Gość: ja IP: *.torun.mm.pl 30.03.11, 19:54 błazenada! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hela_z_gazowni Maciej Janowski z Betardu za nowymi tłumikami 30.03.11, 22:15 Artykuł jest beznadziejny. Wszyscy żużlowcy w innych krajach chcą jeździć na tych tłumikach. W Polsce 26 nie chce dlatego obrażamy 30 którzy chcą? Czemu Pan redaktor tak arbitralnie stwierdził że nowe tłumiki są niebezpieczne? Wątpię żeby Cramp, Nichols czy Pedersen rywalizowali życiem dla przyjemności jazdy na cichym motorze? Sprawa ogólnie jest bardzo niejasna, a redaktor który nie ma obiektywnej i niezależnej wiedzy w temacie zawodników. PS. Trener Cieślak uważa że Polacy powinni jeździć? Jak Pan redaktor odpowie na ten argument? Też robi to dla Szweckiej i Angielskiej kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marze_na Panie Michalak, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 07:51 zapoznałby się Pan najpierw szerzej z kwestią tłumików, zanim uraczy Pan ludzi kolejnym artykułem. Nie rozumiem tej nagonki na Maćka. Pisze Pan m.in. o Janowskim, że " jest w stanie pojechać w prawo i bez kasku, byle tylko zarobić w Szwecji czy Anglii", a to raczej nie kasa z Elite League czy Elitserien zdecydowała o podpisaniu tej petycji. Janowski ma 20 lat i marzenia o GP i mistrzostwie świata. I co, ma zmarnować sezon ograniczając się do odjechania ok 20 imprez w Polsce? Ja jako kibic chciałabym, żeby rywalizował na torach Szwecji i Anglii i rozwijał się ku mojej radości. I chcę znowu oklaskiwać Maćka na podium IMŚJ. Pisze Pan, że stanowiska jakie zajął Maciek nie popierają najlepsi, czy aby na pewno??? Tomasz Gollob nie pali się do rezygnacji z GP, chociaż w GP będzie musiał jechać z nowym tłumikiem i jak sam powiedział nikt mu tego nie zabroni. Czyli co? Na lidze w Lesznie czy Toruniu nowy tłumik stanowi zagrożenie dla życia pana Golloba, ale na tym samym torze podczas GP nowy tłumik będzie już cacy? Hampel natomiast schował głowę w piasek i siedzi cicho, żeby nikt go ewentualną rezygnację z GP nie pytał. Pewnie czytał ten sam wywiad co ja z jakimś bossem z Exide, że w przypadku braku Jarka w GP oni się ze sponsorowania wycofają. I jeszcze jedno, pod petycją za nowymi tłumikami podpisała się w zasadzie cała nasza kadra juniorska. Zauważył Pan? Oni już na nowych tłumikach jeździli! W ubiegłorocznych MŚJ, indywidualnych i drużynowych. Wiedział Pan o tym? A w tym sezonie Ci chłopcy już zdążyli dostać po d_pie, bo centrala odwołała krajowe eliminacje do MŚJ wycofując się z tegorocznej rywalizacji. Ale to chyba też Panu umknęło... Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Re: Panie Michalak, 31.03.11, 09:22 Pisząc ten bezsensowny artykuł obraził Pan Janowskiego, Golloba, Hampela itd. Wszyscy dla pieniędzy będą jeździć w prawo i bez kasku www.sport.pl/zuzel/1,89220,9350777,Zuzlowcy_przegrywaja_wojne.html Nie pierwszy raz zrobił Pan z siebie..... kiepskiego redaktora. Mam nadzieję że w końcu redaktor naczelny zmieni redaktora od tej dyscypliny. Bo Pan jest dziennikarzem kiepskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedwayFAN/LDN Maciej Janowski z Betardu za nowymi tłumikami IP: *.haye.cable.virginmedia.com 31.03.11, 17:05 Pan/i hela z gazowni jak widac nie ma zielonego pojecia o czym pisze...Ci sami zawodnicy ktorzy podpisali sie pod wyzej wymienionym pismem opowiadali sie wczesniej za starymi tlumikami ! A jeden z nich zlamal na treningu noge (Zengota) twierdzac, ze to przez nowy tlumik...wiec to nie artykul jest moze beznadziejny ale wiedza Pani heli z gazowni !?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drummer Re: Maciej Janowski z Betardu za nowymi tłumikami IP: *.e-wro.net.pl 31.03.11, 22:39 A może nagla zmiana zdania pokazuje ile bylo prawdy w tym niebezpieczenstwie? Jakby naprawde bylo niebezpiecznie, to nikt by nie chcial jezdzic, a nie tylko nasi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Maciej Janowski z Betardu za nowymi tłumikami IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.11, 01:59 popieram zdanie Drummera. Ten artykuł to jest błazenada. Argument że tłumiki zagrażają życiu i zdrowiu zawodników to nic innego jak oficjalna ściema, którą ustalili żużlowcy z Metanolu wespół z panem Ślakiem. Ja rozumiem że dziennikarz nie chce dezawuować obranej przez bądź co bądź czołówkę polskich żużlowców linii, ale nie powinien przy okazji dyskredytować innych żużlowców. przypomnę że żaden żużlowiec z zagranicy "nas" nie poparł. Na krajowym podwórku rzeczowo i w mojej opinii trafnie wypowiedział się Cieślak - nowe tłumiki są gorsze, ale FIM zdania nie zmieni, nie jest to bowiem już pierwsza taka zmiana. Trzeba też pamiętać że w zeszłym roku trochę zawodów na tych nowych tłumikach się odbyło i nikt nie reklamował zagrożenia zdrowia/życia. Były protesty, że przegrzewają się silniki itp, ale argumentu na temat zdrowia i życia nie było, to jest ewidentne novum ustalone przez Metanol. I teraz trudno się dziwić, że FIM nie chce dawać wiary takim uzasadnieniom, tym bardziej kiedy tylko my - "mistrzowie świata" - protestujemy. Ja się więc wcale nie dziwię, że nie ma solidarności nawet na krajowym podwórku. Ok możemy ustalić że w polskiej lidze jeździmy tylko na starych tłumikach. Natomiast nie od dzisiaj wiadomo, że specyfika pracy żużlowca polega na występowaniu jednocześnie w kilku ligach, i niezaleznie czy będzie on jeździł jeszcze w Anglii i Szwecji, czy w Czechach, Rosji czy na Węgrzech, należy mu się takie samo prawo, a w zasadzie wolność, wyboru miejsca pracy. I dlatego uważam że zakaz startów dla naszych za granicą jest kompletnie nie na miejscu. Ja przyznaję że też liczyłem że FIM się wycofa, ale jak Narodowy mówi że siedzi w tym 45 lat i wie że jak FIM coś powie to już powie, to mam tylko prośbę żebyśmy przestali robić z siebie błaznów. Możemy się na nowe tłumiki nie zgadzać i słusznie, i walczyć o powrót do starych, ale jak widać akcja z zakazami startów naszych za granicą nie zadziałała, Fim i inne ligi szantażowi nie ulegli.. Dobrze, poczekajmy do soboty i rozmów z Royem Otto, ale jeżeli nie pójdzie gość na żadne ustępstwa, to przecież nawet czołówka: Gollob, Hampel i Kołodziej będzie musiała w SGP jeździć na nowych, bo sponsorzy i te sprawy.. Cieszę się że PZMot powstrzymał bojowe zapędy GKSŻ i zostawił furtkę co do DMŚ. Ja rozumiem, że pan redaktor chce pomóc w walce o przywrócenie starych tłumików, ale na litość nie poprzez potępienie chłopaków, którzy chcą zarabiać więcej niż tylko z jednego źródła, bo w końcu takie jest ich święte prawo! Życzę Panu redaktorowi więcej trzeźwego spojrzenia na rzeczywistość, mniej podniecania się. Taki tekst to może i na bloga byłby ok, ale na pewno nie jest stosowny jako artykuł. Mimo wszystko ze sportowym pozdrowieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedwayFAN/LDN Maciej Janowski z Betardu za nowymi tłumikami IP: *.haye.cable.virginmedia.com 01.04.11, 15:11 Czy ktos z was sie zastanowil nad podstawa problemu ?? A podstawa jest taka, ze okazalo sie iz dyrektywa unijna ktora to nakazywala wyciszyc zuzel nie dotyczyla sportu zuzlowego wiec forsowane nowe tlumiki za pomoca rzekomej dyrektywy okazaly forsowane klamstwem ! Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi ! Zastanowcie sie chwile zanim cos napiszecie...mowicie, ze zawodnicy ktorzy sie podpisali pod lista(mimo, ze wiekszosc z nich opowiadala sie wczesniej przeciw nowym tlumikom) maja prawo do startow w innych ligach i prosic o nowe tlumiki - racja. Tylko ich myslenie jest krotkowzroczne bo nowe tlumiki zmniejszaja moc motocykla co za tym idzie bedzie trzeba przygotowywac twarde tory...tak jak juz to sie dzieje w Anglii i co za soba ciagnie jazde gesiego...chyba nie trzeba byc zbyt bystrym by zauwazyc , ze nowe tlumiki to antypromocja zuzla ! Nikt nie zajmie sie wyciszaniem formuly 1 przeciez. Zreszta jakby juz weszla w zycie naprawde taka dyrektywa ktora wlaczalaby w wyciszanie zuzel to zalozylo by sie ekrany dziwkochlonne na stadionie a nie zmienialo konstrukcje motocykla ! Polecam filmy na youtubie pokazujace wplyw nowego tlumika na silniki motocykli zuzlowych, ktore nawet i wybuchaja od przegrzania ! Pozdrowienia dla myslacych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Maciej Janowski z Betardu za nowymi tłumikami IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.11, 13:41 jakoś nie słyszałem żeby jakiemuś juniorowi w zeszłym roku wybuchł silnik. Lament robicie, a dowodów brak. Zresztą nawet jak zmniejszają moc motoru, to i tak wszyscy będą mieć równe szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Maciej Janowski z Betardu za nowymi tłumikami IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.11, 13:46 www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/03/22/polscy-sedziowie-fim-wprowadzil-samoograniczenie-glosnosci-w/ daleko nie trzeba było szukać by się dowiedzieć że to nie dyrektywa jest podstawą zmian, a samodzielna decyzja FIMu, niezależna od prawa UE. Odpowiedz Link Zgłoś