wesoly_emigrant 28.11.11, 20:39 W głodnego studenta nie uwierzę, na piwko, ciuchy, imprezy, samochody mają ale na jedzenie, nie bez hipokryzji proszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blebleblebleblebelbelbeblebl Studenci są głodni i źli, bo nie dostają stypen... 28.11.11, 21:02 Ile można czekać? Najgorszy jest brak odzewu ze strony UE. Parokrotne wycieczki do (swoją drogą, bardzo nieprzyjemnych) pań w domu spraw studenckich i uzyskanych informacji 0. Z pretensją wydawane sa tylko informacje że trzeba jeszcze czekać. Zero konkretów. Miała przyjść wiadomość pocztą czy złożony STOS dokumentów jest kompletny (panie straszyły że niekompletne w ogóle nie bedą brane pod uwage, jednak w regulaminie pisze ze trzeba donieść w ciągu 7 dni). Codzienne sprawdzanie skrzynki pocztowej (od 1,5 miesiaca) z nadzieją na JAKIKOLWIEK odzew. Nic.. Nie wiadomo w jaki sposób I KIEDY dostane w ogóle informacje ( i czy ją dostane ) o przyznaniu stypendium i jego wysokości. Totalna olewka wkurza najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 28.11.11, 21:13 dobra dobra, nikt już nie nabierze się na mit głodnego studenta jadącego za ostatnie 20 zł do domu - oczywiście są wyjątki ale wiekszość ma kasę i kombinuje tylko jak dorwać stypendium żeby było na rozrywki, czasem nie przyznając się w domu do styp. - wystarczy spojrzeć na zakupy robione przez studentów w sklepach i tłum na rynku i w innych miejscach zwłaszcza pod akadmeikami w pubach - sam skończyłem studia niedawno i wiem, że i tak te stypendia idą w imprezy bo często są przyznawane mimo, że ktoś nie powinien otrzymać socjala - duża część zaniża zarobki, utaja dochody dodatkowe, rodziców za granica itd bo jest przyzwolenie i nikt tego nie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pico Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 02:43 Co ty wiesz o studentach, dziecko. Strasznych tam macie tych studentów w tej Jeleniej Górze. Samą elitę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 29.11.11, 23:54 wiem dużo, bo studiowałem we Wrocławiu :P a w jg masz rację :) to nie jest miasto studenckie mimo filii 2 ważnych uczelni wrocławskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 12:53 To widać niewiele cię te studia nauczyły, bo ja mam na roku wielu kolegów i koleżanek, którzy ledwie wiążą koniec z końcem. Dla nich często nawet kilka dni zwłoki w wypłacie stypendium wiąże się z poważnymi kłopotami finansowymi. Ale cóż, syty głodnego nie zrozumie. Broń Boże przed takimi magistrami! Życzę ci, abyś też pogłodował, to może przestaniesz wypisywać takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 30.11.11, 19:50 a umiesz czytać ze zrozumieniem czy tylko kujesz i zapominasz? napisałem że są wyjątki ale większość stanowi o opinii studenta (studenta z kasą , samochodami, brudasa, imprezowicza itd.) - skoro ludzie tak się zachowują to opinia wyrasta sama. Ja też kalkulowałem z tygodnia na tydzień ale kasa na imprezy i alkohol nie szła tylko na życie i drobne przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 20:36 A ja ci tłumaczę, debilku, że ci, co otrzymują stypendia socjalne, naprawdę ich potrzebują. Oceny dokonują na szczęście kompetentni ludzie, poza tym od tego są odpowiednie przepisy. To ty wyciągasz wnioski na podstawie pojedynczych przypadków. Zazdrościsz im tych kilkuset złotych? Spróbuj przeżyć za 500 zł miesiąc w obcym mieście. A twoje opinie nikogo tu nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 01.12.11, 13:00 nie znasz realiów to się nie wypowiadaj, zapraszam do komisji przyznającej stypendia a poznasz cyferki na własne oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 13:08 Właśnie, cyferki! Są określone wymagania (właśnie zapisane cyferkami) i kto ich nie spełnia, ten nie dostaje stypendium. A swoje prywatne opinie o imprezach i piciu zachowaj dla siebie, ignorancie do n-tej potęgi. Przynajmniej widać, z jakimi studentami się zadawałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 01.12.11, 17:44 większość podań o stypendia trafia od ludzi którzy nie powinni ich otrzymać a ci którzy powinni nie dostają bo np. zabraknie im 3 zł do limitu kwoty na osobę w rodzinie -NIKT NIE SPRAWDZA podań pod kątem wiarygodności w sensie jakim cudem ktoś pisze że firma ma wydatki na pare milionów a zysków na kilkanascie tysięcy i widać że jest na minusie ale ma LEGALNY PAPIER i jest stypendium [to po co ci taka firma i skąd kasa na wydatki], zaniżanie dochodów aby złapać stype również wypiera osoby które go potrzebują, już nie mówiąc o tych którzy ukrywają dochody rodziców za granicą. Część stypendiów socjalnych, formalnie trafia tam gdzie nie powinny i jest to fakt niezaprzeczalny. Nie ma organu ani przepisu ze ktoś będzie latał po urzędzie z licencją kontrolera i weryfikował dokładnie stan rzeczywisty czy jechał do kogoś by sprawdzić czy wojskowy emeryt jest na pewno w domu czy czasem nie dorabia za granicą a syn/córka dostaje stypendium. Do tego dochodzą skoczki którzy idą na semestr gdzieś dla samego stypendium mimo że na zajęciach ich nie ma a stypa jest wypłacana co miesiąc w danym semestrze, sami studiują co innego. Jako student zobaczenie wielu uczelnianych patologii przed Tobą i wiara w ideały naukowe na uczelni siądą kiedy się poobserwuje że uczelnie niczym nie różnią się od "sejmu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 05:37 Ptysiu, ty oczywiście najlepiej wiesz, kto powinien dostawać stypendium socjalne, a kto nie, kto oszukuje, gdzie stypendia powinny trafiać, a gdzie nie trafiają (pewnie pierwszym miejscem byłaby twoja kieszeń) itp. A ja ci powiem, że g... wiesz, a swoje mądrości po dziadku zachowaj dla siebie i swoich dzieci. Tak się składa, że przyznawanie stypendium jest określone wieloma restrykcyjnymi przepisami, łatwo sprawdzić ich przestrzeganie dzięki tym cyferkom określającym maksymalny dochód, a za defraudację pieniędzy na uczelni grożą poważne sankcje. Jak masz jakieś dowody, to je przedstaw, bo twoje opowieści sfrustrowanego zawistnika nikogo to nie zainteresują. Nie wiesz - nie pisz. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.lan.bermudy.net 28.11.11, 21:11 ci studenci których sponsorują rodzice, faktycznie mają na wszystko, ale jest jeszcze grupa osób która nie wozi się po imprezach bo pracuje, bo na pomoc rodziców nie mogą liczyć i jak sie okazuje na pomoc z uczelni również nie....nie wrzucaj wszystkich do jednego worka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalista Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.e-wro.net.pl 28.11.11, 21:45 Dlaczego studenci nie płacą za swoją naukę np. 6000 zł za rok studiów? Ja w ogóle tego nie rozumiem! Studia są dla osób dorosłych, żadnych zobowiązań taki student nie podpisuje (że np. będzie pracował w kraju, czy w danym mieście). A potem się dziwimy, że tak dużo bezrobotnych studentów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 00:26 A jak nie będzie pracować w swoim mieście, to wsadzisz do więzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pico Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 02:45 Ciekawe, czy nasz "kapitalista" płacił za studia? Pewnie nie, bo słowo "studia" zna tylko ze słyszenia. Ech, frustraci i zawistnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 30.11.11, 01:00 kapitalista za dyche - to że studenci nie płacą za studia i nie pracuja w kraju to nie ma się nijak do rzeczywistości bo nawet jakby płacili to i tak nie pracowaliby w kraju - powód? bezrobocie - kapitalista nie rozumie lub nie chce że oświatą wyższą jak i każdą rządzą pieniądze [nie tylko kapitalistyczne] - uczelnie dostają kasę za głowę więc przyjmuja kilkaset na 1 rok a zostawiają na 2 wzwyż kilkadziesiąt - do tego opłaty za powtarzanie i poprawy egzaminów i jest kasa - a rynek pracy nie jest w stanie wchłonąć tylu absolwentów i nie dotyczy to wyłacznie kierunków humanistycznych ale także ścisłych, technicznych i tzw. inżynieryjnych polibudziarskich niby bardziej szanowanych co jest nie prawdą i radzę przejrzeć portale z pracą - należy zmienić sposób finansowania uczelni odnośnie dydaktyki, to zmniejszy zapotrzebowanie na studentów [kase za nich] i tym samym ograniczy liczbę absolwentów każdego roku, może nowe roczniki zrozumieją że liczy się fach a nie dyplom wyższej uczelni [i tu widać że liczą się kierunki ścisłe i techniczne JESZCZE, ale nie humanistyczne]. Wtedy można sponsorować nauke studentom bo wykorzystają ja w kraju mając prace od zaraz a nie jak teraz bezrobocie z mgr trwające 1-2 lata bo do zwykłej pracy cie nie chcą bo są chętni ze średnim wykszt. itd - jeśli taka ograniczona lizba studentów miałaby płacić jeszcze za studia to bedziemy w tyle za zachodem jeszcze bardziej - nasi naukowcy też potrzebują przekazywać wiedzę i doświadczenie swoim nastepcom, bez tego nowe technologie leżą a zatem i gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanni Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.opera-mini.net 30.11.11, 13:04 Gość portalu: chomik napisał(a): > może nowe roczniki zrozumieją > że liczy się fach a nie dyplom wyższej uczelni... Masz bardzo naiwne poglądy. W Polsce liczą się przede wszystkim układy, a nie fach. Mając odpowiednie układy, człowiek zawsze sobie poradzi w życiu, choćby był największą ofermą (patrz: liczne przykłady polityków, samorządowców, dziennikarzy, urzędników itp.), z kolei same kompetencje bez układów są g... warte. Dyplom magistra jest często jedynym (bo najbardziej widocznym, a często wręcz wymaganym) kryterium kwalifikacji, reszta (w tym to, jak kto wykonuje swoją pracę) niespecjalnie obchodzi pracodawcę. To dlatego wciąż jest popyt na łatwe dyplomy, wbrew pozorom ludzie nie są głupi. Dopóki nie zmieni się mentalność społeczeństwa (czyt. zatrudniać i awansować będzie się ludzi z realnymi umiejętnościami, a nie znajomościami), dopóty niedzielne szkółki sprzedające dyplomy będą się miały bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 30.11.11, 19:57 masz rację, ale nie zaprzeczysz że na rynku pracy jest nadmiar absolwentów którzy są utrzymankami uczelni bo taki jest system - bezrobocie spadło w ciągu lat bo część nadmiaru absolwentów i ludzi z innym wykszt. wyjechali za granicę, ale co roku jest dostawa nowych którzy nawet jakby chcieli pracować w zawodzie muszą się przekwalifikować a zatem pieniądze z domu na studia poszły w powietrze bo studia nie zwracają się. Niewielka część ma znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanni Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.opera-mini.net 30.11.11, 20:32 Zgadzam się, ale to uczelnie psują rynek, bo rzuciły się na kasę studentów i obiecują im gruszki na wierzbie. Warto się więc zastanowić, czy to studenci są utrzymankami uczelni, czy na odwrót. Stypendia otrzymują tylko nieliczni. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant opisuję standardowego studenta i 95% 28.11.11, 21:46 biorących stypendia socjalne bo tylko te mam prawo krytykować, stypendia naukowe to odrębna sprawa, jak ktoś zasłużył nauką to jemu te pieniądze należą się bezwarunkowo tak jak wypłata pracownikowi Odpowiedz Link Zgłoś
themoony Studenci są głodni i źli, bo nie dostają stypen... 28.11.11, 22:16 Czyli przygód na Uniwersytecie Ekonomicznym ciąg dalszy. Kilka lat temu zdażyła się bardzo podobna sytuacja. To bardzo przykre, że specjaliści od Ekonomii nie potrafią sobie poradzić z wypłacalnością i płynnością wypłat stypendiów. Profesorowie oraz doktorzy ekonomii, którzy nie potrafią sobie poradzić, z raczej błahym problemem. No cóż, jaka kadra, taka i wypłacalność. Rzeczywistość w wydaniu UE we Wrocławiu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 22:42 Winę nie ponoszą uczelnie tylko głupie przepisy ministerstwa, które dąży - rękami uczelni - do maksymalnego ograniczenia wszelkiej pomocy dla studentów. Ministerka została, bo dobrze tnie budżet, a w to Tuskowi graj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentII Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 23:34 Proponuję nie wypłacić pensji przez trzy miechy Fiedorowi, głównemu księgowemu i dziekanom. A co, może medale im się należą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.11, 23:36 Bo krowa bez dopłat nie daje mleka, a student nie jest :D to się uśmiałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.11, 23:36 nie je* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkur.student! Żadne świadczenie nie zostało wypłacone! IP: *.static.tvk.wroc.pl 29.11.11, 00:56 Żadne świadczenie nie zostało wypłacone! Zawsze panował syf na Medycznej i zgodnie z tradycją panuje dalej. Rozumiem że obowiązują nowe zasady, ale dlaczego nie zostały wypłacone ZAPOMOGI i STYPENDIA DLA OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pico Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 02:48 Ech, akademicki burdel... Widać nic się nie zmieniło na uczelniach od czasu moich studiów - tam wciąż pracuje się, jak w komunizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
benkmen Studenci z AM odbiją to sobie zgodnie 29.11.11, 09:01 ze zwyczajem środowiskowym z nawiązką ..na pacjentach, zaś ci z AE- będą musieli przetestować na sobie różne koncepcje ekonomiczne, które w przyszłości ich być może nie będą dotyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Studenci z AM odbiją to sobie zgodnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.11, 09:08 Widać, że Panom Rektorom z AM nie zależy na studentach. Przypominają sobie o nas w czasie wyboru i głosowań….. Prof. Michał Jeleń, prorektor ds. dydaktycznych, ogłosił, że pieniądze za pierwsze trzy miesiące roku akademickiego (w tym zaległe za październik i listopad) studenci dostaną do 12 grudnia. Ten tydzień kończy się 9 grudnia…….. To skandal i wystarczający powód, aby odwołać „Takiego” prorektora………. Minister kilkakrotnie w ostatnich miesiącach informował uczelnie o tym co trzeba zmienić…… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GABA Re: Studenci z AM odbiją to sobie zgodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 16:34 Medykow prorektor zrobil w "jelenia". Odpowiedz Link Zgłoś
niph Na przyrodniczym to samo 29.11.11, 09:46 Na przyrodniczym też o pieniadzach można sobie pomażyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: 156.17.131.* 29.11.11, 11:03 Pierdu pierdu - regulamin sregulamin - tu chodzi o to by te kilkaset milionów na stypendia mogły sobie poleżeć na koncie uczelni przez dwa miesiące a oprocentowanie od takich kwot liczone jest w milionach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakuł Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 22:24 Dokładnie. Uczelnie nie powstrzymają się od żadnych sposobów, żeby tylko wycisnąć jak najwięcej kasy. Przyjmowanie więcej studentów niż jest krzesełek w salach, bo dotacja liczona jest od głowy, celowe uwalanie studentów, żeby ci płacili za dodatkowe egzaminy czy powtarzanie przedmiotów, teraz przyszedł czas na zatrzymywanie pieniędzy, które ministerstwo przeznacza dla studentów. Wstyd, że akademicy w Polsce są tak zdemoralizowani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Studentki zawsze mogą dorobić IP: *.internetia.net.pl 30.11.11, 12:05 Studentki zawsze mogą dorobić,gorzej sprawa sie ma ze studentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studentki zawsze mogą dorobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 12:48 Ty pewnie całe studia dorabiałaś w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenta Re: Studenci są głodni i źli, bo nie dostają styp IP: *.connecta.pl 30.11.11, 17:45 Nie chodzi o to co robią studenci z pieniędzmi- należą im się i tyle, mają je dostać w terminie. Jeżeli ktoś dostaje stypendium musi przecież wtedy udowodnić sytuacje finansową, więc nikt bogaty go nie dostaje. A co do EKONOMICZNEGO warto dodać że 1) panie w dziekanacie są niekompetentne, same nie wiedzą dokładnie jakie papiery,a potrzebują ich mnóstwa (czasem nie powinny ich żądać, nie pamiętam dokładnie o który papierek chodzi ale wiem że to niezgodne z prawem, wiadomość mam z US) 2) nikt nic nie wie, regulamin był dopiero pod koniec września! Cały proces załatwiania stypendium był tragiczny, brak informacji ze strony dziekanatu, jak już to z wielką łaską. gdyby nie zależało mi bardzo na tych pieniądzach odpuściłabym sobie dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Do roboty darmozjady, IP: *.man.tk-internet.pl 01.12.11, 08:21 Najlepiej wyciągnąć łapę i czekać na pieniądze za frajer. Bo mnie szlag jasny zaraz trafi, krew nagła zaleje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keban Mądraliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 13:12 ...gdyby tacy jak ty rządzili Polską, nasz kraj byłby mlekiem i miodem płynący. Na szczęście pomoc socjalną wymyśliły trochę tęższe głowy niż twoja... Nie życzę ludziom, aby musieli z niej skorzystać, ale tobie - w drodze - wyjątku - tak. Zobaczysz, czy to tak fajnie wiązać koniec z końcem miesięcznie za kilkaset złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Mądraliński... IP: *.man.tk-internet.pl 01.12.11, 17:49 Powiedz to kilkuosobowym rodzinom, które muszą żyć za kilka stów przez cały miesiąc. I nawet do głowy im nie przychodzi wyjść na imprezę jak wam to się często zdarza. Trochę skromności. Nie swoje pieniądze wydaje się najłatwiej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keban Re: Mądraliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 05:42 Jakich "wam"? Na jakiej podstawie twierdzisz, że ja imprezuję? Czy ja w ogóle jestem studentem? Tutaj widać właśnie, z czego wyciągasz swoje wnioski - z fusów po taniej chińskiej herbacie. Więc nie zabieraj głosu w sprawach, o których nie masz pojęcia, synku. Można tylko dziękować Bogu, że publiczna działalność takich jak ty sprowadza się jedynie do anonimowego wylewania jadu po internetowych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Mądraliński... IP: *.man.tk-internet.pl 02.12.11, 09:54 To jak nie jesteś studentem to po kiego wała tak krzyczysz? A jak jesteś i nie masz pieniędzy, to do roboty, pizzę mi przywieź. i przestań gadać bzdury, bo jak ktos jest pod ścianą, to łapie się każdej pracy a nie czeka z wyciągniętą łapą aż mu coś do niej wpadnie....żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keban Re: Mądraliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 18:07 Ja krzyczę? Ja tylko wypowiadam własny pogląd. To ty wymyślasz różne bzdury, a gdy nie zgadzają się z rzeczywistością, to ci puściły nerwy. Co, skończyły się argumenty (które i tak były mizerne)? A może znowu szef opier...lił w pracy? Moja praca jest trochę ciekawsza (i lepiej płatna), więc nie mam zamiaru pracować z tobą przy rozwożeniu pizzy. A teraz już jedź z tą pizzą, bo znowu szef wypier...li cię na zbity pysk z pracy i teraz to już zostanie ci tylko pomoc socjalna, której tak zazdrościsz innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Mądraliński... IP: *.man.tk-internet.pl 02.12.11, 19:58 Jakie bzdury? proszę o konkrety? A tak poza tym, to co się tak denerwujesz? Ja mam argumentów całą garść i stawiam dolce przeciw orzeszkom, że 9 na 10 przypadkowo spotkanych osób na ulicy przyzna mi rację. A ta pizza, to tylko głupi przykład, że jeśli ktoś chce to bez większego problemu dostanie pracę. Przecież do rozwożenia pizzy nie potrzeba wielkich kwalifikacji, prawda? Z całym szacunkiem dla ludzi, którzy ją rozwożą i nie czekają aż im za frajer coś do kieszeni wpadnie. Poniżanie innej osoby poprzez własne ego i grubość portfela świadczy, że jesteś zwykłym zjebem, któremu słoma. Jesteś lepszy od innych, że masz lepiej płatna pracę??? W czym jesteś lepszy, pochwal się sukcesami. Bo dla mnie kozakiem jest ktoś, kto sam zapiernicza w pracy i uczy się jednocześnie. Ja tak robiłem i wielu moich znajomych. Nigdy nie czekałem aż coś dostanę za nic. Dzisiaj mogę spokojnie żyć, prowadzić firmę, spłacać kredyt mieszkaniowy i wychowywać dwójkę dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Mądraliński... IP: *.man.tk-internet.pl 02.12.11, 20:01 Nie dopisałem, któremu słoma z butów wyłazi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keban Re: Mądraliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 03:07 Konkrety masz w swoich wcześniejszych postach. Na przykład tym, w którym sam przyznałeś się do pomyłki. A reszta nie na temat. O dostawach pizzy proponuję rozmawiać we własnym gronie zawodowym, a nie w wątku poświęconym edukacji, natomiast kultury mógłbyś się uczyć od największych imprezowiczów wśród studentów. Jeśli jeszcze nie widzisz, jaki jesteś żałosny, to pisz dalej. Twoja głupota potrafi dostarczyć niezłej rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keban Re: Mądraliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 03:08 Aha, a dzieciom można tylko współczuć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Mądraliński... IP: *.man.tk-internet.pl 03.12.11, 16:51 Jest takie powiedzenie, żeby nie dyskutować z głupcem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Ale na twoim miejscu, nie marnowałbym czasu tylko stał w kolejce do mopsu z wyciągniętą łapą i czekał na zasiłek. Darmozjadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keban Re: Mądraliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 17:39 Ojojoj, znowu nerwy puszczają naszemu rozwozicielowi pizzy :D Nawet założywszy, że jestem głupcem, ty jednak wciąż ze mną dyskutujesz. Co oznacza, że jednak nie uważasz mnie za głupca, albo nie postępujesz według mądrości, które cytujesz. A jeśli nie postępujesz według mądrości, to znaczyłoby, że to jednak ty jesteś głupcem. I tak oto, na drodze logicznej dedukcji, doszliśmy wspólnie do wniosku, że prawda jest zupełnie odwrotna - to ty jesteś głupcem, a ja nim nie jestem. Ale nie załamuj się - pisz dalej. Bardzo przyjemnie mi się z tobą rozmawia - to doskonały trening umiejętności retorycznych. Tylko uważaj na jedno - żeby pizza nie wystygła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Już ponad 800 afer POpaprańców... IP: *.internetia.net.pl 04.12.11, 10:45 Czekając na przywiezienie pizzy polecam przejrzenie sobie listy pokazującej jak jednak można radośnie i skutecznie dawać sobie radę w naszej rzeczywistości...;) Jak można przez lata oskubywać miliony frajerów i na dodatek mieć nieustannie największe poparcie... markd.pl/afery-po-0-748-i-kadencja-rzadow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Mądraliński... IP: *.man.tk-internet.pl 05.12.11, 12:10 A tam też taki mądry byłeś??? Pragnę zauważyć, że pierwszy zaatakowałeś moja osobą swoimi bzdurnymi wypocianami, których nawet nie mam ochoty czytać. I to zdaje się potwierdzać, że Tobie brak argumentów. Już Schopenhauer twierdził, że argumentów brak gdzie zaczynają się argumenty in personam. Dlatego pal skuterek i zarabiaj pieniądze a nie wylewasz swoje frustracje na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keban Re: Mądraliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 12:47 Ale czy ja twierdzę, że jestem mądry? To ty mnie cały czas dowartościowujesz, twierdząc, że z głupcami nie dyskutujesz. Ja jestem co najwyżej mądrzejszy od ciebie. Ale o to wcale nie trudno i nawet twoja znajomość Schopenhauera (zapewne przy mocnej pomocy wujka Google, ale jednak) niewiele w tym fakcie zmienia :))) Czyje posty są bez argumentów, to każdy uważny czytelnik bez trudu zauważy, czytając twoje żałosne wypociny z ostatnich kilku dni. Zajmij się lepiej rozwożeniem swojej pizzy, ptysiu, chcę wierzyć, że przynajmniej w tym jesteś dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Mądraliński... IP: *.man.tk-internet.pl 05.12.11, 19:12 No dawaj jeszcze, pokaż moc swoich żałosnych słów. Twoja totalna kompromitacja jest coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keban Re: Mądraliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 14:35 Ha! Ty tego nie widzisz, ale ty już dawno się tu skompromitowałeś. Na szczęście bez trudu zauważą to czytelnicy. Skończył się dowcip, że tak skromnie odpowiadasz? A może klienci zaczęli skarżyć się, że twoja pizza dociera do nich zimna, i szef pilnuje z batem? Odpowiedz Link Zgłoś