tompank 09.06.11, 19:49 To chore jest.Może jeszcze wystawią np paznokieć św wojciecha .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wit.grabowski Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 19:52 Wrocław. Europa. XXI w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o jaaaa Re: Papieska krew będzie wystawiona na wrocławski IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.06.11, 20:45 facepalm, myślałem że tylko w lublinie czy rzeszowie takie klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK ale jaja IP: 149.156.14.* 09.06.11, 21:46 nie wierzę własnym oczom, może rzucić jakąś dziewicę lwom? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: kał papieski 10.06.11, 06:43 Ciekawość, czy gdyby z tej krwi zrobić kaszankę, to czy kaszanka byłaby relikwią? Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Papieska krew będzie wystawiona na wrocławski 11.06.11, 16:53 Nawiązanie do wielowiekowej tradycji - patrz artykuł "Kult relikwii w średniowiecznym Wrocławiu i na Dolnym Śląsku" - www.luteranie.org/wp-content/uploads/2011/04/06_SP_1-2011_Historia.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
pirks0 a gicz może być? 09.06.11, 19:57 A np. gicz może być relikwią? I czy czworogłowy uda jest tradycyjnie cenniejszy od podgardla ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Cynizm. 09.06.11, 20:24 Niebywały jest cynizm panów księży, którzy we wnętrzach swych limuzyn planują, czym uraczyć ciemny ludek, by ten zsikał się z podniecenia. Krew papieską pod nos podsuną zatem, by wierni piali z zachwytu. Ja pie..., to mi się śni chyba. Dajcie spokój papieżowi, purpuraci i nie ośmieszajcie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: a gicz może być? IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 22:25 to ja z pana papieża zamawiam udko i skrzydełko. Acha, i skórę do przedpokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnch Re: a gicz może być? IP: *.swidnica.mm.pl 10.06.11, 14:53 To jest chyba kwestia gramatury. Ogólnie im większy fragment tym lepszy. Dobrze mieć więc całą nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha hahahahahahhahahahahahahahahaha IP: *.customer.m-online.net 09.06.11, 19:57 hahahahahahahahahahahhahahahahahaha i jeszcze sie smieje nareszcie wroclaw ma reklame na jaka sobie zasluzyl hahahahahahahahahhahahahahahahhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itsme Re: hahahahahahhahahahahahahahahaha IP: *.internetia.net.pl 09.06.11, 20:08 Wampiry są z całą pewnością w 7-dmym niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio i Modzio Re: hahahahahahhahahahahahahahahaha IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.11, 08:51 Polska - kraj, w którym oburzenie budzą zdjęcia matek karmiących niemowlaki, a podniecenie ufajdane posoką szmaty starca obwołanego bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LRRP Re: Papieska krew będzie wystawiona na wrocławski IP: *.cable.wsm.wielun.pl 09.06.11, 20:08 Palenie na stosie albo pojedynki gladiatorów też planują? Niezły happening się szykuje :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykleryk Najlepiej wystawcie tam czarownicę na miotle !! IP: 79.139.99.* 09.06.11, 20:29 Q...wa XXI wiek a oni jakieś gusła chcą odprawiać na Rynku !! ?? Gdzie Ja żyję ?? Już widzę stada moherów rozmodlonych i jestem pewien że pierwsze co zrobią to postawią tam krzyż !!! Będziemy mieć drugą Warszawę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ex-con Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 20:57 Kodeks Karny, Art. 262. § 1. Kto znieważa zwłoki, prochy ludzkie lub miejsce spoczynku zmarłego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Odpowiedz Link Zgłoś
slarwar Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 20:58 Ż E N A D A !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas71 Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 20:58 Jestem Wrocławiakiem, płacę tu podatki i nie życzę sobie żeby Dutkiewicz szerzył religijne obrzędy w moim imieniu! Dutkiewicz w tym kraju religia i państwo to osobne sprawy. Pajacu ogarnij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK doktoratu czarni za darmo nie dają IP: 149.156.14.* 09.06.11, 21:48 pajac spłaca długi, doktoratu czarni za darmo nie dają Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny.klecznik Re: doktoratu czarni za darmo nie dają 10.06.11, 12:25 Wielkim i potężnym organizacjom się nie podskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
topix głupi, pogański naród 09.06.11, 21:05 to chyba w ramach promocji prezydenta pod tytułęm wrocław miastem kultury bez toalet. kloaka politycznych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Czy stacje benzynowe i apteki 09.06.11, 21:07 będą w niedzielę, we Wrocławiu pracować normalnie? Rozumiem, że sklepy i podobne im przybytki będą zamknięte. Dwa- czy w mieście, w niedzielę będzie prohibicja a patrole SM będą sprawdzać medaliki? Odpowiedz Link Zgłoś
alto11 kościół katolicki z Bogiem nie ma nic wspólnego 09.06.11, 21:26 kościół katolicki z Bogiem nie ma nic wspólnego od około 1500 lat, to jest od czasu, kiedy zaczął Go "poprawiać". Jest to organizacja biznesowa, która wymyśliła towar lepszy od prochów i alkoholu w czasie prohibicji razem wziętych - otóż ogłosiła, że to, co wszyscy robią jest grzechem ciężkim i zaczęła handlować odpuszczeniami tego grzechu. Jak ktoś nie wie o co chodzi: do 1951 roku seks z kobietą w dni niepłodne był grzechem ciężkim, od tego czasu magicznie, za sprawą Piusa XII, stał się jedyną dopuszczalną antykoncepcją. Teraz zarabiają na odpuszczaniu grzechu stosowania innej antykoncepcji. PS. Niedawno znowu "poprawili" Boga. Otóż wydali "nowy przekład" Pisma Świętego. Oniemiałem, gdy usłyszałem, że Chrystus mówił, że mam dbać o potrzeby materialne kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Jakby ktoś miał wątpliwości 09.06.11, 21:28 Jakby ktoś się zaczął zastanawiać, to ja potwierdzam - mamy rok 2011, jesteśmy w samym środku Europy, w jednym z największych miast kraju, który niedługo zaczyna prezydencję w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
alto11 Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 21:34 Ciekawe fakty: czasnapiwo.blogspot.com/2011/01/13-milionow-dziennie-tyle-dajemy-na.html • W katolickim Ordynariacie Polowym WP pracuje 131 kapelanów i 250 zakonnic (w stopniu sierżanta); w Prawosławnym Ordynariacie WP 19 kapelanów, w Ewangelickim Duszpasterstwie Wojskowym 14 duchownych. • Kapelani wojskowi zawsze są oficerami WP i zarabiają według odpowiedniego zaszeregowania. Katolicki biskup polowy zwyczajowo otrzymuje stopień generała dywizji, a biskupi prawosławny i ewangelicki – generała brygady. • Utrzymanie ordynariatów kosztowało w zeszłym roku 24,7 mln zł, z tego 20,5 mln przypadło na Ordynariat Polowy WP. Panstwo Polskie zatrudnia kapelanów w wojsku, w Służbie Granicznej, BOR zatrudnia tylko 3 kapelanów, Ministerstwo Zdrowia zatrudnia kilka tysięcy kapelanów. Mamy Kapelanów w harcerstwie, są też zatrudnieni w PKP, w Klubach sportowych, 1 kapelan w PKOL, same pensje tych super fachowców to 17 000 000 zł / rok. Budżet samych tylko ordynatów polowych wyniósł 24 500 000 zł w r.2010. (ordynaty: katolicki, protestancki i prawosławny). MEN zatrudnia 32 000 nauczycieli religii za co wypłaca pensje, Zus, pomoce naukowe. 1 500 000 000 zł P.Polskie wydaje na szkolnictwo - dane z MEN. Sam tylko Szczecin wydaje na naukę religii w szkołach 9 000 000 zł / rok 2009. Państwo PL utrzymuje Wyższe uczelnie katolickie, w r 2010 zostało przekazane na ten cel 280 000 000 zł. Sama tylko Papieska Akademia Teologiczna dostała 62 000 000 zł. Podręczniki do nauki religii dla wszystkich niewidzących dzieci w PL to 1 500 000 zł Stypendia dla przyszłych księży to 5 000 000 zł. Państwo PL utrzymuje katolickie przedszkola, szkoły podstawowe, średnie, i katolickie szkoły zawodowe, 30 000 000 Państwo PL wydało na budowę "Świątyni Opatrzności Bożej" (r.2007 czyli za PIS?) 95 000 000 zł PL wydaje na budżet kościelny (ZUS za księży i zakonników) 118 000 000 zł odliczenia podatkowe na rzecz kościoła katolickiego w 2009r. Leszek Sławoj Głódź w stopniu generała otrzymywał 10 000 zł pensji miesięcznie z naszego budżetu. W momencie odejścia z generalskiej służby do cywila otrzymał roczną pensję w wys. 150 000 zł oraz 360 % odprawy. A ile dostali wasi dziadkowie, rodzice, wy? W Konstytucji zapisany jest rozdział państwa od religii, wierzenia są prywatną sprawą obywateli. Państwo Polskie nie wie ile wydaje na mitologie religijne, nikt tego nie kontroluje dokładnie i nie sumuje poszczególnych kwot. Można jedynie znaleźć dane szczątkowe w MEN, MON, MSWiA, Natomiast Ministerstwo Finansów odpowiedzialne za budżet naszego kraju nie ma żadnego pojęcia ile wydaje na mitologie religijne. W roku 2009 kilka organizacji zwróciło się z oficjalnymi prośbami do hierarchów KK o ujawnienie informacji, ile KK otrzymuje pieniędzy z budżetu państwa. Otóż za każdym razem odpowiedź brzmiała: "KK nie prowadzi takich statystyk" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Papieska krew będzie wystawiona na wrocławski IP: *.internetia.net.pl 09.06.11, 22:02 Jestem zniesmaczona. Nie wiedziałam, że Państwo płaci "ZUZ" za księży i zakonników. Jak się spóźni człowiek 2 dni z zapłaceniem "ZUZu" to nie może potem iść na zwolnienie lekarskie jak jest w ciąży, bo się spóźnił. Ciekawe, czy jak zakonnica zajdzie w ciąże, to może iść na zwolnienie i dostanie zasiłek z "ZUZu"? K Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Czuję się zniesmaczony 09.06.11, 21:35 Kawałki materiału ubrudzone krwią. Aż ciarki przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Przepraszam, czy kogoś to dziwi ??? 09.06.11, 21:42 Żyjemy w kraju, w którym masowo chodzi się do wróżek i do bioenergoterapeutów, świetnie sprzedają się "leki" homeopatyczne, policja zaginionych szuka pytając jasnowidzów, a obowiązującą religią jest kult Wielkiej Boginii (Maria Gimbutas ze swoją teorią się kłania) w nowym, pseudochrześcijańskim wydaniu. Skąd to zbulwersowanie zatem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 21:50 Dziękczynienie całego Wrocławia? Jestem wrocławianką i nie identyfikuję się z tego typu obrzędami, w których - o zgrozo! - zamierzają brać udział włodarze miasta. Rozdział KK od państwa chyba nigdy u nas nie zaistnieje:( Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 21:50 Pełne średniowiecze. Dutkiewicz powinien przy okazji złożyć śluby zakonne.... Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Podobno Średniowiecze się skończyło 600 lat temu.. 09.06.11, 22:03 ale chyba źle uważałem na lekcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
watashi-no Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 22:28 proponuje wystawic suszoną coopę JPII. a potem Dudi moze ja wziac pod pachę i jezdzic z nia po swiecie promujac miasto. CIE-MNO-GROD Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 22:38 Ja sie tam ciesze. Im wiecej takich "przedstawien", tym szybciej mlode pokolenie zrozumie z kim ma doczyniena. Czekam na moment kiedy te nie majace nic wspolnego z Chrystusem i jego naukami nieroby pojda do uczciwej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon77 Papieska krew będzie wystawiona na wrocławskim ... 09.06.11, 22:51 gdyby wystawiali "nasienie" to sam bym pierwszy polecial ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manitou a dlaczego nie w kosciele??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.11, 23:14 malo kosciolow we Wrocku? Dlaczego te szopy maja sie odprawiac w Rynku z blogoslawienstwem (tfu) wladz miasta? Kiedy wreszcie politycy tego smiesznego kraju przestana robic w majty ze strachu przed banda leniwych zadufanych w sobie purpuratow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: a dlaczego nie w kosciele??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 23:49 Skandaliczne. Takie rzeczy u nas we Wrocławiu :( Odpowiedz Link Zgłoś
odra-1305 ciemnogród 09.06.11, 23:52 kiedy Dutkiewicz zacznie pod ratuszem wymachiwać szczeblem z drabiny jaka przyśniła się Jakubowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naród Re: ciemnogród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 08:47 To, co zostało zaplanowane na rynku nie spodoba się 5% wrocławian. Reszta bedzie zachwycona. Żeby wygrywać wybory trzeba zdobyć dużo więcej niż 5% głosów. Myśle, że wszystko jasne. Gdybym chciał zostać prezydentem też padłbym na kolana przed ampułką. Jaki naród, taka władza. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek A ja doloze swoj mocz..... 10.06.11, 00:25 .....niech z tego zrobia papieska kaszanke.... i nakarmia ta ciemnote.... Odpowiedz Link Zgłoś