pluto10 12.05.04, 20:19 dane:www.mpk.wroc.pl. ------------------------------------------------------ pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meh_ow Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 12.05.04, 21:47 ... gdyby volvo produkowało tramwaje to by wróciła ... a tak to lepiej powstrzymać sie od komentowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! IP: *.os.kn.pl 12.05.04, 22:40 Ja już to co miałem do powiedzenia napisałem kilka tygodni temu. Co najżałośniejsze, 23 zlikwidowano nie tyle z braku pieniędzy na wozokm, tylko z powodu braku wagonów do obsługi. A kilka miesięcy temu zezłomowano kilka wagonów. No, ale nam się przelewa i co najważniejsze, mamy Volvo :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
luka182 Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 12.05.04, 23:11 A czy w związku z tym 12 będzie na białych tablicach jeździła do Pilczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
idea_krys Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 12.05.04, 23:18 Zostaną zachowane niektóre kursy 6 na Kowale?? Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 07:23 Tak ... z powodu braku taboru do obsługi linii KZ we Wrocławiu powoli likwiduje się linie tramwajowe .. O "zniknięciu" 23 wiadomo było już przed remontem Jedności Narodowej. Prawdopodobnie linia 21 będzie kursować w relacji Pilczyce - (...) - Plac Powstańców Wielkopolskich - Słowiańska - Jedności Narodowej - Kromera - (Kowale) :-) Jeżeli nadal będzie postępowała dekapitalizacja taboru tramwajowego, to na początek ZDiK ograniczy kursowanie linii tramwajowych do taktu 15-minutowego przez cały dzień :-) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 11:59 smi napisał: > Prawdopodobnie linia 21 będzie kursować w relacji Pilczyce - (...) - Plac > Powstańców Wielkopolskich - Słowiańska - Jedności Narodowej - Kromera - > (Kowale) :-) No comments. Dokładnie taką trasą już jedna linia jeździła i to zaledwie 7 lat temu. Było to 23, więc jak zwykle wychodzi na to, że niepotrzebnie wprowadza się bajzel w numeracji. A skoro już są braki to może lepiej byłoby zrobić tak, jak było własnie wtedy w 1997 roku: - 12 na Pilczyce - 21 Z POŁÓWKOWĄ CZĘSTOTLIWOŚCIĄ na Zawalną/Poświętne - 23 również z połówkową częstotliwością przez Słowiańską Z dwojga złego już to chyba lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 12:34 Svarte, to nie chodzi o zmiany tras i częstotliwości linii na poszczególnych odcinkach, to raczej chodzi o chęci ZDiK-u i MPK ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 13:24 smi napisał: > to raczej chodzi o chęci ZDiK-u i MPK ... :-) Chęci to jest akurat to, czego zarówno ZDiK-owi i MPK, jak i Miastu najbardziej brakuje. Bardziej od pieniędzy i taboru. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio001 Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 16.05.04, 16:21 Kiedyś było coś takiego jak 25 (jeszcze zanim wymyślili numerację 7x) Poświetne - Kowale Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 17.05.04, 09:29 tomcio001 napisał: > Kiedyś było coś takiego jak 25 (jeszcze zanim wymyślili numerację 7x) Nie chce mi się sprawdzać, ale OIDP było to sporo po uruchomieniu pierwszego 7x (czyli 73 Pilczyce - Złotniki). Po prostu wtedy nie było jeszcze zdrożnej praktyki oznaczania połączeń numerami z serii 7x i ten wynalazek miał mieć numer 21 (zgodnie z zasadą dawania połączeniu dwóch linii niższego z numeró łączonych linii). Parę godzin przed uruchomieniem objazdu ktoś wpadła na kretyński pomysł zmiany numeru na 25... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_nty Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 13:40 to bylo do przewidzenia, jak obserwowalem linie 128 i 23 wychodzilo ze 128 lepiej penetruje osiedla Pilczyce, Kosmonautow, Popowice, Szczepin (mimo ze idzie calkowcie z boku ale do supermarketu), obie linie spotykalu sie na Kromera i co ? 85% ludzi jechalo do ... korony, gdzie 23 nie kursuje. Uwazam jednak, ze likwidacja linii 23 to przesada, mogla kursowac na linii Robotnicza-pl.1.Maja, Dubois, pl. Bema, Jednosci, Kromera, Kowale z polowkowa czestotliwoscia. Mam jednak nadzieje, ze linia 12 ostanie sie na trwale na Pilczyce. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 14:13 gosc_nty napisał: > to bylo do przewidzenia, jak obserwowalem linie 128 i 23 wychodzilo ze 128 > lepiej penetruje osiedla Pilczyce, Kosmonautow, Popowice, Szczepin (mimo ze > idzie calkowcie z boku ale do supermarketu), obie linie spotykalu sie na Kromer > a > i co ? > 85% ludzi jechalo do ... korony, gdzie 23 nie kursuje. nie ma to jak pisac głupoty - 23 służyło głównie na trasach Pilczyce - Dominikański i Kromera - Dominikański a nie jako dowozówka do korony i na prawdzę cały zachód jeździ tylko do korony? mając reszte hipermarketów bliżej? aha rzeczywiście cały Szczepin o niczym wiecej nie marzy jak tylko o korzystaniu ze 128 :) > Mam jednak nadzieje, ze linia 12 ostanie sie na trwale na Pilczyce. taaa niech dalej jeździ pusta jako cień 10 Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 14:13 Spokojna głowa - ZDiK czuwa! :P Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_nty Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 14.05.04, 12:01 meh_ow napisał: > gosc_nty napisał: > [..] > > nie ma to jak pisac głupoty - 23 służyło głównie na trasach Pilczyce - > Dominikański i Kromera - Dominikański a nie jako dowozówka do korony wiec, skoro o tym wiadomo, to powinno sie dodac linie na plac kromera i odciac niektore linie busow od wjazdu do centrum > i na prawdzę cały zachód jeździ tylko do korony? mając reszte hipermarketów > bliżej? nie, oczywiscie, ze nie, ale przejedz sie wieczorem ok 20 linia 128 i np 11 po remoncie Jednosci, > aha rzeczywiście cały Szczepin o niczym wiecej nie marzy jak tylko o > korzystaniu ze 128 :) jasne, oczywiscie, goniac ile sil w nogach aby zdazyc na busa, nie to przesada, ale przyznasz, ze markety skutecznie zakrzywiaja czasoprzestrzen komunikacyjna i kreuja nowe zachowania komunikacyjne mieszkancow miasta > > Mam jednak nadzieje, ze linia 12 ostanie sie na trwale na Pilczyce. > > taaa niech dalej jeździ pusta jako cień 10 , kiedy jest pusta ?! wyboraz sobie ze nia ma 12 i wsiadz do 10, albo do E, uczelnie na Grunwaldzie i wezel na Dominikanskim generuja duze potoki, 12 jezdzi pusta od pl Grunwaldzkiego na Sepolno, niewierzysz to sprawdz organoleptycznie niezaleznie od pory doby, no chyba ze cos jest na stadionie olimpijskim Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 14.05.04, 12:55 gosc_nty napisał: > wiec, skoro o tym wiadomo, to powinno sie dodac linie na plac kromera i odciac > niektore linie busow od wjazdu do centrum a co oprócz A i N jedzie z Kromera do centrum ... nie ma co ciąć bo 604 to inna historia > kiedy jest pusta ?! codziennie :) a szczególnie w weekendy > wyboraz sobie ze nia ma 12 i wsiadz do 10, albo do E, > uczelnie na Grunwaldzie i wezel na Dominikanskim generuja duze potoki, to wyobrażam sobie że na Dominikańskim jest jeszcze 3 a E miewa duże zapasy pojemności nawet bez wyobraźni ... a 12 jeździ ale w parze z 23 :) > 12 jezdzi pusta od pl Grunwaldzkiego na Sepolno, niewierzysz to sprawdz > organoleptycznie niezaleznie od pory doby, no chyba ze cos jest na stadionie > olimpijskim organoleptycznie sprawdzam codziennie bo mam widok na Legnicką i codziennie się nią przemieszczam Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 15:20 Już w momencie zawieszania tej linii usłyszałem plotkę, że 23 już nie powróci - jak widać odpowiednie osoby wiedziały o tym od początku. Po co było czekać aż do teraz z upublicznieniem tej decyzji i czy dostaniemy jakąś linię autobusową przez most 1000-lecia w zamian? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 15:29 leo19 napisał: > jak widać odpowiednie osoby wiedziały o tym od początku. Po co było czekać aż > do teraz z upublicznieniem tej decyzji i czy dostaniemy jakąś linię Zawsze lepiej jest mieć awanturę później, nie? :^/ > autobusową > przez most 1000-lecia w zamian? Chęci uruchomienia takowej są, więc pewnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
woo-cash Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 18:26 Świetnie. To teraz poproszę coś zastępczego, czym dojadę z Jedności do mojego lekarza pierwszego kontaktu ("Dolmed"). Pozdrawiam, Woo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! IP: 83.27.53.* 13.05.04, 21:31 A ja sie glupi zastanawialem dlaczego rowerzystom w tym miescie tak bardzo zalezy na sciezce rowerowej na jednosci- teraz juz wiem- mieszkaja tam!:) :wiscie zart:> Odpowiedz Link Zgłoś
woo-cash Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 17.05.04, 17:38 Gość portalu: kotbehemot napisał(a): > A ja sie glupi zastanawialem dlaczego rowerzystom w tym miescie tak bardzo zale > zy na sciezce rowerowej na jednosci- teraz juz wiem- mieszkaja tam!:) > > :wiscie zart:> A ja całkiem poważnie. Właśnie dlatego, że tu mieszkają, to im zależy. :-) Ludzie zawsze najskuteczniej działają z egoistycznych pobudek. :-) Pozdrawiam, Woo. Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 30.05.04, 22:06 woo-cash napisał: > Świetnie. To teraz poproszę coś zastępczego, czym dojadę z Jedności do mojego > lekarza pierwszego kontaktu ("Dolmed"). > > Pozdrawiam, > Woo. > Np. 11 do pl. Dominikańskiego i tu przesiadka na 3,10,12,E,122 lub 6 do Rynku i tu przesiadka na 3,10,12,21,142. W sumie masz całkiem niezłe połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 31.05.04, 16:16 Tylko 2 razy się przesiadać.ZDiK zarobi jak nic.Zamiast 2zł.6zł. wow,ale mi to zachęcenie do korzystania z KM. ------------------------------------------- pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 31.05.04, 16:37 pluto10 napisał: > Tylko 2 razy się przesiadać.ZDiK zarobi jak nic.Zamiast 2zł.6zł. wow,ale mi to > zachęcenie do korzystania z KM. > ------------------------------------------- > pluto10 2 razy? Mi wychodzi tylko 1 przesiadka (na pl. Dominikańskim albo przy Rynku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.04, 19:00 to niech kupią kilka składów 105 z Katowic, Krakowa, Warszawy bo jeszcze troche to zaczniemy wogóle likwidować linie a przecież tramwaj to transport ekologiczny i wygodniejszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 17.05.04, 08:48 W zasadzie jest pomysł godny rozważenia, ponieważ lepiej mieć parę składów używanych 105-tek, niż mieć tabor zubożony o kasowane 102-ki, a na zakup 20-30 składów niskopodłogowych na razie nie ma realnych szans :-) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 17.05.04, 10:09 Gość portalu: l napisał(a): > to niech kupią kilka składów 105 z Katowic, Krakowa, Warszawy bo jeszcze Tylko nie z Warszawy... Te wozy, których się w tej chwili pozbywają się do niczego nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
woo-cash "Im drożej, tym gorzej" 17.05.04, 17:42 Pamiętam, że przed laty było takie powiedzenie: "im drożej, tym gorzej". Zapowiadają podwyżkę, i zaraz potem likwidują linię. Ciekawe, czy doczekamy czasów, gdy będą tylko 2 linie, za to bilety drogie, jakby były pozłacane... ;-) Ot, taka refleksja. ;-/ Pozdrawiam, Woo. Odpowiedz Link Zgłoś
luka182 Re: "Im drożej, tym gorzej" 18.05.04, 02:28 Może ktoś by sprawdził napełnienia linii 0. Tylko ja mam wrażenie, że ona pusta jeździ przeważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: "Im drożej, tym gorzej" IP: *.os.kn.pl 18.05.04, 09:29 Ojj, jak kulą w płot. 0 jest całkiem przydatne i swoje wozi. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 18.05.04, 16:06 Ominęli mnie szerokim łukiem.Buuuuuuuuuuuuuhahahahahaha kontrola jak w poprzednie wakacje.Było trzech kontrolerów przejechali 3 przystanki i ......sprawdzili jedną,dosłownie jedną osobę.Koło mnie przechodzili z 5 razy i nic.Fajna mi to kontrola. p.s. Linia 142,godz.ok.14:00 przystanki pl.1maja - Wagonowa,kierunek Nowy Dwór. ---------------------------------------------------- pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 19.05.04, 09:56 Widać typowali potencjalnych gapowiczów, a Ty wyglądałeś na praworządnego obywatela, który na pewno nie jeździ bez biletu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 19.05.04, 16:27 smi napisał: > Widać typowali potencjalnych gapowiczów, a Ty wyglądałeś na praworządnego > obywatela, który na pewno nie jeździ bez biletu :-) Hehehe i wszyscy w autobusie poza tym jednym człowiekiem też wyglądali praworządnymi obywatelami?Ciekawe,ciekawe ... ------------------------------------------------------ pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 20.05.04, 08:34 System wybiórczy :P Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 22.05.04, 12:30 Za taki system wybiórczy to ja dziękuję.Ja chcę kontroli,prawdziwej kontroli,a nie takiej,że jak się popatrzę na kontrolera to mało z autobusu by nie wyskoczył. ------------------------------------------------ Zapraszam na moje forum prywatne. Radio Maryja,woj.Dolnośląskie. pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! "23" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.04, 01:16 "23" może nie wrócić Wtorek, 25 maja 2004r. Nie jest jeszcze przesądzone, czy zawieszona linia tramwajowa nr 23 zostanie zlikwidowana. Mimo to w ubiegłym tygodniu informacja o rzekomej likwidacji linii tramwajowej pojawiła się na stronie internetowej wrocławskiego MPK. Tramwaj nr 23 przestał kursować w listopadzie 2001 roku, kiedy wycofano wszystkie linie z ul. Jedności Narodowej. W czerwcu ma zakończyć się trwająca 2 lata modernizacja tej ulicy. Według informacji, jaka znalazła się niedawno na stronie internetowej MPK, linia 23 ma jednak zostać zlikwidowana do końca maja. Zarząd Dróg i Komunikacji, który ustala trasy autobusów i tramwajów nie potwierdza tak rychłego skasowania linii nr 23. - Usunięcie tramwaju numer 23 jest dopiero rozważane. Faktycznie na naszej stronie pojawiła się przedwczesna wiadomość o likwidacji. To była pomyłka, za którą przepraszamy - powiedział nam Janusz Rajces, rzecznik MPK. - Całkowite wycofanie 23 to tylko jeden z wariantów reorganizacji jakie chcemy wprowadzić w komunikacji miejskiej, żeby w ramach budżetu, którym dysponujemy móc utworzyć nowe połączenie przez most Tysiąclecia. Nie oznacza to wcale, że od czerwca tramwaj 23 definitywnie przestanie istnieć - mówi Ewa Mazur z biura prasowego ZDiK-u. Przyznaje jednak, że likwidacja tej linii jest bardzo prawdopodobna. Tramwaj nr 12 zastąpił bowiem na fragmencie trasy zawieszoną 23. Innych pomysłów na korygowanie tras i częstotliwości kursów autobusów i tramwajów ZDiK na razie nie ujawnia. - To mogłoby wywołać niepotrzebne zamieszanie. A my jeszcze analizujemy koszty poszczególnych rozwiazań - wyjaśnia Ewa Mazur. ZDiK zastanawia się też nad tym, kiedy przywrócić kursowanie tramwajów przez ul. Jedności Narodowej. Prawdopodobnie komunikacja szynowa wróci na przebudowaną ulicę dopiero we wrześniu. - Podczas wakacji będą remontowane fragmenty ulic Sienkiewicza i Drobnera. Przy tej okazji chcemy uzupełnić brakujący odcinek kanalizacji na Poniatowskiego. A to będzie wymagało wstrzymania kursowania tramwajów przez tę ulicę - mówi Ewa Mazur. W takim przypadku wznowione kursy przez Jedności Narodowej i tak po miesiącu musiałyby być wycofane na okres wakacji. To według ZDiK mogłyby niepotrzebnie dezorientować pasażerów, którzy są przyzwyczajeni do obecnych tras. - Zwłaszcza, że zmiany dotyczyłyby co najmniej siedmiu linii, nie tylko tych jeżdżących przez Jedności Narodowej - tłumaczy Ewa Mazur. BW - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: & & #35 3423;" 25.05.04, 08:10 Wozokilometry, wpływy z biletów, stan i ilość taboru - to wszystko przemawia za tym, że jednak tzw. cięcia w tramwajowej KZ są nieuniknione ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: & & & #35 35 3423;" 25.05.04, 13:24 smi napisał: > Wozokilometry, wpływy z biletów, stan i ilość taboru - to wszystko przemawia za > tym, że jednak tzw. cięcia w tramwajowej KZ są nieuniknione ... :-) Uśmiech co najmniej nie na miejscu. A wszystko się przekłada na brak chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: & & & & #35 35 35 3423;" 25.05.04, 13:56 Svarte, ale pretensje to Ty kieruj do w ł a ś c i w y c h organów :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: & & & & & #35 35 35 35 3423;" IP: *.os.kn.pl 25.05.04, 14:08 A co? Twoje już niewydolne ? ;P Trzeba będzie obudzić kilku pierdzistołków, a panią niedorzecznik doedukować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: & & & & & & #35 35 35 35 3 25.05.04, 14:17 Rozmowa z posiedzenia PKE nt. roli KZ w centrym miasta: - dlaczego się spóźniłeś? - były straszne korki i w dodatku 15 minut szukałem wolnego miejsca ... Tak wygląda lobby KZ w tym mieście :P Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: & & & & & & & #35 25.05.04, 19:17 Jak znam życie i ZDiK to jednak zlikwidują 23. ------------------------------------------------ Zapraszam na moje forum prywatne. Radio Maryja,woj.Dolnośląskie. pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: & & & & & & 25.05.04, 21:40 pluto10 napisał: > Jak znam życie i ZDiK to jednak zlikwidują 23. Nie kracz, bo jeszcze wykraczesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: & & & & & 26.05.04, 08:02 Co do "miłych" wiadomości, to ze względu na sławetną 10-cio milionową dziurę w budżecie Gminy Wrocław, po okresie wakacyjnym takt 15 minutowy przez cały dzień dla KZ tramwajowej może zostać utrzymany ... :-) Obym się mylił ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: & & & & 26.05.04, 13:41 smi napisał: > Co do "miłych" wiadomości, to ze względu na sławetną 10-cio milionową dziurę w > budżecie Gminy Wrocław, po okresie wakacyjnym takt 15 minutowy przez cały dzień > > dla KZ tramwajowej może zostać utrzymany ... :-) Obym się mylił ... :-) Rzeczywiście, obyś się mylił :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: & & & & 26.05.04, 13:51 bystrzak2000 napisał: > smi napisał: > > > Co do "miłych" wiadomości, to ze względu na sławetną 10-cio milionową dziu > rę > w > > budżecie Gminy Wrocław, po okresie wakacyjnym takt 15 minutowy przez cały > dzień > > > > dla KZ tramwajowej może zostać utrzymany ... :-) Obym się mylił ... :-) > > Rzeczywiście, obyś się mylił :-) Cofam co powiedziałem :-( Chyba jednak się nie mylisz :-( Oto co wyczytałem na stronie UZP: Przetarg ZDiK na: badania i analiza potrzeb przewozowych we wrocławskiej komunikacji miejskiej [...] Opis przedmiotu zamówienia: Badanie popytu oraz preferencji i zachowań komunikacyjnych w środkach komunikacji zbiorowej oraz wykonanie opracowania - Optymalizacja tras przebiegu i rozkładów jazdy linii tramwajowych i autobusowych, których efektem powinno być zmniejszenie pracy przewozowej o około 2 mln wozokilometrów w sieci tramwajowej w skali 12 miesięcy. Ta wiadomość bardzo mnie zmartwiła:-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: & & & & 26.05.04, 14:42 No cóż, przykra prawda - powoli sypią się kolejne 102-ki i nie ma środków, by je zastąpić nowymi wagonami. Zatem należy poszukać "racjonalnych" oszczędności typu likidacja linii lub zmniejszenie częśtotliwości ... Odpowiedz Link Zgłoś