Dodaj do ulubionych

Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!!!!!!!

12.05.04, 20:19
dane:www.mpk.wroc.pl.
------------------------------------------------------
pluto10
Obserwuj wątek
    • meh_ow Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 12.05.04, 21:47
      ... gdyby volvo produkowało tramwaje to by wróciła ... a tak to lepiej
      powstrzymać sie od komentowania
    • Gość: perian Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! IP: *.os.kn.pl 12.05.04, 22:40
      Ja już to co miałem do powiedzenia napisałem kilka tygodni temu.

Co najżałośniejsze, 23 zlikwidowano nie tyle z braku pieniędzy na wozokm, tylko
      z powodu braku wagonów do obsługi. A kilka miesięcy temu zezłomowano kilka
      wagonów.

No, ale nam się przelewa i co najważniejsze, mamy Volvo :-/
      • luka182 Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 12.05.04, 23:11
        A czy w związku z tym 12 będzie na białych tablicach jeździła do Pilczyc?
    • idea_krys Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 12.05.04, 23:18
      Zostaną zachowane niektóre kursy 6 na Kowale??
      • smi Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 07:23
        Tak ... z powodu braku taboru do obsługi linii KZ we Wrocławiu powoli likwiduje
        się linie tramwajowe ..
        O "zniknięciu" 23 wiadomo było już przed remontem Jedności Narodowej.
        Prawdopodobnie linia 21 będzie kursować w relacji Pilczyce - (...) - Plac
        Powstańców Wielkopolskich - Słowiańska - Jedności Narodowej - Kromera -
        (Kowale) :-)
        Jeżeli nadal będzie postępowała dekapitalizacja taboru tramwajowego, to na
        początek ZDiK ograniczy kursowanie linii tramwajowych do taktu 15-minutowego
        przez cały dzień :-)
        • svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 11:59
          smi napisał:
          > Prawdopodobnie linia 21 będzie kursować w relacji Pilczyce - (...) - Plac
          > Powstańców Wielkopolskich - Słowiańska - Jedności Narodowej - Kromera -
          > (Kowale) :-)

No comments. Dokładnie taką trasą już jedna linia jeździła i to zaledwie 7 lat
          temu. Było to 23, więc jak zwykle wychodzi na to, że niepotrzebnie wprowadza
          się bajzel w numeracji.

A skoro już są braki to może lepiej byłoby zrobić tak, jak było własnie wtedy w
          1997 roku:
          - 12 na Pilczyce
          - 21 Z POŁÓWKOWĄ CZĘSTOTLIWOŚCIĄ na Zawalną/Poświętne
          - 23 również z połówkową częstotliwością przez Słowiańską

Z dwojga złego już to chyba lepsze.
          • smi Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 12:34
            Svarte,

to nie chodzi o zmiany tras i częstotliwości linii na poszczególnych odcinkach,
            to raczej chodzi o chęci ZDiK-u i MPK ... :-)
            • svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 13:24
              smi napisał:
              > to raczej chodzi o chęci ZDiK-u i MPK ... :-)

Chęci to jest akurat to, czego zarówno ZDiK-owi i MPK, jak i Miastu najbardziej
              brakuje. Bardziej od pieniędzy i taboru.
          • tomcio001 Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 16.05.04, 16:21
            Kiedyś było coś takiego jak 25 (jeszcze zanim wymyślili numerację 7x)
            Poświetne - Kowale
            • svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 17.05.04, 09:29
              tomcio001 napisał:
              > Kiedyś było coś takiego jak 25 (jeszcze zanim wymyślili numerację 7x)

Nie chce mi się sprawdzać, ale OIDP było to sporo po uruchomieniu pierwszego 7x
              (czyli 73 Pilczyce - Złotniki). Po prostu wtedy nie było jeszcze zdrożnej
              praktyki oznaczania połączeń numerami z serii 7x i ten wynalazek miał mieć
              numer 21 (zgodnie z zasadą dawania połączeniu dwóch linii niższego z numeró
              łączonych linii). Parę godzin przed uruchomieniem objazdu ktoś wpadła na
              kretyński pomysł zmiany numeru na 25...
    • gosc_nty Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 13:40
      to bylo do przewidzenia, jak obserwowalem linie 128 i 23 wychodzilo ze 128
      lepiej penetruje osiedla Pilczyce, Kosmonautow, Popowice, Szczepin (mimo ze
      idzie calkowcie z boku ale do supermarketu), obie linie spotykalu sie na Kromera
      i co ?
      85% ludzi jechalo do ... korony, gdzie 23 nie kursuje.
      Uwazam jednak, ze likwidacja linii 23 to przesada, mogla kursowac na linii
      Robotnicza-pl.1.Maja, Dubois, pl. Bema, Jednosci, Kromera, Kowale z polowkowa
      czestotliwoscia.

Mam jednak nadzieje, ze linia 12 ostanie sie na trwale na Pilczyce.

pozdr
      • meh_ow Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 14:13
        gosc_nty napisał:

> to bylo do przewidzenia, jak obserwowalem linie 128 i 23 wychodzilo ze 128
        > lepiej penetruje osiedla Pilczyce, Kosmonautow, Popowice, Szczepin (mimo ze
        > idzie calkowcie z boku ale do supermarketu), obie linie spotykalu sie na
        Kromer
        > a
        > i co ?
        > 85% ludzi jechalo do ... korony, gdzie 23 nie kursuje.

nie ma to jak pisac głupoty - 23 służyło głównie na trasach Pilczyce -
        Dominikański i Kromera - Dominikański a nie jako dowozówka do korony

i na prawdzę cały zachód jeździ tylko do korony? mając reszte hipermarketów
        bliżej?

aha rzeczywiście cały Szczepin o niczym wiecej nie marzy jak tylko o
        korzystaniu ze 128 :)

> Mam jednak nadzieje, ze linia 12 ostanie sie na trwale na Pilczyce.

taaa niech dalej jeździ pusta jako cień 10
        • smi Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 14:13
          Spokojna głowa - ZDiK czuwa! :P
        • gosc_nty Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 14.05.04, 12:01
          meh_ow napisał:

> gosc_nty napisał:
          >
          [..]
          >
          > nie ma to jak pisac głupoty - 23 służyło głównie na trasach Pilczyce -
          > Dominikański i Kromera - Dominikański a nie jako dowozówka do korony

wiec, skoro o tym wiadomo, to powinno sie dodac linie na plac kromera i odciac
          niektore linie busow od wjazdu do centrum

> i na prawdzę cały zachód jeździ tylko do korony? mając reszte hipermarketów
          > bliżej?

nie, oczywiscie, ze nie, ale przejedz sie wieczorem ok 20 linia 128 i np 11 po
          remoncie Jednosci,

> aha rzeczywiście cały Szczepin o niczym wiecej nie marzy jak tylko o
          > korzystaniu ze 128 :)

jasne, oczywiscie, goniac ile sil w nogach aby zdazyc na busa,

nie to przesada, ale przyznasz, ze markety skutecznie zakrzywiaja
          czasoprzestrzen komunikacyjna i kreuja nowe zachowania komunikacyjne mieszkancow
          miasta

> > Mam jednak nadzieje, ze linia 12 ostanie sie na trwale na Pilczyce.
          >
          > taaa niech dalej jeździ pusta jako cień 10 ,

kiedy jest pusta ?!

wyboraz sobie ze nia ma 12 i wsiadz do 10, albo do E,
          uczelnie na Grunwaldzie i wezel na Dominikanskim generuja duze potoki,
          12 jezdzi pusta od pl Grunwaldzkiego na Sepolno, niewierzysz to sprawdz
          organoleptycznie niezaleznie od pory doby, no chyba ze cos jest na stadionie
          olimpijskim
          • meh_ow Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 14.05.04, 12:55
            gosc_nty napisał:

> wiec, skoro o tym wiadomo, to powinno sie dodac linie na plac kromera i odciac
            > niektore linie busow od wjazdu do centrum

a co oprócz A i N jedzie z Kromera do centrum ... nie ma co ciąć bo 604 to inna
            historia

> kiedy jest pusta ?!

codziennie :) a szczególnie w weekendy

> wyboraz sobie ze nia ma 12 i wsiadz do 10, albo do E,
            > uczelnie na Grunwaldzie i wezel na Dominikanskim generuja duze potoki,

to wyobrażam sobie że na Dominikańskim jest jeszcze 3 a E miewa duże zapasy
            pojemności nawet bez wyobraźni ... a 12 jeździ ale w parze z 23 :)

> 12 jezdzi pusta od pl Grunwaldzkiego na Sepolno, niewierzysz to sprawdz
            > organoleptycznie niezaleznie od pory doby, no chyba ze cos jest na stadionie
            > olimpijskim

organoleptycznie sprawdzam codziennie bo mam widok na Legnicką i codziennie się
            nią przemieszczam
    • leo19 Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 15:20
      Już w momencie zawieszania tej linii usłyszałem plotkę, że 23 już nie powróci -
      jak widać odpowiednie osoby wiedziały o tym od początku. Po co było czekać aż
      do teraz z upublicznieniem tej decyzji i czy dostaniemy jakąś linię autobusową
      przez most 1000-lecia w zamian?
      • svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 15:29
        leo19 napisał:
        > jak widać odpowiednie osoby wiedziały o tym od początku. Po co było czekać aż
        > do teraz z upublicznieniem tej decyzji i czy dostaniemy jakąś linię

Zawsze lepiej jest mieć awanturę później, nie? :^/

> autobusową
        > przez most 1000-lecia w zamian?

Chęci uruchomienia takowej są, więc pewnie tak...
    • woo-cash Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 13.05.04, 18:26
      Świetnie. To teraz poproszę coś zastępczego, czym dojadę z Jedności do mojego
      lekarza pierwszego kontaktu ("Dolmed").

Pozdrawiam,
      Woo.
      • Gość: kotbehemot Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! IP: 83.27.53.* 13.05.04, 21:31
        A ja sie glupi zastanawialem dlaczego rowerzystom w tym miescie tak bardzo zalezy na sciezce rowerowej na jednosci- teraz juz wiem- mieszkaja tam!:)

:wiscie zart:>
        • woo-cash Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 17.05.04, 17:38
          Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> A ja sie glupi zastanawialem dlaczego rowerzystom w tym miescie tak bardzo
          zale
          > zy na sciezce rowerowej na jednosci- teraz juz wiem- mieszkaja tam!:)
          >
          > :wiscie zart:>

A ja całkiem poważnie. Właśnie dlatego, że tu mieszkają, to im zależy. :-)
          Ludzie zawsze najskuteczniej działają z egoistycznych pobudek. :-)

Pozdrawiam,
          Woo.
      • almac Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 30.05.04, 22:06
        woo-cash napisał:

> Świetnie. To teraz poproszę coś zastępczego, czym dojadę z Jedności do mojego
        > lekarza pierwszego kontaktu ("Dolmed").
        >
        > Pozdrawiam,
        > Woo.
        >
        Np. 11 do pl. Dominikańskiego i tu przesiadka na 3,10,12,E,122 lub 6 do Rynku i
        tu przesiadka na 3,10,12,21,142. W sumie masz całkiem niezłe połączenie.
        • pluto10 Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 31.05.04, 16:16
          Tylko 2 razy się przesiadać.ZDiK zarobi jak nic.Zamiast 2zł.6zł. wow,ale mi to
          zachęcenie do korzystania z KM.
          -------------------------------------------
          pluto10
          • almac Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 31.05.04, 16:37
            pluto10 napisał:

> Tylko 2 razy się przesiadać.ZDiK zarobi jak nic.Zamiast 2zł.6zł. wow,ale mi
            to
            > zachęcenie do korzystania z KM.
            > -------------------------------------------
            > pluto10
            2 razy? Mi wychodzi tylko 1 przesiadka (na pl. Dominikańskim albo przy Rynku)
    • Gość: l Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.04, 19:00
      to niech kupią kilka składów 105 z Katowic, Krakowa, Warszawy bo jeszcze troche
      to zaczniemy wogóle likwidować linie a przecież tramwaj to transport
      ekologiczny i wygodniejszy!!!!
      • smi Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 17.05.04, 08:48
        W zasadzie jest pomysł godny rozważenia, ponieważ lepiej mieć parę składów
        używanych 105-tek, niż mieć tabor zubożony o kasowane 102-ki, a na zakup 20-30
        składów niskopodłogowych na razie nie ma realnych szans :-)
      • svarte_sjel Re: Od 30.05. linia 23 ulega likwidacji !!!!!!!!! 17.05.04, 10:09
        Gość portalu: l napisał(a):
        > to niech kupią kilka składów 105 z Katowic, Krakowa, Warszawy bo jeszcze

Tylko nie z Warszawy... Te wozy, których się w tej chwili pozbywają się do
        niczego nie nadają.
    • woo-cash "Im drożej, tym gorzej" 17.05.04, 17:42
      Pamiętam, że przed laty było takie powiedzenie: "im drożej, tym gorzej".
      Zapowiadają podwyżkę, i zaraz potem likwidują linię.

Ciekawe, czy doczekamy czasów, gdy będą tylko 2 linie, za to bilety drogie,
      jakby były pozłacane... ;-)

Ot, taka refleksja. ;-/

Pozdrawiam,
      Woo.
      • luka182 Re: "Im drożej, tym gorzej" 18.05.04, 02:28
        Może ktoś by sprawdził napełnienia linii 0. Tylko ja mam wrażenie, że ona pusta
        jeździ przeważnie?
        • Gość: perian Re: "Im drożej, tym gorzej" IP: *.os.kn.pl 18.05.04, 09:29
          Ojj, jak kulą w płot. 0 jest całkiem przydatne i swoje wozi.
          • pluto10 Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 18.05.04, 16:06
            Ominęli mnie szerokim łukiem.Buuuuuuuuuuuuuhahahahahaha kontrola jak w
            poprzednie wakacje.Było trzech kontrolerów przejechali 3 przystanki
            i ......sprawdzili jedną,dosłownie jedną osobę.Koło mnie przechodzili z 5 razy
            i nic.Fajna mi to kontrola.

p.s.
            Linia 142,godz.ok.14:00 przystanki pl.1maja - Wagonowa,kierunek Nowy Dwór.
            ----------------------------------------------------
            pluto10
            • smi Re: Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 19.05.04, 09:56
              Widać typowali potencjalnych gapowiczów, a Ty wyglądałeś na praworządnego
              obywatela, który na pewno nie jeździ bez biletu :-)
              • pluto10 Re: Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 19.05.04, 16:27
                smi napisał:

> Widać typowali potencjalnych gapowiczów, a Ty wyglądałeś na praworządnego
                > obywatela, który na pewno nie jeździ bez biletu :-)

Hehehe i wszyscy w autobusie poza tym jednym człowiekiem też wyglądali
                praworządnymi obywatelami?Ciekawe,ciekawe ...
                ------------------------------------------------------
                pluto10
                • smi Re: Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 20.05.04, 08:34
                  System wybiórczy :P
                  • pluto10 Re: Miałem kontrolę - nawet do mnie nie podeszli. 22.05.04, 12:30
                    Za taki system wybiórczy to ja dziękuję.Ja chcę kontroli,prawdziwej kontroli,a
                    nie takiej,że jak się popatrzę na kontrolera to mało z autobusu by nie
                    wyskoczył.
                    ------------------------------------------------
                    Zapraszam na moje forum prywatne.
                    Radio Maryja,woj.Dolnośląskie.
                    pluto10
                    • Gość: ! "23" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.04, 01:16
                      "23" może nie wrócić

Wtorek, 25 maja 2004r.

Nie jest jeszcze przesądzone, czy zawieszona linia tramwajowa nr 23 zostanie
                      zlikwidowana. Mimo to w ubiegłym tygodniu informacja o rzekomej likwidacji
                      linii tramwajowej pojawiła się na stronie internetowej wrocławskiego MPK.

Tramwaj nr 23 przestał kursować w listopadzie 2001 roku, kiedy wycofano
                      wszystkie linie z ul. Jedności Narodowej. W czerwcu ma zakończyć się trwająca 2
                      lata modernizacja tej ulicy. Według informacji, jaka znalazła się niedawno na
                      stronie internetowej MPK, linia 23 ma jednak zostać zlikwidowana do końca maja.
                      Zarząd Dróg i Komunikacji, który ustala trasy autobusów i tramwajów nie
                      potwierdza tak rychłego skasowania linii nr 23.

- Usunięcie tramwaju numer 23 jest dopiero rozważane. Faktycznie na naszej
                      stronie pojawiła się przedwczesna wiadomość o likwidacji. To była pomyłka, za
                      którą przepraszamy - powiedział nam Janusz Rajces, rzecznik MPK.

- Całkowite wycofanie 23 to tylko jeden z wariantów reorganizacji jakie chcemy
                      wprowadzić w komunikacji miejskiej, żeby w ramach budżetu, którym dysponujemy
                      móc utworzyć nowe połączenie przez most Tysiąclecia. Nie oznacza to wcale, że
                      od czerwca tramwaj 23 definitywnie przestanie istnieć - mówi Ewa Mazur z biura
                      prasowego ZDiK-u.

Przyznaje jednak, że likwidacja tej linii jest bardzo prawdopodobna. Tramwaj nr
                      12 zastąpił bowiem na fragmencie trasy zawieszoną 23.

Innych pomysłów na korygowanie tras i częstotliwości kursów autobusów i
                      tramwajów ZDiK na razie nie ujawnia. - To mogłoby wywołać niepotrzebne
                      zamieszanie. A my jeszcze analizujemy koszty poszczególnych rozwiazań -
                      wyjaśnia Ewa Mazur.

ZDiK zastanawia się też nad tym, kiedy przywrócić kursowanie tramwajów przez
                      ul. Jedności Narodowej. Prawdopodobnie komunikacja szynowa wróci na
                      przebudowaną ulicę dopiero we wrześniu.

- Podczas wakacji będą remontowane fragmenty ulic Sienkiewicza i Drobnera. Przy
                      tej okazji chcemy uzupełnić brakujący odcinek kanalizacji na Poniatowskiego. A
                      to będzie wymagało wstrzymania kursowania tramwajów przez tę ulicę - mówi Ewa
                      Mazur.

W takim przypadku wznowione kursy przez Jedności Narodowej i tak po miesiącu
                      musiałyby być wycofane na okres wakacji. To według ZDiK mogłyby niepotrzebnie
                      dezorientować pasażerów, którzy są przyzwyczajeni do obecnych tras. -
                      Zwłaszcza, że zmiany dotyczyłyby co najmniej siedmiu linii, nie tylko tych
                      jeżdżących przez Jedności Narodowej - tłumaczy Ewa Mazur.

BW - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska
                      • smi Re: & & #35 3423;" 25.05.04, 08:10
                        Wozokilometry, wpływy z biletów, stan i ilość taboru - to wszystko przemawia za
                        tym, że jednak tzw. cięcia w tramwajowej KZ są nieuniknione ... :-)
                        • svarte_sjel Re: & & & #35 35 3423;" 25.05.04, 13:24
                          smi napisał:
                          > Wozokilometry, wpływy z biletów, stan i ilość taboru - to wszystko przemawia
                          za
                          > tym, że jednak tzw. cięcia w tramwajowej KZ są nieuniknione ... :-)

Uśmiech co najmniej nie na miejscu.

A wszystko się przekłada na brak chęci.
                          • smi Re: & & & & #35 35 35 3423;" 25.05.04, 13:56
                            Svarte,

ale pretensje to Ty kieruj do w ł a ś c i w y c h organów :P
                            • Gość: perian Re: & & & & & #35 35 35 35 3423;" IP: *.os.kn.pl 25.05.04, 14:08
                              A co? Twoje już niewydolne ? ;P

Trzeba będzie obudzić kilku pierdzistołków, a panią niedorzecznik doedukować ;-)
                              • smi Re: & & & & & & #35 35 35 35 3 25.05.04, 14:17
                                Rozmowa z posiedzenia PKE nt. roli KZ w centrym miasta:
                                - dlaczego się spóźniłeś?
                                - były straszne korki i w dodatku 15 minut szukałem wolnego miejsca ...

Tak wygląda lobby KZ w tym mieście :P
                                • pluto10 Re: & & & & & & & #35 25.05.04, 19:17
                                  Jak znam życie i ZDiK to jednak zlikwidują 23.
                                  ------------------------------------------------
                                  Zapraszam na moje forum prywatne.
                                  Radio Maryja,woj.Dolnośląskie.
                                  pluto10
                                  • bystrzak2000 Re: & & & & & & 25.05.04, 21:40
                                    pluto10 napisał:

> Jak znam życie i ZDiK to jednak zlikwidują 23.

Nie kracz, bo jeszcze wykraczesz :)
                                    • smi Re: & & & & & 26.05.04, 08:02
                                      Co do "miłych" wiadomości, to ze względu na sławetną 10-cio milionową dziurę w
                                      budżecie Gminy Wrocław, po okresie wakacyjnym takt 15 minutowy przez cały dzień
                                      dla KZ tramwajowej może zostać utrzymany ... :-) Obym się mylił ... :-)
                                      • bystrzak2000 Re: & & & & 26.05.04, 13:41
                                        smi napisał:

> Co do "miłych" wiadomości, to ze względu na sławetną 10-cio milionową dziurę
                                        w
                                        > budżecie Gminy Wrocław, po okresie wakacyjnym takt 15 minutowy przez cały
                                        dzień
                                        >
                                        > dla KZ tramwajowej może zostać utrzymany ... :-) Obym się mylił ... :-)

Rzeczywiście, obyś się mylił :-)
                                        • bystrzak2000 Re: & & & & 26.05.04, 13:51
                                          bystrzak2000 napisał:

> smi napisał:
                                          >
                                          > > Co do "miłych" wiadomości, to ze względu na sławetną 10-cio milionową dziu
                                          > rę
                                          > w
                                          > > budżecie Gminy Wrocław, po okresie wakacyjnym takt 15 minutowy przez cały
                                          > dzień
                                          > >
                                          > > dla KZ tramwajowej może zostać utrzymany ... :-) Obym się mylił ... :-)
                                          >
                                          > Rzeczywiście, obyś się mylił :-)

Cofam co powiedziałem :-( Chyba jednak się nie mylisz :-( Oto co wyczytałem na
                                          stronie UZP:
                                          Przetarg ZDiK na:
                                          badania i analiza potrzeb przewozowych we wrocławskiej komunikacji miejskiej
                                          [...]
                                          Opis przedmiotu zamówienia: Badanie popytu oraz preferencji i zachowań
                                          komunikacyjnych w środkach komunikacji zbiorowej oraz wykonanie opracowania -
                                          Optymalizacja tras przebiegu i rozkładów jazdy linii tramwajowych i
                                          autobusowych, których efektem powinno być zmniejszenie pracy przewozowej o
                                          około 2 mln wozokilometrów w sieci tramwajowej w skali 12 miesięcy.

Ta wiadomość bardzo mnie zmartwiła:-((((
                                          • smi Re: & & & & 26.05.04, 14:42
                                            No cóż, przykra prawda - powoli sypią się kolejne 102-ki i nie ma środków, by
                                            je zastąpić nowymi wagonami. Zatem należy poszukać "racjonalnych" oszczędności
                                            typu likidacja linii lub zmniejszenie częśtotliwości ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka