Dodaj do ulubionych

Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej kr...

29.09.11, 21:03
Bardzo ładnie. Jak sobie przypomnę sklep spożywczy "Rondo", który straszył w tym miejscu jeszcze 3 lata temu to szczerze się cieszę - moja codzienna trasa wypiękniała.
Jednak patrząc na aranżacje pod klucz, a widzę ubóstwo rozwiązań. Takie wnętrza trzeba wypełniać dobrym designem i sztuką, a nie komódkami z Ikei. Inaczej zakup prestiżowego apartamentu nie ma sensu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bhaebzone Re: Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 21:18
      Zgadzam się - z wnętrz wieje nudą, aż chciałoby się zobaczyć coś ciekawszego jeśli ma to być budynek prestiżowy.
    • Gość: olo współczuje mieszkańcom... IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.11, 21:23
      mieszkasz jak w witrynie sklepowej ... albo żyjesz i zasłaniasz się cały czas za firanką, ukrywasz się tak by Cię nikt nie zobaczył ... albo odsłaniasz wszystko i pokazujesz innym przez ściany z okien jak się pie***** i jak wygląda znamię na Twoim pośladku ... chory pomysł panowie architekci :-)
      • Gość: kos Re: współczuje mieszkańcom... IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 21:27
        skąd się biorą tacy geniusze jak Ty? Tam na prawdę nie ląduje się za karę i nikt nie ma obowiązku kupowania mieszkania dla odkupienia grzechów. Masakra, że można takie głupoty wypisywać:D
        • Gość: ja Re: współczuje mieszkańcom... IP: *.internetia.net.pl 30.09.11, 10:17
          ojczyzna polszczyzna - naprawdę
      • Gość: idiot Re: współczuje mieszkańcom... IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.11, 22:24
        bo to jedynie polski zwyczaj zaglądać komuś do sypialni, jak można. Reszta świata ma w poważaniu, że żyjesz w kiosku (vide Holandia i ich typowa architektura, nawet na parterze i przy ruchliwych ulicach).

Mnie się podobają doświetlone wnętrza i gdybym był tak bogaty w tej chwili, aby dom budować, to też inwestowałbym właśnie w takie rozwiązanie. Może nie od strony chodników i drogi, ale już od 'tyłu' na pewno, ewentualnie dodatkowo po bokach.

A jak sąsiad by mi powiedział, że widział, jak ja ten teges z żoną, to bym mu powiedział, aby sobie popatrzył na swoją, a nie się pchał z oczami do mojego domu. Krótka piłka - po to robisz wielkie okna, by być bliżej natury i mieć jak najwięcej słońca w domu, a nie po to, aby się zasłaniać firankami. Zresztą - masz pewnie samochód. Też zasłoniłeś wszystkie szyby, czy zwyczajnie ci wisi, że ludzie widzą, jak dłubiesz w zębach czy wyrywasz włosy z nosa? Bo mnie osobiście to wisi, jestem człowiekiem kulturalnym i takich rzeczy nie robię. Nawet w 'prywatnym' samochodzie. A sypialnie w takich domach buduje się jednak w taki sposób, aby nikt nie dojrzał z podwórka co się w sypialni dzieje.
        • Gość: i tyle przeważnie nie odpowiadam na takie posty, ale tym IP: *.tktelekom.pl 29.09.11, 23:33
          razem nie mogę się powstrzymać:)) co za absurdalna argumentacja -> bliżej natury na Rondzie Powstańców ?! ROTFL, a przykład z samochodem (????) zupełnie nielogiczny. Facet ma rację, tylko zbyt dosadnie to opisuje. Niestety ten "apartamentowiec" zostanie brutalnie zweryfikowany przez rynek. O wiele lepsze luksusy święcą pustkami od lat (np. w rejonie ul. Tenisowej). Ludzie dysponujący 1-2 mln wolnej gotówki, na pewno znajdą za te pieniądze lepszą ofertę - chociażby 30 piętro w skytower, gdzie faktycznie nie trzeba wieszać firanek.
          • Gość: idiot Re: przeważnie nie odpowiadam na takie posty, ale IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.11, 01:26
            fakt, w centrum miasta natury niewiele, a o słońcu brutalnie zapomniałeś....

a przykład z samochodem ewidentnie jest trafiony i logiczny. Skoro w samochodzie nie robisz żadnych wstydliwych rzeczy, to dlaczego miałbyś je robić w takim apartamentowcu? Przecież dajmy na to łazienka jest 'odseparowana' solidną ścianą od okien i reszty mieszkania...

Zgadzam się, że inwestycja jest nietrafiona - zbyt wielki luksus w zbyt kiepskiej lokalizacji. Tylko maniak lub skończony praktyk kupowałby luksusowe mieszkanie w tym apartamentowcu. Sam również mogę wymienić kilka. Argument o sky tower uważam z kolei za nietrafiony. Ludzie z kasą wolą małe apartamentowce, a nie blokowiska rodem z epoki gierka - a tym właśnie jest, choć w pokrętnej formie - sky tower. W życiu nie kupiłbym tam mieszkania, bo zero balkonów, zero tarasów (oprócz najwyższych pięter), do tego ogromne zagęszczenie lokatorów (tam sprzedają mieszkania wielkości jednego mojego pokoju! no już cholewcia bez przesady). Dodatkowo - z parkingiem problem, bo mało osób stać na jednoczesny zakup mieszkania i miejsca parkingowego w takiej cenie - więc będzie olbrzymie zagęszczenie samochodów pod sky towerem, a przy okazji tam jest DCO więc multum samochodów za dnia. Dodaj sobie do tego jeszcze właśnie - kiepskie wytłumienie (każdy budowlaniec ci powie, że po wierzowcu się niesie, bo to jest taka technologia - wytłumiać należy już gotowe mieszkania od wewnątrz - a tego przeważnie nie uczyniono - jak był beton, tak teraz go szpachlują i gładziują - będzie to do kitu. Jak sąsiad mecz będzie oglądał to na pewno usłyszysz, że nasi stracili bramkę, a jak przypadkiem strzelą bramkę to cały ten budynek będzie trzeszczał.

Dlatego śmiem twierdzić, że sky tower nadaje się idealnie pod lokatę kapitału dla firm - mieszkania pracownicze na wynajem w razie jakichś biznesowych spotkań we wrocławiu. Nie nadaje się natomiast do ciągłego zamieszkiwania, jeśli ktoś ceni sobie ciszę i spokój oraz małą gęstość zaludnienia.
        • Gość: x_X_x Re: współczuje mieszkańcom... IP: *.devs.futuro.pl 30.09.11, 07:33
          Było Rondo jest Akwarium. Ciekawe czy na ten budynek przenoszą się drgania od tego dziadowskiego, dziurawego i pokrytego kocimi łbami ronda? Budynek współczesny a jezdnia śreniowieczna
      • Gość: sasas Re: współczuje mieszkańcom... IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 23:16
        Ty siedzisz za firankami i 3 zasłonami? Nigdzie poza Polską nie ma tak chorego zasłaniania swojego domu... inna sprawa, że mieszkają tam bo chcą i nic ci do tego.
        • Gość: gosc Re: współczuje mieszkańcom... IP: 90.163.76.* 27.09.12, 12:27
          Bzdury wypisujes, ze nigdzie w swiecie nie zaslaniaja okien w mieszkaniach.
          P.S. Odnalazl sie kolejny swiatowiec.
    • Gość: gość Re: Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 00:01
      Tylko że ten "apartamentowiec" z zewnątrz wygląda jakby był z IKEI więc wnętrza takie same.
    • krzysztofczyz Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej kr... 30.09.11, 08:21
      Brzydki, postawiony wbrew zasadom, chociaż ładniejszy od Ronda. To tylko potwierdza tezę, że budynki przy powstańców - zaporoska maja być rozebrane pod nowe piękniejsze. Chociaż nie do końca bo SKY Tower sie przechyla i niedługo rura będzie leżała zgodnie z prawami fizyki, to i rozbieranie pozostałości Gomułki też nie będzie potrzebne.
      • konopczak Re: Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej 04.10.11, 00:41
        Jak to :się przechyla"? Wygląda na to, że wiesz coś czego nie wiedzą inni. Możesz szerzej wyjaśnić co masz na myśli?
    • Gość: gosc Re: Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 08:56
      wszystko fajnie, ale coś mnie drażnią proporcje, z ronda jest jakiś taki przysadzisty to jakieś ur z uruk, zero dynamiki
    • Gość: robert5060 design IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.11, 08:59
      Urocza jest ekskluzywna żarówa na ekstrawaganckim kawałku drutu zwisająca w kuchni na zdjęciu nr 8. Ile to kosztuje?
    • Gość: wro-cek Re: Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.09.11, 09:16
      Jednemu się podoba innemu nie. Ja należę do tej drugiej grupy. Jak dla mnie to jeden z brzydszych budynków wzniesionych w ostatnich latach we wrocku. Architekt chyba nie miał pomysłu i myślał, że jak ukryje niemoc twórczą pod szkłem to jakoś będzie. Niestety nie udało się.
      Pod względem brzydoty wyprzeda go tylko kolorowy Solpol na Świdnickiej.
      Ale na pewno znajdą się osoby, którym się podoba i kupią w nim mieszkania.
    • Gość: Zaporozec Re: Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.11, 09:21
      Budynek ma jedna podstawa zalete ... ukrywa dziesieciopietrowca stojacego za nim. Praktycznie z kazdego punktu widzenia patrzac z Ronda przeslania "staruszka" stojacego z tylu. Ciekawa jest jeszcze jedna rzecz, na ile tego typu budynek ma szanse wplynac na ta okolice (a ta nie jest zbyt reprezentacyjna, zarowno architektonicznie jak i spolecznie) ... czy tez okolica wplynie na niego. Dosc przewrotne jest to, ze droga dojazdowa do parkingu bedzie chyba wspolna dla apartamentowca i "staruszka" i czy nie bedzie to powodowac konfliktow. Jak nie bedzie wspolna, to konflikt tez bedzie.
      Ciekawostka jest to, ze ow staruszek stojacy za apartamentowcem, to jeden z tych budynkow o falistych stropach (nadal nie wiem jakie jest wytlumaczenie tego rozwiazania konstrukcyjnego).
      Makabrycznie niewygodne sa tez niektore z chodnikow, szczegolnie ten od strony Zaporoskiej.
      Z bliska ten budynek sprawia wrazenie mnie pozytywne. Elementy konstrukcyjne sa jakby troche niechlujnie zaprojektowane i zmontowane (widac sruby).
    • Gość: kosmos Kupowac, cena atrakcyjna jak cholera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 10:28
      a sąsiedztwo syfiastych 10p z PRL - prestige :]

Gowno a nie miasto, powinni postawic kamienice jak te obok, by zamknac krag a nie wrzucic to pseudo nowoczesny szklany klocek :-( Przynajmniej by to mialo jakis sens.

fajna reklama! Ale czytelnicy forbsa kupuja apartamenty w tym cudzie, nie gazety wyborczej... ktos zle umiescil reklame!
    • Gość: cminusminus Re: Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 17:54
      Ale klop i wanna dalej w jednym pomieszczeniu, co nie?
      I obowiązkowo aneksy wszędzie :)
      • minimiki08 Re: Wrocławski apartamentowiec Thespian w pełnej 30.09.11, 18:30
        Cóż, nie kupiłabym mieszkania za taką kasę bezpośrednio przy rondzie, którego nawierzchnia to kostka brukowa.... Straszny hałas. Wiem, bo niestety mieszkam naprzeciwko :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka