Dodaj do ulubionych

Pafawag Wrocław - gdzie znajduje się archiwum...?

23.09.11, 20:47
Witam.
Potrzebuję dowiedzieć się gdzie znajduje się archiwum płac wrocławskiego Pafawagu z lat z lat 1965-85.

Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • profesorfilutek Re: Pafawag Wrocław - gdzie znajduje się archiwum 23.09.11, 23:29
      www.ap.wroc.pl/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=1&Itemid=20
    • cancro Re: Pafawag Wrocław - gdzie znajduje się archiwum 24.09.11, 09:26
      Link podany prze profesorafilutka dotyczy archiwum przechowującego dokumenty o znaczeniu historycznym. Ciebie interesuje archiwum na Paulińskiej:
      www.pkt.pl/s/wroclaw/1584425/archiwum_miejskie_wroclawia.html
      Jestem pewny - miałem tam swój "epizod zawodowy" :-) Powodzenia!
      • ks4 Pafawag Wrocław - Archiwum 27.09.11, 11:39
        Dziękuję za pomoc, niestety dzwoniłem na Paulińską > odsyłają na Stalową. Na Stalowej odsyłają do archiwum Bombardiera, a tam twierdzą, że nie mają :(

Jaka jeszcze instytucja może przechowywać informacje odnośnie płac we wrocławskim Pafawagu? Z góry dziękuję za pomoc.
        • Gość: z ukosa To jest sciscle zaplanowane dzialanie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.09.11, 13:16
          Panstwo jako podmiot swiadomie ukrywa dokumenty (lub pozwolilo je zniszczyc),
          aby uniknac roszczen emerytalnych.

Glosujcie dalej na tych, ktorzy pozwalaja na taka sytuacje.
          • ks4 Wyższa emerytura ZUS - ust. kapitału początkowego 29.09.11, 08:28
            Gdzie zatem mogę uzyskać takie informacje, do kogo mogę zwrócić się o pomoc?

Nawiązuję do artukułu: www.fakt.pl/Mozesz-miec-wyzsza-emeryture-Jak-,artykuly,115225,1.html

"Jeśli nasz zakład pracy już nie istnieje, a my nie zadbaliśmy wcześniej o zgromadzenie danych potrzebnych do ustalania emerytury, trzeba będzie pofatygować się archiwum lub instytucji przechowujących dokumentację nieistniejących zakładów pracy..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka