IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 15:15
Witam, czy ktoś mmoże wie, ile osób w przybliżeniu chciaż zatrudnionych jest w
Wałbrzyskiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej, ale nie w całej tylko w
zakładach na terenie Wałbrzycha.
Bardzo bym był wdzięczny za te dane.
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: radek IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.05.07, 15:31
      Cersanit zatrudnia kolo 930
      • pressforum dramat!!! 11.05.07, 16:02
        rece opadaja, kiedy ludzie szukaja na forum odpowiedzi na najbardziej
        podstawowe, lub najbardziej dziwaczne pytania. rece opadaja, kiedy ludzie kiruja
        sie od razu na forum, zamiast szukac tam, gdzie podpowiada logika. pod tym
        adresem sa wszelkie niezbedne oficjalne informacje
        www.invest-park.com.pl/ gdyby jednak i to bylo zbyt skomplikowane, to
        powiem, ze dane na koniec wrzesnia ubr. r. mowia o 21604 zatrudnionych.
        • Gość: a Re: dramat!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.05.07, 16:08
          mi to ręce opadają jak ktos nie doczyta pytania i się mądruje
          • pressforum Re: dramat!!! 11.05.07, 16:18
            pod tym samym adresem sa dane dotyczace poszczegolnych walbrzyskich firm.
            naprawde, bez przesady...
            • pressforum Re: dramat!!! 11.05.07, 16:21
              zajrzyjmy np. do toyoty - 2000 pracownikow...
          • Gość: o Re: dramat!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.05.07, 16:22
            hehe fakt.. a poza tym to jakbys sie choc odrobine zorientowal, to WSSE obejmuje
            wiele podstref i dana, ktora podales, dotyczy calej strefy.. a kolega pytal
            tylko o przedsiebiorstwa z w-cha.. no ale warto sie madrowac nie?? ..rece opadaja..
            • pressforum Re: dramat!!! 11.05.07, 16:35
              janse, jasne, bo juz innych danych to pod tym daresem nie ma prawda? bo juz w
              ogole zadnych informacji z firm walbrzyskich nie sposob pozyskac poza tym forum :)
              acha! ja sie bardzo lubie madrowac ;)
        • Gość: tutejszy Re: nie przesadzaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:50
          Nie wymądrzaj się z Wybrzeża, bo człowiek pytał ilu mieszkańców Wałbrzycha
          pracuje w WSSE. I jest to istotne pytanie, bo z podawanych tam licz wynika,
          że w mieście nie ma bezrobocia. A to jest nieprawdą.
          Mnie też interesuje ile osób zameldowanych w Wałbrzychu, pracuje w Strefie.
          Wiesz może?
          A forum jest właśnie po to, żeby taką informację szybko uzyskać.
          Pozdrowienia z gór.

• pressforum Re: nie przesadzaj 11.05.07, 17:54
            i co? uzyskales szybko te informacje? a moze po prostu pracuja tu ludzie spoza
            miasta, zameldowani gdzie indziej?
            • Gość: tutejszy Re: nie przesadzaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:44
              pressforum napisał:
              > i co? uzyskales szybko te informacje? a moze po prostu pracuja tu ludzie spoza
              > miasta, zameldowani gdzie indziej?

O to właśnie chodzi, że Strefa wcale nie załatwiła problemu bezrobocia w
              mieście. Tych 30 tys. bezrobotnych, którzy zostali po likwidacji kopalń i
              okołokopalnianego przemysłu, nie znalazło tam zatrudnienia.
              Chwalenie się kilkudziesięciotysięcznym zatrudnieniem, to pic na wodę
              i problemów miasta nie rozwiązało. WSSE to w ogóle temat na oddzielną rozmowę,
              bo jak się tam pracuje, można poczytać na tym forum.
              Propaganda sukcesu, a w reczywistości system niewolniczy.
              Pozdro.
          • Gość: hess Re: nie przesadzaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 22:04
            Nie pytal ile osob z walbrzycha pracuje na strefie tylko ile osob pracuje w
            walbrzyskiej strefie.a to juz jest roznica. ogolnie to jak czytam to forum to
            nabieram coraz wiekszej pewnosci ze to syf .zamiast sie skoncentrowac na
            faktycznych pytaniach lub problemach zawartych na forum to sie klocicie kto ma
            racje a kto nie . az mi rece opadaj czytajac ten syf. najlepiej odlaczcie sie
            od internetu i nie wchodcie wiecej na to forum !!!!
            a moze znowu zaczniemy wyliczac bledy ortograficzne i literowki bo to w symie
            jest modne na tym forum.
            jasny c..j zastanowcie sie . ile wy macie lat . masakra .
    • Gość: Native Re: radek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 16:54
      W podstrefie wałbrzyskiej zezwolenia na prowadzenie działalności gospodarczej
      posiada 13 firm, a przedsiębiorstwa działające na obszarze strefy zatrudniają
      łącznie ok. 6.778 osób (stan na październik 2006 roku)

Ze strony um walbrzych:)
      • pressforum Re: radek 11.05.07, 16:57
        no chociażby
        • Gość: radek Re: radek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:37
          dziękuje za informacje.
          a do pressformu:
          dobrze, że zadawane przez ciebie pytanie, zawsze są takie skomplikowane, i godne
          uwagi forumowiczów. I dla twojej wiadomości próbowałem znależć na necie taka
          informację, ale jako, że nie mam na to zbyt wiele czasu, zwróciłem się z prośbą
          na forum, bo wiedziałem, ze ktoś tu bedzie wiedział.

kobiety i biedaszyby
          pressforum 17.04.07, 11:41 + odpowiedz

mam pytanie, powazne: czy w biedaszybach pracowaly kobiety? znacie jakies
          przypadki?
          --
          • pressforum Re: radek 11.05.07, 20:25
            no i? w miedzyczasie zadzownilem do walbrzyskiej policji i od nich uzyskalem
            odpowiedz dot. kobiet i biedaszybow :) natomiast biedaszybnicy moga byc
            sasiadami forumowiczow, co do danych statystycznych no to hmmm... chyba ze
            liczysz na to, ze w zwiazku brakiem czasu przez ciebie inni forumowicze odwala
            cala robote i przegrzebia internet...?
            • Gość: o Re: radek IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 12.05.07, 20:08
              A czemu najpierw nie zadzowniles na policje, tylko zasmieciles forum?? to ze
              moga byc sasiadami to oki, ale z drugiej strony, to np na forum moga przebywac
              ludzie, ktorzy posiadaja bardziej dokladne i swiezsze informacje, niz te
              zamieszczane w internecie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka