ja.behemot 14.07.11, 13:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Behemot, trollu, nie wrzucaj głupawych wideoklipów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 13:42 z muzyczką gdzie popadnie, bo to tylko źle świadczy tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 13:44 Niby się cieszę ale z drugiej strony wiem że trzeba będzie w piątki jadąc od Wrocławia w godzinach popołudniowych omijać Długołękę dużym łukiem. W ostatni piątek koło 17:00 korek przed tym łącznikiem w Długołęce zaczynał się na prostej za Zakrzowem. Jak na tym zwężeniu przy łączniku dodatkowo włączą światła i jeszcze ustawią cykl tak żeby wyjazd z łącznika był uprzywilejowany to korek w Długołęce będzie się na Placu Grunwaldzkim zaczynał. Nie podoba mi się takie połączenie łącznika z drogą Wrocław-Oleśnica. Do czasu uruchomienia ekspresówki S8 równoległej do starej 8 w Długołęce będzie katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosta masz sporo racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 13:56 tez uwazam, ze skrzyzowanie ze swiatlami w tamtym miejscu to jakies jedno wielkie nieporozumienie. ja rozumiem, ze koszta, ale biorac pod uwage wartosc calej inwestycji A8, zrobienie ze dwoch slimakow nie powinno grac wielkiej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
c2h6 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:08 kristoff26 napisał: > Nie podoba mi się takie połączenie łącznika z drogą Wrocław-Oleśnica. Do czasu > uruchomienia ekspresówki S8 równoległej do starej 8 w Długołęce będzie katastro > fa. Pewnie. Masakra i totalna katastrofa - tak jak na Strzegomskiej i Mińskiej po uruchomieniu poprzedniego kawałka AOW. Odkąd go otworzyli ruch w okolicach ronda Pileckiego jest po prostu sparaliżowany. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:17 Szczerze mówiąc to nie wiem co odpowiedzieć na to pytanie bo od uruchomienia tego kawałka AOW nie byłem w okolicach Strzegomskiej i Mińskiej. Natomiast odnośnie Długołęki to pogadamy jutro po południu. Jeżdżę tą trasą codziennie i uwierz mi że odkąd tylko zwęzili w Długołęce do jednego pasa (mówię o wyjeździe z Wrocławia) robiąc łącznik, to piątkowe korki od tej prostej za Zakrzowem są tam normą. A przecież to tylko zwężenie, bez zatrzymania ruchu. To teraz dodaję dwa do dwóch i domyślam się jak do tego dorzucą światła to będzie mało śmiesznie. Pół biedy jakby większa część ruchu (przynajmniej tranzytowego) wyniosła się na obwodnicę i wyjeżdżała na starą 8 w Długołęce z łącznika. Wtedy ruch od Wrocławia/Mirkowa by się zmniejszył i może korki też by się zmniejszyły. Ale dopóki AOW jest niekompletna to tranzyt będzie szedł dalej przez Wrocław. Nie mniej to tylko gdybanie i nie chcę wyjść na malkontenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maru Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: 62.87.131.* 14.07.11, 14:25 głupoty piszesz tranzyt wskoczy na kierunek węzeł widawa potem żmigrodzka i dalej obwodnica śródmiejska i odwrotnie wiec nie bedzie leciał jak teraz przez krzywoustego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:35 Odpowiem krótko. Chciałbym się mylić. Ale jakoś ostatnimi czasy z optymisty zrobiłem się realistą. I jakoś nie wierzę w ten tranzyt na obwodnicy (przynajmniej na razie). A po wprowadzeniu płatnej AOW tym bardziej w niego nie uwierzę. Bo jakoś kierowcy Tirów będą ją tak samo omijać jak omijają zakaz wjazdu do Wrocka w godzinach szczytu czy (podobno płatną już choć bez bramek i czytników) obwodnicę Oleśnicy. Nie mniej, pożyjemy, zobaczymy. Każdy może mieć własne zdanie i za to lubię fora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.eflservice.pl 14.07.11, 15:56 Niestey ale masz rację... obwodnica miejska nie jest tak przepustowa jak by sie wydawało a roboty na legnickiej, pilczyckie nie pomoga w rozładowaniu korków...most milenijny stanie to w barrrrdzo długim korku ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJX Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 22:33 No i, jak zwykle, życie zweryfikowało teorie spiskowe... Wczoraj jechałem o piętnastej i taki zadowolony byłem, że udało mi się przejechać Wrocław w zasadzie bez korków, ale mina mi zrzedła na Zakrzowie, jak zobaczyłem wlokący się sznur pojazdów w kierunku Warszawy... Dojazd do Długołęki zajął mi "jedyne" 40 minut... W Długołęce można się było przekonać dlaczego (światła przepuszczające "powietrze" na łączniku i 99% ruchu tłoczące się na ósemce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:50 po to, żeby na nowym dworze nie było korków, zakazano ruchu samochodów ciężarowych, a także zabroniono bezpośredniego wjazdu na aow z a4. a korki na rondzie to i owszem, widywałem. winę za to ponosi skrzyżowanie z rogowską, z mocno niewydolnym skrętem w lewo przy dużym natężeniu ruchu ze strzegomskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
c2h6 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 15:06 Gość portalu: artek napisał(a): > po to, żeby na nowym dworze nie było korków, zakazano ruchu samochodów ciężarow > ych, a także zabroniono bezpośredniego wjazdu na aow z a4. a korki na rondzie t No i bez sensu to jest, bo wszyscy wiedzą jak wjechać na AOW z A4 i nic się od tego złego nie dzieje. I ciężarówki też by się zmieściły. Jedyne co może tamować ruch to idiotyczne pierwszeństwo wjazdu na rondo ze Strzegomskiej, bo przez nie samo rondo się trudno opróżnia. > o i owszem, widywałem. winę za to ponosi skrzyżowanie z rogowską, z mocno niewy > dolnym skrętem w lewo przy dużym natężeniu ruchu ze strzegomskiej. Też mi korek, parę zmian świateł. I to raz na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.07.11, 22:13 Bo ruch priorytetowy jest ruchem na zewnątrz miasta, stąd wyjazd ze strzegomskiej jestgłównym na lotnisko(AOW) i n amuchobór wielki i dalej. Tak jest zawsze pierwszeństwo ma wychodzący, inaczej byśmi się udusili w środku., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AOW Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 14:16 Tyś się chyba z Czumą na łby zamienił. Doskonały masz ten pomysł (bo to twój prywatny pomysł, a nie żadna reguła inżynierii drogowej) - zapewniamy przepustowość drogi blokując skrzyżowanie przez które ona przechodzi. Oczywiście blokując w sposób który przy naprawdę dużym ruchu spowoduje właśnie zatkanie tego jakoby (bo to tylko twój pomysł) priorytetowego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustang Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.142.143.85.static.telsat.wroc.pl 14.07.11, 23:27 Nie zagrzewaj sie, otworzyli kawalek ktorym malo kto jezdzi bo zjazdy z autostrady sa pozamykane. Jak je otworza to wtedy ocenimy czy sa korki czy ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: 195.116.30.* 14.07.11, 14:18 Bzdury piszesz. Droga z kierunku Oleśnicy najeżona jest światłami (Mirków, Długołęka, itd..) i jakoś korki się nie robią. Jedne światła więcej raczej jej nie zakorkują. Korki przy zwężce biorą się z zupełnie innego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:31 A w tym przypadku to akurat Ty bzdury piszesz bo trudno te światła porównać z tymi, które wymieniłeś. Po pierwsze pozostałe światła na tej trasie są tak ustawione że 8 jest uprzywilejowana, a niektóre skrzyżowania (jak choćby w Bykowie) wyposażone są w kamery. Więc jadąc główną drogą masz długie zielone i krótkie czerwone. Po drugie zupełnie inaczej rozkłada się ruch jak są dwa pasy a nie zwężenie do jednego i zaraz za zwężeniem światła. A tutaj jest taka sytuacja że światła (przy dobrym wietrze) będą ustawione po równo, a w rzeczywistości dłużej zielone będzie pewnie na wyjeździe z łącznika bo to w końcu koniec AOW. Nie widzę problemu w drugą stronę (od Warszawy) bo tutaj mamy dwa pasy na wprost i dodatkowo skręt w prawo na łącznik, który będzie bez świateł, a więc czynne cały czas. Apropo. Możesz mi powiedzieć z jakiego powodu robią się tam korki ? Dodam że dopóki nie było tego zwężenia to korków w tym miejscu nie było. I jeszcze jedna sprawa. Kiedyś tam planowana jest też wschodnia obwodnica Wrocławia. Domyślam się że będzie się z 8 łączyć w tym samym miejscu w Długołęce. I wtedy jak pierścień wokół Wrocławia się zamknie dalej będą światła ? Bo jeśli tak to chyba jedyne w całym ciągu obwodnicy Wrocławia (nawet na Opolskiej robią skrzyżowanie poziomowe z rondem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.eflservice.pl 14.07.11, 16:00 nie na opolskiej, a w Siechnicach ale i tak masz rację ta lepiej pomyślano nad skrzyzowaniem bezkolizyjnym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Major Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 11:36 Bzdura, jechałem tamtędy wczoraj - korki są masakryczne - rano w stronę Wrocławia a po południu w stronę Warszawy. A ciągną się na conajmniej kilometr... Odpowiedz Link Zgłoś
kretek_bladzi Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 20:16 kristoff26 napisał: > Niby się cieszę ale z drugiej strony wiem że trzeba będzie w piątki jadąc od Wr > ocławia w godzinach popołudniowych omijać Długołękę dużym łukiem. W ostatni pią > tek koło 17:00 korek przed tym łącznikiem w Długołęce zaczynał się na prostej z > a Zakrzowem. Jak na tym zwężeniu przy łączniku dodatkowo włączą światła i jeszc > ze ustawią cykl tak żeby wyjazd z łącznika był uprzywilejowany to korek w Długo > łęce będzie się na Placu Grunwaldzkim zaczynał. Skąd ty to wszystko wiesz? Wyciągasz wnioski na przykładzie innego układu komunikacyjnego i innego oprogramowania sygnalizacji. Poczekaj do otwarcia, daj ludziom kilka tygodni na przyzwyczajenie się do nowych tras i wtedy się martw albo i nie. Nie ma co robić tego na zapas. > Nie podoba mi się takie połączenie łącznika z drogą Wrocław-Oleśnica. Do czasu > uruchomienia ekspresówki S8 równoległej do starej 8 w Długołęce będzie katastro > fa. Yhm. Tak samo czytałem o Magnicach i Mińskiej->Strzgomskiej. Oczywiście, że się zatka, ale myslę że dopiero za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
7.symbol Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 13:56 nie śmieć. a co do korków to fakt będzie trzeba jechać bokiem przez wioski Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:40 korki w mieście i tak będą, bo skoro AOW będzie płatna, to kto będzie chciał oszczędzić (czytaj większość) będzie jeździł omijając obwodnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 początek i koniec - a co ze środkiem ? 14.07.11, 14:21 Otworzono już początek, otworzony zostanie koniec. A kiedy otworzony dla ruchu zostanie środkowy odcinek tej drogi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosta niedlugo ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:51 ponoc do konca sierpnia maja go otworzyc, czyli pewnie na jesien bedzie calosc gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: niedlugo ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:59 Według harmonogramu most miał powstać wcześniej niż pozostałe odcinki AOW: MW miał oddać most na Rędzinie dobrych 8 miesięcy temu, ale oni zawsze i wszędzie mają "pod górkę" :( Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Dużo fajnych zdjęć na skyscrapercity - AOW ! 14.07.11, 14:22 Pod koniec sierpnia maja otworzyć też ostatni odcinek Wrocław węzeł Lotnisko - Wr. węzeł Północ (Widawa) i dopiero wtedy będzie mozna mówić o faktycznej obwodnicy, ktora juz dzis nawet z nie do konca wykonczonym mostem prezentuje sie bardzo "europejsko". Odpowiedz Link Zgłoś
gregviii Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy W... 14.07.11, 16:21 BUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu A już myślałem, że fragment od lotniska do pilczyc otworzą! Tam na końcu to mnie chwilowo nie interesuje jak to wygląda ;) ale oby jeździło się lepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
op-serwator Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy W... 14.07.11, 17:02 To teraz czekamy kolejno na: - pierwsze informacje o potrąceniach rowerzystów na obwodnicy; - pierwsze pełne zgrozy listy czytelników do redakcji, opisujące problemy z jeżdzeniem obwodnicą rowerem; - pierwsze wyplute jednym tchem a zajmujące jeden ekran wysokości wypowiedzi rowerzystów, w których udowadniają oni, że skoro obwodnica była budowana także z ich podatków, a poza tym nie są gorsi od kierowców samochodów, to mają prawo obwodnicą jeździć a poza tym jeździć będą niezależnie od tego co o tym sądzą inni a poza tym zakaz wjeżdzania rowerów na obwodnicę to tylko niedopatrzenie w przepisach a poza tym nikt nie będzie im niczego narzucał a poza tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.07.11, 19:08 więc na drogach ekspresowych i autostradach (w tym obwodnica)jest zakaz poruszania pojazdów wolnobieżnych (rower,traktor itp.) kodek drogowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drogowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:51 A co najmniej 95% rowerzystów codziennie udowadnia, że nie ma o nim bladego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
marter7 Re: Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drog 15.07.11, 07:29 ...jak i podobna liczba kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
op-serwator Re: Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drog 15.07.11, 09:42 Tyle, że kierowcy mają OC, które pokrywa szkody powstałe z powody ich niewiedzy czy braku wyobraźni. Zastanawiam się czy każdy rowerzysta decydujący się na wjazd na obwodnicę przed wyjściem z domu deponuje kilkaset tysięcy złotych w kopercie na stole, tak aby rodzina była w stanie pokryć straty jakie mogą zostać spowodowane przy wywrotce TIR-a usiłującego ominać naszego miszcza na autostradzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drog 15.07.11, 09:53 Chłopie, Ty masz jakiś uraz do tych rowerzystów ? O wszystko można ich posądzić, włącznie z epidemią E.Coli, ale naprawdę nie wydaje mi się żeby tabuny rowerzystów omijało Wrocław korzystając z AOW. Bo po co ? W korkach stoją ? Jak dla mnie im więcej osób (które mogą oczywiście) przesiądzie się na rowery choćby w drodze do pracy tym mniej samochodów (a tym samym korków) w mieście. Jakoś w cywilizowanym świecie rowerzyści, piesi i kierowcy potrafią współistnieć na drogach a u nas nie bardzo. No ale tolerancja nigdy nie była mocną stroną Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
marter7 Re: Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drog 16.07.11, 17:18 Wiele da ci OC, jak jakiś baran przejeżdżający na czerwonym świetle sie w ciebie wpakuje... (a takich to mniej więcej co drugi dzień widzę). No i niestety parkujących na skrzyżowaniu policja niestety nie uznaje za współwinnych wypadku - a powinna. A swoją drogą - ilu widziałeś rowerzystów na autostradzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 20:15 Widać, że z przepisami jesteś na bakier, bo serio nieczęsto spotyka się rowerzystów na autostradach. Odpowiedz Link Zgłoś
op-serwator Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 20:29 Co ma moja znajomość przepisów do częstotliwości spotykania rowerzystów na autostradach? Ale mniejsza z tym. Serio uważasz, że nasi dzielni wrocławscy kolarze cofną się przed zakazem wjazdu na autostradę? Droga jest droga, w środku miasta i taka fajna, szeroka - ja osobiście nie mogę się doczekać pierwszych cyklistów poginających pasem awaryjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 22:27 Ja się już doczekałem. Na odcinku Magnice-lotnisko jak najbardziej się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o jezu "można się natchnąć" - co to za potworek??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 18:33 co to znaczy wg pani Nogaj "można się natchnąć"? ta kobieta nie rozumie słów, których używa. Przypominam, że to ta osoba napisała kiedyś o "wszczykiwaniu betonu" i "kłuciu płyt" - ona jest słaba, a dodatkowo się w ogóle nie rozwija dziennikarsko; pozwólcie jej na karierę w ramach innej działalności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: "można się natchnąć" - co to za potworek??? IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 19:45 To stwierdzenie natchnęło nmie do zadania pytania,które szkoły ukończyła autorka tekstu? Do tych szkół nie poślę mojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoo Prośba o prostą mapkę, gdzie, co i jak. IP: *.finemedia.pl 14.07.11, 18:38 Czy jest gdzieś dostępny plan z dokładnym zaznaczeniem nowej drogi AOW? Sam opis tekstowy niewiele mi mówi jak i gdzie jechać/zjechać a nie mogę znaleźć żadnych graficznych planów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinek Re: mapka IP: 141.44.122.* 14.07.11, 19:50 No mnie tez by interesowalo graficzne przedstawienie obecnego stanu budowy. Byloby milo gdyby obok artykulu pojawila sie jakas mapka ale widocznie to by bylo za duzo dla dziennikarza wybiorczej. Pozdrawiam cieplo i po raz kolejny upominam sie o mapki do tekstow drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziol9991 Re: mapka 15.07.11, 01:59 dzięki za mapkę, wszystko stało się jasne, bo taka ona przejrzysta i czytelna Odpowiedz Link Zgłoś
raeone Dłuższa Autostradowa Obwodnica Wrocławia. Od pi... 14.07.11, 22:18 natCHNIJMY sięna korki na OstatnimGroszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly AOW IP: *.internetia.net.pl 14.07.11, 22:36 "Ruch tranzytowy od strony Oleśnicy musiał do tej pory jechać koło Korony i przez całe miasto, by wydostać się na Poznań." Nie no - część cwaniaczków-tirowców robi sobie skrócik przez Karłowice (ul. Czajkowskiego a później Kasprowicza) mając w nosie zakaz wjazdu pojazdów powyżej 9t oraz fakt, że Czajkowskiego jest tak wąska, że trzeba jednym kołem po chodniku jechać żeby się zmieścić - ale przecież to drobiazg - przechodnie niech uważają. A to wszystko w mieście z zakazem wjazdu samochodów ciężarowych przez większą część doby. Ciekawe czy PŁATNA AOW rozwiąże ten problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AOW Re: AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 22:47 Tak, AOW rozwiąże ten problem bo przejazd nią będzie zajmował kilkanaście minut płynnej jazdy. Dlatego będzie tańszy niż przepychanie się zestawem przez skrzyżowania Wrocławia. Będzie tańszy bo oszczędzi się paliwo, a także będzie tańszy bo będzie można dalej zajechać w czasie dniówki. Nawet kiedy trzeba będzie za niego zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
kristoff26 Re: AOW 14.07.11, 22:57 Apropo Tirów w centrum. Dziś widziałem wielkiego Tira (na łotewskich blachach) koło Galerii Dominikańskiej. Jechałem równolegle z nim od Mostu Szczytnickiego. Skubany złamał po drodze kilka zakazów wjazdu powyżej 9t (zaraz za mostem, na Grunwaldzie, na placu Społecznym, itd) i nic sobie z tego nie robił. Szkoda że nasze drogi koło galerii się rozeszły bo byłem ciekawy dokąd pojedzie :) Dodam że to było w godzinach zakazu wjazdu Tirów do miasta (ok. 8:00 rano) więc ten przepis też złamał. Co do innych ciekawych tematów w wątku: - o korku w Długołęce wypowiem się jutro jak będę z pracy wracał, ale na wszelki wypadek kupię prowiant na drogę :) - co do atakowania rowerzystów na każdym kroku to to już nawet śmieszne nie jest. Ale to jest temat rzeka. Normalnie jeżdżę autem ale i na rowerze mi się zdarza. Ktoś napisał w wątku że 95% rowerzystów nie ma pojęcia o przepisach. A ja dodam że jeszcze więcej kierowców nie ma pojęcia o prawach jakie przysługują rowerzystom (choćby pierwszeństwo na ścieżkach rowerowych przecinających wyjazdy z bocznych dróg). Ale to jest temat-rzeka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolini Re: AOW IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.07.11, 23:17 Ja ostatnio widziałem takiego "Artystę" na bułgarskich blachach około 17:30 w Poniedziałek. Z Grunwaldu przez most, i na Oławskiej (koło poczty) z prawego pasa zawijał w lewo na Podwale - bo wąsko :D Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Te idioty z GDDiA znowu zrobili prowizorke.... 15.07.11, 01:24 ..... nieskonczone sa wjazdy z innych drog jak np ulicy Spacerowej w Mirkowie.... nieskonczona jest rownolegla droga serwisowa od trasy 8 do Okulickiego....brakuje mostu przez potok przy Okulickiego..... zjazdy i wjazdy to droga polna.... droga serwisowa bezuzyteczna .....rolnicy podzielonych pol nadrzuca pare kilometrow.... zero organizacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
kukaracza111 Dłuższa Autostradowa Obwodnica Wrocławia. Od pi... 15.07.11, 07:57 "mogą się natchnąć na korki."- na korki, to można się najwyżej NATKNĄĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
cfirek Dłuższa Autostradowa Obwodnica Wrocławia. Od pi... 15.07.11, 09:42 Gadu Gadu, ale nikt jakoś nie wspomniał o prawdopodobnych problemach na tzw. łączniku Żmigrodzkim. Skończony będzie dopiero w kwietniu a przez miesiąc, do momentu oddania środkowego odcinka AOW, wszyscy chcący jechać z Warszawy do A4 zjeżdżać będą w kierunku obwodnicy śródmiejskiej, aby znów przy lotnisku wbić się na AOW. To samo dotyczy kierunku przeciwnego. Ktoś jadąc z A4 aby przebić się na Warszawę zjedzie ze Śródmiejskiej aby wskoczć na AOW na Widawie... będą chyba dzisiaj tam zatem "cyrki". Łącznik rozgrzebany, a ruch wzrośnie 3 krotnie... Obym się mylił :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: Dłuższa Autostradowa Obwodnica Wrocławia. Od IP: *.zif.ue.wroc.pl 15.07.11, 12:11 i właśnie tego się najbardziej obawiam, mogli już ten miesiąc poczekać z tym otwarciem, na łączniku jest bardzo wąsko i już teraz jest tam masakra w godzinach porannych (wjazd) i popoludniowych (wyjazd). Trzeba będzie śmigać na Oborniki i dopiero w trzebnicy wbijać się na DK5:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca dlaczego nie w nocy przed weekendem???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.11, 14:04 Sterniku wielki, śpisz??? Przecież ciemny naród nie potrafi jeździć nowo otwartymi odcinkami, jeżeli otwarcie nie było w nocy z piątku na sobotę. Za co ci płacimy?? Odpowiedz Link Zgłoś