hela_z_gazowni 07.02.11, 17:14 A co może dynamiczne miasto miało w drugą dekadę wejść ze zwykłym papierowym znaczkiem. Toż to nie przystoi. Poza tym www.youtube.com/watch?v=S4LYzqaoP9Y Karta Urbana najlepsza jest i basta!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1410_tenrok We Wrocławiu automaty biletowe psują się z nowości 07.02.11, 17:14 nie rozumiem, jak można dostarczyć coś, co stało conajmniej dwa lata w magazynach mjennizy? Uważam, że SIWZ i przetargi są bez sensu, ponieważ dzięki nim może dochodzi do takich skandali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!! NIE płacimY ZA BiletY IP: *.static.tvk.wroc.pl 07.02.11, 20:19 i tyle! musimy zacząć walczyć z tym dziadostwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staromodny Re: NIE płacimY ZA BiletY IP: *.w83-202.abo.wanadoo.fr 07.02.11, 21:29 Przywrocic konduktorow! W kazdym wagonie! I miejsca pracy i porzadek lepszy. Zle bylo? I mieli takie torby z roznego kalibu rurkamina drobne...Tramwj tez pociag, to musi byc konduktor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Wyslijmy e-maile IP: 192.100.130.* 07.02.11, 23:15 A moze jak wszyscy zaczna wysylac e-maile, zglaszajac kazda usterke i proszac o nierobienie z ludzi idiotow, do Jasnie Panow Wielmoznych Mariusza Przybylskiego (Mariusz_Przybylski@mennica.com.pl) i Pawla Czumy (pawel.czuma@um.wroc.pl); to sie Panowie moze zorientuja ze cos jest nie tak i zaczna powaznie traktowac swoich klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: video Pozew zbiorowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.11, 14:31 Czy jest fantazją wielką, zastanowić się przez chwilę nad możliwością pociągnięcia miasta do odpowiedzialności za cały ten bałagan? Mam na myśli wynajęcie profesjonalnego prawnika i złożenie pozwu, np. mieszkańcy vs "miasto". Jako powód może wystarczyć brak możliwości wyboru (choćby między kartonowymi a urbanem), poniżające, skomplikowane i bardzo trudne dla niektórych (dyskryminacja) warunki uzyskania prawa do przejazdu. Dodatkowo miliard rzeczy tu opisanych, ze szczególnym uwzględnieniem lekceważenia, chciwości i braku współczucia ze strony miasta. Czy to jest realne? Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: Pozew zbiorowy 08.02.11, 15:15 Jest realne, nie musi być nawet prawnik. Trzeba tylko wskazać i podac dokładnie: 1) Poszkodowanych, adresy, nazwiska, zamieszkania 2) Przedmiot straty i przedmiot żądań (gotówka, spóźnienia do pracy, utracone korzyści itp) 3) Plus ewentualnie nakaz konkretnego zachowania sie lub działania ze strony miasta Płatność od sumy roszczęn jest chyba jakaś mniejsza w pozwie zbiorowym. Bo jakby wszystkiego od parudziesięciu ludzi uzbierało sie np. kilkanaście tysięcy to normalnie ktos musiałby wnieść cos koło 1500 lub więcej PLN Pozwany tez jest do ustalenia: czy gmina, czy skarb państwa, czy konkretna spółka miejska wespół z Mennicą - to trzeba precyzyjnie ustalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.warszawa.mm.pl 07.02.11, 23:10 A dlaczego przetargi są bez sensu a nie Ci którzy napisali po prostu złą SIWZ? W Polsce zawsze przepisy są bez sensu a nie Ci co je wdrażają je w życie. Ciekawe dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan karty urbana Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.finemedia.pl 08.02.11, 23:03 Dziś doładowałem sobie urbancard, tylko że w kiosku, w pukcie doładowania bo kontaktu III stopnia z urbancard machine wolę nie ryzkowować, zapłaciłem, potwierdzenie razem z kartą schowałem do portfela. Wieczorem loguję się na swoje konto na urbancard - nie ma żadnego biletu. Sprawdzam potwierdznenie - wszystko jest jak ma być, numer mojej karty itp. O co chodzi? Do tej pory gdy ładowałem kartę na moim koncie pojawiał się bilet, była widoczna transakcja w historii itp. ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluczki Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: 78.8.14.* 09.02.11, 11:04 Oni mają opóźnioną aktualizację danych w bazie centralnej - na karcie jest ok, a system centralny otrzymuje tę wiadomość nawet następnego dnia. To taka " nowoczesna " baza danych. BOK mi to kiedyś ładnie wyjaśnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajko Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.03.11, 00:49 Ja przedłużam bilety kilka dni wcześniej i nie mam takich problemów Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no 09.02.11, 11:46 1410_tenrok napisał: > nie rozumiem, jak można dostarczyć coś, co stało conajmniej dwa lata w magazyna > ch mjennizy? Uważam, że SIWZ i przetargi są bez sensu, ponieważ dzięki nim może > dochodzi do takich skandali. Dopóki mennica nie upora się z przejściowymi trudnościami można byłoby wydrukować i uznawać stare, dobre i sprawdzone, choć nie tak dynamiczne papierowe bilety miesięczne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.03.11, 23:15 Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent dynaminizm 07.02.11, 17:17 dynaminizm na dotarciu, socjalizm i kapitalizm tez się musiały długo docierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowincja Re: dynaminizm IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.02.11, 12:42 Wrocław to niestety ku...dołek jakich wiele Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Ma być tanio. No i jest. 07.02.11, 17:17 Ma być tanio. No i jest. Zaoszczędzono na testach. Normalka w dzisiejszych czasach. Nie od dziś wiadomo, że najlepszym testerem jest użytkownik końcowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra Genowefa Re: Ma być tanio. No i jest. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.03.11, 23:29 Tak się właśnie kończą pseudooszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 We Wrocławiu automaty biletowe psują się z nowości 07.02.11, 17:18 "Okazało się jednak, że umowa, jaką miasto podpisało z firmą, jest tak sformułowana, że nawet gdyby przestały działać wszystkie biletomaty we Wrocławiu, operator systemu i tak nie poniósłby żadnych konsekwencji." Gratulacje panie Dutkiewicz! To kolejny twoj sukces bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no 07.02.11, 23:18 a kto podpisał taką umowę? odkopać papierek, sprawdzić podpis i wypieprzyć z ratusza za marnowanie publicznych pieniedzy. zresztą nawet z działającymi automatami wrocławskie karty to kuriozum: to chyba jedyne miasto na świecie, gdzie trzeba wypełnić wniosek ze zdjęciem i pojechać gdzies tam, żeby sobie pojezdzić tramwajem. roftl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.internetia.net.pl 08.02.11, 13:05 Nie tylko ta umowa jest w ten sposób sporządzona. Umowa z MPK podobnie - zero kar. Inni przewoźnicy w mieście płacą kary za opóźnienia, za brudne autobusy, a MPK? NIE!!! Dlaczego? Bo to ulubiona, miejska spółka Prezia. Może ktoś odpowie dlaczego przewoźnicy w mieście są tak różnie traktowani. A może zainteresuje się tym UOKiK, albo Urząd Zamówień Publicznych. Jest tu duże pole do popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz PRaktyczny Dynamizm....n/t IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.11, 17:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Re: Sam sie "dotrzyj" kretynie IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.11, 17:44 japoni1 z Idiota jakis skonczony A ty co, siersciuchu? Napitys, czy nawalony kompotem ? Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: Gazeto! Ruszcie tyłek w imieniu obywateli 07.02.11, 18:39 Zamiast bezowocnie ględzić na swych łamach i podpuszczac ludzi na forum. Te automaty i ten system to jest granda, złodziejstwo, nie wywiązuje się ze swej podstawowej funkcji a operator ma to wszystko gdzieś... Widocznie umowa lub zyski / podział zysków jest niekorzystnie skonstruowana że opłaca im sie nie reagowac tylko miec nas - wrocławian, klientów w d..e i wymyślać bajki o: 1) zbyt nowych maszynach 2) wrażliwości na napięcie 3) wrazliwości na ciśnienie 4) wrażliwości na monety i karty własnego systemu (!) i tym podobne brednie, nie mieszczące się w głowie. W czasach bankomatów na zewnątrz, paczkomatów na zewnątrz, telefonów z wifi itp. maszynka do wydawania biletów produkcji Mennicy to piesek francuski do którego chyba trzeba się pomodlić aby łaskawie zadziałała Na prawdę szkoda czasu, on działa tylko na korzyść Mennicy - każdy miesiąc i stek wpisów na temat tego samego tylko ich upewni że nic nie muszą, bo nie ma żadnego przełożenia na reakcje władz miasta lub instytucji (Prokuratura) która przyjrzy się jak to się dzieje że bezkarnie zniknęło już zapewne parę tysięcy (może i parenaście) złotych w miejskim systemie opłat za transport Odpowiedz Link Zgłoś
gabkamski Re: Gazeto! Ruszcie tyłek w imieniu obywateli 08.02.11, 10:07 Oj "mitcchharris" jakbyś chłopie nie wiedział, że GAZETY są ICH, a nie Nasze!!!! I media też...zobacz co piszą za granicą a co w Polsce!!! CENZURA JAKIEJ NIE BYŁO Z GIERKA...NO MOŻE WCZESNY GOMUŁKA I TOW. MOCZAR Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: Gazeto! Ruszcie tyłek w imieniu obywateli 08.02.11, 12:31 co ty pieprzysz? teorie spiskowe rodem z Radia Ojca Piernika albo Ojca Jarosława. Jakie ich, jakby byli klakierami to by w ogóle o niczym nie pisali. Media leca tam gdzie można zrobić byle reportaz albo byle bzdetny artykuł. Ja tylko proponuje niech rusza tyłki i coś zrobią w tym zakresie. Potem beda mieli sami o czym pisac, efekt PR będzie boski, sprzedaż skoczy a im TYLKO O TO CHODZI Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Gazeto! Ruszcie tyłek w imieniu obywateli 08.02.11, 14:48 Są jednak plusy tej sytuacji - automaty w tramwajach często nie chcą przyjmować kart płatniczych - też często wyskakuje komunikat " bilet nie mógł być wydrukowany" ,czy coś w tym stylu. odrzucają karty kredytowe , i nie da się nic z tym zrobić - więc jeżdżę na koszt MPK/Mennicy . odkąd korzystam z tych automatów może ze 3 (słownie: trzy!) razy udało mi się kupić bilet :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.e-wro.net.pl 07.02.11, 17:41 dzisiaj kolejny raz poszukiwalem automatu ktory jest czynny i sprzeda mi laskawie bilet(tym razem kasprowicza/zmigrodzka nieczynny). kiedys dymalem z buta od ronda na dworzec bo po drodze albo nic nie bylo(kamienna/slezna) albo akurat w pojazdach na jezdzacych tam liniach nie bylo automatow mimo ze coraz wiecej tramwajow i autobusow je ma. malo tego gdy dotarlem pod dworzec pks oczywiscie biletomat tez byl nieczynny i musialem wskoczyc do stojacego autobusu, kupic bilet i wyskoczyc :) za tego calego urbana ktos powinien ladnie po dupie dostac... Odpowiedz Link Zgłoś
mary.nara Bilety kupione w tramie są juz skasowane!! 07.02.11, 23:26 Uwaga bilety kupione tramie i w busie są już skasowane przez ten sprzedający automat, wiec raczej nie polecam wskakiwania do jakiegoś stojącego autobusu, kupowania tak bilety i wsiadania do prawidłowego autobusu. Kupiłam tak 2 razy po 2 bilety jednodniowe, bo jak dorwałam już działający automat to chciałam mieć na następny raz. Straciłam 16 złotych, czy ktoś mi je odda? Odpowiedz Link Zgłoś
autocash Re: Bilety kupione w tramie są juz skasowane!! 19.07.12, 08:14 Kiedyś tak było, teraz już nie. Obecnie automaty sprzedają "czyste" bilety. A co do tematu: my tu narzekamy, a ja ostatnio byłem w Warszawie. Niby stolica jednego z większych państw UE, ale na Dworcu (Zachodnim) automat nie działał. Problem w tym, że u nich jeździ bardzo mało autobusów z automatami mobilnymi. Współczuję pasażerom. --- Wypożyczalnia aut Wrocław Pożyczki pod zastaw samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 10:20 >za tego calego urbana ktos powinien ladnie po dupie dostac... no i dostał (mieszkańcy tej mieściny) Odpowiedz Link Zgłoś
mantresa We Wrocławiu automaty biletowe psują się z nowości 07.02.11, 17:48 Niech sobie ten koleś z mennicy mózg przetrze, czy co on tam ma pod deklem, bo chyba jest toto nowe i się jeszcze dotrzeć musi... Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Pogratulować kreatywności ;)) 07.02.11, 17:51 Pozwoliłem sobie zacytować wymówki przytoczone w artykule. Jestem pod wrażeniem. :)) ".....biletomatom zdarza się samoczynnie wyłączyć z powodu burzy. Podczas wyładowań elektrycznych w atmosferze tracą bowiem kontakt z serwerem centralnym." "Według operatora systemu urbancard biletomatom zaczęły szkodzić skoki napięcia w kablach zasilających." "Rzecznik Mennicy wyjaśnił nam, że kilkanaście urządzeń działa wadliwie, bo "są na dotarciu" ............................ Pomsłowość godna podziwu. Może autor tych wykrętów pomylił zawód? Takie teksty ,być może, by się nieźle sprzedały w kabarecie. Swoją drogą, ciekawe jaka będzie następna wymówka: powodź wiosenna, epidemia grypy, przesilenie wiosenne, zmiana czasu na letni, czy może coś innego? ;)) A może w końcu naprawią te automaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM A może jednak powrót do papierowych? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.11, 17:56 Dlaczego nie można, przynajmniej alternatywnie, sprzedawać tekturkowych biletów miesięcznych? Dlaczego? Warum? Na świecie można. Urbanki do kubła proszę wyrzucić, kto miał na nich zarobić, już zarobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi9l Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: 213.199.248.* 07.02.11, 18:08 Jak ma działać jak nie może? Przecież: jesienią - burze, zimą - zimno, wiosną - mokro, latem - gorąco. Przecież każde dziecko wie, że urządzenia elektryczne nie mogą działać w takich warunkach. Jak tylko powyższe objawy ustąpią wszystko będzie działać tak, jak ma działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Czuma skończ już, wstydu oszczędź.. IP: 188.121.28.* 07.02.11, 18:09 Paweł Czuma, szef biura prasowego w urzędzie miasta, uznał, że największą karą dla Mennicy jest brak wpływów z zepsutych automatów. Pokaż mi działający automat konkurencyjnej firmy we Wrocławiu. Jaki brak wpływów ignorancie, przylizusie najdynamiczniejszego? Kara jest taka, że mieszkaniec zapier**la od jednego automatu mennicy do drugiego automatu mennicy i przy odrobinie szczęścia na 4 lub 5 może kartę doładuje. A inteligentny rzeczniku odpowiedz, do kogo wtedy wpływa kasa? Do mennicy, podpowiem ci, bo możesz na to nie wpaść. A 3 godziny stracone przez mieszkańca to oczywiście cena, jaką trzeba zapłacić za mieszkanie w mieście pełnym dynamizm. Pierwsze słyszę, że elektronika musi się docierać. No ale u nas wszystko jest najlepsze, więc może i rezystor z kondensatorem muszą przejechać 200000 zjeba*nych transakcji, żeby w końcu zaskoczyć. Pozdrawiam mających zawsze dobry humor sternika, urzędasów i Czumopodobnych. A dla lubiących fantastykę a'la Wrocław, czytajcie o szklanych, komunikacyjnych domach, jakie 5 lat temu obiecały urzędasy: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,89985,3237294.html Szkoda, że nikt nie rozlicza tych ...... z tego, co pitolą w mediach. Nawet frekwencja na poziomie 40% i tak moim zdaniem jest zbyt spora przy braku żadnych wartościowych kandydatów. Pytanie, jeżeli RD będzie za 4 lata znowu kandydował ilu lemingów pójdzie do urn? 15%? Mniej?... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Czuma skończ już, wstydu oszczędź.. 07.02.11, 18:14 > wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,89985,3237294.html > Szkoda, że nikt nie rozlicza tych ...... z tego, co pitolą w mediach. No coz, bo nawet jak w rzeczywistosci nie wychodzi z dynamizmem, to w gadaniu nie bedziemy go unikac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ilirian Re: Czuma skończ już, wstydu oszczędź.. 07.02.11, 19:05 Gość portalu: Ja napisał(a): > Pierwsze słyszę, że elektronika musi się docierać. No ale u nas wszystko jest n > ajlepsze, więc może i rezystor z kondensatorem muszą przejechać 200000 zjeba*ny > ch transakcji, żeby w końcu zaskoczyć. A ja pamiętam moje pierwsze radio z UKF(lampowe). Na początku grało cichutko a rozkręciło się po kilku tygodniach słuchania. I to nie był jakiś ewenement tylko wszystkie tak miały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marduk Re: Czuma skończ już, wstydu oszczędź.. IP: *.technologpark.net 08.02.11, 10:11 No tak... biletomaty są na lampach... to faktycznie wszystko tłumaczy - i 'wygrzewanie' sprzętu, i częste awarie. Pewnie lampy z demontażu ostatnich komputerów Odra i podobnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
such-a-klacz Re: Czuma skończ już, wstydu oszczędź.. 07.02.11, 20:08 Treść linka po prostu boska: marzec 2006 prawde mówiąc jakby to było wczoraj a brednie iście bajkowe.Został jakis pokulawiony ochłap, kawałek nowych szyn na Swieradowskiej i na Pilczyckiej (zaraz w budowie) plus Skody z podwójnymi szoferkami. "A tam tunele, elektronika, z Psiego Pola na Bielany łapiąc w locie kolezanke z Kozanowa" buahahahahahahahahahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No.one Re: Czuma skończ już, wstydu oszczędź.. IP: *.wroclaw.mm.pl 08.02.11, 08:36 A czy redaktor Szempliński - rzecznik Dynamizmu w GW - nie pracuje obecnie przypadkiem jako rzecznik miejskiej spółki - WROCŁAWSKICH INWESTYCJI...? Siara... - i wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.finemedia.pl 07.02.11, 18:20 Pamiętam jak rok temu zachwalali te nowe automaty, jakie to niby mają być nowoczesne, produkowane w Niemczech, posiadające ekran LCD itd, a teraz taki cyrk. Jeden automat kosztował 100 tys. zł. Przecież to jest kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Gazeto dlaczego nie idziesz do Prokuratury i NIK? 07.02.11, 18:32 Zamiast bezowocnie ględzić na swych łamach i podpuszczac ludzi na forum. Te automaty i ten system to jest granda, złodziejstwo, nie wywiązuje się ze swej podstawowej funkcji a operator ma to wszystko gdzieś... Widocznie umowa lub zyski / podział zysków jest niekorzystnie skonstruowana że opłaca im sie nie reagowac tylko miec nas - wrocławian, klientów w d..e i wymyślać bajki o: 1) zbyt nowych maszynach 2) wrażliwości na napięcie 3) wrazliwości na ciśnienie 4) wrażliwości na monety i karty własnego systemu (!) Na prawdę szkoda czasu, on działa tylko na korzyść Mennicy - każdy miesiąc i stek wpisów na temat tego samego tylko ich upewni że nic nie muszą, bo nie ma żadnego przełożenia na reakcje władz miasta lub instytucji (Prokuratura) która przyjrzy się jak to się dzieje że bezkarnie zniknęło już zapewne parę tysięcy (może i parenaście) złotych w miejskim systemie opłat za transport Odpowiedz Link Zgłoś
tzh We Wrocławiu automaty biletowe psują się z nowości 07.02.11, 18:28 Pętla Krzyki: - Próbuję kupić bilet jednorazowy, automat wydaje bilet ale połyka resztę. - Tego samego dnia wieczorem, próbuję doładować UrbanCard - automat nie przyjmuje już pieniędzy, każe płacić kartą. Wkładam kartę -> 'Błąd komunikacji'. Próbuję jeszcze dwa razy -> 'Błąd komunikacji'. - Kolejnego dnia - chcę doładować UrbanCard ale nie mam gotówki -> automat akurat nie przyjmuje kart (brak reakcji na włożenie karty). Idę do kiosku -> "Czy mogę doładować UrbanCard i zapłacić kartą?" -> "Nie bo nie przyjmujemy płatności kartą". Pytanie za dychę - skoro w pojeździe mogę wykonać transakcję do wartości 50 zł, to dlaczego brakuje opcji doładowania UrbanCard (korzystam z biletów za 49 zł)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgsgf Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 18:32 W lecie elektronika zacznie się przegrzewać huehuehue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czacza Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.11, 18:41 >... trwać będzie około dwóch lub trzech tygodni. W tym czasie urządzenia mogą działać lub nie działać.< Skoro tak, to proszę aby na te dwa/trzy tygodnie MZK wydało rozporządzenie : "Pasażer może jechać z biletem lub bez." No i proszę mi jeszcze wyjaśnić na czym właściwie ma polegać wyższość tego systemu nad biletem papierowym poza tym, że miał być "nowoczesny"? I żadnego mi tu pitolenia o jakichś oszczędnościach! Wystarczy przeliczyć na złotówki czas, który wszyscy tracimy na zajmowanie się tym cudactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
amuzc We Wrocławiu automaty biletowe psują się z nowości 07.02.11, 18:37 Leci kabarecik: "działanie urządzeń zależy od dnia" "biletomatom zdarza się samoczynnie wyłączyć" "biletomatom zaczęły szkodzić skoki napięcia" "umowa, jaką miasto podpisało z firmą...że operator i tak nie poniósłby żadnych konsekwencji" "Paweł Czuma uznał, że największą karą jest brak wpływów z zepsutych automatów" "biletomaty źle znoszą napięcia" "biletomaty są tak nowe, że muszą się dotrzeć." Komedianci to urzędaski z tzw magistratu i fachowcy od dostawcy. Publiczność to niestety pasażerowie, jakoś nie śmieją się z tego kabaretu. Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Jaka firma takie też biletomaty 07.02.11, 19:36 Mennica wkroczyła na siłę w XXI wiek i cały projekt ją przerósł. Awaryjność, przekombinowanie z pseudonowocześnością i do tego źle spisana umowa z miastem powoduję, że mamy nowoczesny niedziałający system. Miało być pięknie a wyszło jak zawsze. Pieniądze wydane, liczne problemy z użytkowaniem a winnych jak zwykle nie ma. Tzn. są mróz, burze, napięcie i cholera co jeszcze mennica wymyśli, żeby usprawiedliwić swoją niekompetencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Uwaga! Niebawem wiosna, roztopy i 12 st C IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 19:47 Czyli kolejne zabójcze dla Urban-maszynek okoliczności przyrody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Kto z tego ma profity! IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.11, 19:48 trza by sprawdzic, kto naprawde na tym zarobil, nie ponoszac odpowiedzialnosci! Oby tylko nie powstala panika w UM, i jeden na drugiego nie wskazywal palcamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Kto z tego ma profity! IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 20:01 Ale jak zamierzasz do tego dojśc skoro preferuje się tajniactwo maniące ukryć złodziejstwo. Umowa nie była znana bo owiana jakąs tajemnicą. Dlaczego? Bo okazało sie że Mennica prawie za nic nie odpowiada. Więc kantują nas dalej bezkarnie: ze strony miasta pan Czuma uwaza że wszystko gra mimo że każda gazeta w tym mieście trabią o problemie i skarżą sie ludzie. Ze strony Mennicy jakis debil od pogody wymyśla na poczekaniu wymówki tak żałosne że ręce opadają. Umyka sedno: System ma działac inie ma żadnego ALE. Klient/mieszkaniec miast został zmuszony do niewygód, biegania, szukania a wreszcie bycia okradanym przez lichwiarski system o jakości pospolitego badziewia. Jak idziesz i kupujesz cokolwie: auto, młynek do kawy czy mikrofalówkę - po prostu ma działać i guzik cie intersuje kit sprzedawcy że najlepiej gdyby auto, młynek czy mikrofalówka stała w kartonie. Wtedy ma idealne warunki, brak skoków napięcia, burz, wilgotności i łączności z serwerem. Zupełnie jak automaty Mennicy od sprzedazy biletów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis Re: Kto z tego ma profity! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.04.11, 10:57 A co na Urbnagate opozycja w radzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Amatorszczyzna IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.02.11, 20:05 Gratuluję dobrego samopoczucia pracownikom Mennicy i UM. Za takie wdrożenie, nadzór i podpisanie niekorzystnej umowy z każdej normalnej firmy wylecielibyście na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
snowicki We Wrocławiu automaty biletowe psują się z nowości 07.02.11, 20:20 Mennica traci dochody? W piątek przy dworcu PKP - wrzucam 5 złotych, nie dostaję biletu, kasy oczywiscie też nie. W poniedziałek przy dworcu PKS wrzucam 5 złotych, dostaję bilet za 2,40, reszta "dla automatu". Czyżby Mennica rekompensowała w sobie w ten sposób utracone dochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgsgf Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 21:14 Miałem coś pdoobnego w tramwaju linii 3. Płacę kartą, biletu nie ma, o potwierdzenie się nie zapytał, żadnego błędu nie wywalił. Jechałem na gapę, wracam do domu a na karcie blokada która oczywiście zeszła. N szczęście nie było kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.unitymediagroup.de 07.02.11, 20:59 a za rok beda psuc sie ze starosci . Oczywiscie kar dla firmy obslugujacej nie bedzie , bo wystarczajaca kara jest to ze nie dzialaja . Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Dutkiewicz co ty na to partaczu ? 07.02.11, 21:32 Kto poniósł jakąkolwiek odpowiedzialność za te kompromitującą fuszerkę, powinieneś się podać do dymisji, bop inaczej sami, my Wrocławianie zrobimy ci tu drugi Egipt Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Dutkiewicz co ty na to partaczu ? 08.02.11, 10:47 o ile dobrze pamietam pierwotnie przetarg wygrała inna firma, która doświadczenie we wprowadzaniu systemów tego typu posiadała, mennica się od wyników odwołała i kontrakt dostała. Takie mamy przepisy niestety. Błąd polegał na tym, że niedoświadczonej firmie pozwolono to zrobić bez dodatkowych obwarowań gwarancyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Dutkiewicz w swoim liście z maja ub.roku... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.11, 21:33 ...zachwalał bubel, robiąc z niego swoją trampolinę do wygranych wyborów. Cynicznie i z wyrachowaniem kłamał. Brak w kontrakcie kar dla Mennicy za niedziałające buble na przystankach, w autobusach i tramwajach nadaje się jedynie do prokuratury. Jako zaniechanie skutkujące działaniem na szkodę miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Zorganizumy jakąs akcje 07.02.11, 21:42 zabarykadujmy wejście do sukiennic w momencie gdy będzie w środku Dutkiewicz i wypuśćmy jego i jego urzędasów w momencie gdy wszystkie urbanomaty będą sprawne zdechną z głodu pasożyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zorganizumy jakąs akcje IP: 192.100.130.* 07.02.11, 23:18 Napisalem to do innego postu ale bardziej pasuje jako odpowiedz tutaj: "A moze jak wszyscy zaczna wysylac e-maile, zglaszajac kazda usterke i proszac o nierobienie z ludzi idiotow, do Jasnie Panow Wielmoznych Mariusza Przybylskiego (Mariusz_Przybylski@mennica.com.pl) i Pawla Czumy (pawel.czuma@um.wroc.pl); to sie Panowie moze zorientuja ze cos jest nie tak i zaczna powaznie traktowac swoich klientow. " Odpowiedz Link Zgłoś
kk071 We Wrocławiu automaty biletowe psują się z nowości 07.02.11, 21:46 Dziś nie udało mi się skorzystać z żadnego automatu. Pierwsza próba w tramwaju zakończyła się wydrukowaniem kwitka z napisem 'Odmowa'. W każdym razie postanowiłem się nie zrażać, no i 5 próba, tym razem z gotówką (nie w tramwaju) skończyła się tak, że automat pochwycił 2,50 nie drukując biletu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: We Wrocławiu automaty biletowe psują się z no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 21:55 ja dziś korzystałam z 4 automatów, 2 przy przystanku, 2 w tramwajach. Na przystanku mi radośnie zeżarły 5 zł, biletu oczywiście nie dały. W pierwszym tramwaju po 5 min oczekiwania wydrukowało odmowę, dopiero w tramwaju powrotnym udało sie zapłacić kartą w tramwaju. Dziękuje za taki interes. Powinne polecieć głowy kto podpisał taką umowę że automaty nie działają i nikt nie ponosi kary :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik O w mordę! Lemingi! 07.02.11, 22:06 Teraz to żeście mnie dynamicznie zagięli. Tak PRzyszłościowych rozwiązań nie POsiada żadne miasto w POlsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz trwa testowanie wytrzymałości lemingów:) IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.11, 22:20 W Dynamicznym Mieście rozwija się nauka oraz nowoczesne technologie. W chwili obecnej trwa masowy eksperyment z nauk sPOłecznych nad wytrzymałością psychiczną lemingów. Postawiona hiPOteza brzmi, że przeciętnego leminga można PRzegonić na dystansie 4 Urbanatorów oraz okraść z 25 pln, dopiero po przekroczeniu tych wartości granicznych miłość do Dynamizmu oraz Sternika maleję:))) Wyniki są obiecujące, a eksperyment będzie trwał do końca kadencji Jego Dynamiczności:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: O w mordę! Lemingi! IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 23:24 CapsLock się Tobie zacina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: O w mordę! Lemingi! IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.11, 23:51 > CapsLock się Tobie zacina. biorę PRzykład z Urbanatora:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Coś przeoczyłeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 09:51 We Wrocku nie rządzi PO, pisi pacanku ;P Odpowiedz Link Zgłoś