janusz15 11.02.12, 02:59 No i doczekaliśmy się jedno z najlepszych miejsc do saunowania w Polsce staje się popularną smażalnią gaci Pośmiewisko na cały świat, wielki wstyd dla Zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kklement Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 11.02.12, 08:26 Już jeden wątek na ten temat założyłeś. Teraz kolejny. Aż tak niemożność pomachania wackiem w aquaparku cię boli ? Rozumiem że na obnażanie się pod akademikami w te mrozy ci za zimno i stąd ten ból ? > się popularną smażalnią gaci Pośmiewisko na cały świat, Cały świat z zapartym ze zgrozy tchem obserwuje dramat ekshibicjonistów z wrocławskiego aquaparku, tak ? Jesteś i śmieszny i żałosny zarazem, ze zdecydowaną przewagą tego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz15 Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 11.02.12, 18:19 Czy Ty wogóle wiesz co to jest sauna i do czego służy. Wypowiedziami na takim poziomie świadczysz jedynie o sobie. Już na pewno wiecej nie zniżę sie ,żeby wdawać się z Tobą w jakies dyskusje. Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 949A Ale Janusz, przecież w regulaminie zdaje się IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.02.12, 19:35 zniesiono tylko nakaz chodzenia nago, jak chcesz machać pytą przy obcych kobietach to dalej ci wolno to robić, ale wytłumacz nam wreszcie, dlaczego tak straszliwie, z uporem godnym lepszej sprawy interesujesz się tym, jak tam chodzą ubrani inni? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_26 Re: Ale Janusz, przecież w regulaminie zdaje się 11.02.12, 20:00 A może Janusz nie został dobrze wyposażony przez Matkę Naturę i ma teraz kompleksy i niską samoocenę dlatego lubi popatrzeć na innych mężczyzn i w ten oto sposób się dowartościować że u niego nie jest tak źle... ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Ale Janusz, przecież w regulaminie zdaje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 23:07 Ale czepiliście się tego Janusza:)) pewnie chłop żałuje ,że w ogóle ten temat poruszył Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ale Janusz, przecież w regulaminie zdaje się 12.02.12, 09:23 > pewnie chłop żałuje ,że w ogóle ten temat p > oruszył ten konkretny chłop nie pierwszy raz już ten temat poruszył. Janusz prowadzi, z uporem godnym lepszej sprawy, swoją prywatną krucjatę przeciwko brakowi zakazu nienagości. Może lubi popatrzeć na innych i ten brak zakazu go stresuje? Bo strój innej osoby, w niczym innym mu w saunie nie przeszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 12.02.12, 09:31 > Czy Ty wogóle wiesz co to jest sauna i do czego służy. ja wiem Januszku, do czego służy, do wygrzania, zregenerowania, zahartowania i do relaksu ciała i duszy. Jeden się zrelaksuje w gaciach inny nago. Ale czyjeś gacie nie przeszkodzą twojemu wypoczynkowi, bo ciebie zakrywać nie będą. Nie rozumiem tej twojej krucjaty, tobie nikt gaci nie nakazuje nakładać, więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz15 Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 13.02.12, 01:03 "Ale czyjeś gacie nie przeszkodzą twojemu wypoczynkowi" no niestety przeszkodzą bo smierdzą i osoba w nie ubrana także , w saunie panuje /jak nie wiecie wysoka temperatura/ ,która powoduje wydzielanie róznego rodzaju substancji z tworzyw sztucznych. Wszyscy uczepiliście sie ,że walcze o nagość czy kiedykolwiek napisałem ze w saunie należy przebywać nago ? ,każdy moze obwiązac sie recznikiem , założyć szlafrok, lub nowy wynalazek pareo ,które rozdawane jest dla każdego bezpłatnie. Widzę jednak że obecnie modne na calym swiecie obiekty SPA ,za wcześnie dotarły do Wrocławia , niektórzy nie widzą o co w tymchodzi jak je wykorzystać dla własnego zdrowia. Szkoda. Radzicie mi zmienić saune rzeczywiscie to zrobie tylko przykro jest ,ze taki piekny obiekt uległ pod presją bojowników o zakłamaną moralność. Zegnam Temat skończony. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 13.02.12, 10:05 > no niestety przeszkodzą bo smierdzą i osoba w nie ubrana także to jeden z tych mitów, jak z czarną wołgą. Bywam w różnych saunach, w niektórych śmierdzi stary pot, w innych nieumyty goły facet. Zapachu rozpuszczających się gaci nie czułam nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 13.02.12, 10:40 przy okazji, z rozpuszczającycmi czy topiącymi się strojami też się nie zetknęlam, jedynie na forum tym dzieci straszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 11:24 Kobieto , widac że masz niesamowite braki w wykształceniu , w tym wypadku nie chodzi o roztapianie a o wydzielanie trujących związków chemicznych , toksyn pod wpływem wysokiej temperatury, których niestety nie widzisz .Odczujesz je jednak na swoim zdrowiu , dla przykładu promieniowania radioaktywnego tez nie widzisz a jakie są skutki to chyba wiesz. Więc takze radziłbym Ci zdjąć te sztuczne gumy ze swojego ciała i okryć sie np recznikiem jesli nie znosisz golizny. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Samobójstwo za pomocą żelazka 13.02.12, 11:33 Czyli za każdym razem jak prasuje się ubrania z tworzyw sztucznych praktycznie popełnia się samobójstwo na raty ? Większych bzdur na tym forum już dawno nie czytałem, pominąwszy bełkot czechofila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Samobójstwo za pomocą żelazka IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 12:11 Oj widać ,ze tu większość ma duże braki w wykształceniu , czy prasujesz stój kąpielowy ,który ma w swoim składzie lycre? A jak prasujesz inne ubrania z zawartoscia tworzyw sztucznych to max temp. prasowania nie może przekroczyć 40 st.C. Widac ze na sauny nie chodzisz , czy wiesz jaka temp panuje w saunie fińskiej to ci powiem 100- 110 stopni a bywa że więcej . Wnioski wysnuj sobie sam i nie zabieraj głosu w tematach na których sie nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Samobójstwo za pomocą żelazka 13.02.12, 17:11 skoro ty braków nie masz, przeprowadź mały eksperyment. Uprasuj tkaninnę ze sztucznego włókna żelazkiem poprzez szmatkę do prasowania . Potem taką samą tkaninę uprasuj, ale bez ściereczki. Porównaj wygląd obu tkanin. Dostrzegasz różnicę? Następnie udaj sie do sauny. Wejdź do srodka, temp. ok. 100 stopni. Odpręż się wyjdź sprawdź skórę. A potem wejdź jeszcze raz ale tym razem siądź tyłkiem na piecu. (Może mieć niższą temeperaturę niż wcześniej - na wszelki wypadek). A potem porównaj wygląd skóry na czterech literach po obu wizytach i przestań pleść... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 13.02.12, 12:24 Kklement już ci gościu odpisał. Wiara w krasnoludki i wiara w promieniowanie radioaktywne to całkiem inne bajki. Przy okazji, nigdy nie domagałam się prawa do stroju w saunie, osobiście preferuję tam nagość o czym wielokrotnie na forum była mowa, ale nie walczę z tymi co jej nie chcą. Większe zagrożenie widzę dla zdrowia w zakazie wchodzenia do sauny w klapkach, grzybica większe spustoszenie czyni, niż mityczne złe skutki gaci w saunie... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_26 Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 14.02.12, 17:07 Dwie inne bajki są takie, że w Wielkopolsce są sauny, w KTÓRYCH JEST OBOWIĄZEK NOSZENIA STROJU KĄPIELOWEGO WCHODZĄC DO SAUNY! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 14.02.12, 17:34 nie tylko w Wielkopolsce, i to po prostu zakaz nagości. Tak samo głupi przepis jak i ten nakazujący ją... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_26 Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 14.02.12, 17:46 Mi nie przeszkadza, że ludzie w saunie siedzą w strojach kąpielowych to jest ich wybór. Ja osobiście wolę jednak siedzieć w saunie nago :) Okrycie ręcznikiem wchodzi w grę jak widzę skrępowanie ludzi moją nagością i okrągłymi kształtami ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz0xf Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 22:00 > "Ale czyjeś gacie nie przeszkodzą twojemu wypoczynkowi" > no niestety przeszkodzą bo smierdzą i osoba w nie ubrana także , w saunie panuj > e /jak nie wiecie wysoka temperatura/ ,która powoduje wydzielanie róznego rodza > ju substancji z tworzyw sztucznych. Ta, k*rwa. Azbest ludziom z d*py pyli przez majty. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ty naprawdę masz jakiś problem ze sobą 15.02.12, 14:29 czy to aby abzbest?... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasty Re: Saunarium przy Aquaparku smażalnią gaci IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 10:55 Znowu ty? Zamiast chodzić tam i marudzić (/zakładać nudne tematy) zmień saunę. Nie ma obowiązku chodzenia tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośćxx Re: Saunarium przy Aquaparku smażalnią gaci IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.12, 10:49 Wstyd Wstyd , chciałem właczyc sie do dyskusji ,ale przy tak bzdurnych i wstretnych wypowiedziach zwolenników strojów kapielowych w saunie,po prostu rece opadaja. Szkoda zdrowia . Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Saunarium przy Aquaparku smażalnią gaci 17.02.12, 15:10 > Wstyd , chciałem właczyc sie do dyskusji ,ale przy tak bzdurnych i wstretnych w > ypowiedziach zwolenników strojów kapielowych w saunie czy dostrzegasz różnicę pomiędzy zwolennikami strojów kąpielowych w saunie, a przeciwnikami nakazów czy to nagości czy tekstylności? Przeciników zakazu nagości czy tekstylności? Dostrzegasz? Nie? Wstyd, naprawdę wstyd, po prostu ręce opadają, szkoda zdrowia na ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Saunarium przy Aquaparku smażalnią gaci IP: 79.162.204.* 17.02.12, 22:37 Ale bełkot , nchyb o co Ci chodzi , robisz tylko zamieszanie ,chyba jestes na usługach P.Prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Saunarium przy Aquaparku smażalnią gaci 18.02.12, 12:06 który wyraz był za trudny do zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Saunarium przy Aquaparku smażalnią gaci IP: 193.22.252.* 20.02.12, 11:08 nchyb - a lubisz w saunie ciszę, spokój i relaks? Odwiedziwszy wiele róznych saun w kilku częściach Europy zaobserwowałem pewną prawidłowość: ludzie saunujący nago (nago, zawinięci w ręcznik lub bawełniane gatki, ale bez stroju kąpielowego) byli zawsze cichsi, spokojniejsi i kulturalniejsi. Siadali zawsze na ręczniku, nie prowadzili głośnych dyskusji w saunie, nie komentowali innych użytkowników, nie zostawiali otwartych drzwi, ani nie stali w nich, żeby zobaczyć czy jest miejsce. Reprezentują coś, co można nazwać kulturą saunowania - wszystko to co wypada (mówię tu o całym zestawie zachowań poza nagością). Z drugiej strony ludzie w strojach, z reguły głośni, wpadający do sauny na 2-3 minuty, stojący w drzwiach i na wszelkie uwagi reagujący (bardzo często) opryskliwością i chamstwem. Nie wątpię, że dla części jest to nowość i ich zachowanie zmieni się z czasem, kiedy podpatrzą pozytywne wzorce, ale zdecydowana większość (tak wynika z tego co obserwowałem) jest niereformowalna, reprezentuje sobą coś, co z braku lepszego określenia można nazwać jedynie buractwem. Wiem, że mocno tutaj generalizuję, przepraszam wszystkich, którzy czują się pokrzywdzeni taką opinią. Wiem, że pośród nagich saunowiczów zdarzają się i tacy co nie umieją się zachować... i odwrotnie, wśród saunujących w strojach są po prostu wstydliwe osoby, które wiedzą co to kultura, ale nie mają chęci rozbierać się całkowicie. Niestety, wspólną cechą obiektów bez zakazu strojów kąpielowych był fakt, że były one zdominowane właśnie przez tę grupę, która o kulturze saunowania nawet nie słyszała. Ciężko było tam o relaks, ośrodki przypominały raczej to co się widuje na basenach rekreacyjnych - tłum i hałas. Zakaz strojów, pomimo wszelkich swoich wad miał jedną zaletę - skutecznie odsiewał nieodpowiednich ludzi (nie lubie tego sformułowania, ale uważam, że najlepiej tutaj pasuje). Fakt - sprawiał też, że ta część, która umiała się zachować, ale nie życzyła sobie być widzianą nago, miała zamknięte drzwi... rzecz w tym, że nie da się zaspokoić wszystkich. Co do innych argumentów - sam też nie czułem nigdy swądu palonego stroju, o oparzenia powinien martwić się każdy sam. Czytałem natomiast, że w saunach ze strojów kąpielowych, które są w zazwyczaj tymi samymi, w których kąpiemy się w basenach z chlorowaną wodą, do powietrza dostaje się chlor w stężeniu ocierającym się o niezdrowe. Czy jest to prawdą? Nie wiem, może nie, może tak. Czy przeszkadza mi, że obok siedzi osoba w stroju? Nie. Ale do upadłego będę walczył o zakaz noszenia strojów w saunie bo widziałem do czego prowadzi jego brak, w szczególności w tak dużych obiekatach jak wrocławski aquapark. I podkreślę to raz jeszcze - nie jest to wyraz niezdrowego ekshibicjonizmu, czy też chęci oglądania innych ludzi nago, jak to sugerują niektórzy. Nie onanizuję się w saunie, nie gapię się na ludzi, ani nie biegam za nimi, żeby oni gapili się na mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Saunarium przy Aquaparku smażalnią gaci IP: *.dcchp.wroc.pl 19.02.12, 20:31 ja w ogóle tam nie chodzę, nie można czuć się swobodnie pośród tych co w gaciach wchodzą, jak wszyscy nago to nago, choćby i pod ręcznikiem, ale to zawsze inaczej niż w gaciach, Janusz ma absolutną racje, ale Wrocław to poprostu wiocha pod tym względem, do Warszawy, Łodzi czy Krakowa nam bardzo daleko Odpowiedz Link Zgłoś