Dodaj do ulubionych

kupno i montarz drzwi

26.04.11, 10:43
Znalazłem firmę która miała mi sprzedać i zamontować drzwi w dobrej cenie, nazwy na razie nie będę wymieniał. Wybrałem w salonie po prawie tygodniu przyjechali „fachowcy” zrobili pomiary. Nikt się nie odzywał znowu kilka dni w końcu zadzwoniłem i przyjechali montować. Pomijam prawie dwu godzinne spóźnienie. Zamontowali po dwóch godzinach, ekspertem nie jestem ale zbyt porządnie to nie jest zrobione, zostawili syf straszny. Wczoraj dostaję fakturę a tu cena o 400 zł wyższa niż miała być, bo okazuje się że dodatkową opłatę ponoszę za montaż klamek, dowóz i wniesienie. Szlak mnie trafia i zastanawiam się co mogę zrobić w takiej sytuacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pierre Re: kupno i montarz drzwi IP: *.internetia.net.pl 26.04.11, 18:59
      Może na początek sprawdź w słowniku jak powinno się pisać słowo montaż. Następnie zainstaluj przeglądarkę internetową ze słownikiem, będziesz miał podkreślone błędy kolorem czerwonym.
      • Gość: max Re: kupno i montarz drzwi IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.04.11, 19:18
        Przeczytaj umowę, pewnie na te wszystkie ustalenia sam się zgodziłeś.
    • Gość: adam Re: kupno i montarz drzwi IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.11, 20:13
      MONTARZ? no kur... błagam
      • Gość: HM_ Re: kupno i montarz drzwi IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.11, 18:29
        To od montera... :)
    • Gość: rudy Re: kupno i montarz drzwi IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.11, 17:22
      trzeba mieć na uwadze ukryte koszty, zawsze trzeba się dopytać. Najlepiej sprawdzić wcześniej co wchodzi w zakres usług. dobre firmy mają stały cennik i wyszczególnione co wchodzi w zakres usługi np.: drzwi.pl/uslugi.html tu masz jasno czarno na białym napisane za co płacisz, jak ci czegoś takiego nie pokazali przed montażem a sam nie dopytałeś to teraz właściwie nie za wiele możesz zrobić. No chyba że chcesz się bawić w jakieś skargi do rzecznika praw konsumenta itp. :) a poza tym zainwestuj w słownik ort :)
    • Gość: RychuSchabowy Re: kupno i montarz drzwi IP: *.play-internet.pl 28.04.11, 14:47
      Sytuacje tego typu się zdarzają niestety. Wszystko zależy od firmy i jej oferty. Jak w każdej branży są firmy, które ukrywają koszty, i niezbyt dbają o klienta. Najlepiej brać sprawdzone firmy, które ktoś ci poleci bo wybierając w ciemno można się właśnie w taki sposób naciąć.
      • Gość: Ja Re: kupno i montarz drzwi IP: 62.87.152.* 02.05.11, 13:12
        ja właśnie jestem przed wymianą drzwi i szukam jakiejs solidnej firmy. drzwi maja być anty wlamaniowe i zalezy mi na czasie. Może ktos cos poleci? nie chę się naciąć tak jak nasz polonista :)
        • Gość: Pirnik Drzwi.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.11, 14:15
          sprawdź sobie salon o którym już tu ktoś pisał - drzwi.pl , to chyba najlepsi fachowcy w tym temacie we wro
          • Gość: martin Re: Drzwi.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 16:13
            Czy ktoś może mi napisać jak jest z tą firmą drzwi.pl ? Czy wszystko jest rzeczywiście tak jak piszą na stronie? nie trzeba nic dopłacać? Ile ostatecznie trzeba czekać na drzwi po zamówieniu? Napiszcie bo różne opinie można znaleźć.
            • Gość: HM_ Re: Drzwi.pl IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.11, 18:33
              Stwierdzam, że montują dobrze i nawet sprzątają ale jak mi przywieźli nie te, które kupiłem (stare już wycięli) a panienka w salonie zaproponowała w zamian montaż drzwi wejściowych z szybką (w mieszkaniu na klatce:)), to się trochę zdenerwowałem. Moje drzwi znalazły się na magazynie - opóźnienie 3h.
              • Gość: donald Dusk Re: Drzwi.pl IP: *.play-internet.pl 02.06.11, 12:04
                Kupowałem w firmie drzwi.pl drzwi wewnętrzne do firmy: obsługa ok, ceny porównywalne z konkurencją , największą zaletą było to że montaż miałem jakoś dwa/trzy dni po wizycie w salonie i złożeniu zamówienia. Ekipa przyjechała, zamontowała, posprzątała po sobie (tu plus bo zazwyczaj firmy tego typu syf zostawiają) - wszystko raczej standardowo ale narzekać nie mogę. ogólnie firma na plus.
                • Gość: martin Re: Drzwi.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 14:10
                  Ok dzięki za info na ich temat, też jestem już po tranzakcji z nimi i ogólnie wrażenia na plus, tak jak pisaliście.
      • dinc4 Re: kupno i montarz drzwi 08.06.11, 12:24
        ja mogę polecić firmę Prestige S.A.- kupiłem drzwi co prawda u nich w sklepie internetowym, ale wcześniej byłem w salonie i bardzo mi sie spodobały. Cena w sklepie internetowym niższa o 60% niż w salonie. Ciesze się bardzo, dobry wybór. Przywieźli mi drzwi w ciągu tygodnia, a montaż zamówiłem w punkcie który polecają. wszystko tanio, szybko, i czysto a przy okazji mam świetne ekskluzywne drzwi!
    • tomek854 Re: kupno i montarz drzwi 28.04.11, 20:18
      Trzeba było kupić dżwi. Lepiej by Ci pasowały ;-)
      • Gość: Dr Hałs montaRZ, dwu godzinne, szlaK IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 28.04.11, 21:37
        To wystarczy w zupełności. Naprawdę nic więcej nie można zrobić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka