Dodaj do ulubionych

We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne iluminacje

13.11.11, 18:06
Chociaż do grudnia nie można poczekać? Dopiero Święto Zmarłych było...
Obserwuj wątek
    • zoraz Re: We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne ilumina 13.11.11, 18:14
      Święto Zmarłych to za komuny było.
      Teraz mamy Wszystkich Świętych, Zaduszki no i helloween /tfu/ .
    • krasnaladamu Re: We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne ilumina 13.11.11, 18:24
      A choiny jeszcze nie stawiają? Gdyby się nie bali zadymy 11 listopada, to pewnie jeszcze wcześniej by to rozwiesili. Ot, pozasezonowa przecena na dekoracje...
      • Gość: Kayin Re: We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne ilumina IP: *.e-wro.net.pl 13.11.11, 18:27
        Gdyby nie "święto zmarłych" te dekoracje wisiałyby już we wrześniu.
        • rabin_zec Re: We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne ilumina 13.11.11, 21:43
          Gość portalu: Kayin napisał(a):

> Gdyby nie "święto zmarłych" te dekoracje wisiałyby już we wrześniu.

Oficjalnie nie ma takiego święta jak święto zmarłych. Ale faktycznie już by powiesili gdyby nie wszystkich świętych i zaduszki, przez tą całą komercyjną otoczkę gdzieś się gubi faktyczne znaczenie Bożego Narodzenia (data dyskusyjna ale mnie to nie przeszkadza) i najważniejsze stają się zakupy, prezenty... ozdóbki i inne mało istotne duperele.
    • Gość: przemo Re: We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne ilumina IP: *.internetia.net.pl 13.11.11, 18:27
      :))))) a to dobre :))) za wczesnie za późno, za drogo,za tanio, za dużo, za mało, za jasno, za ciemno, za nisko, za wysoko, nie tam gdzie trzeba. Czy jest jeszcze cos na co mozna ponazekac a ja zapomnialem wpisac ? obojetnie co by nie było zrobione to i tak zaraz znajda sie malkontenci co będa narzekali. domyslam sie że zycie takich narzekaczy jest bardzo trudne i nieprzyjemne.
    • nastyyy We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne iluminacje 13.11.11, 18:33
      A potem w połowie grudnia każdy ma dosyć świątecznej atmosfery..
    • capotreno We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne iluminacje 13.11.11, 18:38
      A najlepsze, że to dopiero Święta Bożego Narodzenia rozpoczynają okres Bożego Narodzenia - w Kościele. Ale komercja nie łączy przecież tego święta z tym, co jest jego istotą. Dlatego w sklepach okres "bożego narodzenia" kończy się wraz z Sylwestrem...
    • j.jargilo We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne iluminacje 13.11.11, 18:49
      super- pomarnujmy trochę prądu i kasy na te lampki.....

dlatego mam w dupie te wszystkie skomercjalizowane katolskie święta

następny powód żeby wywalić trochę kasy w sklepach

a mówi się,że ludzie są biedni i nie mają na papu - niestety musiałem być w przydomowej biedronce w czwartek (po chleb) ale szał zakupów był taki jakby miała być zamknięta przez tydzień.........
      • rabin_zec Re: We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne ilumina 13.11.11, 21:49
        j.jargilo napisał:

> super- pomarnujmy trochę prądu i kasy na te lampki.....
        >
        > dlatego mam w dupie te wszystkie skomercjalizowane katolskie święta

Nie tylko katolskie robaczku
    • crestwood We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne iluminacje 13.11.11, 18:53

• mlodywroclaw.pl A miejska kasa świeci pustkami 13.11.11, 18:58
      A podobno oszczędzamy - szkoda, że cięte są inwestycje, a lampki świecą już w pierwszej połowie listopada. Rzeczywiście mogliby poczekać do grudnia, jeśli nie w ogóle zrezygnować. Ale pewnie niedługo będzie jarmark bożonarodzeniowy i muszą wprowadzić mieszkańców w klimat zakupów.
    • vocativuss żałosne 13.11.11, 19:05
      Jest 13 listopada! Cholerna komercja zniszczy wszystko. Nie można było tego 6 grudnia uruchomić? Potem się dziwić że niektórzy mają po pełną dupę tych świąt skoro spłaszcza się to do prezentów, lampek i plastikowych świecidełek, i to już w listopadzie. Dziękujemy Panie prezydencie że w październiku to jeszcze nie zawisło.
      • Gość: skrzypce1 Christmas in July! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 13.11.11, 19:41
        Wow! Wroclaw pobil USA!!!!! Za wszelka cene sukces - jaki by on nie byl. No coz, Dudkiewicz zabil cwieka burmistrzom we wszystkich stanach Ameryki Polnocnej, jak i wielkim korporacjom handlowym. Amerykanie powiadaja "Christmas in July" (Boze Narodzenie w lipcu). Ten slogan handlowy wiaze z okresowa bonifikata w sprzedazy w okresie lata, ale Amerykanie tego nie traktuja powaznie. Jest to chwyt reklamowy. Wroclawianie wzieli to na powaznie. Pamietam takie dwa miejsca na swiecie, gdzie bozonarodzeniowy nastroj panuje przez caly rok. Sa to miasteczka o nazwie - Boze Narodzenie. Jedno jest w USA a drugie w Kanadzie (jezeli dobrze pamietam). Tam Sw. Mikolaja zobaczyc mozna o kazdej porze dnia i nocy bez wzgledu na pore roku. Sklepy konkuruja w sprzedazy swiatecznych ornamentow i roznych dupereli swiatecznych. Inny sposob na interes. Jak powiadali perhistoryczni Polacy "Na bezrybiu i rak ryba".
        A teraz kochane dzieci Sw. Mikolaj pokaze wam miejsce gdzie zachodzi sloneczko.... Ja tam jestem za tym zeby nie uzywac okreslenia "Sw." , bo swiety dla mnie to czlowiek ubogi. A ten afiszuje sie swoim bogactwem. Wiec, nasz Mikolaj podszedl do mapy i pokazal na Wroclaw, ktory lezy w poludniowo-zachodniej czesci Polski. Tam jedzcie! Do dziadka Rafala! Ale wpierw przygotujcie dluuuuuuuga liste zyczen, zeby dziadek Rafal wiedzial co wam ma przyniesc pod choinke.
      • Gość: kropek Wstyd Dudek!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.11.11, 22:04

Jakich cymbałów na stołki po przyjmowałeś, że nawet z kalendarze nie potrafią korzystać!!!
        Za rok może w lipcu rozwieśmy, w waszym urzędniczym mniemaniu dłużej będziemy mieć świąteczną atmosferę!
    • biker_luki We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne iluminacje 13.11.11, 20:33
      jak to zobaczyłem to ciśnie mi się na usta tylko ten komentarz:
      www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw
    • jaja.jak.globusy Na czymś trzeba zarabiać... 13.11.11, 21:34
      Na Stadionie Miejskim najpierw Adamek poległ w pojedynku z Kliczko, potem polscy piłkarze bez orzełka na piersi dali dupy w meczu z Włochami więc trzeba gdzieś zarobić bo więcej stadion się już nie zapełni...
      • Gość: jarek Re: Na czymś trzeba zarabiać... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.11.11, 23:03
        A w Grecji na wyspach (np. Korfu, Rodos czy Krecie) miejskie ozdoby bożonarodzeniowe wiszą cały rok - bo po co zdejmować je na te 11 miesięcy :).
        Więc może tak zostawiajmy na cały rok - będzie taniej i śmieszniej
        j
    • Gość: gość Szkoły będą oszczędzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 23:28
      "Magistrat chce, by wszystkie miejskie szkoły zaczęły oszczędzać na energii cieplnej, elektrycznej, gazie i wodzie." www.gazetawroclawska.pl/aktualnosci/471764,wroclaw-szkoly-beda-oszczedzac-na-energii-cieplnej,id,t.html#komentarz-1625391

Tu wydamy, a na szkołach zaoszczędzimy i wyjdzie na zero ;-/
      Wyszło by bardziej przyzwoicie, gdyby z tą iluminacją poczekali do 1 grudnia.
      • Gość: skrzypce1 ? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 14.11.11, 04:47
        Moze to i jakis bodziec ekonomiczny dla m. Wroclawia a my tego nie rozumiemy. Patrzac na wydarzenia sportowe a konkretnie reprezentantow RP na Stadionie Miejskim (nie brac Slaska pod uwage) to prawda jest, ze Ukrainiec obil pysk Adamkowi, a Wlosi skopali d....y "bezorlowcom", mimo, ze "Italiancy" sa w slabej formie. Jak tak zaczyniemy myslec o tych wydarzeniach to mozna popasc w gleboka depresje - jesienno-sportowa. A tutaj na wesolo ulice uprzstrzyli. Jest kolorowo i jasno. Tak jasno, ze oswietlono nawet czarne mysli wroclawian. K....a, no nie mozna sie nawet upic z rozpaczy bo tak swiatecznie.
        • dwiesukipodjednymdachem Re: ? 14.11.11, 13:30
          Nie narzekać na lampki.Swego czasu przez ileś tam lat (terror rodzinny) przez miesiąc od rana do wieczora palić nie mogłam .Lampki i choinki są fajne.
      • Gość: :) Re: Szkoły będą oszczędzać IP: *.internetia.net.pl 14.11.11, 18:14
        "...po nas choćby potop..." co tam przyszłe pokolenia, kasa się kończy, źródła energii się kończą, woda się kończy ale szlachta szaleje
    • dzioucha_z_lasu We Wrocławiu rozbłysły już świąteczne iluminacje 15.11.11, 09:48
      Ale marudzicie. Trzeba byc przygotowanym. Ja już maluję pisanki, a co!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka