Dodaj do ulubionych

Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, a...

• last.man.standing Materiał na YouTube jak to robią 31.03.11, 10:11
      www.youtube.com/watch?v=ibVqIw3VcKE
    • onann Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, a... 31.03.11, 10:14
      Ten trick jest znany już od 20 lat. Grasują nie tylko na autostradach ale też na drogach lokalnych. Jak się ktoś głupi zatrzyma to potrafią blokować odjazd stając przed maską. Dochodzi więc przemoc. Mojego ojca tak parę lat temu przyblokowali ze nie mógł odjechać. Szczególnie polują na starszych ludzi, którzy cniejednokrotnie płacą parę groszy ze strachu, bo zatrzymują przeważnie w odludnych miejscach. Wiele razy widziałym takich delikwentów z otwartą maską, ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby zawiadomić policję. Trzeba będzie w przyszłości dzwonić. Nie ma co się przejmować że rzeczywiście ktoś potrzebuje pomocy, bo goście są bardzo charakterystyczni, często z kobietami i z dziećmi....
    • wonderdummy Romowie po prostu cyganią :-) 31.03.11, 10:17
      We językach wszystkich narodów, które mają styczność z Romami funkcjonują określenia nawiązujace do ich cwaniactwa. Po polsku "cyganić" czy "ocyganić kogoś", a np. po angielsku "gipsy thief" lub "gipsy cab" (czyli "złodziejaszek" i "taksówka bez licznika"). Przypomijcie sobie przypowieść o Cyganie, który gotował zupę z gwoździa, prosząc tylko o dostęp do pieca, wodę i kilka nieistotnych "dodatków". Doświadczenie wielu stuleci uległo presji poprawności politycznej i nie jest już wystarczającą podstawą do refleksji. O tzw. zdrowym rozsądku wspominać nie wypada.
      Czy można mieć Romom za złe ich styl życia? Powiem tak, do każdego cygaństwa potrzebne są dwie strony :-)
      • Gość: Wojtek A mnie dziwi brak poprawności u Shakiry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:37
        Śpiewa "Jestem Cyganką (..) może ukradnę twoje ubrania, jeśli będą na mnie pasowały". Gdzie tu zachodnia poprawność polityczna? Niech spróbuje o Murzynie nierobie zaśpiewać, zobaczymy, jak ją medialnie zlinczują...
    • Gość: gość To nie ci, którzy naciągają na budowę "autostrad"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:25
      A za wyrwaną kasę oferują potem "wyroby autostradopodobne"?
      • Gość: Slezak s Polska Informuję priwislanców, IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 31.03.11, 10:51
        że Opole równiez jest częścią Górnego Śląska (nb stolicą Rejencji Górnośląskiej)
    • feurig59 Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, a... 31.03.11, 10:26
      "wlepiać mandaty" haha! W Niemczech za zatrzymanie się bez powodu na autostradzie są drakońskie kary, (z odebraniem prawka włącznie). Brak benzyny nie jest żadnym argumentem, bo to według niemieckiej policji z racją "fahrlaessigkeit" - niedbałość, lekkomyślność - nie ma bata, trzeba płacić.
      Dziwię się też, że nikt obserwujący ten proceder na autostradzie nie zgłasza tego na policję z komórki - 20minut i pozamiatane...
      • Gość: Mirwisz Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, IP: *.dsl.bell.ca 31.03.11, 13:03
        To samo miałem powiedzieć: na południu Kalifornii, Arizony czy Teksasu ludzie dzwonią na widok samochodu na poboczu drogi gdy obok kręcą się Meksyki. No ale Polacy to katolicy i "kablowanie" na policje to grzech :)

• Gość: bambo Wro - sprzedaja podrobki pil lancuchowych husquarn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:30
      Auto DB...... (nie pamietam) tj auto z rejestracja DB (jesli dobrze pamietam) nie mylic z Aston Martin DB bo tych *** nie stac (jak 99,9999% czytelnikow heh).

Widzialem taka akcje, zatrzymuja sie ***ludzie i wyskakuje cygan, zaczyna pokazywac (z demonstracja odpalenia silnika) ta pile - 'husquarna', zaczyna gadac ze w markecie 1400zl a on odda za 300, pozniej schodzi do 200, 150zl (chinczycy tak malo za to chca...?) i zaczyna urabiac, morda mu sie nie zamyka.

Pod Korona we Wroclawiu policja chyba ich raz zatrzymala, gazeta moze o tym pisala.

Uwazajcie bo to jest jak to zloto - podrobka i falszywka. Ale przynajmniej pila dzialala (moze sie rozpadnie po przecieciu jablonki).

Oni nigdy nie pracowali zapewne, zyja z okradania innych.
    • Gość: Problemotwórcy Czemu Romowie sami sprowadzają problemy na siebie? IP: 195.116.95.* 31.03.11, 10:34
      Na Czajkowskiego od dawna mieszka kolonia Romów, Co mniej więcej dekadę pojawia się ten sam problem. Dorasta ich młode pokolenie. Coraz bardziej cwaniakuje, kombinuje, okrada młodych Polaków, robi różne przekręty na szkodę innych. Potem grupa wkurzonych Polaków robi tam tzw "wjazd" (o ostatnim nawet w gazetach pisano). I tak co jakiś czas. To głupie.
    • krytyk54 Nie tylko na A4 31.03.11, 10:36
      Taki sam numer wykręcają Romowie na drodze Augustów - Sejny (byłem tego świadkiem w pobliżu stacji benzynowej Frącki). Poruszali się całą rodziną samochodem audi na litewskich numerach. A może zrobić małe polowanko nieoznakowanymi radiowozami i przetrzebić to towarzystwo?
      • Gość: Kaszub Donski Re: Nie tylko na A4 IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.11, 11:22
        Polowanko to możesz zrobić na swojego kota.Wystarczy przestrzeganie przepisow ktore zakazują zatrzymywania się na autostradach i w wielu innych miejscac a tam przewaznie poluja oszuści.Kazdy osiol ktory zgosi oszustwo na autostradzei powinien na poczatek dostac mandat za łamanie przepisów.Oszuści wiedza ze Polacy to w wiekszosci durnie ktorzy o zakazie nie wiedza lub go olewają wiec kroja polglowkow.Nie robia tego w Niemczech z tej prostej przyczyny ze Niemiec się nie zatrzyma.Moze wspolczuc lecz zakaz zatrzymania ma gleboki sens.
    • wybitniemadry znowu notka o glupich polakach 31.03.11, 11:01
      pazerny, glupi, naiwny, nalezy ciagle przypominac?
    • Gość: KIEPSKI Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, IP: 80.87.35.* 31.03.11, 11:12
      Ajajaj
      A gdzie te wszystkie ,,OBRONCE UCIŚNIONYCH CYGANÓW'' zwanych od niedawna romkami.
      Toż to jawna dyskryminacja i pomówienia cięzko tyrających na kawałek chleba cyganów
    • jacek19 Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, a... 31.03.11, 11:16
      paly nic nie robia bo im sie nie chce:/ czemu nie utworza grupym czarne kominiary samochod bez tablic pojezdzic po okolicy i postraszyc, wysiadlo by kilku z takiego smaochodu w czarnych kominiarach z bejsbolami, rozpizdzili by im samochody i powiedzieli ze jeszcze raz ich zobacza to i im wpier.... dola. czemu nikt tak nie robi, oni nie mieli by sie do kogo poskarzyc a problem bylby szybko rozwiazany.
      • Gość: zbyszek Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 12:34
        a ty kolegom to przepraszam z poprzedniej epoki jestes samochód bez tablic i czarne kominiary , wystarczy się poprostu nie zatrzymywac i nie być pazerny na tanie złoto
    • Gość: Wiktor Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, IP: *.zkamr.ikem.pwr.wroc.pl 31.03.11, 11:16
      Absolutnie nie zamierzam bronić Romów, bo sprawa jest ewidentna, ale chciałbym "spokojnemu" Gościowi zwrócić uwagę, że to co opowiada to groźby karalne i równie karalne nawoływanie do nienwiści rasowych, ścigane z urzędu, więc następnym razem zastanów się co piszesz.
      • lungompa Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, 31.03.11, 13:20
        Wiktor - tobie juz sie z tej poprawnosci politycznej w glowie poprzewracalo - wiec ja tu z tego miejsca nawoluje Cie do leczenia !
    • wlody1 Cyganie 31.03.11, 11:21
      Rom to cygan- zawsze tak było i nawet jak znowu zmienią nazwę to będą cyganie. Dopóki nie uznają że muszą się dostosować do Naszych warunków dopóty będą obywatelami(niestety obywatelami) drugiej kategorii...Czarne ryje i tyle. A kto głupi to da się nabrać- ja nawet z Nimi nie gadam bo szkoda czasu. Ale mam nadzieję że kiedyś spotkam normalnego cygana bo wszystkim należy dać szansę. Tylko czy za mojego życia to nastąpi?
    • tojakierowca_bombowca Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, a... 31.03.11, 11:27
      Policja powinna ich zatrzymać, ustalić gdzie mieszkają, z domów zabrać przed spaleniem i zaoraniem co się da, baby i dzieciaki pogonić boso tam gdzie pieprz rośnie, a tych gnojów zatrudnić w kopalni by poznali czym jest uczciwa praca.
    • idzielas Nie bądź frajer 31.03.11, 11:35
      Ja nabrać się nie dałem. A zdarzyło się to w Warszawie na parkingu przed hipermarketem.
      Kedy ładowałem zakupy podjechał nowy czarny BMW kombi. W środku siedział elegancko ubrany w czarny garnitur śniady młody "przystojniaczek na żel". Siedząc w samochodzie uchylił okno i po rosyjsku spytał czy mogę mu pomóc. Odparłem ale po polsku, że owszem. Facet zaczął mi opowiadać że jest ze Szwecji i ma jakieś problemy... Tu mu przerwałem i odparłem że niestety pomóc mu nie mogę, bo nie dam się nabrać na takie tanie numery. W tym momencie gość wyskoczył z samochodu i pełen agresji zaczął mi grozić że mnie "ubijet" że nie jest ruskiem i takie tam bzdury. Zachowywał się bardzo niebezpiecznie. Ludzie wokół nie reagowali. Czułem, że jest niedobrze. I pełen spokoju w głosie powiedziałem, żeby szybko stąd odjechał bo wzywam policję. Wtedy wstąpił w niego jakiś potwór. W szale wymachiwał rękami , krzyczał obrażając mnie i "je...anych poliaków". Wtedy nadeszła moja żona i z zimną krwią ukróciła tą "rozmowę" krótkim - spadaj. Wsiedliśmy szybko do samochodu i odjechaliśmy. Od razu zadzwoniłem na policję i opowiedziałem o zdarzeniu. Jaki wniosek? Już mnie nie bawią historyjki i piękne wzruszające piosenki typu "Jadą wozy kolorowe".
    • jeruzalem51 Romowie,? to niemozliwe 31.03.11, 11:50
      ja rozumiem,ze Cyganie lubia oszukiwac, ale Romowie? to jakies nieporozumienie.Prosze redakcje GW o sprostowanie,inaczej zloze skarge do Trybunalu Europejskiego, za zle nastawianie do nowej i powstalej niedawno grupy etnicznej' Romow.
      • billy.the.kid Re: Romowie,? to niemozliwe 31.03.11, 12:13
        ot,smieszni wolacy.chcieli zarobić na bidnych romach. już se lic zyli jaki to przelicznik złota.da 250 zeta-wyciągnie 1250. ni,interes zycia. a tu dupa.
    • framberg Lada moment zmienią nazwę Romowie na ... 31.03.11, 12:19
      Zmienili nazwę Cyganie na Romowie i domagają się od innych by nie nazywać ich w tradycyjny, normalny sposób bo to się źle kojarzy.
      Lada moment zmienią nazwę Romowie na ... nie wiem co. Bo się źle kojarzy. I tak dalej. Nazwy są winne.
    • pogo-0 Re: Gdyby to Polak już by siedział 31.03.11, 12:46
      asocjacja_w napisał:

> Cygana nie ruszą !!! Jest odgórny nakaz cyganów nie ruszać ! Cygan i żyd to pra
      > wie to samo , ma międzynarodowy imunited ?

Nie lubisz obcych. Jesteś źle wychowany i niemądry. Jesteś zerem.
      Immunited nie imunited.
      • Gość: Rumun Re: Gdyby to Polak już by siedział IP: *.tdi.tktelekom.pl 31.03.11, 12:57
        ja biedny rumun z polska, daj pieniondza. mam tanie zloto, potszebóje pieniondze, szeby miedź na bilet do niemiec, tam dobra lepiej
      • Gość: dobreee.... Immunited nie imunited - LOL IP: 178.73.48.* 31.03.11, 13:45
        temat dnia: Jak poprawnie piszemy słowo "immunitet" - buhehehehehehe
        • Gość: Pupa Rumun Heloł pożycz pjenjoc na bilet niemcy IP: *.tdi.tktelekom.pl 31.03.11, 13:54
          daj rumunowi daj

daj rumunowi daj

daj rumunowi daj

daj rumunowi daj

daj rumunowi daj

daj rumunowi daj

daj rumunowi daj

daj rumunowi daj
    • dlv_liberales Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, a... 31.03.11, 12:55
      kiedyś na obwodnicy bytomia tez taki brudas usiłował naciągać,a le go pogoniliśmy choć przyznaje ze przez chwile chciwość chciała z nami wygrać ;)
    • Gość: alpepe Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, IP: *.pools.arcor-ip.net 31.03.11, 13:01
      to nie do końca tak, na mojego męża migali światłami i zajechali drogę, by się zatrzymał. Mamy auto na niemieckich numerach i oni udawali Niemców, też mieli auta na berlińskich rejestracjach. Mąż oczywiście nie dał się nabrać, ale bardziej był przestraszony, bo nagle kilka aut go ściga i długimi...
      • Gość: x To ci sami co lubia jesc w Poznaniu? IP: *.play-internet.pl 31.03.11, 13:18
        Gazeto bron romskich przedsiebiorcow!!! Przeciez to skandal ze Polacy nie pomagaja! Gazeto zrob akcje "Wspomoz Roma na autostradzie,i zabierz do restauracji".

Romowie to taki wspanialy twor,przedsiebiorczy,uczciwi,pracowici,czysci i pachnacy...
    • Gość: niezyczliwy oszustów jest pełno IP: 82.177.208.* 31.03.11, 13:08
      Tak się to już porobiło, że jak na ulicy leży człowiek i wzywa pomocy
      to omijam go szerokim łukiem, zakładając z góry, że to podpucha dla
      naiwnych. Do domu, tez nikogo nie wpuszczam, nawet jakby błagał o pomoc.
      Dlatego do tej pory mnie nie wydymano.

niezyczliwy
      • map4 Re: oszustów jest pełno 31.03.11, 13:34
        Gość portalu: niezyczliwy napisał(a):

> Dlatego do tej pory mnie nie wydymano.
        > niezyczliwy

Ale nie zdziwisz się, jeśli kiedyś przydarzy Ci się dostać zawału na chodniku i inni pozwolą Ci umrzeć w spokoju, omijając szerokim łukiem ?
    • three-gun-max Cyganie 31.03.11, 13:11
      Ale spoko, dalej propagujcie bezkarność cyganów i piętnujcie właścicieli lokali, którzy nie dają się okradać.
    • Gość: Română Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, IP: *.tdi.tktelekom.pl 31.03.11, 13:26
      Împrumuta bani rumunowi săraci
      • Gość: Rumuniontko Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, IP: *.tdi.tktelekom.pl 31.03.11, 13:27
        face crema rumunowi gheaţă
        • Gość: lasty Re: Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.12, 12:21
          bun este un ţigan ţigan mort
    • kemot2011 Gang naciągaczy na A4. Trick stary jak świat, a... 31.03.11, 13:40
      Po Poznaniu krążą tacy naciągacze z "oryginalnym" piłami "Stiel" (nie mylić ze "Stihlem").
    • kklement Tak oto zabijane są zaufanie do ludzi i gotowość.. 31.03.11, 14:01
      ... do udzielania pomocy nieznajomym.

I to jest największa szkoda, jaką wyrządzają te p*** zawszone brudasy.
      • Gość: Papa Rumun Re: Tak oto zabijane są zaufanie do ludzi i gotow IP: *.tdi.tktelekom.pl 31.03.11, 14:02
        ja nie brudas!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka