Dodaj do ulubionych

Do Kopenhagi na naukę

26.02.11, 22:48
Nie wiem, czy już było, ale w ramach ciekawostki:
wiadomosci.onet.pl/regionalne/wroclaw/misja-wroclawskich-urzednikow-w-stolicy-danii,1,4194739,region-wiadomosc.html
Urzędnicy pojadą do Kopenhagi, by dowiedzieć się, jak sprawić, by wrocławianie przesiedli się na rowery [...]
Do Kopenhagi w kwietniu pojedzie prawdopodobnie dziesięciu urzędników. Spędzą tam trzy dni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łoś_bimbacz tylko 10 urzędników? tak oszczędnie? IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.11, 22:54
      Trzydzieści urzędniko-dniówek, to oni już nas uszcześliwią po POwrocie......
      • Gość: radio myślicie że zrozumieją?? IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 26.02.11, 23:24
        kopenhaski trudna język dla urzędnika
        • Gość: Bela Re: myślicie że zrozumieją?? IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.11, 23:34
          mam nadzieje, ze nie zrozumieją. Nie zamierzam pedałować, bo mi durny urzędas zamknie ulice i zrobi ścieżkę. Auto jest do jeżdzenia.
          • Gość: biker Re: myślicie że zrozumieją?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 10:20
            Gość portalu: Bela napisał(a):

> mam nadzieje, ze nie zrozumieją. Nie zamierzam pedałować, bo mi durny urzędas z
            > amknie ulice i zrobi ścieżkę. Auto jest do jeżdzenia.

Nikt ci nie każe pedałować, wystarczy że czasami skorzystasz z tramwaju lub autobusu albo przejdziesz się kawałek na piechotę. Miasto to nie autostrada, auta nie muszą wszędzie dojeżdżać.
            • Gość: Bela Re: myślicie że zrozumieją?? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.11, 11:26
              Kto mowi, ze wszędzie? Masa miejsc jest wyłączonych z ruchu. I już dość. Nie róbmy z tego miasta skansenu. Auto jest do jezdzenia. Kupowanie aut, częsci do nich, paliwa, ubezpieczeń i innych usług napędza gospodarkę, ma wpływ na PKB i tak dalej. Ta nagonka na samochody jest paranoiczna.
              • Gość: biker Re: myślicie że zrozumieją?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 12:02
                Oczywiście, że auto jest do jeżdżenia, ale w mieście równie dobrze można przemieszczać się tramwajem, autobusem, rowerem i na piechotę. 20-letnia, bezmyślna polityka władz spowodowała, że kierowcy zawłaszczyli całą przestrzeń miejską, na szczęście magistrat wreszcie zrozumiał, że to droga donikąd i zaczął tę tendencję odwracać. Także musisz się z tym pogodzić, że swoim autkiem będziesz mógł dojeżdżać z czasem do coraz mniej miejsc, szczególnie w centrum.
    • miejski_glupek Mogę zasponsorować 27.02.11, 14:51
      rozmowę telefoniczną z Gdańskiem. Dla każdego z dziesięciu wybrańców, z tamtejszym Urzędem Miejskim. Aby dowiedzieli się jak można mieć za friko coś, co kosztuje 8500 we Wro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka