Dodaj do ulubionych

Marząc o silnym koszykarskim Śląsku

IP: *.nplay.net.pl 22.02.11, 19:27
Zawsze byłem całym sercem za drużyną Śląska Wrocław. Cieszę się, że ma szanse wrócić na koszykarską mapę Polski. Szkoda, że Lublin nie potrafi wykorzystać miłości mieszkańców miasta do tej dyscypliny sportu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ? a na następnym meczu będzie jak zwykle 100 osób? IP: *.static.tvk.wroc.pl 22.02.11, 19:41
      a na następnym meczu będzie jak zwykle 100 osób?
    • Gość: L. Marząc o silnym koszykarskim Śląsku IP: *.net.pbthawe.eu 22.02.11, 19:54
      Czy to będzie zupełnie nowy klub o nazwie "Śląsk", czy jednak historyczny podmiot, nie został całkowicie rozwiązany i obecna drużyna pod szyldem "Ślaska" będzie prawowitym spadkobiercą i kontynuatorem tradycji wielkiego basketu z Wrocławia?
    • Gość: Schlesier Marząc o silnym koszykarskim Śląsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.11, 20:07
      Gwoli ścisłości: w stolicy Śląska i tzw. woj. dolnośląskiego.
    • Gość: ja Marząc o silnym koszykarskim Śląsku IP: *.torun.mm.pl 22.02.11, 21:03
      według mnie śląsk powinien przejść wszystkie szczeble od 2 ligi do ekstaklasy. Zbudować mocny zespół, który awansem sportowym zapewni sobie miejsce w ekstraklasie. kupowanie dzikiej karty jest drogą na skróty. mimo to trzymam kciuki za sukces i kolejne wspaniałe lata w tbl.
      • dygresja1 Re: Marząc o silnym koszykarskim Śląsku 23.02.11, 12:09
        Gość portalu: ja napisał(a):

> według mnie śląsk powinien przejść wszystkie szczeble od 2 ligi do ekstaklasy.
        > Zbudować mocny zespół, który awansem sportowym zapewni sobie miejsce w ekstrakl
        > asie. kupowanie dzikiej karty jest drogą na skróty. mimo to trzymam kciuki za s
        > ukces i kolejne wspaniałe lata w tbl.

Ale o którym Śląsku mówimy? Ten z drugiej ligi zawsze będzie miał taką szanse, choć realnie patrząc - obecnie brak możliwości.
        Ten, który ma powstać na bazie WKK, też mógłby taką drogę przejść, ale czas nagli i nie chce się inwestować w przysłowiowe gruszki na wierzbie. Pan Koelner znalazł taką furtkę, a co nie jest zabronione, jest dozwolone.
        Ktoś weźmie pieniądze za dziką kartę, ktoś spełni swoje marzenia o posiadaniu ekstraligowego klubu, amatorzy oglądania koszykówki na najwyższym poziomie rozgrywkowym będą ukontentowani / o ile oczywiście uda się stworzyć silną drużynę będącą w czołówce/, władze miasta będą miały spokój z malkontentami twierdzącymi, że w naszym mieście zabija się sport wyczynowy...
        Prawie wszyscy będą zadowoleni:).
        Czegóż chcieć więcej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka