Dodaj do ulubionych

Dobry kebab???

20.02.12, 13:23
Gdzie we Wroclawiu można zjeść dobrego kebaba? Oprócz Kebab Hut - bo tam to calkowita porażka. Słyszałam też, że u Petry się popsuło. Tak więc, gdzie we Wroclawiu można zjeśc dobrego kebaba???
Obserwuj wątek
    • Gość: DW Re: Dobry kebab??? IP: *.man.tk-internet.pl 20.02.12, 16:29
      W Petrze to masz gyros. Ale to już nie jest ta sama Petra co kiedyś. Arabom się we łbach poprzewracało.
      Osobiście POLECAM kebab w Hali Tęcza przy Bajana. Zajebisty jest, szczególnie na ostro.
      Człowiek od razu się poci, brakuje tchu i leci katar z nosa ale jest pysznie.
      • Gość: Musaszi la gyros ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 17:12
        a co myślicie o kebabie w La Gyros ?
        Mi smakuje a mają też tam kurczaka w szpinaku - super !!!!

Kebab Hut jest dla mnie za wodnisty.
        Petra i Mc Falafel to ci sami właściciele.
        • Gość: berliner Re: la gyros ? IP: *.internetia.net.pl 20.02.12, 18:52
          La Gyros ma dobre mięso baranie natomiast dodatki to porażka, zwłaszcza majonezowe sosy bardzo dobre kebaby wg mnie są dwa i sa to zwykłe budy nr 1 to ferit Kabab obok Sky tower chłopaki wiedza o co chodzi, to jest poziom kebabu z berlina a drugi to kebab na jednosci narodowej przed biedronka tez jest baranina znacznie lepsza niz w le gyros
          • czarna_blondynka Re: la gyros ? 20.02.12, 20:23
            Potwierdzam, że kebab przy Sky Tower jest ekstra. Często do nich chodzę i zawsze, ale to zawsze jestem zachwycona. Ale ta buda jest arabska, więc właściciele wiedzą, jak przyprawić mięso i co z nim później zrobić.

Pamiętam też początki Kebab Hut z nasypów. Lata już całe minęły odkąd serwowano tam fajne arabskie żarełko. To obecne, z prawdziwym kebabem ma wspólną jedynie nazwę. Bo zjeść się tam nie da, nie narażając się przy tym na problemy żołądkowe. O walorach smakowych łaskawie pomilczę.
            • Gość: berliner Ferit IP: *.internetia.net.pl 21.02.12, 08:33
              ferot Kebab obok Sky Tower to są Turcy nie Arabowie
              • Gość: :E Re: Ferit IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.12.13, 12:48
                Jeden uj
            • Gość: Piotrek Re: la gyros ? IP: *.internetia.net.pl 20.09.13, 19:37
              No prosze, a ja jem w Kebab Hut na Boguslawskiego juz 10 lat i niedosc, ze nie zmienil sie smak to jeszcze nigdy po ich kebabie sie zle nie czulem (ogolnie sporo jadam na miejscie od kilkunastu lat i strulem sie moze 2-3 razy, rzadziej niz od jedzenia w domu)
          • Gość: mania Re: la gyros ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 13:11
            W którym miejscu jest ta buda koło Sky Tower?

A co do Petry to smak gyrosa jest w porządku, natomiast bardzo zmniejszyli porcje. Za ok. 10 zł jest mała porcja, bo na pewno nie jest to połówka dużej porcji za ok. 16 zł. Ta mała porcja to dla dzieciaka i to małego. Nadal z talerza wysypują się frytki, ale tylko dlatego, że zmienili zastawę i serwują na dużo mniejszych talerzach. Że też opłacało się im kupić nową zastawę???
        • Gość: Piotrek Re: la gyros ? IP: *.internetia.net.pl 20.09.13, 19:36
          Bzdura, włascicielem McFalafel jest pewien arab, ktorego znam z widzienia juz ponad 10 lat, on nie ma nic wspolnego z Petra Gyros.
          • Gość: m. Re: la gyros ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.14, 07:04
            Odkopie, bo to az smieszne ;)

Wlasciciel jeszcze rok temu byl ten sam, a najlepsze jest to, ze nie sa arabami tylko grekami.

• Gość: m. Re: la gyros ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.14, 07:17
            Jeszcze by nie byc golosownym (wklejam calosc, ale istotny jest koniec) info ze zrodla (Sawara gyros)

Od 1997 roku Petra Gyros znana jest jako restauracja serwująca dania rodem z orientalnych, wschodnich krajów basenu śródziemnomorskiego. Receptura niepowtarzalnej mieszanki ziół, przekazywana z pokolenia na pokolenie, nadaje naszym daniom niepowtarzalny smak i aromat. To właśnie dzięki unikalnej kompozycji przypraw zyskujemy w Polsce coraz szersze grono zwolenników, otwieramy nowe lokale (Petra Gyros na ulicy Legnickiej, McFalafel na Skłodowskiej-Curie oraz Sawara Gyros na ulicy Ślicznej
        • Gość: Alicja Re: la gyros ? IP: *.play-internet.pl 06.01.20, 09:09
          50cm cudo zahir we Wrocławiu bulwar wyzwanie do zjedzenia
      • Gość: Damian85 Re: Dobry kebab??? IP: *.play-internet.pl 06.01.20, 09:07
        Zahir kebab bulwar Ikara wroclaw
        • Gość: Ilona Re: Dobry kebab??? IP: *.play-internet.pl 06.01.20, 09:11
          Zahir nr 1 we Wrocławiu
    • dfgfdg Re: Dobry kebab??? 21.02.12, 11:22
      W Madagaskarze w Tęczy jest rzeczywiście niezły ale najlepszy wg. mnie jest w Ali-Babie na 1.Maja w budzie koło JYSKa. Wygląd trochę odstrasza ale kebab z baraniny + ostry sos - najlepsze w mieście.
      • Gość: irenka Re: Dobry kebab??? IP: *.internetia.net.pl 21.02.12, 15:02
        Ta juz chyba nie ma baraniny.Ostatnio bylam tam i pani powiedziała ze rezygnują z baraniny na rzecz kury.
      • Gość: Pola na 1 maja ? nie sądzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 14:45
        kiedyś jak to prowadził turek to kebab z baraniny był super,
        ale nie chodzę tam od chwili jak chyba to przejęli polacy i jak raz
        zamówiłem tam kebab z baraniny u pani to dostałem twarde skrawki
        czegoś czarnego i gumowego w smaku
      • Gość: Monika Re: Dobry kebab??? IP: *.play-internet.pl 06.01.20, 09:13
        Uważam że Zahir na bulwarze daje dobra konkurecjeni chyba jest numerem 1
    • ludendorf Re: Dobry kebab??? 22.12.13, 03:55
      > Gdzie we Wroclawiu można zjeść dobrego kebaba?

Osobiście moim faworytem jest "Gyros Hot" na Traugutta. Soczyste mięso w dużej ilości, bardzo urozmaicona surówka....
      • icservice Re: Dobry kebab??? 22.12.13, 13:28
        jak i moim. rzadko jadam na mieście, ale raz na ok. miesiąc nachodzą smaki i wtedy zazwyczaj jadę na Traugutta. Jakościowo może nie jest to pierwsza liga, ale całokształt (smak i wielość) dla mnie n1 we Wrocławiu.
        • Gość: bacillus Re: Dobry kebab??? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.14, 19:23
          Skuszony waszymi opiniami postanowiłem odwiedzić kebab w hali targowej Tęcza i niestety musze przyznać ze w petrze mi bardziej podchodzi, mieso było mało smakowe ale na pewno lepsze jak w galerii dominikanskiej gdzie były to suche kawałki bez smakowego mięsa, tak wiec madagaskar w skali od 1-6 ocenie na 3, ale jesze pojezdze i popróbuje gdzie indziej z ciekawości,
          pozdrawiam i zachecam innych do opinii.
    • Gość: asia Re: Dobry kebab??? IP: *.dynamic-ra-3.vectranet.pl 05.11.15, 23:30
      www.facebook.com/SULTANEXPRESS.KEBAB/
      sultan express kebab jednosci narodowej
    • ta.alex Re: Dobry kebab??? 08.07.16, 22:19
      zjadłam już tyle kebabów, że nawet nie liczę, a i tak faworytem jest sevi kebab. potrafią jakoś dobrze wyważyć proporcje mięsa, buły, warzyw, no i wybór tez jest spory wiec sie nie nudzi. ostry sos troche wywraca cię na drugą strone, ale ja akurat bardzo to lubie :D
    • jaannan Re: Dobry kebab??? 03.11.16, 11:44
      w pelli jest dobry
    • natasza789 Re: Dobry kebab??? 29.12.16, 22:04
      Kebaby są smaczne, ale polecam Ci spróbować pizzę w Party Pizza, jak już raz zjesz - zawsze będziesz wracać. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka