Dodaj do ulubionych

Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy...

04.02.11, 15:13
hehehehe trzeba było geodetów żeby stwierdzić to co było widać na oko
Obserwuj wątek
    • mitchharris Re: Antek Macierwicz + komisja + kongres USA 04.02.11, 15:20
      do 2013 roku powinna pojawić się jakas rozstrzygająca habilitacja doktorska na temat wrocławskiej pętli. Do 2017 roku pan Klier z Krak-Torem będa się bronić w 3 instancjach Sądów Powszechnych. Qźwa parodia. Kto zapłaci za te wszystkie komisje, pomiary, przestoje taboru, straty wynikające z komunikacji zastępczej itd...?

Jeszcze 15 komisji z miarką i poziomicą przed nami. Potem dojdzie Antek Macierewicz z Jarosławem Kaczkowskim proszący o pomoc Senat USA i kongresmenów. Potem dojda satelitarne nasłuchy i wojskowy GPS do udokumentowania zbrodni Grabiszyńskiej.
      • Gość: dp Re: Antek Macierwicz + komisja + kongres USA IP: *.contium.pl 04.02.11, 15:28
        no. a na 16 metrze między slupami slychac strzaly.
    • garym Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy... 04.02.11, 15:21
      Jest jeszcze jedna możliwość powstania błędu. Mógł on wynikać ze złego zamówienia inwestora który np. określił normy, a które ni są adekwatne to posiadanego taboru
      • tomek854 Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis 04.02.11, 22:40
        garym napisał:

> Jest jeszcze jedna możliwość powstania błędu. Mógł on wynikać ze złego zamówien
        > ia inwestora który np. określił normy, a które ni są adekwatne to posiadanego t
        > aboru

A Tobie się wydaje, że normy określa inwestor?
    • wonderdummy Trzy tygodnie na przemieszczenie czterech słupów? 04.02.11, 15:21
      Dodając do tego czas poświęcony na przejazdy próbne, badania i ekspertyzy - rekord świata! Na koniec dowiemy się, że tym razem słupy są za daleko lub nie w tym miejscu co trzeba. Ogólnie, szkoda prądu na komentowanie informacji o dziadostwie stosowanym.
      • Gość: archeolog Re: Poszczuć ich archeologami! IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 15:50
        Tam jest cmentarz, po obu stronach i pod torami też. Wystarczy zgłosić gdzie trzeba ze jakiś nagrobek czy piszczel się wala pomiędzy podkładami i będzie to co w większoścu dziur w tym mieście. :)
      • svarte_sjel Re: Trzy tygodnie na przemieszczenie czterech słu 04.02.11, 16:28
        Na wypadek gdybyś nie wiedział
        • Gość: wonderdummy Są inne sposoby mocowania słupów IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.11, 07:52
          Wiąże szybciej tyle, że po 28 dniach uzyskuje wytrzymałość nominalną. Istnieją też inne sposoby mocowania słupów trakcyjnych. To nie pylon mostu.
        • Gość: ;) Re: Trzy tygodnie na przemieszczenie czterech słu IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.11, 13:07
          O ile pamięć mnie nie myli PKP całkiem niedawno postawiło słupy trakcyjne na Poprzecznej w trzy czy cztery dni. Tam też trzeba było betonować i dało się to zrobić szybko (jak na PKP to nawet wyjątkowo szybko).

I tak mi się jeszcze skojarzyło w związku z tymi dwoma remontami:
          Klient: Panie kierowniku, ja już czekam cały miesiąc!!
          Kierownik warsztatu: Pan siada, sekundę... Miesiąc, mówi pan?!
          Klient: Noo!!
          Kierownik: No i już nieprawda, bo nie miesiąc, a 37 dni kalendarzowych.
          Klient: Więc już więcej!
          Kierownik: Więc już się pan mija z prawdą, prawda? Noo. 37 dni... no skoro pan tyle czeka, to może pan poczekać jeszcze jeden dzień.
          Klient: Ja mam czekać jeszcze jeden dzień, a ten pan dopiero...!
          Kierownik: Nie, chwileczkę, niech pan siada. Pan jest moim gościem na razie, ja mówię. Samochód tego pana przywieziono dzisiaj rano, 8 godzin temu. Czyli że dla niego jeden dzień czekania dłużej to jest 300% więcej czasu.
          Klient: Ale...
          Kierownik: Jest czy nie jest?
          Klient: No jest.
          Kierownik: No, jest. A dla pana, skoro pan czekasz 37 dni, to jeden dzień więcej to będzie... yyy... No kochany, no jakby nie liczyć no... (Liczy różnymi sposobami). No jakby nie liczyć... To dla pana jeden dzień jest niecałe 3, dokładnie 2 koma 702. No to na stratę 2 koma 7 no, to jeszcze możemy sobie pozwolić, ale, żeby stracić 300% czasu... ho, ho, kochany, co to to nie – my na czas musimy patrzeć po gospodarsku!
    • borsuk07 a może wystarczyło posłużyć się centymetrem ? 04.02.11, 15:31
      j/w
      • Gość: zgred Re: a może wystarczyło posłużyć się centymetrem ? IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.11, 15:57
        Gratulacje dla Ciebie, jeśli byłbyś w stanie posłużyć się jednostką miary do zmierzenia czegokolwiek. Równie dobrze mógłbyś tę odległość próbować zmierzyć kilogramem albo litrem. Powodzenie :)
        • Gość: qqq Re: a może wystarczyło posłużyć się centymetrem ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 16:45
          Gratulacje dla Ciebie za słabą znajomość potocznego języka polskiego, w którym centymetr to nazwa przyrządu pomiarowego.
          • Gość: www Re: a może wystarczyło posłużyć się Pudzianem? IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 17:23
            Wołać Pudziana, on tor albo tramwaje podnosi wg sekundnika
          • Gość: polish-crap Re: a może wystarczyło posłużyć się centymetrem ? IP: *.fbx.proxad.net 06.02.11, 14:41
            "Centymetrem" to sie mierzy u krawcowej.
    • Gość: nasty Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.11, 15:32
      "Pomiary geodezyjne wykonane w czwartek przez geodetów ZDiUM wskazały, że cztery słupy trakcyjne na pętli stoją za blisko osi torowiska "

Myślałam, że to już wiedzą..
    • alicjalawendowa Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy... 04.02.11, 15:37
      przesunąć to trzeba paru decydentów którzy w swej firmie robią właśnie za słupy. I tyle w tym temacie.
    • pssz To dobrze, że pomiary potwierdziły. 04.02.11, 15:39
      Już się bałem, że pomiary stwierdzą, że jest wszystko w porządku ze słupami. ;)
    • drupal Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy... 04.02.11, 15:39
      Ja bym przesunął tory, ewentualnie wykopał tunel.
      Przesuwanie słupów to takie banalne rozwiązanie.
      • pleple.pl Fakt- 04.02.11, 15:43
        mało dynamiczne podejście. Nie minął miesiąc a nie tylko wiadomo, że jest nie-hallo, ale wiadomo jak to naprawić. Źle to wróży wizji rozwoju miasta...
      • wonderdummy Racja! Przesuwanie słupów jest kompletnie... 04.02.11, 15:50
        ...banalną czynnością. Zupełnie nie koresponduje z rozmachem inwestycyjnym, do którego już nas przecież przyzwyczajono. Co sądzisz o usunieciu słupów i podwieszeniu trakcji do sterowców na uwięzi, iluminowanych nocą w takt "Jezu, jak się cieszę" Janerki? Fontanna przy tym wymięka.
        • Gość: Alina Re: Racja! Przesuwanie słupów jest kompletnie... IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 17:34
          mogłyby wisieć na fluorescencyjnych linach :)
          • Gość: frugo Re: Racja! Przesuwanie słupów jest kompletnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 23:54
            dajcie spokój - ja chcę spaaaaać :))))))))))))))))))))))
    • Gość: pelel Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 15:50
      To nie jest he, he - to za nasze pieniądze "bawią" się specjaliści. Tragedia
      • Gość: xxx Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 15:54
        Przed nami jeszcze dynamiczne odbiory torowiska na Swieradowskiej (ten rok) i Pilczyckiej (2012), będzie jazz bankowo. Ciekawe jakie niespodzianki nam sprawią fachmany i projektanty. Oby tylko nie natrafiono w glebie np.: na siedlisko dżdżownicy wrocławskiej lub krecika śląskiego bo wtedy ekologi zablokują wszystko na amen
        • svarte_sjel Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis 04.02.11, 16:28
          Gość portalu: xxx napisał(a):
          > Przed nami jeszcze dynamiczne odbiory torowiska na Swieradowskiej (ten rok) i P

Świeradowska jest już dawno odebrana.
      • Gość: antropolok Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:05
        jak się bawić to się bawić!
        Mogli słupy postawić między szynami, wtedy nawet pijany Łazuka by nie trafił do domu. No i o lusterko by nie zaczepiały.
        tylko trochę o przednią maskę tramwaju.
    • poszum Zwolnic motorniczych ! 04.02.11, 15:55
      Jak nie potrafia jezdzic tramwajami tak zeby wymijac slupy, to co oni robia w tej pracy ?
      • Gość: mikus1987 Re: Zwolnic motorniczych ! IP: *.171.196.178.static.crowley.pl 04.02.11, 16:32
        A to może TY siądziesz za starami tramwaju i pokażesz na co CIĘ stać????
    • Gość: Bronisław Re: Przechyłka toru. IP: *.internetia.net.pl 04.02.11, 15:56
      Dzisiaj zwiedziłem sobie pętlę o której ostatnio jest głośno. Jestem laikiem w temacie budowy torowisk itp jednak pewna rzecz zwróciła moją uwagę. Mianowicie, dziwi mnie fakt, że tor na pętli nie ma żadnej przechyłki (może ma minimalną prawie niezauważalną) mało tego przy wjeździe na pętlę tor jest nachylony w kierunku zewnętrznym (w kierunku słupów) co jest faktem dziwnym. Może ktoś precyzyjniej wytłumaczy dlaczego w technice tramwajowej, na pętlach (łukach) nie stosuje się przechyłki toru tak jak na kolei.
      • Gość: mosiu Re: Przechyłka toru. IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 22:07
        Na pętli tramwaj jedzie 5 km/h, a nie 160km/h, jak pociąg na CMK z przechyłkami.

Robienie przechyłki to zbędny koszt i de facto lekka niewygoda dla podróżnych.
      • tomek854 Re: Przechyłka toru. 04.02.11, 22:44
        Gość portalu: Bronisław napisał(a):

> Może ktoś precyzyj
        > niej wytłumaczy dlaczego w technice tramwajowej, na pętlach (łukach) nie stosuj
        > e się przechyłki toru tak jak na kolei.

Służę uprzejmie.

1. Prędkości tramwaju są o wiele niższe niż pociągu, także jego masa jest znacznie mniejsza.
        2. Wiele torów tramwajowych jest wbudowanych w jezdnie, ciężko by było robić przechyłkę i jednocześnie zachwać równą jezdnię, nie sądzisz?
        3. Na owej pętli tramwaj będzie stał. Jakby stał przechylony to by to trochę było niewygodne dla ludzi w środku, nie sądzisz?
        4. W miejscach gdzie to jest możliwe i wskazane przechyłki są, nawet we Wrocławiu takie miejsca są (były).
      • Gość: kobiecina Re: Przechyłka toru. IP: 178.73.49.* 06.02.11, 13:17
        mleko by sie rozlało, jak jadę z mlekiem to tramwaj jedzie szybciej, bo mleko ma najszybszy transport
    • pocomiwaszekonto O!!!!! mędrcy !!!! ilu fachowcuf nad tym myślało!! 04.02.11, 15:56
      A ja durny myślał szto pętle trzaby było przenieść albo rospętlować tom petlę.
      TAJOJ MĄDRYCH WARTO CZASEM POSLUCHAĆ
    • pocomiwaszekonto Ta joj to jesce ras ja 04.02.11, 16:01
      czytygodni bendom ctery supy pszestwiac. Ja z mojim Władziem swietej pamięci niechaj mu swiatłość wiekuista i wszelcy anieli i ziemia lekom bendzie supki do płota ze czterdziesci w jednom chwile nastroili
      • Gość: ćwoczka Obciąć słupy. Puścić 5-kę drezynę lub konia IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 16:21
        a najlepiej w ogóle dzień pieszego pasażera.I tak se połazi za doładowaniem Urbanatora więc co za różnica, z centrum se podejdzie na Grabiszynek. Bez słupów, geodetów i trakcji
    • palacz1977 Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy... 04.02.11, 16:24
      na mapie do celów projektowych jest skala, najczęściej 1:1000 zdąża się też 1:500 wtedy 1 mm na mapie odpowiada 1 m w przestrzeni i odpowiednio 1 mm to 50 cm
      w zależności z której strony patrzeć na ową kropkę symbolizującą słup na owym projekcie - ustawianie słupa może mieć tolerancje nawet do 2 m w najgorszym przypadku - oczywiście jeśli ktoś nie będzie myślał - a w tym wypadku zawiodło myślenie - no i wg mnie zbyt mała precyzja mapy projektu
      • Gość: gośc Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 16:40
        lubisz błyszczeć wiedzą której nie posiadasz ? ale przyznam ci, że skalę dobrze rozszyfrowujesz :)
        miałem nie komentowac już nigdy głupich postów ale musiałem...zawodowa satysfakcja
      • Gość: www Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 17:16
        palacz1977 napisał:

> na mapie do celów projektowych jest skala, najczęściej 1:1000 zdąża się też 1:5
        > 00 wtedy 1 mm na mapie odpowiada 1 m w przestrzeni i odpowiednio 1 mm to 50 cm
        >
        > w zależności z której strony patrzeć na ową kropkę symbolizującą słup na owym p
        > rojekcie - ustawianie słupa może mieć tolerancje nawet do 2 m w najgorszym przy
        > padku - oczywiście jeśli ktoś nie będzie myślał - a w tym wypadku zawiodło myśl
        > enie - no i wg mnie zbyt mała precyzja mapy projektu

chłopcze, budując cokolwiek z pojęciem o rzeczy,świat zawaliłby się natychmiast. Ty naprawde myślisz że budownictwo oparte jest na akceptacji błędu z rysunku przekładające się że dziesiątki milimetra mogą być dziesiątkami centymetrów?

Gratuluję. Ddaom tylko że hobbistycznie pisze się tez wyraźne wartości liczbowe wraz jednostkami
        • palacz1977 Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis 04.02.11, 19:43
          to tylko teoria - ja sie na geodetach nie znam, ale gdy ktoś nie spojrzy na dokładne plany tylko np na project to takie są efekty
          • Gość: MajkelAndżelo Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.internetia.net.pl 04.02.11, 21:35
            A jak ktoś nie spojrzy na project tylko za okno, to może wybudować słup za oknem zamiast na pętli. Ale to tylko teoria.
            • Gość: aaaaaa Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 21:47
              Ludzie czy wy myślicie ża takie rysunki nie mają wymiarowania :) widzieliście kiedyś cos takiego
              • Gość: mosiu Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 22:10
                No co ty!

Nie po to na papierze milimetrowym ołówkiem rysują, żeby jeszcze jakieś wymiarowania robić !!:P
              • Gość: Pablo Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.centertel.pl 05.02.11, 09:42
                Tak widziałem. Pokażcie mi raczej rysunki, które projektant w 100% zwymiarował. Projektanci to środowisko, które zawsze jest bezkarne. Jak coś jest nie tak, to nie u nich. Beszczelni.
              • Gość: mirozmij Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.11, 10:29
                Nie widzieliśmy... i najwyraźniej osobniki, które stawiały te słupy też nie widziały. Oczywiście wszystko przez paskudnych kosmitów, nic się przecież nie dzieje z winy osób odpowiedzialnych za tą budowę. Oni zrobili dobrze, projekt był dobrze, nadzór budowlany był dobry, wszyscy zrobili dobrze... tylko w nocy kosmici przestawili słupy i dlatego teraz jest źle.
          • tomek854 Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis 04.02.11, 22:46
            Też się nie znam na geodetach, ale znałem kiedyś fajną geodetkę :-)

palacz1977 napisał:

> to tylko teoria - ja sie na geodetach nie znam, ale gdy ktoś nie spojrzy na dok
            > ładne plany tylko np na project to takie są efekty
      • Gość: geodezja Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.aster.pl 04.02.11, 23:17
        chyba jakiś żart to był . ha ha ha zależy od ktorej strony ........śmiech . co ma do tego skala ?
      • Gość: Pablo Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.centertel.pl 05.02.11, 09:33
        Widzę, że kolega liznął pierwszy semestr geodezji. Szkoda, że nie poszło dalej. Mapa do celów projektowych jest wykonywana w skali 1:500 (w 99,99%), ta jedna setna to skala 1:1000. Także takie opinie na urodzinach u cioci, a nie na forum dla ludzi. Pozdro
        • Gość: gośc Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 12:30
          skalę MDCP regulują odpowiednie ustawy i rozporządzenia. w tym przypadku
          ROZPORZĄDZENIE
          MINISTRA GOSPODARKI PRZESTRZENNEJ I BUDOWNICTWA
          Dziennik Ustaw z 1995 r. Nr 25 poz. 133

dla zainteresowanych :) bo procentowo to można podawać "moc" samogonu

zresztą MDCP nie am nic wspólnego na tym etapie budowy z projektem budowlanym a tym bardziej wykonawczy.
          Wiem, fajnie sobie pogdybać i pogaworzyć na forum o rzeczach prawie oczywistych. Fakt jest taki, że na palcach rąk można policzyć tu ludzi mających choćby podstawową wiedzę nt tego o czym się wypowiadają.
    • wojtas71 Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy... 04.02.11, 16:43
      Urzędnicy ze ZDIUM, myslicie ze jak minie troche czasu to zapomnimy? PAMIETAMY!!! Dziennikarze was tez sprawdza, kto zaplaci za ta fuszere.
    • Gość: gosc Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 16:46
      dwa dni temu pomiary geodezyjne wykazały, że słupy są zgodnie z projektem. Pomiary wykonała Tor-Krak...firma geodezyjna najęta przez Tor-Krak, firma z Wrocławia, no prawie :)
      Dzisiaj ZDiUM uruchomił swoją komórkę geodezyjną i nie jest zgodne z projektem ? Kto kłamie ? Tor-Krak ? Prywatna firma geodezyjna ? ZDiUM ? Gazeta ?
      • neuro99 Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis 04.02.11, 18:35
        Pomiar ZDiUM wykazał ,że słupy są zbyt blisko ( nie zachowana skrajnia) . Poprzednie pomiary wykazały, że posadowienie słupów jest zgodne z projektem. Czyli : projekt jest do bani a wykonawca też pokpił sprawę bo powinien zauważyć ( sprawdzić) .
    • sselrats I kto powie, ze Polak nie potrafi? 04.02.11, 17:15
      Trzy razy obicnali, caly czas za krotkie.
      • Gość: www Re: I kto powie, ze Polak nie potrafi? IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 17:21
        Chopie nie dygoj. Powszechnie buduje sie u nas nowe drofi z zakretami wyprofilowanymi na zewnątrz. Nawet autostrady i międzymiastowki. Wystarczy dodac do tego kiepściutki asfalt, umiejetności nastolatków i łyse ogumienie i taka niewinna bezmyślność kosztuje przez np.: 10 lat paredziesiat istnień ludzkich.

Co sie czepiasz że tor przechylony? Dla firmy która 4 słupy postawiła w skrajni tramwaju na łuku, to o czym mówisz to habilitacja i wysoka szkoła jazdy. Gienek na ładowarce akurat tak wykorytował a Stachu z poziomica wtedy zapił i tor wyszedł jak wyszedł. Zresztą to wina huty jakby co
    • Gość: furora I przy okazji kilku palantów ze stołków! IP: *.internetia.net.pl 04.02.11, 17:44
      Bo najprostrze rzeczy ich przerastają.

Wrocław - tu zacina się przyszłość.
      • Gość: skudel Re: I przy okazji kilku palantów ze stołków! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 19:04
        Piszesz, że najprostRZe? Takie jak ortografia?
        • Gość: furora Re: I przy okazji kilku palantów ze stołków! IP: *.internetia.net.pl 04.02.11, 19:50
          przepraszam, moja wina! oczywiście, powinno być "najprostsze"

• fajny_elector Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy... 04.02.11, 17:49
      Operacja przesuwania czterech słupów potrwa ok. trzech tygodni. To żart jakiś?

• tomek854 Re: Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabis 04.02.11, 22:46
        Operacja pewnie potrwa parę godzin. Natomiast słupy będą gotowe za trzy tygodnie, jak zwiąże beton.
    • sselrats Juz myslalem, ze zabraknie tematow na Polish jokes 04.02.11, 17:51
      .
    • slarwar Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy... 04.02.11, 20:41
      Czyżby w tym grajdole nie było innych problemów !?!? Ktoś dał "ciała" - więc należy go ukarać, skończmy z takimi pie . . . . . . . !!!
    • woytolo Ile geodeci wzięli za ekspertyzę? 04.02.11, 20:42
      Dziennikarz (mógłby się zastanowić, co wypisuje) pewnie też wziął.
      Może znajdzie się coś dla prokuratora?
      • Gość: gośc Re: Ile geodeci wzięli za ekspertyzę? IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 12:35
        WTF ? nie było co napisac to napiszę bezedury.
        Tor-Krak ma podnajętą "swoją" geodezję, na 99.9% jest to firma z naszego rynku czyt wrocławskiego ( nazwiska niepotrzebne )
        ZDiUM ma swoją komórkę geodezyjną od zawsze, płacą im co miesiąc te same pieniądze, więc fajnie że pomyślano i nie oparto się tylko na geodetach opłacanych przez Tor-Krak ( całościowa obsługa geodezyjna "remontu" ) tylko swoje stanowisko zajęło ZDiUM.

BTW spychologia nie zakończy się tak szybko
    • kokowalski Te słupy to wina Dutkiewicza, 04.02.11, 21:17
      zamiast chodzić z suwmiarką i mierzyć odległość słupów od osi pętli to zakłada jakiś ODŚ - jako zaciekły zwolennik PO domagam się jego natychmiastowej dymisji !!!!
      • Gość: BMW Bierny, mierny ale wierny. IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 08:29
        Tacy są nasi urzędznicy i ich kompetencje widać na każdym kroku - ronddo Regana, pętla Grabiszyn, tramwaj plus.
    • kmxyzxyz Trzeba przesunąć cztery słupy na pętli Grabiszy... 05.02.11, 11:21
      Niemal codziennie przejeżdżam ul. Kosmonautów pod budowaną autostradą. Patrząc na prowadzone prace zastanawiam się, w jaki sposób przyszła ul. Kosmonautów ma się zmieścić pod autostradą. Czy również tutaj nie okaże się w pewnym momencie, że coś jest zrobione niewłaściwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka