Gość: miętówka IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 19:51 I w tym momencie Wrocław nie ma już żadnego Kina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tfurca smutne. 23.08.11, 20:09 smutne. źle zarządzane kina odry film zamykane po kolei ... to samo może być z dolnośląskim centrum filmowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo NIE szkoda IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.08.11, 23:44 Skoro zdechło, tzn. nie miało klientów, by się utrzymać. Do multikin nikt nie dopłaca. Rynek decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczyca Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwów IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 20:21 szkoda, byłam tam w kinie po raz pierwszy w życiu, pamiętam, że to był Król Lew, który zrobił na mnie ogromna wrażenie. Samo kino miało klimat, ale nie miało szans w starciu z multipleksami... to mogłaby być tylko jakaś instytuacja kultury, gdzie możnaby obejrzeć filmy niszowe, dokumentalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdr Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó IP: *.jzo.com.pl 23.08.11, 20:51 Hamburgeryzacja postępuje w zastraszającym tempie. Przejmujemy z zachodu wszystko co najgorsze, c'est la vie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 21:32 Mogłaby powrócić tam loża masońska. To chyba w tym celu wybudowano ten budynek, jeśli dobrze pamiętam.... z tego co kiedyś czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdano Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.11, 20:51 Trzeba do Wildsteina napisać ;];] co by sponsora na reaktywację znalazł ;];] www.wroclaw.hydral.com.pl/000166,foto.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martka Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwów IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.11, 22:36 To smutne... Do kina Lwów, wówczas jeszcze "Przodownik" chodziłam cała podstawówkę na Edukację Filmową. Dzięki tym lekcjom ukształtował sięe mój gust filmowy... Szkoda, niedawno Lalka, teraz Lwów... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samgyeopsal Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwów IP: 91.103.36.* 23.08.11, 22:48 RIP :( Pierwszy raz byłem tam na Korczaku z podstawówką. Odpowiedz Link Zgłoś
monop2 Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwów 23.08.11, 23:14 Gratuluję forumowiczom znajomości tematu. Kino Lwów jest zamykane, gdyż za tydzień rusza wyremontowane kino Warszawa, które przejmie jego funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xswedc Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.11, 23:41 > Gratuluję forumowiczom znajomości tematu. Kino Lwów jest zamykane, > gdyż za tydzień rusza wyremontowane kino Warszawa, > które przejmie jego funkcje. Kto i kiedy ustalił limit na ilość działających kin? Przodownik (później Lwów) i Pokój (już dawno zlikwidowane) miały klimat. Surowy, wymagający, ale miały. Śląska też szkoda. Chciało się tam chodzić dla samej niepowtarzalnej atmosfery. Warszawa to już nie to, a multipleksy są do dupy. Czy to naprawdę już koniec kin we Wrocławiu? Chyba na 3D i Szwarcenegerach świat się nie kończy? Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3k zgadza sie IP: *.finemedia.pl 23.08.11, 23:59 ale faktem jest ze szkoda tego klimatu, pamietam swoj pierwszy seans tam z moja pierwsza i najwieksza miloscia, bylismy wtedy na locie nad kukulczym gniazdem... mam nadzieje ze w warszawie nie da sie kupic zadnego zasyfialego popkornu czy koli ani meczyc sie z jakims bydlem glosno komentujacym cycki aktorki jak to bywa w tym chlewie z rozowa gwiazdka w logo. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó 24.08.11, 08:57 Co nie zmienia faktu, że Lwowa szkoda. No ale nie było niestety na to kino pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_Rynek Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó IP: *.internetia.net.pl 24.08.11, 09:44 czy we Wrocławiu WSZYSTKO musi być w centrum? przy takiej komunikacji i takich korkach i taaaakich strefach zakazu parkowania? czy mieszkaniec Krzykow nie może pójść na piechotę do kina kilka przystanków, bo ma kino pod nosem? Co więcej, bo ma kino, sklep z warzywami i knajpkę? Nie, u nas jak w sovietlandzie - centralizacja musi być. Przy tak działając komunikacji miejskiej niestety oznacza to niechodzenie do kina. z Krzyków do Mulitświńlandu dojazd w godzinę, do tego z przesiadką:D czyli trzeba mieć 5 godzin na wyjście do kina, nie mówiąc o ochocie nurzania się w tzw. Rynkowym bydle młodzieżowym, które jest pijane i agresywne. O nie. Multipleksy są w galeriach handlowych i mi to przeszkadza, nie lubię smrodu kupo-żarcia (bo jedzenie to nie jest) i tłumu ocieraczy galeryjnych, muzy dla debili i natrętnych reklam. Czyli koniec kina we Wrocławiu. E nic to, pojadę do Berlina tam nie muszę jechać do centrum żeby zrobić zakupy warzywne, żeby pójść do kina, na fitness czy do apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó IP: 109.158.147.* 24.08.11, 00:59 marudzicie a kiedy ostatnio w nim byliście? zamykają z powodu braku chętnych, trzeba było chodzić częściej i wspierać Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó 24.08.11, 08:58 Właśnie. Ja chadzałem relatywnie często, bo w tym roku byłem kilka razy, ale świeciło ono pustkami. A szkoda, bo to piękny przedwojenny budynek i kino z dobrym klimatem. Skuszę się na to pożegnanie. Odpowiedz Link Zgłoś
peace4all Re: Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwó 24.08.11, 09:36 Witam Nie będę ukrywał, że zaszokowała mnie ta wczorajsza wiadomość i załamała:(! Niestety, kiczowatość i HAMBURGERYZACJA coraz bardziej rozpleniają się w tym kraju:/Kiedyś ludzie daliby zabić się za Wrocław i jego polskość, a teraz? Włąśnie wszystko wszystkim rozprzedają:/ No i GDZIE tu mądrość rządzących? Też wybieram się na ... jutrzejszy seans. Może umówimy się jakoś, na co i na którą godzinę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Ostatni seans filmowy. Pożegnanie z kinem Lwów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 08:45 szkoda... tez bywalem tam w latach 80 i 90. rzadzil pierwszy rzad na balkonie :) czasy sie zmieniaja. odra film nie tyle zamyyka kina co niszczy budynki np po kinie Ognisko - nie przeprowadzajac zadnych remontow (jest to tez budynek mieszkalny) Odpowiedz Link Zgłoś