epito 04.01.12, 23:12 ... a władze miasta z Dutkiewiczem na czele cały czas bronią zasadności utrzymania tego ośrodka PRL-owskiej represji - niestety głupota tych ludzi przeraża... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antoni Re: Raport NIK: krytyka wrocławskiej izby wytrzeź IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 01:09 > Co więc się stanie z nadmiarem pijanych? Co zrobi policja, jak nie będzie miała ich > gdzie wieźć? Czy sobie z tym poradzi? Jestem przekonany, że tak. Czy będzie to wreszcie > dla miasta koronny dowód na to, że istnienie izby wytrzeźwień we Wrocławiu jest zbędne? Proponuję od razu zwieźć Panu Redaktorowi pod dom, może ich przyjąć chlebem i solą, po staropolsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o matko dzicz IP: 149.156.14.* 05.01.12, 10:29 za wymuszonym usmiechem dutkiewicza kryje się prymitywna dzicz wroclaw - miasto spotkan, oprawcow na izbie wytrzezwien Odpowiedz Link Zgłoś
wari Raport NIK: krytyka wrocławskiej izby wytrzeźwień 05.01.12, 02:13 Na wierzchu perfumy, pod spodem góó.... Tak wygląda Wrocław pod rządami Dutkiewicza. Igrzyska zamiast chleba. Gdzie nie zajrzeć - syf i brud, ale zamiast miotły mamy kolejne deptaki i fontanny. Relikt przeszłości, miejsce gdzie można trafić tylko dlatego, że się za dużo wypiło i gdzie można spłonąć żywcem. Mnie już nic nie zdziwi, w polskim więzieniu zamordowano za pomocą głodu chłopaka z Rumunii, niewinnego zresztą, przetrzymywanego bezprawnie. Ale gawiedzi ma igrzyska, jej to nie przeszkadza, jak widać po wyniku wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Raport NIK: krytyka wrocławskiej izby wytrzeź 05.01.12, 08:54 wari napisał: > Na wierzchu perfumy, pod spodem góó.... Tak wygląda Wrocław pod rządami Dutkiew > icza. Igrzyska zamiast chleba. Gdzie nie zajrzeć - syf i brud, ale zamiast miot > ły mamy kolejne deptaki i fontanny. Bardzo słuszna diagnoza, robi się na pokaz a nie dla dobra mieszkańców. > Relikt przeszłości, miejsce gdzie można tra > fić tylko dlatego, że się za dużo wypiło i I to nalezy natychmiastowo poprawić, a kontrolę stanu przeprowadzać codziennie. > gdzie można spłonąć żywcem. Jesli się pdopalisz to spłoniesz. > Mnie już nic nie zdziwi, w polskim więzieniu zamordowano za pomocą głodu > chłopaka z Rumunii, Nie odróżniasz samobójstwa od morderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: NIK swoje a prokurator i sąd jakby spali 05.01.12, 19:45 Argumenty obrońców i stronników potrzeby modernizacji tej upadłej budy są kretyńskie. z tego nic nigdy nie będzie, nic i nikt tego nie zreformuje - to jest gnój i stalinizm w czystej formie NIK w całości potwierdza fakty które zna każdy kto tam trafił a nie jest żadnym żulem tylko padł ofiara znudzonych patroli policyjnych, pod byle pretekstem oczywiście. Zwracam uwagę że NIK podnosi dokładnie to samo: warunkiem jest zagrożenie zdrowia/życia swego lub innych tymczasem bierze się tam ludzi z łapanki nie przejmując kompletnie niczym Znowu jak w przypadku innych druzgocacych raportów NIK, instytucje i osoby krytykowane usiłują podejmować polemikę i lekceważyć te raporty. Jest to bezczelne plucie obywatelom tego miasta w twarz. Jestem naprawde ciekaw czy niezależnie od pierdół jakie będzie na temat tej budy opowiadał pan Łoziński, Prokuratura i Sąd obligatoryjnie wezmą się za ten interes na podstawie raportu NIK a najlepiej jakby całą tę prymitywną hołotę, złodziei wraz z ich kierownikiem zamknęli do aresztu.. I ludzie naprawdę, darujcie sobie - tym bardziej po takim raporcie - bajanie o jakieś dalszej potrzebie funkcjonowania tego syfu z naiwną wiarą w modernizację. To są mrzonki i z merytorycznego punktu widzenia - raportu NIK - nie mają żadnej racji bytu. Winni powinni zostać ukarani procesowo a buda zamknięta raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: NIK swoje a prokurator i sąd jakby spali 08.01.12, 22:34 mitchharris napisała: > Argumenty obrońców i stronników potrzeby modernizacji tej upadłej budy są krety > ńskie. z tego nic nigdy nie będzie, nic i nikt tego nie zreformuje - to jest gn > ój i stalinizm w czystej formie "Nie bo nie" albo jak kto woli "bo tak" - nie ma to jak siła argumentu > NIK w całości potwierdza fakty które zna każdy kto tam trafił a nie jest żadnym > żulem tylko padł ofiara znudzonych patroli policyjnych, pod byle pretekstem oc > zywiście. Zwracam uwagę że NIK podnosi dokładnie to samo: warunkiem jest zagroż > enie zdrowia/życia swego lub innych tymczasem bierze się tam ludzi z łapanki ni > e przejmując kompletnie niczym I o tym napisałem, należy bezwzględnie poprawić kwalifikowanie osób tam zawożonych. > Znowu jak w przypadku innych druzgocacych raportów NIK, instytucje i osoby kryt > ykowane usiłują podejmować polemikę i lekceważyć te raporty. Jest to bezczelne > plucie obywatelom tego miasta w twarz. Bezczelnym jest to co tu właśnie piszesz bo mieszasz zupełnie różne sprawy. > I ludzie naprawdę, darujcie sobie - tym bardziej po takim raporcie - Raport jest o błędach, błędy należy wyeliminować, nalez wprowadzić procedury kontrolne a nie wylewać dziecko z kąpielą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Izba wymaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 06:32 zmian, z pewnością nie likwidacji. Likwidacja Izby wiązała by się z jej praktyczną "odbudową", jako izby przyjęć tyle, że szpitala. Nie każdego można odwieść do domu i nie każdego można umieścić w schronisku. Szkoda, że w dyskusji nie padają poważne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Izba wymaga IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 06:58 Tak. Ale to wymaga kasy, a ta jest już w całości w stadionie. Mieliśmy ją - czas przeszły dokonany. Koniec tematu, głosujmy dalej na pana D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arleta Pijanych póki co odwozić do szpitali i do domów !! IP: *.internetia.net.pl 05.01.12, 07:28 Powinni zawiesic izbe wytrzezwien na miesiąć i uzupełnic braki o ktorych mówi raport NIk.Ale nie nalezy tez natychmiast likwidować izby,likwidacja musi nastąpic wtedy gdy wybudujemy dla pijanych specjalny szpital toksykologiczny.Ten na Traugutta nie spełnia wymogów bo jest bardzo mało łozek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephen Re: Pijanych póki co odwozić do szpitali i do dom IP: *.internetia.net.pl 05.01.12, 07:30 Pijanych i bezdomnych utylizować bo na Euro nikt tu nie przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Augustyn Re: Pijanych póki co odwozić do szpitali i do dom IP: *.internetia.net.pl 05.01.12, 07:35 Powiedzcie mi skąd w mieście tylu kloszardów i pijanej młodzieży.Podrózuje troche po polsce i tyle pijanej młodziezy co we Wrocławiu to chyba nie ma nigdzie.Okolice Rynku w godzinach wieczorowo nocnych są przerażające.Normalnych spacerujących turystów jest jak na lekarstwo.Zdecydowana większośc to kloszardzi i zataczająca sie młodzież.Likwidacja izby to nie jest rozwiązanie,bowiem pozostaje pytanie na czyj koszt rozwożeni będą pijani osobnicy po domach(niekiedy pijani mieszkają daleko od Wrocławia)i szpitalach Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Pijanych póki co odwozić do szpitali i do dom 05.01.12, 07:50 Nie wiem, co jeszcze trzeba o izbie napisać, jakie odrażające rzeczy i fakty stamtąd wyciągnąć, żeby wreszcie ten przybytek hańby i bezprawia zamknięto. Nie chciałbym być złym prorokiem, ale chyba powinno tam trafić bez dokumentów i zostać ciężko pobite dziecko jakiegoś ważnego urzędasa z magistratu, żeby ta banda poszła w końcu po rozum do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makarowska Re: Pijanych póki co odwozić do szpitali i do dom IP: *.internetia.net.pl 05.01.12, 07:56 Miasto powinno wprowadzić jakiś podatek i cały fundusz przeznaczyć na budowę cywilizowanej izby wytrzeźwień lub czegokolwiek aby móc tam lokować pijusów.Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie policja i pogotowie robią za tzw.taksówki i rozwoża pijsuów do domów.Na takie coś nie ma absolutnie mojej zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasami podpity Re: Pijanych póki co odwozić do szpitali i do dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 08:08 > Nie w > yobrażam sobie sytuacji gdzie policja i pogotowie robią za tzw.taksówki i rozwo > ża pijsuów do domów.Na takie coś nie ma absolutnie mojej zgody. A wyobrażasz sobie taką sytuację, że policja podpitymi po prostu się nie zajmuje? Nikt policji nie każę nikogo nigdzie rozwozić. Ktoś se wypił na mieście i wraca spokojnie do domu, zostawić go w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Pijanych póki co odwozić do szpitali i do dom IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 08:22 Współczuję żyjącym na trasie przemarszu hord pijaków - zarzyganych i zaszczanych bram, obawy przed wyjściem na ulicę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Izba wymaga 05.01.12, 08:57 Gość portalu: akuku napisał(a): > Tak. > Ale to wymaga kasy, Niekoniecznie. To wymaga właściwego człowieka na miejscu szefa IW oraz determinacji organów kontrolujących. > a ta jest już w całości w stadionie. Mieliśmy ją - czas przeszły dokonany. > Koniec tematu, głosujmy dalej na pana D. Stadiony, forumy, fontanny i inne "atrakcje". Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: Izba wymaga wypie...nia w kosmos 05.01.12, 19:53 Przestańcie bredzić. Ta izba niczego nie wymaga oprócz osądzenia i skazania wszystkich winnych łamania przepisów i przekraczania swoich kompetencji na szkodę obywateli. Także poprzez okradanie ich i bezprawne pozbawianie wolności (raport NIK!). Pan Łoziński był pryncypałem tego burdelu chyba ze 13 lat temu i pewno za jego kadencji wykorkowało tam nie 6 (bo to tylko ten rok) ale ze 100 osób - niewykluczone że wskutek zaniedbań,pobić, dziwnego traktowania, braku opieki medycznej. Pieprzenie o rzekomej możności doprowadzenia tego burdelu do jakichkolwiek standardów jest niepoważne. Po Łozińskim i lekarzach olewających swoje obowiązki oraz żulach pracujących w formie wykidajłów przyjdą dokładnie takie same typy albo ci sami wręcz, przemianowani przez magistrat na jakąś nową formę prawną (np.: spółkę miejską) z wiekszymi pensjami a jeszcze wiekszym lekceważeniem wszelkich norm. Osądzić i skazać - co najmniej dyrektora jak i lekarzy a właściwie konowałów bez krzty honoru i etyki jacy mielietat w tym burdelu Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Izba wymaga wypie...nia w kosmos 05.01.12, 23:48 mitchharris napisała: > Przestańcie bredzić. Ta izba niczego nie wymaga oprócz .... Nie raz widać bardzo złe zachowania Policji. Zgodnie z tym co piszesz powinno się rozwiązać policję. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz araz Re: Izba wymaga wypie...nia w kosmos IP: 149.156.14.* 06.01.12, 00:23 setki policjantow jest skazywanych, kto skazal chocby jednego czlonka izby mordercow? Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: Izba wymaga wypie...nia w kosmos 09.01.12, 11:18 Brawo urko, skoro negujesz raport instytucji państwowej powołanej do kontroli, raport który w każdym aspekcie wytyka karygodne błędy w działaniu IW, łamanie procedur, skutkujące łamaniem praw obywateli i narażaniem ich na śmierć - współczuję ci szczerze. Zasada jest taka że trupa w którym już nic nie działa nie da sie reanimować - z powodu kosztów, nikłego prawdopodobienstwa naprawy, zeputego całego mechanizmu utrwalonego w przyjętych zwyczajach, głowach ludzi - chocby i te mechanizmy były kryminogenne i łamały prawo. Ty uważasz inaczej, cóż kazdy ma prawo być nierozgarniety... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Izba wymaga wypie...nia w kosmos 09.01.12, 11:24 mitchharris napisała: > Brawo urko, skoro negujesz raport instytucji państwowej powołanej do kontroli, > [...]kazdy ma prawo być nierozgarniety... Skoro twierdzisz, że neguję to faktycznie jesteś nierozgranięty. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas71 Raport NIK: krytyka wrocławskiej izby wytrzeźwień 05.01.12, 08:07 brawo Dutkiewicz tak to wlasnie jest pod twoimi rzadami a rzesze lemingow glosuja bo stadion im sie podoba. zycze dutkiewicz zeby twoje dziecko trafilo na ta izbe Odpowiedz Link Zgłoś
kaziuniek-is-one Oczywiście nikt nie jest winny? 05.01.12, 08:11 Oczywiście nikt nie jest winny i nikt nie beknie? Winę powinni podzielić pomiędzy sobą dyrektor i władze miasta. Ale winę - osobistą, karną - za niewywiązywanie się z obowiązków służbowych. Kiedy urzędnicy i władze zaczną odpowiadać za swoje błędy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Oczywiście nikt nie jest winny? IP: *.internetia.net.pl 05.01.12, 08:21 jaka klientela taki poziom usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiórowski Re: Oczywiście nikt nie jest winny?A,kto ma być? IP: *.internetia.net.pl 05.01.12, 08:40 Kto pojdzie z wyższym wykszałceniem pracować za 1200zł do izby wytrzezwien i bedzie sie motał z żulami,bezdomnymi itd ? Ludzie mają podstawowe wykształcenie i uwazam że to w tym przybytku wystarczy.Albo po prostu niech podniosą płace do średniej krajowej to sie znajdą chetni do pracy tam z wyzszym wykształceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Raport NIK: krytyka wrocławskiej izby wytrzeźwień 05.01.12, 18:41 No dobsz... A mamy takiego pijanego, co to jednak zagraża innym mieszkańcom. Co się z nim robi? Odwozi do domu i tam zamyka? A jak w domu dzieciak i żona? Bo jeżeli takiego typa odwozi się do aresztu, to nie robi to żadnej różnicy. A przytoczone przez redaktora argumenty nie są argumentami przeciw izbom. Bo to wygląda raczej na luki w systemie, niż w całej idei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosba nie udawaj greka IP: 149.156.14.* 06.01.12, 00:22 jesli zagraza komukolwiek, natychmiast do aresztu policyjnego i prokurator sklada wniosek o tymczasowe aresztowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażak Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza IP: *.internetia.net.pl 06.01.12, 10:52 Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza.Niech sie martwią ci którzy chodzą pijani po ulicach i są potencjalnymi klientami izby wytrzeźwień.Moim zdaniem jeśli chcemy zamknąć izbe wytrzeźwień to trzeba mieć alternatywe co dalej.Takie piertolenie o przewozach do szpitala,domu,czy na komisariat mogą proponować tylko ułomy umysłowe.Myśle jednak że powinno się zmodernizować budynek,zmienić przepisy,wymienić kadre i izba wytrzeźwień odmieniałaby swój wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 15:51 Zgadzam się z zupełności. Przydatność Izby określają kolejki chętnych - nie malejące! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza 06.01.12, 21:15 > Takie piertolenie o przewozach do szpitala,domu,czy na komisariat No, ten komisariat to jest szczególnie ciekawy. Jaka różnica pomiędzy komisariatem a izbą wytrzeźwień? Tak czy inaczej taki pijany pozostaje w odosobnieniu, a opisywane przypadki to argument za oczyszczeniem izby, a nie za jej likwidacją. W komisariatach ludzie rzucają się na ściany, łamią sobie nogi, etc., ale to chyba nie powód, żeby je likwidować? Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza 07.01.12, 00:53 Pierdolicie jak potłuczeni. Z wraku malucha nigdy 5-ki nie złożysz choć pan Henio ci powie że jeszcze parę blach, nowa chłodnica plus ładne koła i będzie "prawie" jak ganz nowa beemka f10 argumenty NIK - zbieżne z opiniami każdego kto choć raz tam trafił - dalej są dla was przedmiotem wymądrzania, drwin i kontestacji. to jest dziecinne i żałosne - z gówna perfumerii nie będzie nigdy a jak który ciekaw niech inicjatywę reformatorską przekaże osobiście dyrektorowi Lozińskiemu po wcześniejszym spożyciu i zachęceniu jakiegoś znudzonego patrolu do podwózki tam... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza 07.01.12, 11:12 Nie kontestuję i nie drwię z argumentów NIK, kontestuję wnioski z nich płynące. W izbie źle się dzieje, NIK to potwierdza, ale jaki to argument za likwidacją wrocławskiej izby, nie mówiąc o izbach wytrzeźwień w ogóle? Większość z tych wniosków pokontrolnych można byłoby odnieść do połowy polskich zakładów karnych, ale gdybym powiedział, że należy je w związku z tym likwidować, zostałbym uznany za skrajnego lewaka i w dodatku idiotę. Dlatego, bez dalszego pie...nia, poproszę o merytoryczny argument za likwidacją takiej instytucji jak izba wytrzeźwień. Możemy nawet pokusić się o sytuację idealną, tj. trafiają tylko ci, którzy spełniają przepisowe normy, obsługa jest kompetentna i przeszkolona, wszyscy pracują jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza 07.01.12, 13:59 Izba tonie zakład karny tylko relikt komunistyczny który trwa przez mentalne "zasiedzenie" i płynące stąd przyzwolenie. Raport NIK zaznacza KAŻDY aspekt działania Izby jako sprzeczny z prawem: więc co ty chcesz jeszcze reperować? Przegniły korupcja, fałszerstwami i niekompetencja 36 Pułk rozwiazano i jakoś świat sie nie zawalił. Tak samo jak się nic nie dzieje gdy złomuje się gruchota w którym już nic nie działa - wiara w naprawę takiego grata jest dziecinadą. Takim gratem jest jak się okazuje izba wytrzeźwień. Kolejna sprawa: chcesz wierzyć że tysiące milicjantów przyzwyczajonych że od zabijania nudy i nabijania statystyk taksówkowaniem kazdego pacjenta po spożyciu alkoholu oduczysz ich manier? Powodzenia w utopii. Tym bardziej że całe zastępy żyły z okradania ludzi do spóły z osiłkami z Izby. NIK podkreśla jasno: wozi się tam ludzi co do których prawo tego zabrania - więc robi się to wbrew prawu i ich własnej woli. Mnie tak właśnie zawinęli kiedyś - moim przestępstwem było potknięcie się o krzywy chodnik po wieczornej biesiadzie piwnej ze współpracownikami. Bezczelne znunodze chamy z Poloneza jeszcze wtedy wmówili mi że musza się mną zająć po czym zawieźli na Izbę. Dociekanie o domniemanym powodzie, zakłócaniu porządku można sobie w zestaw bajek wsadzić - to jest sposób na wieczorną nudę patroli i statystyki. Wybacz sveriri ale w świetle tego co wiem także od innych osób, własnej autopsji i identycznych wnioksów NIK, uważam że stanowisko twoje i obrońców reformy Izby jest po prostu szczeniackie bo przeczące obiektywnie stwierdzonym faktom i obiektywnie opisanemu łamaniu prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fyhtjyuu Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza IP: 149.156.14.* 07.01.12, 16:20 sverira nie przekonasz, on swoje wie. jeszcze nikomu nie udalo sie go przekonac :) panstwo policyjne mus byc, bo musi! Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza 07.01.12, 22:16 > panstwo policyjne mus byc, bo musi! A contrario zatem, państwo policyjne może być, jeżeli znajdzie się dla niego jakieś uzasadnienie. Jesteś świetnym materiałem na elektorat dla nacjonalistów, faszystów i innych zwolenników autorytarnych rządów. Ech, kryptokrasnale nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać. A miałem ich za liberałów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffgff Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza IP: 149.156.14.* 08.01.12, 22:48 to jasne ze lepiej odwiezc czlowieka do guantanamo, niz do domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza 09.01.12, 08:35 Najlepiej zamknąć człowieka w areszcie na trzy miesiące:) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Mi ta izba w zupełności nie przeszkadza 07.01.12, 22:20 > Wybacz sveriri ale w świetle tego co wiem także od innych osób, własnej autopsji i > identycznych wnioksów NIK, uważam że stanowisko twoje i obrońców reformy Izby(...) Wybaczam - obrona izby i jej reform to nie moje stanowiska. Dotychczas stanowiska nie miałem, usiłowałem je sobie wyrobić, ale w oparciu o merytoryczne argumenty, a nie ideologiczne (vide izby to relikt komunizmu). Wiem, że to forum gazety.pl i można być tylko za albo przeciw, ale uwierz mi, że nie za każdym pytaniem czy prośbą o wyjaśnienie czai się jakaś ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie udawaj greka 06.01.12, 21:13 Tymczasowe aresztowanie, bo komuś zagraża w danym momencie? Wow, nowa, interesująca, ale jakże odosobniona w doktrynie interpretacja przepisów:) Momentami bywasz zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: nie udawaj greka IP: 149.156.14.* 06.01.12, 21:20 morderca tez zagraza zwykle ofierze tylko w momencie mordestwa, tez nie powinien byc aresztowany? wiekszosc morderstw to zbrodnie w afekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie udawaj greka 07.01.12, 11:22 Morderca już popełnił przestępstwo, ewentualnie usiłował go dokonać, ewentualnie przygotowywał się do jego dokonania. A zagrożeniem dla bezpieczeństwa może być pijany dureń, który wymachuje nożem. Ale nie tylko. To może być idiota, który prowadzi samochód, albo lezie środkiem jezdni i za cholerę nie chce z niej zejść. Areszt za coś takiego? Z jakiego paragrafu? Z jakiego przepisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grekos Re: nie udawaj greka IP: 149.156.14.* 07.01.12, 16:18 jesli by szedl srodkiem jezdni trzezwy, to policja by nim sie nie zajela? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie udawaj greka 07.01.12, 22:21 Jasne, jasne, a potem sąd aresztowałby delikwenta na 3 miesiące. Przekonałeś mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dthghynjygn Re: nie udawaj greka IP: 149.156.14.* 08.01.12, 22:50 moment, skoro policja twierdzi, ze czlowiek zagraza jakiejs osobie, to sad musi zdecydowac o areszcie? chyba nie powinno sie zostawic zagrazajacej komus osoby na wolnosci bez decyzji sadu? grozba pobicia albo usilowanie pobicia, to czyny karalne, niezaleznie od stanu upojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: nie udawaj greka 09.01.12, 08:37 Ale po co dyskutować? Przekonałeś mnie. Areszt dla osoby, która będąc pod wpływem alkoholu zagraża bezpieczeństwu osób lub mienia. A potem oczywiście bezwzględne pozbawienie wolności na trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
mitchharris Re: Narkomana alkomatem się nie szantażuje 09.01.12, 11:13 Wystarczy zdac sobie sprawę z oczywistego łamania prawa poprzez tę samozwańcza Izbę Opiekuńczą oraz policjantów którzy tam dowożą byle kogo. Jest jasno powiedziane: trafiaja tam osoby które nigdy nie powinny trafić. I wszystko w temacie. Każdy aspekt tej budy jest zły więc oczywistym jest potrzeba likwidacji a nie reanimacji trupa który zagraża życiu obywateli. Problemu Izby i jej klientów po prostu nie ma. Przestępcy i podejrzani - do aresztu, chorzy - do szpitala, od reszty - milicja ma się odpie...ć bo alkohol jest legalny i chu..j im do tego czy kto debilnie uśmiechnięty czy zgiety na nogach skoro nad sobą panuje i nie demoluje oraz nie atakuje ludzi. Z całym spektrum podobnych "problemów" - narkomanów, heroinistów, bezdomnych którzy czesto tez posiadają cechy klientów Izby a więc powiedzmy: cuchną, rzygają, ledwo chodzą, bełkoczą itp - państwo polskie nie śmie zmierzac sie poprzez Izby Wytrzeźwień, właściwie tylko dlatego że nie można iz zaszantażowac alkomatem. Wobec tego idiotyczne jest założenie że dla narkomanów itd. wystarcza policyjne dołki lub detoxy a dla legalnie upitych - już nie... Nie wierzę w żadną naprawe Izby choćby dlatego że należałoby oprócz samej Izby edukować i karać samych policjantów i wbić im w puste łby że wozi się tam potencjalnych podejrzanych o przestępstwo będących pod wpływem alkoholu a nie każdego klienta nocnego klubu jaki się nawinie po spożyciu Odpowiedz Link Zgłoś