Dodaj do ulubionych

Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej

12.09.11, 18:28
a ja sie pytam, dlaczego wczoraj w poludnie....lezaly jeszcze tony smieci kolo stadionu.
Kto za to odpowiada?
Obserwuj wątek
    • swayzak77 Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej 12.09.11, 18:39
      Mieszkam na jednej z uliczek koło stadionu (notecka) Niestety wynajmuje tam dom wiec nie mam tego adresu w dowodzie. W sobotę przez dwie godziny jeżdziłem próbując dostać się do domu, z zakupami i z dzieckiem. Policjanci niektórzy puszczali a niektórzy (Ci koło stadionu czyli tuż przed moim domem nie puszczali - tylko z alei śląskiej jest wjazd na moją ulicę). Jeden z policjantów zasugerował że powinienem mieć ze sobą umowę najmu domu skoro chcę do niego wrócić :) i mnie nie puścił. To ogólnie jest jakiś skandal i bardzo uciążliwa sytuacja. Nie wiem jak wrócę z pracy w przyszłą sobotę. To jest kłamstwo że "Oczywiście wpuszczano tam samochody osób mieszkających w tym rejonie."
      • Gość: sebastian.stepniak Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.11, 19:43
        witaj kolego, mieszkam na maslicach (mam to w dowodzie, zatem dopelnilem obowiazku meldunkowego...) w sobote wieczorem (okolo 20.00) wracalem do domu i juz na metalowcow policja usilowala mnie skierowac w strone lesnicy wiec im grzecznie oswiadczylem ze mieszkam na maslicach zaledwie kilometr stad i jade do domu, zapadlo klopotliwe milczenie, bo stanąłem na srodku drogi, ale puscili mnie...nastepni (skrzyzowanie lotnicza / gornicza) nie wiedzieli gdzie maslice i moja ulica wiec puscili mnie...na pilczyckiej/gorniczej pojechalem miedzy taksowkami pomimo zakazu wjazdu...moja zona nie ma tego miejsca zamieszkania w dowodzie, ale ma prosta metode: na takiej bramce zostawic tym kolombo auto, wypakowac na srodku drogi bagaze fotelik i dziecko i niech sie martwią mądrale...uwierz ze to dziala :) pozdrawiam :)
        • Gość: nubo Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.09.11, 20:46
          nie ma już obowiązku meldunkowego
          • Gość: pisk Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 21:32
            To, że Tusek obiecał przed poprzednimi wyborami, że nie będzie obowiązku meldunkowego, to nie znaczy, że dotrzymał obietnicy...
        • Gość: pisk Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 21:34
          Żeby dopełnić obowiązku meldunkowego, na zameldowanie wynajmującego musi zgodzić się właściciel nieruchomości.
          A że mamy prawo o ochronie lokatorów, jakie mamy, to niewielu jest chętnych do meldowania wynajmujących.
      • tomboy81 Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d 12.09.11, 21:06
        swayzak77 napisał:

> Mieszkam na jednej z uliczek koło stadionu (notecka) Niestety wynajmuje tam dom
        > wiec nie mam tego adresu w dowodzie. W sobotę przez dwie godziny jeżdziłem pró
        > bując dostać się do domu, z zakupami i z dzieckiem. Policjanci niektórzy puszcz
        > ali a niektórzy (Ci koło stadionu czyli tuż przed moim domem nie puszczali - ty
        > lko z alei śląskiej jest wjazd na moją ulicę). Jeden z policjantów zasugerował
        > że powinienem mieć ze sobą umowę najmu domu skoro chcę do niego wrócić :) i mni
        > e nie puścił. To ogólnie jest jakiś skandal i bardzo uciążliwa sytuacja. Nie wi
        > em jak wrócę z pracy w przyszłą sobotę. To jest kłamstwo że "Oczywiście wpuszcz
        > ano tam samochody osób mieszkających w tym rejonie."

Popieram wypowiedź. To jest dla mnie jakaś farsa. Nie jest wprowadzony stan wyjątkowy tzn powódź , zagrożenie biologiczne, chemiczne,a idioci z urzędu robią takie jaja. Dla mnie to ograniczenie praw konstytucyjnych.
      • Gość: Ja Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.09.11, 21:39
        Marudzenie. Marudzenie. Marudzenie bo to, marudzenie bo tamto....

Wczoraj tam zamieszkałeś? Wczoraj się dowiedziałeś że na jedną imprezę może zjechać ponad 40 tys ludzi? A co wolałbyś żeby wpuszczali w okolicę stadionu każdego? Policz. Średnio 3 osoby na samochód 40tys/3= ~13 333 aut. I teraz wszyscy stają pod Twoim domem... Dojedziesz z dzieckiem i zakupami? Powodzenia...

Wystarczyłoby zgłosić czasowe zameldowanie i nie byłoby problemu...

• pit_sam_pras Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d 12.09.11, 22:01
          Wystarczy, że zamieszkał tam więcej niż 3 lata temu. Wtedy nikt nie mówił o stadionie na Maślicach.
          • Gość: Ja Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.09.11, 22:27
            Wynajmuje.
            Nie jest to chyba wielką i ciężką kotwicą.

A jeśli chodzi o mieszkających tam dłużej. Mieszkanie w dużym mieście łączy się z zaletami ale jeszcze bardziej z uciążliwościami. Są jedynie miejsca gdzie tych uciążliwości jest mniej.

Mój wpis miał na celu uświadomienie przedmówcy, że zamknięcie strefy było tak naprawdę dla jego dobra.
        • Gość: swayzak Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.xdsl.centertel.pl 13.09.11, 08:06
          Na codzień nie myślę o niedogodnościach stadionu, nie śledzę też nieustannie wiadomości, mam inne zmartwienia na głowie. Na mojej ulicy nie było żadnych informacji o zamknięciu połowy miasta. Zamknięcie było od g.14tej a impreza zaczynała się od 20tej. Kto by się spodziewał tego że miasto będzie takie gorliwe?. Obowiązku meldunkowego NIE MA w naszym kraju. Nie chce się tam meldować bo "tylko wynajmuję" Zamieszkałem półtorej roku temu, znoszę bez marudzenia wszystkie niedogodności związane z budową (a było ich sporo, ciężarówki cofające w nocy, młoty pneumatyczne od 6tej rano itp itd) jedyne co chce to móc normalnie wrócić do domu. Jeżeli mówie Policjantowi - "Panie wsiądz Pan ze mną jak Pan mi nie wierzysz, zobacz Pan moje zakupy, czy ktokolwiek rozsądny wiezie ze sobą pół bagażnika zakupów i kilo surowego mięsa na mecz bokserski?" A oni mi na to "Taki dobry to ja nie jestem" To ja jestem oburzony, Taki dobry to on nie jest dla obywatela któremu powinien pomagać.... Policja w naszym kraju jest bezczelna i wcale nie służy do tego by "pomagać i bronić" a raczej do tego by "realizować bezmyślnie rozkazy przełożonych i wystawiać mandaty"
        • mesio557 Ale ty bredzisz! 13.09.11, 09:39
          1. Dlaczego założyłeś, że wszyscy przyjadą samochodami? Czy we Wrocławiu 100% ludzi jeździ samochodami - a nikt komunikacją publiczną, rowerami lub pieszo. Sensowne założenie to, że powiedzmy 1/3 ludzi przyjedzie samochodami - czyli ok 4500 samochodów (tyle akurat będzie docelowo miejsc parkingowych przy stadionie).
          2. W sytuacji gdy w tej chwili tych miejsc parkingowych jest dużo mniej ( o czym wszyscy wiedzą bo głośno o tym w mass mediach), ludzi chcących dojechać samochodami będzie też o wiele mniej
          3. Otwarcie Lotniczej dla ruchu NIE OZNACZA ZGODY NA PARKOWANIE NA NIEJ (lub w pobliżu niej, przy stadionie). Chodzi tylko o umożliwienie swobodnego przejazdu. W przypadku prób parkowania, blokowania ruchu itd służby porządkowe powinny szybko i stanowczo reagować i byłoby OK.
          4.
      • Gość: tiktak Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 08:15
        TŁUSZCZA tak wybrała tak ma.
      • Gość: Piot Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.internetia.net.pl 13.09.11, 12:50
        Dlaczego skandal? Nie wiedziałeś o imprezie i o tym, że ulica będzie zamknięta? Dlaczego nie pomyślałeś, skoro w dowodzie mam inny adres to pokażę umowę najmu? Oczywiście nie wiesz dlaczego spotkała Cię taka sytuacja i dlaczego miałeś te problemy?
        • Gość: swayzak Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: 195.94.215.* 13.09.11, 13:51
          Dlatego nie pomyślałem ponieważ nie myślę o takich sprawach na codzień jak nieracjonalne pomysły naszej władzy - oszczędzam sobie nerwów.
          1. W polsce nie ma obowiązku meldunku
          2. Co jeżeli mój dom byłby wynajmowany na firmę? Czy powinienem był mieć ze sobą firmową umowę najmu oraz zaświadczenie że pracuje w tej firmie?
          3. Dlaczego w sposób oczywisty łamane są prawa obywatelskie? Czy ja mogę zaprosić do siebie na grilla znajomych w sobotę? Jakie dokumenty mam dostarczyć moim gościom? Czy wzory zaproszeń na grilla dostępne są w kancelariach notarialnych - a może dostępne są w urzędzie miasta?
          4. Dlaczego Policjant nie wierzy mojemu słownemu oświadczeniu "Ja tam mieszkam" Dodatkowo, dawałem Panom Policjantom możliwość weryfikacji tego zapraszając ich by udali się wraz ze mną do domu. Słownym oświadczeniem można zgłosić obecnie każdą sprawę urzędową, w skrócie mówiąc - zgodnie z prawem administracyjnym jeżeli idę do urzędu to mogę nie zgłaszać pisma jedynie wyartykułować słownie sprawę, urzędnik zobowiązany jest kodeksem administracyjnym by zarejestrować moją sprawę i odpowiedzieć mi w przewidziany prawem sposób. Dlaczego Policjanci nie ufają obywatelom, lub też na prośbę obywatela nie mogą zareagoać tak jak każdy inny urząd?
          5. Dlaczego urząd miasta nie "wymyśli czegoś w zamian" Chciałbym aby do wszystkich skrzynek w okolicach stadionu przyszły identyfikatory (w ilości kilka na posesje/mieszkanie) które nie były by ani imienne - jedynie oznaczone nazwą ulicy na którą są kierowane? Te identyfikatory pozwoliły by nam poruszać się w trakcie imprez, ew. przekazać je znajomym których chę móc zaprosić na grilla, Policji sprawnie działać (oglądanie dowodu osobistego jest bardziej pracochłonne niż zerknięcie na identyfikator za szybą?) Nie chcę również aby te identyfikatory jakkolwiek rejestrować - ot poprostu by nie robić sobie kłopotów zwyczajnie zlecić poczcie ich rozniesienie (naprawdę nie mam ochoty stać w urzędzie miasta po identyfikator pozwalający mi dojechać do domu... poza tym na jakiej zasadzie by go wydawano w przypadku osób wynajmujących domy "na firmę"?).

• dr.tapczan Blokowanie ulic to żart chyba jakiś... 12.09.11, 18:39
      Jak tak dalej pójdzie, to śmiem twierdzić, że za rok tzw. okoliczni mieszkańcy wysadzą ten stadion. A na razie ja zacznę obciążać miasto za doradztwo komunikacyjne. Tak, tak - w trakcie pierwszej imprezy na stadionie miałem okazję udzielić kilku rad kierowcom, którzy z obłędem w oczach {"Panie! Czy ja tędy dojadę do...?"} szukali dojazdu do Leśnicy a trafili na spokojną i w praktyce ślepą uliczkę na Kuźnikach.

Myślę, że ryczałt 10 pln / porada będzie ok.

Dla mnie to jest niemoc i ściema. Można zamknąć to i owo, ale nie Lotniczą i Legnicką do diaska!
    • mesio557 Zamykanie Lotniczej i węzła Stadion - bez sensu! 12.09.11, 18:46
      Chciałbym się dowiedzieć kto i po co wpadł na pomysł aby zamykać Lotniczą/ Kosmonautów i węzeł autostradowy 'Stadion' podczas imprez na Stadionie. Dlaczego ruch pojazdów (nie mówię o parkowaniu) nie może się odbywać normalnie z ewentualnym wydzieleniem pasa na komunikację zbiorową? Komu ten ruch przeszkadza (szczególnie 3h przed otwarciem bram stadionu)
      Takie "rozwiązanie", jakie zastosowano przy walce Adamka służy chyba tylko po to aby utrudnić wszystkim życie (a szczególnie tym nie zainteresowany imprezą, a wyjeżdżającym z Wrocławia w kierunku zachodnim). A już zamykanie Lotniczej aż 3 godziny przed otwarciem bram stadionu to SZCZYT GŁUPOTY. 3 godziny przed otwarciem bram absolutnie nic się w tym rejonie (jeśli chodzi o ruch komunikacyjny) nie działo w sobotę (osobiście to widziałem) - po co więc blokowano ulice?
      Na dodatek cały układ komunikacyjny wokół stadionu (w tym węzeł autostradowy 'Stadion') budowano z myślą o obsłudze komunikacyjnej imprez na nim. Szczególnie ważne jest to dla przyjezdnych spoza Wrocławia, którzy łatwo mogliby się dostać w pobliże stadionu, nie przebijając się przez miasto. A co im się teraz proponuje? Autobus z Rynku albo tramwaje mające przystanki w miejscach gdzie nie ma jak zaparkować samochodu
      • Gość: Misiek Re: Zamykanie Lotniczej i węzła Stadion - bez sen IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 19:45
        Nie forsuj się chłopie. Sprawdziłeś to, czy tylko wyczytałeś? Węzeł Stadion był jak najbardziej otwarty. Po zjeździe do skrzyżowania z ul. Kosmonautów nie można było jedynie skręcać w lewo, w kierunku ul. Lotniczej.
        • Gość: Misiek Re: Zamykanie Lotniczej i węzła Stadion - bez sen IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 19:47
          Miało być w prawo.
          • mesio557 Niezupełnie tak było 13.09.11, 09:45
            Węzeł był prawie w całości zamknięty. Ponieważ od Kamieniogórskiej Kosmonautów i Bajana była zamknięta, nie można było na niego wjechać od strony miasta. Jazda tą jedyną czynną relacją też była utrudniona bo kierowcy byli nagabywani przez blokujących wszystko policjantów
    • pleple.pl Lemingi zadowolone? 12.09.11, 18:53
      I chyba zaskoczone- porównywalnej bzdury nikt się nie spodziewał...

Zbudować Mauzoleum, zbudować sieć dróg, postawić na KZ - a na końcu odciąć parę tysięcy osób od własnych domów lub pozbawić je możliwości opuszczenia takowych...

Jest a propos jakaś podstawa prawna, czy tylko zmazy JNP & S-ka?
      • Gość: mieszkanka maslic Re: Lemingi zadowolone? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.11, 19:01
        To co się działo w sobotę w ogóle przekracza ludzkie pojęcie. O godzinie 13.45 wracam z zakupów, przed nami na zjeździe na kozanów zatrzymuje się pomoc drogowa i 'bardzo' miły pan wrzeszczy: tędy już Pani nie przejdzie. No po prostu ręce opadają, żeby człowiek nie mógł się dostać do domu o godzinie 14.00 bo zamykają ulice pięć godzin przed całą imprezą !!!
        • Gość: z Tak najwidoczniej wygląda dla Czumy "sprawna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:32
          organizacja komunikacji" na imprezach masowych ;)
    • pleple.pl PS Czy na koncert GM przygotowano większą ilość WC 12.09.11, 19:04
      albo chociaż umieszczono monitoring w stadionowych toaletach?
      Łatwiej by było znaleźć zagubionych w akcji, a niektórzy mogliby dać na ytube filmy, jak cool jest w dynamicznym Wrocławiu.
      • Gość: Gruber Monitoringu w bardaszkach nie będzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 10:37
        Ze względu na Upadłego Gwiazdora z Wielkim Fletem, w wydaniu symfonicznym. Wiadomo, że czasami lubi sobie ulżyć przy urynale i skandal w sieci byłby gotowy.

Tekst linka
    • Gość: polo Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 19:09
      Ja wiedziałem, że tak będzie... już na zawsze
    • bartekjamajka a ja sie pytam 12.09.11, 19:14
      dlaczego mecz z Lechem 23go odbedzie sie na Oporowskiej a nie na Maslicach !!!!!!!!!!!!!! ?????????????????????????
    • umciaciarumcia Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej 12.09.11, 19:14
      Równie dobrze mozna było zbudowac sam stadion bez zadnej esplanady, AOW, Śląskiej, Drzymały itd. itp.
      Po prostu stadion na polu.
      I na chu.j było wywłaszczac Krzywdów?
      • wysokiej-klasy-specjalista Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d 12.09.11, 19:57
        żeby pokazać kto tu rządzi ...
        umciaciarumcia napisał:

> Równie dobrze mozna było zbudowac sam stadion bez zadnej esplanady, AOW, Śląski
        > ej, Drzymały itd. itp.
        > Po prostu stadion na polu.
        > I na chu.j było wywłaszczac Krzywdów?
      • pawel_zet Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d 12.09.11, 21:13
        Nieprawda. Jak by VIPy dojechały na stadion?
        • umciaciarumcia Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d 12.09.11, 21:20
          pawel_zet napisał:

> Nieprawda. Jak by VIPy dojechały na stadion?

no przecież
          o nich zapomniałem
      • tomboy81 Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d 12.09.11, 21:19
        umciaciarumcia napisał:

> Równie dobrze mozna było zbudowac sam stadion bez zadnej esplanady, AOW, Śląski
        > ej, Drzymały itd. itp.
        > Po prostu stadion na polu.
        > I na chu.j było wywłaszczac Krzywdów?

Popieram. Po co ten szum wokół tego wywłaszczenia. Mogli zbudować po pasie w jedną stronę dla autobusów i tory dla tramwaju i już. Koszty mniejsze i nie będzie problemów jak w sobotę.
        • Gość: Piotr Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.internetia.net.pl 13.09.11, 13:01
          I po co udajecie idiotów? Przecież tam za kilka miesięcy organizacja imprez, ruch samochodowy i to wszystko o czym pitolicie zmieni się na lepsze! Nie wiecie że tam jeszcze nie wszystko było skończone?
    • jacek_poz Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej 12.09.11, 19:33
      Zabrakło koszy na śmieci i toalet. Śmieci i odchody posprząta miasto - za pieniądze Wrocławian - a przecież to prywatna impreza była.

No ale po co ma płacić organizator, skoro możecie płacić Wy :)
    • mpoa Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej 12.09.11, 19:35
      Ciekawe jak miasto ma zamiar rozwiązac sprawę dotyczącą życia towarzyskiego czy rodzinnego mieszkańców Maślic. Rozumiemy że już w każdy weekend czy wolny dzien nie będą mogli do nas przyjeżdzać znajomi czy rodzina ponieważ nikt ich do nas nie wpuści to jest skandal i ograniczanie swobody obywatelskiej w naszym bądź co bądź wolnym kraju. Moze to nowa forma getta!!!!
      I jeszcze jedna myślę bardzo ważna sprawa życzę wszystkim bez wyjątku decydentom naszego miasta rozwrzeszczanych, podpitych, wulgarnych (oczywiście niektórych), koczujących pod osiedlowymi sklepami z piwem przez kilka godzin kibiców. Ciekawe gdzie była policja czy straż miejska przecież spożywanie napojów alkoholowych w miejscach publicznych to wykroczenie.
      • Gość: Donald Maślice zamkniemy! IP: *.e-wro.net.pl 12.09.11, 19:46

Maślice trzeba zamknąć aby nie dochodziło tam do wielu problemów!
        A pedofilów wykastrujemy!
      • Gość: Piotr Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.internetia.net.pl 13.09.11, 13:08
        To co piszesz o straży miejskiej i policji to OK ale śmieszne jest to pytanie czy już każda impreza będzie tak wygladać że do domów nie będziecie mogli się dostać. :) Niewykluczone że jeszcze z jedna impreza potoczy się podobnie ale kiedy wszystko skończą wokół stadionu sytuacja się znormalizuje.
    • pssz A teraz spokojnie dokończą stadion 12.09.11, 19:40
      Konkretnie pomiędzi imprezami bedą się odbywać prace wykończeniowo budowlane. Aż w
      końcu na którąś imprezę stadion będzie gotowy. ;)
      • wonderdummy Bo te imprezy to takie parapetówy są. 13.09.11, 10:13
        Jest jak w prawie wykończonym mieszkaniu. Żeby goście nie petowali na parkiecie i zarzygali dopiero co pomalowanych ścian.
    • wari Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej 12.09.11, 19:59
      Potrzebny jest społeczny ruch, który weźmie sprawy w swoje ręce. Jak widać policja ani straż miejska się nie sprawdza. Setki samochodów blokujących dojazd do stadionu w dniu imprezy, ogrodzenie i zablokowanie Kozanowa i okolicznych osiedli przez mieszkańców w obronie przez rozjeżdżaniem trawników to jedyne metody, aby zostać zauważonym przez arogantów z UM!
      • Gość: miras Re: Po walce czy przed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 21:56
        Czy wiecie w jakich w jakich wypasionych pomieszczeniach siedzą "totumfaccy" ze spółki miejskiej Wrocław 2012 ? Idzie do Rynku i zobaczcie. Co ich obchodzą problemy maluczkich-szaraczków ? To elyta , od której trzeba uwolnić to miasto nepotyzmu !
        "Proszę powtarzać za mną Kozanów jest bezpieczny..." R.D.
      • Gość: krzych Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 06:00
        Jestem ZA. Proponuje wielką reaktywacje ORMO. Wrocław zadziwi całą Polskę.
      • Gość: Wrocławianin Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.internetia.net.pl 13.09.11, 13:29
        ... dokładnie. Ja bym to wymyślił jeszce tak. Za każde nieprawidłowe zaparkowanie auta w dniu imprezy MANDAT24GODZINNY czyli taki który jest szybko ściągany i ma inną stawkę 300 zł np. Blokady, lawety, mandaty. Konsekwentnie. Ale miasto powinno również zapewnić miejsca do zaparkowania i miejsca te powinny być dobrze oznaczone. Specialne tymczasowe strefy w dniu imprezy na terenie miasta. To że zamykali by uliczki osiedlowe na czas imprezy nie musi być złe pod warunkiem że mieszkańcy mogli by sprawnie do swoich domów wracać. W tym rada osiedla musi uczestniczyć i sami mieszkancy np specialne przepustki lub na dowód przecież to proste tylko że w Polsce każdy (jeszcze) się ogląda z organizacją na drugiego ale w fajnej imprezie niż niefajnej każda, każde i każdy woli uczestniczyć. Narzekać też nie problem.
    • pleple.pl Śląsk Wrocław nie zagra z Lechem na nowym stadioni 12.09.11, 20:01
      wiadomosci.onet.pl/regionalne/wroclaw/slask-wroclaw-nie-zagra-z-lechem-na-nowym-stadioni,1,4846378,region-wiadomosc.html
      • Gość: głupek z urzedu Śląsk Wrocław nie zagra na nowym stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 22:06
        Nie zagra też z Lechią Gdańsk 30 października, bo urzędasy zapomniały, że to długi weekend przed Świętem Zmarłych ... i nasza komunikacja miejska będzie kursowała na innych trasach.
        Po co właściwie ma tam grać Śląsk ? Można na stadionie wystawiać np. spektakle operowe !
    • wysokiej-klasy-specjalista stadion budujemy dalej !!! 12.09.11, 20:04
      kilka godzin wcześniej paraliż komunikacyjny, kilkadziesiąt godzin po imprezie walające się śmiecie, kilkadziesiąt godzin po maratonie, walające się i zagrażające bezpieczeństwu tymczasowe oznakowania ( wraz z fruwającymi blachami-barierkami) ... wadzunie miasta doczekają się w końcu obywatelskiego sprzeciwu, będzie obciach jak przed kolejną imprezą mieszkańcy skrzykną się przed stadionem ... to dopiero będzie impreza ...
      • Gość: Cześć pracy ! Re: stadion budujemy dalej !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 22:12
        "Tęczowa gwiazda" w Pradze śpiewała dla "700 fanów" . We Wrocławiu dla 30 tys. ? To jedyny koncert tego satyra na stadionie w czasie jego "europejskiego turnee". SMG precz z Wrocławia !
    • faq takie same rozwiązania? że niby sie sprawdziły???? 12.09.11, 20:05
      stadion budujmy dalej tylko niech ktoś się przyłoży i odrobi lekcje z organizacji. Zamykanie dojazdowej drogi do niemałej części Wro, na dodatek BEZ informacji na wcześniejszym skrzyżowaniu o zamknięciu dalszej części, to drogi magistracie strzał w kolano. Wpuszczanie mieszkańców to fikcja lub konieczność ustawienia na bramce policmajstra wyposażonego w nawigację lub taksówkarza, bo niestety argument "ja na moje nieszczęście TAM mieszkam" poparte nawet urzędową bumagą na niewiele się zda kiedy stróż prawa z rozbrajającą szczerością oświadcza - ja nie znam takiej ulicy :P Wyłączanie obu pasów to piramidalna bzdura, brak informacji tylko ją wzmacnia, podobny absurd, jak i przy maratonach i tym podobnych eventach.
    • Gość: htr Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: 89.72.214.* 12.09.11, 20:09
      kibice
    • sverir Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej 12.09.11, 20:15
      "Przy następnej tak dużej imprezie raczej zmniejszymy obszar blokady wokół stadionu"

Dziwne. Przecież z założenia Śląsk ma przyciągać komplet kibiców. Pełny stadion to chyba jest "tak duża impreza"? Czy też panu Czumie chodzi o wielkość w kontekście zainteresowania wśród dziennikarzy? Bo nie wyobrażam sobie, żeby blokować całą okolicę za każdym razem, gdy jest mecz!

• Gość: martyna Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.opera-mini.net 12.09.11, 20:30
        Cywilizacja Stadionowa w działaniu.
        Stadion jest dla Wrocławia, szczególnie mieszkańców okolicznych osiedli szansą o jakiej nie marzyli. Będą widzieli, słyszeli, dotykali największych z największych. Już widzieli Braci Kliczków, za chwilę dotkną Georga, potem kierowców nad kierowcami, potem cudownych Azzuri, itd, itp, etc. Na co dzień będą mieli gwiazorów z drużyny Śląsk-Solorz. A może nawet samego Solorza !! Będą mieli szansę co tydzień widzieć wrocławskich VIP-ów z Prezydentem na czele. Będą widzieli premierów, ministrów, wojewodów, biznesmenów. Liczonych na setki i tysiące ( parking ma 2500 miejsc ). Widzieć w ciągu jednego popołudnia najważniejsze osoby i najlepsze, najdroższe samochody, to naprawdę wielkie wyróżnienie i zaszczyt. Oby tylko godnie się zachowywali w te radosne popołudnia i wieczory.

Oby byli ( mam na myśli mieszkańców najbliższego otoczenia Stadionu ), czyści, ogoleni, pachnący, życzliwi, uśmiechnięci !!!

Można im zazdrościć, no nie ?? Przebywać tak blisko, na wyciągnięcie ręki z największymi gwiazdami sportu, rozrywki, kultury to wybitne wyróżnienie i dar od losu.
        Więc niech nie marudzą. Mają spokój od poniedziałku do piątku. Soboty i niedziele mogą spędzać albo na Stadionie albo na ulicach prowadzących do Stadionu. Mogą żyć z udzielania rad, donoszenia wody dla spragnionych, prowadzić dilerkę mocniejszych używek, wynajmować domy i pokoje na godziny.

Ludzie inteligentni, a tacy głównie mieszkają na Maślicach, Kozanowie, Pilczycach, Leśnicy na pewno sobie poradzą. Bo nie mają chyba innego wyjścia. Dobrze myślę ??
        • Gość: dziękuję Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:59
          Dziękuję Martynko, to pierwszy od dawna głos osoby szczęśliwej z tego, że mieszka w okolicy Stadionu, z tego że może zobaczyć samochód Pana Prezydenta. Dumnej ze swego miasta, swojej dzielnicy, swojego Stadionu i swojego Prezydenta. Szkoda, że nie wszyscy mieszkańcy Wrocławia potrafią tak się cieszyć swoim szczęściem.
        • wonderdummy Bardzo dobrze myślisz! 13.09.11, 10:19
          Martyno, w nagrodę otrzymasz z rąk pana Chew-my odznakę z wizerunkiem pana Doodkievicha na tle ratusza z miasta WrotsLove. Może nawet bilet na kolację będzie dodany.
      • katonzwybiorczej Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d 12.09.11, 20:32
        ALE MY, JESTEŚMY W STANIE TO ZROBIĆ! MY POTRAFIMY TO ZROBIĆ I MY TO ZROBIMY! A DLACZEGO?

BO MY STAWIAMY W NASZYM NOWOCZESNYM MIEŚCIE NA NOWE ROZWIĄZANIA, NA NOWE KONCEPCJE, NA NOWE IDEE!

KTOŚ MNIE KIEDYŚ SPYTAŁ, DLACZEGO GŁOSUJĘ NA PO I TUSKA. JA MU NA TO-BO TUSEK I JEGO EKPIA ORAZ MY, LUDZIE KTÓRZY WCHODZĄ NA PLATFORME O NAZWIE "POLSKA" WIEDZĄ, ŻE PŁYNIEMY W DOBRYM KIERUNKU! W KIERUNKU PAŃSTWA W KTÓRYM PEDOFIL BĘDZIE KASTROWANY, DZIECKO DOSTANIE LAPTOPA A STADION BĘDZIE ZAMYKANY JAK BĘDĄ BURDY I NIEMIŁE OKRZYKI!
      • mrdilbert Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d 12.09.11, 22:20
        wiesz, przyjechała warszawka to i warszawskie zwyczaje zawitały pod nasze skromne strzechy (vide wizyta Obamy)
    • Gość: z Pana Czumę nie opuszcza dobry humor i uczucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:30
      samozadowolenia. Żeby skłonić przyjezdnych widzów do skorzystania z komunikacji miejskiej w celu dotarcia do samego stadionu, to trzeba im zaproponować miejsca parkingowe na obrzeżach miasta. Poza tym muszą one być dobrze skomunikowane ze stadionem (tramwaj, autobus, coś innego?), inaczej gucio z tego wyjdzie. Pytanie więc: gdzie są te parkingi, panie Czuma?
      Jak również: gdzie są te obiecane parkingi w pobliżu centrum, cobyśmy mogli pozostawić autka i przesiąść się do zatłoczonych autobusów i tramwajów bez klimatyzacji?
    • Gość: @ To on nie jest skończony??!! IP: *.internetia.net.pl 12.09.11, 21:07
      Kurcze, jakaś nowa linia obowiązuje teraz w Gazecie?
      • pleple.pl Był skończony ale się popsował... 12.09.11, 21:12
        Oczywiście popsowanie nie ma związku z "Mordobiciem w Mauzolemu".
        No i oczywiście nie zawinił w tym Max'iu- to wszystko wina Mostostalu i zaprzańców.
    • Gość: lewapman Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.bestgo.pl 12.09.11, 21:23
      no a kto odpowiada za to że tysiące fanów koczując godzinami przed walką nie miało do dyspozycji nawet jednej toj tojki z wyłamanymi drzwiami może placków kup i permanentnie osikanej okolicy w takim stopniu by nie było. w końcu była mowa o jakiejś stolicy kultury - ale chyba bez wyobraźni.
    • pit_sam_pras Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej 12.09.11, 21:29
      Generalnie pomysł z zamknięciem ulic jest niegłupi. Bo widać było, że ci którzy zdążyli przed blokadą ustawiali auta gdzie popadnie. Gdyby takich mądralińskich było więcej to na Maślicach i okolicznych osiedlach byłaby kompletna kaplica.
      Z drugiej strony generuje to mnóstwo problemów. Taksówki nie zamówisz, bo nie dojedzie. Goście do domu żadni też dojechać nie mogą (akurat 10 miałem urodziny).
      Poza tym na Maślicach niedawno podniesiono opłaty za użytkowanie wieczyste o ponad 1000%, że niby spokojnie, zielono i w ogóle luksusy. Może teraz szanowne pazerna miasto opłaty obniży skoro co drugi tydzień nie da się dojechać do własnego domu?
      • Gość: Bistor Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 22:36
        Najlepiej w kwestii tej nacisnąć na Rafala D. w stylu takowym:

"Wiem tylko, że do prezydenta Rafała Dutkiewicza dzwonili Aleksander Kwaśniewski i Adam Michnik. Naciskali na niego, żeby mnie skreślił z listy Obywatele do Senatu. Dutkiewicz był po tych telefonach przerażony, trząsł się jak galaretka."

uwazamrze.pl/2011/09/zyje-w-kraju-lemingow
        • Gość: staruszek Re: Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 23:35
          Lepiej pieśnią do czynu dopingować :)
          www.youtube.com/watch?v=6T0hzPwwkoU&feature=related
          • Gość: Łoś_bimbacz Wszyscy nieustannie budujemy Mauzoleum! IP: *.ip.netia.com.pl 12.09.11, 23:51
            Moblizacja w budowie Mauzoleum Sternika trwa nadal, wbrew malkątętom, którzy twierdzą, że służy jako tło do nadawania reklam do 10 rundy włącznie. POkażmy ilu nas jest, na pewno więcej niż egoistycznych dywersantów z Maślic i Kozanowa:)
            • wonderdummy Kurde, chłopie! 13.09.11, 10:25
              Naucz się w końcu pisać MALKONTENT, do cholery! Robić dwa błędy ortograficzne w jednym słowie to wyczyn na miarę utrzymania się na nogach do 10 rundy włącznie.
              • Gość: Łoś_bimbacz Re: Kurde, chłopie! IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.11, 15:46
                > Naucz się w końcu pisać MALKONTENT,

Choćbyś się potknął o ironie i przewrócił, to byś nie jej nie zauważył:)))
    • mesio557 Czy węzeł autostradowy koło Allianz Arena też? 13.09.11, 09:53
      Czy węzeł autostradowy koło Allianz Arena w Monachium też jest zamykany podczas imprez na stadionie? Niemcy pewnie nie zrozumieli by takiego pytania. Ale we Wrocławiu to normalne.
    • wonderdummy Pewnym problemem są pomysły urzędnicze 13.09.11, 10:08
      Urzędnicy magistratu upierają się, by przy okazji każdej imprezy na naszym super-i-w-ogóle stadionie dezorganizować życie ludziom, którym powinni służyć. Wychodzi na to, że to ludzie są dla stadionu. Dlaczego w niezmiernie irytujący sposób maskuje się nieudolność i wmawia wszystkim, że tak jak jest - jest najlepiej na świecie? Dlaczego planuje się i organizuje imprezy w obiekcie, który wciąż nie jest skończony i wokół którego wciąż przecież buduje się drogi dojazdowe? Dlaczego dojazd komunikacją zbiorową nie jest zorganizowany już od rogatek miasta i nie wskazuje przyjezdnym (wyznaczonych) parkingów?
      Jeśli nie potrafisz, nie pchaj się na afisz!
    • jp-70 Po walce Adamek - Kliczko: stadion budujemy dalej 13.09.11, 10:13
      Jestem też mieszkańcem okolic stadionu i autentycznie cieszy mnie, że taki obiekt powstaje. Niestety do obiektu na miarę naszych czasów na razie zupełnie nie dorastają urzędnicy, którzy w imię celów politycznych chcą odtrąbić sukces zanim budowa rzeczywiście się zakończy.

Panie Prezydencie Dutkiewicz proponuję zorganizować "parapetówę" dla ponad 40 tys osób pod pańskim domem i zamknąć przy okazji wszystkie drogi dojazdowe, mam nadzieję że jest Pan tam zameldowany :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka