Dodaj do ulubionych

Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wrocł...

09.09.11, 06:24
Ale będzie narzekanie ;);)
Obserwuj wątek
    • gruner Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro 09.09.11, 08:01
      Pewnie, że będzie, i słusznie. Blokowanie ruchu w mieście tylko dlatego, że parę osób chce pobiegać (a w dodatku nikogo poza nimi samymi to nie interesuje) to idiotyzm. Dlaczego oni nie mogą sobie biegać po lesie? Byłoby im zdrowiej i przyjemniej.
      • jureek Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro 09.09.11, 09:23
        gruner napisał:

> Pewnie, że będzie, i słusznie. Blokowanie ruchu w mieście tylko dlatego, że par
        > ę osób chce pobiegać (a w dodatku nikogo poza nimi samymi to nie interesuje)

Pisz za siebie. Jeżeli Ciebie to nie interesuje, to jeszcze nie znaczy, że nikogo więcej to nie interesuje.
        Jura
        • lord_viadro łał ! to po kiego ten nowy nocnik ups STadion ?? 09.09.11, 10:12
          za 8 baniek budowali?? ;P tak, tak wiem ,że maratony nie odbywają sie na stadionach.. ale czemu nie na jakis terenach zielonych? ścieżkach wokół Odry, bocznych drogach dla który są alternatywne przejazdy a nie na głównych skrzyżowaniach drogach tranzytowych Wrocławia?
          Rok temu widziałem jak wyglądał ten maraton pod koniec.. cała dwupasmowa jezdnia Kochanowskiego zarezerwowana dal "Maratończyków", ktorzy dreptali sobie gęsiego łapiąc oddech i słuchając mp3... tak mniej wicej 1 co 5 m..
          • garym Re: łał ! to po kiego ten nowy nocnik ups STadion 09.09.11, 10:33
            wiadro, nie ma już tranzytu we Wrocławiu. Kto chce ominąć miasto jedzie AOW.
            • nomen-omen1 a co was obchodzi kto, czym i dokąd chce jeździć? 09.09.11, 14:32
              Co za kretyńskie uwagi o tym, czym i dokąd kto chce jeździć? Niech entuzjaści rowerów pedałują, aut jeżdżą autami a miłośnicy drezyn znajdują swoje możliwości. Ważne, żeby nie przeszkadzać innym. To wolny kraj. I dlatego blokowanie miasta dla garstki zapaleńców, którzy nie biegają dla przyjemności biegania tylko muszą się popisywać przed innymi jest chore. Wypuścić ich na Skierniewice i niech galopują poboczem jak długo chcą!
              • Gość: kiker Ale będą korki na Gnieźnieńskiej :) IP: *.wroclaw.mm.pl 10.09.11, 13:16
                Wszyscy handlarze-cyganie jadący na giełde smaochodową będą stali i czekali, aż o 13 otworzą Długą:)
              • Gość: melek Re: a co was obchodzi kto, czym i dokąd chce jeźd IP: *.e-wro.net.pl 11.09.11, 08:58
                > Co za kretyńskie uwagi o tym, czym i dokąd kto chce jeździć?

JEST ZAKAZ TO NIE MOZESZ JECHAC , PROSTE NIE ?

> Niech entuzjaści r
                > owerów pedałują, aut jeżdżą autami a miłośnicy drezyn znajdują swoje możliwości

> . Ważne, żeby nie przeszkadzać innym.
                Auta na co dzień przeszkadzają innym z racji tego zże jest ich za dużo.
                tego jednego dnia można trochę od nich odetchnąć.

>To wolny kraj. I dlatego blokowanie miast
                > a dla garstki zapaleńców,
                Kilka tysięcy ludzi będzie biegło, a 100.000 obserwowało.
                Miasto nie będzie zablokowane tylko kilka % ulic.
                Trzeba będzie objechać albo dojść do auta bo niektórzy nie będą mogli zaparkowac pod oknem przez kilak godzin.
                Wielka tragedia.
                Parkuj na zewnątrz albo dostosuj się do podanych godzin.

> którzy nie biegają dla przyjemności biegania tylko mu
                > szą się popisywać przed innymi jest chore.
                Wielu posiadaczy aut nie kupuje ich dla przyjemności tylko dla popisywania się przed innymi.
                To jest chore.

> Wypuścić ich na Skierniewice i niech
                > galopują poboczem jak długo chcą!
                Do Skierniewic dojedziesz szybciej swym autkiem.
                • kurczak1 Re: a co was obchodzi kto, czym i dokąd chce jeźd 11.09.11, 14:45
                  Wyjechałam z Wrocławia cudem. Okazało sie ze jestem w pętli unieruchomiona na wiele godzin. Gdybym była z wrocka pewnie poszlabym pieszo. Ale trudno przejsc pieszo 200 km. Przykro mi, ale nie wiedziałam o maratonie, a kiedy wjezdzalam na zakazany teren nikt mnie nie poinformowal, nie bylo zadnych napisów, ani policjantów ktorzy bym mnie odpowiednio pokierowali.
                  • Gość: melek Re: a co was obchodzi kto, czym i dokąd chce jeźd IP: *.e-wro.net.pl 13.09.11, 18:06
                    > Wyjechałam z Wrocławia cudem. Okazało się że jestem w pętli unieruchomiona na w
                    > iele godzin.
                    To nie była pętla tylko wąż.
                    Przy starcie ulice były zablokowane tylko kilka minut.
                    Ludzie potrafili w 2:20 h obiec całe miasto a ty autem wyjeżdżałaś kilka godzin ?
                    Mogłaś nie wiedzieć o maratonie ale jak już się dowiedziałaś trzeba było się spytać jak wyjechać.
                    W którą stronę chciałaś wyjechać to już ci mówię o której godzinie było to możliwe.

>Gdybym była z wrocka pewnie poszlabym pieszo. Ale trudno przejsc p
                    > ieszo 200 km. Przykro mi, ale nie wiedziałam o maratonie, a kiedy wjezdzalam na
                    > zakazany teren nikt mnie nie poinformowal, nie było żadnych napisów, ani polic
                    > jantów ktorzy bym mnie odpowiednio pokierowali.

To była niedziela więc policja miała wolne.
                    Ci co przyszli do pracy pracowali przy maratonie.
                    Nie wiem czego oczekiwałaś.
                    Dzwoniłaś na policję po informację ?
                    • yenna_m Re: a co was obchodzi kto, czym i dokąd chce jeźd 13.09.11, 18:17
                      sorry, nie kupuje wytlumaczenia, ze byla niedziela i policjanci mieli wolne
                      jak sie organizuje impreze, to sie ogranizuje odpowiednie zabezpieczenie imprezy i organizuje sie ruch drogowy

po prostu MIASTO dało ciała i tyle
          • Gość: melek Re: łał ! to po kiego ten nowy nocnik ups STadion IP: *.e-wro.net.pl 09.09.11, 11:04
            > za 8 baniek budowali?? ;P tak, tak wiem ,że maratony nie odbywają sie na stadi
            > onach..
            Wybudowali stadion aby zrobić na nim pokazy ciezarówek

>ale czemu nie na jakis terenach zielonych?
            Ależ Wrocław jest zielonym miastem.Wysiądź z auta to się przekonasz.
            Pobiegaj trochę lub pojeźdź na rowerze.

> ścieżkach wokół Odry, boc
            > znych drogach dla który są alternatywne przejazdy a nie na głównych skrzyżowani
            > ach drogach tranzytowych Wrocławia?

Czyżby biegali po AOW ?

> Rok temu widziałem jak wyglądał ten maraton pod koniec.. cała dwupasmowa jezdn
            > ia Kochanowskiego zarezerwowana dal "Maratończyków", ktorzy dreptali sobie gęsi
            > ego łapiąc oddech i słuchając mp3... tak mniej wicej 1 co 5 m.

O to czasem wysiadasz z auta ?
            A może tylko szybę opuściłeś ?

• lord_viadro Re: łał ! to po kiego ten nowy nocnik ups STadion 09.09.11, 13:47
              melek - rowerem jeżdżę prawie codzinnie, jak nie pada. ale to nie o tym forum.
              tylko wnerwia mnie jak ktoś robiąc swoje show, jak maraton, masa krytyczna, demonstracje.. robi je tak, że utrudnia życie innym a mógłby zrobić tak by było lepiej. np demonstracja , pikieta na palcu a nie na głownej drodze, pod sejmem a nie na przejściu dla pieszych w te i nazad..
              załapałeś?
              • Gość: melek Re: łał ! to po kiego ten nowy nocnik ups STadion IP: *.e-wro.net.pl 13.09.11, 17:56
                > melek - rowerem jeżdżę prawie codzinnie, jak nie pada. ale to nie o tym forum.
                > tylko wnerwia mnie jak ktoś robiąc swoje show, jak maraton, masa krytyczna, dem
                > onstracje.. robi je tak, że utrudnia życie innym a mógłby zrobić tak by było le
                > piej. np demonstracja , pikieta na palcu a nie na głownej drodze, pod sejmem a
                > nie na przejściu dla pieszych w te i nazad..
                > załapałeś?

Zwykle pikietuje się tam gdzie boli.
                Związkowcy blokują bramę zakładu.
                Piesi pikietują przejście na ruchliwej drodze.
                Rowerzyści w Masie Krytycznej jeżdżą tam gdzie nie ma ddr i blokują jezdnię.

Musi trochę zaboleć aby był rozgłos.
                Ale to są niewielkie utrudnienia.

• Gość: te-ka Re: łał ! to po kiego ten nowy nocnik ups STadion IP: 89.72.218.* 12.09.11, 11:00
            I słusznie. Wczoraj była tragedia. Maratończycy ledwie zipali, policja nie puszczała samochodów i to na ważniejszych skrzyżowaniach. Rozumiem bieg, ale może po wałach wzdłuż Odry. Jest ich tyle....
            • Gość: melek Re: łał ! to po kiego ten nowy nocnik ups STadion IP: *.e-wro.net.pl 13.09.11, 18:11
              > I słusznie. Wczoraj była tragedia. Maratończycy ledwie zipali, policja nie pusz
              > czała samochodów i to na ważniejszych skrzyżowaniach. Rozumiem bieg, ale może p
              > o wałach wzdłuż Odry. Jest ich tyle..

Słabo się jeździ wzdłuż wałów :)
      • greges58 Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro 09.09.11, 10:40
        Dlaczego ???
        Pomyśl... .
        Kto obejrzałby w lesie ustawione tam reklamy ?!?!?!
        Nikt ;)

Maraton jest okazją do zarobku dla jego Organizatorów !!!
        I tylko to się - tak naprawdę - liczy.
        Reklamodawcy i sponsorzy.
        A nieszczęśni zawodnicy ?
        Im mniej ich, tym lepiej. Mniejsze koszty.
        Więcej Kasy zostanie ;)

Publiczność ?
        Ta ma oczywiście najgorzej !

Nieszczęśni pasażerowie tramwajów stojących w korkach .
        Przez kilka godzin ???

Niedziela.
        Starsze Panie na cmentarz pojadą. Z kwiatkami i konewką.
        Może wsadzisz Je na rowerki ?

Horrrror !!!

Pozdrawiam ^^
        Grzegorz
        • Gość: melek Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.e-wro.net.pl 09.09.11, 11:09
          > Starsze Panie na cmentarz pojadą. Z kwiatkami i konewką.
          > Może wsadzisz Je na rowerki ?
          Starsze panie częściej jeżdżą na rowerkach niż twoje pokolenie.
          Kwitki kupują pod cmentarzem a konewkę zostawiają na miejscu.
          Ty się raczej martw czy nie wylądujesz na cmentarzu szybciej niż ich mężowie.

> Horrrror !!!
          Na ten jeden dzień wrocławski horrrror na drogach będzie ukrócony :)
      • Gość: melek Będziesz musiał wysiąść z auta IP: *.e-wro.net.pl 09.09.11, 10:59
        > Pewnie, że będzie, i słusznie. Blokowanie ruchu w mieście tylko dlatego, że par
        > ę osób chce pobiegać (a w dodatku nikogo poza nimi samymi to nie interesuje)
        Oczywiście ty to wiesz najlepiej bo ciebie to nie interesuje ?
        Zrozum my czekamy na ten dzień cały rok m.in. po to aby zobaczyć jak autka stoją.
        Bardzo pouczające są reakcje kierowców .
        Takie stanie bardzo dobrze im robi nawet jak się wściekają.
        To jedyny czas gdy mogą (muszą ) oderwać się od samochodu.
        To swoista terapia, szkoda ze tylko raz w roku.

>to
        > idiotyzm.
        Zbyt ostro to nazywasz.To uzależnienie od auta.Zwykły nałóg.

>Dlaczego oni nie mogą sobie biegać po lesie?
        Dlaczego nie pojedziesz sobie pojeździć po autostradzie ?

>Byłoby im zdrowiej i pr
        > zyjemniej.
        Byłoby ci przyjemniej jakbyś miał tylko drogi dla siebie ?
        O ich zdrowie się nie martw po pierwsze możesz im go tylko pozazdrościć a po drugie tego dnia nie będzie spalin w mieście.
        • Gość: chyży ruj Re: Będziesz musiał wysiąść z auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 07:35
          Zrozum my czekamy na ten dzień cały rok m.in. po to aby zobaczyć jak autka stoj
          > ą.
          > Bardzo pouczające są reakcje kierowców .
          > Takie stanie bardzo dobrze im robi nawet jak się wściekają.
          > To jedyny czas gdy mogą (muszą ) oderwać się od samochodu.
          > To swoista terapia, szkoda ze tylko raz w roku.
          Melak, jesteś debilem albo za takigo chcesz uchodzić? Mam nadzieję że kiedyś padniesz na ulicy a pogotowie nie dojedzie po ciebie bo akurat w mieście będzie obowiązywał dzień bez samochodu i bedzie obowiązywał bezwzględnie wszystich użytkowników nawet służby ratownicze.
          Skąd tym mieście biorą się takie debile jak ten melak??????????
      • Gość: Heey Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.promax.media.pl 09.09.11, 13:54
        Niektórzy mieszkańcy naprawdę odznaczają się sporym brakiem zrozumienia oraz idiotyzmem. Zapewniam, że nie będzie biegło "parę osób", a zdecydowanie jest to lepsza prognoza na weekend od siedzenia przed telewizorem. Dlatego z tego miejsca chciałbym wszystkich zaprosić do kibicowania tak wielkiej imprezie, która stanowi niezwykłą promocje dla Wrocławia.
        • Gość: Italian Guy Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: 82.160.255.* 09.09.11, 17:01
          Również mocno zachęcam do kibicowania. Nie jestem maratończykiem, aczkolwiek takie inicjatywy mają niezwykle duże znaczenie dla miasta. A Wy kierowcy nie macie nic innego do zrobienia w niedziele, niż jechac autem? Jesteście zwykłymi hipokrytami.
          • Gość: profesor Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.217.146.194.generacja.pl 09.09.11, 23:52
            Rozumiesz słowo hipokryta?
      • Gość: aaa Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:40
        Dzięki za zrozumienie, pozdrawiam, alternatywnie propagujesz sport w fotelu przed telewizorem lub w spacer samochodem po mieście? Gratuluję wyboru!!!!
      • yenna_m Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro 12.09.11, 11:51
        pewnie, że będzie
        przedostanie się z jednego końca miasta na drugi graniczyło z cudem, bo nawet nie powyznaczano objazdów i nie pokierowano ruchem drogowym tak, żeby miasto nie zostało sparalizowane
        i bardzo jestem ciekawa dlaczego, bo przez to dojazd karetek pogotowia czy dojazd do szpitali z nagłym przyadkiem był naprawdę bardzo, bardzo problemowy, aprzed pewnien czas z uwagi na maraton wręcz niemozliwy

do maratonu nic nie mam, mataronczykow bardzo podziwiam i serce rosnie, ze ludzie chca uprawiac sport i biegac maratony
        gorzej, ze nikt sie w UM nie zastanowil, jak zorganizowac ruch w miescie na czas imprezy
    • bratstrach Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wrocł... 09.09.11, 08:04
      Zamiast narzekać na utrudnienia ludzie powinni podziwiać tych co uczestniczą że są w stanie zrobic taki wysiłek.
      • liwiaaa Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro 09.09.11, 08:25
        bieganie w stadzie po asfalcie... to mam podziwiać?
        biega się dla siebie- nie na pokaz..
        • Gość: tyk Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 08:27
          Nie parę, będzie 3 tysiące biegaczy. A Ty livioo, też lepiej pisz dla siebie, a judź nie na forum.
          • Gość: olek Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:47
            mnie tez to bieganie nie interesuje a pech chce, ze zawsze jest na trasie mojego przejazdu
            lepiej niech biegaja w lesie, podziwiac ich moge ale z daleka ;/
            przynajmniej wszystkie 3 blokady nalozyly sie w jeden week.
            • Gość: paszkient Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 09:02
              I to jest piękne. Przy najmniej raz w roku można przebiec przez Wrocław głównymi ulicami, podobnie jak w Dzień Wrocławskiego Rowerzysty popatrzeć na czekające na skrzyżowaniach auta.
              A narzekających zachęcam do przewietrzenia głowy w lesie. Może nawet uda przebiec się parę metrów. Samopoczucie po takiej eskapadzie bezcenne i żółć nie zalewa:).
            • Gość: imat Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.kfmhaco.com 09.09.11, 09:09
              Ehh malkontenci.

Czy nikt z was nie zauwaza, ze taka impreza to jest calkiem dobre promowanie miasta?
              Poza tym spory zarobek dla hotelarzy sklepikarzy itd?
              Przeciez sporo osob, rowniez towarzyszacych, specjalnie przyjezdza do Wroclawia 1/2 dni przed maratonem. Musza gdzies spac, cos zjesc, kupic jakas pamiatke itp.
              Jest wyrazna rozpiska co i jak bedzie blokowane, a pewnie wzorem przeszlych lat samochody po kilka beda puszczane, pomiedzy maruderami.
              Mozna porzucic niedzielna wyprawe do supermarketu czy innej "galerii" samochodem.
              Tak tak wiem zaraz sie okaze ze 3/4 forum pracuje w niedziele i _musza_ dojechac do pracy... oczywiscie :)
              Pozdrowienia dla prawie 4000 biegaczy bioracych udzial, do zobaczenia na trasie %-)
    • Gość: wrocławianin Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 09:18
      Porażka totalna. Wrocław nie nadaje się na organizowanie takich imprez. Niech by sobie biegali wookół Ślęzy tam by nikomu nie przeszkadzali ale nie w ścisłym centrum miasta. Czy nasze szacowne władze zdają sobie sprawę z tego co robią? Banda nierobów i nieuków
      • jureek Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro 09.09.11, 09:25
        Gość portalu: wrocławianin napisał(a):

> Banda nierobów i nieuków

A na forum same smerfy-marudy :D
        Jura
        • Gość: nowy Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.polvision.pl 09.09.11, 09:33
          Promowanie prywatnej firmy farmaceutycznej zupełnie "bezinteresownie" przez Dutkiewicza kosztem mieszkańców. Niech biegają dla siebie a nie na złość ludziom w mieście.
          • Gość: Italian Guy Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: 82.160.255.* 09.09.11, 17:08
            Na złość?

Na złość to Ty pewnie trąbisz na pieszych, parkujesz gdzie nie powinieneś i masz w nosie zakazów. Naprawde, takiej dwulicowości jeszcze nie widziałem.
      • Gość: do wroc Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 09:32
        Porażka totalna - to, że nazywasz siebie wrocławianinem, a potrafisz tylko obrażać. Lepiej ubierz adidasy, i pobiegaj. Możesz pomyśleć nad własnym losem, frustracją, "inną inteligencją"
    • Gość: N. Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.wroclaw.mm.pl 09.09.11, 10:31
      Narzekać to będą biegacze, jak zobaczą że skrzyżowanie Dembowskiego/Spółdzielcza jest remontowane i nie da się tam przebiec. Ciekawe czy organizatorzy o tym nie wiedzą? A może pobiegną wyznaczonym przez miasto objazdem...
      • Gość: maryna Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.opera-mini.net 09.09.11, 10:43
        nie rozumie w czym problem
        w niedziele wstaje o pierwszej. o pierwszej po poludniu.
        jak zjem obiad o piatej, to bedzie dawno po maratonie
        w zwykle dni spie do jedenatej, ale niedziela to luzniejszy dzien
        to w czym problem z tym maratonem ?
        niech se chlopaki i dziewczyny biegajom, jak nie mogom spac
        niech im to bedzie na zdrowie
        ja mam inny rytm zycia.
    • pssz Kilka razy biegłem w Maratonie Wrocław 09.09.11, 10:48
      Polecam, warto. :)
    • grab31 znowu ten debilizm.. 09.09.11, 11:03
      ... w centrum miasta!!!! Ograniczenie swobód obywatelskich ... GRANDA !!!!
      • Gość: melek Re: znowu ten debilizm.. IP: *.e-wro.net.pl 09.09.11, 11:10
        > ... w centrum miasta!!!! Ograniczenie swobód obywatelskich ... GRANDA !!!!

Nie bój bidy już się zaczęło wyrzucanie aut z centrum
        • tbernard Re: znowu ten debilizm.. 09.09.11, 15:22
          > Nie bój bidy już się zaczęło wyrzucanie aut z centrum

Niedawno artykuł dokładnie wyjaśnił, że wyrzucanie aut i szykanowanie kierowców jest tylko po to aby zrobić trochę przestrzeni dla ... aut urzędników. Urzędnicy prywatnymi autami mogą poruszać się i parkować tam skąd wyrzucono auta pospólstwa i strażnik zamiast zrobić z nimi porządek, to je ochrania.
          • Gość: melek Re: znowu ten debilizm.. IP: *.e-wro.net.pl 13.09.11, 18:07
            > Niedawno artykuł dokładnie wyjaśnił, że wyrzucanie aut i szykanowanie kierowców
            > jest tylko po to aby zrobić trochę przestrzeni dla ... aut urzędników. Urzędni
            > cy prywatnymi autami mogą poruszać się i parkować tam skąd wyrzucono auta pospó
            > lstwa i strażnik zamiast zrobić z nimi porządek, to je ochrania.

Zdjęcie i wniosek o ukaranie.
      • jureek Re: znowu ten debilizm.. 09.09.11, 11:17
        grab31 napisał:

> ... w centrum miasta!!!! Ograniczenie swobód obywatelskich ... GRANDA !!!!

Tak jest! Do Strasburga do ETPC z nimi!!! A co!
        Jura
    • Gość: ivan Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 11:39
      A na jaką ciężką - potrzeba blokować i oglądać parę idiotów a kogo to obcvhodzi . Czy aby te głupki nie mogą po lersie poganiać - zdrowiej i bezpieczniej .
      • jureek Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro 09.09.11, 11:44
        Gość portalu: ivan napisał(a):

> A na jaką ciężką - potrzeba blokować i oglądać parę idiotów a kogo to obcvhodzi
        > . Czy aby te głupki nie mogą po lersie poganiać - zdrowiej i bezpieczniej .

I tak oto widać, że internet trafił pod strzechy.
        Jura
    • wielki_czarownik Ja nie rozumiem jednego. 09.09.11, 15:00
      Dlaczego nie można puścić maratonu po trasie np. Plac 1 Maja - Kosmonautów/Szczecińska? W obie strony to jest 15 kilometrów, więc akurat 3 rundki by zrobili i po sprawie. Ewentualnie Rynek - Świdnicka - Powstańców Śląskich - Przyjaźni. Tu 4 rundki by były potrzebne. Trasy alternatywne można łatwo wytyczyć i nie będzie żadnego problemu z blokowaniem całego miasta. Tylko dlaczego do cholery nikt z władz miasta nie może pomyśleć i spowodować, żeby zabawa dla małej grupki nie blokowała całego miasta?? Czy naprawdę trasa maratonu musi okrążać całe miasto? Czy nie można po prostu trochę pomyśleć i wziąć pod uwagę fakt, że w mieście żyje jakieś 600 tysięcy osób, które mają w d*pie ten maraton?
      Chciałem w niedzielę wyskoczyć na Pergolę ale nie pojadę, bo nie będę miał jak dojechać. A co to za frajda stać godzinę w korku po to, by sobie chwilkę pospacerować?
      • krzysztofczyz Re: Ja nie rozumiem jednego. 10.09.11, 08:39
        Też mam klopoty ze zrozumieniem intencji przyświecających organizatorom. Wrocław przecież jest taki bezstresowy na co dzień, że jedno małe utrudnienie nic nie zaszkodzi?
      • Gość: melek Re: Ja nie rozumiem jednego. IP: *.e-wro.net.pl 13.09.11, 18:10
        > Dlaczego nie można puścić maratonu po trasie np. Plac 1 Maja - Kosmonautów/Szcz
        > ecińska? W obie strony to jest 15 kilometrów, więc akurat 3 rundki by zrobili i
        > po sprawie. Ewentualnie Rynek - Świdnicka - Powstańców Śląskich - Przyjaźni. T
        > u 4 rundki by były potrzebne. Trasy alternatywne można łatwo wytyczyć i nie będ
        > zie żadnego problemu z blokowaniem całego miasta. Tylko dlaczego do cholery nik
        > t z władz miasta nie może pomyśleć i spowodować, żeby zabawa dla małej grupki n
        > ie blokowała całego miasta?? Czy naprawdę trasa maratonu musi okrążać całe mias
        > to? Czy nie można po prostu trochę pomyśleć i wziąć pod uwagę fakt, że w mieści
        > e żyje jakieś 600 tysięcy osób, które mają w d*pie ten maraton?

Tak jak i kłopoty kierowców :)

> Chciałem w niedzielę wyskoczyć na Pergolę ale nie pojadę, bo nie będę miał jak
        > dojechać. A co to za frajda stać godzinę w korku po to, by sobie chwilkę pospac
        > erować?
        O której godzinie i skąd chciałeś jechać ?
    • Gość: jagoda Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.11, 17:14
      Utrudnienia? To półprawda. Miasto będzie poważnie zablokowane. Dlatego ja biegam tego dania, a nie stoję jak korku i przeklinam bliźnich ;)
      A tak serio mówiąc - do malkontentów, krytyków itp. - nie macie pojęcia, jaka to frajda, przebiec raz w roku
      maraton w takim pięknym mieście jak Wrocław :)
      Zachęcałabym do spróbowania, ale wiem, że nie dacie rady... :)
    • Gość: Bebloch Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.11, 00:05
      "Płaczące niewiasty" tego forum jęczą już od kilku dni :))))
    • asjabc Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wrocł... 10.09.11, 00:17
      Nie cierpie tej imprezy i tych pozamykanych nieprzejezdnych ulic. Zeszły rok wspominam jako horror! Całe szczęście, że dobrze znam miasto...Pętla powinna być mniejsza i mniej uciązliwa dla miasta.
      • Gość: M. Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 10.09.11, 10:20
        zamknij się zatem w domu i płacz cały dzień.
    • Gość: fresz Do wszystkich narzekaczy i maruderów! IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 01:25
      A co Wy tak pilnie musicie w niedzielę jeździć samochodem po mieście?? Już nie udawajcie że wszyscy tacy zapracowani, ci co mają taki zawód że muszą w ten dzień się poruszać autem to jedną niedzielę w roku z utrudnionym ruchem przeżyją. Ale pozostali??? Do kościółka co najwyżej albo do marketu będą musieli 10minut wcześniej wyjechać... straszne! Ładna pogoda będzie, zamiast marudzić na forum to radzę samemu wyjść pobiegać lub pojeździć na rowerze, lepsze to będzie dla Waszego zdrowia i samopoczucia, leniwi niewolnicy czterech kółek!
      • qig-ong do fresza 10.09.11, 06:33
        Gość portalu: fresz napisał(a):A co Wy tak pilnie musicie w niedzielę jeździć samochodem po mieście??"
        A co cię to obchodzi? W demokratycznym kraju ludzie mają prawo korzystać z przestrzeni publicznej jak im się podoba. Firma parafarmaceutyczna postanowiła się się wypromować na plecach ludzi, którzy chcieliby być podziwiani za swoją koszmarnie wykańczającą i nikomu niepotrzebną aktywność. Władza na to pozwala, bo któryś urzędas stwierdził, że skoro za granicą blokują ulice , to u nas też trzeba (z tego samego powodu mamy przeogromny stadion i jarmarczną fontannę). I władzę należy z tego przy wyborach rozliczyć. Pamiętajmy!
        • Gość: Martix maratończyk Re: do ging-onga IP: *.lan.bermudy.net 10.09.11, 09:16
          Odpowiadam:
          1.W demokratycznym kraju dopuszcza się do tego typu imprez jak właśnie maraton nawet kosztem ograniczenia przestrzeni publicznej. Jak demokracja to demokracja i maratończycy mają prawo przez parę godzin pokazac się publicznie na ulicach. Po drugie, jakie to ograniczenie przestrzeni skoro maraton trwa krótko,po drugie dopuszcza się ruch w poprzek maratonu a nie jak w Berlinie trasa jest cały czas zamknięta i najważniejsze są komunikaty jak wyżej które ulice bedą zamknięte?
          2.To świetna promocja firmy choc nie podoba się to nieaktywnym i żle myślącym maruderom co nie mają pojęcia o maratonie!
          3."Wykańczająca i nikomu niepotrzebna aktywnośc" to w twoim rozumowaniu. Bardziej wykańczasz się małą aktywnością fizyczną-powrotem do domu,leżeniem przed telewizorem na kanapie i złym odżywianiem się.Maratończycy nie chorują na układ krążenia,cukrzycę,miażdzycę,co najwyzej co niektórym zdarzają się kontuzje gdy przecholują z treningami a tu trzeba myślec.Gdy przychodzimy do lekarza się badac to lekarz nie ma co robic!
          4.Maratony są imprezą z duchem czasu i jakakolwiek władza przyjdzie to on bedzie. Nie licz na to, że ktoś nowo wybrany ją zlikwiduje!
          5.Idż na trasę maratonu i kibicuj uśmiechniętym maratończykom którzy wasze narzekania mają w czterech literach a nie marudż!
          • Gość: Martix maratończyk Re: Mieszkasz w mieście,pogodż się z maratonem! IP: *.lan.bermudy.net 10.09.11, 09:21
            Albo wyprowadż się na wieś, tam nie ma maratonów,manifestacji,peletonów,kawalkad VIPowskich pojazdów czy pocesji religijnych na które również wielu narzeka. Polak potrafi narzekac, a Niemiec kibicowac maratończykom!!!
            • Gość: $ Re: Mieszkasz w mieście,pogodż się z maratonem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 09:48
              Ja się wyprowadziłem pod Wrocław i dzięki temu mogę dzisiejszą niedzielę spędzić aktywnie, a nie uwiązany w domu, bez braku możliwości dostania się na basen, na korty, do kina czy nawet za miasto.
              Póki mieszkałem we Wrocławiu każda maratońska niedziela była dla mnie dniem straconym, bo z małymi dziećmi nigdzie nie mogłem się dostać. Przejazd przez Wrocław zajmował tyle co dojazd do Gór Izerskich.
          • Gość: Agnieszka Re: do ging-onga IP: *.internetia.net.pl 10.09.11, 09:46
            Szczerze w dooopie mam ten maraton.
            Powiedz mi w takim razie jak mam jutro pojechać pod Młyn skoro Brucknera zamknięte,Kochanowskiego zamknięte-czyli z żadnej strony z Grunwaldzkiego tam nie mogę dojechać.
            Zaznaczam że tak jak Wy też sobie nie mogę odpuścić...
            • Gość: imat Re: do ging-onga IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 10:11
              chociazby przez polanowice i wjechac od strony prejazdu kolejowego soltysowice.
              badz przez kromera bo miedzy maruderami sa przepuszczane samochody
              zalezy jeszcze o ktorej godzinie bo kromera bedzie blokowany przejazd kolo 10:30
              mozesz rowniez objechac wszystko przez wielka wyspe i most swojczycki i kowale

nie widze problemu - trzeba troche ogarniac miasto
          • Gość: jollero Re: do ging-onga IP: *.internetunion.pl 10.09.11, 17:58
            Jak tak wszyscy chcecie latać w te i nazad koniecznie po Wrocławiu, to proponuję tak bez ciuchów.Bo to i zdrowiej, lepsza wentylacja, można się wszędzie opalić, znaleźć partnera życiowego lub sęka w okolicznym drzewie, a tłumy kibiców gwarantowane - czyli zaspokojone w pełni superego sportowca.
    • Gość: szlag mnie trafia Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.09.11, 23:51
      Jutro na lotnisko ma dotrzeć w południe (z centrum miasta) moja znajoma. Nie wiem, jaką trasą ja zawiozę, to jakiś horror...
      A samolotu przeciez z tytułu maratonu nie wstrzymają!!!

Czy jedynym wyjściem jest zawiezienie na 8.00 rano - i niech czeka sobie cztery godziny?! Choć z dwojga złego lepsze to niż nie dotarcie na lotnisko...
      • Gość: Martix maratończyk Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.lan.bermudy.net 11.09.11, 20:26
        Maratończyk biegnący w maratonie może ci tylko współczuc twoje problemy z dojazdem jak i wszystkim innym. Na pewno są one mniejsze bo otwarto Autostradową Obwodnicę Wrocławia z węzłem przy tym lotnisku i zapoznanie się z trasą maratonu z uwzględnieniem godzin zamknięcia poszczególnych odcinków powinno ci pomóc.
        Dzisiaj biegnąc, widziałem że wielu korzystało z mapy maratonu i jakoś nikt z powodu maratonu nie ucierpiał, nie zachorował, nie umarł. A przeciwnie było więcej kibiców co dobrze wróży, że ludzie coraz bardziej akceptują tą imprezę która się rozrasta!
        • kurczak1 Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro 12.09.11, 10:30
          Mój syn zachorował. Przegrzal się, kiedy szukaliśmy wyjazdu z getta. Niestety, rzadko zaglądam do wrocławskiej prasy, ponieważ mieszkam kawał od tego miasta. Pech chciał, że spędziłam w nim kilka godzin w miejscu zupełnie nieprzystosowanym do potrzeb podrózujących osób, zwłaszcza dzieci
          • Gość: aaaa znowu marsz zdyszanych lemingów ? IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 18:16
            proszę zmienić tutuł, bo robi się panika, że znowu wypełzną spocone lemingi.....
          • Gość: melek Re: Niedzielny maraton utrudni jazdę autem po Wro IP: *.e-wro.net.pl 13.09.11, 18:17
            > Mój syn zachorował. Przegrzal się, kiedy szukaliśmy wyjazdu z getta.
            Auta szkodzą , to wiadomo od dawna.

>Niestety,
            > rzadko zaglądam do wrocławskiej prasy, ponieważ mieszkam kawał od tego miasta.
            Ale jak widać na internetowe gazety zaglądasz.

> Pech chciał, że spędziłam w nim kilka godzin w miejscu zupełnie nieprzystosowan
            > ym do potrzeb podrózujących osób, zwłaszcza dzieci
            Wielu codziennie spędza kilka godzin w autach.
            Będzie jeszcze gorzej więc nie ma co się łudzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka