów, wreszcie normalny człowiek tam zawitał :D A że szok no cóż nie każdy ma fioła na punkcie stanowisk - są tam też zwykli ludzie dla których toga i gronostaje nie są najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
slarwar Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? 23.01.11, 16:44 Wypada ! Dość tego tępego zadęcia. A panu Turko chciałbym przypomnieć, że przed rokiem 1945 kilku profesorów z uniwersytetu (w tym także fizycy) zdobyło nagrodę Nobla . . . Jak to się ma do obecnego stanu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onn Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 17:00 vide prof. T. Sławek, niegdyś rektor UŚ, polecam odnaleźć wywiad, którego udzielił Tygodnikowi Powszechnemu w latach swojego rektorowania... piękny przykład dystansu do siebie i instytucji, ogromny intelekt, fascynująca postać. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Czy redaktorwi naczelnemu GW wypada 23.01.11, 17:05 wyglądać tak jak Michnik ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutron Re: Czy redaktorwi naczelnemu GW wypada ... IP: *.hsd1.ms.comcast.net 23.01.11, 17:29 Czy zas internaucie "pal666" wypada miec choc odrobine rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Nic nie czytalem (w komentarzach) 23.01.11, 18:07 Fajny portret. Mnie się podoba miedzy innymi dlatego ze jest jakby antyteza tego zakorzenionego w naszym kraju przerostu formy nad treścią szczególnie w wrocławskim uniwersyteckim (pol)światku który od miesięcy broni zwykłego złodzieja i oszusta na stanowisku rektora AM. Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Nic nie czytalem (w komentarzach) IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 18:10 zdecydowanie protestuje!!! bardzo mi sie nie bardzo podoba ten pomysl, rektor to pewien majestat i szacunek dla tego maejstatu. dla mnie ten obraz nie pokazuje rektora tylko robola! jako profesor zatrudniony na zagarnicznej uczelni mam na swoim koncie kilka ksiazek, granty liczone w milionach euro i uwazam ze ten obraz to wyjatkowy skandal! cala swoja powaga profesorska protestuje! jako reperzentat mojego srodowiska wzywam wladze uczelni do zaprzestania ralizacji tego pomyslu!! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "jako profesor zatrudniony na zagranicznej uczelni 23.01.11, 18:32 "jako profesor zatrudniony na zagranicznej uczelni mam na swoim koncie kilka książek, granty liczone w milionach euro i uważam, że ten obraz to wyjątkowy skandal! cala swoja powaga profesorska protestuje! jako reprezentant mojego środowiska wzywam władzę uczelni do zaprzestania realizacji tego pomysłu!" Co to ma do rzeczy ? Jak na profesora "zatrudnionego na zagranicznej uczelni" i "mającego na swoim koncie kilka książek, granty liczone w milionach euro" znamienna jest nieumiejętność korzystania z elementarnych funkcji internetu...chociażby tej która dodaje polskie litery ... Odwoływanie się do "powagi profesorka" w takich warunkach mało przekonywujące. Re: Nic nie czytalem (w komentarzach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: "jako profesor zatrudniony na zagranicznej uc IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 21:10 dziekuje za dobre slowo, do rady sie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: "jako profesor zatrudniony na zagranicznej... IP: *.dsl.telepac.pt 26.01.11, 12:32 A wiesz ile waży POwaga profesorska dalataty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: "jako profesor zatrudniony na zagranicznej... IP: *.opera-mini.net 26.01.11, 21:05 Dziekuje Lesiu. Ciesze sie ze przynajmniej ty doceniasz dorobek mojego zycia, bo na mojej uczelni malo kto juz mnie szanuje. Takie wlasnie mamy spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: "jako profesor zatrudniony na zagranicznej... 27.01.11, 14:27 Niemozliwe, aby Ciebie ktos nie szanowal, moj drogi Dalatato, ty inspiracjo mego zywota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: "jako profesor zatrudniony na zagranicznej... IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 16:50 tez tego nie rozumiem Lesiu, w koncu cale zycie charowalem na szacunek. zrobilem habiulitacje, napisalem kilka ksiazek, mam granty liczone w milonach euro... czy to malo? juz nawet na forum "Doktorat - nauka - uczelnia" pojawiaja sie zawistnicy, tak ze czesto musza ciac rowno z trawa az dzownice sraja ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: "jako profesor zatrudniony na zagranicznej... 27.01.11, 17:03 Tylko sobie nie utnij, no wiesz czego, jak bedzies znow ciac po wiadomym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: "jako profesor zatrudniony na zagranicznej... IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:17 Lesiatko ty moje, jak zrobisz habilitacje to tez bedziesz ciol. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? 23.01.11, 18:22 Taki portret moze wisiec w jego domu pprywatnym najlepiej na strych bo do salonu nie bardzo pasuje. Jaki profesor taki portret. Najlepiej zostawic puste miejsce w galerii z uwagi na szacunek dla UCZELNI i poprzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada ... IP: 173.233.215.* 24.01.11, 19:24 "jaki profesor taki portret" Czy "wojtekd38" moze jakos glebiej rozwinac swoja mysl? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Kto hańbi togę: ci co od miesięcy bronią złodzieja 23.01.11, 18:23 oskarżonego o plagiat i będącego za sprawa poparcia środowiska na Akadami Medycznej nadal rektorem Wrocławskiej Akadami Medycznej czy były rektor wrocławskiej uczelni, który w takich warunkach nie widzi w niej nic nobilitującego ? Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
skuba2 Brawo Panie rektorze! 23.01.11, 18:23 Niech wszyscy krytycy się... odpieprzą! Zresztą nawet galeria rektorów najstarszej polskiej uczelni - UJ wcale nie jest do końca konwencjonalna. A ci co lubią celebrę, niech sobie sprawią takie urządzenie jakie mieli jarmarczni fotografowie - strój rektora z tłem i otworem na głowę dla każdego kolejnego delikwenta! Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu u nas na woksfordzie 23.01.11, 18:32 tez takich wieszaja w jadalni, i na przestrzeni 700 lat mozna zauwazyc jak sie moda zmieniala. Nikt z tego powodu nie placze, a jest na co przy kolacji popatrzec, i lunchu tez, nie wspominajac juz o sniadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Jak mu toga tak bardzo zwisa, to po co ją trzyma? 23.01.11, 18:44 Bez niej i dżinsy doszłyby w pełni do wyrazu... W bananowej republice bez dżinsów to faktycznie byłoby faux pas Nareszcie rektor, którego 1000 letnia Polska nie musi się wstydzić. Naciągnijcie dżinsy i Kopernikowi na Rynku Toruńskim... Jak postęp, to postęp, ogłupione barany polskie... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Jak mu toga tak bardzo zwisa, to po co ją trz 23.01.11, 18:48 "Jak postęp, to postęp, ogłupione barany polskie... " Podstep to byl nazwanie Uniwerku BBieruta, na gorliwe zabiegi Jana Kotta. Rektor jaki jest, kazdy widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentak UW Re: Jak mu toga tak bardzo zwisa, to po co ją trz IP: *.wroclaw.mm.pl 23.01.11, 19:30 Na pytanie zadane w artykule odpowiadam- nie wypada stanowczo. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Absolwentko, vreme je nas pregazilo (srb.)... 23.01.11, 20:33 ...("czas nas zadeptał" - po serbsku) Nadchodzą czasy, kiedy pani Rektor będzie musiała zdjąć majtki (nie tylko do malowania) ... Gość portalu: absolwentak UW napisał(a): > Na pytanie zadane w artykule odpowiadam- nie wypada stanowczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geist Re: Absolwentko, vreme je nas pregazilo (srb.)... IP: *.c3-0.hnc-ubr1.chi-hnc.il.cable.rcn.com 23.01.11, 20:55 A mnie się bardzo podoba. Lubię ludzi z dystansem do siebie. Plus punkt za nieszablonowe podejście, choć uważam, że rektor mógł się do portretu ubrać bardziej elegancko (koszule z krótkim rękawem są passe). Nie ma co się bawić w to średniowieczne zadęcie, a dystans do siebie świadczy o inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Wreszcie inteligentny rektor. 1000 lat czekaliśmy. 24.01.11, 11:51 Gość portalu: Geist napisał(a): > A mnie się bardzo podoba. Lubię ludzi z dystansem do siebie. Plus punkt za nies > zablonowe podejście, choć uważam, że rektor mógł się do portretu ubrać bardziej > elegancko (koszule z krótkim rękawem są passe). > > Nie ma co się bawić w to średniowieczne zadęcie, a dystans do siebie świadczy o > inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata posty Lecha Kellera. 23.01.11, 20:01 zwrocono mi uwage ze rowniez w tym watku, tak jak od dluzszego czasu, Lech Keller podszywa sie pode mnie. to moj pierwszy (i ostatni) post w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Poprawka. IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 20:18 mialem oczywiscie na mysli tylko i wylacznie post z dnia 22.01.11, godz. 22:29. wszystkie pozostale posty sa mojego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Jesteś niepoprawny(a), rzucamy się szukać... 23.01.11, 20:40 Gość portalu: dala.tata napisał(a): > mialem oczywiscie na mysli tylko i wylacznie post z dnia 22.01.11, godz. 22:29. > wszystkie pozostale posty sa mojego autorstwa. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Jesteś niepoprawny(a), rzucamy się szukać... IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 21:15 hehe. spoko. obraz nalezy ukarac. artysta tez powinien stanac w kacie za drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: Poprawka. 26.01.11, 01:28 Post z dnia 22.01.11, godz. 22:29 to także post Dalataty, czyli inaczej Lecha Kellera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Poprawka. IP: *.opera-mini.net 26.01.11, 21:08 Lesiu, zlotko ty moje. Ja jestem dala.tata habilitowany, a ty tylko Lesio niechabilitowany. Wiem, ze bardzo chcialbys byc mna, ale dopoki nie zrobisz habilitacji, bdziesz tylko Lesiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: Poprawka. 27.01.11, 14:29 Wiem, ze ze swym nedznym doktoratem jestem niczym przy Tobie, z twa Habilitacja, Dozywotnia Belwederska Profesura i licznymi Honorowymi Doktoratami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Poprawka. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 16:55 Lesiatko drogie, bo habilitacje sa tylko dla geniailnych naukowcow, takich jak ja. pogodz sie w koncu, ze ty habilitacji nigdy nie zrobisz. ja teraz moge sobie siedziec w fotelu i pisac caly dzien po forach internetowych, a ty musisz pisac artykuly i wyklady na zajecia dla studentow, za ktorymi ganasz po swiecie (np. Portugali). i kto w zyciu lepiej wyszedl? Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: Poprawka. 27.01.11, 17:02 No coz, nie kazdy moze byc takim wielkim geniuszem jak TY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Poprawka. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:13 znowu Lesiu tak nie przesadzaj, az takim geniuszem to ja nie jestem. ale faktem jest, ze osiagnalem w zyciu sporo, w koncu nie kazdy potrafi zrobic chabilitacje. prawda Lesiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Poprawka. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:15 oczywiscie mialem na mysli habilitacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: posty Lecha Kellera. IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 21:30 Ależ skąd, Lech Keller to przecież znany w świecie naukowiec, a ten tutaj to jakiś żałosny gnojek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 23.01.11, 21:41 dziekuje za dobre slowo, do rady sie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 26.01.11, 01:30 Dobrze, ze się wreszcie Dalatato przyznałeś do bycia Lechem Kellerem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 26.01.11, 21:15 Powiedzmy Lesiu ze jestem otwarty na sensowna krytyke, czego nie morzna powiedziec o tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 14:31 Ja wiem, ze Ty jestes geniuszem, wiec chyba zamilkne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 16:58 powinenes znac swoje miejsce w szeregu, Lesiu, i tyle. to samo tyczy się zreszta pozsostalych doktorow niehabilitowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 17:01 Przeciez prawdziwy doktor to tylko habilitowany, jak Ty, WIELKI DALATATO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:10 jeszcze raz dziekuje Lesiu. mam nadzieje ze piszesz szczerze i nie zrobisz mnie w jajco, tak jak juz kilka razy zdazylo ci sie zorbic :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 26.01.11, 01:27 A kim ty jestes, Panie Profesorze Dalatato, jak nie Lechem Kellerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: posty Lecha Kellera. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.11, 08:51 A nikt wam chłopaki nie mówił, że dociekanie nazwiska ludzi ukrytych za pseudonimami jest wbrew etykiecie i netykiecie? Zachowujcie się przyzwoicie, jeśli naprawdę jesteście profesorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: posty Lecha Kellera. IP: *.dsl.telepac.pt 26.01.11, 12:34 A ja uwazam, ze PiSanie pod pseudonimem to na ogol odznaka tchórzostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: posty Lecha Kellera. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.11, 18:29 No to się podpisz. Nazywasz się Kagan? Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 26.01.11, 20:37 Jesli o mnie chodzi, to na forum GW znany jestem od wielu lat jako kagan. Tyle, ze mi nick 'kagan' dawno temu za nieprawomyslnosc zabanowano, a przy okazji odcieto dostep do forum GW osobom piszacym z Monash University w Melbourne, Australia (najwiekszy uniwersytet na atypodach czyli tysiace pracownikow i dziesiatki tysiecy studentow). No coz, jak wiemy z historii, GLUPOTA CENZOROW NIE MA GRANIC... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 26.01.11, 21:12 Lesiu, dziecinko, odcieto ci dostep dalatego, bo wczesniej odcieto ci jaja. Jakbys mial jaja to i bys pisal. A jak zrobisz habilitacje to tez moze kiedys zostaniesz moderatorem jakiegos waznego forum, jak ja zostalem na forum "Doktorat - nauka - uczelnia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: posty Lecha Kellera. IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.11, 22:14 Dala.tato, nie wiem, kim jesteś, ale tak się chwalisz tą swoją habilitacją, jakby to było jedyne i największe osiągnięcie twojego życia. Wszedłem na Twojego bloga i poczytałem sobie komentarze na Twój temat. Oto kilka fragmentów: Dala.tato (zwany też srata.tatą), śmieciem byłeś, śmieciem jesteś i śmieciem pozostaniesz. I nic już tego nie zmieni. Dala.tata to internetowy kłamca i hipokryta z forum Doktorat - nauka - uczelnia na portalu gazeta.pl. dala.tata to osoba niegodna tytułu profesora, która już dawno zatraciła elementarną uczciwość i przyzwoitość. Dala.tata jestes zwykłym śmierdzacym kutasem i nicym więcej! myślalam że jesteś chłop z jajami a z cieibie najgorsza mazgająca się ciota , jaką w życiu pspotkałam! Całkowita zgoda co do zakłamania dalataty. dalatata kilka lat temu prowadziła zawzięta dyskusję na łamach forum GW ze znaną nam khmarą. Dojrzewanie w polskim środowisku akademickim przychodzi co poniektórym trudniej niż procedowanie stopni i tytułów akademickim! Jak widać, komentatorzy są zgodni co do charakteru i prawdziwego oblicza prof. dra. hab. dala.taty. Także tutaj z każdego Twojego postu przebija pycha, arogancja, zarozumiałość, chęć wywyższania się, co świadczy, że pomimo dokonań naukowych (o ile naprawdę takie posiadasz) jesteś maluczkim człowiekiem. Cóż... powiem wprost. Sam pracuję w tym środowisku i jest mi wstyd za takich chamów, jak Ty. Jesteś niebywałym arogantem, taką postawę reprezentuje najgorszy akademicki chwast. Przerażające... Oby Cię już nikt tu nie musiał więcej czytać! Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 14:34 Czyzbys opieral sie na zlosliwych komentarzach do Bloga Proesora Dalataty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:02 apeluje wszystkich, zeby nie opierali sie na powyzszych komentazach, szkalujacych moja osobe! pisane sa one przez zawistnikow ukytych za anonimowymi nickami. jak tylko naucze sie usuwac komentarze z bloga, wszystkie je wytne, poki co prosze nie zwracac na nie uwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:25 co jak co, ale ciac to ja bardzo lubie, Lesiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 18:05 PS. w razie watpliowsci prosze zwrocic sie do adepta44_ltd (podaje kontakt: adept44_ltd@gazeta.pl) lub pfg (kontakt: gora@if.uj.edu.pl) z forum "Doktorat - nauka - uczelnia", kotrego jestem moderatorem. oni potwierdza wszytko to co napisalem, takze na temat Lesia. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 21:42 ODPOWIADAM HURTEM KOL. DALATACIE 1. PS. w razie watpliowsci prosze zwrocic sie do adepta44_ltd (podaje kontakt: adept44_ltd@gazeta.pl) lub pfg (kontakt: gora@if.uj.edu.pl) z forum "Doktorat - nauka - uczelnia", kotrego jestem moderatorem. oni potwierdza wszytko to co napisalem, takze na temat Lesia. - Uwazaj, bo oni wlasnie na ciebie spisek knuja, nieszczerze sie do ciebie usmiechajac... 2. "jaja" to sie dzieja na tym forum, Lesiatko ty moje. ja sie pytam: dlaczego jeszcze nie usunieto komentarzy wszystkich osob, kture nie maja habilitacji??? co robi moderator tej strony? znajduje na to tylko jedno slowo: skandal!!! - Tez uwazam, ze to SKANDAL! 3. Lesio ma racje! co robi moderator tej strony? dlaczego jescze nie wycial komentarzy wszystkich forumowiczow niehabilitowanych? - Nalezy wiec wyciac moderatora za niewycinanie! 3. Lesiu dobrze zwrocil uwage. jako pfofesor zagraniczny, na dodatek z kilkoma napsanymi ksiazkami i grantami za miliony euro nie potrzbuje poprawiac bledow ortograficznych. tym zajmuja sie doktorzy niechabilitowani w moim zakladzie. - A w moim zakladzie, to doktoży niechabilitowani spuszczaja po Mnie wode w ubikacji. Nie bede PiSac co robia asystenci, aby nie obrazac publicznej moralnosci. 4. Lesiatko drogie, znowu zapomnailes o mojej habilitacji. - STOKROTNIE PRZEPRASZAM! 5. co jak co, ale ciac to ja bardzo lubie, Lesiu. - oj WIEM... 6. Lesiu, ja tylko przypominam o faktach. jakbys znal serdenku swoje miejsce dziobania tobym nie musial ci tego przypominac. - DZIEKUJE ZA TO PRZYPOMNIENIE! 7. Lesiu drogi, nigdy bys sie nie wyplacil. wiem co muwie, nie dla takich jak ty pisalem habilitacje. - Jako doktór chabilitowany, to masz racje! 8. tak wlasnie myslalem Lesiu. malo znam ludzi ktorzy by nie podziwiali moejej habilitacji. - Jestem pelen podziwi dla Twej Chabilitacji! 9. Lesiatko ty moje, jak zrobisz habilitacje to tez bedziesz ciol. - A pomorzesz mi sie chabilitowac? 10. znowu Lesiu tak nie przesadzaj, az takim geniuszem to ja nie jestem. ale faktem jest, ze osiagnalem w zyciu sporo, w koncu nie kazdy potrafi zrobic chabilitacje. prawda Lesiu? - Ano prawda, Panie doktoże chabilitowany! 11. jeszcze raz dziekuje Lesiu. mam nadzieje ze piszesz szczerze i nie zrobisz mnie w jajco, tak jak juz kilka razy zdazylo ci sie zorbic :) - Jak bym smial sie wysmiewac z Chabilitowanego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 22:08 Lesiu, ty hyba sobie znowu jaja robisz. albo tak mi sie zdaje. co nie zmienia faktu, ze habilitacji nie masz i nie bedziesz mial. juz nie mowiac o ksiazkach w dobrych wydawnictwach czy kilku milionach euro w grantach, ktore - pozwole sobie przypomniec - mam ja. nawet nie potrafisz poprawnie napisac tego magicznego slowa, bo "habilitacja" pisze sie przed samo "h". ale skad ty to mozesz wiedziec, biedaczku, ptrawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 28.01.11, 00:50 aha i nie jestesmy kolegami. zapomniales Lesiu, ze ja mam habilitacje, a ty jej nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.dsl.telepac.pt 28.01.11, 13:57 Sorry, Panie Doktoże Chabilitowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 28.01.11, 14:22 facet znow masz atak najwryrazniej. jak kiedys przegniesz i ktos sie wkurzy, prosze pamietac o mnie, dolacze sie do pozwu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 22:15 ajent.007 napisała: > - Uwazaj, bo oni wlasnie na ciebie spisek knuja, nieszczerze sie do cieb > ie usmiechajac... myslisz ze szykuje sie zamach stanu? chca mnie obalic z funkcji modreratora? cale zycie do tego dazylem i nie pozwole na to! nie po to psalem chabilitacje, ksiazki do powaznych wydawnictw, artykuly nalkowe, wnioski o granty za miliony euro, zeby teraz nie byc moderatorem jakiegos waznego forum naukowego. jesli jest tak jak piszesz, to jest to rozboj w bialy dzien!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 22:17 Zobacz, ze pfg i adept tu PiSza bez twej Chabilitowanej zgody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 22:29 Lesiu, maskotko ty moja, co wolno doktorowi chabilitowanemu to nie tobie smordzie. pamietasz takie powiedzenie? za moich czasow nie do pomlyslenia bylo, zeby doktor bez habilitacji krytykowal doktora z habilitacja. straszne do czego do doszlo, jeszcze kilka lat i zaczna atakowac samych pfofesorow. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 22:47 Dalatate terz beda krytykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 22:58 ja sobie Lesiu na takie zachowania zwyczajnie nie pozwlam! zawsze przeciez mozna wyciac takiego delikwenta, prawda? -- Doktorat - nauka - uczelnia Forum dla doktorantów, doktorów, a nawet dla profesorow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.dsl.telepac.pt 28.01.11, 14:03 Co tez wlasnie robie na forum Doktorat-Nauka-Uczelnia ! Prof. (nad)zw. doc. dr hab. mgr inz. arch. dr hab. n. med. Dalatata Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 14:32 A fe! Profesor Belwedwerski i pisze o "jajach"? To chyba jakas nedzna imitacja Prawdziwego Dalataty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:40 "jaja" to sie dzieja na tym forum, Lesiatko ty moje. ja sie pytam: dlaczego jeszcze nie usunieto komentarzy wszystkich osob, kture nie maja habilitacji??? co robi moderator tej strony? znajduje na to tylko jedno slowo: skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: posty Lecha Kellera. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.11, 08:32 O rany! Ale się upaprałem! Trzeba uważać na tym forum z kim się ma do czynienia! Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 14:35 No coz, ta Dalatata to wyjatkowa swinia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:07 daruj sobie Lesiu takie "komlemenenty". na szczescie nikt nie slucha twoich wynurzen, bo wszyscy wiedza ze nie masz habilitacji, a doktorat pisales z - i tu uwaga - Lema. tak, tak, to nie zarty. Lesiu doktroat pisal he he z Lema!!! Dobre, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: posty Lecha Kellera. 27.01.11, 17:09 Czy musisz mnie wciaz publicznie kompromitowac piszac, ze sie z Lema doktoryzowalem, i to na antypodach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: posty Lecha Kellera. IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:22 Lesiu, ja tylko przypominam o faktach. jakbys znal serdenku swoje miejsce dziobania tobym nie musial ci tego przypominac. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? 23.01.11, 20:42 Insygnia profesorskie można namalować lub powiesić pod portretem. Bardzo ładnie namalowany,widać nie tylko profesora,ale i charakter człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless powinien być opatulony w togę i mieć krzyżyk na 23.01.11, 22:49 piersiach, a w tle ksiądz pleban z kropidłem, albo nie! niech ksiądz pleban będzie na pierwszym planie, a rektora w ogóle usunąć z kadru... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zofia441.pl Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? 24.01.11, 00:18 bardzo wypada.Portret świetny !! BRAWO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 28.01.11, 00:15 swietny? jak wiadomo, rektor powinien wygladac jak Goerge Clooney, miec szesciopak, bicepsy z odpowiednim tonusem, a ubierac sie u Armaniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.dsl.telepac.pt 28.01.11, 13:59 Znaczy sie, ze modny rektor musi byc gejem! Prof. zw. dr hab. dala.tata napisał(o): Jak wiadomo, rektor powinien wygladac jak Goerge Clooney, miec szesciopak, bicepsy z odpowiednim tonusem, a ubierac sie u Armaniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 28.01.11, 14:36 facet znow masz atak najwryrazniej. jak kiedys przegniesz i ktos sie wkurzy, prosze pamietac o mnie, dolacze sie do pozwu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda 28.01.11, 15:17 A Lesio na forum wrocławskim nawet twórczo używa cytatów, żeby uwiarygodnić swój styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 28.01.11, 15:54 polifonista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądac? IP: 193.136.157.* 28.01.11, 17:41 A ja musze powiedziec, ze mi sie bardzo podoba, choc rozumiem oburzonych, gdyz rektor to przeciez pewien majestat, a dla mnie ten obraz pokazuje rektora jako jednego z profesorow. Szumnie bym powiedzial: primus inter pares, ktory za chwile zalozy toge! prof. (nad)zw. dr hab. mgr inz. arch. Dalatata Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda 28.01.11, 18:20 A ja sie z tym NIE zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 28.01.11, 23:07 jeszcze raz powtazam, rektor powinien wygladac jak Goerge Clooney, miec szesciopak, bicepsy z odpowiednim tonusem, a ubierac sie u Armaniego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos_sol@o2.pl Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 08:51 Chylę czoła przed Osobą i decyzją, bo: 1/. wyraża cechy osobowości JM Rektora, 2/. Rektor nie jest "pomazańcem bożym", nie dziedziczy tronu - może być znakomitym menedżerem uczelni, tu: wysokiej Klasy Urzędnikiem (państwowym) - stąd insygnia nie sa niezbędne; nb. B.Rektor Politechniki Krak. Śp. i Nieodżałowanej Pamięci, Człowiek z Klasą - Prof. Wł. Muszyński w poczcie portretowanych rektorów prezentuje się w trenczu i berecie - bez insygni; 3/. jest XXI wiek, dziś królowie prezentują się w normalnych ubraniach, całą "szopkę" rezerwując na wybrane uroczystości; 4/. sam obraz - jako dzieło malarskie jest interesujący, nietuzinkowy, oddający ducha Osoby i czasów. Małgorzata, której dziadowie w 3-ej dek. XX wieku zrezygnowali z tytułów hrab., uznając, iż wyuczony zawód, praca, szacunek dla ludzi i życie w ojczyźnie biednej, ranionej wojnami i niesprawiedliwością - są po stokroć b.warte niż majątek, wyzysk, "zaszczyty" w swoim światku. Odpowiedz Link Zgłoś
moriono Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda 27.01.11, 14:44 oczywiscie że wypada tak wyglądać, widać że nie jest napuszonym snobem Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wyglądać? 27.01.11, 17:08 A czy ty masz moriono habilitację, że śmiesz się o Rektorskim Majestacie wypowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 27.01.11, 17:37 Lesio ma racje! co robi moderator tej strony? dlaczego jescze nie wycial komentarzy wszystkich forumowiczow niehabilitowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dala.tata Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.opera-mini.net 28.01.11, 00:13 dodam jescze, ze jak wiadomo, rektor powinien wygladac jak Goerge Clooney, miec szesciopak, bicepsy z odpowiednim tonusem, a ubierac sie u Armaniego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda 29.01.11, 02:46 Od razu widac, ze ten rektor umie calkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan.blox Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda 02.02.11, 12:40 I rozniczkowac tez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klossowski de Rola Re: Czy rektorowi uniwersytetu wypada tak wygląda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.11, 22:09 Nie wypada. Nie ze względu na togę, aczkolwiek walor artystyczny obrazu. To jest bardzo smutne, szczególnie dla malarzy, że pośród większości tutaj wyrażonych opinii oraz całej tej dyskusji toczonej pomiędzy zwykłymi obywatelami, jak również toczonej na łamach gazety pomiędzy elitą intelektualną tego kraju, nikt nie wypowie się na temat waloru artystycznego tego obrazu. Całe to zamieszenie koncentruje się tylko i wyłącznie nad tym czy rektor ma na sobie założoną togę, czy jej nie ma, co jest tutaj kwestią najmniej istotną. Przykre jest to, że poprzedni rektorzy pozwalali namalować się w ten sposób. Pozostawmy na chwilę najnowszy portret i skupmy się na pozostałych. Przykre jest to, że na jednej z najbardziej znanych uczelni wyższych w Polsce, w senacie wisi takowa galeria. Każdy wrażliwy artystycznie człowiek zgodzi się ze mną, że cały ten poczet to najzwyklejsze kicze w wykonaniu osób, które to o portrecie nie mają zielonego pojęcia. Brak dobrego gustu i artystycznego spojrzenia. Jedynie w tych najstarszych spośród wszystkich tam wiszących da się dostrzec jeszcze jakieś walory malarskie co jest zapewne efektem tego, iż uwidacznia się w nich wpływ wykształcenia przedwojennego ich autorów. Daje się tu również zauważyć zależność, że im starszy obraz tym lepszy. Odnośnie tego najnowszego, to nie jest on za dobry. Duda Gracz namalował niemało dobrych obrazów, niemniej nie dorównywał największym. Jego uczniowie - choć niektórzy znani - też nie prezentują sobą niczego wielkiego. Ich malarstwo to tzw. "ersatz realismus". Postać z tego obrazu nie przemawia. Nie odzwierciedla wnętrza osoby tam przedstawionej. Sztuczne, niczym można by rzec fotograficzne odwzorowanie rzeczywistości. Brak zgrania kolorystycznego. Kolor nie współgra ze sobą, nie wciąga w płótno, nie czaruje, nie chłonie widza. Płótno powinno być rozstrzygnięte po malarsku - tu moim zdaniem nie jest. Skoro na realistycznych portretach się koncentrujemy, polecam porównanie sobie pocztu wrocławskich rektorów do dzieł m.in. polskich kolorystów z Pankiewiczem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś