Dodaj do ulubionych

Warunki narciarskie - Karpacz

07.01.12, 08:59
Czy któraś z Was była lub mieszka w okolicy Karpacza? Ferie nam się zaczynają za tydzień, prognozy fatalne. Może jednak na żywo nie wygląda tak fatalnie?
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: Warunki narciarskie - Karpacz 07.01.12, 09:47
      miesiąc temu byłam w Karpaczu u alergologa i leżało wtedy trochę śniegu. Mój mąż dwa razy w tym roku był na nartach, jakieś dwa oraz trzy tygodnie temu (ja niestety przez dzieci nie mogę się wyrwać), raz w Świeradowie na gondoli, a raz w Czechach też te okolice i mówił, że ciężko się jeździ, trochę ciapa jest. Ale coś mnie słuchy doszły, że w Czechach w Libercu ponoć bardzo dużo śniegu teraz spadło, więc bym w tych okolicach spróbowała. W Libercu jest góra, która nazywa się Ještěd, ale tam chyba zjazdy są dla bardziej zaawansowanych. My z mężem mieszkamy właśnie w okolicach Świeradowa, Karpacza i zawsze na narty jeździmy do Czech, mąż czasem jeszcze na gondoli w Świeradowie jeździ. W Czechach np. wybieramy Severak i z tego co wiem, to jest strona, gdzie można sobie na żywo podglądnąć jak tam w danym momencie wygląda, w każdym razie mąż zawsze robi przed wyjazdem taki podgląd, może i w Karpaczu można gdzieś to podglądnąć.
      • lukas.2004 Re: Warunki narciarskie - Karpacz 07.01.12, 09:53
        Jest kamerka na Kolorowej - wygląda biało. Ale nie wiem jak do jeżdżenia, bo my początkujący.
      • miro72 Re: Warunki narciarskie - Karpacz 08.01.12, 20:46
        Witam.
        Czy masz może jakieś sprawdzone, godne polecenia miejsce do spania w okolicach Severak?
        Z góry dzięki.
        Pozdrawiam /M
    • mama_kotula Re: Warunki narciarskie - Karpacz 07.01.12, 10:02
      Dziecko moje chodzi do szkoły do Karpacza, twierdzi, że śniegu jest, cytuję "średnio dużo".
      Kierowca busa szkolnego ostatnio przyjechał z 30cm śniegu na dachu.
      • joanna.pio Re: Warunki narciarskie - Karpacz 07.01.12, 10:25
        W Sylwestra śnieg był głównie w górnym Karpaczu - tzn. taki, po którym dało się zjeżdżać na sankach. Jenak ja niezmiennie polecam czeską stronę - infrastruktura lepsza i u nich jakoś pada więcej śniegu :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka