Dodaj do ulubionych

CLO a pęcherzyki ??

IP: 195.117.151.* 10.09.03, 10:45
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: 195.117.151.* 10.09.03, 10:53
      to jeszcze raz ja smile)za szybko wysłałam
      Witam smile
      mam dzis 10 dc i bylam na moim pierwszym monitorwaniu, od 5 do 9 dnia brałam
      CLO. Na dzien dzisiejszy nie mam pecherzyka wiodącego, tylko jakies drobne
      pecherzyki. Czy tak powinno byc ? Czy nie powinnm wlasnie teraz brac Clo,
      zeby zaczeły rosnąc ? Czy Wy tez tak mialyscie ? Jakiej wielosci powinnam
      miec pecherzyk w 10 dc ?
      z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi
      • rose2 Re: CLO a pęcherzyki ?? 10.09.03, 11:00
        No niestety ale owulacji raczej nie bedzie, ja mialam USG robione w 11 i 12 dc
        i tez nie bylo pecherzyka dominujacego (najwiekszy mial 11 mm). Bralas CLO
        prawidlowo, moze dawka byla niewystarczajaca. Mnie nie pomoglo zwiekszenie
        dawki do 2 tabletek i teraz bede miala inna stymulacje (dokladnie nie wiem
        jaka). Podobno mozna brac po trzy, ale ja nie chce.
      • Gość: sassy Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: 80.51.74.* 10.09.03, 17:54
        nie chce Cie martwic, bo oczywiscie Twoja sytuacja moze sie zmienic, ale u
        mnie bylo dokladnie tak samo. W 11dc, a potem w 13, a potem w 15...nie bylo
        pecherzyka wiodacego, a jedynie male, z ktorych zaden znaczaco nie urosl. To
        prawdopodobnie oznacza, ze cykl jest bezowulacyjny. Ja przymuje Clo po 2
        tabletki na dobe od 3 do 7dc - jak do tej pory nie pomogl. Dlatego od niedawna
        dostalam w ramach wsparcia Bromergon, ktory przyjmuje codziennie w dawkach 1/2
        tabl. 3 razy na dobe.

Nie wiem dokladnie, jaka powinna byc wielkosc pecherzyka w 10dc, ale powinien
        juz na pewno byc widoczny wiodacy. Moze owu troche sie przesunela i stad
        komplikacje? A moze cykl rzeczywiscie bedzie bezowulacyjny. W szczytowej fazie
        owulacyjnej prawidlowa wielkosc to gdzies 20mm.

W kazdym razie, jesli chodzi o Twoje 2 pytanie - NIE. Clo przyjmuje sie PRZED
        owulacja, zeby ja wywolac, a nie wtedy, kiedy pecherzyki wzrastaja.
        Najczesciej kuracje zaczyna sie kolo 2,3 dc, lub - jak u Ciebie - w 5dc.
        Kuracja zazwyczaj trwa 4-5dni. I na tym koniec. Clo to jedynie stymulator.

Pozdrawiam!
    • Gość: Aga Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: 195.117.151.* 10.09.03, 11:11
      dziekuje za odpowiedz,
      przyznam szczerze, że załamałas mnie, mimo wszystko cały czas sie łudziłam, ze
      moze w koncu w tym cyklu sie uda, a tu znowu nic...
      pozdrawiam
      • Gość: Didi Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: *.skandia.de 10.09.03, 11:19
        Aga nie martw sie raz mialam 11 dc pecherzyki 11 i 12 mm czyli malutkie ale
        okolo 17 dc urosły odpowiedni tyle ze nie pekly ale tou mnie stary problem sad
        Warto jeszcze monitorowac twoj cykl, jeszcze gdyby Ci dali ze 2 zastrzyki z
        Menogonu to by podorosły, ja tak dostalam zastrzyk 11, 13 i 15 dc jak niczego
        nie maialm i wtedy wyhodowalam jedne pecherzyk 20 mm, ani i ten nie pekł...
        nic starconego a nawet jesli to zwikszysz sobie dawke powiedzmy do 1,5 tabletki
        jesli bralas 1 , nawet 1/4 tabletki wiecej daje efekty.
        zycze powodzenia
      • rose2 Re: CLO a pęcherzyki ?? 10.09.03, 11:20
        Ja tez bylam zalamana bralam CLO przez trzy miesiace i nic, kompletnie nic.
        Jakos sie z tego wygrzebalam i czekam na kolejny krok. Trzymaj sie cieplo :o)
        • rose2 Re: CLO a pęcherzyki ?? 10.09.03, 11:23
          Didi, to bardzo dziwne ale moj lekarz twierdzi, ze jak w 11 dc maja 11 mm to
          nic z tego nie bedzie. Nie jestem pewna ale mowil cos o 15 - 17 mm. Moze
          wlasnie dlatego twoje nie pekaly bo rosly nieprawidlowo, gdybam sobie bo
          lekarzem nie jestem.
          • Gość: Aga Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: 195.117.151.* 10.09.03, 11:30
            najgorsze jest to, ze mój lekarz prowadzący jest na urlopie, daltego na
            moniorowanie skierował mnie do innego, wiec domyślam, sie ze ten mi zadnych
            tabletek teraz nie przepisze, musze czekac na swojego dr smile
            ale jutro mam sie stawic na kolejne monitorowanie, trzymajcie za mnie kciuki,
            chyba jestem niepoprawną optymistką, ale chwytam sie kazdej nadziei, a moze
            urosną smile))
            pozdrawiam gorąco
          • Gość: Didi Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: *.skandia.de 10.09.03, 11:31
            to prawda ze raz bylo tak ze mialam 11 dc , 12 mm i wyjechalam... ale czulam
            jakby owulacyjny bol okolo 17 dc i po 14 dniach mialm okres.. sama nie wiem...
            to bylo rok temu... w tym roku 4 miesiace temu (moj ostani stymulowany cykl)
            mialam 11 dc, zaledwie chyba 12 czy 13mm, dostalam 3 zasrtrzyki z Menogonu co
            drugi dzien (drogie jak szlag!) i 16 dc mialam 21 mm pecherzyk prawidlowy ze
            wzgorkiem jajonosnym ale co z tego jak u mnie nie pekały nawet po zastrzykach...
            nie chce robic nadzieii ale u nas w klinice do ostatniej chwili podaja
            zastrzyki i dopiero po 16, 17 dc juz nie warto nic robic i cykl stracony...
            • rose2 Re: CLO a pęcherzyki ?? 10.09.03, 11:38
              A mialas cykl na CLO a potem zastrzyki, czy zastrzyki od samego poczatku? Bo
              chyba mieszac tego nie wolno. Ja mam miec teraz cykl na zastrzykach, wiec moze
              cos z tego wyjdzie, moze...
              • Gość: didi Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: *.skandia.de 10.09.03, 12:02
                Miałam clo od 5 do 9 dc i potem Menogon 11, 13 i 15 dc, ponoc mozna mieszać,
                stosuja tak nawet do IN vitro... nawet mialam raz stymualcje 5-9 dc clo i od 7
                do 13 dc Menogon co drugi dzien, ale nic nie wyszlo i byla laparoskopia sad
                • beata5555 Re: CLO a pęcherzyki ?? 13.09.03, 13:41
                  Ja brałam clo od 3 do 7 dc po dwie tabletki, potem estroplastry od 7 do 14 dc
                  oraz 13 dc zastrzyk z pregnylu i w 15 dc zastrzyk, pęcherzyk był i pęknoł ale
                  ciąży brak.
                  W obecnym cyklu podobna kuracja, dziś 13 dc pęcherzyk ma 19 mm lekarz
                  powiedział, że pęknie jutro lub pojutrze.
                  Wcześniej kiedy brałam samo clo pęcherzyki nie rosły lub nie pękały.
    • Gość: Aga Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: 195.117.151.* 15.09.03, 11:28
      czesc,
      to znowu ja, byłam znowu na monitorwaniu, mam dzis 15dc i pecherzyk 23,6 jednak
      urósł, nawet nie wiecie jak sie ciesze smile))
      pozdrawiam
      • piegoosek Re: CLO a pęcherzyki ?? 15.09.03, 11:38
        witajcie, ja tak mam co ktorys cykl! czasem rosna prawidlowo, i juz w 11dc maja
        np. 16-18mm, a czasem dopiero w 16dc maja te swoje 15mm.. i rosna powolutku!
        teraz np. owulacje mialam dopiero 19dc! ale byla i iui tez byla!!
        pozdrawiam
        piegoosek
        ----------------------
        oczekujaca pozytywnego wyniku po IV(juz) iui
      • Gość: sassy Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: 80.51.74.* 15.09.03, 13:36
        zazdroszczesmile ja jeszcze nie zobaczylam swoich pecherzykow ani razu, a Clo
        biore czwarty cykl. Mam nadzieje, ze teraz przy podwojnej dawce i przy
        faszerowaniu sie Bromergonem 3 razy dziennie wreszcie bedzie jakis rezultat....
    • Gość: kasialu Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: *.mofnet.gov.pl 17.09.03, 09:31
      Ja biorę CLo od 2 do 7 d.c. potem monitorowanie - pęcherzyk 22 mm zastrzyk z
      pregnylu, pożądne starania ;o) i .... nic. Teraz zaczynam drugi cykl.
      • Gość: Aga Re: CLO a pęcherzyki ?? IP: 195.117.151.* 17.09.03, 11:16
        ten zastrzyk bierzesz na pękniecie pecherzyka ?? bo u mnie sie okazało, ze
        wcale mi nie pęka, dzis mam 21,7m 17dc i okazuje sie, ze pecherzyk sie
        wchłania, mam jeszcze szanse, zeby pękł, albo na ten zastrzyk, albo jakies inne
        metody na pękniecie pecherzyka ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka