Dodaj do ulubionych

Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym

03.10.11, 21:49
Ładny gest. Oby postęp w nauce pozwolił na stopniową redukcję eksperymentów na zwierzętach.
Obserwuj wątek
    • Gość: miły gest Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 22:14
      W Londynie w pobliżu Hyde Park jest pomnik zwierząt które służyły w armii brytyjskiej w obu wojnach światowych . Jeśli pamiętamy o istotach które cierpiały często w milczeniu i oddały życie dla rasy ludzkiej to nie jest tak źle z naszym człowieczeństwem . Ale czym my im jesteśmy w stanie odpłacić ????
      • Gość: tomo Niedźwiedź Wojtek IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.11, 09:29
        pl.wikipedia.org/wiki/Wojtek_%28nied%C5%BAwied%C5%BA%29
      • Gość: Magda Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:28
        Niczym,kpina w żywe oczy.Moglibyśmy oczywiście-np nie rozmażać się bezmyslnie jak króliki ,w ten sposób ograniczylibyśmy wyzysk zwierzat na skalę apokalipsy hekatomby ale tu przeszkadza kler,urzędy czerpiące profity z przeludnienia
    • linusiaczek Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 03.10.11, 22:38
      Ja się chyba załamię. Przecież Polska należy do UE, a nawet sama UE ciągle nie wprowadziła całkowitego zakazu testowania na zwierzętach (składników, istnieje zakaz testowania produktów finalnych), niedawno czytałam komentarz do naszej ustawy o ochronie zwierząt, że bubel i że wewnętrznie sprzeczna, a tu w artykule sobie palnęli, że całkowity zakaz i to jeszcze od 1997 roku? No dobra, powiedzmy już nawet optymistycznie, że w Polsce testować kosmetyków ani już nawet tych nieszczęsnych składników kosmetyków nie można. Ale kupować składniki testowane na zwierzętach poza UE już można?

Poza tym artykuł ładny i cel szczytny.
      • 0ffka Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz 04.10.11, 17:16
        Linusiaczek niestety masz rację! W sumie hipokryzja...
      • Gość: Magda Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:34
        Ja już dawno przestalam wierzyć w humanitaryzm,w człowieka.Ludzkość to obłąkane chamstwo,buldożer pędzacy na oślep przez nature ,buldożer który zniszczy jak szarańcza wszystko,także swój,władny gatunek .Patrz NWO
    • krasnaladamu Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 03.10.11, 22:41
      Czy ta rzeźba (bez podpisu) nie stoi już od wielu lat przy pl. Grunwaldzkim, tak prawie naprzeciwko Kredki i Ołówka?
      • krasnaladamu Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz 03.10.11, 22:44
        A, dobra. Zasugerowałem się tym "Będzie pomnik" w tytule artykułu i nie dotarło do mnie, że teraz tylko podpis dodają.
    • Gość: doktÓr Filmy poświęcony wiwisekcji IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.10.11, 23:01
      W internecie jest wiele poświęconych filmów temu zagadnieniu.

youtube.com/watch?v=QkBA0LW_duo
      stagevu.com/video/lofmpdxzrifb

• krasnoludka01 Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 03.10.11, 23:09
      Bardzo chwalebne, ale szkoda, że o szczurach zapomniano!!!
      • Gość: Obserwator Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 23:25
        A czy można robić eksperymenty na krasnoludkach. Przecież to nie zwierzęta. A na trolach (trollach)? A na trollach internetowych? A na rektorach i ich futerkach (gronostajach). Nikt chyba nie powie, że rektor, to zwierzę (chyba, że rektor ... no, wiecie o kim piszę). A na mosiężnych krasnoludkach Dutkiewicza, które zaśmiecają Wrocław? A na Pomarańczowych Krasnoludkach Majora (ukłony dla Pana F.). A w ogóle, to po co eksperymentować, przecież znamy odpowiedź: wygra lepszy. Czyli on.
        • nostalgiczna.emigrantka Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz 04.10.11, 00:16
          Najlepiej eksperymentowac na glupich, nieodpowiedzialnych, zlosliwych politykach. Oni sa tak blisko genetycznie do prawdziwego czlowieka, ze te minimalne roznice naprawde sie nie powinny liczyc. A ile zwierzat by sie przy tym ocalilo...
    • heraldek Chronic zwierzeta... testowac na politykach.... 04.10.11, 00:20
      .
      • nostalgiczna.emigrantka Re: Chronic zwierzeta... testowac na politykach.. 04.10.11, 00:30
        Amen, bracie. Amen.
      • Gość: Magda Re: Chronic zwierzeta... testowac na politykach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 08:21
        Cytujesz jakiegoś słynnego pisarza,bodajże Ibsena
    • Gość: vvv Święto Zmarłych IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.10.11, 00:37
      Kolejny pomnik pod ktorym trzeba bedzie palic znicz podczas Swieta Zmarlych:
      poland.indymedia.org/en/2009/10/48058.shtml
    • bratstrach Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 04.10.11, 08:20
      Proponuję postawić pomnik zniszczonym pomnikom!
    • krzysztofczyz Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 04.10.11, 08:28
      Mam mieszanu odzczucia. Pomniki stawia się z reguły ludziom lub uczczenia czegoś a ten to jakś nowość. Może to pomnik przyrody ? Nie mniej coś upamiętnia. Może być symbolem rozwoju ludzkości bo zwierząt doświadczalnych to ni tak ni siak.
      • Gość: ? Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 09:41
        "Pomniki stawia się z reguły ludziom...." - z jakiej reguły ?
      • Gość: Magda Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 08:17
        My ludzie zapominamy że też jestesmy zwierzętami.Niestety ,w takim duchu zostaliśmy wychowani-że nam sie wszystko należy:zjadanie słabszych,leczenie i rozrywka ich kosztem.Gdyż jesteśmy królami zwierzat,a zwycięzce nikt o racje nie pyta
    • Gość: WK Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: 156.17.73.* 04.10.11, 09:32
      BTW, czy jest już pomnik ludzkich ofiar eksperymentów medycznych? Przecież takie ofiary też się zdarzają, nie wspominając już o eksperymentach w III Rzeszy.
    • anna22290 Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 04.10.11, 15:04
      to jest pomnik MECZENSTWA BO TE ZWIERZAKI CZUJA TAK SAMO BOL JAK LUDZIE ;DOBRZEZE SA LEKI ALE W SUMIE TO KOSZMAR
      • Gość: efef Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.gl.digi.pl 04.10.11, 15:14
        a ja moze z innej beczki.
        W sieci jest cala masa stron poswiecona zwierzetom, rowniez w Polsce w zasadzie kazde zwierze ma swoje stowarzyszenie.
        Dla mnie ze tak powiem "czapki z glow" np przed SPS- Stowarzyszenie Przyjaciol Szczurow - bo oni w krakowie co jakis czas odbieraja 60 szczurow z laboratorium.
        tak.
        60
        ktore byly poddawane testom na inteligencje, z tym, ze nieodebrane sa usypiane...
        a o tym sie juz nie mowi, prawda?
        poza tym bardzo preznie dziala Stowarzyszenie Pomocy Krolikom - duzo czlonkow, wiele interwencji, Stowarzyszenie Pomocy Swinkom Morskim, Stowarzyszenie Przyjaciol Fretek....
        i wiele wiele innych.
        Wystarczy chciec, sprawdzic, zobaczyc...
        Stowarzyszenia nie stawiaja pomnikow...
    • 0ffka Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 04.10.11, 17:11
      Cichłabym aby psychopaci sami na sobie eksperymentowali a nie na zwierzętach! Byłby duży przesiew wśród socjopatów. Ewentualnie mogliby robić doświadczenia na więźniach skazanych za zabójstwo.
    • shroeder1970 Proponuję pomnik ku czci zabitym muchom i komarom. 04.10.11, 17:38
      A w dalszej kolejności pomnik zlikwidowanym chorobom oraz zniszczonym wirusom.
    • benkmen A który biskup ten 04.10.11, 20:39
      pomnik poświęci??
    • Gość: northyorkshire Einstein kiedyś powiedział: IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.10.11, 09:24
      "Jak ludzie przestają mysleć, zaczynają eksperymentować"
      O ile jestem w stanie tolerować (tylko) doświadczenia w celach medycznych o tyle, nie do zaakceptowania dla mnie są doswiadczenia prowadzone prze firmy kosmetyczne. Czy ktokolwiek z Was, drodzy Internauci zdaje sobie sprawę w jakich męczarniach UMIERA zwierzę po testowaniu LAKIERU DO WŁOSÓW? Albo kremu do twarzy, szamponu?
      Moja gęba nie jest warta ani jednego istnienia, kupuję tylko kosmetyki oznaczone: "Nie testowane na zwierzętach"
      Nie kupuję Garniera, L'Oreala, Palmolive, produktów Unilevera a mój psiak nigdy nie zje karmy IAMS.
      APELUJĘ: Dajmy im znać że, źle robią! Sprawdzajmy opakowania! Zastanówcie się, czy Wasze twarze, włosy są warte cierpienia zwierząt? Futra naturalne są już "passe", czas na złe kosmetyki!
      • Gość: Marcin strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 14:56
        vimeo.com/8274427
        stoptestom.info
    • Gość: Magda Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:22
      Zapomnij,piekielność tego świata polega minn na absurdalności ,zupełnie zbędnym okrucieństwie i powiekszaniu na maksa cierpienia ofiar człowieka.Wez przykład z transportów smierci-wywozi się zwierzęta do okrutnego uboju męczac je do granic absurdu na trasue kilkunastu godzin podróży-gdzie zadeptują się na smierć i gdzie gehenna przekracza granice wyobrazni-ani w tym ekonomiki(straty)ani logiki,ani etyki.Zwykłe ludzkie szaleństwo,sprawka SZATANA.Podobnie jest z testami-niby racjonalne,ale przyjrzyj sie bliżej,a włos się zjeży na twojej głowie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka