kklement 03.10.11, 21:49 Ładny gest. Oby postęp w nauce pozwolił na stopniową redukcję eksperymentów na zwierzętach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miły gest Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 22:14 W Londynie w pobliżu Hyde Park jest pomnik zwierząt które służyły w armii brytyjskiej w obu wojnach światowych . Jeśli pamiętamy o istotach które cierpiały często w milczeniu i oddały życie dla rasy ludzkiej to nie jest tak źle z naszym człowieczeństwem . Ale czym my im jesteśmy w stanie odpłacić ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Niedźwiedź Wojtek IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.11, 09:29 pl.wikipedia.org/wiki/Wojtek_%28nied%C5%BAwied%C5%BA%29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:28 Niczym,kpina w żywe oczy.Moglibyśmy oczywiście-np nie rozmażać się bezmyslnie jak króliki ,w ten sposób ograniczylibyśmy wyzysk zwierzat na skalę apokalipsy hekatomby ale tu przeszkadza kler,urzędy czerpiące profity z przeludnienia Odpowiedz Link Zgłoś
linusiaczek Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 03.10.11, 22:38 Ja się chyba załamię. Przecież Polska należy do UE, a nawet sama UE ciągle nie wprowadziła całkowitego zakazu testowania na zwierzętach (składników, istnieje zakaz testowania produktów finalnych), niedawno czytałam komentarz do naszej ustawy o ochronie zwierząt, że bubel i że wewnętrznie sprzeczna, a tu w artykule sobie palnęli, że całkowity zakaz i to jeszcze od 1997 roku? No dobra, powiedzmy już nawet optymistycznie, że w Polsce testować kosmetyków ani już nawet tych nieszczęsnych składników kosmetyków nie można. Ale kupować składniki testowane na zwierzętach poza UE już można? Poza tym artykuł ładny i cel szczytny. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz 04.10.11, 17:16 Linusiaczek niestety masz rację! W sumie hipokryzja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:34 Ja już dawno przestalam wierzyć w humanitaryzm,w człowieka.Ludzkość to obłąkane chamstwo,buldożer pędzacy na oślep przez nature ,buldożer który zniszczy jak szarańcza wszystko,także swój,władny gatunek .Patrz NWO Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 03.10.11, 22:41 Czy ta rzeźba (bez podpisu) nie stoi już od wielu lat przy pl. Grunwaldzkim, tak prawie naprzeciwko Kredki i Ołówka? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz 03.10.11, 22:44 A, dobra. Zasugerowałem się tym "Będzie pomnik" w tytule artykułu i nie dotarło do mnie, że teraz tylko podpis dodają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktÓr Filmy poświęcony wiwisekcji IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.10.11, 23:01 W internecie jest wiele poświęconych filmów temu zagadnieniu. youtube.com/watch?v=QkBA0LW_duo stagevu.com/video/lofmpdxzrifb Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludka01 Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 03.10.11, 23:09 Bardzo chwalebne, ale szkoda, że o szczurach zapomniano!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 23:25 A czy można robić eksperymenty na krasnoludkach. Przecież to nie zwierzęta. A na trolach (trollach)? A na trollach internetowych? A na rektorach i ich futerkach (gronostajach). Nikt chyba nie powie, że rektor, to zwierzę (chyba, że rektor ... no, wiecie o kim piszę). A na mosiężnych krasnoludkach Dutkiewicza, które zaśmiecają Wrocław? A na Pomarańczowych Krasnoludkach Majora (ukłony dla Pana F.). A w ogóle, to po co eksperymentować, przecież znamy odpowiedź: wygra lepszy. Czyli on. Odpowiedz Link Zgłoś
nostalgiczna.emigrantka Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz 04.10.11, 00:16 Najlepiej eksperymentowac na glupich, nieodpowiedzialnych, zlosliwych politykach. Oni sa tak blisko genetycznie do prawdziwego czlowieka, ze te minimalne roznice naprawde sie nie powinny liczyc. A ile zwierzat by sie przy tym ocalilo... Odpowiedz Link Zgłoś
nostalgiczna.emigrantka Re: Chronic zwierzeta... testowac na politykach.. 04.10.11, 00:30 Amen, bracie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Chronic zwierzeta... testowac na politykach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 08:21 Cytujesz jakiegoś słynnego pisarza,bodajże Ibsena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Święto Zmarłych IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.10.11, 00:37 Kolejny pomnik pod ktorym trzeba bedzie palic znicz podczas Swieta Zmarlych: poland.indymedia.org/en/2009/10/48058.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
bratstrach Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 04.10.11, 08:20 Proponuję postawić pomnik zniszczonym pomnikom! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 04.10.11, 08:28 Mam mieszanu odzczucia. Pomniki stawia się z reguły ludziom lub uczczenia czegoś a ten to jakś nowość. Może to pomnik przyrody ? Nie mniej coś upamiętnia. Może być symbolem rozwoju ludzkości bo zwierząt doświadczalnych to ni tak ni siak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 09:41 "Pomniki stawia się z reguły ludziom...." - z jakiej reguły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 08:17 My ludzie zapominamy że też jestesmy zwierzętami.Niestety ,w takim duchu zostaliśmy wychowani-że nam sie wszystko należy:zjadanie słabszych,leczenie i rozrywka ich kosztem.Gdyż jesteśmy królami zwierzat,a zwycięzce nikt o racje nie pyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: 156.17.73.* 04.10.11, 09:32 BTW, czy jest już pomnik ludzkich ofiar eksperymentów medycznych? Przecież takie ofiary też się zdarzają, nie wspominając już o eksperymentach w III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 04.10.11, 15:04 to jest pomnik MECZENSTWA BO TE ZWIERZAKI CZUJA TAK SAMO BOL JAK LUDZIE ;DOBRZEZE SA LEKI ALE W SUMIE TO KOSZMAR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efef Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.gl.digi.pl 04.10.11, 15:14 a ja moze z innej beczki. W sieci jest cala masa stron poswiecona zwierzetom, rowniez w Polsce w zasadzie kazde zwierze ma swoje stowarzyszenie. Dla mnie ze tak powiem "czapki z glow" np przed SPS- Stowarzyszenie Przyjaciol Szczurow - bo oni w krakowie co jakis czas odbieraja 60 szczurow z laboratorium. tak. 60 ktore byly poddawane testom na inteligencje, z tym, ze nieodebrane sa usypiane... a o tym sie juz nie mowi, prawda? poza tym bardzo preznie dziala Stowarzyszenie Pomocy Krolikom - duzo czlonkow, wiele interwencji, Stowarzyszenie Pomocy Swinkom Morskim, Stowarzyszenie Przyjaciol Fretek.... i wiele wiele innych. Wystarczy chciec, sprawdzic, zobaczyc... Stowarzyszenia nie stawiaja pomnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadczalnym 04.10.11, 17:11 Cichłabym aby psychopaci sami na sobie eksperymentowali a nie na zwierzętach! Byłby duży przesiew wśród socjopatów. Ewentualnie mogliby robić doświadczenia na więźniach skazanych za zabójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Proponuję pomnik ku czci zabitym muchom i komarom. 04.10.11, 17:38 A w dalszej kolejności pomnik zlikwidowanym chorobom oraz zniszczonym wirusom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: northyorkshire Einstein kiedyś powiedział: IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.10.11, 09:24 "Jak ludzie przestają mysleć, zaczynają eksperymentować" O ile jestem w stanie tolerować (tylko) doświadczenia w celach medycznych o tyle, nie do zaakceptowania dla mnie są doswiadczenia prowadzone prze firmy kosmetyczne. Czy ktokolwiek z Was, drodzy Internauci zdaje sobie sprawę w jakich męczarniach UMIERA zwierzę po testowaniu LAKIERU DO WŁOSÓW? Albo kremu do twarzy, szamponu? Moja gęba nie jest warta ani jednego istnienia, kupuję tylko kosmetyki oznaczone: "Nie testowane na zwierzętach" Nie kupuję Garniera, L'Oreala, Palmolive, produktów Unilevera a mój psiak nigdy nie zje karmy IAMS. APELUJĘ: Dajmy im znać że, źle robią! Sprawdzajmy opakowania! Zastanówcie się, czy Wasze twarze, włosy są warte cierpienia zwierząt? Futra naturalne są już "passe", czas na złe kosmetyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 14:56 vimeo.com/8274427 stoptestom.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Będzie pomnik poświęcony zwierzętom doświadcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:22 Zapomnij,piekielność tego świata polega minn na absurdalności ,zupełnie zbędnym okrucieństwie i powiekszaniu na maksa cierpienia ofiar człowieka.Wez przykład z transportów smierci-wywozi się zwierzęta do okrutnego uboju męczac je do granic absurdu na trasue kilkunastu godzin podróży-gdzie zadeptują się na smierć i gdzie gehenna przekracza granice wyobrazni-ani w tym ekonomiki(straty)ani logiki,ani etyki.Zwykłe ludzkie szaleństwo,sprawka SZATANA.Podobnie jest z testami-niby racjonalne,ale przyjrzyj sie bliżej,a włos się zjeży na twojej głowie Odpowiedz Link Zgłoś