Dodaj do ulubionych

Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy W...

14.07.11, 13:29
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: z Behemot, trollu, nie wrzucaj głupawych wideoklipów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 13:42
      z muzyczką gdzie popadnie, bo to tylko źle świadczy tobie.
    • kristoff26 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 13:44
      Niby się cieszę ale z drugiej strony wiem że trzeba będzie w piątki jadąc od Wrocławia w godzinach popołudniowych omijać Długołękę dużym łukiem. W ostatni piątek koło 17:00 korek przed tym łącznikiem w Długołęce zaczynał się na prostej za Zakrzowem. Jak na tym zwężeniu przy łączniku dodatkowo włączą światła i jeszcze ustawią cykl tak żeby wyjazd z łącznika był uprzywilejowany to korek w Długołęce będzie się na Placu Grunwaldzkim zaczynał.
      Nie podoba mi się takie połączenie łącznika z drogą Wrocław-Oleśnica. Do czasu uruchomienia ekspresówki S8 równoległej do starej 8 w Długołęce będzie katastrofa.
      • Gość: Kosta masz sporo racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 13:56
        tez uwazam, ze skrzyzowanie ze swiatlami w tamtym miejscu to jakies jedno wielkie nieporozumienie. ja rozumiem, ze koszta, ale biorac pod uwage wartosc calej inwestycji A8, zrobienie ze dwoch slimakow nie powinno grac wielkiej roli.
      • c2h6 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:08
        kristoff26 napisał:

> Nie podoba mi się takie połączenie łącznika z drogą Wrocław-Oleśnica. Do czasu
        > uruchomienia ekspresówki S8 równoległej do starej 8 w Długołęce będzie katastro
        > fa.

Pewnie. Masakra i totalna katastrofa - tak jak na Strzegomskiej i Mińskiej po uruchomieniu poprzedniego kawałka AOW. Odkąd go otworzyli ruch w okolicach ronda Pileckiego jest po prostu sparaliżowany. Prawda?

• kristoff26 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:17
          Szczerze mówiąc to nie wiem co odpowiedzieć na to pytanie bo od uruchomienia tego kawałka AOW nie byłem w okolicach Strzegomskiej i Mińskiej.

Natomiast odnośnie Długołęki to pogadamy jutro po południu. Jeżdżę tą trasą codziennie i uwierz mi że odkąd tylko zwęzili w Długołęce do jednego pasa (mówię o wyjeździe z Wrocławia) robiąc łącznik, to piątkowe korki od tej prostej za Zakrzowem są tam normą. A przecież to tylko zwężenie, bez zatrzymania ruchu. To teraz dodaję dwa do dwóch i domyślam się jak do tego dorzucą światła to będzie mało śmiesznie. Pół biedy jakby większa część ruchu (przynajmniej tranzytowego) wyniosła się na obwodnicę i wyjeżdżała na starą 8 w Długołęce z łącznika. Wtedy ruch od Wrocławia/Mirkowa by się zmniejszył i może korki też by się zmniejszyły. Ale dopóki AOW jest niekompletna to tranzyt będzie szedł dalej przez Wrocław. Nie mniej to tylko gdybanie i nie chcę wyjść na malkontenta.
          • Gość: maru Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: 62.87.131.* 14.07.11, 14:25
            głupoty piszesz tranzyt wskoczy na kierunek węzeł widawa potem żmigrodzka i dalej obwodnica śródmiejska i odwrotnie wiec nie bedzie leciał jak teraz przez krzywoustego itd.
            • kristoff26 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:35
              Odpowiem krótko.
              Chciałbym się mylić.

Ale jakoś ostatnimi czasy z optymisty zrobiłem się realistą. I jakoś nie wierzę w ten tranzyt na obwodnicy (przynajmniej na razie). A po wprowadzeniu płatnej AOW tym bardziej w niego nie uwierzę. Bo jakoś kierowcy Tirów będą ją tak samo omijać jak omijają zakaz wjazdu do Wrocka w godzinach szczytu czy (podobno płatną już choć bez bramek i czytników) obwodnicę Oleśnicy.

Nie mniej, pożyjemy, zobaczymy.
              Każdy może mieć własne zdanie i za to lubię fora :)
              • Gość: pesymista Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.eflservice.pl 14.07.11, 15:56
                Niestey ale masz rację... obwodnica miejska nie jest tak przepustowa jak by sie wydawało a roboty na legnickiej, pilczyckie nie pomoga w rozładowaniu korków...most milenijny stanie to w barrrrdzo długim korku ;-(
            • Gość: PJX Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 22:33
              No i, jak zwykle, życie zweryfikowało teorie spiskowe... Wczoraj jechałem o piętnastej i taki zadowolony byłem, że udało mi się przejechać Wrocław w zasadzie bez korków, ale mina mi zrzedła na Zakrzowie, jak zobaczyłem wlokący się sznur pojazdów w kierunku Warszawy... Dojazd do Długołęki zajął mi "jedyne" 40 minut... W Długołęce można się było przekonać dlaczego (światła przepuszczające "powietrze" na łączniku i 99% ruchu tłoczące się na ósemce).
        • Gość: artek Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:50
          po to, żeby na nowym dworze nie było korków, zakazano ruchu samochodów ciężarowych, a także zabroniono bezpośredniego wjazdu na aow z a4. a korki na rondzie to i owszem, widywałem. winę za to ponosi skrzyżowanie z rogowską, z mocno niewydolnym skrętem w lewo przy dużym natężeniu ruchu ze strzegomskiej.
          • c2h6 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 15:06
            Gość portalu: artek napisał(a):

> po to, żeby na nowym dworze nie było korków, zakazano ruchu samochodów ciężarow
            > ych, a także zabroniono bezpośredniego wjazdu na aow z a4. a korki na rondzie t

No i bez sensu to jest, bo wszyscy wiedzą jak wjechać na AOW z A4 i nic się od tego złego nie dzieje. I ciężarówki też by się zmieściły. Jedyne co może tamować ruch to idiotyczne pierwszeństwo wjazdu na rondo ze Strzegomskiej, bo przez nie samo rondo się trudno opróżnia.

> o i owszem, widywałem. winę za to ponosi skrzyżowanie z rogowską, z mocno niewy
            > dolnym skrętem w lewo przy dużym natężeniu ruchu ze strzegomskiej.

Też mi korek, parę zmian świateł. I to raz na kilka dni.

• Gość: Maciek Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.07.11, 22:13
              Bo ruch priorytetowy jest ruchem na zewnątrz miasta, stąd wyjazd ze strzegomskiej jestgłównym na lotnisko(AOW) i n amuchobór wielki i dalej.

Tak jest zawsze pierwszeństwo ma wychodzący, inaczej byśmi się udusili w środku.,
              • Gość: AOW Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 14:16
                Tyś się chyba z Czumą na łby zamienił. Doskonały masz ten pomysł (bo to twój prywatny pomysł, a nie żadna reguła inżynierii drogowej) - zapewniamy przepustowość drogi blokując skrzyżowanie przez które ona przechodzi. Oczywiście blokując w sposób który przy naprawdę dużym ruchu spowoduje właśnie zatkanie tego jakoby (bo to tylko twój pomysł) priorytetowego kierunku.
        • Gość: mustang Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.142.143.85.static.telsat.wroc.pl 14.07.11, 23:27
          Nie zagrzewaj sie, otworzyli kawalek ktorym malo kto jezdzi bo zjazdy z autostrady sa pozamykane. Jak je otworza to wtedy ocenimy czy sa korki czy ich nie ma
      • Gość: a Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: 195.116.30.* 14.07.11, 14:18
        Bzdury piszesz. Droga z kierunku Oleśnicy najeżona jest światłami (Mirków, Długołęka, itd..) i jakoś korki się nie robią. Jedne światła więcej raczej jej nie zakorkują. Korki przy zwężce biorą się z zupełnie innego powodu.
        • kristoff26 Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:31
          A w tym przypadku to akurat Ty bzdury piszesz bo trudno te światła porównać z tymi, które wymieniłeś. Po pierwsze pozostałe światła na tej trasie są tak ustawione że 8 jest uprzywilejowana, a niektóre skrzyżowania (jak choćby w Bykowie) wyposażone są w kamery. Więc jadąc główną drogą masz długie zielone i krótkie czerwone. Po drugie zupełnie inaczej rozkłada się ruch jak są dwa pasy a nie zwężenie do jednego i zaraz za zwężeniem światła.
          A tutaj jest taka sytuacja że światła (przy dobrym wietrze) będą ustawione po równo, a w rzeczywistości dłużej zielone będzie pewnie na wyjeździe z łącznika bo to w końcu koniec AOW. Nie widzę problemu w drugą stronę (od Warszawy) bo tutaj mamy dwa pasy na wprost i dodatkowo skręt w prawo na łącznik, który będzie bez świateł, a więc czynne cały czas.

Apropo. Możesz mi powiedzieć z jakiego powodu robią się tam korki ? Dodam że dopóki nie było tego zwężenia to korków w tym miejscu nie było.

I jeszcze jedna sprawa. Kiedyś tam planowana jest też wschodnia obwodnica Wrocławia. Domyślam się że będzie się z 8 łączyć w tym samym miejscu w Długołęce. I wtedy jak pierścień wokół Wrocławia się zamknie dalej będą światła ? Bo jeśli tak to chyba jedyne w całym ciągu obwodnicy Wrocławia (nawet na Opolskiej robią skrzyżowanie poziomowe z rondem).
          • Gość: pesymista Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.eflservice.pl 14.07.11, 16:00
            nie na opolskiej, a w Siechnicach ale i tak masz rację ta lepiej pomyślano nad skrzyzowaniem bezkolizyjnym ...
        • Gość: Major Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 11:36
          Bzdura, jechałem tamtędy wczoraj - korki są masakryczne - rano w stronę Wrocławia a po południu w stronę Warszawy. A ciągną się na conajmniej kilometr...
      • kretek_bladzi Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 20:16
        kristoff26 napisał:

> Niby się cieszę ale z drugiej strony wiem że trzeba będzie w piątki jadąc od Wr
        > ocławia w godzinach popołudniowych omijać Długołękę dużym łukiem. W ostatni pią
        > tek koło 17:00 korek przed tym łącznikiem w Długołęce zaczynał się na prostej z
        > a Zakrzowem. Jak na tym zwężeniu przy łączniku dodatkowo włączą światła i jeszc
        > ze ustawią cykl tak żeby wyjazd z łącznika był uprzywilejowany to korek w Długo
        > łęce będzie się na Placu Grunwaldzkim zaczynał.

Skąd ty to wszystko wiesz? Wyciągasz wnioski na przykładzie innego układu komunikacyjnego i innego oprogramowania sygnalizacji. Poczekaj do otwarcia, daj ludziom kilka tygodni na przyzwyczajenie się do nowych tras i wtedy się martw albo i nie. Nie ma co robić tego na zapas.

> Nie podoba mi się takie połączenie łącznika z drogą Wrocław-Oleśnica. Do czasu
        > uruchomienia ekspresówki S8 równoległej do starej 8 w Długołęce będzie katastro
        > fa.

Yhm. Tak samo czytałem o Magnicach i Mińskiej->Strzgomskiej.
        Oczywiście, że się zatka, ale myslę że dopiero za kilka lat.
    • 7.symbol Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 13:56
      nie śmieć. a co do korków to fakt będzie trzeba jechać bokiem przez wioski
      • nchyb Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 14:40
        korki w mieście i tak będą, bo skoro AOW będzie płatna, to kto będzie chciał oszczędzić (czytaj większość) będzie jeździł omijając obwodnicę.
    • map4 początek i koniec - a co ze środkiem ? 14.07.11, 14:21
      Otworzono już początek, otworzony zostanie koniec.

A kiedy otworzony dla ruchu zostanie środkowy odcinek tej drogi ?
      • Gość: Kosta niedlugo ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:51
        ponoc do konca sierpnia maja go otworzyc, czyli pewnie na jesien bedzie calosc gotowa
        • Gość: z Re: niedlugo ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:59
          Według harmonogramu most miał powstać wcześniej niż pozostałe odcinki AOW: MW miał oddać most na Rędzinie dobrych 8 miesięcy temu, ale oni zawsze i wszędzie mają "pod górkę" :(
    • simonh Dużo fajnych zdjęć na skyscrapercity - AOW ! 14.07.11, 14:22
      Pod koniec sierpnia maja otworzyć też ostatni odcinek Wrocław węzeł Lotnisko - Wr. węzeł Północ (Widawa) i dopiero wtedy będzie mozna mówić o faktycznej obwodnicy, ktora juz dzis nawet z nie do konca wykonczonym mostem prezentuje sie bardzo "europejsko".
    • gregviii Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy W... 14.07.11, 16:21
      BUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

A już myślałem, że fragment od lotniska do pilczyc otworzą!
      Tam na końcu to mnie chwilowo nie interesuje jak to wygląda ;) ale oby jeździło się lepiej :D
    • op-serwator Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy W... 14.07.11, 17:02
      To teraz czekamy kolejno na:
      - pierwsze informacje o potrąceniach rowerzystów na obwodnicy;
      - pierwsze pełne zgrozy listy czytelników do redakcji, opisujące problemy z jeżdzeniem obwodnicą rowerem;
      - pierwsze wyplute jednym tchem a zajmujące jeden ekran wysokości wypowiedzi rowerzystów, w których udowadniają oni, że skoro obwodnica była budowana także z ich podatków, a poza tym nie są gorsi od kierowców samochodów, to mają prawo obwodnicą jeździć a poza tym jeździć będą niezależnie od tego co o tym sądzą inni a poza tym zakaz wjeżdzania rowerów na obwodnicę to tylko niedopatrzenie w przepisach a poza tym nikt nie będzie im niczego narzucał a poza tym...
      • Gość: kkk Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.07.11, 19:08
        więc na drogach ekspresowych i autostradach (w tym obwodnica)jest zakaz poruszania pojazdów wolnobieżnych (rower,traktor itp.) kodek drogowy
        • Gość: z Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drogowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:51
          A co najmniej 95% rowerzystów codziennie udowadnia, że nie ma o nim bladego pojęcia.
          • marter7 Re: Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drog 15.07.11, 07:29
            ...jak i podobna liczba kierowców
            • op-serwator Re: Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drog 15.07.11, 09:42
              Tyle, że kierowcy mają OC, które pokrywa szkody powstałe z powody ich niewiedzy czy braku wyobraźni.
              Zastanawiam się czy każdy rowerzysta decydujący się na wjazd na obwodnicę przed wyjściem z domu deponuje kilkaset tysięcy złotych w kopercie na stole, tak aby rodzina była w stanie pokryć straty jakie mogą zostać spowodowane przy wywrotce TIR-a usiłującego ominać naszego miszcza na autostradzie?
              • kristoff26 Re: Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drog 15.07.11, 09:53
                Chłopie, Ty masz jakiś uraz do tych rowerzystów ?
                O wszystko można ich posądzić, włącznie z epidemią E.Coli, ale naprawdę nie wydaje mi się żeby tabuny rowerzystów omijało Wrocław korzystając z AOW. Bo po co ? W korkach stoją ?
                Jak dla mnie im więcej osób (które mogą oczywiście) przesiądzie się na rowery choćby w drodze do pracy tym mniej samochodów (a tym samym korków) w mieście.
                Jakoś w cywilizowanym świecie rowerzyści, piesi i kierowcy potrafią współistnieć na drogach a u nas nie bardzo. No ale tolerancja nigdy nie była mocną stroną Polaków.
              • marter7 Re: Ale żeby to wiedzieć, trzeba znać kodeks drog 16.07.11, 17:18
                Wiele da ci OC, jak jakiś baran przejeżdżający na czerwonym świetle sie w ciebie wpakuje... (a takich to mniej więcej co drugi dzień widzę).
                No i niestety parkujących na skrzyżowaniu policja niestety nie uznaje za współwinnych wypadku - a powinna.

A swoją drogą - ilu widziałeś rowerzystów na autostradzie?
      • bnch Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 20:15
        Widać, że z przepisami jesteś na bakier, bo serio nieczęsto spotyka się rowerzystów na autostradach.
        • op-serwator Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy 14.07.11, 20:29
          Co ma moja znajomość przepisów do częstotliwości spotykania rowerzystów na autostradach? Ale mniejsza z tym.

Serio uważasz, że nasi dzielni wrocławscy kolarze cofną się przed zakazem wjazdu na autostradę? Droga jest droga, w środku miasta i taka fajna, szeroka - ja osobiście nie mogę się doczekać pierwszych cyklistów poginających pasem awaryjnym.
          • Gość: rt Re: Otworzą kolejną część Autostradowej Obwodnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 22:27
            Ja się już doczekałem. Na odcinku Magnice-lotnisko jak najbardziej się zdarzają.
    • Gość: o jezu "można się natchnąć" - co to za potworek??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 18:33
      co to znaczy wg pani Nogaj "można się natchnąć"? ta kobieta nie rozumie słów, których używa. Przypominam, że to ta osoba napisała kiedyś o "wszczykiwaniu betonu" i "kłuciu płyt" - ona jest słaba, a dodatkowo się w ogóle nie rozwija dziennikarsko; pozwólcie jej na karierę w ramach innej działalności!
      • Gość: anna Re: "można się natchnąć" - co to za potworek??? IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 19:45
        To stwierdzenie natchnęło nmie do zadania pytania,które szkoły ukończyła autorka tekstu? Do tych szkół nie poślę mojego dziecka
    • Gość: stoo Prośba o prostą mapkę, gdzie, co i jak. IP: *.finemedia.pl 14.07.11, 18:38
      Czy jest gdzieś dostępny plan z dokładnym zaznaczeniem nowej drogi AOW? Sam opis tekstowy niewiele mi mówi jak i gdzie jechać/zjechać a nie mogę znaleźć żadnych graficznych planów.
      • tajlerdarden mapka 14.07.11, 19:10
        www.obwodnica-wroclawia.pl/images/mapa_l.jpg
        • Gość: Marcinek Re: mapka IP: 141.44.122.* 14.07.11, 19:50
          No mnie tez by interesowalo graficzne przedstawienie obecnego stanu budowy. Byloby milo gdyby obok artykulu pojawila sie jakas mapka ale widocznie to by bylo za duzo dla dziennikarza wybiorczej. Pozdrawiam cieplo i po raz kolejny upominam sie o mapki do tekstow drogowych.
        • dzidziol9991 Re: mapka 15.07.11, 01:59
          dzięki za mapkę, wszystko stało się jasne, bo taka ona przejrzysta i czytelna
    • raeone Dłuższa Autostradowa Obwodnica Wrocławia. Od pi... 14.07.11, 22:18
      natCHNIJMY sięna korki na OstatnimGroszu
    • Gość: Lilly AOW IP: *.internetia.net.pl 14.07.11, 22:36
      "Ruch tranzytowy od strony Oleśnicy musiał do tej pory jechać koło Korony i przez całe miasto, by wydostać się na Poznań."

Nie no - część cwaniaczków-tirowców robi sobie skrócik przez Karłowice (ul. Czajkowskiego a później Kasprowicza) mając w nosie zakaz wjazdu pojazdów powyżej 9t oraz fakt, że Czajkowskiego jest tak wąska, że trzeba jednym kołem po chodniku jechać żeby się zmieścić - ale przecież to drobiazg - przechodnie niech uważają. A to wszystko w mieście z zakazem wjazdu samochodów ciężarowych przez większą część doby. Ciekawe czy PŁATNA AOW rozwiąże ten problem...
      • Gość: AOW Re: AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 22:47
        Tak, AOW rozwiąże ten problem bo przejazd nią będzie zajmował kilkanaście minut płynnej jazdy. Dlatego będzie tańszy niż przepychanie się zestawem przez skrzyżowania Wrocławia. Będzie tańszy bo oszczędzi się paliwo, a także będzie tańszy bo będzie można dalej zajechać w czasie dniówki. Nawet kiedy trzeba będzie za niego zapłacić.
      • kristoff26 Re: AOW 14.07.11, 22:57
        Apropo Tirów w centrum. Dziś widziałem wielkiego Tira (na łotewskich blachach) koło Galerii Dominikańskiej. Jechałem równolegle z nim od Mostu Szczytnickiego. Skubany złamał po drodze kilka zakazów wjazdu powyżej 9t (zaraz za mostem, na Grunwaldzie, na placu Społecznym, itd) i nic sobie z tego nie robił. Szkoda że nasze drogi koło galerii się rozeszły bo byłem ciekawy dokąd pojedzie :) Dodam że to było w godzinach zakazu wjazdu Tirów do miasta (ok. 8:00 rano) więc ten przepis też złamał.

Co do innych ciekawych tematów w wątku:
        - o korku w Długołęce wypowiem się jutro jak będę z pracy wracał, ale na wszelki wypadek kupię prowiant na drogę :)
        - co do atakowania rowerzystów na każdym kroku to to już nawet śmieszne nie jest. Ale to jest temat rzeka. Normalnie jeżdżę autem ale i na rowerze mi się zdarza. Ktoś napisał w wątku że 95% rowerzystów nie ma pojęcia o przepisach. A ja dodam że jeszcze więcej kierowców nie ma pojęcia o prawach jakie przysługują rowerzystom (choćby pierwszeństwo na ścieżkach rowerowych przecinających wyjazdy z bocznych dróg). Ale to jest temat-rzeka.
        Pozdrawiam

• Gość: Bartolini Re: AOW IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.07.11, 23:17
          Ja ostatnio widziałem takiego "Artystę" na bułgarskich blachach około 17:30 w Poniedziałek.
          Z Grunwaldu przez most, i na Oławskiej (koło poczty) z prawego pasa zawijał w lewo na Podwale - bo wąsko :D
    • heraldek Te idioty z GDDiA znowu zrobili prowizorke.... 15.07.11, 01:24
      ..... nieskonczone sa wjazdy z innych drog jak np ulicy Spacerowej w Mirkowie.... nieskonczona jest rownolegla droga serwisowa od trasy 8 do Okulickiego....brakuje mostu przez potok przy Okulickiego..... zjazdy i wjazdy to droga polna.... droga serwisowa bezuzyteczna .....rolnicy podzielonych pol nadrzuca pare kilometrow.... zero organizacji....
    • kukaracza111 Dłuższa Autostradowa Obwodnica Wrocławia. Od pi... 15.07.11, 07:57
      "mogą się natchnąć na korki."- na korki, to można się najwyżej NATKNĄĆ.
    • cfirek Dłuższa Autostradowa Obwodnica Wrocławia. Od pi... 15.07.11, 09:42
      Gadu Gadu, ale nikt jakoś nie wspomniał o prawdopodobnych problemach na tzw. łączniku Żmigrodzkim. Skończony będzie dopiero w kwietniu a przez miesiąc, do momentu oddania środkowego odcinka AOW, wszyscy chcący jechać z Warszawy do A4 zjeżdżać będą w kierunku obwodnicy śródmiejskiej, aby znów przy lotnisku wbić się na AOW. To samo dotyczy kierunku przeciwnego. Ktoś jadąc z A4 aby przebić się na Warszawę zjedzie ze Śródmiejskiej aby wskoczć na AOW na Widawie... będą chyba dzisiaj tam zatem "cyrki". Łącznik rozgrzebany, a ruch wzrośnie 3 krotnie... Obym się mylił :)
      • Gość: Pete Re: Dłuższa Autostradowa Obwodnica Wrocławia. Od IP: *.zif.ue.wroc.pl 15.07.11, 12:11
        i właśnie tego się najbardziej obawiam,
        mogli już ten miesiąc poczekać z tym otwarciem, na łączniku jest bardzo wąsko i już teraz jest tam masakra w godzinach porannych (wjazd) i popoludniowych (wyjazd).
        Trzeba będzie śmigać na Oborniki i dopiero w trzebnicy wbijać się na DK5:)
    • Gość: kierowca dlaczego nie w nocy przed weekendem???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.11, 14:04
      Sterniku wielki, śpisz???
      Przecież ciemny naród nie potrafi jeździć nowo otwartymi odcinkami, jeżeli otwarcie nie było w nocy z piątku na sobotę.
      Za co ci płacimy??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka